Saker att göra i
Piazza del Campo

Piazza del Campo: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

1. Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Upplev Toscanas underverk under en minnesvärd dag. Lämna Florens för en 12-timmars utflykt och se de vackra landskapen, arkitekturen och konstverken i regionen. Unna dig lite lokal mat och välj en guidad tur på ditt språk för att lära dig ännu mer om det historiska området. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Börja med Pisa och besök dess fantastiska Piazza dei Miracoli. Beundra dopkapellet, katedralen Santa Maria Assunta och, naturligtvis, det berömda lutande tornet i Pisa. Efter ledig tid i Pisa åker du till en typisk toskansk vingård i Chianti-området och njuter av en utsökt lunch med lite lokalt vin. Utforska staden Siena och besök Piazza del Campo, där hästkapplöpningen Palio di Siena hålls, och Piazza del Duomo, där du får se exteriören av den magnifika katedralen. Sista stoppet blir i San Gimignano, en medeltida stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista och som är världskänd för sin Vernaccia di San Gimignano. San Gimignanos system av torn berättar om de mäktiga familjernas storhetstid. Mellan saffransfält och typiska inhemska vingårdar kan staden erbjuda vykortsvyer.

Florens: Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti-upplevelse

2. Florens: Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti-upplevelse

Börja på morgonen med en rundtur i Pisa. Du får tid att beundra katedralen, dopkapellet, den monumentala kyrkogården och det berömda lutande tornet. Lägg till biljetter till det lutande tornet till din upplevelse. Fortsätt sedan till en typisk vingård i Chianti Hills på sluttningarna av San Gimignano. Njut av en toskansk lunch tillsammans med en lokal vinprovning. Efter lunchen utforskar du en av de vackraste medeltida byarna i San Gimignano, eller "Medeltida Manhattan", där du kan utforska labyrinten av kullerstensgator, små torg och många lokala hantverksbutiker. Fortsätt med en panoramautsikt över Chianti-landskapet innan ni anländer till Siena, där er professionella guide om så önskas tar er till de viktigaste torgen, från Piazza del Campo till katedralen, och passerar genom den vackraste contrade som kännetecknar denna stad. I slutet av den guidade turen kan du välja att ha lite ledig tid att njuta av en kopp kaffe eller en panforte (en typisk lokal kaka) och att shoppa. När ni återvänder till Florens kommer ni att ha en vacker solnedgång i bakgrunden, vilket blir en perfekt avslutning på en oförglömlig dag i Toscana.

Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

3. Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

Tillbringa dagen med att upptäcka många av de viktigaste höjdpunkterna på den toskanska landsbygden på denna guidade tur med en traditionell italiensk lunch inkluderad. Ta dig igenom de böljande kullarna när du upptäcker charmen i Pisa, San Gimignano och Siena. Ditt första stopp kommer att vara Pisa och torget för mirakel. Se katedralen, baptisteriet och naturligtvis det berömda lutande tornet. Det lutande tornet är nästan 56 meter högt, cirka 183 fot, och lutar sig i cirka 4 grader, vilket gör det till en av de mest kända och ikoniska byggnaderna i världen. Från Pisa, kör förbi kullebyar utspridda över några av de vackraste och förtrollande områdena på landsbygden. Anländer till San Gimignano där en traditionell toskansk lunch med vinprovning serveras, om alternativet väljs. Fortsätt till den bevarade medeltida byn San Gimignano, ett UNESCO: s världsarvslista som ofta kallas "Manhattan of the Middle Ages" på grund av dess berömda höga, smala torn. Utforska stadens centrum och de charmiga hantverksbutikerna längs kullerstensgatorna och små torg. Avsluta turnén i Siena, en kulleby rik på konst och traditioner. Promenera i det historiska centrumet och besök den vackra lokala katedralen. Ta en guidad vandringstur längs de små medeltida gatorna och torgen, passera den äldsta banken i världen och Piazza del Campo.

