Piccolomini Library

30 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Piccolomini Library

Piccolomini Library: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Siena: Sienas katedral och Piccolomini-biblioteket Inträdesbiljett

Siena: Sienas katedral och Piccolomini-biblioteket Inträdesbiljett

Få snabbt inträde till katedralen i Siena och beundra dess fantastiska interiör och arkitektur. Gå längs katedralens utsmyckade marmormosaikgolv och besök Piccolomini-biblioteket, känt för sin samling av livfulla fresker. Hoppa över kön och gå in i katedralen för att utforska ett av de främsta mästerverken inom renässanskonst och arkitektur i Italien. Förundras över de detaljerade altartavlorna, en skulptur av Michelangelo och alla typer av utsmyckningar som finns utspridda i den stora interiören. Gå in i Piccolomini-biblioteket, som innehåller en serie av 10 fresker av Pinturicchio som berättar om påven Pius II:s liv. Blicka uppåt mot det välvda taket, mästerligt utsmyckat med komplexa mönster och ytterligare scener från påvens liv. Under ditt besök kan du lyssna på en officiell audioguide för att lära dig mer om Sienas katedral och dess historia och konst. Du får tillgång till audioguiden genom att skanna en QR-kod på din mobiltelefon på besöksdagen.

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Få ut det mesta av din tid vid Siena Duomo med en inkluderande biljett som ger dig tillgång till alla områden utom taket. Upptäck anläggningens historia när du lyssnar på informativa kommentarer i den medföljande audioguiden. Gå in i Duomo och beundra dess storslagna skala när du promenerar längs mosaikgolvet i marmor. Beundra skulpturer som Herodes fest av Donatello och St Paul av Michaelangelo bland andra konstverk som är prickade runt katedralen. Besök Baptistery of San Giovanni inom Duomo för att förundras över den fantastiska dopfunten. Härifrån, gå ner i kryptan, de underjordiska kvarteren som förblev dolda i mer än sju århundraden. Sedan promenerar du genom Piccolomini-biblioteket och tittar upp på de livliga och färgglada freskerna som pryder dess väggar. Beundra det fantastiska arbetet av Pinturicchio, som skildrar tio episoder från påven Pius II: s liv. Tillgång till Museo dell'Opera som rymmer ett urval av arkeologiska fragment och konstverk som en gång var en del av katedralen. Se en mängd gotiska skulpturer av Giovanni Pisano och målningar av Ambrogio och Pietro Lorenzetti. . Gå in i Oratory of San Bernardino för att beundra samlingen av Diocesan Museum of Religious Art, med dess kärna i det övre oratoriska kapellet. Upptäck en mängd olika Siennese-målningar från mellan 13- och 18-talet. Avsluta ditt besök i komplexet med en klättring upp till utsiktspunkten Facciatone. Låt dig förtrollas av den oförglömliga utsikten över staden Siena och de vackra böljande kullarna på den toskanska landsbygden.

Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

Ta en fängslande resa genom Siena på en guidad vandring med skip-the-line tillgång till katedralkomplexet. Ditt äventyr börjar i hjärtat av Siena Center, där du träffar din kunniga guide och en liten grupp med andra upptäcktsresande. Vandra genom labyrintgatorna och de charmiga torgen i det medeltida Siena och njut av lugnet i de undangömda hörnen. Fördjupa dig i Sienas rika historia när din guide berättar om den berömda hästkapplöpningen Palio och avslöjar hemligheterna i det gamla gettot och torndistriktet. Stig upp till hisnande utsiktspunkter för panoramautsikt och få en glimt av det ikoniska Duomo och Torre del Mangia. På vägen till den majestätiska Piazza Del Campo kan du beundra de arkitektoniska höjdpunkterna som pryder Sienas silhuett, inklusive den berömda domkyrkan. Upptäck det fascinerande ursprunget till denna plats på UNESCO:s världsarvslista, som formades av 1300-talets upplysta styre. När du vandrar genom Sienas olika Contrada, som var och en representerar ett unikt grannskap genomsyrat av tradition, kan du föreställa dig den livliga rivalitet som flammar upp under Palio. Ta del av den autentiska atmosfären i dessa livfulla samhällen och njut av möjligheten att prova lokala delikatesser som Ricciarelli och Panforte. Ta en paus för att beundra den utsmyckade fontänen Fonte Gaia på Piazza del Campo, prydd med intrikata reliefer som visar bibliska scener. Med våra förbeställda biljetter tar du dig sedan förbi köerna och går in i den imponerande katedralen. Gå genom de heliga salarna som pryds av mästerverk av toskanska storheter som Duccio, Pisano och Pinturicchio. I katedralen finns många höjdpunkter från renässansen och det berömda Piccolomini-biblioteket. Välj en längre rundtur med OPA SI Pass för att fördjupa dig i katedralens skatter, inklusive den fängslande kryptan som pryds av århundraden gamla fresker. Lär dig av din guide om den ambitiösa visionen bakom Duomo Nuovo och utforska Museo dell'Opera, hem för utsökta skulpturer och målade glasfönster. Ta farväl av din guide och ta tillfället i akt att i egen takt klättra upp på Facciatone, den ofullbordade fasaden på den nya katedralen. Från denna höga utsiktspunkt kan du njuta av panoramautsikten över Siena och dess pittoreska landsbygd och avsluta din resa på ett oförglömligt sätt.

