Lägg till datum

ParisSjälvledda aktiviteter

Våra mest rekommenderade Paris Självledda aktiviteter

Paris: En timmes båtutflykt på Seine

1. Paris: En timmes båtutflykt på Seine

Åk på en båtutflykt tur och retur på Seine, som börjar vid foten av Eiffeltornet. Glid under Paris broar och förundras över de vackra sevärdheterna längs vägen medan du lyssnar till kommentarerna om staden och platserna du passerar. Under båtturen passerar du Eiffeltornet, Notre Dame, Hotel de Ville, Louvren och mer. Välj att åka på båtturen under kvällen för att se "Ljusets stad" från ett annat perspektiv, när Paris sevärdheter lyses upp efter mörkrets inbrott.  Individuella ljudguider finns tillgängliga på 14 språk och erbjuder kommentarer om Paris och dess historia, monument och arkitektur. Observera att audioguiden är tillgänglig via din mobil genom att ansluta till båtens wifi ombord.

Paris: Biljett till Louvren utan kö med värd för Mona Lisa

2. Paris: Biljett till Louvren utan kö med värd för Mona Lisa

Innan Louvren blev ett museum 1793 var det länge ett av de franska kungarnas främsta residens. Louvren ligger i hjärtat av Paris, har en yta på 73 000 kvadratmeter och rymmer världens största samling av konstverk, från civilisationer som är över 7 000 år gamla till 1800-talet. Museets samlingar är indelade i åtta avdelningar: De är indelade i åtta avdelningar: egyptiska antikviteter, grekiska, etruskiska och romerska antikviteter, orientaliska antikviteter, islamisk konst, målningar, skulpturer, konstverk och grafik. Vid ankomsten kan du beundra detta mästerverk som målades av Leonardo da Vinci 1506 och ett av de mest kända kvinnoporträtten i världen, värdskapet låter dig njuta av museet i din egen takt.

Paris: Sightseeing med Tootbus hop-on hop-off-bussar

3. Paris: Sightseeing med Tootbus hop-on hop-off-bussar

Upplev det bästa av Paris på en, två eller tre dagar med stadens hop-on-hop-off-bussar. De 100 % rena bussarna ger ett bekvämt och bekvämt sätt att se stadens främsta landmärken och attraktioner, inklusive Louvren, Notre-Dame-katedralen, Champs-Elysées, Triumfbågen, Eiffeltornet och mer. Samtidigt som du upptäcker staden kan du använda audioguiden ombord för att lära dig mer om Paris och därefter hoppa av vid vilken hållplats som helst för att utforska sevärdheterna mer i detalj. Besök Louvren, beundra Notre Dame-katedralen, shoppa i Champs-Elysées, besök toppen av Triumfbågen eller Eiffeltornet och njut av en fantastisk utsikt över staden. Ta en promenad i Quartier Latin, Marais eller Ile de Saint Louis och lär dig mer om Paris genom audioguiden ombord. En barnvänlig kanal finns tillgänglig för de minsta på engelska och franska. Din biljett är giltig i 24 eller 48 timmar efter första valideringen och du kan hoppa på och av bussen så många gånger du vill inom giltighetsperioden. Ruttens hållplatser är följande: 1. Haussmann - Grands Magasins - 11, Rue Auber 75009 Paris2. Opera Garnier - 49, Avenue De L'opéra 75002 Paris3. Musee Du Louvre - Place Du Carrousel 75002 Paris4. Notre-Dame – 4, Rue Du Petit Pont 75005 Paris5. Musee D’orsay – 8, Quai Anatole-France 75007 Paris6. Concorde – 12, Place De La Concorde 75008 Paris7. Champs-Elysees – Georve V -116, Avenue Des Champs-Elysées 75008 Paris8. Trocadero – 50, Avenue Du Président Wilson 75016 Paris9. 9. Eiffeltornet – 69, Quai Branly 75007 Paris10. Pont Alexandre III - Invalides - 41, Quai d'Orsay 75007 Paris

Paris: Inträdesbiljett till Opera Garnier

4. Paris: Inträdesbiljett till Opera Garnier

Opera Garnier har en eklektisk och prålig barockdesign och är ett av Frankrikes mest extravaganta exempel från det andra franska kejsardömet. Dra fördel av snabb och bekväm tillgång till denna magnifika byggnad i centrala Paris. Operahuset invigdes 1875 och är döpt efter sin unga ambitiösa arkitekt, Charles Garnier och är än i dag Europas största operahus. Låt dig hänföras av de förvridna ormarna på bronsstatyn Pythonisse, innan du går upp för den imponerande dubbeltrappan, Grand escalier. Föreställ dig hur krinolinerna sveper förbi dig medan du beundrar den oerhört vackra dekoren i de enorma foajéerna, fyllda med mosaik som glänser, färggranna marmorkolonner och guldornament. Vart du än vänder blicken får du se något vackert. Du får din digitala biljett direkt efter din bokning, bara att visa den vid operans besöksingång för att inleda ditt besök.

