Saker att göra i
Palau

Våra mest rekommenderade saker att göra i Palau

Från Sardinien: Heldagstur med båt i La Maddalena-skärgården

1. Från Sardinien: Heldagstur med båt i La Maddalena-skärgården

Starta din resa i Palau eller La Maddalena hamn, där besättningen möter dig och ser till att du får det bekvämt ombord. Välj mellan en mängd olika drycker och mat som finns att köpa när du njuter av havsbrisen. Ta en simtur under det första stoppet på ön Budelli, känd för sitt turkosa vatten. Stanna vid Santa Maria för att ligga på sanden eller simma i de naturliga poolerna. När du är tillbaka till båten kan du beundra Spiaggia Rosa och dess unika rosa sand. Besök Spargi för att upptäcka dess vita sandstränder, klippiga kuster och turkosvatten. Gå snorkling i lugnt vatten eller lounge på stranden i Cala Granara. Längs vägen kan du se ön Santo Stefano, Caprera och björnklippan Palau från båten. Lyssna på en flerspråkig förklaring från din expertguide om skärgårdens historia. Om du avreser från Palau har du 1 timmes ledig tid att handla souvenirer eller Vermentino-vin i traditionella sardinska butiker. Ta en promenad runt den charmiga staden. Beundra hamnen i Cala Gavetta och den pittoreska kyrkan Santa Maria Maddalena innan du släpps av i Palau. Om din resa började i La Maddalena, avsluta din resa här.

Från Palau: La Maddalena Archipelago dagstur med båt

2. Från Palau: La Maddalena Archipelago dagstur med båt

Vår resa börjar från hamnen i Palau kl. 10.30 (historien berättar att amiral Nelson också lade till där och stannade här från den 1 november 1803 till den 11 januari 1805) Första stopp: detta kommer att äga rum på stranden Cala Corsara på ön Spargi som ligger väster om skärgården La Maddalena, denna ö är slående för sin rundade form som erbjuder en vild och oförorenad natur för ögat, på kusten sticker granitklippor ut skulpterade av vinden, ön Spargi är den perfekta platsen för sportälskare, faktiskt är snorkling mycket utbredd men den presenterar också det perfekta panorama för att dröja sig kvar och njuta av naturens skönhet. När du är tillbaka på båten efter att ha simmat, kopplat av eller promenerat på den otroliga ön Spargi kommer det att finnas ett stopp för lunch, kaptenen väljer den lämpligaste platsen (i omedelbar närhet) där du kan äta och njuta av varje sekund av din upplevelse. Lunch ingår inte i biljettpriset. Andra stoppet: Det fjärde stoppet är planerat på ön Santa Maria. Resan kan inte ignorera denna etapp: ljusets renhet, det kristallklara havet och de vita stränderna kommer att erövra dig. Den likalydande stranden, vars namn kommer från det benediktinerkloster som byggdes på den lilla ön, välkomnar resenärer på jakt efter avkoppling och distraktioner. Tredje stoppet: Turen fortsätter med ett stopp vid de naturliga poolerna. Ett dopp i de naturliga poolerna i nationalparken La Maddalena återställer kropp och själ och fyller på energireserverna. Dessa naturliga pooler finns på ön Budelli och är verkligen kända och berömda över hela världen. Därefter gör vi ett panoramabesök på den berömda Rosa stranden, en av de viktigaste och mest välkända symbolerna för La Maddalena skärgård, stängd för alla sedan 1998 för att skydda och ge tid till det ekosystem som gör att du kan ge sanden denna fantastiska färg, att återskapa dig själv. följaktligen är det förbjudet att trampa på stranden eller att simma inom det område som avgränsas av bojarna. Fjärde stoppet: Vi lämnar Piscine Naturali och seglar mot La Maddalena. Vi landar slutligen i Cala Gavettas karakteristiska historiska centrum, en plats som valdes av de första invånarna, de korsikanska herdarna, eftersom den är mer skyddad från den berömda rådande Maddalenavinden, "mistral eller mistral". Detta stopp är perfekt för att njuta av underverken på den gamla ön, full av historia och underbara vyer. När vi lämnar ön La Maddalena återupptar vi navigeringen för att återvända till hamnen i Palau, men inte utan att visa dig den vackraste klippan i Gallura, symbolen för Palau och ett nationellt monument: Björnklippan. Ankomst till hamnen i Palau beräknas mellan 17:30/18:00.

