Saker att göra i
Oslob

Våra mest rekommenderade saker att göra i Oslob

Cebu City: Simning med valhajar & Kawasan Falls klättring i kanjon

Cebu City: Simning med valhajar & Kawasan Falls klättring i kanjon

Ge dig ut på en enastående simupplevelse med valhajar. Din privata guide tar dig med på en naturskön resa från Cebus östkust till staden Oslob för att fånga en bild av denna magnifika fisk. Snorkla och simma tillsammans med dessa milda jättar i deras naturliga miljö. Efter att ha simmat tillsammans med dina nya fiskvänner anländer du till Badian för lunch innan du ger dig ut på ditt canyoneering-äventyr. Du åker till startpunkten och simmar, klättrar, rappellerar och mycket mer över Badians pittoreska klippor - missa inte chansen att hoppa från klippor som är så höga som trettio meter. Kom ner från dina pulshöjande hopp med en avkopplande simtur i det vackra vattnet i de vackra och fridfulla Kawasan Falls. Du kommer tillbaka till ditt hotell med ovärderliga minnen och äventyrets spänning i hjärtat.

Cebu: Gruppresa med valhajssimning och Kawasan Canyoneering

Cebu: Gruppresa med valhajssimning och Kawasan Canyoneering

Din resa börjar tidigt på morgonen med avgång från ditt hotell (Cebu City, Lapu-Lapu City eller Mandaue City) med en gemensam grupptransfer till platsen för valhajsskådning på en 2 timmar och 30 minuters bilresa till Oslob. Vid ankomsten lämnar vi omedelbart fordonet för att säkra vårt prioritetsnummer från turistpersonalen i Oslobs LGU. Efteråt kan du ta en lugn promenad eller njuta av de berömda lokala läckerheterna till frukost medan du väntar på din tur. När vårt nummer ropas upp kan vi njuta av 30-45 minuter av förtrollande stunder med havets milda jättar, valhajarna. Du får en detaljerad genomgång av guiderna och lär dig mer om valhajarnas beteende och de viktigaste riktlinjerna för en ansvarsfull och respektfull interaktion. Sedan går du ombord på en traditionell utriggare och njuter av ett oförglömligt vattenäventyr när du snorklar med gigantiska valhajar. Fånga nära möten och lekfulla simturer och skapa bestående minnen. Efter denna häpnadsväckande upplevelse återvänder du omedelbart för att möta vår chaufför för nästa del av vårt äventyr. En naturskön 2-timmars bilresa leder oss till de hisnande Kawasan Falls för en adrenalinpumpande canyoningupplevelse. Vid ankomsten till startpunkten för canyoneering utforskar du pittoreska raviner och naturliga klippformationer på en spännande resa i naturen. Navigera genom kanjonerna och ta dig an spännande utmaningar med klipphoppning på olika höjder. Heja på de andra deltagarna när de tar varje adrenalinpumpande språng. Dyk ner i uppfriskande pooler, simma genom naturliga vattenformationer och vandra tillsammans genom de fantastiska landskapen. Vi når den stora finalen vid Kawasan Falls, där hela gruppen firar kulmen på canyone-äventyret med spännande hopp i de kristallklara poolerna. Njut av en välförtjänt och inkluderad lunch nära Kawasan Falls innan du återvänder till ditt hotell. (Du kan ta den inkluderade lunchen före eller efter Canyoneering-aktiviteten) Efter att ha avslutat canyoneering-kursen återvänder deltagarna till startpunkten, där transport tillbaka till sina boenden. Denna tur erbjuder en perfekt blandning av marina äventyr och adrenalinfylld canyoneering, vilket ger deltagarna oförglömliga minnen av Cebus naturliga underverk.

