Lägg till datum

Paris katakomber
Kvällsturer

Kvällsturer
3 aktiviteter hittades

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Topprankade aktiviteter i Paris

821 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Våra mest rekommenderade Paris katakomber Kvällsturer

Paris: Inträdesbiljett till katakomberna, audioguide och flodkryssning

1. Paris: Inträdesbiljett till katakomberna, audioguide och flodkryssning

Upplev de fascinerande lämningarna från Paris förflutna med en biljett till de mystiska katakomberna. Upptäck stadens romantiska sida med en valfri pittoresk kryssning på floden Seine. Bevittna ikoniska landmärken och avslöja hemligheterna under staden. Börja i Paris fängslande katakomber, ett invecklat underjordiskt nätverk som ligger inbäddat under stadens gator. Gå genom tunnlarna som rymmer kvarlevorna av miljontals parisare och känn hur deras historia och berättelser är etsade i de tysta stenarna. Efter din resa genom stadens dolda underjord stiger du upp till den livfulla stadsbilden och tar dig till Seine-flodens stränder. Gå ombord på en bekväm kryssare och segla genom hjärtat av Paris om ditt alternativ inkluderar. Marvel vid de fantastiska sevärdheterna i Paris ikoniska landmärken, som Eiffeltornet, Louvren och Notre-Dame-katedralen, och sola i stadens glöd beroende på ditt alternativ.

Paris: Katakomber och flodkryssning i Seine med audioguide

2. Paris: Katakomber och flodkryssning i Seine med audioguide

Upptäck de fängslande resterna av Paris historia med en biljett till de gåtfulla katakomberna. Upplev stadens romantiska sida på en naturskön kryssning på floden Seine, där du får se ikoniska landmärken och avslöja stadens dolda hemligheter. Börja din resa i de fascinerande katakomberna i Paris, en intrikat underjordisk labyrint under stadens gator. Gå genom tunnlarna där kvarlevorna av miljontals parisare ligger begravda och låt deras berättelser och historier ljuda genom de tysta stenarna. När du har utforskat djupet i stadens dolda värld kan du stiga upp till den livliga stadsbilden och bege dig mot Seineflodens stränder. Kliv ombord på ett bekvämt kryssningsfartyg och ge dig ut på en lugn resa genom Paris hjärta. Låt dig imponeras av den hisnande utsikten över Paris berömda landmärken, inklusive Eiffeltornet, Louvren och Notre-Dame-katedralen, som alla badar i stadens strålande charm.

Paris: Skip-the-Line Catacombs Tour och Seine River Cruise

3. Paris: Skip-the-Line Catacombs Tour och Seine River Cruise

Följ med på en fängslande resa genom Paris hemsökta katakomber, där kvarlevorna av sex miljoner själar vilar i en underjordisk värld. Utforska tunnlarna innan du ger dig ut på en kryssning på floden Seine och beundrar stadens landmärken från vattnet. Utforska den kusliga skönheten hos noggrant arrangerade ben och skallar och upptäck ett unikt kapitel i Paris historia. Färdas genom vindlande tunnlar prydda med noggrant arrangerade ben och dödskallar, som var och en återger en spöklik berättelse från stadens förflutna. Förhöj din upplevelse med en kryssning på floden Seine (om tillvalet väljs), där du glider fram längs den ikoniska floden och bevittnar stadens landmärken från Eiffeltornet till Notre Dame Catedral, njut av den hisnande utsikten medan du njuter av romantiken på floden Seine. En kryssning längs denna historiska vattenväg ger ett unikt perspektiv på Paris och kombinerar avkoppling och elegans för en oförglömlig upplevelse. Fördjupa dig i historien under marken och den förtrollande skönheten ovanför, och skapa minnen som dröjer sig kvar länge efter ditt oförglömliga äventyr. Boka din kombinerade katakomber och Seine River Cruise-upplevelse nu för en verkligt uppslukande parisisk eskapad.

