Lägg till datum

Oxfords universitet

Oxfords universitet

Oxfords universitet: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

London: Harry Potter Studio Tour och dagsutflykt till Oxford

1. London: Harry Potter Studio Tour och dagsutflykt till Oxford

Följ med på en heldags bussresa från London som kombinerar en resa till Warner Bros Studio Tour "The Making of Harry Potter" med en vandringstur på Oxford University. Börja din resa i den historiska staden Oxford, där Englands äldsta universitet ligger. Njut av en guidad promenad som tar dig förbi berömda universitetsbyggnader, kloster, kvadranter och kullerstensbelagda torg. Se Bodleian Library, Radcliffe Camera, Sheldonian Theatre och utvalda college. Njut av fri tid för att utforska allt som Oxford har att erbjuda i din egen takt. Fortsätt till Warner Bros. Studio Tour och börja din magiska upplevelse på The Making of Harry Potter. Upptäck hemligheter bakom kulisserna och hör om de filmtekniker som används för att skapa magin i Harry Potter-filmerna. Besök de mest kända scenerna från filmerna: Stora salen, Dumbledores kontor, Gryffindors gemensamma rum, Trolldomsministeriet, Privet Drive 4, Weasleys kök, Hogwarts Express och Diagongränden. Gå ombord på det ursprungliga Hogwarts Express-tåget och se en återskapelse av plattform 9-3/4. Utforska den inre tågvagnsuppsättningen som fanns med under inspelningen och ta en selfie med en bagagevagn när den försvinner genom tegelväggen.

Oxford: Guidad rundtur av staden och universitet med student

2. Oxford: Guidad rundtur av staden och universitet med student

Stig in i Oxford University och utforska området på en guidad rundvandring. Beundra den ikoniska arkitekturen och lär dig om universitetslivet av din studentguide. Besök ett av universitetets äldsta colleges och Bodleian Library. Lär dig mer om universitetsskolornas historia, inklusive All Souls College, Trinity College, Oriel College, Hertford College och Merton College, Radcliffe Camera och universitetskyrkan St Mary. Du får en lika djupgående historia om staden. Lyssna till ceremonier från Oxford, berömda akademiker, Alice i underlandet och även om hur den mäktigaste ärkebiskopen i Canterbury brändes på bål i Oxford.

Från London: Cotswolds och Oxford på guidad dagsutflykt

3. Från London: Cotswolds och Oxford på guidad dagsutflykt

Följ med på en guidad heldagstur på den engelska landsbygden från London. Beundra de sagolika husen i Cotswolds, det historiska Oxford University och den vackra engelska landsbygden. Lämna London på en heldagstur som tar dig västerut för att uppleva den vackra landsbygden i Cotswolds och universitetsstaden Oxford. Kör genom Cotswolds och njut av utsikten över det vackra landskapet och stenbyarna. Detta är ett utpekat område med enastående naturskönhet och den engelska landsbygden när den är som finast. Vi stannar till i Bibury och Burford, de två mest älskade byarna i Cotswolds. Fortsätt till Oxford för att utforska världens mest berömda universitetsstad. Fri tid för lunch i hjärtat av staden. Ta en promenad bland collegebyggnaderna och beundra deras drömska spiror. Din guide kommer att rekommendera en promenadväg som täcker de mest kända platserna, inklusive Sighs Bridge och Christchurch Cathedral. Lär dig mer om Oxfords koppling till Alice i Underlandet och Harry Potter. Hitta ett bra ställe för en måltid (din guide kommer att ge rekommendationer), eller gå med lokala forskare och akademiker över en pint i stadens mest hemsökta pub. Du är tillbaka i London vid 6-tiden på kvällen och du kan använda Londons tunnelbana för att snabbt ta dig till alla delar av London.

Oxford: Universitets- och stadsvandring

4. Oxford: Universitets- och stadsvandring

Häng med en universitetsutbildad guide med många års erfarenhet och lokalkännedom om Oxford City och colleges. Se de drömska spirorna på ett av världens äldsta universitet på en guidad rundvandring. Gå in i några av stadens mest historiska colleges, till exempel New College, som grundades 1379 och som på senare tid har setts i Harry Potter-filmerna och tv-produktioner av Inspector Morse och Lewis. Besök Exeter College, som grundades 1314 och är en annan favorit på de flesta turer. Stanna till vid Hertford College, med sin romantiska fasad och Bridge of Sighs, som omedelbart känns igen från Brideshead Revisited. Se universitetsbiblioteket och lär dig om det kollegiala systemet som är unikt för Oxford och Cambridge. Upptäck berömda alumner som studerat och undervisat vid universitetet, bland annat den ökände Dr Spooner, vars porträtt hänger i New College Dining Hall och vars namn har gett upphov till det lekfulla språkliga fenomenet spoonerisms.

