Palazzo Piccolomini - Biljetter och turer

8 aktiviteter hittades

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Topprankade aktiviteter i Pienza

69 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Palazzo Piccolomini: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Florens: Orcia Valley, Montalcino, Pienza med lunch och vin

Florens: Orcia Valley, Montalcino, Pienza med lunch och vin

Upptäck de medeltida byarna i Toscana på denna guidade heldagstur från Florens. Besök Pienzas historiska centrum och Montalcinos fästning. Njut av en gourmetlunch och tre vinprovningar i Brunello-templet. Utforska Sant'Antimo-klostret med en audioguide och Palazzo Pubblico. Resan börjar i Pienza där du har tid att utforska renässansens första idealstad. Gå runt i den historiska stadskärnan från Piazza Pio II, Duomo Santa Maria Assunta och Palazzo Piccolomini. Om du väljer alternativet Palazzo Pubblico kan du gå in i priorernas tidigare residens. Bege er till Montalcino, en perfekt bevarad medeltida stad med en massiv fästning. Börja i det före detta Sant'Agostino-klostret, som nu rymmer det interaktiva museet Temple of Brunello. Res genom lokal historia och kultur för att upptäcka produktionen av det berömda Brunello di Montalcino-vinet. Avsluta besöket med en provsmakning av den berömda toskanska Brunello och lunch i Brunello-templets kloster. Låt kockens kreativitet inspirera dig när explosionen av smaker kombineras perfekt med rikedomen hos de bästa toskanska vinerna. Avsluta äventyret med ett besök i Sant'Antimo-klostret, en benediktinerkyrka som enligt legenden grundades av Karl den store på 800-talet. Se den natursköna gläntan omgiven av vetefält, gamla olivträd och vingårdar. Höj ett sista glas för dagens äventyr innan du återvänder till Florens.

Pienza: Entrébiljett till Palazzo Piccolomini & Palazzo Borgia

Pienza: Entrébiljett till Palazzo Piccolomini & Palazzo Borgia

Ett besök med en audioguide låter dig upptäcka innergården i detta fantastiska palats, byggt som ett uttryck för samspelet mellan människan och naturen. Strosa genom den hängande trädgården och de charmiga rummen på Palazzo Piccolomini och Palazzo Borgia, och njut sedan av en hisnande utsikt från loggian över Orciadalen.  Palazzo Piccolomini var påven Pius II:s sommarresidens och är en del av ett komplex som inkluderar katedralen och torget, beställt av påven och byggt 1459 av den berömda arkitekten Bernardo Rossellino, elev till Leon Battista Alberti. Rummen på entréplan är inredda med tidstypiska möbler, målningar och annan inredning som vittnar om ett förflutet som fortfarande är intakt. En del av Biskopspalatset tillsammans med kardinal Francesco Jouffroys palats av Arras, Palazzo Borgia, som en gång ägdes av kardinal Rodrigo, blivande påven Alexander VI, har utsikt över torget. Pienza är också känd för att ha haft renässansens första takträdgård, med utsikt över Val d'Orcia och berget Amiata.

Siena: Första upptäcktsfärden och läsvandring

Siena: Första upptäcktsfärden och läsvandring

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta berättelser om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av exteriören och interiören på platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! Starta din promenad när som helst, utan schema. Pausa för lunch, ta en drink, besök en valfri attraktion och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. Börja din rundtur från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika Johannesdopet med en fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen med det imponerande Palazzo Piccolomini. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig drömma dig bort i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i det medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och gå förbi Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Beundra utställningarna i Santa Maria della Scala, en gång ett viktigt stadssjukhus som ägnade sig åt att ta hand om övergivna barn, fattiga, sjuka och pilgrimer. Strosa genom Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa. Ladda ner appen ''World City Trail'' från butiken. Starta sedan din rundtur och njut!

Siena: Escape Game och rundtur

Siena: Escape Game och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med spelglädje på denna självguidade smartphone-vandring i Siena. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Starta din turné från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika dopet av St John med sin fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen av Palazzo Piccolominis imponerande. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig gå vilse i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och passera Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Admire utställningarna av Santa Maria della Scala, en gång ett viktigt stadssjukhus tillägnad vård av övergivna barn, de fattiga, de sjuka och pilgrimer. Promenera genom Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa.

