Passeig del Born: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Palma de Mallorca: Guidad sightseeing på rundtur med Segway

1. Palma de Mallorca: Guidad sightseeing på rundtur med Segway

Ta dig fram genom Palmas gamla stad på en spännande Segway-tur. Du får en utbildning i hur du använder Segwayen innan du åker förbi sevärdheterna. Upptäck varierande arkitektur, restauranghotellets och kulturella landmärken innan du upptäcker några gömda skatter. Möt din guide på aktivitetsarrangörens centralt belägna kontor i Palma. Känn dig säker när du använder din Segway med en kort utbildning. Sätt på dig hjälmen och ge dig ut på ett Segway-äventyr genom Gamla stan. Beundra den gotiska arkitekturen i Santa Maria-katedralen i Palma, upptäck sevärdheterna runt Plaza Mayor och åk längs strandpromenaden Rambla i Palma. Res genom utsmyckade innergårdar och stanna för att ta en bild vid hisnande utsiktsplatser. Åk tillbaka till katedralen. När du har avslutat din upplevelse åker du tillbaka till startpunkten för att lämna tillbaka din Segway-utrustning.

Palma: alternativ historia - självguidad audioguidad rundvandring

2. Palma: alternativ historia - självguidad audioguidad rundvandring

Palma är en stad som är fylld av gammal historia och livlig av modern kultur. Ta en promenad med mig, en gammal invånare, för att ta reda på vilka historier och anekdoter som stadens gator har att berätta. Vi börjar i det majestätiska Parc de la Mar och följer historiens väg från den antika talayotiska kulturen genom den spanska inkvisitionen och det gamla Palmas elegans för att avsluta vår promenad på den livliga Placa de Cort. På vägen dit utforskar vi stadens kyrkor, barer och vackra innergårdar. Några av turens höjdpunkter är bland annat: - Att höra om varför en älskare och tjuvs hand ställdes ut på en påle i över hundra år. - Platsen där riddare brukade samlas för turneringar. - Historien om en adelsman som förblindades av stolthet och som till slut fick en läxa. - Hör om det vapen som Palmas första invånare valde att använda. - Upptäck dolda innergårdar i pittoreska gränder. - Se överflödet på Palmas äldsta och mest storslagna hotell. Oavsett om det är första gången du är i Palma eller om du har varit här förut, garanterar jag att du kommer att få reda på alla möjliga nya historier om denna otroliga stad! Vänligen ge oss minst en timme för den här rundturen. Det finns många barer och restauranger längs vägen för ett snabbt stopp - eller ett långt stopp!

Palma: Kulinarisk tapastur i Gamla stan

3. Palma: Kulinarisk tapastur i Gamla stan

Upptäck huvudstaden på Medelhavsön Mallorca och upplev både stadens sevärdheter och de mest utsökta tapas. Börja din tur vid den imponerande Palma-katedralen och lär dig allt om den här ikonen i staden. Följ sedan din guide genom staden för att se palatset L' Almudaina, La Lonja och Consolat de Mar, Balearernas statliga säte. Smaka 3 läckra pinchos på de lokala barerna i Gamla stan för att samla tillbaka krafter, fortsätt sedan vidare. Besök den historiska fästningen Es Baluard och promenera den vackra Passeig del Born till Plaça Mercat och Grand Hotel. Stanna till in i en typisk tapasbar och smaka på ett urval av varm tapas; bege dig sedan vidare till det historiska rådhuset och Neo-Gothic Consell Insular innan det är dags att njuta av några söta gottigheter på den tredje och sista baren.

Palma: Stadens höjdpunkter och Segway-tur vid havet

4. Palma: Stadens höjdpunkter och Segway-tur vid havet

Njut av en tre timmar lång segwaytur genom Palmas gamla stad, en av de vackraste platserna i staden. Slinka förbi den panoramiska bukten och glid genom den berömda Passeig del Born, förbi kända monument och populära stränder längs vägen. Susa längs de smala gatorna i Gamla stan, som befolkas av palats, kyrkor, konstnärsverkstäder och små butiker som säljer alla slags godsaker. Gör fotostopp vid de mest fascinerande sevärdheterna längs vägen. Under färden kan du se attraktioner som det kungliga palatset La Almudaina, Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma, Puerto de Palma de Mallorca och mycket mer. Detta är det perfekta sättet att lära känna Palma på kort tid och lära sig om dess historia på vägen.

Palma: Gamla stans gränder Självguidad upptäcktsfärd

5. Palma: Gamla stans gränder Självguidad upptäcktsfärd

Denna rundtur finns endast tillgänglig på tyska. Ta din smartphone och börja turen i den lugna trädgården mellan Passeig del Born och katedralen. Därifrån fortsätter ni till det kungliga palatset La Almudaina och den imponerande katedralen "La Seu". Efter en promenad genom gamla stan kommer du till de arabiska baden och klostret "Convento de Santa Clara". Du fortsätter till kyrkan "Basílica Sant Francesc" och en tapasbar, ett riktigt insidertips. Efter ett kort stopp vid stadspalatset "Can Dameto de la Quartera" och kaféet "Ca'n Joan de s'Aigo" kommer ni till församlingskyrkan Plaça de Santa Eulàlia. Ett speciellt träd, "Olivera de Cort", och Plaça Major är ytterligare stopp innan du når Mercat de l'Olivar, den största inomhusmarknaden i Palma. Rundturen avslutas vid Plaça d'Espanya, stadens centrala transportknutpunkt. Vid hållplatserna finns det underhållande uppgifter att lösa och roliga frågor att besvara. Vem vet till exempel vad ... men nej, det berättar vi inte än! Turen är ett utmärkt sätt att komma ut och upptäcka nya saker med familjen, vännerna eller på egen hand. Det är som att bli visad Palma de Mallorca av en god vän. Många anekdoter kommer att berika din promenad genom staden. Du kan starta turen när som helst och så ofta du vill i webbläsaren på en smartphone. På plats eller till och med bekvämt från soffan. Njut av din tid i Palma de Mallorca! *** Bra att veta *** Du kommer att få länken för att starta turen i ett e-postmeddelande direkt efter bokningen.

Passeig del Born: Fler aktiviteter och sevärdheter

Passeig del Born: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.