Upplevelser i
Orlando

Besökare må flockas till staden för dess nöjesparker och rymdcenter men Orlando har många gömda pärlor att erbjuda med allt från lummiga områden till naturreservat.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Orlando

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Orlando?

De tio bästa sakerna att göra i Orlando

Detta är den ultimata lekplatsen för både barn och vuxna. I Orlando kan du – bland mycket annat – åka på safari längs savannen, besöka Harry Potters värld, skrikskratta dig hes i hisnande bergochdalbanor, simma med delfiner och flyga ända upp till stjärnorna.

 • 1. Disney World

  Alla nöjesparkers moder öppnade i Orlando 1971 och har sedan dess varit en aldrig sinande källa till glädje för besökare. Det finns fyra temaparker, inklusive Magic Kingdom och två vattenparker.

 • 2. Disney World – Magic Kingdom

  Magic Kingdom är en av världens mest populära temaparker och tar emot hisnande 19 miljoner besökare per år. Inne i det magiska kungariket finns sex olika områden. Liberty Square ser till exempel ut som en småstad i kolonialismens Amerika 1776.

 • 3. Disney World – Epcot

  Parkens berömda symbol, Spaceship Earth, är en virtuell tidsmaskin som kastar dig ut på en 15 minuter lång resa genom årtusenden av mänsklig kommunikation.

 • 4. Disney World – Animal Kingdom

  Djurriket Animal Kingdom är en av världens största djurparker. Vi rekommenderar särskilt The Kilimanjaro Safari som transporterar besökarna över savannen där elefanter, antiloper och andra djur rör sig helt fritt.

 • 5. Universal – Hollywood Studios

  I parken finns åtta tematiserade delar av Hollywood – inklusive en kopia av Hollywood Boulevard. På den kinesiska biografen kan du se "The Great Movie Ride" som är en hyllning till klassiska gamla filmer som Trollkarlen från Oz.

 • 6. Universal – Islands of Adventure

  På denna äventyrsö kommer Harry Potters magiska trollerivärld till liv. Titta in i byn Hogsmeade, ät en bit mat på Tre kvastar och upplev den skräckblandade förtjusningen i karuseller och bergochdalbanor.

 • 7. Universal – Wet 'n Wild

  Wet 'n Wild är vattenparken som verkligen är både blöt och vild. Slappa av på Lazy River, eller känn adrenalinet pumpa när du skenar sex våningar ned i en vertikal rutschkana.

 • 8. Aquatica

  Delfindoppet på Sea World skickar dig i ett genomskinligt rutschkanerör genom delfinernas undervattensvärld och släpper sedan av dig i poolen på andra sidan.

 • 9. Discovery Cove

  Att simma med delfiner i en stillsam lagun är kanske det närmaste det går att komma fullständig lycka. Dessutom får du komma nära gulliga små uttrar och utforska det marina livet i ett korallrev!

 • 10. Kennedy Space Center

  Kennedy Space Center är Nasas egen raketanläggning, och en dröm för alla som vill lära sig mer om USA:s rymdfärjeprogram! Vid ingången till utställningen om rymdfärjan Atlantis tornar 56 meter höga replikor av den externa tanken och två av startraketerna upp sig.

Planera ditt besök

 • Disney Worlds priser och öppettider

  Inträde till Magic Kingdom kostar 105 USD, och för 97 USD kan du sedan välja mellan EPCOT, Animal Kingdom och Hollywood Studios. Det finns även multidagspass, och om du vill kunna gå mellan parkerna kan du lägga till Park Hopper Option för 64 USD. Med Park Hopper har du tillträde till alla temaparker.
  Magic Kingdom är öppet kl. 09.00-00.00, EPCOT kl. 09.00-21.00, Hollywood Studios kl. 08.00-22.00 och Animal Kingdom kl. 09.00-18.00.

 • Universal Orlandos priser och öppettider

  Ett dagspass till antingen Islands of Adventure eller Universal Studios kostar 102 USD för vuxna och 97 USD för barn. Dagspass till båda parkerna kostar 147 USD för vuxna och 142 USD för barn. En enkelbiljett till Wet 'n Wild ligger på 47 USD, men det går också att köpa ett pass som gäller för alla tre. De passen kostar 242 USD för vuxna. Du kan även välja två av de tre för 197 USD.
  Parken öppnar kl. 09.00 varje dag. Stängningstider varierar efter säsong.

 • Discovery Cove och Aquaticas priser och öppettider

  Ett dagspass kostar 249 USD, och 399 USD om du vill hänga med delfinerna. I priset ingår inträde till Sea World, Aquatica och Sea World Waterpark. Du kan välja dag och boka paket i förväg på nätet.
  Discovery Park är öppet varje dag kl. 08.00-17.30.
  Ett dagspass till Aquatica kostar 47 USD om du bokar i förväg på nätet, annars är det 10 procent dyrare. Parken öppnar kl. 09.00. Stängningstider varierar efter säsong.

 • Kennedy Space Center priser och öppettider

  Kennedey Space Center är öppet varje dag kl. 09.00-18.00. Inträdet kostar 50 USD för vuxna, och 40 USD för barn. Du kan boka biljett i förväg på nätet och välja dag och tid.
  Adress: Cape Canaveral ligger ungefär en timmes bilresa från Orlando.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  USD ($)
 • Tidszon
  UTC (-05:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  Somrarna är både varma och fuktiga, så det är bättre om du kan förlägga ditt besök i Orlando till oktober när det är behagligt väder och mindre trängsel.

Alla saker att se i Orlando

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Orlando? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Orlando

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 3 606 omdömen

Kanonställe! Hade föreställningen om att det skulle vara lite ”muséeliknande” men istället möttes vi av massor av moderna, interaktiva upplevelser och möten för att kunskapen och intresset för rymden, vetenskapen och arbetet inom detta område skulle bli ännu större.

planera för en stunds dag. ta din vattenflaska så att du kan fylla på vid de många fontänerna. massor av interaktiva saker att göra. vi njöt av det och vi var en grupp vuxna. alla barn hade en viskning.

Väldigt passande. Vi behövde bara gå till en automatisk terminal för att dra tillbaka våra biljetter. Dessutom var det avbokningsbart vid behov.

En härlig tur i träskmarker med en entusiastisk guide! Såg alligatorer( stora) och en del fåglar. Värt pengarna‼️

Vi köpte biljetterna och kunde lösa in dem utan problem inne på vårt hotell i Orlando. allt var fantastiskt