Florens: S. Gimignano, Siena, Chianti & lunch med vinprovning

4. Florens: S. Gimignano, Siena, Chianti & lunch med vinprovning

Följ med på en guidad tur från Florens till de charmiga toskanska städerna San Gimignano, Monteriggioni och Siena, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Strosa runt i de historiska byarna och njut av en utsökt provsmakning av Chianti Hills vin och balsamvinäger. Uppgradera din upplevelse med biljetter till katedralen i Siena. Börja i San Gimignano, den världsberömda muromgärdade staden som ligger på en kulle, som har förblivit intakt genom århundradena och är känd för sina höga torn, fresker och många andra konstverk. Du har ca 2 timmar på dig att utforska stadens centrum. Besök den historiska muromgärdade byn Monteriggioni. Åk genom Chiantis böljande kullar till en mysig vingård där du kan koppla av och njuta av tre viner och balsamvinäger, följt av en trerätters lunch i Chianti-stil. Njut av en guidad tur i Sienas historiska centrum (om det ingår i tillvalet), som börjar med 1200-talsbasilikan San Domenico. Promenera längs de smala medeltida gatorna i staden, flankerade av magnifika palats och historiska butiker. Passera genom Piazza del Campo och besök katedralen, om du väljer alternativet. Ta lite ledig tid i Siena innan du återvänder till Florens. Besöksordningen kan komma att ändras.

Från Florens: Sienna, San Gimignano & Monteriggioni rundtur

5. Från Florens: Sienna, San Gimignano & Monteriggioni rundtur

Upplev Toscanas charm på en dagsutflykt till Siena, San Gimignano och Monteriggioni från Florens. Prova olika Chianti-viner tillsammans med snacks och beundra de pittoreska toskanska kullarna.  Åk söderut från Florens i en luftkonditionerad GT-buss genom de vackra Chianti-kullarna. Det första stoppet är vid Monteriggioni, en medeltida stad på en kulle som är känd för sina intakta medeltida stadsmurar. Efter lite ledig tid, bege dig till världsberömda Siena. Utforska Piazza del Campo, som är känd för hästkapplöpningen Palio och för sina fantastiska exempel på gotisk arkitektur. Ha tid att besöka det magnifika Palazzo Pubblico.  Du anländer till San Gimignano, en medeltida stad som har förklarats som världsarv av Unesco. Ta dig tid att slingra dig genom de smala gatorna och beundra det frodiga landskapet. Slutligen kan du åka till Chiantiområdet och njuta av vykortliknande landskap. Avsluta dagen på en berömd vingård och smaka på fina Chianti-rödviner tillsammans med hemlagade snacks.

Siena: Biljett till Palazzo Pubblico

6. Siena: Biljett till Palazzo Pubblico

Med den här biljetten kan du gå in i Palazzo Pubblico i Siena och besöka det civila museet. Civic Museum ligger inne i Palazzo Pubblico och är en byggnad från 1200-talet med imponerande freskomålningar från vägg till vägg. Utforska museet för att lära dig om Sienas historia och se värdefulla artefakter. Byt ut din kupong mot en inträdesbiljett i biljettkontoret och börja ditt besök i Sala del Risorgimento. I detta rum finns freskomålningar som skildrar Vittorio Emanuele II:s liv, Italiens första kung. Gå igenom Sala di Balìa och se väggmålningar från 1400-talet av Spinello Aretino och Martino di Bartolomeo. Se också Sala dei Cardinali där dyrbara snidade kistor förvarar relikvarier. Gå vidare till Sala del Concistoro, som är berömd för sitt Beccafumivalv, och se Taddeo di Bartolos Cappella från 1400-talet. Fortsätt till Sala del Mappamondo, det bredaste rummet i Palazzo Pubblico och som användes som mötesplats för det allmänna rådet. Se den berömda Maestà, ett gotiskt mästerverk målat av Simone Martini. I inträdesbiljetten till museet ingår även ett besök i 1300-talsgalleriet Loggia dei Nove, som erbjuder en vacker utsikt över landskapet bakom Palazzo Pubblico.

