Norge
Vandring

Vandring
92 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Norge Vandring

Oslo: Scenisk fjordkryssning med kommentarer från audioguide

Oslo: Scenisk fjordkryssning med kommentarer från audioguide

Ta en tyst kryssning längs Oslos stränder och runt öarna i den inre Oslofjorden. Njut av det pittoreska landskapet och lyssna på ljudkommentarer på din telefon. Starta från centrala Oslo och ta dig mot den inre Oslofjorden på en elektrisk båt. Medan du kryssar kan du dra nytta av den rymliga loungen med panoramafönster eller känna vinden i håret på det stora helt tillgängliga däcket. Omfamna tystnaden och ladda ner Voice of Norway-appen på din smartphone. Lär dig allt om området när du lyssnar på kommentaren för kryssningen som finns på 6 språk.

Tromsø: Valskådningstur med hybridelektrisk katamaran

Tromsø: Valskådningstur med hybridelektrisk katamaran

Sätt segel på en hybridelektrisk katamarankryssning för de arktiska vattnen och observera marina djur i deras naturliga livsmiljö. Se späckhuggare, fenvalar, kaskeloter och/eller knölvalar äta i de iskalla fjordarna och beundra de fantastiska landskapen runt omkring dig. Avresa från Tromsø på morgonen och bege dig ut till Skjervøy där valarna är i tid för att njuta av de korta timmarna av dagsljus. Ta in den hisnande utsikten över frusna landskap i bekväma, panoramiska lounger. Våra båtar är utformade för sightseeing och har kapacitet för över 100 gäster. Men de stora panoramafönstren och däcken i flera nivåer gör att du kan njuta av utsikten var du än befinner dig ombord. Du hittar ett urval av mat och dryck att köpa ombord. Vi seglar i ca 3 till 3,5 timmar för att nå valarna och tillbringar ca 1 till 1,5 timmar runt deras födosöksplatser. Vår kapten kommer att hålla utkik efter valarna. Ibland tar det lite längre tid att upptäcka en knölval, fenval, kaskelot och/eller späckhuggare, men våra guider har några smarta knep för att upptäcka dem. Medan vi letar efter valarna kommer våra passionerade guider att dela med sig av sina personliga berättelser från Tromsø-området och intressanta sevärdheter som vi kan se från fjordarna. Naturligtvis skulle en valskådningstur inte vara komplett utan ett överflöd av information om knölvalar, fenvalar, kaskeloter och/eller späckhuggare. När valarna har upptäckts byter vi till vår elektriska och tysta motor för att minimera störningarna för valarna. Vibrationerna och bullret från motorerna har av forskare nämnts som en stor störning för det marina livet och valarna. Vi strävar efter att arbeta för en bättre och mer ansvarsfull valskådningsturism och därför följer vi en strikt valskådningsfilosofi. Obs: Vänligen ta med varma kläder, inklusive ull och motsvarande. Vi seglar i arktiska vatten och det är kallt, särskilt ute till havs. Våra salonger är uppvärmda och bekväma, men det är kallt ute.

