Saker att göra i
Östersjön

Våra mest rekommenderade saker att göra i Östersjön

Stockholm: Sightseeingkryssning i Stockholms skärgård med guide

Stockholm: Sightseeingkryssning i Stockholms skärgård med guide

Upplev det bästa av Stockholms skärgård på kort tid på en stadskryssning tur & retur. Med en reseguide ombord får du lära dig mer om historien bakom de olika sevärdheterna du passerar. Njut av en resa med vackra sevärdheter och fascinerande historier.  Börja din tur från Strandvägen  och hoppa ombord på M/S Östanå I, byggd 1906, eller S/S Stockholm, byggd 1931. Köp varma och kalla drycker samt smörgåsar från kafeterian ombord. Se när din guide pekar ut de naturliga platserna i Stockholms skärgård, den näst största i Östersjön.

Från Köpenhamn: Lund och Malmö 2-länderstur

Från Köpenhamn: Lund och Malmö 2-länderstur

Ta en guidad dagsutflykt från Köpenhamn till de historiska städerna Malmö och Lund i grannlandet Sverige. Besök Hamlets slott, njut av fritiden i Helsingör, ta en båttur över Öresund och utforska Lunds domkyrka innan du handlar i Malmö. Börja din dag av äventyr genom att träffa din lokala guide framför Grand Hotel. Efter ett kort möte och hälsa, hoppa ombord på ditt bekväma fordon och ge dig av på din dagstur. Börja din tur med ett besök på Hamlets slott. Strax efter, ta en naturskön biltur längs kustvägen Strandvejen och anländ till den charmiga gamla staden Helsingør, även känd som Helsingör. Njut av ledig tid att promenera på gatorna i denna vackra stad innan du går ombord på en båt till Sverige. Segel över Öresund och res till Sveriges stränder. Vid ankomsten till Sverige, kör längs de pittoreska landsvägarna till den antika staden Lund. Besök Lunds domkyrka. Bakom katedralen finns en chans att utforska de små gatorna med hus som går tillbaka till 1700-talet. Fortsätt med en resa till Malmö med ledig tid att shoppa. Med Sveriges lägre inköpsskatter är detta ett bra ställe att göra fynd på varor att ta med dig hem. Avsluta din tur tillbaka i Köpenhamn och passera den imponerande Øresundsbron på återresan.

Stockholm: Båtutflykt under huvudstadens broar

Stockholm: Båtutflykt under huvudstadens broar

Boka en sightseeingtur och upplev Stockholm från vattnet. Gå ombord på ditt sightseeingfartyg och lyssna på den inspelade kommentaren som finns på 10 språk när du tar in de ikoniska sevärdheterna i denna fantastiska stad. Passera under flera broar och genom en sluss som förbinder Östersjön med Mälaren. Längs vägen ser du sevärdheter i Stockholms innerstad, Gamla stan, Södermalm, Lilla Essingen och Stora Essingen, den nya stadsdelen Hammarby Sjöstad och grönområdena på Kungliga Djurgården. Guidning via din egen mobiltelefon och hörlurar eller via båtens guidesystem och hörlurar. Guidad på 10 olika språk, bland annat engelska, svenska, tyska, franska, spanska, italienska, ryska, japanska och kinesiska.

Malmö: 50-minuters sightseeingbåttur

Malmö: 50-minuters sightseeingbåttur

Tillbringa 50 minuter resandes med båt längs kanaler och under broar, och ta in Malmös sevärdheter från vattnet. Guiden ombord kommer att erbjuda kommentarer om stadens historia, viktiga personligheter och landmärken längs vägen. Du kommer att åka i en båt med öppet tak för att garantera fri utsikt över staden och dess sevärdheter. På utgångspunkten hittar du en kafeteria som serverar bakverk, pannkakor med vispgrädde och sylt och mycket mera. Om du vill är du välkommen att sätta ihop din egen picknickkorg med saker från kafémenyn och ta med dig den på sightseeingturen.

Göteborg: Inträdesbiljett Universeum

Göteborg: Inträdesbiljett Universeum

Boka entrébiljetter till Universeum, ett offentligt science center och museum i Göteborg, och en av Sveriges mest besökta upplevelser. Upplev allt från raketer och planeter till apor och atomer - och nästan allt däremellan. Utforska världen, ner till dess minsta molekyler, såväl som ofattbart stora galaxer, för att upptäcka var vi passar in i universum. Lyssna på djursamtal, följ med på en guidad tur eller titta på en föreställning. Om du känner dig hungrig eller sugen på ett mellanmål kan du gå till närmaste restaurang och kafé i byggnaden. Utför experiment som en forskare i kemilabbet eller lär dig mer om din kropp i utställningen Humans. Upptäck hur användbar matematiken är i vardagen på Mathrix. Ta med de små till Miniverseum. Vandra genom vildmarken och se apor och sengångare i regnskogen. Upptäck livets fascinerande mekanismer, mänsklighetens tekniska framsteg, naturens episka mångfald och rymdens otaliga mysterier. Förstå det större sammanhanget för ämnen och fenomen och lär dig hur världen fungerar och hur allt är sammankopplat.

