Parc de la Mar: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Palma de Mallorca: Gamla stan och tapasbar på kvällen

1. Palma de Mallorca: Gamla stan och tapasbar på kvällen

Ta en kvällsrundtur i Gamla stan i Palma och njut av några läckra tapas. Låt din guide leda dig genom Palmas slingrande gränder på kvällen och visa dig denna medelhavsmetropols unika atmosfär. Få insidertips om stadens hippaste ställen och hör om platser som länge varit favoriter bland stadens lokalbefolkning. Höra spännande historier om Palmas nattliv och lär dig var så många otroliga händelser formade Palmas rika och varierande historia. Låt en nattlivsexpert från Palma visa dig det bästa staden har att erbjuda, från tapasbarer till historiska och dolda torg som sjuder av liv efter att solen gått ner under sommaren. I slutet av denna cirka en timme och 45 minuter långa tur slår du dig ner i en typisk tapasbar för att välja från ett urval av pintxos och tapas. Låt kvällen passera med en mängd kvällsvyer och ljud som är unika för Palma.

Mallorca: 2-timmars Segway-sightseeingtur med lokal guide

2. Mallorca: 2-timmars Segway-sightseeingtur med lokal guide

Upptäck det bästa av Mallorca på en guidad Segway-tur. Upptäck stadens höjdpunkter och kryssa genom några mindre kända hörn av staden. Ta en rundtur med en grupp eller njut av möjligheten att stanna när du vill med det privata turnéalternativet. Välj mellan dag- eller kvällsturalternativ. Gå till aktivitetsleverantörens butik som ligger bara ett stenkast från katedralen och det kungliga palatset de Almudaina. Åk din Segway med lätthet med hjälp av de färdigheter du skaffar dig under ridhandledningen. Sätt på dig hjälmen och ge dig ut på ditt äventyr. Zippa genom vidöppna livliga torg och smala kullerstensgator. Låt din kolguide helt fördjupa dig i kulturen och historien i hjärtat av Mallorca. Bli underhållen med historier och roliga fakta om historien om det mallorquinska folket, arkitektur och mat. Känn havsbrisen i håret när du rider bredvid stranden Ca'n Pere Antoni. Passera genom områden som Gamla stan, stadskärnan och den dramatiska gotiska stilen i La Lonja de Palma-katedralen, innan du går tillbaka till utgångspunkten för att lämna tillbaka din utrustning.

Palma de Mallorca: Guidad cykeltur

3. Palma de Mallorca: Guidad cykeltur

Vår tur börjar vid en av våra två startpunkter (eller vid en valfri plats om det är en privat bokad tur) där du presenteras för din guide, ombeds skriva under en ansvarsfriskrivning och samtycker till vår policy för cykelturer. Kort därefter får du en bekväm stadscykel av hög kvalitet, en hjälm (obligatorisk fram till 16 års ålder) och en korg om du vill. Vatten kan köpas i vår butik. Vår reseledare kommer att ge dig en genomgång av de allmänna fakta och vad du kan förvänta dig av turen, tidpunkten, förfarandena och de lokala reglerna för cykling i Palma de Mallorca samt en demonstration av hur cyklarna fungerar. Vi hjälper dig att justera cykelsätet efter din längd för att du ska få den mest bekväma upplevelsen av din tur. Efter detta är vi redo att ge oss iväg! Vår DISCOVER PALMA tar dig längs cykelbanan på strandpromenadens aveny i riktning mot huvudkatedralen "La Seu". Längs vår rutt gör vi korta stopp på många platser och berättar intressanta fakta om de saker du tittar på. Efter några stopp runt Parc de la Mar söker vi oss in i Palma de Mallorcas gamla stad där öppna och soliga esplanader byts ut mot vackra gamla smala gator och gränder. Gamla kyrkor och torg är mycket rikligt förekommande i den gamla staden och du kommer att se och lära dig om flera av dem. Vår rundtur innehåller också ett litet stopp vid ett (fortfarande fungerande) kloster för nunnor som har anor från 1200-talet och som ger möjlighet att köpa lite ätbart för de som har ett sött sinne. Härifrån fortsätter vi att upptäcka den gamla huvudsakligen medeltida delen av Palma och passerar förbi de mest populära besöksplatserna i staden och upptäcker också det stora utbudet av museer, konstgallerier och andra intressanta platser för nyfikna besökare. Vår cykeltur omfattar ett (ca 20 minuter) stopp där kunderna kan välja att antingen sträcka på benen och slappna av lite, passa på att ta fler bilder av detaljer i staden eller köpa och njuta av en uppfriskande dryck, kaffe/te eller glass. Vi gör vårt bästa för att anpassa platsen för stoppet till temperatur/klimat, gruppstorlek, årstid och gruppens önskemål.