Sardinien: La Maddalena Archipelago heldagstur med båt

3. Sardinien: La Maddalena Archipelago heldagstur med båt

Njut av en oförglömlig 7-timmars båttur till öarna i La Maddalena-skärgården. Du kommer att besöka alla de vackraste öarna: Spargi, Budelli, Santa Maria och La Maddalena i en unik och informell miljö. Ombord kommer du att uppskatta en bar-restaurangservice med många typiska sardiska produkter. Vi garanterar nya båtar med stora utrymmen och de högsta standarderna för säkerhet och komfort. En högt kvalificerad besättning, vänlig och alltid omtänksam om alla behov för att erbjuda en toppupplevelse. Vi är utrustade med internationella kvalitetscertifieringar ISO. En flerspråkig audioguide (italienska, engelska, franska) finns tillgänglig ombord (köpet är valfritt och kostar endast 1 euro). Vi rekommenderar att du tar med dig egna hörlurar. Dagliga avgångar från både hamnen i Palau och La Maddalena. Upptäck den historiska stadskärnan i La Maddalena med kyrkan Santa Maria Maddalena och "Caruggi", de karakteristiska gatorna på ön. Använd Elena Tour-kortet för dina inköp i de traditionella butikerna på ön. Stanna till vid de mjuka vita sandstränderna i Cala Corsara på ön Spargi för ett dopp i det kristallklara vattnet. Efter att ha passerat Spargis östkust kan ni beundra ön Budelli med sin rosa strand och bada i de naturliga poolerna från båten och på stranden på ön Santa Maria. Efter att ha passerat Punta Sardegna och Porto Rafael med sitt lilla torg återvänder båten till hamnarna i Palau och La Maddalena kl. 17.30.

Från Palau: Katamarantur i La Maddalenas skärgård

4. Från Palau: Katamarantur i La Maddalenas skärgård

Det bästa sättet att känna till den verkliga essensen av en ny plats är att agera som en lokal. Och det är därför vi har utformat vår katamaranutflykt, så att du känner huvudpersonen och integrerad del av den. Avgång klockan 9.30 direkt från Palau. Vi kommer sedan att segla till skärgården La Maddalena. Vår kapten kommer att involvera dig under navigeringen och underhålla dig med lite information och nyfikenhet, medan de som vill kan prova spänningen att vara vid rodret i några minuter. Vår resplan innehåller flera stopp under dagen och är inriktad på avkoppling och natur. Vi kommer att ha mer än 7 öar att välja mellan, t.ex: Razzoli, Budelli, Santa Maria, Spargi, Caprera och Santo Stefano. Vår kapten kommer att välja de vackraste vikarna baserat på vind och sjötrafik. Du kommer att ha möjlighet att simma i det kristallklara vattnet i detta paradis, snorkla och sola. Under dagen serveras en aperitif baserad på sardiska produkter, havspasta eller landpasta, beroende på vilka ingredienser vi hittar färska på morgonen, snacks och frukt. Det finns vatten hela dagen och obegränsat med läsk. Till aperitifen serveras ett glas prosecco och under lunchen serveras vitt vin. Som avslutning får du smaka på Mirto, den typiska sardinska likören. Kort sagt behöver du bara ta med en strandhandduk, en hatt och solkräm. Vi tar hand om allt annat. Återresan är planerad till 16.30/17 och vi tar dig tillbaka till Palau.

