Saker att göra i
Piazza del Duomo, Siena

Piazza del Duomo, Siena: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

1. Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Upplev Toscanas underverk under en minnesvärd dag. Lämna Florens för en 12-timmars utflykt och se de vackra landskapen, arkitekturen och konstverken i regionen. Unna dig lite lokal mat och välj en guidad tur på ditt språk för att lära dig ännu mer om det historiska området. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Börja med Pisa och besök dess fantastiska Piazza dei Miracoli. Beundra dopkapellet, katedralen Santa Maria Assunta och, naturligtvis, det berömda lutande tornet i Pisa. Efter ledig tid i Pisa åker du till en typisk toskansk vingård i Chianti-området och njuter av en utsökt lunch med lite lokalt vin. Utforska staden Siena och besök Piazza del Campo, där hästkapplöpningen Palio di Siena hålls, och Piazza del Duomo, där du får se exteriören av den magnifika katedralen. Sista stoppet blir i San Gimignano, en medeltida stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista och som är världskänd för sin Vernaccia di San Gimignano. San Gimignanos system av torn berättar om de mäktiga familjernas storhetstid. Mellan saffransfält och typiska inhemska vingårdar kan staden erbjuda vykortsvyer.

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

2. Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Få ut det mesta av din tid vid Siena Duomo med en inkluderande biljett som ger dig tillgång till alla områden utom taket. Upptäck anläggningens historia när du lyssnar på informativa kommentarer i den medföljande audioguiden. Gå in i Duomo och beundra dess storslagna skala när du promenerar längs mosaikgolvet i marmor. Beundra skulpturer som Herodes fest av Donatello och St Paul av Michaelangelo bland andra konstverk som är prickade runt katedralen. Besök Baptistery of San Giovanni inom Duomo för att förundras över den fantastiska dopfunten. Härifrån, gå ner i kryptan, de underjordiska kvarteren som förblev dolda i mer än sju århundraden. Sedan promenerar du genom Piccolomini-biblioteket och tittar upp på de livliga och färgglada freskerna som pryder dess väggar. Beundra det fantastiska arbetet av Pinturicchio, som skildrar tio episoder från påven Pius II: s liv. Tillgång till Museo dell'Opera som rymmer ett urval av arkeologiska fragment och konstverk som en gång var en del av katedralen. Se en mängd gotiska skulpturer av Giovanni Pisano och målningar av Ambrogio och Pietro Lorenzetti. . Gå in i Oratory of San Bernardino för att beundra samlingen av Diocesan Museum of Religious Art, med dess kärna i det övre oratoriska kapellet. Upptäck en mängd olika Siennese-målningar från mellan 13- och 18-talet. Avsluta ditt besök i komplexet med en klättring upp till utsiktspunkten Facciatone. Låt dig förtrollas av den oförglömliga utsikten över staden Siena och de vackra böljande kullarna på den toskanska landsbygden.

Siena: Höjdpunkter - självguidad sökjakt och stadsrundtur

3. Siena: Höjdpunkter - självguidad sökjakt och stadsrundtur

Lär känna Siena i din egen takt på den här interaktiva vandringsturen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Lös pussel utanför tio sevärdheter i Siena. Följ ledtrådar vid varje attraktion för att hitta din nästa destination. Njut av utmaningen att använda logik, fantasi, observation och laganda för att slutföra spelet. Känn tillfredsställelsen när du löser varje gåta. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Har friheten att pausa eller återuppta rundturen när du vill. Beundra staden i din egen takt. Upptäck intressant information och fakta om staden. Ta så många bilder som du vill. Starta din rundtur från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika Johannesdopet med sin fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen med Palazzo Piccolominis imponerande utseende. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig gå vilse i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i det medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och gå förbi Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Visa utställningarna på Santa Maria della Scala, som en gång var ett viktigt stadssjukhus som ägnade sig åt att ta hand om övergivna barn, fattiga, sjuka och pilgrimer. Promenera på Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa.