Oslo, Oslo Sightseeingkryssning i Oslofjorden med segelfartyg

Oslo, Oslo Sightseeingkryssning i Oslofjorden med segelfartyg

Detta är den klassiska sightseeingen i Oslofjorden på ett autentiskt segelfartyg. Vi passerar genom smala sund, idylliska vikar och en labyrint av öar med små sommarhus. Oslo, med sitt fantastiska läge, erbjuder unika fotomöjligheter. Njut av landskapet från ett autentiskt segelfartyg. Du kommer att segla förbi många öar, inklusive Hovedøya och Dyna-fyren, genom smala vikar och in i skyddade vikar för att fånga huvudstaden på kameran från olika vinklar. Vi passerar Oslos operahus, som inhyser den norska nationaloperan och balettens ensemble. Byggnaden har fått många utmärkelser. Du kommer också att passera det nya Munch-museet. Båten passerar sedan nära halvön Bygdøy, med många fascinerande museer samt stränder som Huk. Du kommer att se sjöfartsmuseet med sina veteransegelfartyg förtöjda utanför, och det imponerande Fram-museet, som rymmer polarfartyget med samma namn. När du köper en sightseeingbiljett till fjorden ingår gratis färjebiljetter till museiön Bygdøy samma dag! Allt du behöver göra är att visa din sightseeingbiljett för besättningen på färjorna så är du redo att åka. NY APP: Utforska fjordarna på ditt eget språk! Appen finns tillgänglig på följande 13 språk: Engelska, arabiska, tyska, spanska, franska, italienska, japanska, koreanska, nederländska, portugisiska, turkiska, kinesiska och ryska. Du hittar appen i App Store och Google Play genom att söka efter "Oslo Fjord Guide". Ladda ner den gratis nu! Om du inte har möjlighet att ladda ner appen kommer gästerna också att få information på engelska via högtalarna ombord. Vi säljer också förfriskningar ombord som du kan njuta av under resan.

Tromsø: Slädeåkning och utfodring av renar med en samisk guide

Tromsø: Slädeåkning och utfodring av renar med en samisk guide

Upptäck de samiska renskötarnas livsstil på denna dagsutflykt från Tromsö. Res till lägret i en bekväm buss. Träffa renskötarna och åk på en släde som dras av renar. Smaka på äkta samisk mat samtidigt som du lyssnar på traditionella berättelser och sånger medan du samlas runt en öppen eld. Bli hämtad från stadens centrum och koppla av på en kort bilresa längs kusten till renområdet. Din värd hälsar dig välkommen. Hoppa på en släde som dras av en ren och låt din guide leda dig på en magisk slädtur genom snön. Ta dig till lägret och mata den majestätiska renhjorden på 300 djur. Samlas i lavuu (sametält) för lite värme och en utsökt traditionell varm måltid. Cirkla runt lägerelden medan din guide berättar historier om samisk kultur och sjunger jojkar, som är en form av samiska sånger. Återvänd till din mötesplats i Tromsø i slutet av din rundtur.

Från Bergen: Fjord- och vattenfallskryssning Mostraumen

Från Bergen: Fjord- och vattenfallskryssning Mostraumen

Upplev en gång i livet spänningen att resa genom de majestätiska norska fjordarna på en naturskön båttur som avgår från Bergen. Beundra de gröna eller istäckta klipporna beroende på årstid och ta in de spegelliknande reflektionerna från vattnet. Segla ut från centrum av Bergen för en fantastisk utsikt över den ikoniska Bryggen från vattnet. Flyta längs den 27 kilometer långa Osterfjorden omgiven av branta berg och se den smala ner i det grunda Mostraumen-sundet, med kraftfulla strömmar. Luta dig tillbaka och koppla av på soldäcket eller köp förfriskningar från kiosken.

Tromsø: Minibusstur med norrskensjakt och lägereld

Tromsø: Minibusstur med norrskensjakt och lägereld

Res utanför Tromsö, bort från stadens ljusföroreningar, på jakt efter norrskenet tillsammans med en erfaren guide. Förundras över Arktis enorma majestät medan du delar historier med dina följeslagare vid en sprakande brasa. Avresa från mötesplatsen i centrala Tromsö och ge dig ut på en upplevelse i den arktiska vildmarken som du bara får uppleva en gång i livet. Din erfarna guide kommer sedan att leda dig i jakten på det trollbindande naturfenomenet som är Aurora Borealis. När du söker i skyn på flera olika platser kan du njuta av den robusta skönheten i din omgivning. Lyssna till lokala myter och berättelser om ljusen, samt en vetenskaplig förklaring till varför de existerar. När du har hittat den bästa platsen för att titta på ljusen kan du krypa genom nysnön omgiven av höga berg och djupa fjordar. Ta dig tid att verkligen beundra detta otroliga naturliga ljusspel, där färgerna dansar i luften i vackra, fascinerande mönster. Håll energin uppe med varma drycker och snacks. Låt sedan minnena från sommarlägret komma tillbaka när du grillar marshmallows på en rökig brasa. Ta massor av fina foton under natten. Din guide hjälper dig att ställa in kameran på rätt sätt och tar också foton av din grupp med norrskenet i bakgrunden. Efter en minnesvärd kväll kommer du att släppas av vid ditt boende i Tromsö.

