Lägg till datum

Paris katakomber

Paris katakomber: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Paris: Katakomber och flodkryssning i Seine med audioguide

1. Paris: Katakomber och flodkryssning i Seine med audioguide

Upplev de fascinerande lämningarna från Paris förflutna med en biljett till de mystiska katakomberna. Upptäck stadens romantiska sida på en pittoresk kryssning på floden Seine. Bevittna ikoniska landmärken och avslöja hemligheterna under staden. Börja i de fängslande katakomberna i Paris, ett invecklat underjordiskt nätverk som ligger inbäddat under stadens gator. Gå genom tunnlarna som rymmer kvarlevorna av miljontals parisare och känn hur deras historia och berättelser är etsade i de tysta stenarna. Efter din resa genom stadens dolda underjord stiger du upp till den livfulla stadsbilden och tar dig till Seine-flodens stränder. Gå ombord på en bekväm kryssare och segla genom hjärtat av Paris. Marvel vid de fantastiska sevärdheterna i Paris ikoniska landmärken, som Eiffeltornet, Louvren och Notre-Dame-katedralen, och sola i stadens glöd.

Paris: Biljett till katakomberna med köföreträde & ljudguide

2. Paris: Biljett till katakomberna med köföreträde & ljudguide

Slipp stressen och besväret med att köa i biljettkassan. Det är bara att visa upp din voucher och börja din självguidade tur.  Utforska Ljusets förtrollande stad i din egen takt med en smidig och lärorik ljudguide. Upptäck den dolda världen under Paris gator. Se tunnlar och rum som har dekorerats med människoben och skallar som tillhör närmare 6 miljoner före detta parisbor. Paris katakomber användes ursprungligen som ett stenbrott, med hundratals kilometer av tunnlar som borrar sig långt ner under stadens livliga gator. När Paris kyrkogårdar började bli för fulla av gravar bestämde sig staden för att flytta sina döda ner i katakomberna. 

Katakomberna i Paris: VIP-tur med köföreträde och inträde till begränsade områden

3. Katakomberna i Paris: VIP-tur med köföreträde och inträde till begränsade områden

Under Paris vackra gator finner du en dunkel sida av staden som andra sällan får se. Tjugo (eller ännu fler) meter under gatunivå finner du Paris katakomber, vars gallerier sträcker sig över 320 kilometer under staden, i ett nätverk av labyrinter få tänker på när de strosar på gatorna ovan. Området grävdes först ut för att bryta kalkstenen som har använts under byggnationen av många av Paris berömda byggnader och broar. Numera huserar tunnlarna benen från över sex miljoner forna parisare.  Deras kvarlevor flyttades varsamt hit i början av 1700-talet, för att diskret ta bort dem från de smutsiga och överfulla kyrkogårdarna i stadens centrum.  Eftersom kyrkogårdarna hade blivit så överbelamrade begravdes kroppar på dåliga sätt, med öppna gravar, exponerade lik och så vidare, vilket spred sjukdomar (och många spökhistorier) runt kvarteren. Nu för tiden kan du se väggar täckta med staplade ben och några mer makabra kompositioner, medan du följer din lokala expertguide in i "Dödens rike". Personer som älskar filmen "As Above, So Below" kommer att känna igen de till synes oändliga mörka tunnlarna.   Det sägs att mannen med järnmasken ligger här tillsammans med miljontals vanliga parisare, samt bödlar och deras offer, som avrättades med giljotin under den franska revolutionen. Din guide kommer att leda dig genom de underjordiska gångarna och in i flera mycket ovanliga rum. Endast 200 besökare tillåts in på denna fascinerande plats i taget, vilket garanterar att du får det mesta ur den extraordinära upplevelsen. Du får dessutom mer tid på dig att utforska rummen och dra nytta av din guides kunskap. Denna speciella tur ger dig också tillgång till delar av katakomberna som vanligen är stängda för allmänheten. Låt de underjordiska portarna öppna sig just för dig och din grupp och lär dig fascinerande berättelser om personerna som jobbade på platsen. Få reda på vem som har besökt katakomberna och vilka som mött sin sista vila här under århundradena. Hör även på historier om de hemliga grupper som fortfarande besöker tunnlarna idag.   Historiska och nutida Paris vaknar till liv runt dig när du upptäcker stadens mörkare sidor, gömda under gatstenarna.