Göteborg: Go City All-Inclusive Pass med 20+ attraktioner

Göteborg: Go City All-Inclusive Pass med 20+ attraktioner

Upplev det bästa av Göteborg och spara upp till 50%* med ett bekvämt digitalt all-inclusive-pass. Välj mellan 1-dags- eller flerdagarspass och få tillgång till mer än 25 attraktioner, turer och andra upplevelser. Följ med på fascinerande bussturer och båtturer, och besök stadens mest populära museer. Använd din telefon som biljett till alla inkluderade attraktioner, under så många dagar som du vill. Ladda ner Go City-appen och använd den interaktiva guiden, planera din resplan och boka attraktioner i realtid, aktivera sedan ditt pass genom att skanna QR-koden vid en attraktion. Anpassa ditt äventyr med rundturer med hop-on hop-off-buss och båtturer, och se lokala dolda pärlor ombord på en paddanbåt. Gothenburg All-Inclusive Pass inkluderar populära saker att göra i Göteborg, inklusive: - Universeum - Paddan båttur (säsongsbetonad - april till september**) - Göteborgs rundtur med hop-on hop-off-buss (säsongsbetonad - april till september**) - Sjöfartsmuseet & Akvariet - Maritiman - ett flytande skeppsmuseum (säsongsbetonat - april till oktober**) - Båtutflykt runt ön Hisingen - Göteborgs stadsmuseum - Slottsskogen Äventyrsgolf (säsong - april till oktober**) - Göteborgs choklad- och godisbutik - Göteborgs konstmuseum & Hasselblad Center - Göteborgs hop-on hop-off-båt (säsongsbetonat - juni till augusti**) - Aeroseum - Fängelseön Göteborg (reservation krävs) - Skärgårdstur med guide (säsongsbetonat - sommar**) - Kajakäventyr i centrala Göteborg (säsongsbetonat**) Och mycket mer! *Besparingar baserade på exempel på resplaner på Go Citys webbplats. **Observera: tidtabellerna för säsongsaktiviteter kan ändras och kanske inte är i drift alla dagar i veckan. Se till att kontrollera informationen om attraktionerna i guiden eller Go City-appen innan du åker.

Köpenhamn: Rundtur över Öresundsbron till Lund och Malmö

Köpenhamn: Rundtur över Öresundsbron till Lund och Malmö

Beundra den imponerande Øresundsbron som är en av de längsta broarna i Europa, när du reser från Köpenhamn till Sverige. Upptäck den historiska staden Lund och använd din tid hur du vill i Malmö, Sveriges tredje största stad. Börja din tur på Hotel Astoria i Köpenhamn och resa över Öresundsbron. Ta dig till Lund, en så gammal stad att den går åtminstone bak till vikingatiden. Upptäck Lunds domkyrka, vars konstruktion slutfördes 1145 och utforska de små kullerstensgator som omger den. Res sedan tillbaka söderut till Malmö och bestäm själv hur du ska spendera din tid. Utforska tillsammans med din guide det största torget i Malmö, Stortorget. Ät från ett urval av Malmös populäraste restauranger på Lilletorget som ligger strax bakom Stortoget. Njut av den parisiska känslan och se några historiska byggnader samt en vintage telefonkiosk. Eller gå mot nordvästsidan av Stortoget för att nå Södergatan, Malmös största shoppinggata och gångväg. Handla i varuhuset Åhlens eller i många andra kvalitetsklädbutiker. Kolla in Stora Nygatan längst ner i Södergatan, här hittar du Hansa köpcentrum. Om kultur är mer din sak, välj från ett urval av museer. Få en känsla för samtiden på Malmö moderna konstmuseum, eller dyka in i historia på Malmö naturhistoriska museum. Den senare ligger på slottet i Malmöhus, som är från renässansen och är också värd för Malmö konstmuseum, vars samling sträcker sig från 1500- till 1900-talet. Slutligen förundras över Turning Torso i Malmö, den högsta byggnaden i Skandinavien, innan du återvänder till Köpenhamn. Observera att det inte är möjligt att gå in i Turning Torso och att inträde till museerna i Malmö inte ingår i turen. 

