Odeon, Ephesus

81 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Odeon, Ephesus

Odeon, Ephesus: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Izmir: Hel dagstur till Efesus

Från Izmir: Hel dagstur till Efesus

Start med upphämtning från ditt hotell i Izmir. Sedan börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus och en 10 minuters bilresa till den antika staden Efesos. Utforska staden genom att gå på marmorgatorna tillsammans med en guide. Se Odeon, State Agora, Pretension, Memmiusmonumentet, Domitianustemplet, Herkulesporten, Curetesgatan, Hadrianustemplet och latrinerna. Välj att göra ett valfritt besök till terrasshusen mot en extra kostnad. Efter terrasshusen kan du fortsätta din utforskning med Celsusbiblioteket, Marmorgatan, den kommersiella agoran, Stora teatern och Arcadian (hamnvägen). Njut av en god lunch som serveras på en pittoresk lokal restaurang. Besök Artemisas tempel och ta bilder av Johannes kyrka och İsa Beys moské. Njut av fri tid i den gamla byn Sirince för att upptäcka de traditionella husen, produktionen av fruktsmakande vin och njut av en vinprovning. Slutar dagen med en transfer tillbaka till Izmirs flygplats eller till ditt hotell i Izmir.

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Gå i land och möt din privata guide i Kusadasis hamn. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus, den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar, officiellt förklarad som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986. Därefter kör du en kort bit till Efesos för att beundra de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Upptäck denna historiska plats, en av de 7 uppenbarelsekyrkorna, genom att promenera längs marmorgatorna i sällskap med din guide. Se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House, Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine. Gå vidare till Artemistemplet och ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från bästa möjliga vinkel. Slutligen släpps du av i Kusadasi hamn.

Från Istanbul: 2-dagars tur till Gallipoli och Troja

Från Istanbul: 2-dagars tur till Gallipoli och Troja

Dag 1: Istanbul - Eceabat - Canakkale 06:00 - 06:20: Hämtning från ditt hotell runt Taksimområdet. 6:30 - 7:00: Hämtning från ditt hotell i Sultanahmet-området. Avresa till Eceabat med rökfri A/C-minibuss. 09:00 - 09:30: Paus för förfriskningar (frukost på egen bekostnad). 12:20 PM: Ankomst till Eceabat 12:30 PM: Lunch på restaurang 13:00: Avresa för en guidad Gallipoli-tur till Brighton Beach, Beach Cemetery, ANZAC Cove, Ariburnu Cemetery, ANZAC Commemorative Site, Respect to Mehmetcik Statue, Lone Pine Australian Memorial, Johnston's Jolly, (turkiska och allierade skyttegravar och tunnlar), Turkish 57. Infanteriregementets kyrkogård, The Nek och Chunuk Bair Nya Zeelands minnesmärke18.00: Tur slutar och du checkar in på ditt hotell. Övernattning på ett 3-stjärnigt bashotell eller liknande hotell. Dag 2: Troja 1:30 PM: Hämtning på hotellet och avfärd för att besöka den trojanska hästen, offeraltaren, de 3700 år gamla stadsmurarna, husen i Troja I, 3000 f.Kr. - 2500 f.Kr., Bouleuterion (senatsbyggnaden), Odeon (konserthuset) och resterna av de olika städerna från Troja I till Troja IX 4:45 PM: Återresa till Canakkale 5:30 PM: Buss till ditt hotell i Istanbul 11:00 PM: Ankomst till Istanbul med avlämning på ditt hotell

Heldagstur till Efesos från Kusadasi eller Selcuk

Heldagstur till Efesos från Kusadasi eller Selcuk

Turen börjar med att du hämtas från ditt hotell i Kusadasi. Upphämtningen i Kusadasi börjar kl. 08.30 och upphämtningen i Selcuk börjar kl. 09.00. Efter att alla deltagare på turen har träffats börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan faktiskt ha kommit till detta område tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 1 timme och efter besöket väntar en 10 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar kommer du att utforska staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se odeon, agora, prytaneion, Memmius monument, Domatian templet, Hercules gate, curetes street, Hadrian templet och latriens. Besöken till de privata husen (så kallade "terrasshus") är ett valfritt besök för en extra kostnad på 320 ₺/ per person och din guide bör informeras om detta i förväg. Efter terrasshusen fortsätter vi vår upptäcktsfärd med Celsus bibliotek, marmorvägen, den kommersiella Agora, den stora teatern och arcadiane (hamnvägen). En trevlig lunch serveras på en pittoresk lokal restaurang. Efter lunch besöker vi Artemistemplet som är ett av antikens "sju världsunderverk". Här kommer det att finnas goda chanser att ta georgiska bilder av St John-kyrkan och İsa Beys moské. Sirince är en gammal by av "de bysantinska grekerna som ligger på kullarna i Selcuk och 9 km från Efesos. Som en del av fredspakten efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte av turkiska och greker, och Sirince är nu bebodd av turkiska. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och fruktsmakande vinproduktion, och du kommer att ha en ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och ni körs tillbaka till era hotell.

