Saker att göra i
Old Market Square, Poznan

Old Market Square, Poznan: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Gamla stan Poznan: Guidad vandringstur

Gamla stan Poznan: Guidad vandringstur

Den polska statsbildningens vagga. Ett fascinerande vittnesbörd om ett årtusende av historia, kultur och entreprenörsanda. Poznań utnyttjade sitt läge vid korsningen av många handelsvägar och utvecklades kraftigt under flera århundraden. Den historiska stadens rikedom och dess handelskaraktär är fortfarande synlig genom den magnifika arkitekturen och det unikt färgglada Gamla torget. I slutet av 1700-talet blev staden en del av Preussen. Under delningarna blev polackerna utsatta för brutala förföljelser och förtyskning. Till skillnad från i andra delar av det forna Polen svarade de inte bara med väpnat motstånd. Under de kommande decennierna fokuserade de snarare på utveckling inom alla möjliga områden - utbildning, sociala frågor och ekonomi. Det är därför du fortfarande kommer att känna dig mer... jordad här än i de andra delarna av Polen Som ett av Polens ekonomiska och kulturella centrum, känt för att anordna internationella mässor, sjuder dagens Poznań av liv. Det är också en av de största universitetshubbarna. Vissa säger till och med att det är den vänligaste staden i landet. Följ med på vår Old Town Free Walkative! Tour för att känna den inspirerande energin i Wielkopolskas huvudstad!

Poznań: Höjdpunktstur med lokal guide

Poznań: Höjdpunktstur med lokal guide

Utforska den historiska stadskärnan i Poznań på denna fascinerande rundtur. Upptäck viktiga fakta om staden och dess invånare på ett roligt och engagerande sätt, inklusive anekdoter och insidertips som du inte hittar i någon reseguide. Denna tur är perfekt för förstagångsbesökare med begränsad tid för sightseeing. Din guide visar dig de viktigaste och vackraste landmärkena, som Gamla torget med sitt renässansrådhus och färgglada hyreshus, den fantastiska församlingskyrkan med det tidigare jesuitkollegiet, Kungliga slottet, Frihetstorget med 1800-talsbyggnader som Raczyński Library, National Museum och Hotel "Bazar" samt modernistiska höjdpunkter som "Round Building" och Imperial District med sitt slott och universitetsbyggnader. Du kommer också att upptäcka dolda pärlor som ofta förbises. Det finns ingen anledning att stressa - din egen takt sätter tonen för turen. Istället för att bara fokusera på datum och namn kommer vi att underhålla dig med anekdoter och fascinerande fakta. Dessutom svarar vi gärna på alla frågor du har om Poznań, rekommenderar de bästa restaurangerna och det lokala köket och ger insikter om livet i Polen och Poznań.

Privata ikoner från Poznań

Privata ikoner från Poznań

Perfekt om du är på ett kort besök och inte vill slösa tid på att gå vilse. Våra lokala guider hjälper dig att upptäcka de viktigaste höjdpunkterna och de dolda pärlorna. Turen börjar framför Poznańs gamla rådhus, Stary Rynek str. 25. Lätt att hitta - högsta tornet och ett mästerverk av renässansarkitektur. Rådhuset står som en symbol för stadens stolthet och välstånd. Dess klocktorn var en plats där legenden om getterna föddes. Ett annat maktcentrum var det kungliga slottet på Przemysł-kullen. Våra guider kommer att berätta historier om dess glömda strider och kungliga historia. En underbar barock församlingskyrka väntar också på din utforskning. Nästa steg på "Poznańs ikoner" är en promenad genom den gamla flodbädden Warta. Den är kort och ger en pittoresk touch av parkatmosfär till din vistelse här. Turen avslutas på Cathedral Island, den äldsta delen av Poznań. Du får veta vilka topografiska skäl som låg bakom placeringen av Polens största tidigmedeltida fäste här. Ön domineras av den magnifika Peterskyrkan och Paulskyrkan. Inuti kommer vi att bli förvånade över konstverk från romansk och gotisk till barock och klassicism. Golden Chaple - begravningsplats för de första polska monarkerna bör inte missas på ditt besök i Poznań. Det beskrivna programmet innehåller allt du bör se i Poznań på ett kort besök, ... men det är DIN privata turné. Vi är flexibla och öppna för alla förslag.