Från Florens: Vinresa till San Gimignano, Siena och Chianti

7. Från Florens: Vinresa till San Gimignano, Siena och Chianti

Utforska hjärtat av det vackra Toscana på en heldagstur till städerna San Gimignano, Siena och Colle Alta, och upptäck sedan den bukoliska vinregionen Chianti. Du tar dig enkelt till vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Avresa från Florens med en luftkonditionerad buss till ditt första stopp, San Gimignano, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Upptäck Siena, staden med hästkapplöpningen Palio och dess förtrollande arkitektoniska stilar, inklusive katedralen på Piazza del Duomo och Palazzo Comunale (kommunhuset) på Piazza del Campo. Piazza del Campo är ett berömt skalformat torg som är skådeplats för den spännande hästkapplöpningen Palio, som körs två gånger varje sommar. Efteråt åker ni till en unik plats på Chianti-landsbygden för att njuta av en vinprovning. När du hoppar av bussen guidas du runt på en fantastisk vingård. Få en introduktion till gårdens fascinerande historia och bakgrund. Gå in i källaren och lär dig hemligheterna bakom vinframställningen i Chianti tillsammans med den lokala värden. Njut sedan av en utsökt vinprovning av Chianti Classico. När vinprovningen är över kan du utforska den historiska stadskärnan i Colle Alta, som ligger i den övre delen av Colle Val d'Elsa, staden Cristal. Ta dig tid att besöka kyrkan Santa Caterina och slottet od Piticciano, huvudattraktionerna i den medeltida stadskärnan. Gå förbi det tidigare Conservatorio di San Pietro, ett projekt av den världsberömda arkitekten i Florens Giorgio Vasari. Sist men inte minst kan du njuta av ett av de mest fantastiska exemplen på en italiensk medeltida stad, San Gimignano. San Gimignano kännetecknas av sin berömda höga silhuett och ligger längs Via Francigena på kullarna i det övre Val D'Elsa. Bekanta dig med den toskanska miljön med stadens Vernaccia di San Gimignano-vin, saffran och Santa Fina-keramik. På fritiden kan du strosa runt i staden på egen hand och se de vackra torgen, arkitekturen, kyrkorna och sidogatorna.

Siena 2-timmars vandringstur & Skip-the-line Duomo-biljetter

8. Siena 2-timmars vandringstur & Skip-the-line Duomo-biljetter

Upptäck skönheten i Siena under en 2 timmars rundvandring, en av världens mest välbevarade medeltida städer. Gå längs de smala kullerstensgatorna och förundras över arkitekturen. Besök Basilica di San Domenico och lär dig mer om den heliga Katarina, Italiens beskyddare. Lär dig mer om denna stolta republiks storslagna historia och upptäck den traditionella Palio, en spektakulär festival med ett vilt hästkapplöpning med bar rygg runt Piazza del Campo, stadens centrala torg. Lär dig om Contrade eller stadens kvarter och hur de väntar hela året för att få delta i detta grundläggande lopp. Besök Sienas historiska stadskärna, som är upptagen på Unescos världsarvslista, för att beundra den magnifika arkitekturen i Palazzo Salimbeni, som idag är världens äldsta bank och som vittnar om rikedomar och handel i dess glorrika förflutna. Se Palazzo Tolomei, en imponerande privat gotisk byggnad och huvudtorget med sina monument och fontäner. Upptäck stadens kulinariska traditioner och promenera slutligen till en av Italiens mest spektakulära katedraler, Domkyrkan i Siena. Din engelsktalande lokala reseledare kommer att eskortera dig in i Sienas katedral för att besöka kapellen och se de imponerande mästerverken av Donatello, Michelangelo och andra konstnärer, en oförglömligt rik byggnad av århundraden av konst och hängivenhet.

Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

9. Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

Ta en fängslande resa genom Siena på en guidad vandring med skip-the-line tillgång till katedralkomplexet. Ditt äventyr börjar i hjärtat av Siena Center, där du träffar din kunniga guide och en liten grupp med andra upptäcktsresande. Vandra genom labyrintgatorna och de charmiga torgen i det medeltida Siena och njut av lugnet i de undangömda hörnen. Fördjupa dig i Sienas rika historia när din guide berättar om den berömda hästkapplöpningen Palio och avslöjar hemligheterna i det gamla gettot och torndistriktet. Stig upp till hisnande utsiktspunkter för panoramautsikt och få en glimt av det ikoniska Duomo och Torre del Mangia. På vägen till den majestätiska Piazza Del Campo kan du beundra de arkitektoniska höjdpunkterna som pryder Sienas silhuett, inklusive den berömda domkyrkan. Upptäck det fascinerande ursprunget till denna plats på UNESCO:s världsarvslista, som formades av 1300-talets upplysta styre. När du vandrar genom Sienas olika Contrada, som var och en representerar ett unikt grannskap genomsyrat av tradition, kan du föreställa dig den livliga rivalitet som flammar upp under Palio. Ta del av den autentiska atmosfären i dessa livfulla samhällen och njut av möjligheten att prova lokala delikatesser som Ricciarelli och Panforte. Ta en paus för att beundra den utsmyckade fontänen Fonte Gaia på Piazza del Campo, prydd med intrikata reliefer som visar bibliska scener. Med våra förbeställda biljetter tar du dig sedan förbi köerna och går in i den imponerande katedralen. Gå genom de heliga salarna som pryds av mästerverk av toskanska storheter som Duccio, Pisano och Pinturicchio. I katedralen finns många höjdpunkter från renässansen och det berömda Piccolomini-biblioteket. Välj en längre rundtur med OPA SI Pass för att fördjupa dig i katedralens skatter, inklusive den fängslande kryptan som pryds av århundraden gamla fresker. Lär dig av din guide om den ambitiösa visionen bakom Duomo Nuovo och utforska Museo dell'Opera, hem för utsökta skulpturer och målade glasfönster. Ta farväl av din guide och ta tillfället i akt att i egen takt klättra upp på Facciatone, den ofullbordade fasaden på den nya katedralen. Från denna höga utsiktspunkt kan du njuta av panoramautsikten över Siena och dess pittoreska landsbygd och avsluta din resa på ett oförglömligt sätt.

Florens: Smågruppsresa till Siena, San Gimignano och Chianti

10. Florens: Smågruppsresa till Siena, San Gimignano och Chianti

Hoppa ombord på din minibuss klockan 7.45 och kör i cirka en timme genom den toskanska landsbygden. Du kommer in i hjärtat av Siena och börjar besöket tillsammans med din guide. Ta dig iväg genom stadens smala gator och hör historier om Siena medan du går. Hoppa över kön för att se det inre av den magnifika katedralen och passera genom den musselformade Piazza del Campo, där hästkapplöpningen Palio hålls två gånger om året. Efter din rundvandring får du lite fritid att njuta av Siena på egen hand. Fortsätt till San Gimignano och beundra det unika toskanska landskapet när du kör genom fantastiska landskap omgiven av olivträd, vinrankor och gamla stenbyggnader på vägen. Stanna vid en familjeägd vingård för att koppla av och njuta av en traditionell toskansk lunch för att få en smak av landsbygdens gästfrihet. Efter lunchen tar du en lätt bilresa till San Gimignano för att avsluta dagen. Känd för sin fantastiska skyline med höga medeltida torn, har du fri tid att utforska på egen hand. Upptäck huvudgatan full av typiska butiker, ta en titt på Collegiata (huvudkyrkan) eller njut av en gelato. Återvänd till Florens sent på eftermiddagen.

Alla aktiviteter

102 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Piazza del Campo: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Från Florens: Dagsutflykt Pisa, Siena & San Gimignano m/Lunch

Upplev Toscanas underverk under en minnesvärd dag. Lämna Florens för en 12-timmars utflykt och se de vackra landskapen, arkitekturen och konstverken i regionen. Unna dig lite lokal mat och välj en guidad tur på ditt språk för att lära dig ännu mer om det historiska området. Du når enkelt vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Börja med Pisa och besök dess fantastiska Piazza dei Miracoli. Beundra dopkapellet, katedralen Santa Maria Assunta och, naturligtvis, det berömda lutande tornet i Pisa. Efter ledig tid i Pisa åker du till en typisk toskansk vingård i Chianti-området och njuter av en utsökt lunch med lite lokalt vin. Utforska staden Siena och besök Piazza del Campo, där hästkapplöpningen Palio di Siena hålls, och Piazza del Duomo, där du får se exteriören av den magnifika katedralen. Sista stoppet blir i San Gimignano, en medeltida stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista och som är världskänd för sin Vernaccia di San Gimignano. San Gimignanos system av torn berättar om de mäktiga familjernas storhetstid. Mellan saffransfält och typiska inhemska vingårdar kan staden erbjuda vykortsvyer.

