Lägg till datum

Peterskyrkans kupol

Peterskyrkans kupol: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Rom: Vatikanmuseerna, rundtur i Sixtinska kapellet & inträde till basilika

1. Rom: Vatikanmuseerna, rundtur i Sixtinska kapellet & inträde till basilika

Upptäck konstsamlingen i Vatikanmuseerna på en rundtur med en konsthistorisk guide, med en valfri entré till slottet Gandolfo. Promenera genom gallerierna och beundra Michelangelos mästerverk i Sixtinska kapellet.  Träffa din guide, en konsthistoriker, som berättar allt om de mästerverk du får se. Hör fascinerande fakta och berättelser medan du besöker kartgalleriet, gobelänggalleriet och kandelabergalleriet. Avsluta rundturen med att se det Sixtinska kapellet med fresker av Michelangelo. Låt dig imponeras av Michelangelos mest berömda konstverk Yttersta domen. Du kan också få ut det mesta av din upplevelse genom att välja till en extra inträdesbiljett till slottet Gandolfo och Peterskyrkan som du kan besöka i din egen takt utan guide.

Rom: Tur av Vatikanens museer, Sixtinska kapellet och Peterkyrkan

2. Rom: Tur av Vatikanens museer, Sixtinska kapellet och Peterkyrkan

Utforska några av Roms mest populära attraktioner på en guidad tur runt Vatikanen. Besök Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan med din kunniga guide. Beundra de överdådigt utsmyckade interiörerna och se alla de berömda konstverken som finns här. Möt din guide i närheten av Vatikanmuseernas entré och följ henne eller honom in till de mest intressanta gallerierna på hela det enorma museet. Se Rotunda, Gobelängernas galleri och Kartornas galleri. Beundra de rikt utsmyckade taken i varje rum och se de antika statyer, fresker och gobelänger som pryder väggarna. Fortsätt sedan in på Sixtinska kapellet och se de detaljrika freskerna som tänker golv och väggar. Det ikoniska kapellet målades av Michelangelo mellan 1508 och 1512. Dess stil är den perfekta representationen av högrenässansens konst. Från Adams skapelse till den yttersta domen – Michelangelo tillägnade några av sina bästa år till Sixtinska kapellet där han jobbade natt som dag. Ibland sov han till och med i kapellet för att tillfredsställa Roms krävande påvar. Konstnären uttryckte själv sina många frustrationer genom att lägga till dolda meddelanden i målningarna, som har kunnat avkodas av konsthistoriker sedan dess. Lyssna på din guide som berättar mer om Michelangelos små internskämt. Ta dig sedan till Peterskyrkan för den sista delen av din guidade rundvandring. Katedralen är ett av de mest berömda exemplen på renässansens arkitektur och är den största kyrkan i hela världen. Utforska den majestätiska strukturens interiör tillsammans med din guide och upptäck de många konstnärliga mästerverken från renässansen och barocken som pryder katedralen. Beundra Michelangelos ikoniska Pietà och Bernins baldakin Baldacchino di San Pietro. Turen avslutas sedan utanför katedralen. Du kan välja att fortsätta upptäcka Petersplatsen eller besöka Castel Sant'Angelo som ligger nära intill på egen hand. 

Vatikanstaten: Peterskyrkan med digital audioguide

3. Vatikanstaten: Peterskyrkan med digital audioguide

Upptäck Peterskyrkans fascinerande historia och imponerande skönhet med en 60-minuters audioguidad rundtur på din smartphone. Fördjupa dig i storheten hos ett av Roms mest kända landmärken och ta del av dess rika förflutna och magnifika arkitektur. Peterskyrkan, som ligger i Vatikanstaten, är ett vittnesbörd om århundraden av religiös betydelse och arkitektonisk briljans. Denna majestätiska basilika beställdes ursprungligen på 1500-talet av påven Julius II och byggdes på den plats som tros vara begravningsplatsen för Sankt Peter, en av Jesus Kristus tolv apostlar. Följ med på en fängslande resa när du utforskar legenderna och myterna kring Peterskyrkan. Lär dig mer om konstruktionen av den höga kupolen, ett underverk av renässansteknik, och förundras över oculus som badar interiören i himmelskt ljus. Upptäck de berömda gravarna i basilikan, de sista viloplatserna för många påvar och andra anmärkningsvärda personer. Med hjälp av 27 lyssningspunkter och en praktisk digital karta guidar audioturen dig genom basilikans mest betydelsefulla detaljer. Upptäck de invecklade detaljerna i basilikans interiör, från dess utsmyckade dekorationer till de invecklade mosaikkonstverken som pryder dess väggar. Få insikt i symboliken och det historiska sammanhanget bakom den anmärkningsvärda trottoaren under dina fötter. Oavsett om du är konstentusiast, historieintresserad eller söker andlig vägledning erbjuder denna audioguidade rundtur i Peterskyrkan en omfattande och engagerande upplevelse. Fördjupa dig i storheten och majestätet hos detta ikoniska mästerverk, och fördjupa din förståelse för dess djupgående kulturella och religiösa betydelse.

