Lägg till datum

Saker att göra i
Öxarárfoss

Öxarárfoss: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: Gyllene Cirkeln Island Självkörande Audio Tour

1. Reykjavik: Gyllene Cirkeln Island Självkörande Audio Tour

Börja med att ladda ner appen Action Tour Guide, som kommer att fungera som din personliga reseguide, ljudguide och karta. Köp en rundtur per bil, inte per person. Alla lyssnar tillsammans! Obs: Denna 153 mil långa rundtur täcker de viktigaste delarna av Island på 3-6 timmar. Möt hjältar, skurkar och magi på denna självguidade rundtur på Island med start i Reykjavik. Med appen som ljudguide besöker du vackra naturliga platser som ett vattenfall, geotermiska bad och en utbrottande geyser - allt genomsyrat av landets livliga historia av makt och magi. Starta i huvudstaden Reykjavik och kör ut till öns landsbygdsprakt, medan du lär dig om de ursprungliga invånarna på Island och hur de konfronterade vikingarnas ankomst. Bli bekant med berömda mytologiska figurer som Odin, Thor och Loki. Det första stora landmärket du når är Helgufoss, en kort vandring som leder till ett glittrande vattenfall. Samtidigt lär du dig om isländsk kultur - från Nobelpristagare till poesi till dans och mer! Näst reser du till Vinaskógur, känd som "vänskapsskogen", där många världsledare och dignitärer har besökt för att plantera ett träd. . Från det är det vidare till Thingvellir National Park, med underbara vandringar, bra fiske och snorklingsmöjligheter - och det enorma vattenfallet Oxararfoss. Fortsätt på kommer du att lära dig om Aurora Borealis, fakta och fiktion som den har inspirerat. De geotermiska baden ger en välkommen, fridfull blötläggning om du behöver en paus från enheten. Nästa upp är några av Islands främsta attraktioner: en enorm geyser som du nästan garanterat ser utbrott, Gullfoss, ett tornande vattenfall som når över 100 fot i höjd, och Secret Lagoon, Islands äldsta naturliga pool, följt av en unik växthusrestaurang! . Din rutt tar dig bredvid Skálhol, ett viktigt religiöst centrum som går helt tillbaka till år 1106 och sedan förbi den unika Sólheimar Ecovillage. Slutligen kommer du till Kerid-kratern och lär dig om Islands vilda vulkaniska historia. Turnén avslutas bortom denna krater, strax utanför Reykjavik.

Reykjavik: Gyllene cirkeln, tomatodling och Keriðkratern

2. Reykjavik: Gyllene cirkeln, tomatodling och Keriðkratern

Ta dig tillbaka till naturen och upptäck ikonerna i Gyllene Cirkeln på en heldagstur från Reykjavik. Gå in i den historiska nationalparken Thingcelli, där det nationella parlamentet grundades 930 e.Kr. Upptäck var de tektoniska plattorna på två kontinenter är i ständig rörelse. Gör ett snabbt stopp vid Laugarvatn by och på Efstidalur gård för att få en glimt av det lokala livet i området. Gå sedan till Strokkur-gejsern som bryter ut var femte minut vid Geysir geotermiska område. Känn kraften i Gullfoss vattenfall där vattnet som kommer från Langjökull-glaciären rinner oavbrutet i all sin härlighet. Stanna för lunch på tomatgården Friðheimar. Efter lunch kan du beundra den häpnadsväckande Kerið-kratern som är över tre tusen år gammal. Hör fantastiska berättelser från århundradena och upptäck en mängd olika geotermiska landskap längs vägen.

