Saker att göra i
Omiš

Våra mest rekommenderade saker att göra i Omiš

Split: Rafting på floden Cetina med klipphoppning

Split: Rafting på floden Cetina med klipphoppning

Vi välkomnar våra gäster till vår parkeringsplats som ligger ca 6 km från Omiš. Vi skickar till varje gäst en detaljerad beskrivning av hur man tar sig till vår mötesplats och trafikråd. Vänligen kontrollera även din skräppostmapp. Vi rekommenderar att du kommer minst 10 minuter innan så att vi har tillräckligt med tid att svara på frågor och göra oss redo. Vår parkering är också målpunkt för turen, så du kan lämna handdukar och torra kläder i bilen. Med en shuttle som ingår i turpriset kommer vi att ta dig upp till ingångspunkten. Det är en 20 minuters bilresa i en minibuss. Vår forsränningsresa är lämplig för nybörjare och icke-simmare. Avsnittet du kommer att forsränna längs är cirka 10 km långt och låter dig utforska den vackra Cetina-kanjonen från ett helt annat perspektiv. Under resan kommer vi att stanna flera gånger, t.ex. för att simma, hoppa från klippor och utforska en vacker grotta, vilket är valfritt. Du kommer att vara ca 3 timmar på floden och paddla genom hisnande landskap i ren natur. Det finns ingen möjlighet att köpa mat längs vägen, så vi föreslår att du äter frukost/lunch innan. Vår tur avslutas nära parkeringen. Återvänd till naturen och njut av fantastiska vyer över Dalmatiens vackra landskap på ett forsränningsäventyr längs floden Cetina. Stanna till för att simma och hoppa från klippor längs vägen. Titta efter vilda djur och växtliv och svalka dig under ett vattenfall när du utforskar. Hitta flera små sjöar som matas av små vattenfall med kristallklart dricksvatten. Få en adrenalinkick när du paddlar dig fram genom den spännande forsen i 5 kilometer. Stanna till vid Tisne Stine-kanjonen för ytterligare en simtur och ett valfritt klipphopp från 4 till 5 meters höjd. Utforska den unikt vackra underjordiska världen i en grotta gömd bakom ett vattenfall. Simma i det otroligt klara källvattnet och förundras över stalaktiterna och stalagmiterna.

Split/Omiš: Rafting på floden Cetina med klipphopp och simning

Split/Omiš: Rafting på floden Cetina med klipphopp och simning

Spendera lite tid på floden Cetina i södra Kroatien med ett forsränningsäventyr. Färdas en sträcka på 7,5 miles (12 kilometer) med 47 meters fallhöjd längs vägen och njut av omgivningarna i den mest vattenrika floden i Dalmatien. Börja äventyret med en bekväm upphämtning från Omiš och körs till floden, eller kom till vår gratis parkering som ligger vid raftingens slutpunkt. Efter en säkerhetsgenomgång utrustar du dig med nödvändig utrustning, inklusive simvästar, hjälmar, paddlar och neoprendräkter. Sedan kan du ge dig ut på vattnet. På den första delen av resan tillryggalägger du en sträcka på 5 km i nivå 2-forsar. Navigera genom nivå 3-forsar under resten av turen. Denna övergång gör resan säker för alla som är 5 år eller äldre, så länge minderåriga åtföljs av sina föräldrar eller vårdnadshavare. Hoppa från en 3 eller 6 meter hög klippa, simma i kristallklart vatten och njut av utsikten över vattenfallet. I slutet av turen får du transfer tillbaka till upphämtningsplatsen i Omiš

Omiš: Tre timmars zipline-äventyr över Cetina Canyon

Omiš: Tre timmars zipline-äventyr över Cetina Canyon

Sväva över ravinerna och dalarna vid floden Cetina på åtta linor med en totalt längd på 2 100 meter. Känn adrenalinet pumpa då du tar del av hisnande utsikter av den vackra omgivningen. Börja i Omiš och kör till Cetina Canyon där du hämtar din utrustning. Testa övningslinorna på 25 meter där guiderna även ger dig tips och knep så du kan bli en mästare på ziplining. Från träningsmarken tar du en kort promenad till det första stoppet, därifrån får du en fantastisk utsikt över floden Cetina och den kringliggande ravinen. Nu är du på väg! Vid varje start- och slutplats tas du hand om av en instruktör. Upplev spänningen i upp till tre timmar beroende på vilket storlek gruppen är.