Siena - en guidad tur Guidad stadsvandring och katedral på engelska

Siena - en guidad tur Guidad stadsvandring och katedral på engelska

Upptäck de mest betydelsefulla platserna i Siena på en guidad promenad. Utforska stadens historiska centrum, besök Duomo och se Piccolomini-biblioteket. Börja din tur från Piazza Salimbeni, längs Via Banchi di Sopra, bredvid statyn av Sallustio Bandini. Promenera genom gatorna med de vackraste historiska byggnaderna som Palazzo Salimbeni och Palazzo Tolomei. Fortsätt till det monumentala Piazza del Campo, det pulserande hjärtat av den sienesiska kulturen och ett extraordinärt arkitektoniskt landskap där den berömda Palio di Siena äger rum två gånger om året. Avsluta din rundtur i Duomo (katedralen), en juvel av romansk-gotisk arkitektur som bland annat innehåller verk av Michelangelo, Donatello, Pinturicchio och Bernini. Under vissa veckor mellan juni och oktober kan man se det "vackraste golv som någonsin gjorts" enligt Giorgio Vasari. På söndagar och katolska helgdagar är katedralen inte tillgänglig för besök. Besök sedan det fantastiska Santa Maria della Scala-museet, stadens gamla sjukhus, ett tusenårigt kompendium av konst, historia, sjukhusvistelse, vård och vardagsliv.

Siena: Duomo di Siena Privat guidad tur

Siena: Duomo di Siena Privat guidad tur

Upptäck under en två timmar lång privat rundtur en av Sienas mest ikoniska historiska byggnader och världsarv, Domkyrkan. En kunnig lokal guide kommer att belysa de viktigaste historiska och konstnärliga händelserna som ledde till skapandet och utsmyckningen av denna arkitektoniska pärla. Du kommer att kunna hoppa över biljettköerna så att du kan gå direkt på upptäcktsfärd i Domkyrkans inre. Efter en introduktion om den extraordinära fasaden som är dekorerad med statyer som föreställer filosofer, profeter och sibyller som tycks tala med varandra, går du in för att upptäcka interio: Cappella del Voto, designad och dekorerad av Bernini på 1600-talet, högaltaret, det vackra marmormosaikgolvet med inläggningar, som man kan se många delar av, predikstolen som skapades av Nicola Pisano, Johannes döparens kapell (Cappella di San Giovanni) med en vacker staty av helgonet själv, skapad av Donatello på 1400-talet, Piccolominis fantastiska bibliotek och några av Michelangelos statyer.

