Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Florens: Palazzo Vecchio – entrébiljett och videoguide

1. Florens: Palazzo Vecchio – entrébiljett och videoguide

Palazzo Vecchio är hjärtat av Florens. Rådhuset byggdes i medeltidsstaden år 1299 och är idag en symbol för stadens historia. Palazzo Vecchios storhetstid började när Medici-familjen beslutade att förvandla det till ett riktigt palats för att göra det till ett boende för familjen. Under ditt besök, beundra palatsets arkitektur, skulpturer och målningar och lär dig om den rika och komplicerade historien som sträcker sig över flera århundraden. Besöket i Palazzo Vecchio förstärks med en multimediaguide i form av en 7-tums surfplatta som ger fascinerande audio-video-berättelser med bilder i hög upplösning och spektakulära 3D-rekreationer. Uppgradera din upplevelse till att inkludera Arnolfos torn och njut av de fantastiska utsikterna från tornets topp. Besök tornet först och bege dig sedan till museet en timme senare.

Florens: Guidad stadsvandring

2. Florens: Guidad stadsvandring

Börja din rundtur med att besöka de viktigaste byggnaderna i hjärtat av Florens. Se Duomo, Sankt Johannes dopkapell, Museo dell'Opera del Duomo, som är ett museum med många av de ursprungliga konstverken som skapades för Florens katedral, och Giottos klocktorn som står intill basilikan Santa Maria del Fiore. Gå sedan vidare till Piazza della Signoria där du kan beundra Michelangelos skulptur av David, som placerades utanför Palazzo Vecchio som en symbol för republikens motstånd mot de tyranniska Medici. Besök sedan bron Ponte Vecchio, den mest berömda bron i Florens och utan tvekan ett av stadens mest berömda landmärken. Under hela turen kommer din professionella guide att visa dig dolda platser som de flesta inte lägger märke till när de promenerar i staden. Med en perfekt blandning av information, historia och kuriosa om Medici och renässansen kommer du att förstå kärnan i denna vackra stad.

Florens: Guidad tur i Palazzo Vecchio

3. Florens: Guidad tur i Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio var Medici-familjens hem och en viktig plats för renässansen. Palatset är känt som den viktigaste symbolen för den civila makten i Florens och du kan lära dig mer om palatsets omfattande historia under en 90-minuters guidad tur. Se "Salone dei Cinquecento", salen som är det största och viktigaste rummet när det gäller konstnärligt och historiskt värde inne i palatset. Bege dig över paneltak, stora väggfresker, gulddekorationer och imponerande skulpturer. Utforska palatsets andra våning med de eleganta elementens lägenheter, Eleonora av Toledos lägenheter och den ursprungliga prästsalen, tillsammans med många små kamrar och ett kapell med fresker av Bronzino.

Florens: Guidad rundvandring i Florens: Medici-mysterier

4. Florens: Guidad rundvandring i Florens: Medici-mysterier

Upplev Florens historia genom att lära dig mer om den ökända Medici-familjens bidrag och se deras inflytande på staden. Besök Medici-kapellet och se de vackra mosaikarbetena. Lyssna när din expertguide tar dig med på en rundtur i det förflutna och hör hur pengar och makt drev en intensiv rivalitet mellan familjerna Strozzi, Pazzi och Medici. Upptäck Medici-familjens hemligheter och mysterier när din engelsktalande guide tar dig genom de gamla gatorna och torgen. Spromenera bland de spår som de mest extraordinära medlemmarna av Medici-dynastin lämnat efter sig. Gå in i Medici-kapellet där de flesta av de kvarvarande resterna av familjen hittade sin sista tillflykt. Se de gnistrande halvädelstenarna i Florentinska mosaiken Commesso Fiorentino.

Palazzo Vecchio: Hoppa över linjen och besök i den hemliga passagen

5. Palazzo Vecchio: Hoppa över linjen och besök i den hemliga passagen

På denna rundtur får du besöka en rad platser utanför allfarvägarna i Palazzo Vecchio-museet. Bland dem finns den mystiska trappan som Gualtieri di Brienee lät bygga i de tjocka väggarna. Hoppa över kön och följ med på en 75 minuter lång guidad tur. Upptäck Francesco I de' Medicis lilla arbetsrum, en mycket elegant skatt "av sällsynta och värdefulla ting", och hans far Cosimo I:s skrivbord, mer känt som Tesoretto. För att avrunda upplevelsen får du höra om den enorma fackverksstrukturen som byggdes av den store arkitekten Giorgio Vasari och som bär upp paneltaket i Salone del Cinquecento, palatsets huvudrum.