Från Split/Omiš: Raftingäventyr med guide på floden Cetina

Från Split/Omiš: Raftingäventyr med guide på floden Cetina

Utforska Cetinaflodens otämjda skönhet på en spännande forsränningstur. Gå med i erfarna guider för att erövra hjärtstötande forsar samtidigt som du säkerställer din säkerhet hela tiden. Fördjupa dig i det fantastiska naturlandskapet när du navigerar i olika utmanande vatten. Börja ditt äventyr med hämtning från ditt hotell i Split eller Omiš. Vid ankomsten till lanseringsplatsen får du en omfattande säkerhetsinformation och instruktioner från de professionella guiderna. Utrusta dig med rafting eller kanotutrustning av högsta kvalitet, inklusive säkerhetsutrustning. Sedan sätter du igång på en actionfylld resa och navigerar de spännande forsarna i floden Cetina, omgiven av hisnande naturlandskap. Beundra skönheten i kaskaderande vattenfall, robusta klippor och frodig vegetation längs flodstränderna. Njut av en avkopplande paus med inkluderade förfriskningar för att fylla på din energi innan du avslutar turnén. Ge farväl till floden och återvänd till startpunkten och koppla av på din äventyrsdag när du återvänder till ditt boende.

Från Omiš: Cetina River Rafting Trip med undervattensgrotta

Från Omiš: Cetina River Rafting Trip med undervattensgrotta

Forsränning på floden Cetina sker på en 11 km lång sträcka (klass 2-3) och tar ca 3 timmar. Resan kan också innehålla ett besök i en undervattensgrotta och en badplats där det är möjligt att prova på klipphoppning. Våra guider har framgångsrikt genomgått den kroatiska bergsräddningstjänstens utbildningsprogram för guider inom äventyrsturism. Gästerna följs genom hela resan av fotografen. Alla gäster bjuds på kall juice och vatten, kaffe, snacks, frukt, kakor, fritters...

Från Omiš/Split: Raftingupplevelse på floden Cetina

Från Omiš/Split: Raftingupplevelse på floden Cetina

Lämna Split bakom och rafta ner Cetina-floden i Kroatien på en paddeltur i Omiš. Glid ner i vattnet, njut av simning, klipphoppning och avkopplande pauser på väg. Utforska den vilda sidan av Kroatien på en forsränningsupplevelse av Cetina River. Vila och koppla av längs din väg med tre pauser så att du kan simma, klipphoppa eller helt enkelt njuta av det naturliga landskapet runt dig. Mellan den första och andra pausen, hoppa ut ur din flotte och gå en kort väg till nästa kontrollpunkt, eftersom vitvattnet är för grovt för nybörjare att paddla igenom. Gå tillbaka i din flotte och fortsätt din resa innan du släpps tillbaka till din startpunkt

Från Omiš: Blå grottan och 5 öar på rundtur med motorbåt

Från Omiš: Blå grottan och 5 öar på rundtur med motorbåt

Börja din dag ombord på en motorbåt med en färd till Blå grottan på ön Biševo. Besök Monk Seal Cave och utforska den dolda stranden. Tillbringa lite tid på stranden Stiniva på ön Vis och njut sedan av ett stopp med bad och snorkling vid ön Budikovac. Åk till de orörda Pakleni-öarna, en populär kedja av 16 öar framför Hvars portar. Koppla av på stranden med många vikar där du kan koppla av och snorkla i det kristallklara havet. Nästa stopp är ön Hvar. Tillbringa din lediga tid med att utforska den gamla staden med sina gamla venetianska palats och vackra torg. Klättra upp för trapporna till det antika fortet som ligger ovanför staden innan det är dags att återvända till Omiš.