Siena: Medeltida familjer Quest-upplevelse

4. Siena: Medeltida familjer Quest-upplevelse

Upptäck de främsta attraktionerna och sevärdheterna i Siena på ett unikt sätt genom att spela ett spel för att utforska staden på din smartphone. Besök några av Sienas mest kända platser, som Palazzo Tolomei, Fonte Gaia och Piazza del Duomo. Ladda ner Questo, den spelifierade reseappen, på din smartphone och börja ditt spännande utforskningsspel. Ta på dig en roll i en gammal politisk strid mellan familjerna Salimbeni och Tolomei. Delta i en historisk kamp om kontrollen över Siena och kämpa för en tredje familjs sak, Terrazini. Ta reda på hemligheter om familjerna Salimbeni och Tolomei som du kan använda för att skada dem. Håll dig utanför rampljuset och provocera de två familjerna att starta ett krig mot varandra. Lös en ledtråd för att avslöja exakta vägbeskrivningar till nästa stopp på rundturen, utan att du behöver en karta, GPS eller en fysisk guide. Varje lösning avslöjar en hemlig historia om Sienas huvudattraktioner, som Banca Monte dei Paschi di Siena, den näst äldsta banken i världen. Genomför rundturen i din egen takt, och pausa och starta om rundturen när du vill. När du har köpt sökandet kommer en åtkomstkod att levereras till din e-post, som sedan kan användas i den nedladdningsbara appen. Om ni är en stor grupp kan en person köpa tillgång för hela gruppen genom att välja antalet personer i gruppen. Alla gruppmedlemmar kommer att kunna spela stadsspelet på sin smartphone. Alternativt kan varje person köpa en egen biljett. Ni kan spela som en grupp och lösa ledtrådarna tillsammans medan ni går, eller så kan ni dela upp er i mindre grupper/lag och tävla mot de andra. Varje person kan också spela på egen hand, separat från gruppen, och möta gruppen i slutet.

Siena: 3h privat stadsrundtur med valfri katedral

5. Siena: 3h privat stadsrundtur med valfri katedral

Utforska Sienas rika historia, kultur och traditioner med en lokal guide. Turen är utformad för att visa dig Sienas mest spännande platser på en kort tid, med många stopp för foton längs vägen. Start rundturen med ett besök på några av stadens mest betydelsefulla platser, bland annat Piazza del Campo, Palazzo Publicco, Palazzo Tolomei, Palazzo Salimbeni och de antika Banchi di Sopra. När du utforskar staden får du veta vilka byggnader som är upptagna på Unescos världsarvslista och varför. Fortsätt rundturen till San Domenico-basilikan, som är hemvist för den heliga Katarinas reliker. Stanna sedan till vid helgedomen för den heliga Katarina av Siena, där hon en gång bodde med sin familj. Passera förbi Baptisteriet och Sienas katedral (eller Duomo di Siena), och gå in i den för att se den närmare (om det valfria alternativet med guidad tur är bokat). Inne kan du beundra den stora mängden konstverk från några av Italiens viktigaste konstnärer.

Från Florens: Toscana dagstur med en privat chaufför: Florens: Från Florens till Toscana

6. Från Florens: Toscana dagstur med en privat chaufför: Florens: Från Florens till Toscana

Tillbringa en dag med att utforska den toskanska landsbygden på en tur med chaufför. Fördjupa dig i den toskanska kulturen när du besöker Sienas främsta sevärdheter, utforskar en gammal bergsstad och upptäcker ett av Italiens mest älskade vindistrikt. Din dag börjar med en hämtning på hotellet för att ta dig till den första anhalten på din sightseeingutflykt, Siena. Den här historiska staden är ett av UNESCO:s världsarv och är känd för sitt Palio, det barbacka hästkapplöpning som går runt dess stora piazza. Besök de tre sevärdheterna i Siena som måste ses, Piazza del Campo, Palazzo Pubblico och den ikoniska katedralen, ett av de få exemplen på italiensk gotisk arkitektur. Åk tillbaka till bilen och fortsätt din rundtur i Toscana med en körning till den muromgärdade staden San Gimignano på kullen. San kallas staden med de fina tornen och är känd för att ha bevarat mer än ett dussin medeltida torn. Vandra genom denna gamla stad, utforska gränderna och se Piazza del Duomo och de sju tornen som omger detta torg. Avsluta din dag med sightseeing med ett besök i vinregionen Chianti. Beundra de oförglömliga landskapen med sina böljande kullar, vinodlingar och olivlundar.