Gyllene cirkeln, lunch på tomatodling & Sky Lagoon - med foton

3. Gyllene cirkeln, lunch på tomatodling & Sky Lagoon - med foton

Upplev några av höjdpunkterna i den gyllene cirkeln på denna dagsutflykt med Sky Lagoon-transfer från Reykjavik. Följ med på en geotermisk resa genom vulkaniska landskap och unika naturunderverk. Besök den berömda Friðheimar Tomatgård för att stanna till för lunch. Start resan i Þingvellir, som är ett av Unescos världsarv, och låt dig fördjupas i parkens skönhet och fridfulla atmosfär. Beundra de omgivande bergen och landskapet som är täckt av mossa. Se Silfra-sprickan och Oxararfoss-vattenfallet. Vandra mellan de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna, besök gejsern i det geotermiska området Haukadalur Valley och bevittna imponerande gejseraktivitet upp till 30 meter upp i luften med några minuters mellanrum och se fumaroler och lerkrukor. Stoppa vid de gyllene fallen eller Gullfoss, ett av Islands mäktigaste vattenfall, som har sitt ursprung i Langjökull-glaciären som rinner ut i en djup spricka som skapats av tektoniskt tryck. Gör ytterligare ett stopp för en måltid på Friðheimar Tomato Farm. Välj mellan världsberömd tomatsoppa, raviolipasta eller en grillad tortillapizza, och njut av allt du kan äta av läckert hembakat bröd, med inkluderat vatten, te och kaffe. Möt och hälsa på islandshästarna på vägen ut, eftersom de älskar uppmärksamhet. Finns du med rundturen och åker tillbaka till staden, stanna till för några fotomöjligheter längs vägen om du har tid innan du släpps av vid den otroliga Sky Lagoon. Njut av den inkluderade 7-stegsritualen och en handduk vid lagunen. Bara så mycket tid du vill vid lagunen, det rekommenderas att du tillbringar minst två timmar. Ta en taxi eller buss tillbaka till Reykjaviks centrum i tid för middag.

Gyllene cirkeln med hemlig lagun, tomatodling i liten grupp

4. Gyllene cirkeln med hemlig lagun, tomatodling i liten grupp

Gör dig redo att njuta av Islands natur och kultur när du utforskar Gyllene cirkeln, den populäraste rutten på Island. Förundras över det dånande vattenfallet Gullfoss, Geysir geotermiska område, Thingvellir nationalpark och den hemliga lagunen. Efter hämtning i Reykjavik, ge dig av på din rundtur i en minibuss. Ta dig först till Gullfoss vattenfall och beundra detta kraftfulla och hypnotiserande naturfenomen. Fortsätt till det fantastiska geotermiska området Geysir och bevittna Strokkur-geyserns utbrott med några minuters mellanrum. Därefter kan du njuta av Thingvellir National Park, platsen för det antika parlamentet i Viking Commonwealth, grundat 930 e.Kr. Njut av den unika chansen att vandra mellan två kontinenter i en sprickdal skapad av den nordamerikanska och eurasiska tektonikens glidning. tallrikar. Efteråt, stanna för lunch (ingår ej) på Friðheimar tomatfarm där grön geotermisk energi används för att skörda tomater. Efter detta, förbered dig för att skämma bort dig själv med ett besök i termalpoolen "Gamla Laugin". Denna termiska pool, nu omdöpt till Secret Lagoon, är perfekt för att undvika folkmassorna och mingla med lokalbefolkningen. Den bildades 1891 och har den äldsta poolen på Island och hålls vid en konstant temperatur på 38-40° Celsius.