Florens: Uffizi Gallery Guidad upptäcktsresa

6. Florens: Uffizi Gallery Guidad upptäcktsresa

Uffizierna är det äldsta och viktigaste museet i världen och vi kommer att återuppleva familjen Medici, från deras uppgång till makten till deras fall. Vi kommer tillsammans att upptäcka vem som var Botticellis Venus, Leonardo Da Vincis och Rafaels verk. Vi kommer att analysera den gotiska delen och hela den florentinska renässansen, Michelangelo, Piero della Francesca. I och med att hertig Cosimo I de' Medici etablerade sig i det gamla kommunala sätet Palazzo Vecchio började politiken att upphöja monarkin inom stadens gränser. År 1560 ville hertigen samla de viktigaste florentinska magistraterna, kallade kontor som tidigare legat på olika platser, i en enda byggnad som placerades under hans direkta överinseende. Kontoren för tretton viktiga magistrater som reglerade Medici-statens administration skulle placeras i den nya byggnaden och därför anförtroddes arbetena åt Giorgio Vasari, hans favoritarkitekt. Så varför anses det vara världens äldsta museum...? År 1581 beslutade Francesco I, son till Cosimo, att stänga och använda loggian på översta våningen som ett personligt galleri där han kunde samla sin magnifika samling av 1400-talsmålningar. Av denna anledning anses den vara min äldsta i världen, eftersom Francesco I var mer intresserad av konsten att regera.

Florens: Palazzo Vecchio Guidad tur

7. Florens: Palazzo Vecchio Guidad tur

Palazzo Vecchio är Florens hjärta, en symbol för staden sedan medeltiden och fram till våra dagar. Byggnaden uppfördes 1299 och fungerade då som säte för de styrande i staden, men fick sin guldålder när familjen Medici flyttade in i palatset och förvandlade det till det vackra palats med extraordinära rikedomar som det är idag. Under det guidade besöket får du ta del av den enorma rikedomen, de extraordinära dekorationerna, mästerverken och till och med en hemlig passage genom Bianca Cappellos vackra camerino, den andra hustrun till storhertigen Francesco I de'Medici.

Florens: Firenze Card Officiellt stadspass för museer

8. Florens: Firenze Card Officiellt stadspass för museer

Köp FirenzeCard och få tillgång till alla Florens 60 museer med ett enda passerkort. Se Uffizierna, Accademia och många andra, och få dessutom exklusiva rabatter i utvalda butiker och restauranger. Undervik att betala inträdesavgifter med ett kort som inkluderar prioriterad entré till stadens museer, inklusive till utställningar som vanligtvis medför en extra avgift. Ta med dina barn gratis, och barn under 18 år får tillträde när de åtföljs av en kortinnehavare. Bevittna mästerverk på platser som Uffizierna, Accademia och Brancacci-kapellen. Boka din tid för att komma före folkmassorna och få tillgång till dessa berömda platser och många fler.

Florens: Heldagsvandring med David och Uffizierna

9. Florens: Heldagsvandring med David och Uffizierna

Res förbi Florens mest ikoniska platser på en dag och se historia, konst och förtrollning mötas! Dagen inleds med problemfria skip-the-line-biljetter till Academia Museum, där du får prioriterad entré och slipper de långa köerna. Inne i museet får du en guidad rundtur och ser ett antal världsberömda konstverk, inklusive Michelangelos David! Efter besöket på Accademia tar din guide med dig för att beundra utsidan av Duomo, även känd som Santa Maria Del Fiore. Detta ikoniska landmärke med sin episka gotiska arkitektur och ikoniska röda kupol är inte bara perfekt för ögonblicksbilder, utan spelar också en avgörande roll i Fiorentinas historia. Vidare till platsen där Italiens store poet Dante växte upp, ett barndomshem som förvandlats till museum. Du får också se den lilla kyrkan Santa Margherita. Det sägs att det var här som Dante förälskade sig i sin Beatrice och lade grunden till sitt mästerverk "Den gudomliga komedin". Promenera genom Piazza Della Signoria och Palazzo Vecchio och upptäck familjen Medicis rika historia tillsammans med din guide, se den historiska Ponte Vecchio och handla utsökta smycken som tillverkats av lokala hantverkare. Efter lite ledig tid för lunch fortsätter turen med ett guidat besök i Uffiizi-galleriet. Denna Florens på en dag-tur inkluderar skip-the-line Uffizi biljetter samt en guidad tur - vilket innebär att du bara är en kort säkerhetslinje bort från arbetet, som inkluderar Botticellis Venus födelse, Caravaggios Medusa och många andra mästerverk.

