Orlandos kolonn - Biljetter och turer

Orlandos kolonn: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

1. Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

Fördjupa dig i staden “King's Landing“ med en guidad rundtur av Dubrovniks kända sevärdheter som kan ses i “Game of Thrones“. Utforska huvudstaden i Westeros med guider från området som tar med dig till de mest kända inspelningsplatserna och delar med sig av hemligheterna bakom den stora produktionen. Känn igen platserna där delar av berättelsen utspelar sig medan din guide berättar anekdoter och visar ikoniska bilder från serien. Besök den imponerande Lovrijenac-fästningen (Red Keep) och beundra de till synes oändliga befästa murarna där Tyrion Lannister och Varys tog en promenad. Se Pile Gate där kung Joffrey ställdes inför ett upplopp och blev överöst med dynga, eller sätt dig i Cerceis skor när hon gick sin skamliga vandring genom staden. Lyssna på historierna bakom kulisserna och lyssna på din guide som kanske har varit en statist eller stand-in i Game of Thrones, och få möjlighet att ta ett foto på den berömda järntronen!

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

2. Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Följ med din lokala guide och ta en promenad genom Dubrovniks vackra gamla stad och upptäck hur staden blev en av de mest välmående och avancerade av alla de historiska maritima republikerna. När du kliver in genom portarna till Dubrovniks gamla stad kommer du att ta ett steg tillbaka i tiden och förlora dig själv i storheten och skönheten i denna kulturellt inflytelserika stad. Med början nära Pile Gate, vid den historiska västra ingången till Gamla Stan, kommer din lokala guide att leda dig till Dubrovniks mest betydelsefulla historiska landmärken (du kommer inte att gå in i några kyrkor eller museer). Se Stora Onofrios fontän, Orlandos kolonn, Rektorspalatset och många fler. Ta in de vackra sevärdheterna och lyssna när din guide delar med sig av fascinerande berättelser och anmärkningsvärda fakta från över 1.400 år av Dubrovniks dramatiska historia, inklusive den klassiska perioden av republiken Ragusa. Denna tur kommer att ge dig en grundlig bakgrund till den viktiga roll som Dubrovnik spelade i den civiliserade världens historia. Du kommer att lära dig om stadens imponerande ekonomiska, sociala och kulturella prestationer genom århundradena och fördjupa dig i stadens livliga atmosfär. Observera att denna tur är lämplig för alla! Viktiga anmärkningar: - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Dubrovnik: Gamla stan & stadsmuren Guidade turer Combo

3. Dubrovnik: Gamla stan & stadsmuren Guidade turer Combo

Upplev det bästa av Dubrovnik med detta resepaket som kombinerar 2 trevliga promenader. Den första promenaden på 1,5 timmar utforskar den vackra Gamla Stadens historia, inklusive landmärken som Franciskanerklostret och Rektorspalatset. Lär dig om Dubrovniks betydelse under dess 1.400-åriga historia. Den andra promenaden dyker in i stadens defensiva historia under en 2-timmars tur. Besök viktiga landmärken som Revelin Fortress och Minceta Tower medan du lär dig om Dubrovniks roll som en oberoende republik. Observera att på grund av trappor är denna tur kanske inte lämplig för alla, och entrébiljetten till stadsmuren ingår inte i turpriset. Viktiga anmärkningar: - Turen innebär stigande trappor och kanske inte är lämplig för alla. - Entrébiljetten till stadsmuren ingår inte i priset för turen. - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Dubrovnik: Stadsupptäckt och historisk vandringstur

4. Dubrovnik: Stadsupptäckt och historisk vandringstur

Njut av en guidad promenad runt Dubrovniks gamla stadsdel med början vid den stora Onofrio-fontänen. Gå upp för Prijeko Street till den gamla hamnen, stanna för att beundra St. Saviour's, den storslagna franciskanska och dominikanska kyrkan, och se vinproducerande vinstockar som tros vara över ett sekel gamla. Fartyg från Dubrovnik var kända över hela Medelhavet. Fartygen byggdes och lastades i den legendariska Arsenal, som också är ett stopp på den här turen. Hör berättelser om den berömda karantänen och fästningarna i St. Luke och St. John, och historien om Sankt Blasius kyrka, katedralen, Rektorspalatset, Sponzapalatset och Orlandos kolonn.

Dubrovnik: Early Bird Walking Tour

5. Dubrovnik: Early Bird Walking Tour

Turen börjar i solens första ljus och du går genom en labyrint av smala gator medan staden fortfarande sover. Du utgår från huvudingångsporten bredvid Amerlingfontänen och stannar först vid den magnifika utsikten vid Fort Lovrijenac där du får en introduktion till dess rika historia. Promenaden fortsätter över den glänsande huvudgatan Stradun som du bara kan se tom så här tidigt på morgonen. Få en riktig känsla för dess skönhet och hör om de många legenderna och kuriositeterna för att få en mer pittoresk presentation av stadens historia. Genom att använda sidogator som främst är kända av lokalbefolkningen täcker turen alla stadens höjdpunkter, inklusive St Blaise's Church och Dubrovniks katedral. Ta chansen att uppleva livet för de medborgare som bor i Gamla stan innan rundturen avslutas, precis när folkmassorna börjar dyka upp.