Florens: Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti-upplevelse

Florens: Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti-upplevelse

Börja på morgonen med en rundtur i Pisa. Du får tid att beundra katedralen, dopkapellet, den monumentala kyrkogården och det berömda lutande tornet. Lägg till biljetter till det lutande tornet till din upplevelse. Fortsätt sedan till en typisk vingård i Chianti Hills på sluttningarna av San Gimignano. Njut av en toskansk lunch tillsammans med en lokal vinprovning. Efter lunchen utforskar du en av de vackraste medeltida byarna i San Gimignano, eller "Medeltida Manhattan", där du kan utforska labyrinten av kullerstensgator, små torg och många lokala hantverksbutiker. Fortsätt med en panoramautsikt över Chianti-landskapet innan ni anländer till Siena, där er professionella guide om så önskas tar er till de viktigaste torgen, från Piazza del Campo till katedralen, och passerar genom den vackraste contrade som kännetecknar denna stad. I slutet av den guidade turen kan du välja att ha lite ledig tid att njuta av en kopp kaffe eller en panforte (en typisk lokal kaka) och att shoppa. När ni återvänder till Florens kommer ni att ha en vacker solnedgång i bakgrunden, vilket blir en perfekt avslutning på en oförglömlig dag i Toscana.

Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

Toscana: Dagsutflykt till Pisa, Siena, San Gimignano och Chianti

Tillbringa dagen med att upptäcka många av de viktigaste höjdpunkterna på den toskanska landsbygden på denna guidade tur med en traditionell italiensk lunch inkluderad. Ta dig igenom de böljande kullarna när du upptäcker charmen i Pisa, San Gimignano och Siena. Ditt första stopp kommer att vara Pisa och torget för mirakel. Se katedralen, baptisteriet och naturligtvis det berömda lutande tornet. Det lutande tornet är nästan 56 meter högt, cirka 183 fot, och lutar sig i cirka 4 grader, vilket gör det till en av de mest kända och ikoniska byggnaderna i världen. Från Pisa, kör förbi kullebyar utspridda över några av de vackraste och förtrollande områdena på landsbygden. Anländer till San Gimignano där en traditionell toskansk lunch med vinprovning serveras, om alternativet väljs. Fortsätt till den bevarade medeltida byn San Gimignano, ett UNESCO: s världsarvslista som ofta kallas "Manhattan of the Middle Ages" på grund av dess berömda höga, smala torn. Utforska stadens centrum och de charmiga hantverksbutikerna längs kullerstensgatorna och små torg. Avsluta turnén i Siena, en kulleby rik på konst och traditioner. Promenera i det historiska centrumet och besök den vackra lokala katedralen. Ta en guidad vandringstur längs de små medeltida gatorna och torgen, passera den äldsta banken i världen och Piazza del Campo.

Florens: S. Gimignano, Siena, Chianti & lunch med vinprovning

Florens: S. Gimignano, Siena, Chianti & lunch med vinprovning

Följ med på en guidad tur från Florens till de charmiga toskanska städerna San Gimignano, Monteriggioni och Siena, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Strosa runt i de historiska byarna och njut av en utsökt provsmakning av Chianti Hills vin och balsamvinäger. Uppgradera din upplevelse med biljetter till katedralen i Siena. Börja i San Gimignano, den världsberömda muromgärdade staden som ligger på en kulle, som har förblivit intakt genom århundradena och är känd för sina höga torn, fresker och många andra konstverk. Du har ca 2 timmar på dig att utforska stadens centrum. Besök den historiska muromgärdade byn Monteriggioni. Åk genom Chiantis böljande kullar till en mysig vingård där du kan koppla av och njuta av tre viner och balsamvinäger, följt av en trerätters lunch i Chianti-stil. Njut av en guidad tur i Sienas historiska centrum (om det ingår i tillvalet), som börjar med 1200-talsbasilikan San Domenico. Promenera längs de smala medeltida gatorna i staden, flankerade av magnifika palats och historiska butiker. Passera genom Piazza del Campo och besök katedralen, om du väljer alternativet. Ta lite ledig tid i Siena innan du återvänder till Florens. Besöksordningen kan komma att ändras.

