Palma de Mallorca
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Palma de Mallorca

Se alla upplevelser i Palma de Mallorca

Toppsevärdheter i Palma de Mallorca

Palmas höjdpunkter

Mallorca har fått rykte om sig att vara ön där man festar till gryningen, men det finns en hel massa annat att hitta på för den som är ute efter en stillsam solresa. Vi har listat några saker att se och göra i och runt staden Palma!

Gamla stan

Gamla stan

Palmas arv har både arabiska och romerska influenser, vilket inte minst blir tydligt när du promenerar genom Gamla stan med dess fascinerande arkitektur.

Drachgrottorna

Drachgrottorna

De säregna Drachgrottorna ser nästan overkliga ut, det är som att befinna sig i en helt annan värld. Därinne har lokalbefolkningen traditionellt fiskat pärlor, och där finns också Europas största underjordiska sjö, Martel.

Rancho Grande

Du behöver inte vara hemtam som en cowboy på hästryggen för att njuta av en ridtur ute vid Rancho Grande. Det kanske roligaste sättet att utforska Mallorcas natursköna landskap!

Valldemossa

Valldemossa

På en kulle vid Tramuntanabergens fot ligger byn Valldemossa som verkligen är ett litet medelhavsparadis. Inte undra på att Frédéric Chopin tillbringade vintrarna här!

Katmandu Park

Mallorcas familjevänliga Katmandu Park – som påstås ha blåst in på ön från Tibet – ståtar med 4D-bio, minigolf, lasertag och en hel massa andra roliga aktiviteter.

Aquario
Foto: Kačka a Ondra@flickr (CC BY 2.0)

Aquario

Är du intresserad av havet och den marina faunan? Se till att besöka Aquario! Där finns Europas största hajtank, och om du vill och vågar kan du få simma med djävulsrockor!

Puerto Pollensa

Ingenstans känns havet blåare än vid Formentor och Puerto Pollensa. Ta en båttur, promenera längs stranden och svalka fötterna i bränningarna.

Planera ditt besök i Palma de Mallorca

Hur länge ska jag stanna?

En vecka i Palma de Mallorca ger dig gott om tid för både sevärdheter och lata stranddagar.

Ta sig runt i Palma de Mallorca

Palmas labyrinter av gator är rätt lättpromenerade. Det finns också prisvärda lokalbussar som kallas EMT.

Bästa besökstid

Palma de Mallorca har fint väder året om, men mellan maj och oktober kan du vara säker på att allt är öppet och igång – vissa båtturer går bara under dessa månader, till exempel.

Övriga tips

Ta med solskyddskräm och en flaska vatten när du går ut, och försök hålla dig i skuggan runt lunchtid då solen står som högst. Mallorca kan vara väldigt varmt!

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Vår, sommar och tidig höst

Att göra i Palma de Mallorca

De mest populära sevärdheterna i Palma de Mallorca

Städer i Spanien

Alla saker att se i Palma de Mallorca

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Palma de Mallorca? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Palma de Mallorca

Varför stressar ni upp oss i grottan? Ta bort pärlfabrikens besök !!

Superbra guide, flerspråkig och härlig röst och lyssna till. Vi uppskattade utflykten och är värd pengarna förutom stressen man upplever när man kommer fram til grottan. Underbemannad vid entrén och därmed de superlånga köerna utanför. När man är väl inne i grottan så såg man till att vi inte fick stanna länge o beundrar underverket.. det var bråttom till konserten!! När man är väl längs ner i grottan o inväntade de små båtar kommande mot oss och så paddlar de vara förbi oss och ställer sig runt hörnet så man såg inte ett skaft. Dåligt Ta bort pärlfabrikens besök !! Vad gör den för nytta förutom ni får lite kommission !! Slöseri med tiden, jag hade velat vara lite längre t ex Poerto del Crus istället för pärlfabriken. Många på bussen klagade just på detta annars mina varma rekommendationer till utflykten och dock får jag inte glömma Oscar, chauffören som körde oss tryggt fram och tillbaka till hotellet. Toppen betyg för alla

Cuevas del Drach: Hel eller halvdagstur från syd Omdöme från: Shatha Susanna, 09/01/2019

Härlig sightseeing-tur med alla upptänkliga fördmedel!

Vi fick se mycket av ön på denna utflykt! Vi blev upphämtade av bussen enligt plan. Vackra vyer både till havs och uppe bland bergen! Härligt med det gamla tåget uppe i bergen, och sedan spårvagnen ner till hamnen i Sóller! Genom fält med citrusträd. Vilka dofter! Från citrusblom, jasmin och en och annan syren! Klostret uppe i Lluc var också klart sevärt, med den fina botaniska trädgården och poolen som låg så vackert intill. Kunnig guide (Tolo), som ledigt växlade mellan fyra språk. Rolig var han också! Tacksam för den skickliga busschauffören, Jaime, som lotsade bussen på de slingriga, smala bergsvägarna, med fantastisk utsikt och våghalsiga cyklister... En tur du inte bör missa! / Ilona och Lasse från Torslanda

Mallorca: Naturskön rundtur från öns södra sida Omdöme från: Ilona, 04/24/2019

Överträffade förväntningarna på alla vis

Bra guidning genom intressanta delar av Palma. Ett plus för att det var enkelt för alla åldrar att hänga med och det krävdes inte heller mycket förkunskaper i historia. Kunnig guide inom det mesta med plus för vinprovningen. Kan varmt rekommenderas att göra vid besök i Palma.

Palma: Rundtur med vin- och tapasprovning Omdöme från: Malin, 05/01/2019

Bra tur men svårt att hitta startpunkten

Det var en jättebra tur men hur svårt som helst att hitta startplatsen. Vet fortfarande inte om den här turen samkördes med ett annat bolag? I alla fall fick vi åka med det andra bolagets tur, vet fortfarande inte om det var meningen. Mycket oklart