Våra mest rekommenderade saker att göra i Östra Island

Hof: Skaftafell Ice Cave guidad dagstur och glaciärvandring

1. Hof: Skaftafell Ice Cave guidad dagstur och glaciärvandring

Bege dig ut på en tur för att utforska de hänförande isformationerna och glaciärerna på den här guidade turen av Skaftafell. Beundra de naturligt utformade blå isgrottorna och lär dig mer om hur glaciärerna skapas av naturen. Din professionella vandringsguide kommer att ta dig till Falljökulls bas. Det här är platsen där Vatnajökulls stora isblock mynnar ut och här leds du upp till grottan. På dagar med klara väder kan du spana efter Hvannadalshnúkur långt borta i fjärran.

Vök bad: Geotermiska bad på östra Island Inträde

2. Vök bad: Geotermiska bad på östra Island Inträde

Vök Baths är ett geotermiskt besöksmål vid den vackra sjön Urriðavatn på östra Island. Vök Baths ligger bara 5 minuter från Egilsstaðir, den största bosättningen i öst, och är ett viktigt stopp på alla besök i denna del av landet. Vök Baths utnyttjar den geotermiska kraften i regionen för att skapa en unik badupplevelse med fantastisk utsikt över resten av sjön och det omgivande området. Fördjupa dig helt i Islands unika och orörda landskap och bli ett med naturen vid landets första serie av geotermiska flytande pooler. Det varma vattnet är så rent att det är certifierat som drickbart, och det är en isländsk destination för varma källor som inte liknar någon annan. Jämfört med resten av landet finns det relativt få varma källor på östra Island, vilket gör Vök Baths till en attraktion som du inte vill missa under din upptäcktsfärd på östra Island. Under vintern är det så underbart att bada och titta på stjärnorna och om vi har tur vårt vackra norrsken.

Från Reykjavik: Låg glaciärlagunen i en liten gruppresa

3. Från Reykjavik: Låg glaciärlagunen i en liten gruppresa

Tur till Islands sydkust och se naturens underverk, inklusive Jökulsárlón och vattenfallet Seljalandsfoss. Lär dig mer om området av din guide när du besöker pittoreska byar och svarta sandstränder. Begynna med ett besök vid det 60 meter höga vattenfallet Seljalandsfoss, som är ett måste vid utflykter längs kusten. Stanna sedan vid Islands sydligaste by, Vík í Mýrdal, innan du rider österut. Se hur landskapet förändras från frodiga jordbruksmarker till mörka slätter och svarta öknar. Om förhållandena tillåter det, gör ett besök i den fantastiska flodcanyonen Fjadrargljufur. Ankom slutligen till Jökulsárlón och låt dig slås av den eteriska atmosfären och de glittrande isbergen. Håll utkik efter nyfikna sälar och dykbombande arktiska skuvar. Promenera mellan isbergen på "Diamond"-stranden, känd för sin svarta sand nära glaciärlagunen. På vägen tillbaka, stanna till för att se en gammal torvkyrka och lägg märke till dess slående likhet med "hobbit hål". Din guide berättar mer om detta och om regionen.

Island: Hela ön Självguidad Audioguide

4. Island: Hela ön Självguidad Audioguide

Med Islands kompletta audioguide får du all information som en reseguide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen av var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så ingenting står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala Island reseguide för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om landet, folket och sevärdheterna i alla delar av landet. Den omfattar inte bara Ringvägen och Gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, Öst- och Västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Skaftafell: Utflykt till Vatnajökulls glaciär

5. Skaftafell: Utflykt till Vatnajökulls glaciär

Var med en certifierad guide på en vandringstur till Vatnajökull-glaciären, Europas största, och ta en titt på den. Gå med din grupp till isfallet på en naturskön och spännande vandring och njut av konstfulla isskulpturer som bildats av Falljokul-glaciärens frusna vatten längs vägen. Följ din guide på en naturskön vandring, under vilken du kan uppskatta det dramatiska landskapet som glaciären har skurit ut. Väl framme vid glaciärens tunga tar du på dig stegjärn, genomgår en säkerhetsgenomgång och ger dig sedan ut på det verkliga äventyret. Växla upp mot det otroliga isfallet (som Falljokull har fått sitt namn ifrån), där du utforskar en dramatisk terräng, full av frusna isformationer och isskulpturer. Få många fotomöjligheter medan du bevittnar det robusta och majestätiska isfallet. Lär dig av din guide hur glaciären bildades och hur den fortsätter att förändra sin form dag efter dag.

