Våra mest rekommenderade saker att göra i Oslob

Cebu City: Valhajsimning & Kawasan Falls kanjonklättring

1. Cebu City: Valhajsimning & Kawasan Falls kanjonklättring

Ge dig ut på en simningupplevelse med valhajar som du bara upplever en gång i livet. Njut av en naturskön resa tillsammans med din privata guide från östkusten av Cebu till staden Oslob för att få syn på denna magnifika fiskart. Snorkla och simma bland dessa stora och vänliga varelser i deras naturliga livsmiljö. Efter att ha simmat tillsammans med dina nya fiskvänner anländer du till Badian för att äta lunch före ditt kanjonäventyr. Du åker till hoppplatsen och simmar, klättrar, firar dig ned med mera över Badians pittoreska klippor - missa inte chansen att hoppa från klippor som är så höga som nio meter.  Slappna av efter dina nervkittlande hopp med ett dopp i det vackra vattnet i de vackra och lugna Kawasan Falls. Du kommer sedan att lämnas av vid ditt hotell med oförglömliga minnen och hjärtat fyllt med extas.

Oslob: Privat rundtur med valhaj, Tumalog Falls och apor

2. Oslob: Privat rundtur med valhaj, Tumalog Falls och apor

Upptäck den vackra staden Oslob på en privat dagsutflykt från Mandaue, Lapu-Lapu eller Cebu City. Följ med på ett oförglömligt äventyr som kombinerar naturens underverk med ett nära möte med milda jättar, spännande vattenfall, charmiga apor och en traditionell lokal delikatess. Din resa mot den vackra staden Oslob, som ligger i den sydöstra delen av Cebu, börjar med upphämtning på hotellet. När du anländer till Oslob välkomnas du av synen av det azurblå havet. Upplev spänningen växa när du förbereder dig för resans höjdpunkt: att simma med valhajar. Oslob är känt för sin hållbara valhajsturism, där du kan uppleva snorkling tillsammans med dessa mjuka jättar i deras naturliga miljö. Turen inkluderar en genomgång av certifierade guider om ansvarsfull interaktion med valhajar, vilket säkerställer välbefinnandet för dessa majestätiska varelser. Efter mötet med valhajarna fortsätter äventyret med ett besök vid Tumalog Falls. Tumalog Falls ligger inbäddat bland frodig grönska och fängslar besökare med sin gardinliknande kaskad som skapar en fascinerande effekt. Svalka dig i det uppfriskande turkosa vattnet och fördjupa dig i naturens fantastiska skönhet. Nästa punkt på resplanen är ett besök i en lokal apreservat, där du kan interagera med lekfulla primater. Fristaden är avsedd för bevarande och rehabilitering av apor, och din guide kommer att dela insiktsfull information om dessa intelligenta varelser och deras betydelse i ekosystemet. När dagen närmar sig sitt slut bjuds du på en äkta filippinsk chicharron (traditionellt snacks med krispigt fläskkött). Efter att ha sett det bästa av Oslob körs du tillbaka till din upphämtningsplats för avlämning.

Från Cebu: Snorkla med valhajar & Tumalog Falls

3. Från Cebu: Snorkla med valhajar & Tumalog Falls

Åk med privat bilcharter till Oslob där du på riktigt nära håll kan möta vänligt sinnade valhajar under din vistelse i Cebu. Denna långsamma fisk av arten matt-hajar, som filtrerar sin föda, är världens största fisk - och verkligen en syn för ögat! På denna utflykt får du snorkla och simma med valhajarna. För att inleda ditt äventyr, vakna upp på gott humör och bli upphämtad i ditt hotells lobby kl. 03.00. Gör en naturskön resa längs Cebus södra kust. På plats i Oslob får du din snorklingsutrustning och kan hoppa i vattnet för ditt möte med valhajarna. Efter en genomgång om vad du ska hålla koll på och grundläggande säkerhetsregler är det dags att för en njutbar tid i det vackra havet som vimlar av fantastiska havsvarelser. Ta dig tid att vänja dig vid vattnet och snorklingsutrustningen och ha en verkligt unik upplevelse genom att bli vän med Oslobs berömda valhajar.I slutet av upplevelsen kan du njuta av en lokal lunch för att ladda din energi.Återvänd tillbaka till ditt boende i Cebu runt 13-14 med en bekväm privat transfer. Uppgradera din aktivitet för att inkludera en 1-timmes avslappnande helkroppsmassage. Välj mellan svensk, shiatsu eller thailändsk massage. Ge ro till själen och ny energi till kroppen efter en lång resdag. Alternativt, efter din valhajsupplevelse kan du uppgradera din aktivitet och besöka Tumalog Falls. Din guide tar dig med på en vandring och en motorcykeltur för att se unika klippformationer och vattenfallens klara vatten. Återvänd till Cebu/Mactan kl. 16.00.