Palma: Guidad stadsrundtur med en Fat Tire E-Bike

4. Palma: Guidad stadsrundtur med en Fat Tire E-Bike

Den här unika resan är för dig som har en äventyrsanda och vill ha mer än en vanlig turist. Den omfattar hela staden, inklusive gamla stan, katedralen och strandpromenaden från Portixol till El Molinar! Du kommer att få höra historier och legender om staden, beundra arkitekturen och de gamla byggnaderna och se vackra skyltfönster med traditionella mallorkinska varor på exklusiva Fat tire e-cyklar! I slutet av turen kommer din guide att se till att du väl och riktigt känner till det riktiga Palma och bukten, precis som en lokal.

Palma: alternativ historia - självguidad audioguidad rundvandring

5. Palma: alternativ historia - självguidad audioguidad rundvandring

Palma är en stad som är fylld av gammal historia och livlig av modern kultur. Ta en promenad med mig, en gammal invånare, för att ta reda på vilka historier och anekdoter som stadens gator har att berätta. Vi börjar i det majestätiska Parc de la Mar och följer historiens väg från den antika talayotiska kulturen genom den spanska inkvisitionen och det gamla Palmas elegans för att avsluta vår promenad på den livliga Placa de Cort. På vägen dit utforskar vi stadens kyrkor, barer och vackra innergårdar. Några av turens höjdpunkter är bland annat: - Att höra om varför en älskare och tjuvs hand ställdes ut på en påle i över hundra år. - Platsen där riddare brukade samlas för turneringar. - Historien om en adelsman som förblindades av stolthet och som till slut fick en läxa. - Hör om det vapen som Palmas första invånare valde att använda. - Upptäck dolda innergårdar i pittoreska gränder. - Se överflödet på Palmas äldsta och mest storslagna hotell. Oavsett om det är första gången du är i Palma eller om du har varit här förut, garanterar jag att du kommer att få reda på alla möjliga nya historier om denna otroliga stad! Vänligen ge oss minst en timme för den här rundturen. Det finns många barer och restauranger längs vägen för ett snabbt stopp - eller ett långt stopp!

Palma de Mallorca: Guidad cykeltur med tapas och en drink

6. Palma de Mallorca: Guidad cykeltur med tapas och en drink

Vår tur startar vid en av våra två startpunkter (eller på valfri plats om det är en privat bokad tur) där du kommer att få träffa din guide, skriva under en ansvarsfriskrivningsklausul och samtycka till vår policy för cykelturer. Kort därefter får du en bekväm stadscykel av hög kvalitet, en hjälm (obligatorisk fram till 16 års ålder) och en korg om du vill. Vatten kan köpas i vår butik. Vår reseledare kommer att ge dig en genomgång av de allmänna fakta och vad du kan förvänta dig av turen, tidpunkten, förfarandena och de lokala reglerna för cykling i Palma de Mallorca samt en demonstration av hur cyklarna fungerar. Vi hjälper dig att justera cykelsätet efter din längd för att du ska få den mest bekväma upplevelsen av din tur. Efter detta är vi redo att ge oss iväg! Vår TUR MED TAPAS tar dig längs cykelbanan på strandgatan i riktning mot huvudkatedralen "La Seu". Längs vår rutt gör vi korta stopp på många platser och berättar intressanta fakta om de saker du tittar på. Efter några stopp runt Parc de la Mar söker vi oss in i Palma de Mallorcas gamla stad där öppna och soliga esplanader byts ut mot vackra gamla smala gator och gränder. Gamla kyrkor och torg är mycket rikligt förekommande i gamla stan och du kommer att se och lära dig om flera av dem. Vår rundtur inkluderar också ett litet stopp vid ett (fortfarande fungerande) kloster för nunnor som går tillbaka till 1200-talet och som ger möjlighet att köpa lite ätbart för de som har ett sötsug. Härifrån fortsätter vi att upptäcka den gamla huvudsakligen medeltida delen av Palma och passerar förbi de mest populära besöksmålen i staden och upptäcker också det stora utbudet av museer, konstgallerier och andra platser av intresse för de nyfikna besökarna. Nu är det dags för en av de verkliga höjdpunkterna på vår rundtur; tapasstoppet. Vi inkluderar en drink och 3 tapas per person och du kan välja mellan ett brett utbud av typiska spanska "montaditos" tapas. Efter stoppet är det dags att börja avrunda vår rundtur genom att besöka de sista viktiga platserna som ligger i närheten av La Lonja och/eller Santa Catalina/Es Jonquet.