Oslob: Valhajar, Tumalogs vattenfall och apor Privat rundtur

Oslob: Valhajar, Tumalogs vattenfall och apor Privat rundtur

Till skillnad från andra turer är detta en privat liten grupptur som är exklusiv för några få gäster - vilket innebär att du får extra komfort med utrymme i vår kommersiella Van tillsammans med extra tid mellan aktiviteterna eftersom det inte är en stor grupp på 12 personer som andra turer. Upptäck den vackra staden Oslob på en privat dagsutflykt från Mandaue, Lapu-Lapu eller Cebu City. Följ med på ett oförglömligt äventyr som kombinerar naturens underverk med ett närgånget möte med mjuka jättar, spännande vattenfall, charmiga apor och en traditionell lokal behandling. UPPDATERING: På grund av Tumalog Falls stängning av lokala myndigheter - vi kommer att uppgradera till Dalaguete Beach All snorkelutrustning och flytvästar är gratis och du får extra hjälp av en erfaren simmare och miljöaktivist som hjälper dig i vattnet med flytutrustning, så även icke-simmare kan njuta av denna upplevelse - du har också möjlighet att hyra en GoPro mot en liten avgift med din guide som tar professionella bilder och videor, så låt teamet veta om du vill fånga dessa minnen. Oslob-aporna är lekfulla och mjuka till skillnad från de andra aporna som finns på Bali som är aggressiva och stjäl tillhörigheter - Barn älskar särskilt att leka med Oslob-apor och de kommer till och med att försiktigt gnugga din arm som ett tecken på artighet innan de ger dem bananer som vi levererar. Vi kan försäkra att du kommer att njuta av våra inhemska aparter. Din resa mot den vackra staden Oslob, som ligger i den sydöstra delen av Cebu, börjar med upphämtning på hotellet. När du anländer till Oslob välkomnas du av synen av det azurblå havet. Upplev den växande spänningen när du förbereder dig för resans höjdpunkt: att simma med valhajar. Efter mötet med valhajarna fortsätter du äventyret med ett besök vid Tumalog Falls. Tumalog Falls ligger inbäddat bland frodig grönska och fängslar besökare med sin ridåliknande kaskad som skapar en fascinerande effekt. Svalka dig i det uppfriskande turkosa vattnet och fördjupa dig i naturens skönhet. Nästa punkt på resplanen är ett besök på en lokal apreservat, där du kan interagera med lekfulla primater. Sanctuary är tillägnad bevarande och rehabilitering av apor, och din guide kommer att dela insiktsfull information om dessa intelligenta varelser och deras betydelse i ekosystemet. När dagen närmar sig sitt slut kommer du att behandlas med autentisk filippinsk färsk kokosnöt förutsatt att de är under säsong och några är tillgängliga. Efter att ha sett det bästa av Oslob, körs du tillbaka till din upphämtningsplats för avlämning. Vänligen notera: - Tumalog Falls är stängt varje 2: a onsdag i månaden av lokala myndigheter för rengöring och underhåll - vi kan dock erbjuda lämpliga alternativ om det behövs. - Av artighet mot andra resenärer och för att säkerställa en snabb ankomst till Whale Shark Snorkelling-schemat, upprätthåller vi en väntetid på högst 20 minuter efter din nominerade upphämtningstid på ditt hotell / vistelse som en del av våra villkor.

Cebu: Dagstur med valhajar, Tumalog Falls och Sumilon Island

Cebu: Dagstur med valhajar, Tumalog Falls och Sumilon Island

På denna dagstur får du uppleva det ultimata äventyret i Cebus fantastiska natur. Njut av bekvämligheten med van-transport och lokal lunch. Under din dag i naturen kan du simma med valhajar, utforska regnskogen och snorkla längs en sandbank. Börja din resa med upphämtning i Cebu, Talisay, Lapu-Lapu eller Mandaue. Åk sedan till Oslob för att simma i det orörda vattnet som är hem för de magnifika valhajarna. Förundras över dessa milda jättar i havet. Därefter tar du en kort biltur till Tumalog Falls. Du kommer att förtrollas av det brusande vattenfallet. Ta ett dopp i det svala, uppfriskande vattnet och njut av lugnet i den omgivande frodiga regnskogen. Efteråt kan du utforska Sumilon Islands fantastiska sandbank, som sträcker sig oändligt ut i det glittrande havet. Här finns gott om tid att upptäcka öns rika marina liv med snorkel, eller bara njuta av lugnet i detta avskilda paradis. Återvänd till SM City Cebus Travellers' Lounge för att avsluta turen i slutet av dagen.