Tromsø: Fjordkryssning med vilda djur och fåglar med lunch och dryck

Tromsø: Fjordkryssning med vilda djur och fåglar med lunch och dryck

Upplev det extraordinära landskapet runt Tromsø-regionen ombord på våra båtar. Kryssa ut på Ishavet och runt de vackra fjordarna och sunden i regionen. Längs vägen kan du njuta av utsökt arktisk fisk, drycker och snacks. Du blir upphämtad på en mötesplats i centrala Tromsö och eskorterad till hamnen för att kliva ombord på en klassisk båt som heter "Capella" eller "Polar Adventure". Slå dig ner i en varm hytt eller använd de isolerade bodysuits för att stanna på däck och beundra utsikten. Upplev djurlivet i Tromsöregionen när du håller utkik efter fåglar som havsörnar, sillgrisslor och ejderungar. Möt lunnefåglar (under säsong), skarvar, sälar och uttrar. Håll kameran på plats hela tiden för att få fantastiska fotomöjligheter. Se små grindvalar och delfiner som leker i vattnet. Titta på strandlinjen för att upptäcka renar och ta in flora och fauna i Tromsø i all sin mångfald. Du kommer också att få prova din fiskelycka, eftersom besättningen kommer att visa dig våra bästa fiskeplatser på rutten. Om du inte vill fiska kan du bara luta dig tillbaka, koppla av och njuta av landskapet. Sedan reser du tillbaka till Tromsö hamn, där din fantastiska polartur slutar.

Från Tromsø: Nordljusjakt med båt

Från Tromsø: Nordljusjakt med båt

Upplevelsen börjar i kajen i Tromsø centrum, och därifrån tar du dig an den arktiska natten ombord. MS Polar Adventure. Båten avgår klockan 20.00 och sätter kurs mot den destination där chanserna att se norrsken är som störst. Ombord finns en mängd varma och kalla drycker som du kan njuta av och hålla dig varm, det är självbetjäning och du kan äta så många kakor och dricka så mycket kaffe som du vill. Det finns även termodräkter tillgängliga som du kan ta på dig för en kall vinterkväll. Foton ingår inte i denna aktivitet, men besättningen ombord hjälper dig att ställa in rätt inställningar på din kamera och telefon så att du kan fånga den gröna damen. Du får ta med dig mat och dryck, men alkohol är inte tillåtet att ta med ombord. Båten kommer att stanna med norrskenet så länge den kan med hänsyn till turens längd. Båten återvänder till samma brygga precis bredvid Scandic Ishavshotel klockan 23:30. Vi kan inte garantera att du ser norrskenet, men om du inte ser norrskenet under din första natt kommer du att erbjudas en ny tur gratis de dagar vi har lediga platser(En ny tur är endast giltig en gång). Eftersom vi inte garanterar att du ser norrskenet, kan du inte få en partiell eller fullständig återbetalning om du inte ser norrskenet. De dagar då vädret är dåligt och chanserna att se norrsken är små kommer vi att kontakta dig och be dig flytta din bokning till en annan dag, så var tillgänglig för kontakt inom 24 timmar före avresa.