Halvdagstur till Poznań

Halvdagstur till Poznań

Perfekt om du har 4-5 timmar och inte vill missa något viktigt i Poznań. Våra lokala guider hjälper dig att upptäcka de viktigaste höjdpunkterna och dolda pärlor. Från stenålderns arkeologi till bildandet av den kristna monarkin. Från medeltida kungadöme till 1400-talets välstånd. Från guldålder till fall och pånyttfödelse. Spåra historien om Polens första huvudstad. Turen börjar på Katedralön, den äldsta delen av Poznań. Ta reda på vilka topografiska skäl som låg bakom att Polens största tidigmedeltida fäste placerades här. Ön domineras av den magnifika S:t Peter- och S:t Paulskatedralen. Här inne kommer vi att förundras över konstverk från romansk och gotisk stil till barock och klassicism. Gyllene kapellet - begravningsplatsen för de första polska monarkerna får du inte missa under ditt besök i Poznań. Nästa steg är en promenad genom den gamla flodbädden Warta. Den är kort och ger en pittoresk touch av parkatmosfär till din vistelse här. Poznańs gamla marknadstorg är fullt av prakt och mysterier. Det är omgivet av färgglada och charmiga radhus och erbjuder en livlig atmosfär. Rådhuset står som en symbol för stadens stolthet och välstånd. Dess klocktorn var platsen där legenden om getterna föddes. Ett annat maktcentrum var det kungliga slottet på Przemysł-kullen. Våra guider kommer att berätta historier om dess glömda strider och kungliga historia. Även den fantastiska barockförsamlingskyrkan väntar på din utforskning. Därefter promenerar vi genom Liberty Square för att lära oss mer om XIX/XX:s kamp för dominans och självständighet. Du kommer också att bli förvånad över hur många kända personer som var från Poznań. Om du söker monumental arkitektur är Imperial District en plats för dig. Beundra romansk, gotisk, renässans, barock och klassisk arkitektur runt Mickiewicz Park. Denna plats utformades för att vara ett galleri för arkitektur. Torget är omgivet av imponerande arkitektoniska strukturer, inklusive historiska byggnader, kaféer och butiker. Det är en pittoresk miljö för besökare som utforskar staden. Rundturen avslutas på Anders torg där Poznańs moderna finanscentrum ligger. Här finns stadens högsta byggnader och i det berömda shoppingcentret Old Brewery kan du hitta en restaurang eller ett kafé. Det beskrivna programmet innehåller allt Du bör se i Poznań på ett kort besök, ...men det är DIN privata rundtur. Vi är flexibla och öppna för alla förslag.

Rötter i Poznań

Rötter i Poznań

Den polska monarkin bildades på 700-talet, men människan har funnits i området längre än så. Ta reda på vilka som var de första invånarna i Storpolen under stenåldern och vad som hände med dem. Turen börjar på Katedralön, den äldsta delen av Poznań. Ta reda på vilka topografiska skäl som låg bakom att Polens största tidigmedeltida fäste placerades här. Ön domineras av den magnifika S:t Peter- och S:t Paulskatedralen. Här inne kommer vi att förundras över konstverk från romansk och gotisk stil till barock och klassicism. Gyllene kapellet - begravningsplats för de första polska monarkerna får du inte missa under ditt besök i Poznań. Nästa steg på "Roots of Poznań Tour" är en promenad genom den gamla flodbädden Warta. Den är kort och ger en pittoresk touch av parkatmosfär till din vistelse här. Poznańs gamla marknadstorg är fullt av prakt och mysterier. Torget omges av färgglada och charmiga radhus och bjuder på en livlig atmosfär. Det kungliga slottet står som en symbol för bortglömda slag och kunglig historia. Tillsammans skapar dessa landmärken en fängslande väv av Poznańs kulturella och historiska arv.