San Gimignano privat guide: Medeltidens Manhattan

7. San Gimignano privat guide: Medeltidens Manhattan

Njut av en guidad vandring i San Gimignano, en gammal by byggd på toppen av en kulle. Gå längs de medeltida gränderna och beundra stadens många bevarade torn. Bevittna Torre Grossa på torget Piazza del Duomo, besök katedralen San Gimignano och utforska Piazza dell Cisterna. Promenera genom San Gimignanos gator och gränder och upptäck de perfekt bevarade 14 tornen som symboliserade rikedom och makt i antiken. Titta upp på den högsta, Torre Grosse, byggd på 1300-talet. Se det från flera vinklar vid torget Piazza del Duomo och Palazzo Comunale. Gå in i katedralen San Gimignano, en liten juvel med en enkel romansk fasad. Utforska de många underverken inuti, inklusive flera italienska konstmästerverk. Gå genom katedralens tre skepp, särskilt Collegiate Church of Santa Maria Assunta, täckt med fresker. Hitta det vackraste torget i byn, Piazza della Cisterna. Beundra den åttakantiga brunnen som ligger i centrum av torget, byggd av Podesta Guccio dei Malavolti. Bläddra bland de många omgivande butikerna och njut av sevärdheterna i herrgårdar från 1300-talet. Smaka på en av de bästa glassarna i världen och upplev de mycket eftertraktade smakerna av Santa Fina-grädde med saffran och pinjenötter. Välj en klass av lokalt vin eller Vernaccia-sorbet. Tillbringa resten av turnén med att gå de historiska gatorna för de bästa utsiktspunkterna och fotona.

Siena som en lokal (med en licensierad reseledare)

8. Siena som en lokal (med en licensierad reseledare)

I ett nötskal tar denna resa dig genom den fascinerande världen av Palio, den berömda hästkapplöpningen som visar Sienas stolthet över sin Contrada och sin stad. Vi promenerar längs pittoreska medeltida gator, bort från massturismens väl upptrampade stigar och fördjupar oss i den äkthet och charm som gjorde att Siena hamnade på Unescos världsarvslista. Längs vägen möter vi betydelsefulla personer som kommer från denna anmärkningsvärda stad, som den vördade Santa Caterina. Vi får också bekanta oss med världsliga institutioner som det medeltida sjukhuset Santa Maria della Scala, ett av de äldsta i Europa, den fantastiska katedralen (exteriör) och stadens maktcentrum Palazzo Pubblico, som pryds av den magnifika Piazza del Campo. Dessa ikoniska landmärken i Siena kommer att ge dig ett äkta insiderperspektiv, så att du verkligen lär känna staden och ser den genom en lokalinvånares ögon. Så låt oss ge oss ut på denna spännande resa tillsammans, och låt Sienas förtrollning veckla ut sig framför dig!