Cebu: Oslob valhajsimning och tur till Tumalog Falls

4. Cebu: Oslob valhajsimning och tur till Tumalog Falls

Upptäck valhajens majestät på den här turen med en lokal guide. Njut av bekvämligheten med privat hämtning och lämning vid ditt boende i Cebu City, Mactan eller Mandaue City. Använd den medföljande snorkelutrustningen för att se dessa varelser i sin naturliga miljö. Starta dagen med en tidig upphämtning på morgonen från ditt hotell. Slappna av under körningen i en luftkonditionerad bil med utsikt över kusten och natursköna berg på vägen till Oslob. Vid ankomsten till Oslob serveras en lätt frukost med en kort orientering av den lokala guiden. Ta en liten båt ut till platsen där valhajarna är aktiva. Hoppa i vattnet med snorkel och simma tillsammans med dessa milda jättar i deras naturliga miljö. Dessa valhajar kallas lokalt för "butanding" och de är världens största fiskar. Efter att ha simmat med valhajarna kan du ta en tur till de natursköna vattenfallen i Tumalog där du kan bada eller ta några bilder innan du blir skjutsad tillbaka till ditt hotell.

Cebu: Privat bad på Sumilon Island och valfri simtur med valhaj

5. Cebu: Privat bad på Sumilon Island och valfri simtur med valhaj

Upptäck de orörda stränderna och det kristallklara blå vattnet på Sumilon Island på denna privata heldagstur från Cebu. Stig upp tidigt, möt din chaufför i hotellobbyn i Cebu City, Mactan eller Lapu-Lapu City och åk sedan till Oslob city. Därifrån tar du en båt från en liten hamn för att komma fram i närheten av Sumilon Island och sedan njuta av ön och dess omgivningar i cirka 4-5 timmar. Utforska öns naturliga lagun som skyddas av mangrover och håll utkik efter det lokala djurlivet. Sola på rena stränder och simma i det klarblå vattnet. Om du har tur kanske du får syn på en sköldpadda eller en vild valhaj. När din tid runt ön är slut åker du tillbaka till ditt boende i Cebu City, Mactan eller Lapu-Lapu City. Om du är ute efter ett äventyr kan du förlänga din resa genom att simma med valhajar före resan till Sumilon Island. Efter en genomgång om vad du ska leta efter och grundläggande säkerhetsregler kan du ge dig ut på en simningupplevelse som du bara en gång i livet får uppleva med fantastiska valhajar. Snorkla och simma tillsammans med dessa milda jättar i deras vackra naturliga miljö. För en avkopplande dagsutflykt väljer du alternativet med valhajsimning och tillgång till Sumilon Island beach resort. Efter att ha simmat med valhajarna går du in på den enda anläggningen på Sumilon Island där du kan njuta av en lunchbuffé, hyra utrustning för vattenaktiviteter och faciliteterna på anläggningen. Du kan fritt använda lagunpoolen, stranden, barnparken och solstolarna.

Från Cebu City: Dykning med valhajar i Oslob

6. Från Cebu City: Dykning med valhajar i Oslob

Res med privat bilcharter till Oslob där du kommer nära de vänliga valhajarna på din resa till Cebu. Denna långsamt rörliga filtermatande matthaj är en av de största kända fiskarterna - och en sann syn att beskåda. På resan får du dyka och simma med valhajarna. För att påbörja ditt äventyr ska du vakna upp i god tid och där du kommer att hämtas upp i din hotellobby klockan 5:00. Ta en naturskön biltur längs södra Cebus kustlinje. När du anländer till Oslob får du en orientering med en dykmästare om hur man gör och hur man utrustar sig. Därefter hoppar du i vattnet för att möta valhajen. Efter en genomgång av vad du ska leta efter och grundläggande säkerhetsregler kan du njuta av din tid i det vackra havet fyllt av fantastiska havsvarelser. Ta dig tid att vänja dig vid vattnet och snorklingsredskapen och få en verkligt unik upplevelse när du blir vän med Oslob's berömda valhajar.