Från Palau: Båttur med pasta i La Maddalenas skärgård

5. Från Palau: Båttur med pasta i La Maddalenas skärgård

Spendera dagen med att utforska La Maddalenas skärgård på en avkopplande båttur från Palau. Promenera genom den pittoreska staden La Maddalena, simma vid Cala Corsara på ön Spargi, förundras över det klara vattnet i Budellis naturliga pooler och kryssa förbi fascinerande klippformationer. Gå ombord på din kryssning på morgonen i Palau och börja ditt äventyr. Segla till Santa Maria Island och stanna i 2 timmar för att sola, simma och koppla av på den vackra Santa Maria Beach. Nästa, kryssa till ön Budelli. Tillbringa cirka 30 minuter med att bada i öns berömda naturliga pooler och deras fantastiskt klara vatten. Innan du lämnar Budelli, stanna för foton på Rosa Beach. Fortsätt kryssningen till den pittoreska ön Spargi. Tillbringa 1,5 timmar med att simma och koppla av vid Cala Corsara, omgiven av fascinerande klippformationer, inklusive Bulldoggen, Häxans huvud och Italien. Avsluta din kryssning med ett stopp på ön La Maddalena. Strosa genom den historiska stadskärnan längs gamla och smala gator. Stanna till och köp en souvenir eller koppla av på någon av de många barerna och glassbarerna. Under kryssningen kan du njuta av en tallrik pasta med musslor och räkor. Om du vill kan du köpa en drink från baren ombord som du kan njuta av medan du seglar.

Från Palau: La Maddalena-öarna – heldagsutflykt med båt

6. Från Palau: La Maddalena-öarna – heldagsutflykt med båt

Gå ombord på ett äventyr för att upptäcka den fantastiska kusten och de avlägsna öarna på Sardinien på en båt. Kryssa till öarna Spargi, La Maddalena och Santa Maria och njut av deras orörda stränder, vatten och natur. Checka in mellan 9:00 AM och 10:15 AM, lämna Palau kl 10:30 AM och kryssa mot den underbara ön Spargi. När båten anländer, ta dina strandväskor direkt till de vita sandstränderna i Cala Corsara, och välj att sola, snorkla eller utforska några av vikens historiska funktioner. Res längs kusten och stanna för en fotomöjlighet från båten framför ön Budelli vid den berömda Pink Beach. Gå till Spiaggia Rosa för en annan möjlighet för foton från båten vid den naturliga poolen i Porto Della Madonna, där smaragdfärgen på vattnet kommer att ta andan från dig. Huvud till ön Santa Maria för nästa strandstopp. Sola, simma eller gå på en promenad till den gamla fyren. Beroende på vilken dag du besöker, avsluta turen vid ett badstopp i det naturliga akvariet vid Cala Coticcio eller det charmiga historiska centrumet i La Maddalena för shopping och utforskning.

Golfo Aranci: Kajaktur med delfiner och aperitif

7. Golfo Aranci: Kajaktur med delfiner och aperitif

Upplev spänningen med kajakpaddling och snorkling i Golfo Arancis vackra vatten med denna dagstur. Sök efter delfiner och njut av en traditionell sardisk aperitif för att fullborda din upplevelse. Häng med dina guider och avgå från den berömda stranden Spiaggia dei Baracconi. Dina guider kommer att välja den bästa rutten utifrån de dagliga förhållandena för att se till att du får det bästa äventyret. Besök några av områdets höjdpunkter, till exempel Cala Moresca, känd för sina otroliga färger och naturliga omgivningar, och den avskilda ön Figarolo, som endast kan nås med kajak. Besök en fiskodling mitt i havet som är välkänd för sin bofasta delfinkoloni. Innan du återvänder till utgångspunkten kan du njuta av en traditionell sardisk aperitif på den paradisiska ön Figarolo.

