Parc Güell

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Fem fakta om Gaudís Parc Güell

Som den ursprungliga stavningen – park med "k" – antyder har världsarvet Parc Güell hämtat mycket inspiration från den engelska terränganpassade stadsplaneringstrend som kallades trädgårdsstadsrörelsen. Detta är verkligen Gaudí i sitt rätta element! Parken formligen sjuder av hans klassiska ikonografi. Men det finns berättelser bakom formerna!

 • Marknaden

  1. Marknaden

  Parc Güell var ursprungligen tänkt att vara en del av ett bostadsområde som sedan dock aldrig blev av. Stilen är inspirerad av grekiska tempel, men här finns även blinkningar till den romerska väg som en gång i tiden passerade här.

 • Draken

  2. Draken

  Draken i trappan, El Drac, är smockfull av religiösa referenser till allt från Eden till den katolska martyren Sankt Göran. Och att den vaktar en fontän kan tolkas som en anspelning på Python, jordormen som dräptes i antikens Delfi!

 • Casa Museu Gaudí

  3. Casa Museu Gaudí

  Bara två av de planerade 60 husen färdigställdes. Gaudí själv flyttade in här 1906, efter att det stod klart att husspekulanterna helt uteblivit. Han bodde sedan där i nästan 20 år, och i hans hem har eftervärlden nu öppnat ett museum med en imponerande samling av hans verk.

 • Den vindlande bänken

  4. Den vindlande bänken

  Den mosaiktäckta långa bänken som snirklar hit och dit har hyllats av själve Salvador Dalí som en föregångare och inspiration för den surrealistiska rörelsen.

 • Vaktmästarstugan

  5. Vaktmästarstugan

  Förutom all religiös och politisk symbolik har Gaudí även vävt in sitt eget liv och prövningar. De uppochnedvända kopparna som smyckar ett av de pepparkakshusliknande byggnaderna vid huvudingången sägs vara en dyster påminnelse om när Gaudí slutade dricka kaffe.

Planera ditt besök

 • Hur lång tid tar det?

  Om du inte stannar i Barcelona länge kan du se Gaudís byggnader på bara ett par timmar. Men Parc Güell innefattar väldigt mycket mer än de delar som nämns här, så den som gillar att vara utomhus kan lätt tillbringa en hel eftermiddag med att utforska parken.

 • Öppettider

  Gaudís byggnader är öppna kl. 08.00-21.30 under högsäsongen (4 maj till 6 september), 29 mars till 3 maj och 7 september till 24 oktober är de öppna kl. 08.00-20.00 och under vintern kl. 08.30-18.15. Eftersom bara 400 besökare i halvtimmen släpps in kan det vara smart att boka biljett i förväg, så att du slipper börja med att stå och köa.

 • Hur tar jag mig dit?

  Du kan ta tunnelbanan till stationen Lesseps, som ligger 20 minuter från parken. Backen upp till parken är ganska brant, men det finns en rulltrappa (Baixada de la Gloria). Buss 24 och 92 stannar även vid en utav de allmänna ingångarna till parken.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppettider varierar beroende på säsong, så dubbelkolla på nätet innan du åker dit.
 • Vad kostar det?
  En vanlig vuxenbiljett kostar 8 EUR.
 • Behöver jag en guide?
  Det kan definitivt vara till hjälp. Det kan vara värt att kolla upp vår bästsäljarlista över populära turer.
 • Hur tar jag mig dit?
  Du kan ta tunnelbanan till stationen Lesseps, som ligger 20 minuter från parken. Buss 24 och 92 stannar även vid en utav de allmänna ingångarna till parken.
 • Ytterligare tips

  • Byggnaderna tar bara 400 besökare i halvtimmen!

  • Glöm inte solskyddsfaktor och bra promenadskor.

Alla saker att se i Parc Güell

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Parc Güell? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Parc Güell

Samlat omdöme

4.2 / 5

baserat på 14 751 omdömen

Parken fantastisk, men välj rätt tidpunkt.

Vid förra tillfället jag besökte parken njöt jag verkligen av Gaudís fantastiska skapelser. Denna gång blev upplevelsen helt annorlunda. Det gick knappt se, och ännu mindre uppleva, arkitekturen pga alla besökare. Jättetråkigt. 5 ⭐️ för parken i sig. 5 ⭐️ för upplevelsen vid förra tillfället. 5 ⭐️ för smidigheten i biljettköpet. 1 ⭐️ för upplevelsen denna gång. Väl värt ett besök, men välj ett bra tillfälle med färre besökare. Är det mycket folk? Upptäck den yttre delen av parken bara. Gratis, också intressant och mindre trångt.

Kom in den tid som var bokad utan kö - underbart vackert och speciellt

Va en fantastisk upplevelse och med de biljetter vi köpt med viss tid kom vi in utan att köa. Åkte taxi dit,pga brant backe uppför. Gick nerför istället. Måste bara ses!

Trevlig o kunnig guide, Olga. Väldigt intressant historia kring Gaudi och hans verk. En fantastisk park och kyrka. Väl värt att unna sig denna kombinationstur

parken var fantastiskt fint o inspirerande

funkade bra,förutom att vi i alla fall fick vänta i nån slags kö, utan att det egentligen var så mycket folk...

Glöm inte ta med 1€, om ni har väska med er, annars kommer ni inte upp i tornen.