Lägg till datum

Oxfordshire
Litterära aktiviteter

Litterära aktiviteter
89 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Oxfordshire Litterära aktiviteter

London: Harry Potter Studio Tour och dagsutflykt till Oxford

1. London: Harry Potter Studio Tour och dagsutflykt till Oxford

Följ med på en heldags bussresa från London som kombinerar en resa till Warner Bros Studio Tour "The Making of Harry Potter" med en vandringstur på Oxford University. Börja din resa i den historiska staden Oxford, där Englands äldsta universitet ligger. Njut av en guidad promenad som tar dig förbi berömda universitetsbyggnader, kloster, kvadranter och kullerstensbelagda torg. Se Bodleian Library, Radcliffe Camera, Sheldonian Theatre och utvalda college. Njut av fri tid för att utforska allt som Oxford har att erbjuda i din egen takt. Fortsätt till Warner Bros. Studio Tour och börja din magiska upplevelse på The Making of Harry Potter. Upptäck hemligheter bakom kulisserna och hör om de filmtekniker som används för att skapa magin i Harry Potter-filmerna. Besök de mest kända scenerna från filmerna: Stora salen, Dumbledores kontor, Gryffindors gemensamma rum, Trolldomsministeriet, Privet Drive 4, Weasleys kök, Hogwarts Express och Diagongränden. Gå ombord på det ursprungliga Hogwarts Express-tåget och se en återskapelse av plattform 9-3/4. Utforska den inre tågvagnsuppsättningen som fanns med under inspelningen och ta en selfie med en bagagevagn när den försvinner genom tegelväggen.

London: Hel dags utflykt till Windsor, Stonehenge och Oxford

2. London: Hel dags utflykt till Windsor, Stonehenge och Oxford

Följ med på en härlig heldagsutflykt till vackra Windsor Castle, fängslande Stonehenge och den vackra universitetsstaden Oxford. Denna heldagstur avgår från London och tar dig på en resa till dessa unika platser med intressanta kommentarer av guiden längs vägen. Börja dagen vid Windsor Castle, som är ett av kung Charles III:s officiella hem. Besök de majestätiska kungliga lägenheterna som används vid statliga besök och mottagningar (om alternativet valts). Ta dig sedan tid att utforska slottsområdet och St. Georges Chapel från 1300-talet där du kan beundra ett av de vackraste exemplen på engelsk medeltida kyrkoarkitektur. Åk sedan till de stående stenarna i Stonehenge, fortfarande grumlade i mystik som en fantastisk bedrift inom mänsklig ingenjörskonst. Utforska den förhistoriska stencirkeln och lär dig om de många teorierna bakom dess skapelse (om alternativet valts). Fortsätt till universitetsstaden Oxford, känd som "de drömmande spirornas stad". Staden har varit ett lärosäte sedan 1249 och det är en idyllisk plats att utforska på en fascinerande rundvandring.

Oxford: Guidad rundtur av staden och universitet med student

3. Oxford: Guidad rundtur av staden och universitet med student

Stig in i Oxford University och utforska området på en guidad rundvandring. Beundra den ikoniska arkitekturen och lär dig om universitetslivet av din studentguide. Besök ett av universitetets äldsta colleges och Bodleian Library. Lär dig mer om universitetsskolornas historia, inklusive All Souls College, Trinity College, Oriel College, Hertford College och Merton College, Radcliffe Camera och universitetskyrkan St Mary. Du får en lika djupgående historia om staden. Lyssna till ceremonier från Oxford, berömda akademiker, Alice i underlandet och även om hur den mäktigaste ärkebiskopen i Canterbury brändes på bål i Oxford.

Från London: Heldagstur med liten grupp till Cotswolds

4. Från London: Heldagstur med liten grupp till Cotswolds

Tillbringa en dag med att utforska den typiskt brittiska landsbygden i Cotswolds, ett område som är känt för sina gröna landskap, charmiga byar och honungsfärgade stenstugor. Njut av höjdpunkterna i Cotswolds, liksom av några av de tystare, mindre kända områdena på landsbygden. Först stannar du till i den lilla staden Burford, en av Englands mest oförändrade medeltida städer med många byggnader som är över 500 år gamla. Besök den historiska kyrkan, promenera längs den attraktiva huvudgatan och utforska staden. Därefter åker du till Bibury, som är känd som den vackraste byn i hela England. Vandra längs floden och se Arlington Row, en samling vävarstugor som nu är en av symbolerna för Cotswolds. Du har fri tid att utforska den förtrollande byn. Fortsätt till den pittoreska staden Bourton-on-the-water. Ta gott om tid att promenera längs floden och dess små broar, beundra stenstugorna och äta lunch.  Avsluta resan med ett besök i Stow-on-the-Wold, ett virrvarr av värdshus och antikaffärer som ligger runt det gamla torget. Stow har varit ett handelscentrum i Cotswolds i århundraden och var platsen för det sista slaget i det engelska inbördeskriget 1646. Här finns också "Englands äldsta pub".  Därefter återvänder turen till mötesplatsen.

