Palazzo Falson: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Malta: Mdina och Rabat vandringstur med katakomber

Malta: Mdina och Rabat vandringstur med katakomber

Mdina, en gång Maltas huvudstad, har haft många namn under sin historia, men det medeltida namnet beskriver den bäst: "Città Notabile" - den ädla staden. Staden ligger på en platå mitt på ön och domineras av sin barockkatedral och sina magnifika bastioner. En promenad genom de smala gatorna, som inte har förändrats mycket under de senaste 1 000 åren, är ett måste för alla som besöker Malta. Området där Mdina ligger har varit bebott åtminstone sedan bronsåldern. Fenicierna och romarna etablerade sina egna bosättningar här, men stadens moderna namn och utformning återspeglar det arabiska styret innan normanderna gjorde den till landets huvudstad. Även om byggandet av Valletta minskade dess betydelse, ledde en kraftig jordbävning 1693 till återuppbyggnad och ett återupplivande av staden. Sedan dess har Mdina förändrats mycket lite. Gå förbi de mest anmärkningsvärda platserna i Mdina, inklusive Vilhena Palace, St Agatha's Chapel, Banca Giuratale, Mdina Cathedral och mycket mer. Under denna rundtur kommer vi att besöka Rabat. I Rabat går vi in på Wignacourt-museet och besöker: Skyddsrum från WW2, katakomber och St Paul's Grotto. Inträdesbiljett ingår.

Malta: Naturskön rundtur med vintagebuss & Palazzo Falson

Malta: Naturskön rundtur med vintagebuss & Palazzo Falson

Njut av en naturskön halvdagstur på Malta och få fantastisk utsikt från öns högsta punkt. Besök det historiska Palazzo Falson i Mdina och vandra runt Buskett Gardens på Verdala Palace. Ditt första stopp är Palazzo Falson, ett medeltida radhus i Mdina. Där kan du utforska ett husmuseum med sjutton rum med historiska inhemska tillhörigheter och ett antal antika samlingar. Beundra en byggnad som antas ha byggts omkring 1495, troligen innehåller delar av en byggnad från 1200-talet och förstorades ytterligare i mitten av 1500-talet Kör sedan till Dingli -klipporna, Maltas högsta punkt. Det isolerade kapellet St. Maria Magdalena på de höga klipporna ger ett charmigt landmärke. Kapellet byggdes på 1600 -talet och erbjuder några av de mest fantastiska vyerna på Malta, inklusive till den lilla obebodda holmen Filfla. Ditt sista stopp blir Buskett Gardens i den bördiga dalen Wied il-Luq vid Siggiewi. När de är som bäst på våren erbjuder trädgårdarna också skugga från den hårda midsommarsolen och en lugn plats för en promenad på vintern. Utforska de vackra trädgårdarna, som ligger på Verdala Palace, Maltas presidents officiella residens. Under den natursköna turen kommer du också att pausa för kaffe, när du får chansen att prova några av Maltas traditionella pastizzi, diamantformade salta bakverk, ofta fyllda med ricotta.