Från London: Windsor, Oxford & Stonehenge på heldagsutflykt

5. Från London: Windsor, Oxford & Stonehenge på heldagsutflykt

Windsor slott Windsor Castle tronar stolt på en lummig skogsklädd kulle med utsikt över Themsen. Med sina stora anlagda trädgårdar och det runda tornet är det lätt att förstå varför det är kungens favoritresidens under helgerna. Njut av en fascinerande titt genom nyckelhålet i de påkostade statsvåningarna, där ovärderliga konstverk av Rembrandt och Leonardo da Vinci finns, och besök St George's Chapel, den stämningsfulla sista viloplatsen för tidigare monarker, inklusive Henrik VIII. Du kan besöka drottning Marys dockskåp. Mystiska Stonehenge Den sanna innebörden av denna uråldriga, imponerande skapelse har gått förlorad i tidens dimma. Var Stonehenge ett tempel för soldyrkan, ett läkecenter, en begravningsplats eller kanske en enorm kalender? Hur lyckades våra förfäder bära de mäktiga stenarna från så långt bort och sedan, med endast de mest primitiva verktygen, bygga denna fantastiska struktur? Stonehenge är omgivet av mystik och imponerar alltid. Oxford Följ i fotspåren av Oxfords berömda studenter, från C.S. Lewis till Bill Clinton, när du promenerar på de fängslande universitetsgårdarna och kullerstensgatorna i denna historiska universitetsstad. Ta del av den berömda "staden med de drömmande spirorna" och se Bodleian Library - ett av de äldsta biblioteken i Europa - under ditt besök. Du kommer att fascineras av de oförstörda smala gränderna och de gamla torgen i denna naturligt vackra stad. Beräknad ankomsttid tillbaka till London är ca 19.00

Oxford: Harry Potter-guidning inklusive New College

6. Oxford: Harry Potter-guidning inklusive New College

Möt din Oxford University studentguide i centrala Oxford och bege dig till Hogwarts' Infirmary, som ligger i en av salarna i det berömda Bodleian Library. Föreställ dig sjukstugans sängar på plats här och beundra de rikt skulpterade bestarna och bibliska sniderierna som förekom i många av Harry Potter-filmerna. Utforska sedan en eller två av Oxfords äldsta högskolor, gräv ner i rummen och klostret som var Hogwarts dystra interiör. Se andra inspelningsplatser och hör trivia om karaktärerna och filmproduktionerna. Testa dina kunskaper om allt som har med Harry Potter att göra med vårt anpassade frågesport. Längs vägen får du höra om Oxfords inflytande i känd barnlitteratur, från Alice's Adventures in Wonderland till Hobbit. Avsluta med en rundtur på utsidan av Christ Church, vars hall var en inspiration och inte själva matsalen på Hogwarts.

Oxford: River Thames Sightseeing Cruise

7. Oxford: River Thames Sightseeing Cruise

Färdas längs den härliga floden Themsen på en kort men naturskön båttur från den pittoreska Folly Bridge mot den charmiga Iffley Lock. Beundra din vackra omgivning som består av frodiga träd och mysiga tegelstugor och fördjupa dig i Oxfords härliga gammaldags atmosfär. Stig ombord på båten för att påbörja din resa, under vilken din skeppare kommer att visa upp alla viktiga platser och svara på alla frågor du vill ställa. Beundra utsikten över Christ Churchs ängar, collegebåthus och en blandning av djurliv och landsbygd medan du njuter av din tid ombord. Du kommer antingen att åka på ett fantastiskt fartyg i traditionell stil eller en modernare kryssare. Oavsett vilket kan du vara säker på att du har en rymlig båt att luta dig tillbaka och koppla av på.

Från London: Dagsrundtur till Harry Potter Studios & Oxford

8. Från London: Dagsrundtur till Harry Potter Studios & Oxford

Gör en dagsutflykt från London och åk till Warner Bros. Studio för att ta en rundtur i "The Making of Harry Potter". Attraktionen ligger i före detta flyghangarer i Leavesden och återskapar magin i Harry Potter och alla dina favoritkaraktärer. Besök sedan Oxford och utforska Divinity School. Gå ombord på det ursprungliga tåget "Hogwarts Express" på en återskapad plattform 9¾ och utforska insidan av tågvagnen som finns med i filmerna. Ta en selfie med en bagagevagn när den försvinner genom stationens tegelvägg. Studiopersonalen avslöjar hemligheterna bakom kulisserna och visar de intrikata proteser och smink som förvandlade skådespelare till varelser i succéfilmerna. Se kulisser från originalfilmerna och få en inblick i Hogwarts högskola under den 4 timmar långa studioturen. Res genom attraktioner som Stora salen, Gryffindor Common, Hagrids hydda, Weasleys kök och Trolldomsministeriet. Ta en rundtur i backlotet och en specialeffektstur, se en modell av Hogwarts slott och mycket mer. Lämna studion och åk till Oxford för att utforska de riktiga universitetsbyggnaderna, inklusive den medeltida Divinity School. Vid ankomsten till universitetsstaden som grundades 1167 får du en guidad tur i det historiska centrumet och beundrar några av de mest berömda universitetsbyggnaderna, klostren och kvadranterna. Följ med in i gränder och kapell, titta in i matsalar och korsa kullerstensbelagda torg i skuggan av de legendariska "drömmande spirorna". Besök den heliga akademiska världen, inklusive Bodleian Library, Radcliff Camera, Sheldonian Theatre och andra utvalda college.