Reykjavik Ljudäventyr: Gyllene Cirkeln på egen hand

5. Reykjavik Ljudäventyr: Gyllene Cirkeln på egen hand

Börja med att ladda ner appen Action Tour Guide, som fungerar som din personliga reseguide, ljudguide och karta. Köp en rundtur per bil, inte per person. Alla lyssnar tillsammans! Obs: Denna 153 mil långa rundtur täcker de viktigaste delarna av Island på 3-6 timmar. Ge dig ut på en oförglömlig resa från Reykjavik, Islands hjärta, till landets lantliga skönhet. Dyk ner i berättelser om Islands ursprungliga invånare och deras möten med vikingar, blandat med berättelser om mytiska gudar som Odin, Thor och Loki. Först ut är det charmiga vattenfallet Helgufoss, som ligger en lätt vandring bort. Sedan kan du fördjupa dig i den isländska kulturen och lära dig mer om Nobelpristagare, poesi och traditionell dans. Ta dig till Vinaskógur, en av Islands sällsynta skogar, innan du beger dig till Thingvellir, födelseplatsen för världens äldsta parlament. Upplev sedan den magnifika nationalparken Thingvellir, med fantastiska vandringar, fantastiskt fiske och snorkling samt det storslagna vattenfallet Oxararfoss. Lär dig mer om det spektakulära norrskenet och de legender som det har inspirerat till. Följt av ett besök i en mytologisk figurs gåtfulla boning. Ta en andningspaus i de lugnande geotermiska baden, en oas för avkoppling. Tillbaka på vägen dyker du ner i en av Islands spännande sagor, där historia och fiktion blandas. Var beredd på ett skådespel vid den erupterande gejsern, en stor isländsk attraktion, och beundra sedan det majestätiska vattenfallet Gullfoss. Upplev sedan Secret Lagoon, Islands äldsta naturliga pool. Tanka på en unik växthusrestaurang innan du beger dig till Skálholt, ett historiskt religiöst centrum från 1106. Åk förbi den innovativa Sólheimar Ecovillage, som visar upp en unik stadsmodell. Avsluta resan med ett besök i Keridkratern, som speglar Islands vulkaniska arv. Turen avslutas bortom denna krater när du återvänder till Reykjavik med hjärtat fullt av oförglömliga upplevelser.

Reykjavik: Game of Thrones privat dagstur med lyxjeep

6. Reykjavik: Game of Thrones privat dagstur med lyxjeep

Följ med på en oförglömlig dagsutflykt från Reykjavik som väcker Game of Thrones värld till liv mitt i Islands imponerande landskap. Ta en privat lyxig Game of Thrones Jeep-tur för en exklusiv resa till de platser som sätter scenen för ikoniska scener i den berömda HBO-serien. Islands hisnande landskap fungerade som en förtrollande bakgrund för många minnesvärda sekvenser i den framgångsrika HBO-serien. Bevittna själv den extraordinära skönhet som utgjorde kärnan i dessa inspelningsplatser och återupplev Game of Thrones storhetstid. Ditt första stopp, vattenfallet Þórufoss, kanske inte är lika känt som några andra i landet, men dess lockelse ligger i dess dolda skönhet längs den lugna floden Laxá Kjós. Denna majestätiska kaskad fick sin plats i Game of Thrones som scenen där draken Drogon letar efter getter i Meereen. Åk till nationalparken Þingvellir, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och har historisk betydelse som platsen för det gamla Alþing, världens första parlament som grundades år 930. Platsen markerar också den unika gräns där de nordamerikanska och europeiska tektoniska plattorna går isär. I nationalparken ligger Almannagjá, den kanjon som kallas Blodiga porten, en passage till Eyrie som används av karaktärer som Lillefinger, Sansa Stark, Arya och Hunden. Turen inkluderar även vattenfallet Öxarárfoss, som Arya ser när hon står vid det på hästryggen efter en våldsam strid. Fortsätt din lyxiga resa i den pittoreska dalen Þjórsárdalur på södra Islands högland och besök en rekonstruerad vikingagård som användes som Ollys by i norr. Byn har härjats av vildlingarna i serien och tillför ett mystiskt skikt till din resa. I närheten ligger det ofta förbisedda men fantastiska vattenfallet Háifoss, Islands näst högsta, innan vi beger oss mot Gjáin - en lugn dal som pryds av fascinerande vattenfall och lavaformationer som fungerade som en miljö för Aryas träningsscener. För inbitna fans av serien avslöjar denna lyxresa prakten hos några av de trollbindande inspelningsplatserna på sydvästra Island. Avsluta din privata Game of Thrones-tur med en säker återresa till Reykjavik och lämna dig med minnen från en extraordinär resa genom GoT:s världar. Under vintern (november till februari) är det få timmar med dagsljus på Island. Mycket av körningen kommer att ske i mörker och vissa platser kan besökas i skymning eller mörker, eller till och med hoppas över om det behövs.

