Öxarárfoss: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: Gyllene cirkeln, tomatodling och Keriðkratern

Reykjavik: Gyllene cirkeln, tomatodling och Keriðkratern

Återvänd till naturen och upptäck ikonerna i Gyllene cirkeln på en heldagstur från Reykjavik. Gå in i den historiska nationalparken Thingcelli, där det nationella parlamentet grundades 930 e.Kr. Upptäck var de tektoniska plattorna från två kontinenter är i ständig rörelse. Gör ett snabbt stopp vid Efstidalur Farm för att få en glimt av det lokala livet i området. Bege dig sedan till gejsern Strokkur, som får utbrott var femte minut i det geotermiska området Geysir. Känn kraften i Gullfoss vattenfall, där vattnet som kommer från Langjökull-glaciären oavbrutet strömmar i all sin prakt. Stanna för lunch på tomatodlingen Friðheimar. Efter lunchen kan du beundra den fantastiska Kerið-kratern, som är över tretusen år gammal. Hör fantastiska berättelser från århundradena och upptäck en mängd olika geotermiska landskap längs vägen.

Reykjavik: Gyllene Cirkeln Island Självkörande Audio Tour

Reykjavik: Gyllene Cirkeln Island Självkörande Audio Tour

Börja med att ladda ner appen Action Tour Guide, som kommer att fungera som din personliga reseguide, ljudguide och karta. Köp en rundtur per bil, inte per person. Alla lyssnar tillsammans! Obs: Denna 153 mil långa rundtur täcker de viktigaste delarna av Island på 3-6 timmar. Möt hjältar, skurkar och magi på denna självguidade rundtur på Island med start i Reykjavik. Med appen som ljudguide besöker du vackra naturliga platser som ett vattenfall, geotermiska bad och en utbrottande geyser - allt genomsyrat av landets livliga historia av makt och magi. Starta i huvudstaden Reykjavik och kör ut till öns landsbygdsprakt, medan du lär dig om de ursprungliga invånarna på Island och hur de konfronterade vikingarnas ankomst. Bli bekant med berömda mytologiska figurer som Odin, Thor och Loki. Det första stora landmärket du når är Helgufoss, en kort vandring som leder till ett glittrande vattenfall. Samtidigt lär du dig om isländsk kultur - från Nobelpristagare till poesi till dans och mer! Näst reser du till Vinaskógur, känd som "vänskapsskogen", där många världsledare och dignitärer har besökt för att plantera ett träd. . Från det är det vidare till Thingvellir National Park, med underbara vandringar, bra fiske och snorklingsmöjligheter - och det enorma vattenfallet Oxararfoss. Fortsätt på kommer du att lära dig om Aurora Borealis, fakta och fiktion som den har inspirerat. De geotermiska baden ger en välkommen, fridfull blötläggning om du behöver en paus från enheten. Nästa upp är några av Islands främsta attraktioner: en enorm geyser som du nästan garanterat ser utbrott, Gullfoss, ett tornande vattenfall som når över 100 fot i höjd, och Secret Lagoon, Islands äldsta naturliga pool, följt av en unik växthusrestaurang! . Din rutt tar dig bredvid Skálhol, ett viktigt religiöst centrum som går helt tillbaka till år 1106 och sedan förbi den unika Sólheimar Ecovillage. Slutligen kommer du till Kerid-kratern och lär dig om Islands vilda vulkaniska historia. Turnén avslutas bortom denna krater, strax utanför Reykjavik.

Skarfabakki: Gyllene cirkeln Tur i liten grupp - dagsutflykt

Skarfabakki: Gyllene cirkeln Tur i liten grupp - dagsutflykt

Utforska Islands hisnande natur på en dagsutflykt med Golden Circle som avgår från Reykjaviks hamn Skarfabakki. Fördjupa dig i denna populära rutt, där natur och kultur sammanflätas sömlöst. Upptäck de olika landskapen och de fängslande berättelserna från Islands bosättningstid till idag på Golden Circle, känd för sin närhet till Reykjavik. Efter upphämtning från kryssningshamnen följer du din guide till det fantastiska vattenfallet Gullfoss. Fortsätt till den imponerande Geysir och den charmiga mjölkgården Efstidalur. Slutligen utforskar du den pittoreska nationalparken Thingvellir, där du också besöker det hisnande Öxararfoss-vattenfallet.