Paris katakomber: Skip-the-Line Special Access Tour

4. Paris katakomber: Skip-the-Line Special Access Tour

Få snabbt inträde till den underjordiska kyrkogården Paris katakomber, som består av kilometerlånga underjordiska tunnlar med kranier och ben från ca 6 miljoner parisare. Följ med en lokal guide och utforska katakomberna i en liten grupp på högst 19 personer (6 personer vid utvalda starttider). Varje rum avslöjar allt mer utsmyckade och makabra bendekorationer. Hör den otroliga historien om hur katakomberna byggdes och det enorma projekt som genomfördes för att flytta ben från hela staden till denna punkt. Din speciella åtkomststatus innebär att vakterna också kommer att öppna portar bara för din grupp och släppa in dig i områden som ett hemligt kapell dekorerat med dödskallar och lårben. Paris katakomber innehåller ben som representerar ca 2 000 år av historia, och deras konstruktion var ett unikt civilingenjörsprojekt som hjälpte till att ge upphov till den moderna staden.

Paris katakomber: VIP Skip-the-Line-tur med begränsad tillgång

5. Paris katakomber: VIP Skip-the-Line-tur med begränsad tillgång

Under Paris vackra gator finner du en dunkel sida av staden som andra sällan får se. Tjugo (eller ännu fler) meter under gatunivå finner du Paris katakomber, vars gallerier sträcker sig över 320 kilometer under staden, i ett nätverk av labyrinter få tänker på när de strosar på gatorna ovan. Området grävdes först ut för att bryta kalkstenen som har använts under byggnationen av många av Paris berömda byggnader och broar. Numera huserar tunnlarna benen från över sex miljoner forna parisare.  Deras kvarlevor flyttades varsamt hit i början av 1700-talet, för att diskret ta bort dem från de smutsiga och överfulla kyrkogårdarna i stadens centrum.  Eftersom kyrkogårdarna hade blivit så överbelamrade begravdes kroppar på dåliga sätt, med öppna gravar, exponerade lik och så vidare, vilket spred sjukdomar (och många spökhistorier) runt kvarteren. Nu för tiden kan du se väggar täckta med staplade ben och några mer makabra kompositioner, medan du följer din lokala expertguide in i "Dödens rike". Personer som älskar filmen "As Above, So Below" kommer att känna igen de till synes oändliga mörka tunnlarna.   Det sägs att mannen med järnmasken ligger här tillsammans med miljontals vanliga parisare, samt bödlar och deras offer, som avrättades med giljotin under den franska revolutionen. Din guide kommer att leda dig genom de underjordiska gångarna och in i flera mycket ovanliga rum. Endast 200 besökare tillåts in på denna fascinerande plats i taget, vilket garanterar att du får det mesta ur den extraordinära upplevelsen. Du får dessutom mer tid på dig att utforska rummen och dra nytta av din guides kunskap. Denna speciella tur ger dig också tillgång till delar av katakomberna som vanligen är stängda för allmänheten. Låt de underjordiska portarna öppna sig just för dig och din grupp och lär dig fascinerande berättelser om personerna som jobbade på platsen. Få reda på vem som har besökt katakomberna och vilka som mött sin sista vila här under århundradena. Hör även på historier om de hemliga grupper som fortfarande besöker tunnlarna idag.   Historiska och nutida Paris vaknar till liv runt dig när du upptäcker stadens mörkare sidor, gömda under gatstenarna.

Paris katakomber: VIP-biljett, köföreträde & guidad rundtur

6. Paris katakomber: VIP-biljett, köföreträde & guidad rundtur

Paris är känt för sin skönhet och romantik. Men långt under Eiffeltornet och Louvren ligger en helt annan, skrämmande värld. I Paris katakomber finns en inskription över en dörröppning som lyder: ”Arrête! C'est ici l'empire de la mort” ("Stopp, detta är dödens rike"). Detta är en passande varning för att förbereda dig på en minnesvärd och en gång i livet-upplevelse. Tillträde till katakomberna är extremt begränsat då endast 200 personer är tillåtna att gå in samtidigt. Därmed kan köerna vara väldigt långa och väntetiden kan vara upp till två timmar. Din biljett med företräde i kön sparar dig tid och energi så att du kan få ut det mesta av ditt personliga besök. Närmare 300 kilometer av tunnlar och smala gångar sträcker under gatorna i Paris. Katakomberna var ursprungligen ett kalkstensbrott, urgröpt för att bygga stadens mest berömda broar och byggnader. Sedan 1700-talet har katakomberna tjänat som den sista viloplatsen för mer än sex miljoner personer, med skelett, ben och skallar från uppgrävda kroppar som är prydligt uppradade längs väggarna och valven. Följ med på denna exklusiva rundtur i liten grupp med köföreträde och se Paris i ett annat ljus än någonsin tidigare.

