1. Frankrike
  2. Ile-de-France
  3. Paris
  4. Île de la Cité

Paris: två timmars rundvandring om Franska revolutionen

Produkt-ID: 39779
Visa galleri
På grund av Covid-19-utbrottet kan turer och attraktioner på stället vara temporärt stängda. Du hittar den senaste infon på vår reseuppdateringssida. Läs mer.
Upplys dig själv om den franska revolutionens historia på en två timmars rundvandring i Paris och återupplev de oroliga tider som ledde fram till stormningen av Bastiljen och tillfångatagandet av kung Ludvig XVI och Marie Antoinette.
Om denna aktivitet
Avboka upp till 24 timmar innan ankomst och få hela beloppet återbetalat
Utskriven voucher eller mobilvoucher accepteras
Längd: 2 timmar
Kontrollera tillgänglighet för att se starttider.
Omedelbar bokningsbekräftelse
Guide
Engelska

Välj deltagare och datum:

Hämtar...

Upplevelse

Höjdpunkter
  • Upptäck Paris landmärken och historierna bakom den franska revolutionen
  • Utforska historian som ledde upp till stormningen av Bastiljen
  • Lär dig mer om fängslandet och avrättningen av kung Ludvig XVI på Place de la Concorde
  • Gå till Assemblée Nationale och hör berättelser om skräckväldet
Beskrivning
Utforska den fascinerande historien bakom den franska revolutionen och de tumultartade tider som ledde till denna viktiga händelse i Frankrikes historia på en två timmars rundvandring förbi några av Paris mest historiska platser.

Den franska revolutionen började den 14 juli 1789 då medborgarna stormade fängelset Bastiljen. Fängelset existerar inte längre, men ett av stadens operahus kan nu hittas på samma plats, tillsammans med ett minnesmärke till Julirevolution, även kallad 1830 års revolution. Rundturen besöker inte platsen där det gamla fängelset låg, men händelsen diskuteras flitigt.

Promenera till Les Invalides, som användes som ammunitionslager i staden av den franska armén. Hör hur revolutionärerna tog sig över vallgraven och stal över 30 000 vapen som användes i attacken mot Bastiljen.

Ludvig XVI av Frankrike halshöggs i nuvarande Place de la Concorde den 21 januari 1793. Efter att ifråntagits alla titlar, halshöggs han med giljotine framför en stor krona som enkel medborgare, Louis Capet. Bödeln vittnade om att han tappert mötte sitt öde.

Ta in historien på Place de la Concorde innan du besöker Tuilerieträdgården och Assemblée National och ta del av livliga diskussioner om 1790-talets skräckvälde längs vägen.
Inkluderar
  • Guide

Förberedelse

Mötesplats

Träffas för din rundtur utanför restaurangen Divellec på 18 Rue Fabert, 75005. Den närmaste tunnelbanestationen är La Tour-Maubourg på linje 8. Din guide håller en skylt med researrangörens namn på.

Öppna i Google Maps ⟶

Från 255 SEK per person

Kundomdömen
Samlat omdöme
4,9 / 5
baserat på 23 omdömen
Översikt
Service
5,0/5
Organisering
5,0/5
Valuta för pengarna
4,9/5
Säkerhet
4,9/5

Arrangeras av

Fat Tire Tours - Paris

Produkt-ID: 39779