Från Istanbul: Ephesus Tour med flyg tur och retur

Från Istanbul: Ephesus Tour med flyg tur och retur

Du hämtas från ditt hotell i Istanbul och körs till flygplatsen. Anländer till Istanbuls flygplats för ditt flyg från Istanbul till Izmir. Flyg från Istanbul till Izmir. Vid ankomsten till Izmir flygplats möter du vår chaufför och kommer att överföras till Efesos för att delta i den dagliga heldagsturen i Efesos. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar kommer du att utforska staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple och Latriens. Besöket på The Private House (den så kallade bordellen, "Terrace Houses") är ett valfritt besök för 320 ₺/person extra och din guide bör informeras i förväg. Efter Terrace Houses fortsätter vi med vår utforskning av Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theather och Arcadine (Harbour Road). Vi fortsätter med besöket i Artemistemplet, som är ett av antikens sju underverk. Här kommer det att finnas en bra chans att ta bilder av Church of St.John och moskén İsa Bey från den bästa vinkeln också. Sirince är en gammal by med "Rum" (bysantinska greker) som ligger på kullarna i Selcuk och 7 km från Efesos. Som en del av fredsavtalet efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte mellan turkar och greker, och Sirince bebos nu av turkar. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och produktion av vin med fruktsmak, och du kommer att ha ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och du kommer att transporteras tillbaka till flygplatsen för ditt flyg till Istanbul. Vår chaufför hämtar dig på flygplatsen och kör dig tillbaka till ditt hotell på kvällen.

3 timmars rundtur i Efesos och terrasshusen från Kusadasi hamn

3 timmars rundtur i Efesos och terrasshusen från Kusadasi hamn

Gå tillbaka i tiden i Efesos: Ge dig ut på en förtrollande promenad genom Efesos, en en gång blomstrande romersk stad som är känd för sin kulturella betydelse. Vår expertguide kommer att berätta fängslande berättelser om gladiatorer, filosofer och kejsare som en gång vandrade på dessa antika gator. Se de anmärkningsvärt välbevarade ruinerna, inklusive det ikoniska Celsusbiblioteket och den imponerande Stora teatern. Terrasshus: Där lyxen bodde: Skäm bort dina sinnen i terrasshusens prakt, utsökta bostäder för Efesos elit. Föreställ dig svunna tiders överflöd när du utforskar dessa vackert restaurerade hus, utsmyckade med intrikata mosaiker, fresker och överdådiga bekvämligheter. Terrasshusen ger en sällsynt inblick i den privilegierade livsstilen hos de antika rika. Storheten i Celsus bibliotek: Skåda storheten i Celsusbiblioteket, ett arkitektoniskt mästerverk och en ledstjärna för kunskap på sin tid. Låt dig imponeras av den fantastiska fasaden, prydd med statyer som representerar visdom och dygd. Lär dig mer om dess historiska betydelse och den roll det spelade för att bevara antika texter och visdom. Fånga minnen: Fotomöjligheter: Under hela resan finns det otaliga möjligheter att ta bilder. Från de majestätiska kolonnerna i Efesos till de utsmyckade detaljerna i terrasshusen, varje ögonblick inbjuder dig att fånga skönheten i dessa anmärkningsvärda antika strukturer. Detaljer och avslutning: Din 3-timmars rundtur i Efesos och terrasshusen börjar med ett varmt välkomnande i Kusadasi hamn av vår kunniga guide. Fördjupa dig i kärnan i Efesos historia och arkitektur, tillsammans med insiktsfulla kommentarer. Efter turen kommer du säkert tillbaka till Kusadasi hamn och lämnar dig med värdefulla minnen från denna berikande resa till de antika underverken.

