Lägg till datum

Parliament of Malta, Valletta

Parliament of Malta, Valletta: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

3-timmars rundvandring i Valetta

1. 3-timmars rundvandring i Valetta

Utforska Maltas eleganta huvudstad med en auktoriserad guide och upptäck mästerverk av barockarkitektur och några av Europas finaste palats. Vandra runt på Vallettas smala gator och upplev dess rika historia vid anmärkningsvärda platser från Johanniterriddarnas och stormästaren Jean de Valettes tid. Få en känsla för Maltas utveckling under århundradena och upptäck ett imponerande utbud av byggnader, utformade av några av de bästa europeiska arkitekterna från den tiden. Bliva hänförd till fasaden på St John's Co-Cathedral, besök Piazza Regina, se det magnifika Bibliotheca Nazionale och mycket mer.

Valletta: Gåtur med mat och kultur

2. Valletta: Gåtur med mat och kultur

Upplev Vallettas gatumat med en lokal guide som tar med dig öns godaste godsaker till dina fingertoppar. Lär dig mer om Maltas historia och matlagning under den här upplevelsen. Möt din guide vid Vallettas entré längs den nya parlamentsbyggnaden. Efter en kort introduktion till staden börjar din matupplevelse. Smaka på traditionella rätter som pastizzi på vägen. Gå förbi de viktigaste landmärkena som Republic Street, Castille Square, Merchants Street, Upper Barracca Gardens och den gamla marknaden. Se typiska barer och sidogator medan du smakar på maltesiska specialiteter, lokala antipasti, Kinnie och lager.

Valletta: Höjdpunkter - självledd jakt på sökare och stadsrundtur

3. Valletta: Höjdpunkter - självledd jakt på sökare och stadsrundtur

Lär känna Valletta i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med de viktigaste attraktionerna i staden och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. På promenad till alla de bästa landmärkena och gömda pärlor och lös utmaningar. Arbeta med ditt team eller tävla mot dem medan ni lär er lokala fakta och skapar minnen som ni inte kommer att glömma. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Starta din rundtur från Saint Publius Parish Church med sin vackra interiör, och utforska Tritonernas fontän medan du lär dig om dess symbolik. Fotografera Upper Barrakka-trädgårdens unika estetik och förundras över kyrkan St Catherine of Alexandria som byggdes av de italienska riddarna av Johanniterorden. Sedan väntar den imponerande St John's Co-Cathedral på dig. Fortfarande fortsätter den berömda Great Siege Square din vackra resa till Vallettas hjärta medan du får lära dig historien om detta monument. Bege dig över nationalbiblioteket med dess fantastiska boksamlingar. St George Square kommer att fängsla dig med stormästarpalatset, medan Vallettas katedral blir pricken över i:et på denna unika rundtur. Sökarjakter passar utmärkt som en vardaglig aktivitet eller för svensexor, möhippor, födelsedagsfester eller teambuilding-evenemang.

Valletta: Stadsvandring i en liten grupp

4. Valletta: Stadsvandring i en liten grupp

Upptäck vad som gör Malta, och särskilt Valletta, så unikt på en fascinerande rundvandring genom viktiga historiska landmärken. Lyssna på berättelser om de många händelser som har ägt rum i staden och om tusentals människors ankomst som förvandlade den till en smältdegel av kulturer. Gå genom City Gates, ett modernt projekt av den italienske arkitekten Renzo Piano, som också planerade parlamentsbyggnaden som vi kommer att se. Börja din promenad genom huvudgatorna och dyk ner på några sidogator för att upptäcka Vallettas mindre kända pärlor. Gå längs Republic Street, en livlig gata med butiker, museer, kyrkor och palats. Gå förbi den fantastiska St John's Co-Cathedral och gå vidare till huvudtornen. Se Republic Square där drottning Victoria sitter bland malteser, St Georges Square med Grand Masters Palace och Independence Square med den anglikanska katedralen och ett vackert jacarandaträd. Promenera förbi alla de viktigaste palatsen som byggdes av gamla riddare. Avsluta rundturen med ett besök i Upper Barrakka Gardens för att beundra en otrolig utsikt över Grand Harbour.