Paris katakomber: VIP-biljett, köföreträde & guidad rundtur

4. Paris katakomber: VIP-biljett, köföreträde & guidad rundtur

Paris är känt för sin skönhet och romantik. Men långt under Eiffeltornet och Louvren ligger en helt annan, skrämmande värld. I Paris katakomber finns en inskription över en dörröppning som lyder: ”Arrête! C'est ici l'empire de la mort” ("Stopp, detta är dödens rike"). Detta är en passande varning för att förbereda dig på en minnesvärd och en gång i livet-upplevelse. Tillträde till katakomberna är extremt begränsat då endast 200 personer är tillåtna att gå in samtidigt. Därmed kan köerna vara väldigt långa och väntetiden kan vara upp till två timmar. Din biljett med företräde i kön sparar dig tid och energi så att du kan få ut det mesta av ditt personliga besök. Närmare 300 kilometer av tunnlar och smala gångar sträcker under gatorna i Paris. Katakomberna var ursprungligen ett kalkstensbrott, urgröpt för att bygga stadens mest berömda broar och byggnader. Sedan 1700-talet har katakomberna tjänat som den sista viloplatsen för mer än sex miljoner personer, med skelett, ben och skallar från uppgrävda kroppar som är prydligt uppradade längs väggarna och valven. Följ med på denna exklusiva rundtur i liten grupp med köföreträde och se Paris i ett annat ljus än någonsin tidigare.

Paris katakomber med köföreträde och speciellt tillträde

5. Paris katakomber med köföreträde och speciellt tillträde

Möt din turguide vid Paris katakomber och gå förbi köerna för att träda ner under marken. Tjugo meter under gatunivån kommer du att få lära dig om hur tunnlarna - vilka sträcker sig över 320 kilometer - karvades ut för att lösa problemet med överfulla kyrkogårdar. Hör på berättelser om kampen och triumfen som omger skapandet av denna makabra och heliga plats. Absorbera de häpnadsväckande kamrarnas atmosfär medan du går förbi ”Arrete. "C’est Ici L’Empire De La Mort”-skylten, vars budskap kan översättas till ”Stanna, här är Dödens imperium”. Vandra vidare omgiven av ben och dödskallar, som har arrangerats dekorativt med största tillförsikt. Få också tillträde till 1700- och 1800-talets franska kungligheters kammare, vilka i vanliga fall är stängda för allmänheten.

Paris katakomber med köföreträde och speciellt tillträde

6. Paris katakomber med köföreträde och speciellt tillträde

Få inträde med företräde till den underjordiska kyrkogården i Paris katakomber, sammansatt av hundratals kilometer av underjordiska tunnlar klädda i kranium och ben av sex miljoner parisare. Gå med en guide från området och utforska katakomberna i en liten grupp med max 19 deltagare. Varje rum visar mer utsmyckningar och makabra bendekorationer än det förra. Hör den otroliga historien om hur katakomberna byggdes och det massiva projektet att flytta ben från hela staden till denna plats. Din särskilda åtkomst gör att vakterna öppnar portar för din grupp enskilt och släpper in dig i hemliga områden, som ett hemligt kapell dekorerat med kranium och lårben. Paris katakomber rymmer ben som representerar 2 000 år av historia och dess konstruktion var ett unikt ingenjörsprojekt som gav upphov till den moderna staden.

