Pantheon

Pantheon

Pantheon: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Rom: Pantheon Fast-Track Ticket och officiell audioguide

1. Rom: Pantheon Fast-Track Ticket och officiell audioguide

Utforska Pantheon på ett unikt och engagerande sätt med våra audioguider och Fast Track-biljett. Hämta din biljett vid Basilica of San Lorenzo in Lucina, en kort bit från Pantheon, för att hoppa över köer och förbättra ditt besök. Din resa börjar med Adriano, den visionära kejsaren som beställde templet för alla gudar som vi ser det idag. Genom audioguiden får du höra Adrianos röst när han berättar om Pantheons historia och sin kärlek till Rom. Bevittna kupolens perfekta geometri, med en diameter på 43,44 meter, och upptäck betydelsen av oculus, som gör att solljuset kan lysa upp interiören som ett solur. Följ påven Bonifacio IV:s vägledning, som 609 e.Kr. omvandlade templet till Basilikan för Maria och alla martyrer, skyddade det från plundring och såg till att det är intakt än i dag. Gå genom portiken med pelare av rosa granit från Egypten och träffa Raphael Sanzio av Urbino, målaren och arkitekten, som begravdes här tillsammans med andra renässanskonstnärer som beundrade klassisk arkitektur. Upptäck varför just denna plats valdes för deras eviga vila. Lyssna på drottning Margheritas röst, som vilar i Pantheon tillsammans med kung Umberto I och Vittorio Emanuele II av Savojen. Föreställ dig regnet av röda rosenblad under pingsthelgen, som varje år faller ner från oculus till minne av den helige Andes nedstigande över apostlarna. Titta upp och betrakta Pantheon som både ett monument och en kyrka. Mons. Micheletti, ärkepräst och rektor för Pantheon i Rom, kommer att guida dig till att se byggnaden med andra ögon. Audioguiderna framförs av begåvade skådespelare som Sergio Rubini, Alessandro Haber, Daniele Parisi, Giusi Cataldo och Mons. Daniele Micheletti. Originalkompositioner av Antonio Fresa, framförda med orkestern från Teatro La Fenice, skapar en unik och värdefull upplevelse. Ditt besök kommer att ge en extraordinär upplevelse och bidra till att stödja verksamheten i kapitlet Santa Maria ad Martyres. Boka nu och fördjupa dig i historien om Pantheon, alla gudars tempel och basilikan för Maria och alla martyrer

Rom: Inträdesbiljett till Pantheon och valfri audioguide

2. Rom: Inträdesbiljett till Pantheon och valfri audioguide

Stig in i det tidlösa underverket i Pantheon, Roms legendariska monument till gudarna. Fördjupa dig i dess antika mystik på din fritid. Förundras över det arkitektoniska underverket i detta romerska tempel, en helig hyllning till gudomlig mångfald. Stå i vördnad under den kolossala kupolen, berömd för det himmelska fönstret som skänker strålande ljus till dess inre helgedom. Upplev de gångna århundradenas viskningar när du vandrar genom de heliga salarna, där varje sten vittnar om det antika Roms uppfinningsrikedom och hängivenhet. Blicka uppåt genom oculus och få kontakt med det gudomliga, precis som otaliga pilgrimer har gjort tidigare. Fördjupa dig i den tidlösa auran från detta arkitektoniska underverk, en levande länk till en svunnen tid av vördnad och förundran.

Rom: Skip-the-Line Pantheon-biljett och audioguide

3. Rom: Skip-the-Line Pantheon-biljett och audioguide

Hoppa över köerna till det ikoniska Pantheon, där Roms antika historia väcks till liv. Upptäck Roms Pantheons fascinerande historia och hisnande skönhet med en 35-minuters audioguidad tur på din smartphone. Få ut det mesta av ett av Roms mest berömda landmärken och lär dig mer om dess rika förflutna och fantastiska arkitektur. Hör fascinerande berättelser om Pantheons kupol och dess arkeoastronomiska historia, interiören och trottoaren. Lyssna på 12 ljudpunkter av intresse och använd en digital karta för att hitta dessa punkter inne i basilikan. Boka din plats online och hoppa över de långa köerna med denna sömlösa och tidseffektiva upplevelse. Upptäck legenderna och myterna om Pantheon, historien bakom dess Oculus, de eminenta gravarna och mycket mer. Börja din resa vid mötesplatsen på Piazza Navona 25, en lugn promenad på 5 minuter från Pantheon. Hämta dina Pantheon-biljetter på Touristation Navona och få användbara tips för att njuta av ditt besök. Behöver du hjälp med din digitala audioguide? Vårt vänliga team på Touristation Navona (Piazza Navona 25) är här för att hjälpa dig. Fördjupa dig i den fängslande skönheten hos Roms berömda torg och fontäner under din självguidade vandring. Ladda ner appen och upptäck stadens mest fascinerande och obligatoriska attraktioner när du ger dig ut på en resa. Res förbi det imponerande Pantheon på väg till den majestätiska Fontana di Trevi, och avsluta på den charmiga Piazza di Spagna.