Från Split: Dubrovnik guidad dagsutflykt från Split

6. Från Split: Dubrovnik guidad dagsutflykt från Split

Spromenera genom Dubrovniks gamla stad, med historiska landmärken och gömda skatter, på en guidad rundvandring. Låt dig transporteras från Split för ett insiktsfullt äventyr, och njut sedan av fri tid för att vandra runt på de medeltida gatorna och upptäcka skönheten i denna adriatiska pärla. Bord på din buss i Split och kör till Dubrovnik. Vid ankomsten möter du en lokal guide för att dyka in på gatorna i den historiska stadskärnan, fylld av monument från renässans- och barockperioderna. Promenera genom huvudgatan Stradun och nå Orlandos kolonn, som en gång användes för offentliga bestraffningar. Besök Sponza-palatset i gotisk-renässans och det berömda rektorspalatset, samt den vackra kyrkan och klostret. Lär dig mer om stadens befästa murar, som byggdes för att omge och skydda staden och som har stått starka genom århundradena. Efteråt får du lite fritid för att fortsätta utforska i din egen takt. Välj att klättra på stadsmurarna upp till berget Srd för att ta in panoramautsikten över området, eller prova traditionell mat på en av de charmiga restaurangerna. Om du känner dig äventyrlig kan du promenera till en närliggande strand för att bada. Till sist kan du luta dig tillbaka på din luftkonditionerade buss när du kör tillbaka till Split.

1,5 timmars rundvandring i Dubrovniks gamla stadsdel

7. 1,5 timmars rundvandring i Dubrovniks gamla stadsdel

Dubrovnik är en av Medelhavets vackraste och bäst bevarade medeltida städer och är rik på kulturminnesmärken. Få en insiderperspektiv på Gamla stan på den här 1,5 timmar långa rundvandringen. Möt din guide vid Pile Gate och promenera sedan runt på de smala gatorna i Gamla stan i Dubrovnik för att uppleva historien och kulturen i denna magnifika muromgärdade stad. Din lokala guide kommer att visa dig stadens finaste sevärdheter och alla de praktfulla byggnaderna i Gamla stan kommer att ses längs vägen. Framför ingången till Pile Gate ser du den runda Onofrios fontän, som via en akvedukt är ansluten till en källa 12 kilometer utanför staden. Se sedan franciskanerklostret, som innehåller en restaurerad skulptur av Pieta och en underbar klosterkyrka från 1300-talet. Fortsätt promenera till Dubrovniks renässanshöjdpunkt, Sponza-palatset. Andra höjdpunkter på denna tur är Orlandos kolonn, stadens klocktorn, rektorspalatset och kyrkan St Blaise.

Dubrovnik: Självguidad audiotur

8. Dubrovnik: Självguidad audiotur

Ladda ner en livfull MP3-ljudtur med självguidning kombinerat med en fullständigt detaljerad karta över området för din turné. Fördjupa dig i Dubrovniks pärla, den livliga och spektakulära staden som har haft ett turbulent förflutet men som idag är en vacker och blomstrande stadsstad. På denna ljudturné kommer du att lära dig om kriget 1991 som ödelade staden och hur den förvandlades till den säkra staden den är nu. Gå nerför marmorgatorna och se de gamla stadsmurarna och mäktiga St. John's Fortress medan du njuter av den hisnande utsikten över havet. Du kommer också att se Brsalje-torget, franciskanerklostret, synagogan, Sponza-palatset, Orlandos kolonn, St Blaise-kyrkan, Rektorspalatset, Dubrovniks slott, Rupe-museet och Marin Drzic-huset. Det finns också ett valfritt tillägg för att se Dominikanerklostret.