Cebu: Valhajar i Oslob, sardinfiske i Moalboal och havssköldpaddor

Cebu: Valhajar i Oslob, sardinfiske i Moalboal och havssköldpaddor

Njut av en fantastisk dagsutflykt för både familj och vänner där du kan simma med valhajar i Oslob och uppleva regionens naturliga skönhet. Simma runt korallrev och beundra havssköldpaddor. Oslob är en av de enda platserna där du kan se vilda valhajar äta. Snorkla med valhajar i det vilda på en tur med en 99% observationsfrekvens. Beundra synen av valhajar som är över 10 meter långa och simmar graciöst och äter med sina stora munnar. Fortsätt med att simma runt vackra korallrev, bedårande havssköldpaddor och stora stim av kraftfulla sardiner i Moalboal, en förstklassig snorklingsplats. Upplev den mystiska scenen med bedårande havssköldpaddor som simmar graciöst och små sardiner som vandrar som en enda stor livsform i ett stim.

Från Cebu: Valhajtur och privat tur till Inambakan Falls

Från Cebu: Valhajtur och privat tur till Inambakan Falls

Res med privat bilcharter till Oslob där du kommer nära de vänliga valhajarna på din resa till Cebu. Denna långsamt rörliga filtermatande matthaj är en av de största kända fiskarterna - och en sann syn att skåda. På resan får du snorkla och simma med valhajarna. För att börja ditt äventyr, vakna upp pigg och där du kommer att hämtas i hotellets lobby kl. 2:00. Ta en naturskön biltur längs södra Cebus kustlinje. När du anländer till Oslob, hämta din snorkelutrustning och hoppa i vattnet för ditt valhajmöte. Efter en genomgång av vad ni ska leta efter och grundläggande säkerhetsregler kan ni njuta av den vackra oceanen som är fylld av fantastiska havsdjur. Ta dig tid att vänja dig vid vattnet och snorklingsutrustningen och få en verkligt unik upplevelse av att bli vän med Oslobs berömda valhajar. Efter din Whale Shark-upplevelse kan du utforska Inambakan Falls - en dold pärla med flera nivåer av kaskader och naturliga pooler. Dyk ner i det svala, kristallklara vattnet, koppla av under de uppfriskande fallen eller vandra runt för att upptäcka de olika nivåerna i detta förtrollande vattenfall. Återkomst till hotellet senast kl. 15.00.

Cebu: Simning med valhaj i Oslob

Cebu: Simning med valhaj i Oslob

Upptäck valhajens majestät på denna tur med en lokal guide. Njut av bekvämligheten med privat upphämtning och avlämning vid ditt boende i Cebu City, Mactan eller Mandaue City. Använd den medföljande snorkelutrustningen för att se dessa varelser i deras naturliga livsmiljö. Börja dagen med en tidig morgonupphämtning från ditt hotell. Koppla av på körningen i en luftkonditionerad bil med kust och naturskön utsikt över bergen på väg till Oslob. Vid ankomsten till Oslob serveras en lätt frukost med en kort orientering av den lokala guiden. Ta en liten båt ut till där valhajarna är aktiva. Hoppa i vattnet med snorkeln och simma tillsammans med dessa milda jättar i deras naturliga livsmiljö. Dessa valhajar kallas lokalt som "butanding" och de är den största fisken i världen.