Pienza: Privat vandringstur med toskansk smakupplevelse

Pienza: Privat vandringstur med toskansk smakupplevelse

Upptäck hemligheterna i kullebyn Pienza på denna guidade vandringstur. Besök Assunta-katedralen och se Piccolomini-palatset och biskopens palats. Fördjupa dig i pittoreska gränder kantade av butiker där du kan köpa hantverk, mat och vin. Möt din guide vid ingången till Pienza-katedralen på torget Piazza Pio II där du kan se Duomo-kyrkan, Piccolomini-palatset, Biskopspalatset och den utsmyckade brunnen Pozzo dei Cani. Gå in i katedralen i Assunta för att se 1300-talsmålningar av Sienesiska målare. Se katedralens åttakantiga klocktorn i renässansstil. Har möjlighet att köpa inträde till Piccolomini-palatset som var påven Pius II:s sommarresidens. Ta dig till de historiska palatsen Comunale och Borgia. Passera gamla kloster. Avsluta din turné med en provsmakning av typiska lokala produkter som pecorino och salami. Kombinera din mat med utvalda viner från regionen som Chianti, Montalcino eller Montepulciano.

Pienza: Privat vandringstur i hjärtat av Toscana

Pienza: Privat vandringstur i hjärtat av Toscana

Ta en guidad tur genom renässansbyn Pienza och se varför den så ofta används som uppsättning för filmer och serier. Utforska historiska platser, se hisnande vyer över Orciadalen och besök pittoreska butiker som säljer lokala delikatesser som pecorino, Chianina-kött och pici-pasta. Börja turen från centrum vid det vackra torget Piazza Pio II och se Pienza-katedralen, Palazzo Piccolomini och den eleganta brunnen Pozzo dei Cani. Om du vill köpa en inträdesbiljett för att utforska någon av attraktionerna på turnén, har du tid att göra det. Besök renässansmästerverket, katedralen i Assunta, hem till berömda målningar av kända konstnärer, och se dess vackra klocktorn reser sig över den antika kryptan. Upptäck sedan den fantastiska renässansjuvelen, Palazzo Piccolomini, sommarresidenset för Enea Silvio Piccolomini (påven Pius II), som byggdes 1459. Upplev dess hängande trädgård och beundra en verkligt idyllisk utsikt över dalen. Avsluta turnén med en promenad längs byns gator och njut av utsikten över Palazzo Comunale, Palazzo Borgia och antika kloster.

Val D'Orcia-tur med vinprovning från Florens

Val D'Orcia-tur med vinprovning från Florens

Utforska de vackra städerna Montalcino, Pienza och Montepulciano! Njut av två olika vinprovningar och avnjut de berömda smakerna av färsk Pecorino-ost! Turen börjar med en vinprovning i Montalcino, landet med det världsberömda Brunello-vinet. Här kommer du att förtrollas av den enastående charmen i en speciell vinkällare. Därefter tar du dig genom de pittoreska gatorna till toppen av staden, där en magnifik syn kommer att ta andan ur dig: soliga böljande kullar, gamla ekar, pittoreska olivlundar, natursköna landsvägar som slingrar sig genom perfekta vingårdar och isolerade cypresser. Se till att ha kameran redo! Nästa stopp är Pienza, den "ideala staden" som byggdes på 1400-talet av den berömde arkitekten Bernardo Rossellino på uppdrag av påven Pius II. Du kan beundra arkitektoniska juveler som Duomo och Palazzo Piccolomini, där den berömda filmen Romeo och Julia av Zeffirelli spelades in, samt en av de vackraste och mest stämningsfulla panoramautsikterna över Val d'Orcia. Det sista stoppet tar dig till Montepulciano, hem till de berömda vingårdarna Vino Nobile och nyligen känd för inspelningen av vampyrfilmen "New Moon". Njut av en vin- och pecorinoostprovning medan du besöker en riktig fängelsehåla, där vinet historiskt lagras under vingårdens gamla murar, innan du åker tillbaka till Florens.