Island: 3-dagars tur till Gyllene cirkeln, sydkusten och glaciärerna

6. Island: 3-dagars tur till Gyllene cirkeln, sydkusten och glaciärerna

Upplev södra Islands skönhet på denna 3-dagars guidade tur från Reykjavik. Utforska Golden Circle, sov i Hveragerði Village och förundras över Geysir Strokkur. Se vågorna slå mot Reynisfjara svarta sandstrand och koppla av med en valfri kryssning på Jökulsárlón glaciärlagunen. Dag 1:Start din resa med att besöka höjdpunkterna i Gyllene cirkeln. Besök nationalparken Thingvellir där du kan stå med en fot i Europa och en i Amerika. Därefter kan du se Gullfoss, ett av de mest imponerande vattenfallen på Island, och förundras över Geysir Strokkur när den får utbrott var 5-10 minut. Upptäck det Marsliknande landskapet Kerið, en magisk krater sjö med strålande blågrönt vatten omgiven av ljusröd jord. Tillbringa natten i Hveragerði by innan du nästa dag börjar på sydkusten. Besök den geotermiska parken och prova bröd som bakats i den heta marken, koka ägg eller bara koppla av i gyttjebadet. Dag 2: Besök de två stora vattenfallen på sydkusten, Seljalandsfoss och Skógafoss, samt det mindre kända vattenfallet Glufrabui. Kör under den stora glaciärvulkanen Eyjafjallajökull till Mýrdalsjökulls glaciärtopp där du kan njuta av en valfri glaciärvandring. Finn din andra dag vid den ikoniska Reynisfjara-stranden, där havet slår mot den svarta sanden. Beundra de stora, sexkantiga basaltpelarna och de svarta havsstenarna. Vila ut vid en övernattning i det avlägsna Suðursveit fylket. Dag 3: Tillbringa tid med att titta på majestätiska glaciärer och laguner innan du beger dig till den fantastiska glaciärlagunen Jökulsárlón. Fördjupa dig i landskapet med en valfri båttur och ha chansen att se sälar simma runt de enorma isbergen. Det sista stoppet är slutligen vid Fjáðrárgljúfur River Canyon. I slutet av din turupplevelse åker du tillbaka till Reykjavik med en beräknad ankomsttid på 21:15.

Reykjavík: 2-dagars tur med isberg, glaciärer och vattenfall

7. Reykjavík: 2-dagars tur med isberg, glaciärer och vattenfall

Utforska Islands sydkust på en 2-dagars guidad tur från Reykjavik. Upplev fantastiska vyer över Solheimajokull-glaciären och lyssna på vågorna som slår in i Reynisfjara svarta sandstrand. Se sälar simma i Jökulsárlóns glaciärlagun och beundra Fjadrargljufur River Canyon. Förbered dig på att besöka sydkustens två stora vattenfall, Seljalandsfoss och Skógafoss, samt besöka det mindre kända, mer hemliga vattenfallet Glufrabui. Ni stannar till så att ni kan köpa lunch. Kör under den stora glaciärvulkanen Eyjafjallajökull och glaciärkappan Mýrdalsjökull, där du kan delta i en valfri glaciärvandring på cirka 1,5 timme och titta närmare på glaciären Solheimajokull. Skåda den stora Reynisfjara-stranden, där havet slår mot svart sand och sexkantiga basaltkolonner och klippstaplar tornar upp sig över omgivningarna. Efter övernattning på ett boende på den isländska landsbygden kan du ta en närmare titt på majestätiska glaciärer och laguner. Välj att förstärka din upplevelse med en 1,5-2 timmar lång guidad glaciärvandring. Välj det här alternativet och har med all nödvändig säkerhetsutrustning för att njuta av den fantastiska blå isen. Besök glaciärlagunen Jökulsárlón och ta en valfri amfibiebåtstur, där du seglar på lagunen. Se hur de enorma isbitarna spricker från glaciären Breiðamerkurjökull och sakta flyter ut i havet. Se isberg ligga på den levande svarta sanden som diamanter på satin. Se sälar simma runt de enorma isbergen innan du besöker den turkbeklädda kyrkan Hofskirkja och Fjadrargljufur River Canyon. Kanjonen bildades för några tusen år sedan under en istid och lämnade en slingrande flod efter sig när inlandsisen drog sig tillbaka.

