Peking

Populära upplevelser i Peking

De bästa sakerna att se och göra i Peking

En gång i tiden möttes en rad kungariken på platsen, numera är den kinesiska huvudstaden berömd inte bara för sina antika monument utan även för sin moderna arkitektoniska silhuett. Här har vi listat några platser du inte får missa!

 • Mingdynastins kryptor

  1. Mingdynastins kryptor

  De flesta av Mingdynastins härskare begravdes i mycket pampiga och påkostade mausoleer. Några av de absolut mest framstående går under samlingsnamnet De 13 kryptorna, och dem hittar du på vägen till kinesiska muren.

 • Himmelska fridens torg

  2. Himmelska fridens torg

  Himmelska fridens torg, eller Tiananmen som lokalborna kallar det, är lika berömt för sina många monument som för de folkliga protester och militära styrkedemonstrationer som har utspelat sig där.

 • Forbidden City

  3. Forbidden City

  Himmelska fridens torg är uppkallat efter den Himmelska fridens port som skiljer det från den urgamla kungliga stadsdel som kallas Förbjudna staden. Där finns det mycket att se, så ta på dig bekväma skor och boka en guidad tur!

 • Sommarpalatsen

  4. Sommarpalatsen

  Av de imperialiska trädgårdar som fortfarande är i bruk är Sommarpalatsen utan tvekan de mest imposanta. Där vilar ett lummigt lugn över sjöar, trädgårdar och de vackra palatsen. En oas undan stadens buller och larm.

 • Himmelstemplet

  5. Himmelstemplet

  Himmelstemplet har hämtat inspiration från både Ming- och Qingdynastin. Templet stod färdigt 1420 och är alltjämt en av Kinas allra heligaste platser.

 • Beihaiparken

  6. Beihaiparken

  Pekings forna imperalistiska park Beihai är inte bara oemotståndligt vacker; den inhyser dessutom en rad sevärdheter såsom Vita pagoden och De nio drakarnas mur.

 • Nationalstadion

  7. Nationalstadion

  "Fågelnästet" byggdes för 2008 års Olympiska spel och har blivit något av ett landmärke för det moderna Kina. Du kan gå på guidad tur, eller varför inte köpa biljett till en match? Det är onekligen något visst att titta på fotboll tillsammans med 91 000 andra personer.

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna?

  Fem till sju dagar räcker för att se Pekings främsta sevärdheter, få en känsla för stadskulturen och besöka kinesiska muren.

 • Bästa besökstid

  Peking har som mest behagligt väder under den tidiga hösten i september, oktober, men de snöiga vintrarna har en alldeles säregen charm. Om du inte vill uppleva den kinesiska nyårsparaden gör du bäst i att undvika nationella helgdagar eftersom staden fullständigt svämmas över av inhemska turister och det är omöjligt att ta sig fram även vid de lugnare sevärdheterna!

 • Var ska jag bo?

  Pekings sevärdheter ligger utspridda över hela staden, så om du vill se dem alla gör du bäst i att bo inne i stadskärnan. Alla kvarter har sin egen personlighet, men en av de bästa stadsdelarna för en förstagångbesökare är Wangfujing. Den ligger centralt och är full av shopping och restauranger, inklusive Pekings berömda marknadsgata där du kan prova en massa minst sagt annorlunda specialiteter.

Praktisk information

 • Språk
  Mandarin
 • Valuta
  Renminbi (CNY)
 • Tidszon
  UTC (+08:00)
 • Landskod
  +86
 • Bäst tid att åka
  Den tidiga hösten är bäst om du vill undvika sommarhetta och turistträngsel.

Alla saker att se i Peking

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Peking? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Peking

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 4 242 omdömen

Excellent way to spend a day enjoying the Great Wall and Ming-tombs. Nice guide with good proficiency in English. Before heading out we were somewhat concerned the visit to the Jade-factory would be tiresome. It was actually interesting and we didn’t stay more than 45 min. The salespeople, although following you around the store, were’nt especially pushy. The Wall itself was impressive and spectacular - even more so since it had been snowing all night. We were there with our two kids (13 and 17), and we can highly recommend this tour.

En mycket välorganiserad tripp där besöket på muren var höjdpunkten. Vår guide, Wik, var oerhört kunnig, inte minst när det gäller historia, och bidrog till att detta blev en mycket lyckad heldagsutflykt.

Ett perfekt sätt att uppleva Peking på. Hinner se och uppleva mycket på lite tid. Vår guide Roy tog oss med på ställen man inte kommit fram på med buss. Avslutades med bra lunch på restaurang

Mycket bra upplevelse!! Guiden va informerad och pratade bra engelska. Bra upplägg på allt och det kändes som att man hann med allt som man ville utan att det blev långtråkigt.

Bra väder, bra reseledare, buss, mat och de vi fick se och uppleva

Tyckte de var en bra tur, han talade om mycket runt alla grejer, de bra så man vet mycket om de man ser