Paris: Katakomberna i en liten grupp med inträde i kön

7. Paris: Katakomberna i en liten grupp med inträde i kön

Under det moderna Paris bländande ljus ligger de djävulskt mörka katakomberna. På denna tur i liten grupp har du möjlighet att hoppa över kön och få exklusiv tillgång till begränsade områden. Utforska den 200 mil långa labyrinten av kvarlevor från ungefär 6 miljoner parisare med en expertguide. Din rundtur i Paris katakomber börjar med en benhård nedstigning nerför komplexets 133 trappsteg. Din guide kommer att förklara hur dessa tunnlar användes på 1200-talet för att bryta kalksten till byggnader så storslagna som Notre Dame. Medan du tar dig fram genom de smala tunnlarna får du veta varför dåligt väder på 1780-talet tvingade parisarna att begrava sina döda här. Under rundturen har du gott om tid att beundra katakombernas oroväckande detaljerade bendekorationer. Från religiös ikonografi till hjärtan, arbetarna hittade många sätt att "försköna" de ben som finns i detta komplex. Det finns dock en dekoration som verkligen kommer att få din ryggrad att pirra. Inne i den populära Passionskryptan bör du ta en stund för att titta på "The Barrel", som är konstruerad av olika skelettrester. Förutom att hysa de döda spelade katakomberna en viktig roll under många viktiga historiska händelser. Din guide kommer att berätta om den tyska Wehrmacht och den franska motståndsrörelsen som båda använde delar av katakomberna som krigsbunkrar under andra världskriget. Lär dig också om dess förhållande till den franska revolutionen. Om du inte är rädd för spöken kan du fråga din guide om graven för dörrvakten Philibert Aspairt som dog i katakomberna på 1700-talet. Lär dig mer om de katafiler som har orsakat uppståndelse de senaste åren för att de anordnar enorma raves, badfester och ett omfattande nätverk i denna underjordiska dödas stad. Håll ögonen öppna för graffiti som katafiler lämnat efter sig under din rundtur i katakomberna.

Paris: Professionell fotografering med 400 foton + 1 present

8. Paris: Professionell fotografering med 400 foton + 1 present

Professionell fotografering eller videofilmning var som helst i Paris. Du kan välja mellan några av de mest populära platserna som Eiffeltornet, Louvren, Triumfbågen eller någon annan plats i Paris. Var inte blyg för fotografen, han kommer att ta en musikkolumn med sig, gör vad du vill för att göra bilderna livliga och fyllda med leenden. Fotografering utförs på den bästa utrustningen. Fotograf som har mer än tio års erfarenhet inom foto- och videotjänster. Alla bilder skickas samma dag. Antalet foton är från 300 till 500 stycken. Du kan känna igen fotografen på Canon-kameran. Vi ser fram emot att träffa dig och välkommen till Paris!!! :) P.S. Det finns inte många recensioner eftersom den här plattformen är ny för mig, men du kan alltid hitta mitt företag på Internet genom att helt enkelt skriva "Titarstar-produktion" i Google. :)

Paris: Lupin-tema Ljudguide App

9. Paris: Lupin-tema Ljudguide App

Katakomberna i Paris är världsberömda, men visste du att ett avsnitt av Netflix serie Lupin spelades in där? Några av de ikoniska scenerna om den fiktiva beundraren av "gentlemannatjuven" Arsène Lupin spelades in i katakomberna i de turistiska delarna, men andra utspelade sig i privata tunnelnätverk utan tillträde. Om du någonsin har drömt om att lära dig mer om de otillgängliga delarna av Paris underjordiska tunnlar utan att bryta mot lagen eller behöva hantera ben och klaustrofobi, då är den här vandringsturen genom stadens 14:e arrondissement något för dig. Vi kommer att stanna ovan jord på gatunivå, där de olika scenerna från seriens säsong 2, avsnitt 4 spelades in, och jag kommer till och med att visa dig den verkliga platsen för Lupins hemliga trappa. Jag kommer också att peka ut det parisiska kvarter där Lupins tillfälliga hem spelades in. Men den här rundturen handlar inte bara om gentlemannatjuven. Jag kommer att dela med mig av massor av intressanta historiska fakta, som till exempel varför sex miljoner kadaver hamnade djupt inne i katakomberna. Jag kommer också att berätta hur staden skapade sin egen meridianlinje för att försöka konkurrera med den universella tidsstandarden baserad på Greenwich. Under den här rundturen får du möjlighet att: - ta del av imponerande byggnader med över 400 år av skiktad historia, bland annat Congrégation des Sœurs de Saint-Joseph de Cluny (klostret av S:t Josephs orden i Cluny) och Cochin-sjukhuset. - Hör sanna historier om fängelseutbrott från Centre Pénitentiaire de Paris la Santé (Santé-fängelset), vissa värda Lupin, andra lite mer våldsamma. - Se verkliga byggnader som medlemmar av motståndsrörelsen tog sig in i via katakomberna för att undvika att bli upptäckta av nazisterna under andra världskriget. - Ta reda på om Société des Gens de Lettres, eller litterära sällskapet, som har sitt säte i Hôtel de Massa (Massa Hotel) där Maurice Leblanc arbetade innan han skrev sina Lupin-noveller. - Följ en liten bit av Paris meridian. - Lär dig mer om François Aragos osynliga staty och om var i Jardin de l'Observatoire de Paris (Observatoriet i Paris) du kan se en riktig staty av honom. Avsätt upp till en timme för denna roliga promenad där ljudeffekter används för att avslöja vad som finns bakom vissa höga väggar eller djupt under dina fötter. Det finns flera hållplatser längs vägen med bänkar där du kan vila och gratis, offentliga toaletter i närheten. Följ med mig på denna promenad och tillsammans kommer vi att dyka djupt ner i Paris makabra förflutna!