Palazzo Piccolomini: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Florens: Orcia Valley, Montalcino, Pienza med lunch och vin

Florens: Orcia Valley, Montalcino, Pienza med lunch och vin

Upptäck de medeltida byarna i Toscana på denna guidade heldagstur från Florens. Besök Pienzas historiska centrum och Montalcinos fästning. Njut av en gourmetlunch och tre vinprovningar i Brunello-templet. Utforska Sant'Antimo-klostret med en audioguide och Palazzo Pubblico. Resan börjar i Pienza där du har tid att utforska renässansens första idealstad. Gå runt i den historiska stadskärnan från Piazza Pio II, Duomo Santa Maria Assunta och Palazzo Piccolomini. Om du väljer alternativet Palazzo Pubblico kan du gå in i priorernas tidigare residens. Bege er till Montalcino, en perfekt bevarad medeltida stad med en massiv fästning. Börja i det före detta Sant'Agostino-klostret, som nu rymmer det interaktiva museet Temple of Brunello. Res genom lokal historia och kultur för att upptäcka produktionen av det berömda Brunello di Montalcino-vinet. Avsluta besöket med en provsmakning av den berömda toskanska Brunello och lunch i Brunello-templets kloster. Låt kockens kreativitet inspirera dig när explosionen av smaker kombineras perfekt med rikedomen hos de bästa toskanska vinerna. Avsluta äventyret med ett besök i Sant'Antimo-klostret, en benediktinerkyrka som enligt legenden grundades av Karl den store på 800-talet. Se den natursköna gläntan omgiven av vetefält, gamla olivträd och vingårdar. Höj ett sista glas för dagens äventyr innan du återvänder till Florens.

Pienza: Entrébiljett till Palazzo Piccolomini & Palazzo Borgia

Pienza: Entrébiljett till Palazzo Piccolomini & Palazzo Borgia

Ett besök med en audioguide låter dig upptäcka innergården i detta fantastiska palats, byggt som ett uttryck för samspelet mellan människan och naturen. Strosa genom den hängande trädgården och de charmiga rummen på Palazzo Piccolomini och Palazzo Borgia, och njut sedan av en hisnande utsikt från loggian över Orciadalen.  Palazzo Piccolomini var påven Pius II:s sommarresidens och är en del av ett komplex som inkluderar katedralen och torget, beställt av påven och byggt 1459 av den berömda arkitekten Bernardo Rossellino, elev till Leon Battista Alberti. Rummen på entréplan är inredda med tidstypiska möbler, målningar och annan inredning som vittnar om ett förflutet som fortfarande är intakt. En del av Biskopspalatset tillsammans med kardinal Francesco Jouffroys palats av Arras, Palazzo Borgia, som en gång ägdes av kardinal Rodrigo, blivande påven Alexander VI, har utsikt över torget. Pienza är också känd för att ha haft renässansens första takträdgård, med utsikt över Val d'Orcia och berget Amiata.

Siena: Första upptäcktsfärden och läsvandring

Siena: Första upptäcktsfärden och läsvandring

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta berättelser om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av exteriören och interiören på platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! Starta din promenad när som helst, utan schema. Pausa för lunch, ta en drink, besök en valfri attraktion och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. Börja din rundtur från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika Johannesdopet med en fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen med det imponerande Palazzo Piccolomini. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig drömma dig bort i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i det medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och gå förbi Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Beundra utställningarna i Santa Maria della Scala, en gång ett viktigt stadssjukhus som ägnade sig åt att ta hand om övergivna barn, fattiga, sjuka och pilgrimer. Strosa genom Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa. Ladda ner appen ''World City Trail'' från butiken. Starta sedan din rundtur och njut!

Siena: Escape Game och rundtur

Siena: Escape Game och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med spelglädje på denna självguidade smartphone-vandring i Siena. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Starta din turné från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika dopet av St John med sin fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen av Palazzo Piccolominis imponerande. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig gå vilse i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och passera Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Admire utställningarna av Santa Maria della Scala, en gång ett viktigt stadssjukhus tillägnad vård av övergivna barn, de fattiga, de sjuka och pilgrimer. Promenera genom Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa.