Från Tromsø: Rundresa med norrsken

Från Tromsø: Rundresa med norrsken

Öka dina chanser att se det bländande norrskenet på den här bussturen från Tromsø. Håll dig varm med en termodräkt och varma drycker. Se till att du får fantastiska bilder på din tur med kamerahjälp från din guide. Avgå från Tromsø i en bekväm, luftkonditionerad buss och ge dig ut på jakt efter de dansande ljusen från norrskenet. Slappna av i den bekväma bussen på väg till den plats där meteorologerna har förutspått att ljuset kommer att vara som bäst. Få en ärlig bedömning av sannolikheten att se ljusen av din guide för den kvällen. För att få fantastiska vyer av himlen bör du bege dig till områden med god solaktivitet och klar himmel. Njut av flexibilitet när det gäller stopp, aktiviteter och beslut om resans längd. Din guide kommer att hjälpa dig med kamerainställningar och användning av ett stativ för att få de bästa bilderna. Efter rundturen blir du avsläppt vid ditt hotell.

Tromsø: Självkörande hundspannäventyr med Husky

Tromsø: Självkörande hundspannäventyr med Husky

Ge dig ut på en guidad slädupplevelse från Tromsø. Turas om att styra släden eller njut bara av det otroliga arktiska landskapet. Efteråt kan du berätta historier runt en varm eld med varm choklad och tårta. Hoppa på den bekväma minibussen och kör till kenneln på ön Kvaløya. När du väl är påklädd kan du gå till kenneln och träffa de 130 Alaskan Huskies som alltid är glada över att få träffa gästerna. Få en kort demonstration av hur man kör en släde och ställ gärna frågor. Följ sedan din guide och träffa dina huskies. Varje par, en passagerare och en chaufför, kommer att ha sin egen släde. Du har flera möjligheter att byta mellan olika roller när resan börjar. Slutligen ger du dig ut i snön och följer guiden längs stigen. Ta foton under hela resan och njut av de otroliga landskapen. Efter det 90 minuter långa äventyret kan du ta dig till Sami Lavvo för varma drycker och Heges berömda hemgjorda chokladkaka. Utbyt historier från resan runt den mysiga öppna spisen tills det är dags att byta om och hoppa tillbaka på bussen. Du återvänder till den ursprungliga startpunkten. 

Norge

Norge

Våra mest rekommenderade Norge Vandring

Oslo: Scenisk fjordkryssning med kommentarer från audioguide

Oslo: Scenisk fjordkryssning med kommentarer från audioguide

Ta en tyst kryssning längs Oslos stränder och runt öarna i den inre Oslofjorden. Njut av det pittoreska landskapet och lyssna på ljudkommentarer på din telefon. Starta från centrala Oslo och ta dig mot den inre Oslofjorden på en elektrisk båt. Medan du kryssar kan du dra nytta av den rymliga loungen med panoramafönster eller känna vinden i håret på det stora helt tillgängliga däcket. Omfamna tystnaden och ladda ner Voice of Norway-appen på din smartphone. Lär dig allt om området när du lyssnar på kommentaren för kryssningen som finns på 6 språk.