Från Florens: Sienna, San Gimignano & Monteriggioni rundtur

Från Florens: Sienna, San Gimignano & Monteriggioni rundtur

Upplev Toscanas charm på en dagsutflykt till Siena, San Gimignano och Monteriggioni från Florens. Prova olika Chianti-viner tillsammans med snacks och beundra de pittoreska toskanska kullarna.  Åk söderut från Florens i en luftkonditionerad GT-buss genom de vackra Chianti-kullarna. Det första stoppet är vid Monteriggioni, en medeltida stad på en kulle som är känd för sina intakta medeltida stadsmurar. Efter lite ledig tid, bege dig till världsberömda Siena. Utforska Piazza del Campo, som är känd för hästkapplöpningen Palio och för sina fantastiska exempel på gotisk arkitektur. Ha tid att besöka det magnifika Palazzo Pubblico.  Du anländer till San Gimignano, en medeltida stad som har förklarats som världsarv av Unesco. Ta dig tid att slingra dig genom de smala gatorna och beundra det frodiga landskapet. Slutligen kan du åka till Chiantiområdet och njuta av vykortliknande landskap. Avsluta dagen på en berömd vingård och smaka på fina Chianti-rödviner tillsammans med hemlagade snacks.

Siena: Biljett till Palazzo Pubblico

Siena: Biljett till Palazzo Pubblico

Med den här biljetten kan du gå in i Palazzo Pubblico i Siena och besöka det civila museet. Civic Museum ligger inne i Palazzo Pubblico och är en byggnad från 1200-talet med imponerande freskomålningar från vägg till vägg. Utforska museet för att lära dig om Sienas historia och se värdefulla artefakter. Byt ut din kupong mot en inträdesbiljett i biljettkontoret och börja ditt besök i Sala del Risorgimento. I detta rum finns freskomålningar som skildrar Vittorio Emanuele II:s liv, Italiens första kung. Gå igenom Sala di Balìa och se väggmålningar från 1400-talet av Spinello Aretino och Martino di Bartolomeo. Se också Sala dei Cardinali där dyrbara snidade kistor förvarar relikvarier. Gå vidare till Sala del Concistoro, som är berömd för sitt Beccafumivalv, och se Taddeo di Bartolos Cappella från 1400-talet. Fortsätt till Sala del Mappamondo, det bredaste rummet i Palazzo Pubblico och som användes som mötesplats för det allmänna rådet. Se den berömda Maestà, ett gotiskt mästerverk målat av Simone Martini. I inträdesbiljetten till museet ingår även ett besök i 1300-talsgalleriet Loggia dei Nove, som erbjuder en vacker utsikt över landskapet bakom Palazzo Pubblico.

Från Florens: Vinresa till San Gimignano, Siena och Chianti

Från Florens: Vinresa till San Gimignano, Siena och Chianti

Utforska hjärtat av det vackra Toscana på en heldagstur till städerna San Gimignano, Siena och Colle Alta, och upptäck sedan den bukoliska vinregionen Chianti. Du tar dig enkelt till vår mötesplats genom att ta spårvagn T1.3 till Villa Costanza. Avresa från Florens med en luftkonditionerad buss till ditt första stopp, San Gimignano, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Upptäck Siena, staden med hästkapplöpningen Palio och dess förtrollande arkitektoniska stilar, inklusive katedralen på Piazza del Duomo och Palazzo Comunale (kommunhuset) på Piazza del Campo. Piazza del Campo är ett berömt skalformat torg som är skådeplats för den spännande hästkapplöpningen Palio, som körs två gånger varje sommar. Efteråt åker ni till en unik plats på Chianti-landsbygden för att njuta av en vinprovning. När du hoppar av bussen guidas du runt på en fantastisk vingård. Få en introduktion till gårdens fascinerande historia och bakgrund. Gå in i källaren och lär dig hemligheterna bakom vinframställningen i Chianti tillsammans med den lokala värden. Njut sedan av en utsökt vinprovning av Chianti Classico. När vinprovningen är över kan du utforska den historiska stadskärnan i Colle Alta, som ligger i den övre delen av Colle Val d'Elsa, staden Cristal. Ta dig tid att besöka kyrkan Santa Caterina och slottet od Piticciano, huvudattraktionerna i den medeltida stadskärnan. Gå förbi det tidigare Conservatorio di San Pietro, ett projekt av den världsberömda arkitekten i Florens Giorgio Vasari. Sist men inte minst kan du njuta av ett av de mest fantastiska exemplen på en italiensk medeltida stad, San Gimignano. San Gimignano kännetecknas av sin berömda höga silhuett och ligger längs Via Francigena på kullarna i det övre Val D'Elsa. Bekanta dig med den toskanska miljön med stadens Vernaccia di San Gimignano-vin, saffran och Santa Fina-keramik. På fritiden kan du strosa runt i staden på egen hand och se de vackra torgen, arkitekturen, kyrkorna och sidogatorna.