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln, Friðheimar och Sky Lagoon Tour

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln, Friðheimar och Sky Lagoon Tour

Upplev några av höjdpunkterna i den gyllene cirkeln på denna dagsutflykt med Sky Lagoon-transfer från Reykjavik. Följ med på en geotermisk resa genom vulkaniska landskap och unika naturunderverk. Besök den berömda Friðheimar Tomatgård för att stanna till för lunch. Start resan i Þingvellir, som är ett av Unescos världsarv, och låt dig fördjupas i parkens skönhet och fridfulla atmosfär. Beundra de omgivande bergen och landskapet som är täckt av mossa. Se Silfra-sprickan och Oxararfoss-vattenfallet. Vandra mellan de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna, besök gejsern i det geotermiska området Haukadalur Valley och bevittna imponerande gejseraktivitet upp till 30 meter upp i luften med några minuters mellanrum och se fumaroler och lerkrukor. Stoppa vid de gyllene fallen eller Gullfoss, ett av Islands mäktigaste vattenfall, som har sitt ursprung i Langjökull-glaciären som rinner ut i en djup spricka som skapats av tektoniskt tryck. Gör ytterligare ett stopp för en måltid på Friðheimar Tomato Farm. Välj mellan världsberömd tomatsoppa, raviolipasta eller en grillad tortillapizza, och njut av allt du kan äta av läckert hembakat bröd, med inkluderat vatten, te och kaffe. Möt och hälsa på islandshästarna på vägen ut, eftersom de älskar uppmärksamhet. Finns du med rundturen och åker tillbaka till staden, stanna till för några fotomöjligheter längs vägen om du har tid innan du släpps av vid den otroliga Sky Lagoon. Njut av den inkluderade 7-stegsritualen och en handduk vid lagunen. Bara så mycket tid du vill vid lagunen, det rekommenderas att du tillbringar minst två timmar. Ta en taxi eller buss tillbaka till Reykjaviks centrum i tid för middag.

Reykjavik Ljudäventyr: Gyllene Cirkeln på egen hand

Reykjavik Ljudäventyr: Gyllene Cirkeln på egen hand

Börja med att ladda ner appen Action Tour Guide, som fungerar som din personliga reseguide, ljudguide och karta. Köp en rundtur per bil, inte per person. Alla lyssnar tillsammans! Obs: Denna 153 mil långa rundtur täcker de viktigaste delarna av Island på 3-6 timmar. Ge dig ut på en oförglömlig resa från Reykjavik, Islands hjärta, till landets lantliga skönhet. Dyk ner i berättelser om Islands ursprungliga invånare och deras möten med vikingar, blandat med berättelser om mytiska gudar som Odin, Thor och Loki. Först ut är det charmiga vattenfallet Helgufoss, som ligger en lätt vandring bort. Sedan kan du fördjupa dig i den isländska kulturen och lära dig mer om Nobelpristagare, poesi och traditionell dans. Ta dig till Vinaskógur, en av Islands sällsynta skogar, innan du beger dig till Thingvellir, födelseplatsen för världens äldsta parlament. Upplev sedan den magnifika nationalparken Thingvellir, med fantastiska vandringar, fantastiskt fiske och snorkling samt det storslagna vattenfallet Oxararfoss. Lär dig mer om det spektakulära norrskenet och de legender som det har inspirerat till. Följt av ett besök i en mytologisk figurs gåtfulla boning. Ta en andningspaus i de lugnande geotermiska baden, en oas för avkoppling. Tillbaka på vägen dyker du ner i en av Islands spännande sagor, där historia och fiktion blandas. Var beredd på ett skådespel vid den erupterande gejsern, en stor isländsk attraktion, och beundra sedan det majestätiska vattenfallet Gullfoss. Upplev sedan Secret Lagoon, Islands äldsta naturliga pool. Tanka på en unik växthusrestaurang innan du beger dig till Skálholt, ett historiskt religiöst centrum från 1106. Åk förbi den innovativa Sólheimar Ecovillage, som visar upp en unik stadsmodell. Avsluta resan med ett besök i Keridkratern, som speglar Islands vulkaniska arv. Turen avslutas bortom denna krater när du återvänder till Reykjavik med hjärtat fullt av oförglömliga upplevelser.

Reykjavik: Gyllene cirkeln, snorkling i Silfra och lunch på bondgård

Reykjavik: Gyllene cirkeln, snorkling i Silfra och lunch på bondgård

Upplev några av höjdpunkterna i Gyllene cirkeln på denna dagstur och Sky Lagoon-transfer från Reykjavik. Gå på en geotermisk resa genom vulkaniska landskap och unika naturliga underverk. Besök den berömda Friðheimar tomatgården för att stanna för lunch. Börja turnén i Þingvellir, en UNESCO: s världsarvslista, och fördjupas i parkens skönhet och fridfulla atmosfär. Beundra de omgivande bergen och landskapet täckt med mossa. Se Silfra Fissure och Oxararfoss vattenfall. Gå mellan de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna, besök Geyser i det geotermiska området Haukadalur Valley, och bevittna imponerande geyseraktivitet upp till 30 meter i luften med några minuters mellanrum och se fumaroler och lerkrukor. Stanna vid Golden Falls eller Gullfoss, ett av Islands mest kraftfulla vattenfall, som härstammar från Langjökull-glaciären som häller i en djup spricka skapad av tektoniskt tryck. Gör ytterligare ett stopp för en måltid på Friðheimar Tomato Farm. Välj mellan världsberömd tomatsoppa, ravioli pasta eller en grillad tortilla pizza, och njut av allt du kan äta av läckert hemlagat bröd, med inkluderat vatten, te och kaffe. Möt och hälsa på de isländska hästarna på väg ut, eftersom de älskar uppmärksamhet. Avsluta turnén och gå tillbaka till staden och stanna för några fotomöjligheter längs vägen om du har tid innan du släpps av i staden. Kontakta oss om alternativ för att inkludera Sky Lagoon, Flyga över Island till din Golden Circle. .