Tromsø: Valskådningstur med hybridelektrisk katamaran

Tromsø: Valskådningstur med hybridelektrisk katamaran

Sätt segel på en hybridelektrisk katamarankryssning för de arktiska vattnen och observera marina djur i deras naturliga livsmiljö. Se späckhuggare, fenvalar, kaskeloter och/eller knölvalar äta i de iskalla fjordarna och beundra de fantastiska landskapen runt omkring dig. Avresa från Tromsø på morgonen och bege dig ut till Skjervøy där valarna är i tid för att njuta av de korta timmarna av dagsljus. Ta in den hisnande utsikten över frusna landskap i bekväma, panoramiska lounger. Våra båtar är utformade för sightseeing och har kapacitet för över 100 gäster. Men de stora panoramafönstren och däcken i flera nivåer gör att du kan njuta av utsikten var du än befinner dig ombord. Du hittar ett urval av mat och dryck att köpa ombord. Vi seglar i ca 3 till 3,5 timmar för att nå valarna och tillbringar ca 1 till 1,5 timmar runt deras födosöksplatser. Vår kapten kommer att hålla utkik efter valarna. Ibland tar det lite längre tid att upptäcka en knölval, fenval, kaskelot och/eller späckhuggare, men våra guider har några smarta knep för att upptäcka dem. Medan vi letar efter valarna kommer våra passionerade guider att dela med sig av sina personliga berättelser från Tromsø-området och intressanta sevärdheter som vi kan se från fjordarna. Naturligtvis skulle en valskådningstur inte vara komplett utan ett överflöd av information om knölvalar, fenvalar, kaskeloter och/eller späckhuggare. När valarna har upptäckts byter vi till vår elektriska och tysta motor för att minimera störningarna för valarna. Vibrationerna och bullret från motorerna har av forskare nämnts som en stor störning för det marina livet och valarna. Vi strävar efter att arbeta för en bättre och mer ansvarsfull valskådningsturism och därför följer vi en strikt valskådningsfilosofi. Obs: Vänligen ta med varma kläder, inklusive ull och motsvarande. Vi seglar i arktiska vatten och det är kallt, särskilt ute till havs. Våra salonger är uppvärmda och bekväma, men det är kallt ute.

Oslo, Oslo Sightseeingkryssning i Oslofjorden med segelfartyg

Oslo, Oslo Sightseeingkryssning i Oslofjorden med segelfartyg

Detta är den klassiska sightseeingen i Oslofjorden på ett autentiskt segelfartyg. Vi passerar genom smala sund, idylliska vikar och en labyrint av öar med små sommarhus. Oslo, med sitt fantastiska läge, erbjuder unika fotomöjligheter. Njut av landskapet från ett autentiskt segelfartyg. Du kommer att segla förbi många öar, inklusive Hovedøya och Dyna-fyren, genom smala vikar och in i skyddade vikar för att fånga huvudstaden på kameran från olika vinklar. Vi passerar Oslos operahus, som inhyser den norska nationaloperan och balettens ensemble. Byggnaden har fått många utmärkelser. Du kommer också att passera det nya Munch-museet. Båten passerar sedan nära halvön Bygdøy, med många fascinerande museer samt stränder som Huk. Du kommer att se sjöfartsmuseet med sina veteransegelfartyg förtöjda utanför, och det imponerande Fram-museet, som rymmer polarfartyget med samma namn. När du köper en sightseeingbiljett till fjorden ingår gratis färjebiljetter till museiön Bygdøy samma dag! Allt du behöver göra är att visa din sightseeingbiljett för besättningen på färjorna så är du redo att åka. NY APP: Utforska fjordarna på ditt eget språk! Appen finns tillgänglig på följande 13 språk: Engelska, arabiska, tyska, spanska, franska, italienska, japanska, koreanska, nederländska, portugisiska, turkiska, kinesiska och ryska. Du hittar appen i App Store och Google Play genom att söka efter "Oslo Fjord Guide". Ladda ner den gratis nu! Om du inte har möjlighet att ladda ner appen kommer gästerna också att få information på engelska via högtalarna ombord. Vi säljer också förfriskningar ombord som du kan njuta av under resan.

Tromsø: Slädeåkning och utfodring av renar med en samisk guide

Tromsø: Slädeåkning och utfodring av renar med en samisk guide

Upptäck de samiska renskötarnas livsstil på denna dagsutflykt från Tromsö. Res till lägret i en bekväm buss. Träffa renskötarna och åk på en släde som dras av renar. Smaka på äkta samisk mat samtidigt som du lyssnar på traditionella berättelser och sånger medan du samlas runt en öppen eld. Bli hämtad från stadens centrum och koppla av på en kort bilresa längs kusten till renområdet. Din värd hälsar dig välkommen. Hoppa på en släde som dras av en ren och låt din guide leda dig på en magisk slädtur genom snön. Ta dig till lägret och mata den majestätiska renhjorden på 300 djur. Samlas i lavuu (sametält) för lite värme och en utsökt traditionell varm måltid. Cirkla runt lägerelden medan din guide berättar historier om samisk kultur och sjunger jojkar, som är en form av samiska sånger. Återvänd till din mötesplats i Tromsø i slutet av din rundtur.