Rom: Big Bus Hop-On Hop-Off Sightseeing Tour m / Audio Guide

4. Rom: Big Bus Hop-On Hop-Off Sightseeing Tour m / Audio Guide

Gör dig redo att se Rom som du aldrig har sett staden förut! Hoppa ombord på en dubbeldäckarbuss med öppet tak och låt dig förtrollas av den otroliga arkitekturen medan du lär dig mer om stadens fascinerande historia. Beundra legendariska Colosseum, se de oslagbara vyerna över den berömda Spanska trappen och låt dig hänföras av den majestätiska Vatikanen. Du kan hoppa på bussen på en av de många hållplatserna utmed rutten. Dra nytta av dagliga avgångar från Termini och utforska de tio olika stoppen som ligger spridda runtom i staden. Om du känner dig extra äventyrlig kan du välja att utforska den "eviga staden" till fots med en av våra digitala audioguider. Hitta diverse dolda pärlor i Rom och gör en djupdykning in i stadens rika kultur och historia. Några av de platser som du kan se på resrutten är bland annat: Basilikan Santa Maria Maggiore Colosseum. Roman Forum Circus Maximus San Giovanni Piazza Venezia Piazza Navona Pantheon Castel Sant'Angelo Vatikanen Peterskyrkan Fontana di Trevi Spanska trappan Piazza Barberini Järnvägsstationen Termini

Rom: Vatikanpasset, de populäraste sevärdheterna och gratis transport

5. Rom: Vatikanpasset, de populäraste sevärdheterna och gratis transport

Gör din vistelse i Rom till en oförglömlig och enkel upplevelse med 3-dagarskombinationen OMNIA Vatican Card och Roma Pass. Dessa 2 pass täcker allt du vill göra i Rom - historiska attraktioner, toppmuseer, en sightseeingbusstur - och kollektivtrafik för att hjälpa dig att ta dig runt i den eviga staden. Låt oss bryta ner det: OMNIA Vatican Card ger inträde till alla de främsta sevärdheterna i Vatikanstaten plus en 3-dagars hop-on hop-off busstur. Roma Pass ger dig gratis inträde till 2 av 5 toppattraktioner plus rabatter på ytterligare 30 toppattraktioner och ett resekort. OMNIA-kortet inkluderar: - Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet (R) - Inträde till Johannesbasilikan i Lateranen och klostret med multimedia-audioguide - Inträde till Peterskyrkan inklusive flerspråkig audioguide (R) - Carcer Tullianum / Mamertine Prison (S:t Peters fängelse) (R) - Vox City audioguide* - Hop-on Hop-off busstur - tillgång till Open Bus Vatican and Rome, Big Bus och City Sightseeing-tjänster Roma Pass inkluderar gratis inträde till 2 av följande attraktioner (endast biljetter för vuxna): - Kapitolinska museerna - Castel Sant'Angelo (R) - Colosseum, Forum Romanum & Palatinerberget (R) - Borghese-galleriet (R) Det inkluderar också prisreduktioner till många museer och attraktioner, inklusive följande: Museer: - Romerska nationalmuseet - Palazzo Massimo alle Terme - Romerska nationalmuseet - Palazzo Altemps - Romerska nationalmuseet - Crypta Balbi - Romerska nationalmuseet - Diocletianus bad - Nationalgalleriet i Palazzo Barberini - Etruskiska museet i Villa Giulia - Centrale Montemartini - Nationalmuseum för orientalisk konst - MACRO - Museo d'Arte Contemporanea Roma - MAXXI - Nationalmuseum för XXI århundradets konst - Planetarium och astronomiskt museum Sevärdheter: - Circo Maximo Upplevelse - Trajanus marknad - Palazzo Valentini - Arkeologiskt område av Domus Romane - Ara Pacis och mycket mer! (R) Bokning krävs. *Ladda ner Vatikanen & Rom-appen (finns på Play Store eller Apple Store) så att du kan njuta av Vox City-audioguiden.