Florens: Gamla stan golfbil utflykt

10. Florens: Gamla stan golfbil utflykt

Utforska Florens historiska centrum med en eldriven golfbil och lämna ditt samvete rent när du får se fler sevärdheter än vad som skulle vara möjligt på en rundvandring. Klättra ombord på den miljövänliga golfbilen på Piazza S. Firenze och åk genom renässansstadens gator, förbi Piazza Signoria och Porcellino-marknaden. Fortsätt till Duomo och marmorfasaden av Santa Maria Novella-basilikan. Res längs med Arno-floden till Piazza Ognissanti. Med en MP3-spelare får du lära dig om stadens historia och dess platser medan du lutar dig avkopplat tillbaka medan din eskort kör dig över bron Santa Trinita. Förundras över renässanspalatset Palazzo Pitti och Ponte Vecchio-bron. Fortsätt till Ponte alle Grazie som har återuppbyggts sedan det blev förstört under Andra världskriget. Bege dig till Biblioteca Nazionale Centrale (nationella centralbiblioteket) på PIazza Santa Croce för att se Italiens största bibliotek.

179 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Florens: Palazzo Vecchio – entrébiljett och videoguide

Florens: Palazzo Vecchio – entrébiljett och videoguide

Palazzo Vecchio är hjärtat av Florens. Rådhuset byggdes i medeltidsstaden år 1299 och är idag en symbol för stadens historia. Palazzo Vecchios storhetstid började när Medici-familjen beslutade att förvandla det till ett riktigt palats för att göra det till ett boende för familjen. Under ditt besök, beundra palatsets arkitektur, skulpturer och målningar och lär dig om den rika och komplicerade historien som sträcker sig över flera århundraden. Besöket i Palazzo Vecchio förstärks med en multimediaguide i form av en 7-tums surfplatta som ger fascinerande audio-video-berättelser med bilder i hög upplösning och spektakulära 3D-rekreationer. Uppgradera din upplevelse till att inkludera Arnolfos torn och njut av de fantastiska utsikterna från tornets topp. Besök tornet först och bege dig sedan till museet en timme senare.

Florens: Guidad stadsvandring

Florens: Guidad stadsvandring

Börja din rundtur med att besöka de viktigaste byggnaderna i hjärtat av Florens. Se Duomo, Sankt Johannes dopkapell, Museo dell'Opera del Duomo, som är ett museum med många av de ursprungliga konstverken som skapades för Florens katedral, och Giottos klocktorn som står intill basilikan Santa Maria del Fiore. Gå sedan vidare till Piazza della Signoria där du kan beundra Michelangelos skulptur av David, som placerades utanför Palazzo Vecchio som en symbol för republikens motstånd mot de tyranniska Medici. Besök sedan bron Ponte Vecchio, den mest berömda bron i Florens och utan tvekan ett av stadens mest berömda landmärken. Under hela turen kommer din professionella guide att visa dig dolda platser som de flesta inte lägger märke till när de promenerar i staden. Med en perfekt blandning av information, historia och kuriosa om Medici och renässansen kommer du att förstå kärnan i denna vackra stad.

Florens: Guidad tur i Palazzo Vecchio

Florens: Guidad tur i Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio var Medici-familjens hem och en viktig plats för renässansen. Palatset är känt som den viktigaste symbolen för den civila makten i Florens och du kan lära dig mer om palatsets omfattande historia under en 90-minuters guidad tur. Se "Salone dei Cinquecento", salen som är det största och viktigaste rummet när det gäller konstnärligt och historiskt värde inne i palatset. Bege dig över paneltak, stora väggfresker, gulddekorationer och imponerande skulpturer. Utforska palatsets andra våning med de eleganta elementens lägenheter, Eleonora av Toledos lägenheter och den ursprungliga prästsalen, tillsammans med många små kamrar och ett kapell med fresker av Bronzino.