Palma: privat guidad segwaytur

7. Palma: privat guidad segwaytur

Om du föredrar en mer privat och intim upplevelse kanske en privat Segway-tur är vad du behöver! Med ett alternativ på antingen 1,5 eller 2,5 timmar börjar vi turen med en kort orientering för att se till att du känner dig bekväm innan vi ger oss iväg. Turen kommer att täcka de mest populära platserna i Palma, vilket ger många vackra fotomöjligheter och möjlighet att stanna när du vill för att ställa frågor, ta bilder eller kolla in en intressant punkt. Hör historier och legender om staden, förundras över arkitekturen och de gamla byggnaderna och se vackra skyltfönster med traditionella mallorkinska varor. I slutet av rundturen kommer din guide att se till att du verkligen känner till det riktiga Palma, precis som en lokal invånare.

Palma: Det bästa av Palma 90 min segwaytur

8. Palma: Det bästa av Palma 90 min segwaytur

Vår mest populära Segway-tur kommer vi att tillbringa 1,5 timme med att utforska inte bara de mest kända turistplatserna, utan även några av Palmas mindre kända hörn. Från vidöppna livliga torg till smala kullerstensgator kommer du att bli helt nedsänkt i kulturen och historien i Mallorcas hjärta. Vår kunniga guide tar dig med över hela staden och underhåller dig med historier och roliga fakta om det mallorkinska folkets historia, arkitektur och mat.

Palma de Mallorca: Palma och Valldemossa på fritiden

9. Palma de Mallorca: Palma och Valldemossa på fritiden

Utforska de smala gatorna i Palmas historiska centrum på egen hand och andra platser som Plaza de la Reina, parlamentet, eller Plaza de Cort, där rådhuset ligger. Besök en typisk mallorcansk uteplats på en herrgård och se katedralen på Mallorca, en ikon för öns historiska och kulturella arv. Efter rundturen i Palma åker du buss till den pittoreska staden Valldemossa, som ligger i Serra de Tramuntana, ett av UNESCO:s världsarv. Väl där kan du besöka stadens mest kända platser som Cartuja-trädgården, Plaza Mayor, Mirador des Lledoners och fasaden på Palacio Rei Don Sancho.

Palma: Vandringstur med Medelhavets delikatesser

10. Palma: Vandringstur med Medelhavets delikatesser

Gå med på en rundvandring som tar dig förbi Palmas höjdpunkter och färdas tillbaka genom årtusendena. Lär dig mer om hur den gamla staden formades och byggdes av romarna, ostrogoterna, vandalerna, bysantinerna, morerna och Aragoniens kungligheter. Vandringen börjar under katedralen på Parc de la Mar och inleds med en närmare titt på grundandet av staden och förändringarna i den politiska situationen genom historien. Gå ut till fiskehamnen och förbi den maritima handelsbörsen till Consulado del Mar, som är en historisk byggnad vars användning har förändrats genom åren och är idag den viktigaste politiska byggnaden på de Baleariska öarna. Gå sedan igenom den gamla fiskestadsdelen till det gamla fästningskomplexet Es Baluard, där du hittttar en otrolig vy över staden och hamnen. Fortsätt vidare förbi Museu d'Art Modern i Contemporani för att komma vidare till en fascinerande labyrint av gator i gamla stan. Upptäck romantiska Paseo del Borne och se den äldre aristokratins tidigare hus, som idag är 5-stjärniga hotell. Fortsätt in i den övre delen av staden och upptäck det historiska rådhuset, parlamentet och Almudainaslottet. Njut av den imponerande utsikten över katedralen med dess rika historia.  Fortsätt till marknaden Mercat de L'Olivar, som har ett otroligt utbud av produkter från Medelhavsområdet, vilka regionala rätter kan lagas av. Provsmaka ett urval av lokala specialiteter och lär dig mer om vad det är som gör medelhavsmaten så unik.

Lägg till datum

Saker att göra i
Parc de la Mar

12 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Utforska i närheten av Parc de la Mar

Utforska alla

Parc de la Mar: Fler aktiviteter och sevärdheter

Parc de la Mar: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.