Paris: Halvprivat rundvandring till Louvren, Eiffeltornet + kryssning

10. Paris: Halvprivat rundvandring till Louvren, Eiffeltornet + kryssning

Är du redo att upptäcka det bästa av Paris i en unik liten grupp? Vår halvprivata rundvandring erbjuder möjligheten att utforska det bästa av Paris på en dag, i en liten grupp med högst 6 deltagare! Tack vare den lilla gruppen kommer det att bli en ännu enklare upplevelse att navigera genom folkmassorna och utforska stadens viktigaste sevärdheter. Med start på Place De Abbesses börjar dagen med en promenad genom den charmiga stadsdelen Montmartre, känd för sitt Moulin Rouge och epicentrum för Belle Époque. En av de ikoniska platserna i den här delen av staden är Basilique du Sacre Couer, vars fantastiska vita fasad och ikoniska kupol är omedelbart igenkännliga och lockar miljontals besökare varje år. Nästa stopp, det världsberömda Louvren! Tack vare våra förköpta biljetter går vi direkt in och tittar på alla museets höjdpunkter under en 90 minuter lång rundtur i detta fantastiska museum. Din guide visar dig museets berömda målningar, skulpturer och naturligtvis Leonardo Da Vincis - Mona Lisa. Vidare till Latinkvarteren där guiden tar dig förbi Notre Dame, ett annat sevärt monument som nyligen förstördes i en brand. Även om vi inte kommer att gå in i kyrkan kommer vår guide att ge dig en introduktion till denna vackra kyrka innan vi korsar Seine för att fortsätta upptäckten av Paris intellektuella hjärta som en gång besöktes av lysande hjärnor som Ernest Hemingway och James Joyce. Nu är det dags för höjdpunkten på denna rundvandring i Paris. Hoppa på tunnelbanan tillsammans med vår guide och ta dig till ditt sista stopp som en lokalbo. Dagens sista stopp blir vid Eiffeltornet, där du kommer att förundras över den magnifika byggnaden medan din guide berättar fascinerande fakta och fängslande historier. Om du vill gå upp i tornet kommer vår guide gärna att ge dig råd om var du kan köpa biljetter (ingår ej) för att avsluta ditt besök i Ljusets stad på en ny höjd. Redo att låta dina fötter vila? En avkopplande flodkryssning på Seine ingår i resans pris och du kan välja om du vill göra denna del på resans dag eller kanske på en annan dag under din vistelse i Paris. Njut av ett glas bubbel medan du njuter av stadens pittoreska vyer och häpnadsväckande landskap. Håll ögonen öppna för ikoniska platser som Musée d'Orsay, Notre Dame och Eiffeltornet längs det lugna vattnet.

Tillgängliga aktiviteter

8 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Paris katakomber: Fler aktiviteter och sevärdheter

Paris katakomber: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Paris katakomber

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 10 537 omdömen

Bra organisation i processen, det fanns flera kontaktpersoner för de som väntade utanför. Ljudguiderna var intressanta och illustrerade, du kunde inte missa nästa infopunkt. Först var jag rädd att vi skulle smugglas genom ankornas rumpa med alla biljettinnehavare för vår tidslucka, men folkmassan går vilse i katakomberna och du kan höra och se i lugn och ro.

Inga problem, utan kö var faktiskt så. Alla biljetter för dagen är redan sålda. Ljudguide med bra information.

Bra organiserat, lugnt och skönt tempo eftersom man kunde styra det själv. Väl värt att besöka,

Är sevärd, speciellt när det är varmt. Behagliga 14 grader, sedan ett besök på Pere Lachaise.

Exciting and enlightening to know more of the history, purpose and use of the catacombs.