Saker att göra i
Nürnberg

Denna bayerska stads gamla stadskärna, mångsidiga arkitektur och fantastiska museer låter dig resa tillbaka i tiden.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Nürnberg

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Nürnberg

Nürnberg: Stadsrundtur med Bimmelbahn-tåget

Nürnberg: Stadsrundtur med Bimmelbahn-tåget

Utforska den historiska staden Nürnberg ombord på ett pittoreskt turisttåg. Njut av en tur genom stadens centrum med avgång från det stora torget. Passera förbi Schöner Brunnen, en vacker 19 meter hög guldfontän. Nästan kör du förbi Maxbrücke-bron, St Lawrence-kyrkan, Helige Andes sjukhus och Kejsarborgen, en av Europas viktigaste medeltida befästningar. Njut av panoramautsikten över alla de besökta platserna från bekvämligheten av ditt tågsäte. För övrigt kan du lära dig mer om stadens historia och avslöja dess hemligheter och legender med hjälp av din informativa audioguide. Under den här rundturen får du se alla stadens höjdpunkter på bara 40 minuter och därefter kan du utforska staden på egen hand.

Nürnberg: Medeltida fängelsehålor guidad tur

Nürnberg: Medeltida fängelsehålor guidad tur

Upptäck en värld av brott och straff när du utforskar de medeltida fängelsehålorna under det gamla stadshuset. Lär dig om tortyr under medeltiden, vilka slags bestraffningar som användes och vad fångarna fick utstå i rannsakningsfängelset tills de erkände, skyldiga eller inte. Att kastas i fängelsehålan var i princip en dödsdom på medeltiden. Ta reda på varför när du utforskar de medeltida fängelsehålorna i de välvda källarna i Nürnbergs gamla stadshus. Från och med 1300-talet användes fängelsehålorna för att hålla och förhöra fångar i väntan på dom. Gå genom de tolv små cellerna, kolla in de mest originella möblerna och besök tortyrkammaren för att få en inblick i vad som hände här under dessa mörka tider.

Nürnberg: Gamla stan: Guidad rundvandring

Nürnberg: Gamla stan: Guidad rundvandring

Den välmående staden Nürnberg var en idealisk grund för ett aktivt kulturellt och intellektuellt liv och en livlig konstscen. Ännu i dag finns det många byggnader, monument och konstverk som speglar stadens forna betydelse. Din guide kommer att ge dig information och insikter om de kyrkor, slott och fontäner du ser, liksom om själva staden, förr och nu. Du kommer också att besöka det stora torget.

Nürnberg: PLAYMOBIL®- FunPark

Nürnberg: PLAYMOBIL®- FunPark

Utforska PLAYMOBIL-FunPark som har en yta på över 90 000 m² och är speciellt utformad för barn mellan 4 och 10 år. Njut av de spännande temavärldarna där dina små har mycket utrymme att leka och springa. Hela familjen kan njuta av Aktiv Park med många möjligheter att klättra, leka och upptäcka. Barnen kan ge sig ut på äventyr i Pirathavet, storma hörnen i Riddarborgen eller uppleva arbetet som guldgrävare i Västra staden. Njut också av en vattenlekplats, en rutschkana, en labyrint av ljus, minigolf och en gokartbana. Om du behöver en paus från alla dessa spännande äventyr är det bara att besöka en av de många restaurangerna i parken och få dig ett mellanmål och en kall läsk. Om du inte kan få nog av PLAYMOBIL kan du köpa de små figurerna i PLAYMOBIL-Shop.

