1. Frankrike
 2. Ile-de-France
 3. Paris
 4. Slottet i Versailles

Slottet i Versailles: Inträdesbiljett med audioguide

Produkt-ID: 59528
Visa galleri
På grund av Covid-19-utbrottet kan turer och attraktioner på stället vara temporärt stängda. Du hittar den senaste infon på vår reseuppdateringssida. Läs mer.
Upptäck Frankrikes politiska maktcentrum före den franska revolutionen. Se slottet, upptäck "Solkungens" överdådiga inredning i Spegelsalen och vandra genom slottsträdgårdarna (under högsäsong).
Om denna biljett
Avboka upp till 24 timmar innan ankomst och få hela beloppet återbetalat
Utskriven voucher eller mobilvoucher accepteras
Giltig 1 dag
Starttider 09:30, 13:30, 14:30
Biljett med köföreträde
Omedelbar bokningsbekräftelse
Audioguide/hörlurar
Spanska, Kinesiska, Engelska, Franska, Tyska, Italienska, Japanska, Polska, Portugisiska, Ryska

Välj deltagare, datum och språk:

Hämtar...

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Lär dig om den franska monarkins huvudfigurer, som den legendariske "Solkungen", med hjälp av din audioguide (tillgänglig på elva språk).
 • Gå igenom den fantastiska Spegelsalen.
 • Upptäck formella och informella trädgårdar på slottsområdet (endast vissa dagar och under högsäsong).
Beskrivning
Förundras över de utsmyckade representationsvåningarna och den hänförande Spegelsalen inne i det som var den franska monarkins residens från 1682 till 1789 - Versailles-slottet. Lär dig mer om Louis XIV och andra franska kungligheter med hjälp av en gratis audioguide.

Versailles, som ligger endast 30 minuter med tåg från centrala Paris, var en sömnig by innan Louis XIII började bygga en jaktstuga där 1623. Vid slutet av seklet fortsatte expansionen och staden och slottet blev ett symboliskt centrum för den oinskränkta monarkin under den gamla regimen.

Louis XIV flyttade kungafamiljen till slottet 1682 och två enorma nya flyglar byggdes till under den andra fasen av utbyggnaden (1678–1715). Din biljett ger dig tillgång till de utsmyckade representationsvåningarna som byggdes av Le Vau. Få en känsla av hur livet såg ut vid det franska hovet och gå igenom den glittrande Spegelsalen.

Lär dig om den franska monarkins huvudpersoner fram till den franska revolutionen 1789 som några månader senare tvingade kungafamiljen att återvända till Paris. Ta en promenad genom de legendariska trädgårdarna i din egen takt och häpna över fontäner, skulpturer och vackert manikyrerade gräsmattor.

Vänligen beakta att väntetiden för att komma in i Versailles-slottet kan vara mer än två timmar under högsäsong, även med en förbokad biljett. Anländ tidigt på morgonen eller under mitten av eftermiddagen för att undvika de långa köerna.
Inkluderar
 • Gå förbi kön-biljett till slottet i Versailles
 • Tillgång till slottsträdgårdarna i Versailles (endast när fontänföreställningarna inte äger rum, vänligen kontrollera "ytterligare information").
 • Nedladdningsbar audioguide (tillgänglig på spanska, kinesiska, engelska, franska, tyska, italienska, japanska, koreanska, polska, portugisiska och ryska).
Exklusive
 • Inträde till slottsträdgårdarna i Versailles på Grandes Eaux Spectacles-dagar.
 • Inträde till Trianon-slotten.
 • Inträde till Marie-Antoinettes by (Hameau de la reine).
 • Guide

Förberedelse

Mötesplats

Visa din kupong direkt vid slottsentrén. Kom tidigt (helst kl. 08.45) för att undvika de långa köerna i säkerhetskontrollen under högsäsong. Slottet i Versailles, Place d'Armes, 78000 Versailles. På grund av arbeten på tåglinjen RER C från 15 juli till 25 augusti kan du bara ta tåget från stationen Javel (tunnelbana 10).

Öppna i Google Maps ⟶
Viktig information
Bra att ta med
 • Paraply
 • Pass eller ID-kort för barn
Bra att veta
• På grund av Covid 19 kommer det inte finnas audioguider på plats. Du kan ladda ned audioguiden från Slottet i Versailles webbplats
• Inträde till slottet är gratis för barn under 18 år samt för europeiska medborgare upp till 26 år. Du behöver inte boka biljett men giltig legitimation krävs i båda fallen. Icke EU-medborgare mellan 18-25 år måste köpa en biljett.
• Du kan uppleva lite väntetid vid säkerhetskontrollen. Du har endast köföreträde till kontantdisken med denna inträdesbiljett
• För att få tillgång till trädgårdarna dessa dagar måste du betala en extra avgift på 9 EUR. Du kan också boka ett av alternativen som inkluderar både trädgårdarna och fontänföreställning.
• Besökare måste ha på sig munskydd
• Inträde till slottet är gratis för barn under 18 år samt för europeiska medborgare upp till 26 år. Du behöver inte boka biljett men giltig legitimation krävs i båda fallen. Du kommer att behöva hämta ut en gratis biljett vid kassan. Icke EU-medborgare mellan 18-25 år måste köpa biljett

Från 183 SEK per person

Kundomdömen
Samlat omdöme
4,0 / 5
baserat på 1433 omdömen
Översikt
Service
4,0/5
Organisering
3,8/5
Valuta för pengarna
3,8/5
Säkerhet
4,3/5

Arrangeras av