Rom: Pantheon biljett som låter dig hoppa över kön

6. Rom: Pantheon biljett som låter dig hoppa över kön

Njut av en oförglömlig resa genom Roms antika hjärta när du passerar biljettköerna och kliver in i Pantheons eteriska värld. Beundra detta arkitektoniska underverk, som föddes i gryningen av det romerska imperiet, och ta in dess sublima skönhet och historiska förflutna. Blicka uppåt och se Pantheons krönande prakt: en himmelsk kupol som trotsar gravitationen och spänner över århundraden av mänsklig uppfinningsrikedom. Förundras över spelet mellan ljus och skugga i den fascinerande oculus, en symbol för gudomlig förbindelse och jordiskt under. När du vandrar genom de heliga salarna kan du begrunda Pantheons metamorfos från ett tempel för hedniska gudar till en kristen basilika, ett bevis på Roms eviga anda av anpassning och motståndskraft.

Rom: Pantheon Skip-the-Line inträde och guidad tur

7. Rom: Pantheon Skip-the-Line inträde och guidad tur

Upptäck det berömda Pantheon, en arkitektonisk pärla inbäddad i hjärtat av Rom, med en guidad tur. Undvik långa köer med skip-the-line-entré och gå sedan in med din lokala guide för att lära dig allt om byggnadens rika förflutna och fantastiska arkitektur. Börja med att träffa din guide på Piazza della Minerva bredvid elefantstatyn. Därefter får du en kort genomgång av Pantheons historia av din guide. Gå sedan vidare till templet. Beundra byggnaden från utsidan och förundras över de massiva korintiska kolonnerna och den enorma kupolen. Gå in i templet. Gå förbi köerna med skip-the-line-entré. Fördjupa dig i en kombination av konst, historia och andlighet. Beundra taket som är dekorerat med gyllene stjärnor. Om du vill kan du visa din respekt för berömda personer som Raphael, som vilar där tillsammans med italienska kungar och konstnärer.

Rom: Pantheon Skip-the-Line inträdesbiljett

8. Rom: Pantheon Skip-the-Line inträdesbiljett

Undvik krångel i biljettköerna till Pantheon med skip-the-line-biljetter. Pantheons ikoniska struktur går tillbaka till det första århundradet e.Kr. och fungerade som ett tempel för alla romerska gudar. Idag kan du besöka denna antika byggnad och förundras över dess magnifika arkitektur och rika historia. Gå in i Pantheon och ta dig tid att upptäcka dess unika arkitektoniska särdrag. Ta dig tid att beundra Pantheons imponerande kupol, som fortfarande är en av de största oarmerade betongkupolerna i världen. Dess perfekta symmetri och harmoniska proportioner är ett exempel på romarnas arkitektoniska precision. Titta på kupolens kronan på verket, oculus, en cirkelformad öppning i kupolens topp som badar interiören i eteriskt ljus och skapar ett dynamiskt samspel mellan ljus och skugga under hela dagen. När du utforskar Pantheon, ta dig tid att uppskatta dess dynamiska historia. Det har fått nya användningsområden under århundradenas lopp och har förvandlats från ett hedniskt tempel till en kristen kyrka, basilikan Santa Maria ad Martyres. Denna adaptiva återanvändning understryker dess kulturella och historiska relevans och markerar Roms utveckling från den klassiska eran till den kristna perioden.

Rom: Pantheon Inträdesbiljett

9. Rom: Pantheon Inträdesbiljett

Ta dig till ett av de mest berömda monumenten i antikens Rom utan långa köer. Boka din Fast-Track-entré till det historiska Pantheon i förväg, utforska området i din egen takt och se den berömda kupolen. Välj önskad tid och kliv rakt in i Pantheon. Gå på samma marmorstenar som kejsarna en gång satte sin fot på och beundra allt som finns att se utan att behöva stressa. Upptäck de många förändringar som Pantheon genomgått, från ett tempel för många gudar till en kyrka, under nästan 2 000 år av historia. Titta på gravarna till den berömda målaren Raffaello och de sista kungarna av Italien. Ta del av den spännande kupolen med den berömda Oculus, där solljusets eteriska sken lyser på det allra heligaste.