Oslob: Valhajskådning, Tumalog Falls & Sumilon Island

Oslob: Valhajskådning, Tumalog Falls & Sumilon Island

På resans dag börjar den med en tidig upphämtning kl. 02.00 från gästens boende någonstans i Mactan/LapuLapu City, Mandaue City eller Cebu City med ett bekvämt och luftkonditionerat fordon. Resan till Oslob sätter tonen för dagen, med natursköna vyer längs vägen. Väl framme vid observationsplatsen för valhajar i Oslob får kunderna en genomgång av säkerhetsföreskrifterna och snorkelutrustning. När båten försiktigt glider fram över det azurblå vattnet får man den första glimten av de milda jättarna. Kunderna har den unika möjligheten att snorkla tillsammans med dessa magnifika varelser och bevittna deras graciösa rörelser i det klara, blå havet. Efter upplevelsen med valhajarna fortsätter resan till Tumalog Falls. Vandringen till fallen är ett äventyr i sig, med en lummig stig som leder till den fängslande kaskaden. Kunderna kan förundras över den naturliga skönheten i Tumalog Falls, ta bilder och njuta av den svala dimman från det fallande vattnet. Äventyret tar sedan fart på havet igen, med en båttransfer till Sumilon Island. När båten närmar sig öns stränder möts kunderna av pudervita sandstränder och kristallklart vatten. Sumilon erbjuder en perfekt blandning av avkoppling och upptäcktsfärder, oavsett om man vill slappa på stranden, utforska öns stigar eller ta ett dopp i det inbjudande vattnet. Kunderna kan välja att koppla av på stranden, utforska öns utsiktsplatser. Turen avslutas med en återresa till kundens boende, där de får minnen från en dag fylld av naturens underverk, äventyr och avkoppling.

Cebu: Snorkling med valhaj, Tumalog Falls och Sardine Run

Cebu: Snorkling med valhaj, Tumalog Falls och Sardine Run

Oslob Whale Sharks Watching erbjuder en unik möjlighet att möta en mild jätte wahle hajar i den naturliga livsmiljön utanför Oslobs kust, och låter dig förundras över den milda jätten på nära håll. Fånga minnesvärda ögonblick med dessa majestätiska varelser. Fantastiska Tumalog Falls, en hisnande kaskad omgiven av frodig grönska. Vattenfallet har en ridåliknande kaskad av kallt, kristallklart vatten, vilket skapar ett fascinerande skådespel. Den frodiga omgivningen bidrar till den bildsköna miljön, vilket gör tumalog faller till en populär plats för naturälskare och de som söker en lugn flykt. Moalboal Sardines Run är ett fängslande fenomen där miljontals sardiner bildar massiva stim som rör sig längs kusten, lockar till sig rovdjur och skapar ett hisnande skådespel för snorklare och dykare. Snorkling i Moalboal ger chansen att simma tillsammans med majestätiska havssköldpaddor i deras naturliga miljö, medan de graciöst glider genom det kristallklara vattnet, vilket ger en oförglömlig upplevelse för både naturentusiaster och undervattensäventyrare.

Från Cebu: Snorkling och kanjonpaddling med valhaj i Oslob

Från Cebu: Snorkling och kanjonpaddling med valhaj i Oslob

Den här heldagsutflykten börjar i Cebu. Efter tre timmars bilresa kommer du till Oslob för att prova på snorkling med valhaj som bara kan upplevas här. Du behöver inte vara en bra simmare för att komma nära dem eftersom du kommer att ha en hel flytväst. Valhajarna är mycket tama och ofarliga. Du kommer att få en oförglömlig upplevelse! Efter snorklandet åker ni till Kawasan Falls, det största vattenfallet i Cebu, för canyoning. Du åker nerför floden, korsar klipporna, glider nerför naturliga rännor och hoppar sedan ner i den djupa poolen! Du får sällskap av en professionell instruktör längs vägen. Eftersom dessa två platser ligger 2,5 till 3 timmar från Cebu med bil, är det bara att följa med på vår tur-och-retur-resa som garanterar att du får en produktiv och rolig dag. Vi skickar dig tillbaka till staden på kvällen i slutet av turen. Efter det kan du gå till ett spa för lite vila och avkoppling eller njuta av en underbar middag på de olika restaurangerna och barerna. Vi kan också ordna GoPro-actionkameror för att ta fantastiska bilder - du kommer att ta med dig fantastiska minnen hem.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Oslob

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Oslob?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Oslob:

Sevärdheterna i Oslob du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Oslob?