Nürnberg: Rundvandring på nazistpartiets tidigare mötesplats

Nürnberg: Rundvandring på nazistpartiets tidigare mötesplats

Upplev en guidad vandringstur runt det tidigare nazistpartiets samlingsområde, hem till den första nationalsocialistiska arkitekturen i Tyskland. Gå runt resterna av de enorma strukturer som de byggde och hör historien bakom grunderna från din guide. Besök de historiska platserna i kongresshallen, Great Road och Zeppelin Field. Förstå funktionen och effekten av deras arkitektur, iscensättningen av nazistpartiets rallyevenemang och de grundläggande funktionerna i den nationalsocialistiska synen på historien. Lär dig om den andra sidan av koncentrationslägersystemet och hör om massskaliga propagandashower på nazistpartiets möten. Upptäck den aktuella diskussionen om användningen av webbplatsen. Avsluta din turné med ett besök på Zeppelin Tribune, utformad för att rymma upp till 200 000 personer. Om du vill delta med en grupp på 10 eller fler personer, vänligen kontakta oss via e-post på info@geschichte-fuer-alle.de Observera att inga fakturor kan utfärdas för bokningar som görs via Getyourguide. Bokningsbekräftelsen fungerar som bevis på betalning

Nuremberg: Guidad stadsvandring i stadsmurarna

Nuremberg: Guidad stadsvandring i stadsmurarna

Upptäck varför Nürnberg aldrig erövrades på denna stadsvandring med en lokal guide. Utforska dess defensiva stadsmurar tillsammans med de underjordiska korridorerna vid det kejserliga slottet. När du går längs Nürnbergs stadsmurar kan du se de smala tunnlarna och de höga valvkamrarna som grävts in i slottets stenar. Dessa tunnlar och kammare var utformade för att göra Nürnberg till den mest skyddade staden i imperiet. Beundra de moderna bastionerna som byggdes på 1500-talet och som också kan motstå kanoneld. Promenera längs en labyrint av underjordiska korridorer som utformades för att försvararna skulle kunna skjuta på fiender från alla håll när de försökte korsa vallgraven. Lär dig mer om hur de medeltida vapnen som var gömda innanför stadsmuren fungerade och hur stadens riddare och försvarare arbetade tillsammans för att hålla Nürnberg säkert och skyddat.

Nürnberg: Historischer Kunstbunker WWII Art Bunker Tour

Nürnberg: Historischer Kunstbunker WWII Art Bunker Tour

Upptäck räddningsoperationen som räddade konstverk som Albrecht Dürers verk på den här guidade rundturen i Historischer Kunstbunker i Nürnbergs gamla stad. Ta reda på vilka konstverk som överlevde andra världskrigets bombningar som förstörde 90 procent av den medeltida gamla staden. Möt din guide vid ingången till Historischer Kunstbunker och påbörja din rundtur i museet. Få en inblick i hur nazisterna använde det här utrymmet för att bevara prislösa verk som Veit Stoss altaruppsats, automatklockan från Frauenkirche och Codex Manesse. Upptäck hur den här källaren användes för att förvara öl på medeltiden. Hör om hur Nürnberg reducerades till spillror under andra världskriget och sedan återuppbyggdes efter kriget.

Nürnberg: Hop-On Hop-Off Busstur

Nürnberg: Hop-On Hop-Off Busstur

Njut av en dag med stadsbesök i Nürnberg i bekvämligheten av en hop-on-hop-off dubbeldäckarbuss. Se stadens mest kända monument och byggnader från fantastiska utsiktspunkter och lär dig om stadens rika historia. Luta dig tillbaka, slappna av och njut av den 2 timmar långa rundturen medan din guide underhåller dig med fascinerande information om de populära attraktionerna och den 1000-åriga historien om Frankrikes metropol. Dra nytta av flexibiliteten att hoppa på eller av när som helst vid någon av de 6 hållplatserna längs rundturens rutt. Du kommer att se att Nürnberg, förutom pepparkakor och stekta korvar, har så mycket mer att erbjuda.