Paris: Entrébiljett till Sainte Chapelle

5. Paris: Entrébiljett till Sainte Chapelle

Upptäck den anmärkningsvärda gotiska stilen och fantastiska målade glasarbeten i Sainte Chapelle-katedralen i Paris med denna inträdesbiljett. Beundra denna pärla bland fransk gotisk estetik i din egen takt med hjälp av en självguidad rundtur. Tillbringa en timme med att beundra de spektakulära glasmålningarna som har bidragit till att göra Sainte Chapelle så berömd. De 15 meter höga fönstren är fördelade på 15 fönster och visar 1 113 scener från Gamla och Nya testamentet. Lär dig mer om dessa glasskildringar i ditt guidade häfte. Upptäck fakta om heliga reliker och föremål som till exempel törnekronan eller Edessa-bilden som en gång förvarades här. Titta upp på det stjärnmålade taket.

Från Paris: Versailles slott och trädgårdar med transport

6. Från Paris: Versailles slott och trädgårdar med transport

Utforska de vidsträckta kungliga trädgårdarna, se dig själv i de 357 speglarna i den glittrande spegelsalen och lär dig mer om Frankrikes monarkiska historia under det här besöket på slottet i Versailles. Slipp besväret med att ta dig till slottet från Paris med förbokad transport och inträde.  Föreställ dig att du är en medlem av det franska hovet när du går igenom de utsmyckade statliga lägenheterna där den franska monarkin bodde från 1682 till 1789. Få detaljerna om palatsskvaller och Frankrikes revolutionära historia med en inkluderad audioguide. Tillbringa timmar med att utforska de legendariska trädgårdarna. Beundra de orörda fontänerna, skulpturerna och de vackert skötta gräsmattorna. Upptäck Marie Antoinettes privata egendom och kontroversiella bygd genom att välja heldagsalternativet.

Från Paris: Dagsutflykt till Mont-Saint-Michel

7. Från Paris: Dagsutflykt till Mont-Saint-Michel

Res genom Normandie på väg till det medeltida Mont-Saint-Michel under en dagsutflykt från Paris med en luftkonditionerad buss. Välj om du vill gå ensam, med en berättande guide eller med en audioguide. Upptäck den Unesco-listade ön och dess gotiska kloster. Lär dig om dess fascinerande historia och legendariska berättelser. Res från Paris och färdas genom den franska landsbygden med luftkonditionerad buss till den fantastiska befästa staden Mont-Saint-Michel vid Normandies kust. Luta dig tillbaka och koppla och få underbara vyer av landsbygden längs vägen. Stanna för en paus i en närliggande by, som går tillbaka till normandernas tid, och strosa längs de slingrande gatorna och smala stigarna för att hitta de bästa utsikterna över bukten. Fortsätt till Couesnon-flodens utlopp där Mont-Saint-Michel byggdes på en liten ö bara några hundra meter från fastlandet. Tillbringa eftermiddagen med att utforska de anmärkningsvärda monumenten i den muromgärdade staden, som har klassificerats som världsarv av Unesco sedan 1979. Ta dig tid att upptäcka den klippiga ön i din egen takt. Klättra längs vallarna för att ta dig fram till klostret och klosterkyrkan högst upp i staden. Besök klostret Mont-Saint-Michel med en inkluderad entrébiljett. Denna benediktinska byggnad har spelat en viktig roll i kommunens historia och det feodala samhälle som den representerar. Förundras över detta magnifika exempel på gotisk arkitektur från början av 1200-talet. Beundra utsikter över den omgivande bukten innan du lämnar Mont-Saint-Michel sent på eftermiddagen. Åk tillbaka till den franska huvudstaden för att bli avsläppt vid startplatsen.