Malta med Segway: Valletta Experience

5. Malta med Segway: Valletta Experience

Upptäck Maltas UNESCO-listade stad Valletta på en fascinerande guidad tur. Glid fram längs gatorna på en segway och ta dig runt hela Maltas huvudstad. Se de viktigaste torgen och trädgårdarna och stanna till för att utforska de viktigaste platserna och ta foton. I mån av plats och öppettider kan rundturen kompletteras med en audiovisuell show som berättar den dramatiska historien om öarnas 7000-åriga historia. Showen är pedagogisk, informativ och underhållande och går igenom den turbulenta historien om en liten önation som har övervunnit nästan ofattbara odds för att överleva och blomstra.

Valletta: Halvdags stadsrundtur med upptäcktsfärd

6. Valletta: Halvdags stadsrundtur med upptäcktsfärd

Du möter din professionella guide på den centrala mötesplatsen som är lätt att nå till fots, med buss eller bil, från ditt kryssningsfartyg eller färja. Du kommer att upptäcka Vallettas skönhet och charm på denna halvdags guidade vandringstur genom de livliga gatorna i den befästa staden som byggdes av Johanniterriddarna, som idag är en UNESCO: s världsarvslista. Du får en bra introduktion till Valletta med ledig tid att njuta av den hisnande utsikten över Grand Harbour från Upper Barrakka Gardens. Du kommer att lära dig om Vallettas historia och liv och upptäcka alla viktiga landmärken, med ledig tid för dig att utforska St John's Co-Cathedral och Museum (entré ingår ej), inklusive Caravaggio-mästerverk och ett av de vackraste marmorinlagda golven i världen. Vandringen avslutas vid Malta Experience där du kan köpa biljetter (ingår ej) för att se den audiovisuella showen där Maltas historia väcks till liv, besöka La Sacra Infermeria (den heliga sjukstugan som byggdes av riddarna) eller besöka National War Museum intill på Fort St Elmo. Efter morgonturen har du fri tid att utforska staden på egen hand resten av dagen.

Valletta: First Discovery Walk och Reading Walking Tour

7. Valletta: First Discovery Walk och Reading Walking Tour

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta berättelser om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av exteriören och interiören på platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! Starta din promenad när som helst, utan schema. Pausa för lunch, ta en drink, besök en valfri attraktion och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. Börja din rundtur från Saint Publius Parish Church med sin vackra interiör, och utforska Tritons' Fountain medan du lär dig mer om dess symbolik. Fotografera Upper Barrakka-trädgårdens unika estetik och förundras över St Catherine of Alexandria Church som byggdes av de italienska riddarna av St John-orden. Sedan väntar den imponerande St John's Co-Cathedral på dig. Det berömda Great Siege Square fortsätter din vackra resa till hjärtat av Valletta medan du lär dig historien om detta monument. Förundras över nationalbiblioteket med dess fantastiska samlingar av böcker. St George Square kommer att fängsla dig med Grand Masters palats, medan Vallettas katedral kommer att vara pricken över i på denna unika rundtur. Ladda ner appen ''World City Trail'' från butiken. Starta sedan din tur och njut!

Valletta: Escape Game och rundtur

8. Valletta: Escape Game och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med spelglädje på denna självguidade smartphone-vandring i Valletta. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Börja din rundtur från Saint Publius Parish Church med sin vackra interiör, och utforska Tritons fontän medan du lär dig om dess symbolik. Fotografera Upper Barrakka-trädgårdens unika estetik och beundra kyrkan St Catherine of Alexandria som byggdes av de italienska riddarna av St John-orden. Sedan väntar den imponerande St John's Co-Cathedral på dig. Det berömda Great Siege Square fortsätter din vackra resa till hjärtat av Valletta medan du lär dig historien om detta monument. Förundras över nationalbiblioteket med dess fantastiska samlingar av böcker. St George Square kommer att fängsla dig med Grand Masters palats, medan Vallettas katedral kommer att vara pricken över i på denna unika rundtur.