Golden Circle & Lunch på Fridheimar Tomatodling- med bilder

Golden Circle & Lunch på Fridheimar Tomatodling- med bilder

Upplev några av höjdpunkterna i Gyllene cirkeln på denna dagstur och Sky Lagoon-transfer från Reykjavik. Gå på en geotermisk resa genom vulkaniska landskap och unika naturliga underverk. Besök den berömda Friðheimar tomatgården för att stanna för lunch. Börja turnén i Þingvellir, en UNESCO: s världsarvslista, och fördjupas i parkens skönhet och fridfulla atmosfär. Beundra de omgivande bergen och landskapet täckt med mossa. Se Silfra Fissure och Oxararfoss vattenfall. Gå mellan de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna, besök Geyser i det geotermiska området Haukadalur Valley, och bevittna imponerande geyseraktivitet upp till 30 meter i luften med några minuters mellanrum och se fumaroler och lerkrukor. Stanna vid Golden Falls eller Gullfoss, ett av Islands mest kraftfulla vattenfall, som härstammar från Langjökull-glaciären som häller i en djup spricka skapad av tektoniskt tryck. Gör ytterligare ett stopp för en måltid på Friðheimar Tomato Farm. Välj mellan världsberömd tomatsoppa, ravioli pasta eller en grillad tortilla pizza, och njut av allt du kan äta av läckert hemlagat bröd, med inkluderat vatten, te och kaffe. Träffa och hälsa på de isländska hästarna på väg ut, eftersom de älskar uppmärksamhet.

Reykjavik: Game of Thrones privat dagstur med lyxjeep

Reykjavik: Game of Thrones privat dagstur med lyxjeep

Följ med på en oförglömlig dagsutflykt från Reykjavik som väcker Game of Thrones värld till liv mitt i Islands imponerande landskap. Ta en privat lyxig Game of Thrones Jeep-tur för en exklusiv resa till de platser som sätter scenen för ikoniska scener i den berömda HBO-serien. Islands hisnande landskap fungerade som en förtrollande bakgrund för många minnesvärda sekvenser i den framgångsrika HBO-serien. Bevittna själv den extraordinära skönhet som utgjorde kärnan i dessa inspelningsplatser och återupplev Game of Thrones storhetstid. Ditt första stopp, vattenfallet Þórufoss, kanske inte är lika känt som några andra i landet, men dess lockelse ligger i dess dolda skönhet längs den lugna floden Laxá Kjós. Denna majestätiska kaskad fick sin plats i Game of Thrones som scenen där draken Drogon letar efter getter i Meereen. Åk till nationalparken Þingvellir, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och har historisk betydelse som platsen för det gamla Alþing, världens första parlament som grundades år 930. Platsen markerar också den unika gräns där de nordamerikanska och europeiska tektoniska plattorna går isär. I nationalparken ligger Almannagjá, den kanjon som kallas Blodiga porten, en passage till Eyrie som används av karaktärer som Lillefinger, Sansa Stark, Arya och Hunden. Turen inkluderar även vattenfallet Öxarárfoss, som Arya ser när hon står vid det på hästryggen efter en våldsam strid. Fortsätt din lyxiga resa i den pittoreska dalen Þjórsárdalur på södra Islands högland och besök en rekonstruerad vikingagård som användes som Ollys by i norr. Byn har härjats av vildlingarna i serien och tillför ett mystiskt skikt till din resa. I närheten ligger det ofta förbisedda men fantastiska vattenfallet Háifoss, Islands näst högsta, innan vi beger oss mot Gjáin - en lugn dal som pryds av fascinerande vattenfall och lavaformationer som fungerade som en miljö för Aryas träningsscener. För inbitna fans av serien avslöjar denna lyxresa prakten hos några av de trollbindande inspelningsplatserna på sydvästra Island. Avsluta din privata Game of Thrones-tur med en säker återresa till Reykjavik och lämna dig med minnen från en extraordinär resa genom GoT:s världar. Under vintern (november till februari) är det få timmar med dagsljus på Island. Mycket av körningen kommer att ske i mörker och vissa platser kan besökas i skymning eller mörker, eller till och med hoppas över om det behövs.

De mest populära sevärdheterna i Reykjavik

Att göra i Öxarárfoss

Städer i Island

Öxarárfoss: Fler aktiviteter och sevärdheter

Öxarárfoss: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Öxarárfoss

Samlat omdöme

4.7
(40 recensioner)