Paris: Hop-on-hop-off-rundtur med valfri båtutflykt

8. Paris: Hop-on-hop-off-rundtur med valfri båtutflykt

Njut av fantastiska utsikter och upplev Paris charmiga atmosfär ombord på en öppen dubbeldäckad  sightseeingbuss. Välj mellan en biljett för 24 eller 48 timmars  hop-on-hop-off  eller uppgradera till ett 48 timmars lyxalternativ, som inkluderar en biljett till en båtutflykt på floden Seine. Åk förbi ikoniska sevärdheter som Notre-Dame och Sacre Coeur. Ta in sevärdheterna vid överdådiga Champs-Elysées, historiska Grand Palais, Opera Garnier och Louvren. Upptäck Paris på en guidad busstur med dagliga avgångar. Du kan följa med rundturen från vilken som helst av ruttens hållplatser. EiffeltornetChamp de MarsOpéra GarnierLouvrens pyramid/Big Bus informationscenterLouvre-Pont des ArtsNotre DameMusée d'OrsayChamps-ÉlyséesGrand PalaisTrocadéro

Paris: Panthéon - inträdesbiljett och självguidad rundtur

9. Paris: Panthéon - inträdesbiljett och självguidad rundtur

Ta en självguidad rundtur i Panthéon, ett mästerverk skapat av Soufflot (1713-1780) och en före detta kyrka som blev begravningsplatsen för kända franska personligheter från den franska revolutionen. Se en stor utställning som hyllar Jacques-Germain Soufflot, en av de största franska arkitekterna. Här presenteras hans karriär och hans monumentala arbeten, varav det mest kända är den kungliga kyrkan Sainte-Geneviève, det nuvarande Panthéon. Arkitekten uppnådde Ludvig XV:s önskan att glorifiera monarkin i kyrklig form tillägnad Saint Geneviève. Under den franska revolutionen 1791 avvigdes byggnaden och döptes om till Panthéon. Under det turbulenta 1800-talet växlade det mellan ett religiöst och ett patriotiskt monument. Sedan Victor Hugos död 1885 har Panthéon varit viloplatsen för franska författare, vetenskapsmän, generaler, präster och politiker. I kryptan finns gravar för över 70 illustra personer, däribland Voltaire, Jean-Jacques Rousseau, Emile Zola, Alexandre Dumas, Pierre och Marie Curie. Från de nyligen restaurerade övre våningarna kan du njuta av fantastiska utsikter över staden (från april till oktober).

Från Paris: heldagstur i Loire Valley Chateaux

10. Från Paris: heldagstur i Loire Valley Chateaux

Flytta bort från det hektiska livet i Paris och gå in i Frankrikes trädgård. Promenera längs de franska monarkernas gångvägar, lyssna till berättelser om kungliga kärleksaffärer och kidnappningar och skåda skönheten i Loiredalens utsökta slott. Dagens första stopp är Château de Chambord, det perfekta exemplet på fransk renässansarkitektur, detta anmärkningsvärda byggnadsverk byggdes av kung François I mellan 1519-1547 och är det största slottet i Loiredalen. Vem som ritade detta mästerverk är fortfarande omtvistat, men med bland annat Leonardo da Vinci som utmanare kommer dess sevärdheter garanterat inte att göra dig besviken. Därefter kommer det charmiga Château de Chenonceau, ett riktigt sagoslott som ligger pittoreskt vid floden Cher och vars historia och karaktär har formats av de kvinnor som har bott där. Chenonceau är platsen för det första franska fyrverkeriet någonsin och är verkligen något att bli förälskad i. Det sista stoppet är vid Château de Cheverny, en skönhet från 1600-talet som är smakfullt inredd och har en fantastisk trädgård. Njut av fri tid för lunch (ingår inte) under dagen antingen i Chenonceau eller Chambord. Du är tillbaka i Paris på kvällen.

172 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 11

Vanliga frågor om Självledda aktiviteter i Paris

Vad finns det för andra saker att göra än Självledda aktiviteter som är värt att besöka i Paris?

Andra upplevelser du inte bör missa i Paris:

Paris: Fler aktiviteter och sevärdheter

Paris: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Paris

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 397 omdömen

Kön var väldigt lång där, men det gick ganska snabbt. Tyvärr var kyrkan inkapslad i byggnadsställningar och presenning, vilket döljer den fantastiska arkitekturen. Besöket var mycket trevligt och med tanke på att Sainte Chapelle startades 1241 på order av Ludvig IX (Saint Louis) och avslutades efter 7 år: ett mästerverk!

Det var verkligen en bra upplevelse! Vi var 9 stycken (2 familjer), snabb och välorganiserad boarding, från Get your guide-appen gick allt väldigt bra, mycket exakt och tydlig information! Bra gjort! Vi bokade 4 besök hos dem och allt gick perfekt! Högt rekommenderad!

Bra organiserat, lugnt och skönt tempo eftersom man kunde styra det själv. Väl värt att besöka,

Trevlig tur på Seine, Lagom lång för den som inte vill lägga mycket tid och pengar.

Service snabb och kompetent, mycket god mat, avslappnad atmosfär