Inträdesbiljett till Palazzo Falson Historic House Museum

Inträdesbiljett till Palazzo Falson Historic House Museum

Palazzo Falson Historic House Museum är den näst äldsta byggnaden som fortfarande står kvar i den muromgärdade staden Mdina, Maltas tidigare huvudstad. Den var tidigare känd som "Palazzo Cumbo-Navarra", "Casa dei Castelletti" och "The Norman House" och öppnades åter för allmänheten i maj 2007 efter en omfattande restaurering som utfördes av Fondazzjoni Patrimonju Malti (Maltese Heritage Foundation). Palazzo Falsons ursprung går tillbaka till början av 1200-talet. Palazzo Falson är ett medeltida palats i två våningar som är utformat efter sicilianska förebilder från samma tid och som byggdes som familjebostad av den maltesiska adeln. Det består av en rad rum som ligger runt en innergård och ett överliggande piano nobile (den ädla våningen eller nivån) som innehåller de ursprungliga bostäderna. Rummen på baksidan av innergården utgör den äldsta delen av byggnaden. I början av 1500-talet ärvdes fastigheten av viceamiralen Michele Falson, som var chef för stadsrådet. Efter att Malta donerats till Johanniterorden av kejsar Karl V togs stormästaren Philippe Villiers de L'Isle Adam, den förste stormästaren på Malta, emot av maltesiska adelsmän i Palazzo Falson efter en ceremoni där han tog Mdina i besittning den 13 november 1530. Dess senaste ägare och invånare, kapten Olof Frederick Gollcher O.B.E. (1889-1962) av svensk härkomst, var en framstående man som fick ett antal hedersbetygelser. Han var forskare, konstnär, filantrop och en passionerad samlare av konstföremål och historiska föremål, och samlade på sig en utomordentligt rik samling som nu visas i detta palats. Detta husmuseum är en av de finaste kulturattraktionerna på ön. Samlingen är en unik och extraordinär skattkammare med över 3 500 föremål, bestående av 45 specifika samlingar fördelade på 17 rum i detta husmuseum, som inkluderar målningar, silver, möbler, smycken, orientaliska mattor och rustningar, samt ett anmärkningsvärt bibliotek som innehåller över 4 500 böcker, och några mycket värdefulla manuskript. I målningssamlingen finns ett antal betydande 1600-talsverk, bland annat sådana som tillskrivs Mattia Preti, Jusepe de Ribera, Jakob-Ferdinand Voet, Charles Beale och Juriaen van Streeck. Från kafeterian på terrassen på övervåningen kan du njuta av den magnifika utsikten över Mdina och bortom.

Valletta: Maltas ädla hem och palats - privat rundtur

Valletta: Maltas ädla hem och palats - privat rundtur

Möt din lokala guide och lär dig mer om Medelhavsön Maltas historia och rika kultur. Upptäck fantastiska exempel på medeltida arkitektur, palats prydda med barockdekorationer, adliga residens och underbara trädgårdar. Resan börjar med en rundvandring i Mdina. Gör det första stoppet vid Palazzo Falson. Detta palats är den näst äldsta bevarade byggnaden i Mdina och härstammar från 1200-talet. Upptäck sedan Palazzo de Piro, en byggnad från 1600-talet som ligger inbäddad i den medeltida stadens bastionsmurar. Stanna till för en kopp te eller kaffe och njut av den spektakulära utsikten från Fontanella Cafés panoramaterrass. Fortsätt resan för att besöka San Antons trädgårdar, den vackraste botaniska trädgården på ön. Hitta kapellet som byggdes av Johanniterriddarna och det närliggande presidentpalatset. Stanna slutligen i Naxxar för att besöka Palazzo Parisio, som beskrivs som det maltesiska Versailles på grund av de vackra muromgärdade trädgårdarna.

Privat stadsvandring i Mdina

Privat stadsvandring i Mdina

"Den tysta staden" eller "den ädla staden" som den kallas, Mdina ser ut som en stad från "Tusen och en natt". De massiva murarna, de skuggiga gatorna och sidogatorna med sin medeltida atmosfär gjorde denna Maltas tidigare huvudstad till den perfekta platsen för några av scenerna i Game of Thrones. I St Agatha's Chapel och St Peter's Church and Monastery, som grundades på 1400-talet, finns de heliga kvarlevorna av den saliga Maria Adeodata Pisani, en helig lokal nunna som helgonförklarades av påven Johannes Paulus II år 2001. I närheten kan du också beundra Casa Inguanez, hem till en av de äldsta aristokratiska familjerna som bott här sedan 1300-talet. Lyssna till historien om hur en fransk befälhavare dödades från balkongen på notariehuset Bezzina under upproret mot fransmännen. Vi får inte heller glömma Palazzo Falson, en imponerande medeltida herrgård och ett av stadens främsta landmärken, samt Mdinas katedral, som sägs ha byggts där den romerske guvernören välkomnade Sankt Paulus till Malta. Kom och besök denna unika stad för att se det bästa som Mdina har att erbjuda.

De mest populära sevärdheterna i Mdina

Att göra i Palazzo Falson

Städer i Malta

Palazzo Falson: Fler aktiviteter och sevärdheter

Palazzo Falson: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Palazzo Falson

Samlat omdöme

4.9
(129 recensioner)