Vatnajökull: Halvdagsvandring på Falljökull-glaciären

8. Vatnajökull: Halvdagsvandring på Falljökull-glaciären

Upptäck Islands naturliga skönhet på en spännande vandring som tar dig genom sprickor och isfall på Falljökull-glaciärerna i Vatnajökulls nationalpark. Möt dina guider, hoppa på 4X4 Super Jeep och börja din resa genom pittoreska landskap och upp till basen av Falljökull, en av utloppsglaciärerna på den enorma Vatnajökull-isen. Få ett unikt perspektiv på glaciären när du kör in i glaciärdalen. När du väl är inne lär du dig hur man använder stegjärn och får en kort säkerhetsgenomgång innan du ger dig ut på isen. Tillbringa de kommande 3 timmarna med att vandra genom det fantastiska isfallet som Falljökull är känt för. Titta noga och bli förvånad över isens fascinerande egenskaper. Lär dig mer om det lokala områdets geologi, geografi och historia när du leds till den högsta punkten för att beundra den oförglömliga utsikten över glaciärdalen. Den här turen är perfekt för dem som har varit på en glaciär tidigare eller för dem som gillar långa vandringar, men nybörjare som vill ha lite äventyr är också välkomna på turen.

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på Island i liten grupp

9. Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på Island i liten grupp

Ditt isländska äventyr börjar med upphämtning från Reykjavik och beger sig ut längs Gyllene cirkeln. Förundras över de naturliga landmärkena  Gullfoss  vattenfall och  Geysir  och  Þingvellir  nationalpark, fascineras av hett vatten som sprutar från jorden och lär dig om Islands historia medan du reser. Tillbringa din första natt på ett  mysigt  hotell på sydkusten. På dag 2 besöker du vattenfallen i  Skogafoss  och  Seljalandsfoss, där du kan gå bakom kaskaderna för en verkligt hisnande upplevelse. Härifrån ger du dig ut på en vandring till en närliggande gammal glaciär innan du går tillbaka till den svarta sandstranden vid  Reynisfjara. Tillbringa natten i den lilla byn  Vík och njut av ledig tid på kvällen för att utforska det lokala området eller mingla med dina medresenärer. På dag 3 upptäcker du  Skaftafell  National Park, där glittrande vita isskivor skapar en kontrast mot den skarpa svarta sanden. Ta därefter en rundtur i en fantastisk isgrotta och se enorma isblock flyta i glaciärlagunen i  Jökulsárlón. Tillbringa kvällen med att leta efter det världsberömda norrskenet, en upplevelse som du kanske bara får uppleva en gång i livet. Dag 4 tar dig med på en vildmarksutflykt genom de östra fjordarna på jakt efter vilda renar och andra inhemska djur. Därefter får du lära dig mer om kulturen och livsstilen i de närliggande byarna och passerar sedan sjön  Lagarfljót, där det sägs att ett monster lever! Förundras över skogarna i  Hallormsstaðaskógur  innan du tillbringar natten i en lugn by. Utforska den geotermiska regionen  Mývatnsjön  på dag 5 och se  Dimmuborgirs lavapelare. Fortsätt till  Námaskarð -passet och titta på jorden som kokar och bubblar och tillbringa sedan natten i  Akureyri, huvudstaden i norr. Slutligen, på dag 6, vandrar du längs  Eyjafjörðurs  hisnande fjord och besöker  Kaffi Kú  för att träffa lokala bönder. Du kommer att stanna till vid Hauganes för en valskådningstur, inkluderad i denna äventyrliga utflykt. I slutet av en hektisk och spännande 6-dagars  resa återvänder du tillbaka till Reykjavik där äventyret tar slut.