London: Oxford, Stratford, Cotswolds och Warwick på dagstur

9. London: Oxford, Stratford, Cotswolds och Warwick på dagstur

Få ut det mesta av din tid i England med en dagsutflykt till den engelska landsbygden. Njut av en rundvandring i Oxford och universitet med inträde till universitetskyrkan St Mary the Virgin, se Cotswolds landskap, besök Warwick Castle och Shakespeares födelseplats. Rundvandring i Oxford Du följer i Oxfords berömda studenters fotspår, från CS Lewis till Bill Clinton, när du vandrar genom de fängslande universitetsgårdarna och kullerstensbelagda gränderna i denna historiska universitetsstad på denna guidade dagsutflykt med buss från London. Beundra de berömda "drömmande spirorna" och besök Bodleian Library, ett av Europas äldsta bibliotek. Låt dig hänföras av de oförstörda smala gränderna och de gamla torgen i denna naturligt vackra stad. Oxford är känt för att vara hemvist för det äldsta universitetet i den engelsktalande världen – otaliga unga begåvade personer har vandrat runt på stadens kullerstensgator under årens lopp. Under denna guidade rundvandring får du se den fantastiska universitetskyrkan St Mary the Virgin och upptäcka oförstörda smala gränder, gamla torg och höga torn. Inträde till universitetskyrkan St Mary the Virgin från 1200-talet. Ta del av den unika barockdesignen och arkitekturen när du utforskar Oxfords universitets centrum. Denna absoluta pärla är ett måste att besöka på din resa till Oxford. The Cotswolds Beundra utsikter över den hisnande landsbygden, sömniga byar och livliga marknadsstäder, under resan genom det charmiga landskapet i en av Englands vackraste regioner. Stratford-upon-Avon  Den unika marknadsstaden Stratford-upon-Avon är den berömda hemstaden för William Shakespeare, möjligen världens största författare. Besök det pittoreska halvtimrade huset där den legendariska författaren föddes och få fascinerande inblickar i hans barndom. Shakespeares födelseplats: Se platsen där den berömda dramatikern växte upp och tillbringade sina år som en gift man. Warwick Castle Ta del av Storbritanniens största medeltidsupplevelse djupt inne i hjärtat av Warwick Castle. Dyk in i krigsförberedelserna och känn tyngden av ett medeltida svärd. Bli en soldat – prova om storleken på hjälmen passar. Besök de spektakulära praktgemaken och vila ögonen på de förtjusande viktorianska festförberedelserna.Njut av en meet and greet från en medeltida värd samt en introduktion till det spektakulära slottet.

Oxford: Sightseeing flodkryssning

10. Oxford: Sightseeing flodkryssning

Denna flodkryssning tar dig med på en fascinerande sträcka av Themsen, med början vid University Regatta Course och på väg mot den pittoreska byn Iffley. Denna del av floden - som lokalbefolkningen kallar Isis - är en av de livligaste och ger en korrekt bild av det livliga flodlivet. När du tar dig nerför floden ser du den gamla Folly Bridge, Christchurch College och Meadows, universitetets roddbåtshus och Iffley Lock. På vattenvägarna bredvid dig finns roddare, puntbåtar och fritidskryssare, och de är lika intressanta att titta på. Under kryssningen kommer din kapten att berätta lite historia om floden och svarar gärna på eventuella frågor. Ditt kryssningsfartyg kommer att vara ett av många flotta båtar i edwardiansk stil. Dessa båtar kombinerar de eleganta linjerna och teakinteriörerna från det tidiga 1900-talet med dagens miljövänliga, utsläppsfria elteknik.

101 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Oxfords universitet

Oxfords universitet: Fler aktiviteter och sevärdheter

Oxfords universitet: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Oxfords universitet

Samlat omdöme

4.6
(7 944 recensioner)

Darren och James var båda fantastiska guider, superkunniga och passionerade. Vi var en mindre turné vilket var fantastiskt, vi anlände till båda cotswolds byar före andra bussar och kunde njuta av varje by utan en massa människor. Det fanns tillräckligt med tid vid varje stopp, och jag kunde bocka av några Harry Potter-inspelningsplatser en gång i Oxford. Sammantaget rekommenderar jag starkt denna turné för en dagstur från London.

Utmärkt, Iván är en fantastisk guide och ger en rundtur full av detaljer åtföljd av fotografier som låter dig fördjupa dig i hur saker och ting såg ut vid tiden för morden.

Hade en mycket intressant och trevlig dag. Oskar vår guide var väldigt mån om att vi skulle ha det bra. Han kunde berätta mycket om varje ställe vilket var uppskattat.

Vi njöt verkligen av turnén. Vi har mycket erfarenhet. Vi kan bara rekommendera det

Milo guiden var mycket intressant och vänlig ☺️. Vi lärde oss mycket av honom!