Omiš: Cetina River Canyon Boat Tour

Omiš: Cetina River Canyon Boat Tour

Discover the breathtaking beauty of the Cetina River Canyon on a boat tour from Omiš. Admire the wonderful surroundings of this protected nature park, which is home to the longest river in the Dalmatian region. Set off from Omiš and look out for native flora and fauna along the river including various species of birds, ducks, swans, and fish. Snap fantastic photos of the mighty canyon walls that tower over the sides of the river. Arrive at the Radmanove Mlinice park area, where you can disembark and enjoy the surroundings or go for a swim on the beach. After a break, hop back on the boat and return to Omiš.

Omiš: Kajak- och snorkeltur

Omiš: Kajak- och snorkeltur

Din kajaktur börjar 8 km uppströms från staden Omiš där din kajak och guide väntar på dig. Efter en kort genomgång och demonstration börjar din resa. När du långsamt tar dig nerför floden kan du upptäcka ett land fullt av mystik och intriger. Stanna för ett dopp i flodens kristallklara vatten innan du når staden Omiš där floden ansluter till havet. Låt dig fotograferas av din guide som är utrustad med en högteknologisk kamera. Avsluta turen vid platsen för ett övergivet skeppsvrak, som ligger bara 3 meter under vattnet, där du har möjlighet att snorkla. Efteråt kan du koppla av på en kilometerlång sandstrand.

Från Omiš: Krkas vattenfall & Trogir – rundtur i liten grupp

Från Omiš: Krkas vattenfall & Trogir – rundtur i liten grupp

Res i komfort och stil tack vare ett luftkonditionerat fordon, från Omiš upp till Nationalparken Krka. Anländ till den pittoreska byn Skradin vid floden, och hoppa ombord på en naturskön båttur längs floden Krka för att förundras av den naturliga skönheten i området från ett annat perspektiv. Förundras av travertin-kaskaderna i vattenfallet Skradinski buk och gå sedan över träbroarna på en bildande naturvandring. Upptäck de gamla vattenkvarnarna som nu används för utställningar och presentbutiker där du kan köpa autentiska souvenirer. Få chansen att ta ett uppfriskande dopp i floden och smaka på några av de lokala delikatesserna på egen bekostnad. Fortsätt till den historiska staden Trogir för att se dess  UNESCO världsarvsmonument innan det är dags att resa tillbaka till Omiš.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Omiš

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Omiš?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Omiš:

Sevärdheterna i Omiš du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Omiš?

De bästa dagsturerna från Omiš:

Se alla dagsturer från Omiš på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Omiš

Att göra i Omiš

Städer i Kroatien

Omiš: Fler aktiviteter och sevärdheter

Omiš: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Omiš

Samlat omdöme

4.7
(1 244 recensioner)

Det var en så rolig aktivitet att göra. Förutom forsränning gick vi också in i grottan, hoppade dit och klättrade på klippor som gick ut, duschade under vattenfall och hoppade från klippan vilket var kul. Riktigt trevlig upplevelse för äventyrliga turister. Detta är också bra för nybörjare även barn gjorde detta. Högt rekommenderad!

Hussein var den mest fantastiska guiden. Hans förklaringar var tydliga och han var så rolig att resan blev riktigt kort. Hela upplevelsen var trevlig, sevärdheterna var fantastiska, besättningen var fantastisk!

Det var en fantastisk upplevelse att paddla fram på floden, vilken magisk natur. Jag rekommenderar verkligen att göra den här aktiviteten med sin familj eller vänner.

Mycket motiverade guider, små grupper i båtarna. Det skulle vara trevligt att ha mer tid att titta på bilderna

Aktiviteten var väldigt cool och guiderna mycket trevliga. Jag rekomenderar!