Från Florens: Från Florens till Pisa, San Gimignano och Siena

9. Från Florens: Från Florens till Pisa, San Gimignano och Siena

Vad du kan förvänta dig - Stanna vid: Pisa, Toscana. En behaglig timmes bilresa tar dig till Pisa. Så snart du anländer passerar du de historiska förorterna och möter Piazza dei Cavalieri, det ursprungliga politiska centret i det medeltida Pisa. Den omvandlades senare av Cosimo I de' Medici till centrum för Santo Stefano riddarorden, som skapades för att försvara Toscanas och Medelhavets kuster från turkiska och piratflottor. - Stanna vid: Pisas lutande torn, Pisa och dess Piazza dei Miracoli har alltid varit en grundläggande del av en resa till Toscana, och trots närvaron av de många turisterna utstrålar platsen en tidlös, suggestiv och kraftfull skönhet. Besökare från världens alla hörn brukar försöka hålla det lutande tornet upprätt, med lite hjälp av kamerans perspektiv, för att göra roliga bilder! Varaktighet: 1 timme - Stanna vid: Stopp: Historiskt centrum i San Gimignano, Toscana. Den vackra fästningen San Gimignano är en av de mest populära turistattraktionerna i Toscana. San Gimignano är en skatt av medeltida arkitektur, frusen i tiden år 1300. Framför allt är den känd för sina gamla torn, som fortfarande sticker ut från stadens silhuett. Glöm inte att stanna till vid den berömda glassbutiken Dondoli, som vunnit många priser för världens bästa glass. Varaktighet: Dolioli: 1 timme. - Stopp vid: Piazza della Cisterna, San Gimignano, Toscana. Piazza della Cisterna har anor från 1287. Den ligger exakt i stadens centrum, i en korsning mellan de två huvudgatorna i den övre medeltida byn. Medan stadens Piazza del Duomo fungerade både som ett religiöst och politiskt centrum användes Piazza della Cisterna istället som en lokal marknad och som en scen för sociala sammankomster, fester och turneringar. - Stanna vid: Centro Storico di Siena. Siena är en av de mest populära och besökta platserna i Toscana. Den är känd i hela Italien för sin framstående medeltida arkitektur. Vid ankomsten utforskar du dess rika historia och konst, genom dess anmärkningsvärda lokala monument som den berömda musselformade Piazza del Campo och den enastående Siena-katedralen. Många lokala butiker fyller de historiska gatorna i Siena, ett utmärkt tillfälle för dig att smaka på lokal mat eller köpa några presenter! Varaktighet: 2 timmar - Förbi: Du kan ta del av den här platsen: Siena, katedralens torg, Siena. Katedralen Santa Maria Assunta är den viktigaste platsen för katolsk gudstjänst i Toscana och Sienas stift. Byggnaden ligger på torget med samma namn i stadens centrum. Den är byggd i italiensk gotisk stil och är en av de mest betydande och spektakulära kyrkorna som byggts i Italien. -Passera förbi: Piazza del Campo, Siena. Piazza del Campo (eller helt enkelt il Campo) är huvudtorget i staden Siena. Den är unik för sin speciella och ursprungliga form som en snäckskal och är känd över hela världen för sin skönhet och arkitektoniska integritet, samt för att vara platsen där Palio di Siena äger rum två gånger om året.

3-timmars privat middag i ett medeltida torn i San Gimignano

10. 3-timmars privat middag i ett medeltida torn i San Gimignano

Det finns möjlighet att ta en aperitif från en privat panoramaterrass som är en del av tornet, där man kan njuta av en hisnande utsikt med de oförglömliga färgerna i solnedgången över de toskanska kullarna. Allt detta åtföljs av en hel personal till ditt förfogande: privat kock, musiker, assistent. Resväg I San Gimignano erbjuder vi våra V.I.P-kunder möjligheten att äta middag i ett privat medeltida torn i originalutförande. I anslutning till tornet finns en terrass med panoramautsikt över Chiantis vingårdar där man kan njuta av en aperitif i avskildhet eller med vänner i solnedgången över de toskanska kullarna eller njuta av den magnifika utsikten över Piazza del Duomo och de omgivande tornen. Ditt V.I.P-evenemang börjar kl. 17.45 med mötesplats framför katedralen på Piazza Duomo i San Gimignano. Kl. 18.00 aperitif på tornets fantastiska terrass och omedelbart därefter en exklusiv gourmetmiddag skapad av vår privata kock med en vertikal av 12 viner En lokal konstnär kommer att ackompanjera middagen till det underbara ljudet av sin harpa för att ge dig en oförglömlig magisk upplevelse...