Nürnberg: 48-timmars CityCard med gratis kollektivtrafik

Nürnberg: 48-timmars CityCard med gratis kollektivtrafik

Nürnberg och dess omgivningar har mycket att erbjuda, och Nürnberg Card är det perfekta sättet att lära känna denna underbara region på ett bekvämt och prisvärt sätt. Nürnbergkortet ger dig fri entré till de mest populära lokala museerna och attraktionerna och ger dig fri användning av kollektivtrafiken i stadsområdet Nürnberg och Fürth. Gör en resa tillbaka i tiden med ett besök till Nürnbergs imponerande kejsarborg och det informativa kejsarborgsmuseet, eller utforska en annan sida av stadens historia genom att åka till Nazistpartiets samlingsplats och minnesmärket över Nürnbergrättegångarna. Planerar du en resa med barn som inte är så intresserade av historia eller är för unga för att lära sig om Nürnbergs mörkare kapitel? Inga problem! Nürnberg och Fürth erbjuder också massor av aktiviteter för barn. Leksaksmuseet och planetariet kommer garanterat att bli en succé, eller ta helt enkelt en promenad i den utmärkta djurparken i Nürnberg. Kortet ger fantastiska erbjudanden i Nürnberg och Fürth under 48 timmar, och tidpunkten är upp till dig. Det är bara att boka önskat datum och tid och ge dig iväg! Spara tid och pengar med Nürnberg Card, din idealiska följeslagare under 48 timmar i denna fantastiska stad. Inkluderat är: I Nürnberg ingår: Kejsarborgen Nürnberg, Deutsches Museum Nürnberg, Germanisches Nationalmuseum, Albrecht Dürer-huset, Neues Museum, Toy Museum, Dokumentationscentrum Nazistpartiets mötesplatser - tillfällig utställning, Memorium Nürnberg-rättegångarna, DB Museum, Museum för kommunikation, Museum för industriell kultur med skolmuseum, Stadsmuseum i Fembo House - permanent utställning: En krona - makt - historia, Museum Tucher Mansion, Bayerska bibelmuseet, Naturhistoriska museet, Towerofthesenses, Kunsthalle Nürnberg, Kunstvilla Nürnberg, Kunsthaus Nürnberg, Museum Executioner's House, Zoo Nürnberg, Barnmuseet, Röda korset-museet, Motor Museum Merk, Faber-Castell Stately Home med museet "Alte Mine", Bratwurst Museum, Judiska museet Franconia, Fürth, City Museum Fürth, Ludwig Erhard Center Fürth. 50 % rabatt på: Rabatt på följande: Historical Rock Cut Cellars * (historische-felsengaenge.de), Underground of Nuremberg * (nbguw.de), Nicolaus Copernicus Planetarium (planetarium-nuernberg.de), Stadium Tours * (stadion-nuernberg.de/en). Tips för familjer: 1 € rabatt på Playmobil FunPark, Zirndorf.

Nürnberg: Gamla stan: Guidad tur med buss

Nürnberg: Gamla stan: Guidad tur med buss

Det bästa av Nürnberg på fyrtio minuter. Den här turen är särskilt avsedd för besökare i Nürnberg som vill utforska de viktigaste sevärdheterna i den historiska gamla stadskärnan på så kort tid som möjligt. Vi erbjuder dig ett prisvärt och tidsbesparande alternativ i form av en liten stadsvandring som tar en timme. Upptäck stadens centrum bekvämt från toppen av våra dubbeldäckade bussar. Turen börjar vid huvudmarknaden nära den vackra fontänen. Vi kör genom de historiska stadsdelarna St Sebald och St Lorenz, till St Elisabeth-kyrkan, längs gatan för mänskliga rättigheter och tyska nationalmuseet. Turens höjdpunkt är slottet i Nürnberg, stadens landmärke. Så kliv ombord och gå på rundtur med oss genom den fascinerande medeltida stadskärnan.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Nürnberg

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Nürnberg?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Nürnberg:

Sevärdheterna i Nürnberg du inte bör missa

De mest populära sevärdheterna i Nürnberg

Att göra i Nürnberg

Städer i Tyskland

Nürnberg: Fler aktiviteter och sevärdheter

Nürnberg: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Nürnberg

Samlat omdöme

4.6
(2 120 recensioner)