Från London: Cotswolds och Oxford på guidad dagsutflykt

5. Från London: Cotswolds och Oxford på guidad dagsutflykt

Följ med på en guidad heldagstur på den engelska landsbygden från London. Beundra de sagolika husen i Cotswolds, det historiska Oxford University och den vackra engelska landsbygden. Lämna London på en heldagstur som tar dig västerut för att uppleva den vackra landsbygden i Cotswolds och universitetsstaden Oxford. Kör genom Cotswolds och njut av utsikten över det vackra landskapet och stenbyarna. Detta är ett utpekat område med enastående naturskönhet och den engelska landsbygden när den är som finast. Vi stannar till i Bibury och Burford, de två mest älskade byarna i Cotswolds. Fortsätt till Oxford för att utforska världens mest berömda universitetsstad. Fri tid för lunch i hjärtat av staden. Ta en promenad bland collegebyggnaderna och beundra deras drömska spiror. Din guide kommer att rekommendera en promenadväg som täcker de mest kända platserna, inklusive Sighs Bridge och Christchurch Cathedral. Lär dig mer om Oxfords koppling till Alice i Underlandet och Harry Potter. Hitta ett bra ställe för en måltid (din guide kommer att ge rekommendationer), eller gå med lokala forskare och akademiker över en pint i stadens mest hemsökta pub. Du är tillbaka i London vid 6-tiden på kvällen och du kan använda Londons tunnelbana för att snabbt ta dig till alla delar av London.

Oxford: Universitets- och stadsvandring

6. Oxford: Universitets- och stadsvandring

Häng med en universitetsutbildad guide med många års erfarenhet och lokalkännedom om Oxford City och colleges. Se de drömska spirorna på ett av världens äldsta universitet på en guidad rundvandring. Gå in i några av stadens mest historiska colleges, till exempel New College, som grundades 1379 och som på senare tid har setts i Harry Potter-filmerna och tv-produktioner av Inspector Morse och Lewis. Besök Exeter College, som grundades 1314 och är en annan favorit på de flesta turer. Stanna till vid Hertford College, med sin romantiska fasad och Bridge of Sighs, som omedelbart känns igen från Brideshead Revisited. Se universitetsbiblioteket och lär dig om det kollegiala systemet som är unikt för Oxford och Cambridge. Upptäck berömda alumner som studerat och undervisat vid universitetet, bland annat den ökände Dr Spooner, vars porträtt hänger i New College Dining Hall och vars namn har gett upphov till det lekfulla språkliga fenomenet spoonerisms.

Från London: Heldagstur till Cotswolds med lunch

7. Från London: Heldagstur till Cotswolds med lunch

Njut av de böljande kullarna i Cotswolds och besök tre av de vackraste byarna - Burford, Bibury och Stow-on-the-Wold. Res genom Cotswolds, ett område som till synes inte har förändrats under tidens gång. Se böljande landskap, stenmurar, pittoreska kyrkor och vattendrag som rinner förbi små byar och charmiga småstäder. På denna heldagsutflykt från London börjar du i Burford, där den magnifika High Street sluttar ner mot floden Windrush. Besök stadens små tehus innan ni åker söderut till pittoreska Bibury för lunch. Ät middag i en av de vackraste byarna i England. I hjärtat av Cotswolds väntar en 2-rätters middag på Swan Hotel. Restaurangen, som har utsikt över floden Coln, är inrymd i ett före detta värdshus från 1600-talet och serverar ett populärt utbud av traditionella rätter, tillsammans med öl och fina viner. Därefter reser ni till Stow-on-the-Wold, en liten marknadsstad som är känd för sina årliga marknader. Njut av en guidad promenad genom stadskärnan innan du återvänder till London.