Siena 2-timmars vandringstur & Skip-the-line Duomo-biljetter

Siena 2-timmars vandringstur & Skip-the-line Duomo-biljetter

Upptäck skönheten i Siena under en 2 timmars rundvandring, en av världens mest välbevarade medeltida städer. Gå längs de smala kullerstensgatorna och förundras över arkitekturen. Besök Basilica di San Domenico och lär dig mer om den heliga Katarina, Italiens beskyddare. Lär dig mer om denna stolta republiks storslagna historia och upptäck den traditionella Palio, en spektakulär festival med ett vilt hästkapplöpning med bar rygg runt Piazza del Campo, stadens centrala torg. Lär dig om Contrade eller stadens kvarter och hur de väntar hela året för att få delta i detta grundläggande lopp. Besök Sienas historiska stadskärna, som är upptagen på Unescos världsarvslista, för att beundra den magnifika arkitekturen i Palazzo Salimbeni, som idag är världens äldsta bank och som vittnar om rikedomar och handel i dess glorrika förflutna. Se Palazzo Tolomei, en imponerande privat gotisk byggnad och huvudtorget med sina monument och fontäner. Upptäck stadens kulinariska traditioner och promenera slutligen till en av Italiens mest spektakulära katedraler, Domkyrkan i Siena. Din engelsktalande lokala reseledare kommer att eskortera dig in i Sienas katedral för att besöka kapellen och se de imponerande mästerverken av Donatello, Michelangelo och andra konstnärer, en oförglömligt rik byggnad av århundraden av konst och hängivenhet.

Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

Ta en fängslande resa genom Siena på en guidad vandring med skip-the-line tillgång till katedralkomplexet. Ditt äventyr börjar i hjärtat av Siena Center, där du träffar din kunniga guide och en liten grupp med andra upptäcktsresande. Vandra genom labyrintgatorna och de charmiga torgen i det medeltida Siena och njut av lugnet i de undangömda hörnen. Fördjupa dig i Sienas rika historia när din guide berättar om den berömda hästkapplöpningen Palio och avslöjar hemligheterna i det gamla gettot och torndistriktet. Stig upp till hisnande utsiktspunkter för panoramautsikt och få en glimt av det ikoniska Duomo och Torre del Mangia. På vägen till den majestätiska Piazza Del Campo kan du beundra de arkitektoniska höjdpunkterna som pryder Sienas silhuett, inklusive den berömda domkyrkan. Upptäck det fascinerande ursprunget till denna plats på UNESCO:s världsarvslista, som formades av 1300-talets upplysta styre. När du vandrar genom Sienas olika Contrada, som var och en representerar ett unikt grannskap genomsyrat av tradition, kan du föreställa dig den livliga rivalitet som flammar upp under Palio. Ta del av den autentiska atmosfären i dessa livfulla samhällen och njut av möjligheten att prova lokala delikatesser som Ricciarelli och Panforte. Ta en paus för att beundra den utsmyckade fontänen Fonte Gaia på Piazza del Campo, prydd med intrikata reliefer som visar bibliska scener. Med våra förbeställda biljetter tar du dig sedan förbi köerna och går in i den imponerande katedralen. Gå genom de heliga salarna som pryds av mästerverk av toskanska storheter som Duccio, Pisano och Pinturicchio. I katedralen finns många höjdpunkter från renässansen och det berömda Piccolomini-biblioteket. Välj en längre rundtur med OPA SI Pass för att fördjupa dig i katedralens skatter, inklusive den fängslande kryptan som pryds av århundraden gamla fresker. Lär dig av din guide om den ambitiösa visionen bakom Duomo Nuovo och utforska Museo dell'Opera, hem för utsökta skulpturer och målade glasfönster. Ta farväl av din guide och ta tillfället i akt att i egen takt klättra upp på Facciatone, den ofullbordade fasaden på den nya katedralen. Från denna höga utsiktspunkt kan du njuta av panoramautsikten över Siena och dess pittoreska landsbygd och avsluta din resa på ett oförglömligt sätt.