Oslob: Sumilon Sand Bar, valhajar och snorkling dagstur

7. Oslob: Sumilon Sand Bar, valhajar och snorkling dagstur

För en naturskön tur längs kusten i södra Cebu, se sköldpaddor och valhajar och slappna av i solen på den här dagsutflykten. Börja ditt äventyr tidigt och bli hämtad från din hotellobby klockan 3 på morgonen. Hör en kort genomgång om grundläggande säkerhet och vad du ska leta efter, utrust dig med snorklingsutrustning och hoppa i vattnet för att möta valhajen. Få en verkligt unik upplevelse med Oslob's berömda valhajar. Därefter besöker du den underbara ön Sumilon Island med sina fantastiska stränder och ceruleanblått vatten. Se den berömda och vackra vita sandstranden på Sumilon Island på nära håll. Till sist ska du utrusta dig med snorkel och mask. Stanna till vid en dyk- och snorkelplats i världsklass i Moalboal och se skyddade koraller och inhemska marina arter. Simma bland fiskarna och ge dem till och med mat. Fånga en skymt av havssköldpaddor vid Turtle Bay eller se dig omgiven av enorma stim av Cebus berömda sardiner.

Cebu: Båtutflykt med simning med valhaj och lunch

8. Cebu: Båtutflykt med simning med valhaj och lunch

Snorkla med majestätiska valhajar på denna dagstur med båt från Cebu. Beundra sandbanken och det turkosa vattnet på ön Sumilon. Håll energin uppe med en läcker lunch. Res till Kawasan Falls för att bada i de naturliga poolerna och lagunerna. Vi hämtas tidigt på morgonen från ditt bekväma boende i Cebu. Luta dig tillbaka och slappna av på den natursköna transfern längs den södra kusten i en luftkonditionerad bil. Stanna i Oslob och hoppa ombord på en båt. Lyssna på en säkerhetsgenomgång. Ta på dig snorklingsutrustningen och hoppa i vattnet. Förundras över massiva valhajar medan du simmar. Fortsätt att upptäcka de orörda stränderna på Sumilon Island. Promenera på den berömda vita sandstranden på Sumilon Island. Slå dig ner och ät en lunch med kyckling, fläsk, färska frukter och ris. Slutligen tar du dig till Kawasan Falls. Ta bilder av hur det djupblå vattnet kontrasterar mot den gröna djungeln. Ta ett uppfriskande dopp i detta vattenfall i tre lager innan du återvänder till ditt boende i Cebu.

Från Cebu: Snorkling och kanjonpaddling med valhaj i Oslob

9. Från Cebu: Snorkling och kanjonpaddling med valhaj i Oslob

Den här heldagsutflykten börjar i Cebu. Efter tre timmars bilresa kommer du till Oslob för att prova på snorkling med valhaj som bara kan upplevas här. Du behöver inte vara en bra simmare för att komma nära dem eftersom du kommer att ha en hel flytväst. Valhajarna är mycket tama och ofarliga. Du kommer att få en oförglömlig upplevelse! Efter snorklandet åker ni till Kawasan Falls, det största vattenfallet i Cebu, för canyoning. Du åker nerför floden, korsar klipporna, glider nerför naturliga rännor och hoppar sedan ner i den djupa poolen! Du får sällskap av en professionell instruktör längs vägen. Eftersom dessa två platser ligger 2,5 till 3 timmar från Cebu med bil, är det bara att följa med på vår tur-och-retur-resa som garanterar att du får en produktiv och rolig dag. Vi skickar dig tillbaka till staden på kvällen i slutet av turen. Efter det kan du gå till ett spa för lite vila och avkoppling eller njuta av en underbar middag på de olika restaurangerna och barerna. Vi kan också ordna GoPro-actionkameror för att ta fantastiska bilder - du kommer att ta med dig fantastiska minnen hem.

Cebu: Biluthyrning med förare

10. Cebu: Biluthyrning med förare

Ta bort stressen från din dag och res bekvämt med en privat bilcharter för 8 eller 12 timmar. Upptäck Cebus södra område genom att enkelt starta din tur från Mactan Cebu International Airport eller någon annan plats i Cebu City, Mandaue City och Lapu-Lapu-området till de bästa resmålen i Cebus södra område - Oslob, Badian och Moalboal. Utnyttja den privata bilchartertjänsten och besök pittoreska platser som Kawasan Falls, det vackraste fallet i Cebu. Du kan göra övandringar i Pescador Island, som är ett marint reservat, eller besöka de berömda valhajarna i Oslob. Anpassa din resa efter dina egna behov och önskemål.

Lägg till datum

Saker att göra i
Oslob

Oslob
13 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Utforska i närheten av Oslob

Utforska alla

Oslob: Fler aktiviteter och sevärdheter

Oslob: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.