Maddalena Archipelago: Seglingstur med ö-hoppning och lunch

8. Maddalena Archipelago: Seglingstur med ö-hoppning och lunch

Utforska Maddalena skärgård på en segelbåtstur och njut av en medhavd lunch och dryck. Stanna till vid öarna Spargi, Budelli och Santa Maria, och gör stopp för bad och snorkling på den här segelturen som går på dagen. Njut av en resa i en bekväm yacht som avgår från Marina Cala Camiciotto. Lämna marinan och slappna av medan båten seglar i över en timme fram till Isola Spargi, Isola Budelli och Isola Santa Maria. Att beundra en vacker och unik utsikt över kusten under färden till öarna, innan du kastar ankar i Cala Santa Maria, som är känd för sin vita sand och sitt turkosa vatten. Därefter tar du en aperitif med snacks, öl och kalla fräscha drycker. Njut av lunchen ombord och prova pasta, bruschetta, bröd och lokal korv och ost med ett glas vin. Därefter fortsätter ni till Spiaggia Rosa på Isola Budelli och stannar i två timmar, där ni åker med gummibåt till Isola Budeli och promenerar vid Spiaggia Rosa. Ta dig tid att njuta av en utsökt lunch med vin, öl och kalla fräscha drycker. Segla till Cala Granara, Isola Spargi, och ta lite fritid för att simma från däck, snorkla och uppleva Stand Up Paddle Board. Återvänd till Cala Camicotto i slutet av turen.

Palau: La Maddalena Archipelago Komfort båttur med stopp

9. Palau: La Maddalena Archipelago Komfort båttur med stopp

En båttur till skärgården La Maddalena: en autentisk upplevelse av kontakt med havets och naturens skönhet. Välj vårt bekväma och aldrig trånga fartyg. Letar du efter det bästa sättet att lära känna öarna La Maddalena, Spargi, Budelli, Santo Stefano och Caprera (panoramafärd) och kusten i all sin prakt? Boka en avkopplande utflykt som kan tillfredsställa önskan att med egna ögon se hur mycket det sardiska havet skiner på de mest orörda och berömda platserna på ön. Naturen kommer att följa med dig på en oförglömlig båtutflykt, en båttur full av stopp vid öarna i La Maddalena skärgård. Resplanen är komplett och full av magiska ögonblick, underverk att se och föreviga. Du kan dyka ner i det mest stämningsfulla vattnet i världen. Vår båtutflykt till La Maddalena avgår från Palau. Härifrån sätter vi segel mot ön Spargi, ön Budelli, ön Santa Maria och slutligen La Maddalena. Turen till La Maddalena går mellan de olika öarna. Under resan görs många stopp: betydelsefulla, oförglömliga platser, utvalda för sin sällsynta skönhet och för den betydelse de har på ett naturalistiskt och historiskt plan. Turen seglar och njuter av panoramautsikten över de andra mindre öarna i skärgården. När himlen är klar kan man också se Korsika, horisonten är hisnande blå och det verkar som om man rör vid den konkreta bilden av ett jordiskt paradis. Det är svårt att beskriva, omöjligt att glömma. Vi har reserverat olika specialstopp för dig, för att fira så mycket skönhet med simning på de bästa platserna. *Utflykten Första STOPP - ön Spargi med den underbara inloppet till Cala Corsara, kommer du att beundra de berömda klipporna i häxans huvud, Bulldog Dog och Italien i miniatyr. Andra STOPP - Naturliga pooler - ön Budelli. Vi kommer att nå Madonnans hamn, de berömda naturliga poolerna som är kända för färgen, slummen och vattnets transparens: du kommer att dyka från båten framför kusten. Tredje STOPP - Ön Santa Maria till glädje för ungdomar och barn kommer du att göra ett långt stopp för att besöka den omonimus stranden Cala Santa Maria. När du tittar upp kommer du att kunna beundra vikens skönhet. Fjärde STOPPET - Maddalenas historiska centrum Vår båt är mycket stor, men vi tar bara 80 passagerare, mycket färre passagerare av 250 med maximal kapacitet för att göra din resa unik och med högsta komfort ombord, med oss kommer du också att besöka denna del av skärgården, mycket suggestiv, vi kommer snart fram till centrum av La Maddalena. Du kan gå ner för en promenad, njuta av en utmärkt glass och fritt njuta av staden genom att shoppa genom gatorna i den historiska stadskärnan och gränderna, de typiska gränderna i La Maddalena. *Rutten kan komma att ändras utan föregående meddelande och enligt direktiv från La Maddalenas nationalparksmyndighet eller kustbevakningen. Stränderna är överfulla under högsäsong.