Privat tur på 6 timmar: Gyllene Cirkeln Essentials

7. Privat tur på 6 timmar: Gyllene Cirkeln Essentials

Din guide hämtar dig på morgonen på ditt hotell eller i hamnen. Denna tur är utformad för att passa in på en halv dag (ca 6 timmar) och visa dig de mest kända platserna på Island. Den är perfekt för den som vill upptäcka några isländska underverk utan att vara borta hela dagen. Vårt första besök blir nationalparken Thingvellir. I denna park grundades 930 det allra första parlamentet i Europa. Det är också den enda platsen i världen där den nordatlantiska ryggen (skiljelinjen mellan den nordamerikanska och den eurasiska tektoniska plattan) är synlig ovanför havsytan. Medan du står på kanten av den amerikanska kontinenten kommer du att njuta av ett vackert panorama över Islands största sjö: Thingvallavatn. Efter en kort promenad på ca 1 km längs den tektoniska plattan tar er guide er till ett litet, men fantastiskt vattenfall med en intressant historia: Öxarárfoss. Vi stannar sedan till i Geysir för att se en gejser som heter Strokkur. Den ursprungliga gejsern, som heter Geysir, har inte sprutat sedan år 2000. Men dess lillebror fortsätter att visa sig 24 timmar om dygnet, var 5:e till 10:e minut. Nästa och sista punkt på vår agenda är vattenfallet Gullfoss. Gullfoss översätts till "Det gyllene vattenfallet". Detta namn kan förklaras med en överraskande legend som kommer att berättas av din guide. Du kommer sedan att köras tillbaka till Reykjavík

Gyllene cirkeln: Extra liten grupp om högst 6 personer

8. Gyllene cirkeln: Extra liten grupp om högst 6 personer

Din guide hämtar dig på morgonen mellan kl. 8.30 och 9.00. När alla är ombord är det dags att ge sig av på resan till Gyllene Cirkeln. Ditt första stopp, cirka 45 minuter från Reykjavík, är nationalparken Thingvellir (Þingvellir). Denna plats är helt fantastisk, och även intressant, för sin historia och otroliga natur. Din guide kommer att berätta allt som finns att veta om platsen. Där kommer ni att ta en kort promenad genom parken och sedan till vattenfallet Öxarárfoss. Nästa stopp blir vid den varma källan Laugarvatn. Du kommer att häpna över det imponerande molnet av ånga som kommer ut ur den, men det är framför allt vad lokalbefolkningen använder den till som kommer att förvåna dig mest. Vi tar sedan en paus på en mjölkgård. Där får du smaka på hemgjord glass, som förmodligen är den bästa på Island. Nästa besök: Geysir! Måste vi verkligen beskriva den här? Du kommer att få se en aktiv gejser. Om Geysir, den ursprungliga, nu är vilande, är dess lillebror: Strokkur är mycket aktiv och sprutar var 5:e till 10:e minut. Alla älskar vattenfall, och det är därför vi ska besöka ytterligare ett idag: Gullfoss. Det mest kända vattenfallet på Island. Dess namn översätts till "Det gyllene vattenfallet" och en intressant legend förklarar detta namn. Hela resrutten kallas "Gyllene cirkeln" efter detta vattenfall. Slutligen kommer vi att besöka den vulkaniska kratern Kerið, som bildades för 6500 år sedan. Det som gör den speciell är dess röda färg, på grund av den höga mängden oxiderade järnavlagringar i klipporna, och den djupblå sjön som ligger på botten av den. Efter denna vackra dag kör din guide dig tillbaka till Reykjavík och släpper av dig på ditt hotell.

Öxarárfoss: Fler aktiviteter och sevärdheter

Öxarárfoss: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.