Rom: Pantheon Museum Guidad tur med Skip-the-line biljett

10. Rom: Pantheon Museum Guidad tur med Skip-the-line biljett

När du går in i museet möts du av en expertguide som introducerar dig till Pantheons historia och betydelse. Byggnaden byggdes ursprungligen som ett tempel tillägnad alla gudar i det antika Rom, och det är fortfarande en av de bäst bevarade strukturerna från den eran. Bli slagen av dess hisnande kupol, betraktad som ett mästerverk av romersk teknik, när du utforskar Pantheons interiör. Din guide kommer att förklara hur kupolen byggdes, och du får en närbild på dess invecklade design. Gå sedan vidare till Pantheons imponerande samling av konstverk och artefakter. Du får se fantastiska skulpturer, antika mosaiker och fascinerande historiska föremål som berättar historien om Pantheons långa och varierande historia. En av de mest kända artefakterna i museet är graven efter den berömde målaren Raphael, som begravdes i Pantheon 1520. Din guide berättar om Rafaels liv och arbete, och du får lära dig mer om hur han påverkade konstvärlden under renässansen. Under hela rundturen kommer din guide att ge dig insikter i Pantheons rika historia och kulturella betydelse. Du kommer att lämna museet med en djupare förståelse för denna otroliga struktur och dess plats i romersk historia.

593 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Pantheon

Pantheon: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Rom: Pantheon Fast-Track Ticket och officiell audioguide

Rom: Pantheon Fast-Track Ticket och officiell audioguide

Utforska Pantheon på ett unikt och engagerande sätt med våra audioguider och Fast Track-biljett. Hämta din biljett vid Basilica of San Lorenzo in Lucina, en kort bit från Pantheon, för att hoppa över köer och förbättra ditt besök. Din resa börjar med Adriano, den visionära kejsaren som beställde templet för alla gudar som vi ser det idag. Genom audioguiden får du höra Adrianos röst när han berättar om Pantheons historia och sin kärlek till Rom. Bevittna kupolens perfekta geometri, med en diameter på 43,44 meter, och upptäck betydelsen av oculus, som gör att solljuset kan lysa upp interiören som ett solur. Följ påven Bonifacio IV:s vägledning, som 609 e.Kr. omvandlade templet till Basilikan för Maria och alla martyrer, skyddade det från plundring och såg till att det är intakt än i dag. Gå genom portiken med pelare av rosa granit från Egypten och träffa Raphael Sanzio av Urbino, målaren och arkitekten, som begravdes här tillsammans med andra renässanskonstnärer som beundrade klassisk arkitektur. Upptäck varför just denna plats valdes för deras eviga vila. Lyssna på drottning Margheritas röst, som vilar i Pantheon tillsammans med kung Umberto I och Vittorio Emanuele II av Savojen. Föreställ dig regnet av röda rosenblad under pingsthelgen, som varje år faller ner från oculus till minne av den helige Andes nedstigande över apostlarna. Titta upp och betrakta Pantheon som både ett monument och en kyrka. Mons. Micheletti, ärkepräst och rektor för Pantheon i Rom, kommer att guida dig till att se byggnaden med andra ögon. Audioguiderna framförs av begåvade skådespelare som Sergio Rubini, Alessandro Haber, Daniele Parisi, Giusi Cataldo och Mons. Daniele Micheletti. Originalkompositioner av Antonio Fresa, framförda med orkestern från Teatro La Fenice, skapar en unik och värdefull upplevelse. Ditt besök kommer att ge en extraordinär upplevelse och bidra till att stödja verksamheten i kapitlet Santa Maria ad Martyres. Boka nu och fördjupa dig i historien om Pantheon, alla gudars tempel och basilikan för Maria och alla martyrer

Rom: Inträdesbiljett till Pantheon och valfri audioguide

Rom: Inträdesbiljett till Pantheon och valfri audioguide

Stig in i det tidlösa underverket i Pantheon, Roms legendariska monument till gudarna. Fördjupa dig i dess antika mystik på din fritid. Förundras över det arkitektoniska underverket i detta romerska tempel, en helig hyllning till gudomlig mångfald. Stå i vördnad under den kolossala kupolen, berömd för det himmelska fönstret som skänker strålande ljus till dess inre helgedom. Upplev de gångna århundradenas viskningar när du vandrar genom de heliga salarna, där varje sten vittnar om det antika Roms uppfinningsrikedom och hängivenhet. Blicka uppåt genom oculus och få kontakt med det gudomliga, precis som otaliga pilgrimer har gjort tidigare. Fördjupa dig i den tidlösa auran från detta arkitektoniska underverk, en levande länk till en svunnen tid av vördnad och förundran.