Från Bergen: Fjord- och vattenfallskryssning Mostraumen

Från Bergen: Fjord- och vattenfallskryssning Mostraumen

Upplev en gång i livet spänningen att resa genom de majestätiska norska fjordarna på en naturskön båttur som avgår från Bergen. Beundra de gröna eller istäckta klipporna beroende på årstid och ta in de spegelliknande reflektionerna från vattnet. Segla ut från centrum av Bergen för en fantastisk utsikt över den ikoniska Bryggen från vattnet. Flyta längs den 27 kilometer långa Osterfjorden omgiven av branta berg och se den smala ner i det grunda Mostraumen-sundet, med kraftfulla strömmar. Luta dig tillbaka och koppla av på soldäcket eller köp förfriskningar från kiosken.

Tromsø: Minibusstur med norrskensjakt och lägereld

Tromsø: Minibusstur med norrskensjakt och lägereld

Res utanför Tromsö, bort från stadens ljusföroreningar, på jakt efter norrskenet tillsammans med en erfaren guide. Förundras över Arktis enorma majestät medan du delar historier med dina följeslagare vid en sprakande brasa. Avresa från mötesplatsen i centrala Tromsö och ge dig ut på en upplevelse i den arktiska vildmarken som du bara får uppleva en gång i livet. Din erfarna guide kommer sedan att leda dig i jakten på det trollbindande naturfenomenet som är Aurora Borealis. När du söker i skyn på flera olika platser kan du njuta av den robusta skönheten i din omgivning. Lyssna till lokala myter och berättelser om ljusen, samt en vetenskaplig förklaring till varför de existerar. När du har hittat den bästa platsen för att titta på ljusen kan du krypa genom nysnön omgiven av höga berg och djupa fjordar. Ta dig tid att verkligen beundra detta otroliga naturliga ljusspel, där färgerna dansar i luften i vackra, fascinerande mönster. Håll energin uppe med varma drycker och snacks. Låt sedan minnena från sommarlägret komma tillbaka när du grillar marshmallows på en rökig brasa. Ta massor av fina foton under natten. Din guide hjälper dig att ställa in kameran på rätt sätt och tar också foton av din grupp med norrskenet i bakgrunden. Efter en minnesvärd kväll kommer du att släppas av vid ditt boende i Tromsö.

Tromsø: Fjordkryssning med vilda djur och fåglar med lunch och dryck

Tromsø: Fjordkryssning med vilda djur och fåglar med lunch och dryck

Upplev det extraordinära landskapet runt Tromsø-regionen ombord på våra båtar. Kryssa ut på Ishavet och runt de vackra fjordarna och sunden i regionen. Längs vägen kan du njuta av utsökt arktisk fisk, drycker och snacks. Du blir upphämtad på en mötesplats i centrala Tromsö och eskorterad till hamnen för att kliva ombord på en klassisk båt som heter "Capella" eller "Polar Adventure". Slå dig ner i en varm hytt eller använd de isolerade bodysuits för att stanna på däck och beundra utsikten. Upplev djurlivet i Tromsöregionen när du håller utkik efter fåglar som havsörnar, sillgrisslor och ejderungar. Möt lunnefåglar (under säsong), skarvar, sälar och uttrar. Håll kameran på plats hela tiden för att få fantastiska fotomöjligheter. Se små grindvalar och delfiner som leker i vattnet. Titta på strandlinjen för att upptäcka renar och ta in flora och fauna i Tromsø i all sin mångfald. Du kommer också att få prova din fiskelycka, eftersom besättningen kommer att visa dig våra bästa fiskeplatser på rutten. Om du inte vill fiska kan du bara luta dig tillbaka, koppla av och njuta av landskapet. Sedan reser du tillbaka till Tromsö hamn, där din fantastiska polartur slutar.