Florens: Guidad rundvandring i Florens: Medici-mysterier

Florens: Guidad rundvandring i Florens: Medici-mysterier

Upplev Florens historia genom att lära dig mer om den ökända Medici-familjens bidrag och se deras inflytande på staden. Besök Medici-kapellet och se de vackra mosaikarbetena. Lyssna när din expertguide tar dig med på en rundtur i det förflutna och hör hur pengar och makt drev en intensiv rivalitet mellan familjerna Strozzi, Pazzi och Medici. Upptäck Medici-familjens hemligheter och mysterier när din engelsktalande guide tar dig genom de gamla gatorna och torgen. Spromenera bland de spår som de mest extraordinära medlemmarna av Medici-dynastin lämnat efter sig. Gå in i Medici-kapellet där de flesta av de kvarvarande resterna av familjen hittade sin sista tillflykt. Se de gnistrande halvädelstenarna i Florentinska mosaiken Commesso Fiorentino.

Palazzo Vecchio: Hoppa över linjen och besök i den hemliga passagen

Palazzo Vecchio: Hoppa över linjen och besök i den hemliga passagen

På denna rundtur får du besöka en rad platser utanför allfarvägarna i Palazzo Vecchio-museet. Bland dem finns den mystiska trappan som Gualtieri di Brienee lät bygga i de tjocka väggarna. Hoppa över kön och följ med på en 75 minuter lång guidad tur. Upptäck Francesco I de' Medicis lilla arbetsrum, en mycket elegant skatt "av sällsynta och värdefulla ting", och hans far Cosimo I:s skrivbord, mer känt som Tesoretto. För att avrunda upplevelsen får du höra om den enorma fackverksstrukturen som byggdes av den store arkitekten Giorgio Vasari och som bär upp paneltaket i Salone del Cinquecento, palatsets huvudrum.

Florens: Uffizi Gallery Guidad upptäcktsresa

Florens: Uffizi Gallery Guidad upptäcktsresa

Uffizierna är det äldsta och viktigaste museet i världen och vi kommer att återuppleva familjen Medici, från deras uppgång till makten till deras fall. Vi kommer tillsammans att upptäcka vem som var Botticellis Venus, Leonardo Da Vincis och Rafaels verk. Vi kommer att analysera den gotiska delen och hela den florentinska renässansen, Michelangelo, Piero della Francesca. I och med att hertig Cosimo I de' Medici etablerade sig i det gamla kommunala sätet Palazzo Vecchio började politiken att upphöja monarkin inom stadens gränser. År 1560 ville hertigen samla de viktigaste florentinska magistraterna, kallade kontor som tidigare legat på olika platser, i en enda byggnad som placerades under hans direkta överinseende. Kontoren för tretton viktiga magistrater som reglerade Medici-statens administration skulle placeras i den nya byggnaden och därför anförtroddes arbetena åt Giorgio Vasari, hans favoritarkitekt. Så varför anses det vara världens äldsta museum...? År 1581 beslutade Francesco I, son till Cosimo, att stänga och använda loggian på översta våningen som ett personligt galleri där han kunde samla sin magnifika samling av 1400-talsmålningar. Av denna anledning anses den vara min äldsta i världen, eftersom Francesco I var mer intresserad av konsten att regera.

Florens: Palazzo Vecchio Guidad tur

Florens: Palazzo Vecchio Guidad tur

Palazzo Vecchio är Florens hjärta, en symbol för staden sedan medeltiden och fram till våra dagar. Byggnaden uppfördes 1299 och fungerade då som säte för de styrande i staden, men fick sin guldålder när familjen Medici flyttade in i palatset och förvandlade det till det vackra palats med extraordinära rikedomar som det är idag. Under det guidade besöket får du ta del av den enorma rikedomen, de extraordinära dekorationerna, mästerverken och till och med en hemlig passage genom Bianca Cappellos vackra camerino, den andra hustrun till storhertigen Francesco I de'Medici.