Alla aktiviteter

17 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Piazza del Duomo, Siena: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Upplev Toscanas underverk under en minnesvärd dag. Lämna Florens för en 12-timmars utflykt och se de vackra landskapen, arkitekturen och konstverken i regionen. Unna dig lite lokal mat och välj en guidad tur på ditt språk för att lära dig ännu mer om det historiska området. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Börja med Pisa och besök dess fantastiska Piazza dei Miracoli. Beundra dopkapellet, katedralen Santa Maria Assunta och, naturligtvis, det berömda lutande tornet i Pisa. Efter ledig tid i Pisa åker du till en typisk toskansk vingård i Chianti-området och njuter av en utsökt lunch med lite lokalt vin. Utforska staden Siena och besök Piazza del Campo, där hästkapplöpningen Palio di Siena hålls, och Piazza del Duomo, där du får se exteriören av den magnifika katedralen. Sista stoppet blir i San Gimignano, en medeltida stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista och som är världskänd för sin Vernaccia di San Gimignano. San Gimignanos system av torn berättar om de mäktiga familjernas storhetstid. Mellan saffransfält och typiska inhemska vingårdar kan staden erbjuda vykortsvyer.

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Få ut det mesta av din tid vid Siena Duomo med en inkluderande biljett som ger dig tillgång till alla områden utom taket. Upptäck anläggningens historia när du lyssnar på informativa kommentarer i den medföljande audioguiden. Gå in i Duomo och beundra dess storslagna skala när du promenerar längs mosaikgolvet i marmor. Beundra skulpturer som Herodes fest av Donatello och St Paul av Michaelangelo bland andra konstverk som är prickade runt katedralen. Besök Baptistery of San Giovanni inom Duomo för att förundras över den fantastiska dopfunten. Härifrån, gå ner i kryptan, de underjordiska kvarteren som förblev dolda i mer än sju århundraden. Sedan promenerar du genom Piccolomini-biblioteket och tittar upp på de livliga och färgglada freskerna som pryder dess väggar. Beundra det fantastiska arbetet av Pinturicchio, som skildrar tio episoder från påven Pius II: s liv. Tillgång till Museo dell'Opera som rymmer ett urval av arkeologiska fragment och konstverk som en gång var en del av katedralen. Se en mängd gotiska skulpturer av Giovanni Pisano och målningar av Ambrogio och Pietro Lorenzetti. . Gå in i Oratory of San Bernardino för att beundra samlingen av Diocesan Museum of Religious Art, med dess kärna i det övre oratoriska kapellet. Upptäck en mängd olika Siennese-målningar från mellan 13- och 18-talet. Avsluta ditt besök i komplexet med en klättring upp till utsiktspunkten Facciatone. Låt dig förtrollas av den oförglömliga utsikten över staden Siena och de vackra böljande kullarna på den toskanska landsbygden.

Siena: Höjdpunkter - självguidad sökjakt och stadsrundtur

Siena: Höjdpunkter - självguidad sökjakt och stadsrundtur

Lär känna Siena i din egen takt på den här interaktiva vandringsturen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Lös pussel utanför tio sevärdheter i Siena. Följ ledtrådar vid varje attraktion för att hitta din nästa destination. Njut av utmaningen att använda logik, fantasi, observation och laganda för att slutföra spelet. Känn tillfredsställelsen när du löser varje gåta. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Har friheten att pausa eller återuppta rundturen när du vill. Beundra staden i din egen takt. Upptäck intressant information och fakta om staden. Ta så många bilder som du vill. Starta din rundtur från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika Johannesdopet med sin fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen med Palazzo Piccolominis imponerande utseende. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig gå vilse i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i det medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och gå förbi Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Visa utställningarna på Santa Maria della Scala, som en gång var ett viktigt stadssjukhus som ägnade sig åt att ta hand om övergivna barn, fattiga, sjuka och pilgrimer. Promenera på Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa.