Från London: Windsor, Oxford & Stonehenge på heldagsutflykt

8. Från London: Windsor, Oxford & Stonehenge på heldagsutflykt

Windsor slott Windsor Castle tronar stolt på en lummig skogsklädd kulle med utsikt över Themsen. Med sina stora anlagda trädgårdar och det runda tornet är det lätt att förstå varför det är kungens favoritresidens under helgerna. Njut av en fascinerande titt genom nyckelhålet i de påkostade statsvåningarna, där ovärderliga konstverk av Rembrandt och Leonardo da Vinci finns, och besök St George's Chapel, den stämningsfulla sista viloplatsen för tidigare monarker, inklusive Henrik VIII. Du kan besöka drottning Marys dockskåp. Mystiska Stonehenge Den sanna innebörden av denna uråldriga, imponerande skapelse har gått förlorad i tidens dimma. Var Stonehenge ett tempel för soldyrkan, ett läkecenter, en begravningsplats eller kanske en enorm kalender? Hur lyckades våra förfäder bära de mäktiga stenarna från så långt bort och sedan, med endast de mest primitiva verktygen, bygga denna fantastiska struktur? Stonehenge är omgivet av mystik och imponerar alltid. Oxford Följ i fotspåren av Oxfords berömda studenter, från C.S. Lewis till Bill Clinton, när du promenerar på de fängslande universitetsgårdarna och kullerstensgatorna i denna historiska universitetsstad. Ta del av den berömda "staden med de drömmande spirorna" och se Bodleian Library - ett av de äldsta biblioteken i Europa - under ditt besök. Du kommer att fascineras av de oförstörda smala gränderna och de gamla torgen i denna naturligt vackra stad. Beräknad ankomsttid tillbaka till London är ca 19.00

Oxford: Harry Potter-guidning inklusive New College

9. Oxford: Harry Potter-guidning inklusive New College

Möt din Oxford University studentguide i centrala Oxford och bege dig till Hogwarts' Infirmary, som ligger i en av salarna i det berömda Bodleian Library. Föreställ dig sjukstugans sängar på plats här och beundra de rikt skulpterade bestarna och bibliska sniderierna som förekom i många av Harry Potter-filmerna. Utforska sedan en eller två av Oxfords äldsta högskolor, gräv ner i rummen och klostret som var Hogwarts dystra interiör. Se andra inspelningsplatser och hör trivia om karaktärerna och filmproduktionerna. Testa dina kunskaper om allt som har med Harry Potter att göra med vårt anpassade frågesport. Längs vägen får du höra om Oxfords inflytande i känd barnlitteratur, från Alice's Adventures in Wonderland till Hobbit. Avsluta med en rundtur på utsidan av Christ Church, vars hall var en inspiration och inte själva matsalen på Hogwarts.

Från London: Dagsutflykt till Oxford och byarna i Cotswolds

10. Från London: Dagsutflykt till Oxford och byarna i Cotswolds

Följ med på en dagsutflykt från London och ta en paus från den hektiska storstaden. Utforska universitetsstaden Oxford och 2 charmiga städer i Cotswolds, Burford och Bibury. Vi möts i centrala London och reser nordväst ut ur staden, genom Chiltern Hills, ett område med enastående naturskönhet. Njut av utsikten över den pittoreska landsbygden som har inspirerat TV-program som Midsomer Murders och Vicar of Dibley. Första stoppet är i universitetsstaden Oxford där du har tid att utforska de många colleges. Klättra upp till utsiktspunkterna för att beundra stadens silhuett, eller välj att se konst- och antikvitetssamlingarna på Ashmolean Museum. Fortsätt till Burford, känt som "porten till Cotswolds". Ta dig tid att utforska denna lilla marknadsstad som kantas av typiska radhus längs den charmiga High Street. Res vidare en kort bit till Bibury, som ofta anses vara en av de vackraste byarna i England. Promenera förbi den sagolika Arlington Row, med en rad av fallfärdiga stugor från 1300-talet. Efter en heldag med utflykter i staden Oxford och byarna i Cotswolds kan du koppla av på återresan till London. *Denna rutt kan komma att vändas vid vissa tillfällen.

Oxfordshire

Oxfordshire

Vanliga frågor om Litterära aktiviteter i Oxfordshire

Vad finns det för andra saker att göra än Litterära aktiviteter som är värt att besöka i Oxfordshire?

Oxfordshire: Fler aktiviteter och sevärdheter

Oxfordshire: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Oxfordshire

Darren och James var båda fantastiska guider, superkunniga och passionerade. Vi var en mindre turné vilket var fantastiskt, vi anlände till båda cotswolds byar före andra bussar och kunde njuta av varje by utan en massa människor. Det fanns tillräckligt med tid vid varje stopp, och jag kunde bocka av några Harry Potter-inspelningsplatser en gång i Oxford. Sammantaget rekommenderar jag starkt denna turné för en dagstur från London.

Darren vår guide var fantastisk! Han var så vänlig och informativ. Mycket kunnig och passionerad om historien bakom områdena att besöka. Han gav oss rimlig tid att njuta av varje destination... Det var fantastiskt!

Hade en mycket intressant och trevlig dag. Oskar vår guide var väldigt mån om att vi skulle ha det bra. Han kunde berätta mycket om varje ställe vilket var uppskattat.

Kan verkligen rekommendera! Fantastisk bra guide, fin ny ren buss, allt var toppen

Jätte trevlig guide Valentina och chauffören var toppen! Mycket nöjd med allt.