Florens: Firenze Card Officiellt stadspass för museer

Florens: Firenze Card Officiellt stadspass för museer

Köp FirenzeCard och få tillgång till alla Florens 60 museer med ett enda passerkort. Se Uffizierna, Accademia och många andra, och få dessutom exklusiva rabatter i utvalda butiker och restauranger. Undervik att betala inträdesavgifter med ett kort som inkluderar prioriterad entré till stadens museer, inklusive till utställningar som vanligtvis medför en extra avgift. Ta med dina barn gratis, och barn under 18 år får tillträde när de åtföljs av en kortinnehavare. Bevittna mästerverk på platser som Uffizierna, Accademia och Brancacci-kapellen. Boka din tid för att komma före folkmassorna och få tillgång till dessa berömda platser och många fler.

Florens: Heldagsvandring med David och Uffizierna

Florens: Heldagsvandring med David och Uffizierna

Res förbi Florens mest ikoniska platser på en dag och se historia, konst och förtrollning mötas! Dagen inleds med problemfria skip-the-line-biljetter till Academia Museum, där du får prioriterad entré och slipper de långa köerna. Inne i museet får du en guidad rundtur och ser ett antal världsberömda konstverk, inklusive Michelangelos David! Efter besöket på Accademia tar din guide med dig för att beundra utsidan av Duomo, även känd som Santa Maria Del Fiore. Detta ikoniska landmärke med sin episka gotiska arkitektur och ikoniska röda kupol är inte bara perfekt för ögonblicksbilder, utan spelar också en avgörande roll i Fiorentinas historia. Vidare till platsen där Italiens store poet Dante växte upp, ett barndomshem som förvandlats till museum. Du får också se den lilla kyrkan Santa Margherita. Det sägs att det var här som Dante förälskade sig i sin Beatrice och lade grunden till sitt mästerverk "Den gudomliga komedin". Promenera genom Piazza Della Signoria och Palazzo Vecchio och upptäck familjen Medicis rika historia tillsammans med din guide, se den historiska Ponte Vecchio och handla utsökta smycken som tillverkats av lokala hantverkare. Efter lite ledig tid för lunch fortsätter turen med ett guidat besök i Uffiizi-galleriet. Denna Florens på en dag-tur inkluderar skip-the-line Uffizi biljetter samt en guidad tur - vilket innebär att du bara är en kort säkerhetslinje bort från arbetet, som inkluderar Botticellis Venus födelse, Caravaggios Medusa och många andra mästerverk.

Florens: Gamla stan golfbil utflykt

Florens: Gamla stan golfbil utflykt

Utforska Florens historiska centrum med en eldriven golfbil och lämna ditt samvete rent när du får se fler sevärdheter än vad som skulle vara möjligt på en rundvandring. Klättra ombord på den miljövänliga golfbilen på Piazza S. Firenze och åk genom renässansstadens gator, förbi Piazza Signoria och Porcellino-marknaden. Fortsätt till Duomo och marmorfasaden av Santa Maria Novella-basilikan. Res längs med Arno-floden till Piazza Ognissanti. Med en MP3-spelare får du lära dig om stadens historia och dess platser medan du lutar dig avkopplat tillbaka medan din eskort kör dig över bron Santa Trinita. Förundras över renässanspalatset Palazzo Pitti och Ponte Vecchio-bron. Fortsätt till Ponte alle Grazie som har återuppbyggts sedan det blev förstört under Andra världskriget. Bege dig till Biblioteca Nazionale Centrale (nationella centralbiblioteket) på PIazza Santa Croce för att se Italiens största bibliotek.

De mest populära sevärdheterna i Florens

Att göra i Palazzo Vecchio

Städer i Italien

Palazzo Vecchio: Fler aktiviteter och sevärdheter

Palazzo Vecchio: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Palazzo Vecchio

Samlat omdöme

4.5
(7 220 recensioner)

Besöket på själva museet är underbart. Vi tycker att videoguiden är en utmärkt lösning, men kartan borde vara mer "kalibrerad" i vägen för ljudguiden, det vill säga med sökkriterierna inte bara för rummen eller våningarna, utan med numren på verken . Tack.

Väldigt bra, betydligt mindre folk gjorde besöket ännu bättre. Smidigt att komma in och enkelt med voucher och audio tours.

Perfekt eftersom vi hade svårt att gå, då var detta ett ypperligt sätt att ändå få uppleva Florens.

det var vackert och vi kunde gå med ljudguiden och titta på museet och förstå historien

Utmärkt guide, uppmärksam, kunnig om verken och den viktigaste gillar vad han gör