Florens: Smågruppsresa till Siena, San Gimignano och Chianti

Florens: Smågruppsresa till Siena, San Gimignano och Chianti

Hoppa ombord på din minibuss klockan 7.45 och kör i cirka en timme genom den toskanska landsbygden. Du kommer in i hjärtat av Siena och börjar besöket tillsammans med din guide. Ta dig iväg genom stadens smala gator och hör historier om Siena medan du går. Hoppa över kön för att se det inre av den magnifika katedralen och passera genom den musselformade Piazza del Campo, där hästkapplöpningen Palio hålls två gånger om året. Efter din rundvandring får du lite fritid att njuta av Siena på egen hand. Fortsätt till San Gimignano och beundra det unika toskanska landskapet när du kör genom fantastiska landskap omgiven av olivträd, vinrankor och gamla stenbyggnader på vägen. Stanna vid en familjeägd vingård för att koppla av och njuta av en traditionell toskansk lunch för att få en smak av landsbygdens gästfrihet. Efter lunchen tar du en lätt bilresa till San Gimignano för att avsluta dagen. Känd för sin fantastiska skyline med höga medeltida torn, har du fri tid att utforska på egen hand. Upptäck huvudgatan full av typiska butiker, ta en titt på Collegiata (huvudkyrkan) eller njut av en gelato. Återvänd till Florens sent på eftermiddagen.

De mest populära sevärdheterna i Siena

Att göra i Piazza del Campo

Städer i Italien

Piazza del Campo: Fler aktiviteter och sevärdheter

Piazza del Campo: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Piazza del Campo

Samlat omdöme

4.4
(7 407 recensioner)

Beräkningsbar bussresa till tre huvudplatser plus en lunch med vinprovning på böljande toskansk landsbygd på en vingård med utsikt över San Gimignano. Utmärkt guide - Serena - som höll oss i ordning (för att undvika "förluster") och upprepad information på engelska, spanska och tyska. Du känner att du får en bra titt på Pisa, San Gimignano och Siena och se de viktigaste sevärdheterna utan att ha för mycket bråttom. Mötesplatser visades för oss innan vi gav oss av och ingen blev kvar. Alla olika nationaliteter var mycket vänliga i slutet av det. Skulle rekommendera denna resa eftersom du får en smak av Toscana från bussens bekvämlighet.

Vi tog en rundtur i Toscana, inklusive 4 stopp, som varade i 12 timmar, guide Renata som talar portugisiska, transport i en kylbuss och lunch med vin, så det var utmärkt värde för pengarna. Min fru och jag gillade det verkligen. Det är viktigt att markera att det är turistställen som de tar sig till så att det är trångt, men med tanke på bekvämligheten av att kunna dricka alkohol och inte oroa sig för om man är på rätt väg, hastighet, parkering på rätt plats osv. . Det är värt det

En fantastiskt bra tripp med underbart vackra vyer. Luca var lugn och hade god kunskap om området och var en mycket trevlig guide. Allt flöt på väl och platserna vi besökte var oförglömliga. Mycket bra att man fick egen tid på platserna så man slapp känna sig som en skock får på vandring efter bete. Vingården med vinprovningen var rolig och intressant och det rekommenderas att äta lunch samtidigt! Mycket gott och värt pengarna!

Det var en lugn och trevlig resa. Lunchen var god och mycket livlig med vinprovningen. Guiden, Sandro, följde med professionalism och var mycket snäll mot alla.

Uppmärksamheten, upplevelsen av platserna, förundran över vinturen till Chianti och lunch, S. Gimignano och Siena spektakulära platser