Rom: Skip-the-Line Pantheon-biljett och audioguide

Rom: Skip-the-Line Pantheon-biljett och audioguide

Hoppa över köerna till det ikoniska Pantheon, där Roms antika historia väcks till liv. Upptäck Roms Pantheons fascinerande historia och hisnande skönhet med en 35-minuters audioguidad tur på din smartphone. Få ut det mesta av ett av Roms mest berömda landmärken och lär dig mer om dess rika förflutna och fantastiska arkitektur. Hör fascinerande berättelser om Pantheons kupol och dess arkeoastronomiska historia, interiören och trottoaren. Lyssna på 12 ljudpunkter av intresse och använd en digital karta för att hitta dessa punkter inne i basilikan. Boka din plats online och hoppa över de långa köerna med denna sömlösa och tidseffektiva upplevelse. Upptäck legenderna och myterna om Pantheon, historien bakom dess Oculus, de eminenta gravarna och mycket mer. Börja din resa vid mötesplatsen på Piazza Navona 25, en lugn promenad på 5 minuter från Pantheon. Hämta dina Pantheon-biljetter på Touristation Navona och få användbara tips för att njuta av ditt besök. Behöver du hjälp med din digitala audioguide? Vårt vänliga team på Touristation Navona (Piazza Navona 25) är här för att hjälpa dig. Fördjupa dig i den fängslande skönheten hos Roms berömda torg och fontäner under din självguidade vandring. Ladda ner appen och upptäck stadens mest fascinerande och obligatoriska attraktioner när du ger dig ut på en resa. Res förbi det imponerande Pantheon på väg till den majestätiska Fontana di Trevi, och avsluta på den charmiga Piazza di Spagna.

Rom: Big Bus Hop-On Hop-Off Sightseeing Tour m / Audio Guide

Rom: Big Bus Hop-On Hop-Off Sightseeing Tour m / Audio Guide

Gör dig redo att se Rom som du aldrig har sett staden förut! Hoppa ombord på en dubbeldäckarbuss med öppet tak och låt dig förtrollas av den otroliga arkitekturen medan du lär dig mer om stadens fascinerande historia. Beundra legendariska Colosseum, se de oslagbara vyerna över den berömda Spanska trappen och låt dig hänföras av den majestätiska Vatikanen. Du kan hoppa på bussen på en av de många hållplatserna utmed rutten. Dra nytta av dagliga avgångar från Termini och utforska de tio olika stoppen som ligger spridda runtom i staden. Om du känner dig extra äventyrlig kan du välja att utforska den "eviga staden" till fots med en av våra digitala audioguider. Hitta diverse dolda pärlor i Rom och gör en djupdykning in i stadens rika kultur och historia. Några av de platser som du kan se på resrutten är bland annat: Basilikan Santa Maria Maggiore Colosseum. Roman Forum Circus Maximus San Giovanni Piazza Venezia Piazza Navona Pantheon Castel Sant'Angelo Vatikanen Peterskyrkan Fontana di Trevi Spanska trappan Piazza Barberini Järnvägsstationen Termini