Från Reykjavík: 4-, 5-, 6- eller 7-dagars ringvägstur i liten grupp

10. Från Reykjavík: 4-, 5-, 6- eller 7-dagars ringvägstur i liten grupp

Spendera 4, 5, 6 eller 7 dagar på en roadtrip runt landet med is och eld. Utforska och se de bästa attraktionerna på Island och upplev ett äventyr utan att behöva oroa dig för att ta dig runt. Det maximala antalet passagerare på denna tur är 19 vilket skapar en mer personlig och njutbar upplevelse. Dag 1 - Islands sydkust Avresa från Reykjavík, se vattenfallen Skogafoss, Seljalandsfoss och Glubrabui och beundra de svarta sandstränderna vid Reynisfjara Beach. Ta in utsikten på en valfri (extra kostnad) glaciärvandring. Dag 2 - Äventyr i öst Börja dagen med stil med ett besök i Jokulsarlon Glacier Lagoon, där du kan ta en valfri (extra kostnad) amfibiebåttur, och den närliggande Diamond Beach. Kör till Vestrahorn- och Studlagil-klyftorna innan du fortsätter längs den dramatiska östkusten som ståtar med långa, smala fjordar med branta sidor och taggiga toppar. I slutet av dagen kan du ta ett valfritt dopp (extra kostnad) i Vök Geothermal Floating Pools. Dag 3 - Sjön Mývatn och vattenfall Idag ska du upptäcka den unika naturliga vulkaniska miljön vid sjön Mývatn. Här finns geotermiska varma källor, grottor med ångande blått vatten, imponerande klippformationer, unikt fågelliv och fauna. Utforska höjdpunkter som det magnifika Dettifoss, som är Europas mest kraftfulla vattenfall och Góðafoss - gudarnas vattenfall. Koppla av i slutet av dagen ett valfritt (extra kostnad) besök på Forest Lagoon Geothermal Spa och kasta dig ner i silkeslen, blått vatten rikt på hudläkande mineraler. Dag 4 - Norra Island Börja dagen i Akureyri, huvudstaden i norr. Här kan du njuta av atmosfären i denna charmiga stad och delta i en valskådningstur med båt (extra kostnad). När du kör genom nordkusten mot Reykjavik kommer du att få en stund att njuta av Hvítserkur och Kolugjufur Canyon. Dag 5 (valfri) - Borgarfjörður och lavagrottor Beundra det stora Hraunfossar, en serie vattenfall som bildas av bäckar som rinner över ett avstånd på nästan 300 fot. Efteråt kan du se det majestätiska vattenfallet Barnafoss och Reykholts historiska plats. Gå sedan in i Islands största lavagrotta, Viðgelmir, innan du avslutar dagen vid Deildartunguhver, den högst belägna varma källan i Europa. Dag 6 (valfri) - Snæfellsnes nationalpark Tillbringa dagen med att utforska Snæfellsnes nationalpark. Denna park har ofta kallats "Island i miniatyr", på grund av dess många olika geologiska variationer. Missa inte ett besök här om du vill fånga den sanna andan och skönheten på ön. Dag 7 (valfri) - Gyllene cirkeln Avsluta din tid på Island med en resa längs Islands mest populära rutt. Se gejsrar, det gyllene vattenfallet, nationalparken Thingvellir och vulkanen Kerið, som alla är obligatoriska sevärdheter för besökare. Du kan också välja att lägga till ett besök i Blå lagunen till din rundtur idag.

Lägg till datum

Saker att göra i
Östra Island

Alla aktiviteter

17 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Östra Island

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Östra Island

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Östra Island?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Östra Island:

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Östra Island?

Östra Island: Fler aktiviteter och sevärdheter

Östra Island: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.