Paris katakomber med köföreträde och speciellt tillträde

7. Paris katakomber med köföreträde och speciellt tillträde

Möt din turguide vid Paris katakomber och gå förbi köerna för att träda ner under marken. Tjugo meter under gatunivån kommer du att få lära dig om hur tunnlarna - vilka sträcker sig över 320 kilometer - karvades ut för att lösa problemet med överfulla kyrkogårdar. Hör på berättelser om kampen och triumfen som omger skapandet av denna makabra och heliga plats. Absorbera de häpnadsväckande kamrarnas atmosfär medan du går förbi ”Arrete. "C’est Ici L’Empire De La Mort”-skylten, vars budskap kan översättas till ”Stanna, här är Dödens imperium”. Vandra vidare omgiven av ben och dödskallar, som har arrangerats dekorativt med största tillförsikt. Få också tillträde till 1700- och 1800-talets franska kungligheters kammare, vilka i vanliga fall är stängda för allmänheten.

Paris: Skip-the-Line Catacombs Tour med begränsade områden

8. Paris: Skip-the-Line Catacombs Tour med begränsade områden

Gör dig redo att uppleva något annorlunda när du besöker ljusets stad. Gå djupt under Paris livliga gator och gå in i ett invecklat nätverk av tunnlar som sträcker sig över 300 kilometer. På denna skip-the-line-tur upptäcker du de parisiska katakomberna ─ makabra tunnlar som är en verkligt sällsynt plats att besöka. Följ med din expertguide på en guidad tur genom det som är känt som den sista viloplatsen för över 6 miljoner själar. Med skip-the-line-biljetter används din tid klokt och vi går förbi kön för att komma in i det som är känt som "porten till helvetet". Med endast 200 besökare som tillåts komma in är det svårt att hitta en mer exklusiv upplevelse. Påbörja din resa genom det omfattande nätverket av underjordiska tunnlar, och längs vägen kommer din guide att avslöja den fascinerande historien bakom Paris katakomber och avslöja hur den utvecklades till viloplats för oräkneliga själar från staden. Under den här 1,5 timmar långa turen får du en unik möjlighet att utforska två särskilt kusliga delar av katakomberna som inte är tillgängliga för allmänheten. Dessa områden är så exklusiva att en väktare personligen låser upp de gamla portarna och ger dig en VIP-upplevelse utan motstycke. Katakomberna är en av Paris bäst bevarade hemligheter, och under er rundtur får ni ta del av de mystiska lager som döljer sig bakom de gamla murarna.