Malmö: Höjdpunkter Självguidad stadsvandring i Gamla stan

Malmö: Höjdpunkter Självguidad stadsvandring i Gamla stan

Turen börjar vid tågstationen och tar dig först till en mycket populär fotoplats i Malmö, fyren, innan du går till Malmös äldsta byggnad, Peterskyrkan, och vidare till Malmö stadsteater. Teatersalongen är särskilt sevärd eftersom den byggdes som en hippodrom redan 1899. Turen fortsätter genom historiska shoppinggallerior till det historiska Stortorget, vidare till Rådhuset och in i hjärtat av Gamla Staden, Malmös gamla stadskärna. Här pulserar livet och Lilla Torg är också en populär nöjesplats. Du kommer att besöka Gustav, ett populärt torg för lokalbefolkningen och turister, innan du tittar på skor på en bro och besöker en katt på en trappa. Fortsätt längs en kanal till Malmöhus slott innan turen avslutas nära startpunkten. Vid stoppen finns underhållande uppgifter att lösa och roliga frågor att besvara. Vem vet till exempel vad ... men nej, det berättar vi inte än! Turen är ett utmärkt sätt att komma ut och upptäcka nya saker med familjen, vännerna eller på egen hand. Det är som att bli visad Malmö av en god vän. Många anekdoter kommer att berika din promenad genom staden. Du kan starta turen när som helst och så ofta du vill i webbläsaren på en smartphone. På plats eller till och med bekvämt från din soffa. Njut av din tid i Malmö! *** Bra att veta *** Du kommer att få länken för att starta turen i ett e-postmeddelande direkt efter bokningen.

Abisko: Guidad Aurora Chase med transfer till hotell

Abisko: Guidad Aurora Chase med transfer till hotell

Vill du uppleva spänningen i att leta efter och jaga norrsken i området kring Abisko nationalpark? Detta spännande äventyr börjar när du blir upphämtad. Efter att ha samlat alla gäster för kvällsäventyret kommer din professionella norrskensguide att använda den samlade erfarenheten från Lights Over Lapland och Activities in Abisko-teamet, i kombination med lokala väder- och norrskensprognoser, för att fatta bästa möjliga beslut om var du ska leta efter norrsken. Under vår kväll tillsammans reser vi upp till 90 km till en av flera spektakulära platser med dokumenterad erfarenhet och mycket hög sannolikhet att lyckas. Under detta äventyr kommer din guide att prata om norrsken, historien om Abisko nationalpark och servera dig en varm dryck. Missa inte denna unika norrskensjakt, där du kan använda vår erfarenhet och rörlighet för att åka dit där norrskensaktiviteten är som störst och där vädret ger oss goda chanser att lyckas! Boka ditt äventyr idag! Många av platserna ligger vid sjöar och floder som gör att du kan se norrsken på himlen OCH reflektera i den polerade isen under vintern. Vårt team av proffs har tillgång till fler spektakulära platser än någon annan operatör i Abisko. Under ditt äventyr besöker vi vanligtvis minst en av följande platser:

Från Stockholm: Kryssning till Helsingfors med övernattning och frukost

Från Stockholm: Kryssning till Helsingfors med övernattning och frukost

Res från Stockholm till Helsingfors över natten med fartyg och njut inte bara av de två städerna utan också av en avkopplande tid ombord. Lämna Stockholm på eftermiddagen, checka in i din bekväma privata hytt med havsutsikt och gör det mesta av din tid ombord. Utnyttja frukostbuffén, som ingår i priset. Ät middag på Grand Buffet eller i någon av à la carte-restaurangerna. Strosa runt i butikerna med globala och lokala varumärken, lyssna på singer-songwritern i puben, se kvällsshowen i Starlight Palace eller sjung karaoke. Koppla av i bastun och efteråt, drick en snygg cocktail i baren. Anländer till Helsingfors väl vilad nästa morgon. Om du vill resa tillbaka kan du boka resa tillbaka som en annan produkt. Du kan också boka middag som ett tillägg.

Alla aktiviteter

108 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Östersjön

Att göra i Östersjön

Östersjön: Fler aktiviteter och sevärdheter

Östersjön: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Östersjön

Samlat omdöme

4.4
(4 826 recensioner)

En absolut höjdpunkt. Jag skulle göra det igen i ett hjärtslag. Tydlig rekommendation till varje besökare till Göteborg.

Mycket rolig rundtur, vår guide tog oss genom staden med mycket humor och musik! Högt rekommenderad

Guidens underbart humoristiska förklaringar var höjdpunkten. Skärgården är fantastisk att se.

Jesper och Stephen varit fantastiska,tusen tack för en underbar upplevelse!!

Mycket trevlig tur genom Stockholms skärgård, jag kunde få ett intryck.