Privat rundtur i Dubrovniks gamla stadskärna

9. Privat rundtur i Dubrovniks gamla stadskärna

Följ med på en vandring genom Dubrovniks vackra gamla stad och besök stadens mest betydelsefulla historiska landmärken inklusive ett besök på två museer och några platser där nyligen populära filmer spelades in, som Game of Thrones och mycket mer. Ta in de vackra sevärdheterna och lyssna på berättelser, kuriosa och anmärkningsvärda fakta genom de många århundradena av Dubrovniks dramatiska historia, inklusive det senaste förflutna under Homeland-kriget. När du kliver in genom portarna i den gamla stadsmuren tar du ett steg tillbaka i tiden och förlorar dig i storheten och skönheten i denna kulturellt inflytelserika stad. Vi kommer inte bara att besöka huvudgatorna och torgen utan också de spännande smala sidogatorna där lokalbefolkningen fortfarande bor och på detta sätt kommer du att bli grundligt introducerad till Dubrovniks gamla stad, "Grad", hur lokalbefolkningen kallar det, vilket betyder "Staden", när du omfamnar dess historia, legender, kultur, monument, livsstil och möter problem i nutid! Vi kommer att se: - Kolorina Bay och fästningen St Lawrence - Bokar-fästningen - Pile-porten (västra porten till den gamla staden) - Onofrios fontäner - Franciskanerklostret (gamla apoteket) - Stradun (huvudgatan) - Det stora spannmålsmagasinet - Minčeta-tornet - Jesuitklostret (skammens gång) - Ivan Gunudulićs torg (gröna marknaden) - Katedralen (republikens skattkammare) - Rektorns palats - Biskopens palats - Stadshuset - Orlandos kolonn - Sponza-palatset - S:t Blaise-kyrkan och mycket mer... Få värdefull information och rekommendationer om vad du kan göra, vart du kan åka, äta, shoppa, koppla av... Låt mig ta med dig på ett äventyr genom Gamla stan på ett sätt som bara lokalbefolkningen känner till!

Dubrovnik - Gamla stan Gamla stan & Game of Thrones Guidade turer Combo

10. Dubrovnik - Gamla stan Gamla stan & Game of Thrones Guidade turer Combo

Upplev det bästa av Dubrovnik med detta resepaket som kombinerar 2 trevliga promenader. Den första promenaden på 1,5 timmar utforskar den vackra Gamla Stadens historia, inklusive landmärken som Franciskanerklostret och Rektorspalatset. Lär dig om Dubrovniks betydelse under dess 1.400-åriga historia. Den andra promenaden dyker in i stadens defensiva historia under en 2-timmars tur. Besök viktiga landmärken som Revelin Fortress och Minceta Tower medan du lär dig om Dubrovniks roll som en oberoende republik. Observera: Båda turerna körs enligt schema och du väljer tid för den första turen när du bokar. Schema för turer 1. Discover the Old Town (1,5 timmars rundtur) körs dagligen: MAJ, JUNI & SEPTEMBER: kl. 10.00, 12.00 & 18.00 JULI & AUGUSTI: kl. 10.00, 12.00, 16.00 & 18.00 1-20 oktober kl. 10.00, 12.00 & 15.00 21-31 OKTOBER kl. 10.00 & 15.00 1-10 NOVEMBER kl. 12.00 APRIL: kl. 10.00 2. Game of Thrones (2-timmars tur) körs dagligen: 25-31 MARS, APRIL & OKTOBER: kl. 12.15 MAJ - SEPTEMBER: kl. 9.15, 12.15 & 17.00 Vänligen notera än en gång: Entrébiljett till Fort St. Lawrence på 15 euro per person ingår inte! Vi besöker fortet på vår GOT-tur.

25 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Orlandos kolonn

Orlandos kolonn: Fler aktiviteter och sevärdheter

Orlandos kolonn: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Orlandos kolonn

Samlat omdöme

4.8
(3 399 recensioner)

Njöt verkligen av vår guide Sarah med sin lokala kunskap och hänsyn till vår komfort, och höll oss alltid i skuggan där det var möjligt på otroligt varma 34 grader. Hon upprätthöll en perfekt balans mellan vänlighet och professionalism. Vi njöt verkligen av historiedelningen samt lite saftig insiderinformation om GoT-filmning och hur detta gjorde en skillnad för Dubrovnik - historia i vardande. Önskar att vi kunde ha stannat längre och sett mer. Vårt enda problem var med att hitta mötesplatsen eftersom det finns mer än en fontän och det var inte den där vår buss släppte av oss så vi missade vår bokade turné men vi kan få plats senare på dagen. Vårt internet fungerade inte och staden var överfull av turister så svårt att få hjälp lokalt. GYG-chatt stödde oss för att säkerställa att vi hade turnén och kunde hitta rätt möte

Riktigt bra att gå den tidiga turen 9.30, Lagom varmt och bra att kunna gå undan i skuggan. Josip som var guide var väldigt duktig och fick alla att leva sig in i de olika scenerna. Väldigt trevlig tur!

Fantastisk guide med förstahandsupplevelser. Vi fick se bilder på scener som gjorde det lättare för oss att visualisera uppsättningarna. Guiden hade en bra, tydlig röst och talade bra engelska.

Fantastisk guide som berättde massor om stadens historia. Både stora historiska händelser och små intressanta händelser

Mycket bra och intressant, guiden var väldigt sakunnig, rekomenderas 👍🏻