Rom: Klättring upp till Peterskyrkans kupol – guidad rundtur

4. Rom: Klättring upp till Peterskyrkans kupol – guidad rundtur

Följ med på en privat eller gemensam guidad rundtur i Peterskyrkan och upplev denna ikoniska attraktion. Marvel at the magnificent interior of the Basilica and learn why the church took 150 years to rebuild. Discover the colorful marbles, golden ceilings, and the impressive Michelangelo's Pietà while your guide shares stories about the history of this Renaissance-style church. Take the elevator with your guide up to half the height towards the top of the Dome. Then take the steps and continue your climb to the the viewing deck at the very top. First contemplate the interior mosaics of the dome close up, then marvel at the striking views of St. Peter's Square and the Vatican Gardens from above. Beundra Rom från en höjd av 136 meter och se Colosseum, Pantheon, Castel Sant'Angelo och andra historiska platser.

Rom: Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet – tur med köföreträde

5. Rom: Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet – tur med köföreträde

Ta en tre timmar lång guidad tur till kristendomens heligaste plats på en guidad rundvandring i Vatikanmuseerna, inklusive ett omfattande besök i Sixtinska kapellet. Med exklusivt tillträde utan biljetter genom Vatikanmuseernas partneringång slipper du den långa väntan i de köer som vanligtvis bildas utanför en av världens mest populära sevärdheter. Museet anses vara en av de viktigaste platserna i den mänskliga civilisationens historia.Börja din rundtur på museet för att se de viktiga konstsamlingar som olika påvar har förvärvat genom århundradena. Håll utkik efter berömda skulpturer och mästerverk av renässanskonst. Känn historiens tyngd och få en känsla av det heliga när du ser målningar av Rafael, Giotto, Leonardo da Vinci, Caravaggio och Michelangelo, inklusive hans mästerverk i Sixtinska kapellet.

Rom: Vatikanen, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan

6. Rom: Vatikanen, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan

Upptäck det bästa av Vatikanen under ett enda besök.Hoppa över biljettkön till de främsta sevärdheterna och se enastående exempel på konst och arkitektur i sällskap av din expertguide. Njut av en optimerad resplan utformad för att låta dig få ut det bästa av ditt besök på Vatikanmuseerna inom en begränsad tidsram och ta in det anmärkningsvärda Sixtinska kapellet, Rafaels stanzer och Peterskyrkan bland andra höjdpunkter i sällskap med en av våra expertguider. Besök Sixtinska kapellet där du får chansen att blicka upp mot Michelangelos tak medan din guide förklarar hemligheterna bakom Michelangelos mästerliga målningar. Nära Sixtinska kapellet ligger en svit av privata påvliga lägenheter som kallas Rafaels stanzer. Dessa utsökt inredda rum innehåller några av de finaste exemplen på Rafaels verk, inklusive "Skolan i Aten", ett grupp-porträtt av antikens mest kända filosofer, många av dem i skepnader av Rafaels samtida. Rafaels stanzer, som ofta förbises av besökare som har bråttom att komma till Sixtinska kapellet, förtjänar mer än ett kort pitstop – din guide ser till att du har gott om tid att beundra Rafaels verk i din egen takt. Ditt besök på Vatikanmuseerna är ett utmärkt tillfälle att upptäcka dess anmärkningsvärda samlingar av antika skulpturer, inklusive den legendariska Laokoongruppen och Apollo Belvedere. Dessa klassiska konstverk hade en djupgående inverkan på konstnärerna från renässansen och deras muskulösa anatomi och psykologiska intensitet påverkade starkt Michelangelos och Rafaels arbete. Tillsammans med en expert som är konsthistoriker får du lära dig allt om dessa antika mästerverk och få en större uppskattning av grekisk och romersk konst. Gå genom det berömda kartgalleriet och beundra innergården Cortile del Belvedere samt Cortile della Pigna. Även om det är omöjligt att se hela omfattningen av Vatikanens enorma samling på några timmar, ser du på denna rundtur en rad höjdpunkter som du inte får missa. När du har lämnat Sixtinska kapellet kan du gå direkt in i Peterskyrkan utan att behöva stå i kö. Under århundradena har basilikan berikats av otaliga konstnärer och arkitekter. Under din rundtur i Peterskyrkan berättar din guide om basilikans fascinerande historia och sätta den i sammanhanget med kristen historia, från dess ursprung som en gravplats till dess nuvarande tillstånd av prakt och internationell betydelse.

Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Basilica Tour

7. Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Basilica Tour

Upptäck Vatikanmuseerna på denna guidade tur med garanterad skip-the-line. Besök Peterskyrkan och förundras över Michelangelos och Berninis verk. Börja din guidade vandring på Vatikanmuseerna, med sin enorma samling som byggts av påvarna genom århundradena, och upptäck en av världens mest anmärkningsvärda konstsamlingar. Se Pio Clementino-salen, Laokoon och Apollo Belvedere. Förundras över verk av gamla kartografer i kartgalleriet och vandra runt i kandelabergalleriet och gobelänggalleriet för att se flamländska verk av elever till Rafael. Gå in i Sixtinska kapellet och se Michelangelos legendariska fresker. Från museet går du direkt till Peterskyrkan, den viktigaste kristna kyrkan i världen, där du bland annat kan beundra Michelangelos mästerverk Pietà och det imponerande Baldachinaltaret av Bernini. Rundturen avslutas på Petersplatsen, som domineras av Michelangelos imponerande kupol och omges av Berninis berömda dubbla kolonnad.

Rom: Peterskyrkan med kupol och påvliga gravar

8. Rom: Peterskyrkan med kupol och påvliga gravar

Utforska ikoniska sevärdheter i Rom på denna guidade rundvandring. Strosa över Petersplatsen och njut av utsikterna över staden från toppen av Peterskyrkan. Beundra konstverk som Michelangelos känslomässiga "Pietà"-staty och gå under basilikan för att upptäcka Petrus sista viloplats. Träffa din guide på Petersplatsen och börja rundturen med att klättra upp till toppen av basilikans kupol. Njut av en exklusiv titt på kupolens imponerande mosaiker och fortsätt sedan  vidare upp till den översta balkongen. Härifrån kan du förundras över panoramautsikten över staden och blicka ut över Colosseum, Pantheon och andra ikoniska landmärken. Gå ner i basilikan och beundra den imponerande  interiören och  upptäck varför det tog 150 år att bygga den. Se den  färgglada marmorn, de gyllene taken och detaljrika mosaikerna som omger dig. Få reda på mer om de berömda verken av renässans- och nyklassiska konstnärer som finns här.  Därefter går du ner i underjorden till basilikans historiska grottor och besöker Petrus grav. Rör vid de gamla väggarna i den ursprungliga basilikan från 300-talet och beundra dess vackra fresker. Avsluta rundturen på Petersplatsen och njut av dess majestätiska arkitektur. 

Rom: Vatikanpasset, stadens höjdpunkter och gratis transport

9. Rom: Vatikanpasset, stadens höjdpunkter och gratis transport

Gör din vistelse i Rom till en oförglömlig och enkel upplevelse med 3-dagarskombinationen OMNIA Vatican Card och Roma Pass. Dessa 2 pass täcker allt du vill göra i Rom - historiska attraktioner, toppmuseer, en sightseeingbusstur - och kollektivtrafik för att hjälpa dig att ta dig runt i den eviga staden. Låt oss bryta ner det: OMNIA Vatican Card ger inträde till alla de främsta sevärdheterna i Vatikanstaten plus en 3-dagars hop-on hop-off busstur. Roma Pass ger dig gratis inträde till 2 av 5 toppattraktioner plus rabatter på ytterligare 30 toppattraktioner och ett resekort. OMNIA-kortet inkluderar: - Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet (R) - Inträde till Johannesbasilikan i Lateranen och klostret med multimedia-audioguide - Inträde till Peterskyrkan inklusive flerspråkig audioguide (R) - Carcer Tullianum / Mamertine Prison (S:t Peters fängelse) (R) - Vox City audioguide* - Hop-on Hop-off busstur - tillgång till Open Bus Vatican and Rome, Big Bus och City Sightseeing-tjänster Roma Pass inkluderar gratis inträde till 2 av följande attraktioner (endast biljetter för vuxna): - Kapitolinska museerna - Castel Sant'Angelo (R) - Colosseum, Forum Romanum & Palatinerberget (R) - Borghese-galleriet (R) Det inkluderar också prisreduktioner till många museer och attraktioner, inklusive följande: Museer: - Romerska nationalmuseet - Palazzo Massimo alle Terme - Romerska nationalmuseet - Palazzo Altemps - Romerska nationalmuseet - Crypta Balbi - Romerska nationalmuseet - Diocletianus bad - Nationalgalleriet i Palazzo Barberini - Etruskiska museet i Villa Giulia - Centrale Montemartini - Nationalmuseum för orientalisk konst - MACRO - Museo d'Arte Contemporanea Roma - MAXXI - Nationalmuseum för XXI århundradets konst - Planetarium och astronomiskt museum Sevärdheter: - Circo Maximo Upplevelse - Trajanus marknad - Palazzo Valentini - Arkeologiskt område av Domus Romane - Ara Pacis och mycket mer! (R) Bokning krävs. Instruktioner finns på din bekräftelsekupong. *Ladda ner Vatikanen & Rom-appen (tillgänglig på Play Store eller Apple Store) så att du kan njuta av Vox City-audioguiden.