Pienza: Privat vandringstur med toskansk smakupplevelse

Pienza: Privat vandringstur med toskansk smakupplevelse

Upptäck hemligheterna i kullebyn Pienza på denna guidade vandringstur. Besök Assunta-katedralen och se Piccolomini-palatset och biskopens palats. Fördjupa dig i pittoreska gränder kantade av butiker där du kan köpa hantverk, mat och vin. Möt din guide vid ingången till Pienza-katedralen på torget Piazza Pio II där du kan se Duomo-kyrkan, Piccolomini-palatset, Biskopspalatset och den utsmyckade brunnen Pozzo dei Cani. Gå in i katedralen i Assunta för att se 1300-talsmålningar av Sienesiska målare. Se katedralens åttakantiga klocktorn i renässansstil. Har möjlighet att köpa inträde till Piccolomini-palatset som var påven Pius II:s sommarresidens. Ta dig till de historiska palatsen Comunale och Borgia. Passera gamla kloster. Avsluta din turné med en provsmakning av typiska lokala produkter som pecorino och salami. Kombinera din mat med utvalda viner från regionen som Chianti, Montalcino eller Montepulciano.

Pienza: Privat vandringstur i hjärtat av Toscana

Pienza: Privat vandringstur i hjärtat av Toscana

Ta en guidad tur genom renässansbyn Pienza och se varför den så ofta används som uppsättning för filmer och serier. Utforska historiska platser, se hisnande vyer över Orciadalen och besök pittoreska butiker som säljer lokala delikatesser som pecorino, Chianina-kött och pici-pasta. Börja turen från centrum vid det vackra torget Piazza Pio II och se Pienza-katedralen, Palazzo Piccolomini och den eleganta brunnen Pozzo dei Cani. Om du vill köpa en inträdesbiljett för att utforska någon av attraktionerna på turnén, har du tid att göra det. Besök renässansmästerverket, katedralen i Assunta, hem till berömda målningar av kända konstnärer, och se dess vackra klocktorn reser sig över den antika kryptan. Upptäck sedan den fantastiska renässansjuvelen, Palazzo Piccolomini, sommarresidenset för Enea Silvio Piccolomini (påven Pius II), som byggdes 1459. Upplev dess hängande trädgård och beundra en verkligt idyllisk utsikt över dalen. Avsluta turnén med en promenad längs byns gator och njut av utsikten över Palazzo Comunale, Palazzo Borgia och antika kloster.

Val D'Orcia-tur med vinprovning från Florens

Val D'Orcia-tur med vinprovning från Florens

Utforska de vackra städerna Montalcino, Pienza och Montepulciano! Njut av två olika vinprovningar och avnjut de berömda smakerna av färsk Pecorino-ost! Turen börjar med en vinprovning i Montalcino, landet med det världsberömda Brunello-vinet. Här kommer du att förtrollas av den enastående charmen i en speciell vinkällare. Därefter tar du dig genom de pittoreska gatorna till toppen av staden, där en magnifik syn kommer att ta andan ur dig: soliga böljande kullar, gamla ekar, pittoreska olivlundar, natursköna landsvägar som slingrar sig genom perfekta vingårdar och isolerade cypresser. Se till att ha kameran redo! Nästa stopp är Pienza, den "ideala staden" som byggdes på 1400-talet av den berömde arkitekten Bernardo Rossellino på uppdrag av påven Pius II. Du kan beundra arkitektoniska juveler som Duomo och Palazzo Piccolomini, där den berömda filmen Romeo och Julia av Zeffirelli spelades in, samt en av de vackraste och mest stämningsfulla panoramautsikterna över Val d'Orcia. Det sista stoppet tar dig till Montepulciano, hem till de berömda vingårdarna Vino Nobile och nyligen känd för inspelningen av vampyrfilmen "New Moon". Njut av en vin- och pecorinoostprovning medan du besöker en riktig fängelsehåla, där vinet historiskt lagras under vingårdens gamla murar, innan du åker tillbaka till Florens.

De mest populära sevärdheterna i Pienza

Att göra i Palazzo Piccolomini

Städer i Italien

Palazzo Piccolomini: Fler aktiviteter och sevärdheter

Palazzo Piccolomini: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Palazzo Piccolomini

Samlat omdöme

4.7
(6 recensioner)