Från guldålder till fall och Polens pånyttfödelse

Från guldålder till fall och Polens pånyttfödelse

Perfekt om du redan har sett Cathedral Island och Roots of Poznań Tour. Du får följa Poznańs historia från dess guldålder på 1600- och 1600-talen till naturkatastrofer, krig och förlust av självständighet. Starten sker framför Poznańs rådhus på det gamla marknadstorget. Lätt att hitta - det högsta tornet och ett mästerverk i renässansarkitektur. Rådhuset är en symbol för stadens stolthet och välstånd. Dess klocktorn var en plats där getlegenden föddes. Ett annat maktcentrum var det kungliga slottet på Przemysł-kullen. Våra guider kommer att berätta om dess glömda strider och kungliga historia. Även den fantastiska barockförsamlingskyrkan väntar på din utforskning. Därefter promenerar vi genom Liberty Square för att lära oss mer om XIX/XX:s kamp för dominans och självständighet. Du kommer också att bli förvånad över hur många kända personer som var från Poznań. Om du söker monumental arkitektur är Imperial District en plats för dig. Beundra romansk, gotisk, renässans, barock och klassisk arkitektur runt Mickiewicz Park. Denna plats utformades för att vara ett galleri för arkitektur. Torget är omgivet av imponerande arkitektoniska strukturer, inklusive historiska byggnader, kaféer och butiker. Det är en pittoresk miljö för besökare som utforskar staden. Rundturen avslutas på Anders torg där Poznańs moderna finanscentrum ligger. Här finns stadens högsta byggnader och i det berömda shoppingcentret Old Brewery kan du hitta en restaurang eller ett kafé. Det beskrivna programmet innehåller allt Du bör se i Poznań på ett kort besök, ...men det är DIN privata rundtur. Vi är flexibla och öppna för alla förslag.

Poznan: Express Walk med en lokalbo på 60 minuter

Poznan: Express Walk med en lokalbo på 60 minuter

Gå in i en 60-minuters utforskning genom Poznan från en lokals perspektiv och få ut det mesta av ditt värdefulla besök. Från Gamla marknadstorget till rådhuset, lär känna stadens mest definierande landmärken. Upptäck alla viktiga fakta om Poznan, upplev den lokala livsstilen och smaka på dess unika kultur. Din lokala guide, utrustad med historier och tips, kommer att visa dig det bästa lokala köket och leda dig till livliga barer där du kan sippa och chilla i sann Poznan-stil. Denna upplevelse är inriktad på att ge en äkta känsla av Poznan, koppla dig till det lokala sättet att leva och dess landmärken, samtidigt som den passar perfekt in i alla resplaner.

Poznan: Stad och bryggeri: Privat rundvandring med öl

Poznan: Stad och bryggeri: Privat rundvandring med öl

Börja resan med ett besök till den gotiska katedralen på ön Ostrow Tumski, platsen för Polens dop år 966 e.Kr. Efter att ha passerat Chrobry-bron går du in i den fantastiska gamla staden, känd för sitt renässansstadshus som dominerar över torget. Promenera längs de charmiga gatorna och upptäck den imponerande barockkyrkan och franciskankyrkan med en miniatyrmodell av gamla Poznan. Fortsätt promenera till Frihetstorget omgiven av historiska 1800-talsbyggnader: Nationalmuseet, Raczynski-biblioteket, Bazar Hotel och Arcadia. Avsluta den här fascinerande rundturen i bryggeripuben för en välkyld öl. Låt dig förföras av en full bukett av smaker och aromer från nybryggt, opastöriserat öl. Alla är tillverkade av utvalda maltblandningar med speciellt förberedd aromatisk och bitter humle, som härstammar från de bästa polska och utländska skördarna. Skål! Njut av de viktigaste platserna och lär dig av din guide vad mer du kan upptäcka på egen hand efter den här turen.

13 aktiviteter hittades
Sortera efter:

De mest populära sevärdheterna i Poznań

Att göra i Old Market Square, Poznan

Städer i Polen

Old Market Square, Poznan: Fler aktiviteter och sevärdheter

Old Market Square, Poznan: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.