Siena: Medeltida familjer Quest-upplevelse

Siena: Medeltida familjer Quest-upplevelse

Upptäck de främsta attraktionerna och sevärdheterna i Siena på ett unikt sätt genom att spela ett spel för att utforska staden på din smartphone. Besök några av Sienas mest kända platser, som Palazzo Tolomei, Fonte Gaia och Piazza del Duomo. Ladda ner Questo, den spelifierade reseappen, på din smartphone och börja ditt spännande utforskningsspel. Ta på dig en roll i en gammal politisk strid mellan familjerna Salimbeni och Tolomei. Delta i en historisk kamp om kontrollen över Siena och kämpa för en tredje familjs sak, Terrazini. Ta reda på hemligheter om familjerna Salimbeni och Tolomei som du kan använda för att skada dem. Håll dig utanför rampljuset och provocera de två familjerna att starta ett krig mot varandra. Lös en ledtråd för att avslöja exakta vägbeskrivningar till nästa stopp på rundturen, utan att du behöver en karta, GPS eller en fysisk guide. Varje lösning avslöjar en hemlig historia om Sienas huvudattraktioner, som Banca Monte dei Paschi di Siena, den näst äldsta banken i världen. Genomför rundturen i din egen takt, och pausa och starta om rundturen när du vill. När du har köpt sökandet kommer en åtkomstkod att levereras till din e-post, som sedan kan användas i den nedladdningsbara appen. Om ni är en stor grupp kan en person köpa tillgång för hela gruppen genom att välja antalet personer i gruppen. Alla gruppmedlemmar kommer att kunna spela stadsspelet på sin smartphone. Alternativt kan varje person köpa en egen biljett. Ni kan spela som en grupp och lösa ledtrådarna tillsammans medan ni går, eller så kan ni dela upp er i mindre grupper/lag och tävla mot de andra. Varje person kan också spela på egen hand, separat från gruppen, och möta gruppen i slutet.

Siena: 3h privat stadsrundtur med valfri katedral

Siena: 3h privat stadsrundtur med valfri katedral

Utforska Sienas rika historia, kultur och traditioner med en lokal guide. Turen är utformad för att visa dig Sienas mest spännande platser på en kort tid, med många stopp för foton längs vägen. Start rundturen med ett besök på några av stadens mest betydelsefulla platser, bland annat Piazza del Campo, Palazzo Publicco, Palazzo Tolomei, Palazzo Salimbeni och de antika Banchi di Sopra. När du utforskar staden får du veta vilka byggnader som är upptagna på Unescos världsarvslista och varför. Fortsätt rundturen till San Domenico-basilikan, som är hemvist för den heliga Katarinas reliker. Stanna sedan till vid helgedomen för den heliga Katarina av Siena, där hon en gång bodde med sin familj. Passera förbi Baptisteriet och Sienas katedral (eller Duomo di Siena), och gå in i den för att se den närmare (om det valfria alternativet med guidad tur är bokat). Inne kan du beundra den stora mängden konstverk från några av Italiens viktigaste konstnärer.

Från Florens: Toscana dagstur med en privat chaufför: Florens: Från Florens till Toscana

Från Florens: Toscana dagstur med en privat chaufför: Florens: Från Florens till Toscana

Tillbringa en dag med att utforska den toskanska landsbygden på en tur med chaufför. Fördjupa dig i den toskanska kulturen när du besöker Sienas främsta sevärdheter, utforskar en gammal bergsstad och upptäcker ett av Italiens mest älskade vindistrikt. Din dag börjar med en hämtning på hotellet för att ta dig till den första anhalten på din sightseeingutflykt, Siena. Den här historiska staden är ett av UNESCO:s världsarv och är känd för sitt Palio, det barbacka hästkapplöpning som går runt dess stora piazza. Besök de tre sevärdheterna i Siena som måste ses, Piazza del Campo, Palazzo Pubblico och den ikoniska katedralen, ett av de få exemplen på italiensk gotisk arkitektur. Åk tillbaka till bilen och fortsätt din rundtur i Toscana med en körning till den muromgärdade staden San Gimignano på kullen. San kallas staden med de fina tornen och är känd för att ha bevarat mer än ett dussin medeltida torn. Vandra genom denna gamla stad, utforska gränderna och se Piazza del Duomo och de sju tornen som omger detta torg. Avsluta din dag med sightseeing med ett besök i vinregionen Chianti. Beundra de oförglömliga landskapen med sina böljande kullar, vinodlingar och olivlundar.

