Upplevelser i
Notre Dame

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Djävulen bor i Notre Dams detaljer

Detta gotiska mästerverk tog nära 200 år att bygga och har överlevt den franska revolutionen, hugenotterna och Andra världskriget. Katedralen har genomgått flera restaureringar över åren och i en brand april 2019 förstördes stora delar av byggnaden. Katedralens berömda fasad finns kvar men flera av dess ikoniska delar gick förlorade i lågorna. Här är några av de strukturella detaljer som gjort Notre Dame till en symbol för Frankrike världen över.

 • Gargoylerna

  1. Gargoylerna

  Den fantastiska detaljrikedomen i dessa statyer som fanns placerade runt hela fasaden har länge varit föremål för beundran och uppmärksamhet från besökare från hela världen. Statyernas öde efter branden är dessvärre fortfarande oklar.

 • Rosettfönstret

  2. Rosettfönstret

  Ett av katedralens ikoniska kännetecken, Notre Dames rosettfönster undkom elden med nöd och näppe. Trots att bränder förr i tiden gjort skada är de flesta historiker överens om att dessa fönster går att rädda.

 • Stora orgeln

  3. Stora orgeln

  Bland katedralens mest unika delar och fantastiska konstruktioner finns Notre Dames piporglar. Huvudorgeln har fem tangentbord och är ett av världens mest berömda musikinstrument. Piporglarna undkomm branden 2019 och fortsätter därmed att spela musik i åratal framöver.

 • Reliker

  4. Reliker

  Som hem åt några av den katolska kyrkans mest berömda och viktigaste reliker har Notre Dame blivit ett mål för pilgrimsfärder för katoliker och kristna. Dessa reliker, bland annat en bit av korset från Jesu korsfästelse och en krona av törnen, överlevde branden.

 • Klocktornen

  5. Klocktornen

  De fantastiska klocktornen som blev odödliga i litteraturen av Victor Hugo är några av katedralens mest ikoniska delar. Klocktornen i sig anses vara i säkerhet men detsamma är ännu oklart för själva klockorna.

Planera ditt besök

 • Vad kostar det?

  Att gå in i Notre Dame är helt gratis, men vill du besöka tornet kostar det 8,50 EUR, och tillträde till kryptan ligger på 6 EUR. Med ett Paris Pass kommer du in kostnadsfritt i både tornet och kryptan.

 • Hur tar jag mig dit?

  Den närmaste tunnelbanestationen är Cité, som trafikeras av linje 4.

 • Gå upp i tornet?

  För att se ut över Paris och ta en närmare titt på gargoylerna måste du först ta dig upp för 387 trappsteg – enkel väg.

 • Mässan

  "På söndagar hålls alla mässor vid stora altaret. Kom minst 10 minuter i förväg om du vill ha sittplats.
  Kl. 08.30 – Mässa
  Kl. 09.30 – Laudes (morgonbön)
  Kl. 10.00 – Gregoriansk mässa med domkapitlet
  Kl. 11.30 – Internationell mässa

  Kl. 12.45 – Mässa
  Kl. 17.45 – Vesper (aftonsång)
  Kl. 18.30 – Mässa
  Alla gudstjänster hålls på franska om inget annat anges. Mässor hålls också på vardagarna. Mer information finns på Notre Dame de Paris officiella hemsida."

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Vardagar kl. 08.00-18.45, på helgen öppet till kl. 19.15.
 • Vad kostar det?
  Inträdet är gratis, men om du vill få ut så mycket som möjligt av besöket är en guidad tur verkligen väl investerade pengar.
 • Behöver jag en guide?

  • Kolla vår lista över de mest populära turerna.*

 • Hur tar jag mig dit?
  Det finns flera tunnelbanestationer runt Notre Dame. Både linje 1, 4, 7, 10, 11 och 14 passerar i närheten. Den närmaste tunnelbanestationen är Cité, som trafikeras av linje 4.
 • Ytterligare tips

  • Var beredd på att behöva köa för att komma in, särskilt på helger.

  • Notre Dame är först och främst en kyrka. Täck axlar och knän.

Alla saker att se i Notre Dame

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Notre Dame? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Notre Dame

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 6 660 omdömen

Turnén var allt jag kunde önska mig.

Denna turné togs den sista natten av vår vistelse i Paris, jag var inte säker på vad jag skulle förvänta oss vi satte oss ner för trapporna på bussen eftersom översta däcket var fullt! Hörlurarna som levererades var ok när du hade hittat var du ska koppla in dem och vilken kanal du ska välja för engelska. Turen startade och de enda två klagomål som jag skulle göra var att bussens upphängning lämnade mycket att önska och när det blev mörkt och vi vill ta bilder föraren lämnade lamporna på nedervåningen så att de reflekterade i fönster (han stängde av dem efter ungefär en timme vilket var för sent) stoppet för ljusshowen var exceptionellt vid Eiffeltornet och vi kunde gå på översta däck för att ta några lysande bilder av ljusshowen. Allt som allt bra valuta för pengarna. Jag gick med min son och svärdotter men inga barn så kan inte kryssa heller för familjen längst ner i denna artikel.

FANTASTISK erfarenhet och rekommenderar!

Gjorde en fotoshoot för ett överraskande engagemang. Det skedde några sista minuten ändringar men allt gick ändå väldigt smidigt. Beks är en fantastisk fotograf och skulle definitivt få henne att göra ytterligare en film för oss. Vi sprang sent till fotograferingen och hon stannade fortfarande nästan hela timmen och gjorde flera olika platser och poser. Vi ÄLSKAR hur bilderna kom ut och alla vi delar dem med säger att de är underbara. Rekommenderas starkt för alla som gör ett överraskningsförslag eller någon som bara vill ha några fina bilder på din semester!

Bekväm, professionell med enastående fotografiska resultat

Alain var en riktig professionell, såg till att han höll sessionen lättsam och bekväm. Vi kände att en vän tog våra bilder. På grund av oförmågan att säkra en tillräckligt stor Uber-resa för att komma till Eiffeltornet i rätt tid improviserade vi till omgivningen och kunde inte vara nöjdare med resultaten. Rekommenderar starkt att använda hans tjänster.

Eny var vår fotograf och hon var så trevlig att arbeta med. Hon tog många bilder på ett antal olika platser nära Eiffeltornet. Vi hade en fantastisk tid och bilderna var fantastiska och så mycket variation! Helt ovärderligt sätt att minnas vår resa till Paris !!! Rekommenderas starkt!

Trevlig och duktig engelsktalande guide och ett bra sätt att se Paris.

Mycket nöjd att se och höra om de viktigaste sevärdheterna i Paris på ett trevligt sätt.