Orlando
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Orlando

Se alla upplevelser i Orlando

Toppsevärdheter i Orlando

De tio bästa sakerna att göra i Orlando

Detta är den ultimata lekplatsen för både barn och vuxna. I Orlando kan du – bland mycket annat – åka på safari längs savannen, besöka Harry Potters värld, skrikskratta dig hes i hisnande bergochdalbanor, simma med delfiner och flyga ända upp till stjärnorna.

Disney World

Alla nöjesparkers moder öppnade i Orlando 1971 och har sedan dess varit en aldrig sinande källa till glädje för besökare. Det finns fyra temaparker, inklusive Magic Kingdom och två vattenparker.

Disney World – Magic Kingdom

Magic Kingdom är en av världens mest populära temaparker och tar emot hisnande 19 miljoner besökare per år. Inne i det magiska kungariket finns sex olika områden. Liberty Square ser till exempel ut som en småstad i kolonialismens Amerika 1776.

Disney World – Epcot

Parkens berömda symbol, Spaceship Earth, är en virtuell tidsmaskin som kastar dig ut på en 15 minuter lång resa genom årtusenden av mänsklig kommunikation.

Disney World – Animal Kingdom

Djurriket Animal Kingdom är en av världens största djurparker. Vi rekommenderar särskilt The Kilimanjaro Safari som transporterar besökarna över savannen där elefanter, antiloper och andra djur rör sig helt fritt.

Universal – Hollywood Studios

I parken finns åtta tematiserade delar av Hollywood – inklusive en kopia av Hollywood Boulevard. På den kinesiska biografen kan du se "The Great Movie Ride" som är en hyllning till klassiska gamla filmer som Trollkarlen från Oz.

Universal – Islands of Adventure

På denna äventyrsö kommer Harry Potters magiska trollerivärld till liv. Titta in i byn Hogsmeade, ät en bit mat på Tre kvastar och upplev den skräckblandade förtjusningen i karuseller och bergochdalbanor.

Universal – Wet 'n Wild

Wet 'n Wild är vattenparken som verkligen är både blöt och vild. Slappa av på Lazy River, eller känn adrenalinet pumpa när du skenar sex våningar ned i en vertikal rutschkana.

Aquatica

Delfindoppet på Sea World skickar dig i ett genomskinligt rutschkanerör genom delfinernas undervattensvärld och släpper sedan av dig i poolen på andra sidan.

Discovery Cove

Att simma med delfiner i en stillsam lagun är kanske det närmaste det går att komma fullständig lycka. Dessutom får du komma nära gulliga små uttrar och utforska det marina livet i ett korallrev!

Kennedy Space Center

Kennedy Space Center är Nasas egen raketanläggning, och en dröm för alla som vill lära sig mer om USA:s rymdfärjeprogram! Vid ingången till utställningen om rymdfärjan Atlantis tornar 56 meter höga replikor av den externa tanken och två av startraketerna upp sig.

Planera ditt besök i Orlando

Disney Worlds priser och öppettider

Inträde till Magic Kingdom kostar 105 USD, och för 97 USD kan du sedan välja mellan EPCOT, Animal Kingdom och Hollywood Studios. Det finns även multidagspass, och om du vill kunna gå mellan parkerna kan du lägga till Park Hopper Option för 64 USD. Med Park Hopper har du tillträde till alla temaparker.
Magic Kingdom är öppet kl. 09.00-00.00, EPCOT kl. 09.00-21.00, Hollywood Studios kl. 08.00-22.00 och Animal Kingdom kl. 09.00-18.00.

Universal Orlandos priser och öppettider

Ett dagspass till antingen Islands of Adventure eller Universal Studios kostar 102 USD för vuxna och 97 USD för barn. Dagspass till båda parkerna kostar 147 USD för vuxna och 142 USD för barn. En enkelbiljett till Wet 'n Wild ligger på 47 USD, men det går också att köpa ett pass som gäller för alla tre. De passen kostar 242 USD för vuxna. Du kan även välja två av de tre för 197 USD.
Parken öppnar kl. 09.00 varje dag. Stängningstider varierar efter säsong.

Discovery Cove och Aquaticas priser och öppettider

Ett dagspass kostar 249 USD, och 399 USD om du vill hänga med delfinerna. I priset ingår inträde till Sea World, Aquatica och Sea World Waterpark. Du kan välja dag och boka paket i förväg på nätet.
Discovery Park är öppet varje dag kl. 08.00-17.30.
Ett dagspass till Aquatica kostar 47 USD om du bokar i förväg på nätet, annars är det 10 procent dyrare. Parken öppnar kl. 09.00. Stängningstider varierar efter säsong.

Kennedy Space Center priser och öppettider

Kennedey Space Center är öppet varje dag kl. 09.00-18.00. Inträdet kostar 50 USD för vuxna, och 40 USD för barn. Du kan boka biljett i förväg på nätet och välja dag och tid.
Adress: Cape Canaveral ligger ungefär en timmes bilresa från Orlando.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  USD ($)
 • Tidszon
  UTC (-05:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  Somrarna är både varma och fuktiga, så det är bättre om du kan förlägga ditt besök i Orlando till oktober när det är behagligt väder och mindre trängsel.

Att göra i Orlando

De mest populära sevärdheterna i Orlando

Städer i USA

Alla saker att se i Orlando

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Orlando? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Orlando

Härligt ställe och bra valmöjligheter Potter bäst tyckte vi

Det var två härliga och intensiva dagar . Vi uppskattade mest 3D- turerna med Harry Potter, Jimmy Fallon och spindelmannen mest, bra mat, även för allergiker. Mycket annat fint och intressant . Vi hade kanske kunnat vara längre, men man kan inte hinna med allt. Vi kommer gärna tillbaka fler gånger om vi kan. Harry Pottersvärld kändes bra och kändes igen från filmerna det var bra och fint. Mycket att fota för fotointresserade. Vi tittade på Harry filmerna efteråt och kände igen mycket från besöket på Universal studios. Bra affärer med mycket köpvärt och ok priser.

Universal Orlando Resort - för invånare i USA/Kanada Omdöme från: Anonym, 2017-07-31

Allt var en fantastisk dag bortsett från att under bussturen ut mot uppskjutningsplatserna så var allt som visades på höger sida av bussen vilket gjorde att vi som satt på vänster bara fick höra om det utan en riktig chans att se det. Hade kunnat varit ett kort fotostopp vid Vehicle Assembling Building.

Kennedy Space Center: Biljett med köföreträde Omdöme från: Mikael, 2019-11-20

Mycket prisvärd aktivitet - besöket tog hela dagen Köpte biljett via getyourguide hemifrån och allt fungerade mycket bra. Hängde på låset och gick direkt till bussturen vart första turen. Besöksdag 25/12

Kennedy Space Center: Biljett med köföreträde Omdöme från: Catharina, 2019-12-27

Vi hade tur att få se en raketuppskjutning. Det var spännande och intressant. Bussturen var bra och det var smart att göra den så snabbt som möjligt när man kommer dit pga långa köer.

Kennedy Space Center: Biljett med köföreträde Omdöme från: Charlotte, 2020-02-19

Otrolig upplevelse....många minnesvärda avtryck

Vilken dag...så mycket roligt. Många olika typer av aktiviteter o upplevelser vilket blir en bra kombination. Plus för alla toaletter o matplatser.

Universal Orlando Resort - för invånare i USA/Kanada Omdöme från: Ann-Christin, 2018-08-07