San Gimignano privat guide: Medeltidens Manhattan

San Gimignano privat guide: Medeltidens Manhattan

Njut av en guidad vandring i San Gimignano, en gammal by byggd på toppen av en kulle. Gå längs de medeltida gränderna och beundra stadens många bevarade torn. Bevittna Torre Grossa på torget Piazza del Duomo, besök katedralen San Gimignano och utforska Piazza dell Cisterna. Promenera genom San Gimignanos gator och gränder och upptäck de perfekt bevarade 14 tornen som symboliserade rikedom och makt i antiken. Titta upp på den högsta, Torre Grosse, byggd på 1300-talet. Se det från flera vinklar vid torget Piazza del Duomo och Palazzo Comunale. Gå in i katedralen San Gimignano, en liten juvel med en enkel romansk fasad. Utforska de många underverken inuti, inklusive flera italienska konstmästerverk. Gå genom katedralens tre skepp, särskilt Collegiate Church of Santa Maria Assunta, täckt med fresker. Hitta det vackraste torget i byn, Piazza della Cisterna. Beundra den åttakantiga brunnen som ligger i centrum av torget, byggd av Podesta Guccio dei Malavolti. Bläddra bland de många omgivande butikerna och njut av sevärdheterna i herrgårdar från 1300-talet. Smaka på en av de bästa glassarna i världen och upplev de mycket eftertraktade smakerna av Santa Fina-grädde med saffran och pinjenötter. Välj en klass av lokalt vin eller Vernaccia-sorbet. Tillbringa resten av turnén med att gå de historiska gatorna för de bästa utsiktspunkterna och fotona.

Siena som en lokal (med en licensierad reseledare)

Siena som en lokal (med en licensierad reseledare)

I ett nötskal tar denna resa dig genom den fascinerande världen av Palio, den berömda hästkapplöpningen som visar Sienas stolthet över sin Contrada och sin stad. Vi promenerar längs pittoreska medeltida gator, bort från massturismens väl upptrampade stigar och fördjupar oss i den äkthet och charm som gjorde att Siena hamnade på Unescos världsarvslista. Längs vägen möter vi betydelsefulla personer som kommer från denna anmärkningsvärda stad, som den vördade Santa Caterina. Vi får också bekanta oss med världsliga institutioner som det medeltida sjukhuset Santa Maria della Scala, ett av de äldsta i Europa, den fantastiska katedralen (exteriör) och stadens maktcentrum Palazzo Pubblico, som pryds av den magnifika Piazza del Campo. Dessa ikoniska landmärken i Siena kommer att ge dig ett äkta insiderperspektiv, så att du verkligen lär känna staden och ser den genom en lokalinvånares ögon. Så låt oss ge oss ut på denna spännande resa tillsammans, och låt Sienas förtrollning veckla ut sig framför dig!

