Upplevelser i
Paris

En stad så vacker att även den minst romantiske resenären är försvarslös mot dess charm.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

Tio saker du bara måste se i Paris

Mode, konst, historia, nattliv, romantik, mat, promenader längs bohemiska kullerstensgator i Montmartre – Paris är en mångfasetterad stad med hur mycket som helst att utforska och förälska sig i. Här är några av höjdpunkterna.

 • Eiffeltornet

  1. Eiffeltornet

  Eiffeltornet är den främsta symbolen för Paris, och faktiskt är det ännu vackrare på nära håll. Boka din biljett i förväg så slipper du den långa ringlande kassakön.

 • Floden Seine

  2. Floden Seine

  Kan det bli mer romantiskt än att stå på en båt på floden Seine och dricka champagne med sin älskade medan Paris glider förbi runtomkring? Bonus: Från floden kan du ta väldigt snygga, och lite annorlunda, foton på Eiffeltornet.

 • Moulin Rouge

  3. Moulin Rouge

  Avsätt en helkväll för ett besök på legendariska Moulin Rouge. Ta på dig något snyggt och bege dig till Pigalle och den anrika röda kvarnen där cancandansen utvecklades.

 • Louvren

  4. Louvren

  Att se samtliga konstföremål inne på Louvren skulle ta nio månader, så det gäller att prioritera! Med en guidad tur kan du slappna av i vetskap om att du kommer att beta av alla de viktigaste verken utan att irra bort dig, vilket annars är lätt hänt i det gigantiska museet.

 • Slottet i Versailles

  5. Slottet i Versailles

  I Versailles slott levde den gamla tidens franska elit ett lyxliv som är helt ofattbart även med våra mått mätt. Cykla genom Versailles trädgårdar, se dig omkring inne i den överdådiga kungabostaden och fotografera loss!

 • Disneyland

  6. Disneyland

  Är du ute efter något som roar både stora och små? Då ligger ett magiskt kungarike framför dig strax utanför Paris. Om du bokar Disneyland Paris Express ingår resan dit och hem i biljettpriset.

 • Katakomberna

  7. Katakomberna

  Nere iParis katakomber finns kvarlevorna efter sex miljoner människor. Men de underjordiska gångarna huserar inte bara världens största grav utan har dessutom en lång och rik historia av ljusskygga verksamheter, från andra världskrigets motståndsrörelse till dagens svartklubbar.

 • Notre Dame

  8. Notre Dame

  Ikoniska Notre Dame blev kraftigt skadad i branden den 15 april 2019. Katedralen har därför stängt för besökare tills vidare.

 • Champs Élysées

  9. Champs Élysées

  Champs-Élysées, går från Triumfbågen till Place de la Concorde och in i Tuilerieträdgården. Vintertid kläs träden i ljus som glimrar i mörkret som smycken på världens vackraste aveny.

 • Triumfbågen

  10. Triumfbågen

  Intill Place Charles de Gaulle står Triumfbågen som monument över dem som utkämpade franska revolutionen och Napoleonkrigen. Uppe i toppen är utsikten helt fantastisk.

Planera ditt besök

 • Vad behöver jag veta innan jag åker till Paris?

  I en stad så full av både historia och folk är det bra att planera i förväg. Köp biljett på nätet till sevärdheterna du inte vill missa, boka bord på restauranger, bestäm dig för vilka delar av stan du vill se. Om du vill slippa långa väntetider (exempelvis på Musee d'Orsay) är det även smart köpa en biljett som låter dig gå före kön.

 • Hur stort är Paris?

  Paris är ovanligt vidsträckt jämförd med andra europeiska storstäder som Rom och Barcelona. Visst går det att ta sig fram till fots, och det är dessutom ett trevligt sätt att lära känna staden. Men behöver du spara tid är tunnelbanan ofta ett bättre alternativ. Försök att organisera dina programpunkter efter område så slipper du lägga ned mer tid än nödvändigt på att åka fram och tillbaka genom stan.

 • Hur många dagar behöver jag på mig?

  Det beror alldeles på vad du vill göra och hur väl du planerar! Här finns så mycket att hitta på att du utan problem skulle kunna fylla varje minut en hel vecka. Men glöm inte att också ta dig tid att varva ned och bara njuta: Ta en stilla promenad längs Seine, botanisera i småbutikerna i Marais, sätt dig på en charmig bistro med en kopp kaffe och titta på folk.

Praktisk information

 • Språk
  Franska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +33
 • Bäst tid att åka
  Precis som i resten av Europa tar fransmännen semester under större delen av augusti – vilket betyder att det är den bästa tiden att åka om du vill ta det lite lugnare och undvika trängsel.

Alla saker att se i Paris

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Paris? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Paris

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 153 441 omdömen

A fantastic tour in the worlds largest museum and thanks to our guide, Frederic, we walkwd out from the museum with a fantastic knomledge of the french culture and the Louvre itself. Thank you Frederic!

Helt värdelös service och vi fick inte göra det vi betalade för vilket var att åka längst upp. Vi fick åka till 2an. Och servisen SÖG

Jätte bra buss, mycket information om varje ställe, trevligt sätt och enkelt att ta sig runt stan. Helt klart värt pengarna

Det skulle bli perfektion man slapp barbröstade kvinnor. Förfärligt med ormar.

Fantastisk upplevelse. Mycket vänlig och professionell guide. Tack!