Valletta: Vandringstur till kulturarvet för HBTQ+-personer

9. Valletta: Vandringstur till kulturarvet för HBTQ+-personer

Redo för ett äventyr som är både spännande och lärorikt? Då har vi precis det du söker - Valletta Queer History Walking Tour! Det är ett fantastiskt sätt att utforska Valletta, en av Europas mest promenadvänliga städer. Vad gör den här turen så speciell? Det handlar om att upptäcka Vallettas landmärken och historia genom HBTQ+-samhällets ögon. Du kommer att utforska stadskärnan, red light-distriktet och mer därtill, allt med en unik twist. Din guide delar med sig av fängslande berättelser om det HBTQ+-kulturarv som får Valletta att lysa. Den här turen är ett måste för historie- och kulturentusiaster som längtar efter något annorlunda. Gör dig redo att se Valletta i ett helt nytt ljus och upptäcka en ocensurerad historia som du inte hittar i guideböckerna. Men den verkliga magin sker med våra vänliga guider. De skapar en atmosfär som inte bara är informativ utan också rolig. Guiderna är passionerade, HBTIQ+-vänliga eller medlemmar i samhället och ser fram emot att dela sin kärlek till Valletta med dig. Gör dig redo för en oförglömlig resa!

Privat guidad tur i Valletta på engelska, franska eller italienska

10. Privat guidad tur i Valletta på engelska, franska eller italienska

Välkommen till Maltas fantastiska huvudstad Valletta! Med nästan fem århundraden av historia är Valletta i sin helhet upptagen på UNESCO:s världsarvslista och anses allmänt vara ett friluftsmuseum. Med sina imponerande befästningar och bastioner, fantastiska barockpalats, fantastiska kyrkor, underbara trädgårdar och vackra arkitektur från barock från mitten av 1500-talet till modernism, är det utan tvekan en av de mest hisnande städer du någonsin kommer att besöka! Under denna stadsvandring får du lära dig hur allt började, hur det utvecklades under århundradena och om de händelser som formade Valletta till den stad den är idag. Denna promenad tar dig förbi stadens viktigaste höjdpunkter och utanför allfarvägarna. På ca 3-3,5 timmar får du se och lära dig mer om Vallettas mest kända landmärken och upptäcka dess många dolda charm. Ni promenerar genom de livliga gatorna och beundrar de fantastiska byggnaderna och den utmärkande arkitekturen. Ett besök i Upper Barrakka Gardens är ett måste; här kan du också njuta av en hisnande utsikt över den imponerande Grand Harbour och de tre städerna. Några av de viktigaste höjdpunkterna som du kommer att kunna beundra och uppskatta under denna tur inkluderar Triton Fountain, den nyligen ombyggda stadsporten och parlamentet på Malta (designad av den världsberömda arkitekten Renzo Piano), Royal Theatre, Castille Square, Auberge de Castille, Upper Barrakka Gardens, Merchants Street, Palace Square (även känd som St George's Square), Republic Square, Vallettas unika och charmiga sidogator samt andra historiska byggnader, landmärken och attraktioner. Under hela turen kommer vår kunniga och erfarna guide att ge dig fängslande information och förbättra din upplevelse genom berättande och engagerande berättande. Du kommer också att ha möjlighet att besöka St John's Co-Cathedral (entrébiljett ingår inte), där vår guide ger dig en guidad rundtur i katedralen. Denna fantastiska 1500-talskatedral var ursprungligen klosterkyrka för Johanniterriddarorden. Den byggdes på bara fem år och förskönades under mer än tvåhundra år och förvandlades gradvis till ett spektakulärt konstverk. John's Co-Cathedral är en kyrka som ingen annan - en kyrka med enastående skönhet i kombination med en intressant och unik historia. Med sina många skatter och utsmyckade interiörer är den utan tvekan en av de mest magnifika katedralerna i världen.

10 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Parliament of Malta, Valletta

Parliament of Malta, Valletta: Fler aktiviteter och sevärdheter

Parliament of Malta, Valletta: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Parliament of Malta, Valletta

Samlat omdöme

4.9
(171 recensioner)

Guiden var mycket historiskt kunnig. Jag kommer inte ihåg alla detaljer om lilla Maltas långa fantastiska historia men mycket minns jag. Valetta är också en mycket vacker stad att skåda…

Carmel är en mycket välinformerad och tydlig guide som också svarade på andra frågor och hjälper människor på alla sätt.

Fantastisk! Mycket lärorikt och intressant! 100% värt pengarna! Jag rekommenderar det till alla!

En mycket kunnig guide gjorde vandringen fantastiskt bra!