Från Palau eller La Maddalena: Skärgårdstur med segelfartyg

10. Från Palau eller La Maddalena: Skärgårdstur med segelfartyg

Bege dig ut på en heldags guidad båttur till La Maddalena skärgård från Palau eller La Maddalena. Beundra ikoniska sevärdheter som Spiaggia Rosa, klippformationer i Spargi och mycket mer. Du kan också ta ett uppfriskande dopp i de naturliga poolerna eller njuta av att sola på stranden. Starta din resa i Palau eller La Maddalenas hamn, där besättningen möter dig. Gör dig bekväm på den gamla motorbåten innan du beger dig ut på en oförglömlig resa för att upptäcka La Maddalena skärgård. Välj bland en mängd olika drycker och mat som finns att köpa medan du njuter av havsbrisen. Ta ett dopp från båten i Budellis naturliga pooler under det första stoppet. Beundra den berömda Spiaggia Rosa och dess unika rosa sand från vattnet. Fortsätt till ön Santa Maria för att sola på dess vita strand. Besök Spargi för att beundra dess klippformationer och den förtrollande stranden Cala Corsara, känd för sitt kristallklara vatten. Om vädret är bra kan du sedan ta ett nytt dopp från båten. Beundra skärgårdens underverk medan du seglar tillbaka till din avgångshamn.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Palau

Vilka är de bästa dagsturerna från Palau?

De bästa dagsturerna från Palau:

La Maddalena

Palau: Fler aktiviteter och sevärdheter

Palau: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Palau

Samlat omdöme

4.5
(5 206 recensioner)

Det var en vacker dag med många vackra vyer. Vi satt på höger sida av båten, vilket var väldigt vackert. Vi gjorde 3 stopp totalt för att bada i vattnet och såg massor av stränder från båten. Vår guide Claudia talade magnifikt 4 språk (och det mer än perfekt) och gav oss massor av information om öarna och lite kunskap om dem. Vi njöt av hela dagen och skulle rekommendera! PS: Packa solkräm och definitivt en kofta eller pullover, i vinden blir det lite kyligt på båten.

Det bästa jag hittade var det sista stoppet i Spargi med en lång vistelse på stranden. Vistelsen i La Maddalena var också trevlig, men kunde ha varit lite längre. Besättningen var mycket uppmärksam och vänlig och otroligt välkoordinerad. Berättelserna och beskrivningarna på engelska var intressanta. Båten var ren och i mycket gott skick. Allt som allt en lyckad dagstur och ett mycket bra pris-prestanda-förhållande! Det var väldigt roligt, rekommenderas varmt!!

Det finns människor vid den här tiden som på alla ställen, sanningen är att det har varit en 10:a och en oförglömlig upplevelse även med Mia air, vi badade och hade en fantastisk tid att njuta av dessa stränder

Bara fantastiskt - en riktigt bra upplevelse som inte får missas om du har turen att vara i detta vackra område. Hisnande landskap och utsökta stränder. Vi åt muskler på båten och de var också väldigt goda.

Personalen var fantastisk, lyhörd, uppmärksam, vi hade en trevlig tid tack vare dem!