De bästa dagsturerna från Oslob:

Se alla dagsturer från Oslob på GetYourGuide

Toppattraktioner i Oslob

Saker att göra i Oslob

Städer i Filippinerna

Oslob: Fler aktiviteter och sevärdheter

Oslob: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Oslob

Samlat omdöme

4.6
(98 recensioner)

Lite dyrare men om du har pengarna skulle jag säga att det är absolut värt det! Jag bokade ensam och det var väldigt privat. Jag blev ikapp i en fin SUV i Cebu och fördes till valhajarna, hade hålbilen för mig själv. (Och här kommer min enda minuspunkt, för mig själv var det lite för snabbt... jag var så trött eftersom vi måste gå upp klockan 03:00 för att vara där i tid, och vägarna i Filippinerna är inte de bästa. Så jag blev åksjuk och behövde verkligen koncentrera mig för att kräkas) förutom att föraren var väldigt artig och trevlig. För att göra det kort: - Valhajar är fantastiska men för trånga - Canynon var helt fantastisk och ännu bättre än jag trodde och min guide (vi var precis två) tog sig till en av mina bästa dagar jag är Filippinerna. Han hade väldigt bra engelska och gjorde många foton och filmer på mig när jag hoppade klippor och så vidare Slutsats: Jag ångrar definitivt inte det och skulle göra det igen när som helst!!

Definitivt en höjdpunkt på vår Filippinernas resa, allt var perfekt organiserat! Vi hämtades vid 02:00 eftersom det var så mycket på gång på valskådning. Vår förare Raul var fantastisk! Resan från Cebu tog cirka 2,5 timmar. När vi kom fram blev vi lite chockade över kön 😅 folk står tydligen i kö redan vid 02-tiden. Vi hade då möjlighet att komma dit tidigare om vi ville dyka. Sagt och gjort. Det var min partners första dyk, så det hela var ganska spännande. Sedan fortsatte vi canyoning. Först med motorcykeln uppför ett berg (färden var vild) och sedan vidare med zipline (jag skulle definitivt rekommendera att boka, annars skulle du behöva gå) Vår guide Junar och hans kollega var SUPER! Han hade min telefon och tog en massa bilder och filmer. Vi njöt också av lunch. Ris, kyckling, sinigang och grönsaker, så inget vilt ❤️

Vi hämtades på hotellet på Mactan tidigt vid 2-tiden och nådde Oslob runt 04:30 där vi köade för biljetterna. Efter en kort väntan på cirka 30 minuter kunde vi sova i bilen till 07.00 innan vi fördes till båtarna. Mötet med hajarna var imponerande vi togs ca 100m ut i havet i små roddbåtar och kunde observera djuren på nära håll. Möjligheten att hyra en GoPro på plats för €10 gjorde det möjligt för oss att ta fantastiska bilder som vi kunde ladda upp direkt till vår mobiltelefon. Organisationen var topp och upplevelsen oförglömlig. Cirka 1,5 timme bort var canyoning, där vi skulle rekommendera en zip line-utflykt för att undvika den långa vandringen till starten. Kanjonen bjöd på ett fantastiskt landskap och vår guide var oerhört hjälpsam och tog till och med foton och filmer av oss utan att bli våt på min telefon.

De kombinerade resorna var bara fantastiska, helt över våra förväntningar. Vi kom så nära valhajar och simmade bredvid dem - jag kunde inte ens räkna hur många gånger. Men var beredd att vara där bland turistmassorna. Och vandringen genom kanjonen var en av de bästa i mitt liv. Guiden tog hand om vår säkerhet hela tiden, även min fru med rädsla för höjderna njöt. Resan var välorganiserad - vi fick en bekräftelse från den lokala leverantören efter betalningen; en dag före avgång även uppgifterna om föraren och en bil. Vi hade inga som helst skäl att kontakta. Chauffören väntade i hotellreceptionen enligt överenskommelse, resan var smidig och föraren alltid hjälpsam. Vi kunde lämna våra grejer i bilen och kände oss trygga. Resan är värd varenda krona, när du är i Cebu, se till att inte missa!!

I toppen ! Privat transport endast för oss två, föraren var punktlig och mycket artig, jag var mycket nöjd med hans körning som var mycket säker. Hajguiderna på plats var mycket trevliga och försökte inte sälja alternativ till oss. Det är fortfarande en av de bästa upplevelserna i mitt liv! För canoying var guiden både snäll och bedårande, vi var bara två och det var riktigt trevligt och aktiviteten är verkligen värd en omväg! Jag rekommenderar det starkt :)