Rom: Vatikanpasset, de populäraste sevärdheterna och gratis transport

Rom: Vatikanpasset, de populäraste sevärdheterna och gratis transport

Gör din vistelse i Rom till en oförglömlig och enkel upplevelse med 3-dagarskombinationen OMNIA Vatican Card och Roma Pass. Dessa 2 pass täcker allt du vill göra i Rom - historiska attraktioner, toppmuseer, en sightseeingbusstur - och kollektivtrafik för att hjälpa dig att ta dig runt i den eviga staden. Låt oss bryta ner det: OMNIA Vatican Card ger inträde till alla de främsta sevärdheterna i Vatikanstaten plus en 3-dagars hop-on hop-off busstur. Roma Pass ger dig gratis inträde till 2 av 5 toppattraktioner plus rabatter på ytterligare 30 toppattraktioner och ett resekort. OMNIA-kortet inkluderar: - Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet (R) - Inträde till Johannesbasilikan i Lateranen och klostret med multimedia-audioguide - Inträde till Peterskyrkan inklusive flerspråkig audioguide (R) - Carcer Tullianum / Mamertine Prison (S:t Peters fängelse) (R) - Vox City audioguide* - Hop-on Hop-off busstur - tillgång till Open Bus Vatican and Rome, Big Bus och City Sightseeing-tjänster Roma Pass inkluderar gratis inträde till 2 av följande attraktioner (endast biljetter för vuxna): - Kapitolinska museerna - Castel Sant'Angelo (R) - Colosseum, Forum Romanum & Palatinerberget (R) - Borghese-galleriet (R) Det inkluderar också prisreduktioner till många museer och attraktioner, inklusive följande: Museer: - Romerska nationalmuseet - Palazzo Massimo alle Terme - Romerska nationalmuseet - Palazzo Altemps - Romerska nationalmuseet - Crypta Balbi - Romerska nationalmuseet - Diocletianus bad - Nationalgalleriet i Palazzo Barberini - Etruskiska museet i Villa Giulia - Centrale Montemartini - Nationalmuseum för orientalisk konst - MACRO - Museo d'Arte Contemporanea Roma - MAXXI - Nationalmuseum för XXI århundradets konst - Planetarium och astronomiskt museum Sevärdheter: - Circo Maximo Upplevelse - Trajanus marknad - Palazzo Valentini - Arkeologiskt område av Domus Romane - Ara Pacis och mycket mer! (R) Bokning krävs. *Ladda ner Vatikanen & Rom-appen (finns på Play Store eller Apple Store) så att du kan njuta av Vox City-audioguiden.

Rom: Pantheon biljett som låter dig hoppa över kön

Rom: Pantheon biljett som låter dig hoppa över kön

Njut av en oförglömlig resa genom Roms antika hjärta när du passerar biljettköerna och kliver in i Pantheons eteriska värld. Beundra detta arkitektoniska underverk, som föddes i gryningen av det romerska imperiet, och ta in dess sublima skönhet och historiska förflutna. Blicka uppåt och se Pantheons krönande prakt: en himmelsk kupol som trotsar gravitationen och spänner över århundraden av mänsklig uppfinningsrikedom. Förundras över spelet mellan ljus och skugga i den fascinerande oculus, en symbol för gudomlig förbindelse och jordiskt under. När du vandrar genom de heliga salarna kan du begrunda Pantheons metamorfos från ett tempel för hedniska gudar till en kristen basilika, ett bevis på Roms eviga anda av anpassning och motståndskraft.

Rom: Pantheon Skip-the-Line inträde och guidad tur

Rom: Pantheon Skip-the-Line inträde och guidad tur

Upptäck det berömda Pantheon, en arkitektonisk pärla inbäddad i hjärtat av Rom, med en guidad tur. Undvik långa köer med skip-the-line-entré och gå sedan in med din lokala guide för att lära dig allt om byggnadens rika förflutna och fantastiska arkitektur. Börja med att träffa din guide på Piazza della Minerva bredvid elefantstatyn. Därefter får du en kort genomgång av Pantheons historia av din guide. Gå sedan vidare till templet. Beundra byggnaden från utsidan och förundras över de massiva korintiska kolonnerna och den enorma kupolen. Gå in i templet. Gå förbi köerna med skip-the-line-entré. Fördjupa dig i en kombination av konst, historia och andlighet. Beundra taket som är dekorerat med gyllene stjärnor. Om du vill kan du visa din respekt för berömda personer som Raphael, som vilar där tillsammans med italienska kungar och konstnärer.