Rom: Peterskyrkan, kupolen och underjordisk tur

10. Rom: Peterskyrkan, kupolen och underjordisk tur

Upplev Peterskyrkan från toppen av kupolen och beundra utsikten över Vatikanen och Rom. Följ med din guide för att se kupolens inre och Vatikanens kryptor. Träffa din guide på Petersplatsen och ta dig sedan upp till kupolens första nivå till utsiktsbalkongen. Beundra mängden av otroliga mosaiker som skildrar helgonen, de magnifika latinska skrifterna som omger kupolen och toppen av Berninis tre våningar höga baldakin nedanför. Lyssna när din guide delar med sig av fakta och berättelser om kupolens historia och allt du behöver veta om dess konstnärer och renässansens elegans. Från kupolens första nivå, ta spiraltrappan till dess topp och njut av lite ledig tid där uppe för att utforska i din egen takt. Gå sedan upp över kupolens dubbla struktur och passera fönster som ger en lockande glimt av Vatikanens takåsar nedanför. Efter 320 trappsteg befinner du dig på Peterskyrkans utsiktsplattform 136 meter ovanför basilikans golv. Vatikanens högsta punkt – härifrån kan du beundra hisnande panoramautsikter över staden, inklusive Vatikanens trädgårdar nedanför. På avstånd kan du också beundra monumenten från det forna Rom, inklusive Colosseum och Pantheon. Det enda som finns ovanför dig är korset som ska vara skapat av timmer från korset Jesus korsfästes på. När du lämnar kupolen behöver du inte stå i kö igen för att gå in i kyrkan, trapporna tar dig direkt ner till basilikans golv så du kan undvika de långa köer som du uppifrån kupolen sett växa nere på Petersplatsen. Med din guide tar du dig igenom basilikan och kan beundra en imponerande samling statyer, kapell och pilgrimsplatser innan du går ner till de underjordiska kryptorna. Här nere ser du var hundratals påvar och kungligheter har begravts sedan 1000-talet.

Tillgängliga aktiviteter

103 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 7

Peterskyrkans kupol: Fler aktiviteter och sevärdheter

Peterskyrkans kupol: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Peterskyrkans kupol

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 54 439 omdömen

Min reseguide var enastående. Även om vi var lite frustrerade över att vi bokade en ny turné 45 minuter senare. Och portarna öppnades inte vid den exakta tiden. Han lät mig gå till toppen för att se den vackra utsikten och tävla ner igen. Han höll till och med hissen åt mig. Och han gav mig exakta anvisningar till min nästa mötesplats. Tack.

Besöket på Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet gjordes ännu trevligare och oförglömliga av en artig och mycket kunnig guide. Herr. Saverio kunde släppa in oss i historien om varenda beundrad staty. Verkligen en upplevelse som jag rekommenderar och gärna upprepar. Tack.

Bra erfarenhet. Jag tror att du kan lägga till mer information om proceduren för att hämta kupongen i Vatikanstaten, eftersom det inte är särskilt tydligt hur man hittar de angivna ORP:erna, särskilt för de som ska till Rom för första gången och inte vet något.

Fantastisk visning och skönt att få gå förbi all kö. Dessutom fanns vattenpaus och toalettpaus inplanerat.

Mycket kunnig guide som artikulerade väl för allas förståelse!