BuzzAround Tour: Dagsutflykt till Siena och San Gimignano

BuzzAround Tour: Dagsutflykt till Siena och San Gimignano

Toscana är som ett stort blommande fält, rikt på den sötaste nektaren överallt. Om du bara har en dag till ditt förfogande, följ de giriga binas exempel och hoppa från blomma till blomma! BuzzAround Florence bjuder in dig att utforska Toscanas sanna väsen, med en blandning av konst, historia och njutningen av vin och mat. Vi tar dig till San Gimignano, även känt som "medeltidens Manhattan" på grund av de många tornen som pryder stadens silhuett. San Gimignano finns med på UNESCO-listat världsarv, och när du vandrar genom denna fantastiskt bevarade stad kommer du att förstå varför - det är som att ta ett steg tillbaka i tiden! I San Gimignano kan du fördjupa dig i en traditionell toskansk vinprovning på en terrass, omedelbart utanför de medeltida murarna. Prova fem olika sorters toskanska druvor, kompletterat med en rad lokala delikatesser som affettati (salami), regionala ostar och den berömda toskanska bruschetten. Resan fortsätter genom den toskanska landsbygden till Siena, där din upplevelse börjar med ett besök i denna charmiga stad, känd för att vara ett berömt exempel på gotisk konst. Du vandrar genom de smala gatorna i stadens 17 historiska distrikt, kända som "Contrade", var och en med sin distinkta identitet, emblem och historia samt sina egna traditioner. Ta en lugn promenad på Piazza del Campo, den berömda platsen för hästkapplöpningen Palio di Siena. Turen inkluderar en biljett som låter dig hoppa över kön till den hisnande katedralen Santa Maria Assunta, Duomo di Siena. Dess fasad är imponerande, men den verkliga magin ligger inuti. Naturligt ljus belyser mästerverk av Michelangelo och Donatello och många andra sienesiska konstnärer. I biljetten ingår också en audioguide och inträde till Piccolomini-biblioteket, där du kan beundra frescomålningar av Pinturicchio och en ung Rafael som var hans elev. Vår återresa till Florens, bland mjuka kullar och vingårdar, kommer att åtföljas av en hisnande solnedgång, som fungerar som den perfekta avslutningen på en oförglömlig dag i Toscana. Höjdpunkter - En professionell, flerspråkig reseledare följer med dig under hela dagen. - Grupper på högst 26 personer, för att njuta fullt ut av dagen. - Traditionell vinprovning och matdelikatesser i San Gimignano. - Siena: Biljett som låter dig hoppa över kön till katedralen Santa Maria Assunta + Audioguide. - Chianti-regionen: Upptäck den pittoreska landsbygden. - Fritid: Njut av fri tid i både Siena och San Gimignano för att utforska i din egen takt.

Privat rundtur i Siena: upptäck den legendariska Palio-andan

Privat rundtur i Siena: upptäck den legendariska Palio-andan

På den guidade rundturen i Siena kommer du att få uppleva den typiska medeltida staden som byggdes av familjen Medici. En av de mest kända byggnaderna är det historiska Palazzo Salimbeni där Banca dei Paschi di Siena har sitt huvudkontor, ett av de äldsta i Europa. När man promenerar genom de karakteristiska gränderna som har gjort den historiska stadskärnan till ett världsarv kan man se spektakulära vyer över torget Piazza del Campo. Det är unikt i sitt slag med sin ursprungliga skalform med 9 segment och anses vara ett av de vackraste medeltida torgen i Europa. Här hålls två gånger om året den berömda Palio-utmaningen, den gamla tävlingen mellan Contrade (stadsdelarna). ). Hela torget är omgivet av restauranger, kaféer och souvenirbutiker men också viktiga byggnader som Palazzo Comunale med tornet Torre del Mangia som reser sig över hela torget och erbjuder en unik panoramautsikt, Palazzo Chigi-Condari, Loggia della Mercanzia och på den högsta delen av torget Fonte Gaia, den vackraste av Sienas vattenkällor. Turen fortsätter upp i gränderna där det är lätt att se mat- och vinbutiker som säljer lokala delikatesser som vildsvinssalami, pecorinoost, honung och viner som Chianti, Montalcino och Montepulciano. Den guidade rundturen fortsätter med ett besök i Baptisteriet, en imponerande byggnad intill katedralen som är en riktig juvel, och avslutas med ett besök i katedralen, vars majestätiska fasad av svart och vit marmor introducerar oss till den viktigaste religiösa byggnaden i Siena.

De mest populära sevärdheterna i Siena

Att göra i Piccolomini Library

Städer i Italien

Piccolomini Library: Fler aktiviteter och sevärdheter

Piccolomini Library: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Piccolomini Library

Samlat omdöme

4.4
(1 508 recensioner)