Rom: Pantheon Skip-the-Line inträdesbiljett

Rom: Pantheon Skip-the-Line inträdesbiljett

Undvik krångel i biljettköerna till Pantheon med skip-the-line-biljetter. Pantheons ikoniska struktur går tillbaka till det första århundradet e.Kr. och fungerade som ett tempel för alla romerska gudar. Idag kan du besöka denna antika byggnad och förundras över dess magnifika arkitektur och rika historia. Gå in i Pantheon och ta dig tid att upptäcka dess unika arkitektoniska särdrag. Ta dig tid att beundra Pantheons imponerande kupol, som fortfarande är en av de största oarmerade betongkupolerna i världen. Dess perfekta symmetri och harmoniska proportioner är ett exempel på romarnas arkitektoniska precision. Titta på kupolens kronan på verket, oculus, en cirkelformad öppning i kupolens topp som badar interiören i eteriskt ljus och skapar ett dynamiskt samspel mellan ljus och skugga under hela dagen. När du utforskar Pantheon, ta dig tid att uppskatta dess dynamiska historia. Det har fått nya användningsområden under århundradenas lopp och har förvandlats från ett hedniskt tempel till en kristen kyrka, basilikan Santa Maria ad Martyres. Denna adaptiva återanvändning understryker dess kulturella och historiska relevans och markerar Roms utveckling från den klassiska eran till den kristna perioden.

Rom: Pantheon Inträdesbiljett

Rom: Pantheon Inträdesbiljett

Ta dig till ett av de mest berömda monumenten i antikens Rom utan långa köer. Boka din Fast-Track-entré till det historiska Pantheon i förväg, utforska området i din egen takt och se den berömda kupolen. Välj önskad tid och kliv rakt in i Pantheon. Gå på samma marmorstenar som kejsarna en gång satte sin fot på och beundra allt som finns att se utan att behöva stressa. Upptäck de många förändringar som Pantheon genomgått, från ett tempel för många gudar till en kyrka, under nästan 2 000 år av historia. Titta på gravarna till den berömda målaren Raffaello och de sista kungarna av Italien. Ta del av den spännande kupolen med den berömda Oculus, där solljusets eteriska sken lyser på det allra heligaste.

Rom: Pantheon Museum Guidad tur med Skip-the-line biljett

Rom: Pantheon Museum Guidad tur med Skip-the-line biljett

När du går in i museet möts du av en expertguide som introducerar dig till Pantheons historia och betydelse. Byggnaden byggdes ursprungligen som ett tempel tillägnad alla gudar i det antika Rom, och det är fortfarande en av de bäst bevarade strukturerna från den eran. Bli slagen av dess hisnande kupol, betraktad som ett mästerverk av romersk teknik, när du utforskar Pantheons interiör. Din guide kommer att förklara hur kupolen byggdes, och du får en närbild på dess invecklade design. Gå sedan vidare till Pantheons imponerande samling av konstverk och artefakter. Du får se fantastiska skulpturer, antika mosaiker och fascinerande historiska föremål som berättar historien om Pantheons långa och varierande historia. En av de mest kända artefakterna i museet är graven efter den berömde målaren Raphael, som begravdes i Pantheon 1520. Din guide berättar om Rafaels liv och arbete, och du får lära dig mer om hur han påverkade konstvärlden under renässansen. Under hela rundturen kommer din guide att ge dig insikter i Pantheons rika historia och kulturella betydelse. Du kommer att lämna museet med en djupare förståelse för denna otroliga struktur och dess plats i romersk historia.

De mest populära sevärdheterna i Rom

Att göra i Pantheon

Städer i Italien

Pantheon: Fler aktiviteter och sevärdheter

Pantheon: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Pantheon

Samlat omdöme

4.5
(26 511 recensioner)

Mycket positivt. Det var en överraskning att ha ljudguiderna tillgängliga i själva Pantheon och att inte behöva lämna tillbaka dem till biljettbytesplatsen som anges i APP. Ett förbättringsalternativ är att vid köpet skulle biljetterna skickas till mejlet utan att behöva gå och byta dem. Det är ett litet avstånd men i Rom räknas varje minut.

Jag var tvungen att köpa mina pass på plats eftersom researrangören Go City som arbetar med GYG avbokade min bokning utan anledning. Jag fick fortfarande ersättning från GYG inom 6 dagar.

Mycket bekvämt, lite väntande mellan 2 bussar, informativa kommentarer, mycket vänlig personal. Bra ! Var försiktig, ladda ner bigbus-appen för stopptider och platser

Vi var glada över att börja med bussen, som gjorde att vi kunde få en överblick över alla monument och platser att se, med bonusinformation. Trevlig personal.

Audioguid ett måste om du vill ha en full upplevelse