Från Istanbul: Privat guidad dagsutflykt till Efesos med lunch

Från Istanbul: Privat guidad dagsutflykt till Efesos med lunch

Istanbul till Efesos med flyg till Izmir Du hämtas från ditt hotell i Istanbul på morgonen och transfer till Istanbuls flygplats IST eller SAW för ett morgonflyg till Izmir. (Tid för upphämtning på hotell i Istanbul, detaljer om flyget kommer att skickas via e-post i ditt bekräftelsemail). Efter ankomsten till Izmirs flygplats möts du av din reseledare och körs till Efesos (45 minuters bilresa). Din rundtur börjar med ett besök till Artemissionstemplet, som är ett av den antika världens sju underverk. När du fortsätter till Efesos kommer du att vandra genom historien längs marmorgatorna som kantas av underbara offentliga byggnader. Bland dessa byggnader finns den statliga agoran, Odeon, Memniusmonumentet, Domitians tempel, Poliofontänen och Curetesgatan. Du kommer också att stöta på den stora teatern som byggdes på 300-talet f.Kr. innan den senare byggdes ut till en arena med 24 000 åskådare av romarna på 1000-talet e.Kr. Efter Efesos serveras lunch i trädgården till ett lokalt hantverkscenter. Här kan du se några av de traditionella mattvävningstekniker som används och njuta av att titta på några fantastiska uppvisningar av vackra mattor. Efter lunchen besöker ni Jungfru Marias hus, som ligger i Aladagbergen, 8 km från Efesos. Vid det tredje ekumeniska konciliet 431 i Efesos hävdades det att Maria kom till Efesos tillsammans med den helige Johannes år 37 e.Kr. och bodde där fram till sin död år 48 e.Kr. Efter upptäckten av huset förklarade ärkebiskopen av Izmir det som en pilgrimsort år 1892. Den 26 juli 1967 besökte påven Paul VI denna plats och bad här. Efter denna heliga plats kör du tillbaka till Izmirs flygplats för ditt flyg tillbaka till Istanbul. När du har landat i Istanbul möts du av din representant och transporteras tillbaka till din utgångspunkt.

Kusadasi eller Selcuk: Höjdpunkter i Efesos - Smågruppstur

Kusadasi eller Selcuk: Höjdpunkter i Efesos - Smågruppstur

Turen börjar med upphämtning från ditt hotell i Kusadasi. Upphämtningen i Kusadasi börjar kl. 08.30 och upphämtningen i Selcuk börjar kl. 09.00. Efter att alla deltagare på turen har träffats börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till detta område tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 1 timme och efter vårt besök väntar en 10 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna under den hellenistiska, romerska kejsartiden och den tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar utforskar du staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, den statliga agoran, Prytaneion, Memmius-monumentet, Domatian-templet, Herkulesporten, Curates Street, Hadrianus-templet och Latriens. Besöket i de privata husen (så kallade "terrasshus") är ett valfritt besök för 320 ₺/per person och din guide bör informeras i förväg. Efter terrasshusen fortsätter vi vår utforskning av Celsus bibliotek, marmorvägen, den kommersiella Agora, den stora teatern och Arcadiane (hamnvägen). En trevlig lunch serveras på en pittoresk lokal restaurang. Efter lunchen besöker vi Artemistemplet, ett av antikens "sju världsunderverk". Här kommer det att finnas goda möjligheter att ta vackra bilder av Johanneskyrkan och İsa Beys moské. Sirince är en gammal by av "de bysantinska grekerna som ligger på kullarna i Selcuk och 9 km från Efesos. Som en del av fredspakten efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte av turkiska och greker, och Sirince bebos nu av turkiska. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och produktion av vin med fruktsmak, och du kommer att ha ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och ni körs tillbaka till era hotell.

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Vid ankomsten till Kusadasi hamn välkomnas du av din privata guide som kommer att följa med dig under hela turen. Det första stoppet på vår resa är Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter besöket väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från de hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioderna. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att bära bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln. Efter turen kommer vi att se till att släppa av dig i Kusadasi hamn snabbt och se till att du kommer tillbaka till din önskade plats i tid. Din bekvämlighet och tillfredsställelse är våra högsta prioriteringar under hela turnén.

Privat rundtur i Efesos, terrasshusen och byn Sirince

Privat rundtur i Efesos, terrasshusen och byn Sirince

Utforska de fantastiska ruinerna av Efesos på denna 7-timmars sightseeingtur från Kusadasis hamn. Eftersom det är en privat rundtur kan du börja när som helst, beroende på ankomst- och avgångstiden för ditt kryssningsfartyg. En guide tar dig runt de hisnande platserna i det romerska och grekiska komplexet, inklusive den imponerande Odeon-teatern, som hade plats för upp till 1 400 åskådare under sin storhetstid. Se statyer inristade i marmorplattor och det vackra Celciusbiblioteket, färdigställt av romarna 117AD, och kanske den mest respektingivande fasaden som fortfarande står kvar i Efesos, med sina kolonner, statyer och fönster. De flesta bussturer till Efesos hoppar över Terrace Houses mittemot Ephesus-komplexet, men den här turen tar dig till de fantastiska före detta herrgårdarna för de rika, där målade väggar, fresker och mosaiker fortfarande kan ses. Efter en utsökt lunch kommer det sista stoppet på din turné att vara byn Sirince för att uppleva en typisk, avslappnad turkisk by som latar sig i medelhavssolen.

De mest populära sevärdheterna i Selcuk

Att göra i Odeon, Ephesus

Städer i Turkiet

Odeon, Ephesus: Fler aktiviteter och sevärdheter

Odeon, Ephesus: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.