Från Florens: Från Florens till Pisa, San Gimignano och Siena

Från Florens: Från Florens till Pisa, San Gimignano och Siena

Vad du kan förvänta dig - Stanna vid: Pisa, Toscana. En behaglig timmes bilresa tar dig till Pisa. Så snart du anländer passerar du de historiska förorterna och möter Piazza dei Cavalieri, det ursprungliga politiska centret i det medeltida Pisa. Den omvandlades senare av Cosimo I de' Medici till centrum för Santo Stefano riddarorden, som skapades för att försvara Toscanas och Medelhavets kuster från turkiska och piratflottor. - Stanna vid: Pisas lutande torn, Pisa och dess Piazza dei Miracoli har alltid varit en grundläggande del av en resa till Toscana, och trots närvaron av de många turisterna utstrålar platsen en tidlös, suggestiv och kraftfull skönhet. Besökare från världens alla hörn brukar försöka hålla det lutande tornet upprätt, med lite hjälp av kamerans perspektiv, för att göra roliga bilder! Varaktighet: 1 timme - Stanna vid: Stopp: Historiskt centrum i San Gimignano, Toscana. Den vackra fästningen San Gimignano är en av de mest populära turistattraktionerna i Toscana. San Gimignano är en skatt av medeltida arkitektur, frusen i tiden år 1300. Framför allt är den känd för sina gamla torn, som fortfarande sticker ut från stadens silhuett. Glöm inte att stanna till vid den berömda glassbutiken Dondoli, som vunnit många priser för världens bästa glass. Varaktighet: Dolioli: 1 timme. - Stopp vid: Piazza della Cisterna, San Gimignano, Toscana. Piazza della Cisterna har anor från 1287. Den ligger exakt i stadens centrum, i en korsning mellan de två huvudgatorna i den övre medeltida byn. Medan stadens Piazza del Duomo fungerade både som ett religiöst och politiskt centrum användes Piazza della Cisterna istället som en lokal marknad och som en scen för sociala sammankomster, fester och turneringar. - Stanna vid: Centro Storico di Siena. Siena är en av de mest populära och besökta platserna i Toscana. Den är känd i hela Italien för sin framstående medeltida arkitektur. Vid ankomsten utforskar du dess rika historia och konst, genom dess anmärkningsvärda lokala monument som den berömda musselformade Piazza del Campo och den enastående Siena-katedralen. Många lokala butiker fyller de historiska gatorna i Siena, ett utmärkt tillfälle för dig att smaka på lokal mat eller köpa några presenter! Varaktighet: 2 timmar - Förbi: Du kan ta del av den här platsen: Siena, katedralens torg, Siena. Katedralen Santa Maria Assunta är den viktigaste platsen för katolsk gudstjänst i Toscana och Sienas stift. Byggnaden ligger på torget med samma namn i stadens centrum. Den är byggd i italiensk gotisk stil och är en av de mest betydande och spektakulära kyrkorna som byggts i Italien. -Passera förbi: Piazza del Campo, Siena. Piazza del Campo (eller helt enkelt il Campo) är huvudtorget i staden Siena. Den är unik för sin speciella och ursprungliga form som en snäckskal och är känd över hela världen för sin skönhet och arkitektoniska integritet, samt för att vara platsen där Palio di Siena äger rum två gånger om året.

3-timmars privat middag i ett medeltida torn i San Gimignano

3-timmars privat middag i ett medeltida torn i San Gimignano

Det finns möjlighet att ta en aperitif från en privat panoramaterrass som är en del av tornet, där man kan njuta av en hisnande utsikt med de oförglömliga färgerna i solnedgången över de toskanska kullarna. Allt detta åtföljs av en hel personal till ditt förfogande: privat kock, musiker, assistent. Resväg I San Gimignano erbjuder vi våra V.I.P-kunder möjligheten att äta middag i ett privat medeltida torn i originalutförande. I anslutning till tornet finns en terrass med panoramautsikt över Chiantis vingårdar där man kan njuta av en aperitif i avskildhet eller med vänner i solnedgången över de toskanska kullarna eller njuta av den magnifika utsikten över Piazza del Duomo och de omgivande tornen. Ditt V.I.P-evenemang börjar kl. 17.45 med mötesplats framför katedralen på Piazza Duomo i San Gimignano. Kl. 18.00 aperitif på tornets fantastiska terrass och omedelbart därefter en exklusiv gourmetmiddag skapad av vår privata kock med en vertikal av 12 viner En lokal konstnär kommer att ackompanjera middagen till det underbara ljudet av sin harpa för att ge dig en oförglömlig magisk upplevelse...

De mest populära sevärdheterna i Siena

Att göra i Piazza del Duomo, Siena

Städer i Italien

Piazza del Duomo, Siena: Fler aktiviteter och sevärdheter

Piazza del Duomo, Siena: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.