Upplevelser i

Paris

En stad så vacker att även den minst romantiske resenären är försvarslös mot dess charm.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Tio saker du bara måste se i Paris

Mode, konst, historia, nattliv, romantik, mat, promenader längs bohemiska kullerstensgator i Montmartre – Paris är en mångfasetterad stad med hur mycket som helst att utforska och förälska sig i. Här är några av höjdpunkterna.

 • Eiffeltornet

  1. Eiffeltornet

  Eiffeltornet är den främsta symbolen för Paris, och faktiskt är det ännu vackrare på nära håll. Boka din biljett i förväg så slipper du den långa ringlande kassakön.

 • Floden Seine

  2. Floden Seine

  Kan det bli mer romantiskt än att stå på en båt på floden Seine och dricka champagne med sin älskade medan Paris glider förbi runtomkring? Bonus: Från floden kan du ta väldigt snygga, och lite annorlunda, foton på Eiffeltornet.

 • Moulin Rouge

  3. Moulin Rouge

  Avsätt en helkväll för ett besök på legendariska Moulin Rouge. Ta på dig något snyggt och bege dig till Pigalle och den anrika röda kvarnen där cancandansen utvecklades.

 • Louvren

  4. Louvren

  Att se samtliga konstföremål inne på Louvren skulle ta nio månader, så det gäller att prioritera! Med en guidad tur kan du slappna av i vetskap om att du kommer att beta av alla de viktigaste verken utan att irra bort dig, vilket annars är lätt hänt i det gigantiska museet.

 • Slottet i Versailles

  5. Slottet i Versailles

  I Versailles slott levde den gamla tidens franska elit ett lyxliv som är helt ofattbart även med våra mått mätt. Cykla genom Versailles trädgårdar, se dig omkring inne i den överdådiga kungabostaden och fotografera loss!

 • Disneyland

  6. Disneyland

  Är du ute efter något som roar både stora och små? Då ligger ett magiskt kungarike framför dig strax utanför Paris. Om du bokar Disneyland Paris Express ingår resan dit och hem i biljettpriset.

 • Katakomberna

  7. Katakomberna

  Nere iParis katakomber finns kvarlevorna efter sex miljoner människor. Men de underjordiska gångarna huserar inte bara världens största grav utan har dessutom en lång och rik historia av ljusskygga verksamheter, från andra världskrigets motståndsrörelse till dagens svartklubbar.

 • Notre Dame

  8. Notre Dame

  Ikoniska Notre Dame blev kraftigt skadad i branden den 15 april 2019. Katedralen har därför stängt för besökare tills vidare.

 • Champs Élysées

  9. Champs Élysées

  Champs-Élysées, går från Triumfbågen till Place de la Concorde och in i Tuilerieträdgården. Vintertid kläs träden i ljus som glimrar i mörkret som smycken på världens vackraste aveny.

 • Triumfbågen

  10. Triumfbågen

  Intill Place Charles de Gaulle står Triumfbågen som monument över dem som utkämpade franska revolutionen och Napoleonkrigen. Uppe i toppen är utsikten helt fantastisk.

Planera ditt besök

 • Vad behöver jag veta innan jag åker till Paris?

  I en stad så full av både historia och folk är det bra att planera i förväg. Köp biljett på nätet till sevärdheterna du inte vill missa, boka bord på restauranger, bestäm dig för vilka delar av stan du vill se. Om du vill slippa långa väntetider (exempelvis på Musee d'Orsay) är det även smart köpa en biljett som låter dig gå före kön.

 • Hur stort är Paris?

  Paris är ovanligt vidsträckt jämförd med andra europeiska storstäder som Rom och Barcelona. Visst går det att ta sig fram till fots, och det är dessutom ett trevligt sätt att lära känna staden. Men behöver du spara tid är tunnelbanan ofta ett bättre alternativ. Försök att organisera dina programpunkter efter område så slipper du lägga ned mer tid än nödvändigt på att åka fram och tillbaka genom stan.

 • Hur många dagar behöver jag på mig?

  Det beror alldeles på vad du vill göra och hur väl du planerar! Här finns så mycket att hitta på att du utan problem skulle kunna fylla varje minut en hel vecka. Men glöm inte att också ta dig tid att varva ned och bara njuta: Ta en stilla promenad längs Seine, botanisera i småbutikerna i Marais, sätt dig på en charmig bistro med en kopp kaffe och titta på folk.

Praktisk information

 • Språk
  Franska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +33
 • Bäst tid att åka
  Precis som i resten av Europa tar fransmännen semester under större delen av augusti – vilket betyder att det är den bästa tiden att åka om du vill ta det lite lugnare och undvika trängsel.

Sightseeing in Paris

Möchten Sie alle Aktivitäten in Paris entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Vad besökare tycker om Paris

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 145 162 omdömen

Kära Aida, din guide till Eiffeltornet var väldigt underhållande! Du inkluderade Eiffeltowers historia och kombinerade den med humoristiska kommentarer och skämt. Det var mycket trevligt att vara en av dina kunder och själva turen var mycket bra! Vi blev inte tvingade att göra något eller att gå någonstans. Vi kunde utforska Eiffeltornet helt själva. Kanske kan priset för detta evenemang vara lite för högt, men annars var turen fantastisk! Tack Aida för den bra guiden än en gång! Med vänlig hälsning Vincent och Anastasia (den "goda tjejen")

Vlad var en fantastisk reseledare. Han var mycket entusiastisk och vargade tillsammans många delar av parisisk historia när han visade oss de gömda pärlorna i staden. Att cykla var superenkelt och superkul. Denna turné var en fantastisk resa för mig och mina två tonåringar. #GoBills!

Mycket trevlig turné. Eiffeltornet på natten är värt ett besök. Från kryssningen ser staden så vacker ut på natten. Det blev en mycket romantisk kryssning. Den stora fullmånen var bara ett körsbär på toppen. Glöm inte att ta med en laddad smartphone med hörlurar.

Allt fungerade smidigt. Efter 20:30 tänds lamporna i Paris. Varje timme på timmen, från 21.00 på sommaren, gnistrar Eiffeltornet för fullt - hisnande. Fartyget var nästan tomt vid den här tiden, vi hade alla gott om plats och avstånd från de andra gästerna.

Mycket bra då det finns olika konstismer för alla undet ett tak.