Paris: Rundtur i katakomberna för liten grupp med Skip-the-Line-entré

9. Paris: Rundtur i katakomberna för liten grupp med Skip-the-Line-entré

Under de bländande ljusen i det moderna Paris ligger de djävulskt mörka katakomberna. På denna rundtur i liten grupp har du möjlighet att hoppa över kön och exklusiv tillgång till begränsade områden. Utforska den 200 mil långa labyrinten av kvarlevor från cirka 6 miljoner parisare med en expertguide. Börja med en iskall nedstigning i komplexets 133 trappsteg. Din guide kommer att förklara hur dessa tunnlar användes på 1200-talet för att bryta kalksten till byggnader så storslagna som Notre Dame. När du tar dig fram genom de smala tunnlarna får du veta varför dåligt väder på 1780-talet tvingade parisarna att begrava sina döda här. Under turen har du gott om tid att beundra katakombernas oroande detaljerade bendekorationer. Från religiös ikonografi till hjärtan - arbetarna hittade många sätt att "försköna" benen i detta komplex. Det finns dock en dekoration som verkligen kommer att få det att pirra i ryggraden. Inne i den populära Passionens krypta kan du titta på "Tunnan", som är byggd av olika skelettdelar. Förutom att hysa de döda spelade katakomberna en viktig roll under många viktiga historiska händelser. Din guide kommer att berätta historier om tyska Wehrmacht och franska motståndsrörelsen som båda använde delar av katakomberna som bunkrar under andra världskriget. Lär dig också om dess relation till den franska revolutionen. Om du inte är rädd för spöken kan du fråga din guide om graven efter dörrvakten Philibert Aspairt som gick bort i katakomberna på 1700-talet. Lär dig mer om de katafiler som på senare år har orsakat uppståndelse genom att anordna stora ravefester, simfester och ett omfattande nätverk i denna underjordiska stad för de döda. Håll ögonen öppna efter graffiti som lämnats av katafiler på din Catacombs Tour.

Paris: Ljudguide-app med Lupin-tema

10. Paris: Ljudguide-app med Lupin-tema

Katakomberna i Paris är världsberömda, men visste du att ett avsnitt av Netflix serie Lupin spelades in där? Några av de ikoniska scenerna om den fiktiva beundraren av "gentlemannatjuven" Arsène Lupin spelades in i katakomberna i de turistiska delarna, men andra utspelade sig i privata tunnelnätverk utan tillträde. Om du någonsin har drömt om att lära dig mer om de otillgängliga delarna av Paris underjordiska tunnlar utan att bryta mot lagen eller behöva hantera ben och klaustrofobi, då är den här vandringsturen genom stadens 14:e arrondissement något för dig. Vi kommer att stanna ovan jord på gatunivå, där de olika scenerna från seriens säsong 2, avsnitt 4 spelades in, och jag kommer till och med att visa dig den verkliga platsen för Lupins hemliga trappa. Jag kommer också att peka ut det parisiska kvarter där Lupins tillfälliga hem spelades in. Men den här rundturen handlar inte bara om gentlemannatjuven. Jag kommer att dela med mig av massor av intressanta historiska fakta, som till exempel varför sex miljoner kadaver hamnade djupt inne i katakomberna. Jag kommer också att berätta hur staden skapade sin egen meridianlinje för att försöka konkurrera med den universella tidsstandarden baserad på Greenwich. Under den här rundturen får du möjlighet att: - ta del av imponerande byggnader med över 400 år av skiktad historia, bland annat Congrégation des Sœurs de Saint-Joseph de Cluny (klostret av S:t Josephs orden i Cluny) och Cochin-sjukhuset. - Hör sanna historier om fängelseutbrott från Centre Pénitentiaire de Paris la Santé (Santé-fängelset), vissa värda Lupin, andra lite mer våldsamma. - Se verkliga byggnader som medlemmar av motståndsrörelsen tog sig in i via katakomberna för att undvika att bli upptäckta av nazisterna under andra världskriget. - Ta reda på om Société des Gens de Lettres, eller litterära sällskapet, som har sitt säte i Hôtel de Massa (Massa Hotel) där Maurice Leblanc arbetade innan han skrev sina Lupin-noveller. - Följ en liten bit av Paris meridian. - Lär dig mer om François Aragos osynliga staty och om var i Jardin de l'Observatoire de Paris (Observatoriet i Paris) du kan se en riktig staty av honom. Avsätt upp till en timme för denna roliga promenad där ljudeffekter används för att avslöja vad som finns bakom vissa höga väggar eller djupt under dina fötter. Det finns flera hållplatser längs vägen med bänkar där du kan vila och gratis, offentliga toaletter i närheten. Följ med mig på denna promenad och tillsammans kommer vi att dyka djupt ner i Paris makabra förflutna!

Paris

Paris

Vanliga frågor om Paris katakomber-Kvällsturer

Vad finns det för andra saker att göra än Paris katakomber-Kvällsturer som är värt att besöka i Paris?

Paris katakomber: Fler aktiviteter och sevärdheter

Paris katakomber: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.