Från Tromsø: Nordljusjakt med båt

Från Tromsø: Nordljusjakt med båt

Upplevelsen börjar i kajen i Tromsø centrum, och därifrån tar du dig an den arktiska natten ombord. MS Polar Adventure. Båten avgår klockan 20.00 och sätter kurs mot den destination där chanserna att se norrsken är som störst. Ombord finns en mängd varma och kalla drycker som du kan njuta av och hålla dig varm, det är självbetjäning och du kan äta så många kakor och dricka så mycket kaffe som du vill. Det finns även termodräkter tillgängliga som du kan ta på dig för en kall vinterkväll. Foton ingår inte i denna aktivitet, men besättningen ombord hjälper dig att ställa in rätt inställningar på din kamera och telefon så att du kan fånga den gröna damen. Du får ta med dig mat och dryck, men alkohol är inte tillåtet att ta med ombord. Båten kommer att stanna med norrskenet så länge den kan med hänsyn till turens längd. Båten återvänder till samma brygga precis bredvid Scandic Ishavshotel klockan 23:30. Vi kan inte garantera att du ser norrskenet, men om du inte ser norrskenet under din första natt kommer du att erbjudas en ny tur gratis de dagar vi har lediga platser(En ny tur är endast giltig en gång). Eftersom vi inte garanterar att du ser norrskenet, kan du inte få en partiell eller fullständig återbetalning om du inte ser norrskenet. De dagar då vädret är dåligt och chanserna att se norrsken är små kommer vi att kontakta dig och be dig flytta din bokning till en annan dag, så var tillgänglig för kontakt inom 24 timmar före avresa.

Från Tromsø: Rundresa med norrsken

Från Tromsø: Rundresa med norrsken

Öka dina chanser att se det bländande norrskenet på den här bussturen från Tromsø. Håll dig varm med en termodräkt och varma drycker. Se till att du får fantastiska bilder på din tur med kamerahjälp från din guide. Avgå från Tromsø i en bekväm, luftkonditionerad buss och ge dig ut på jakt efter de dansande ljusen från norrskenet. Slappna av i den bekväma bussen på väg till den plats där meteorologerna har förutspått att ljuset kommer att vara som bäst. Få en ärlig bedömning av sannolikheten att se ljusen av din guide för den kvällen. För att få fantastiska vyer av himlen bör du bege dig till områden med god solaktivitet och klar himmel. Njut av flexibilitet när det gäller stopp, aktiviteter och beslut om resans längd. Din guide kommer att hjälpa dig med kamerainställningar och användning av ett stativ för att få de bästa bilderna. Efter rundturen blir du avsläppt vid ditt hotell.

Tromsø: Självkörande hundspannäventyr med Husky

Tromsø: Självkörande hundspannäventyr med Husky

Ge dig ut på en guidad slädupplevelse från Tromsø. Turas om att styra släden eller njut bara av det otroliga arktiska landskapet. Efteråt kan du berätta historier runt en varm eld med varm choklad och tårta. Hoppa på den bekväma minibussen och kör till kenneln på ön Kvaløya. När du väl är påklädd kan du gå till kenneln och träffa de 130 Alaskan Huskies som alltid är glada över att få träffa gästerna. Få en kort demonstration av hur man kör en släde och ställ gärna frågor. Följ sedan din guide och träffa dina huskies. Varje par, en passagerare och en chaufför, kommer att ha sin egen släde. Du har flera möjligheter att byta mellan olika roller när resan börjar. Slutligen ger du dig ut i snön och följer guiden längs stigen. Ta foton under hela resan och njut av de otroliga landskapen. Efter det 90 minuter långa äventyret kan du ta dig till Sami Lavvo för varma drycker och Heges berömda hemgjorda chokladkaka. Utbyt historier från resan runt den mysiga öppna spisen tills det är dags att byta om och hoppa tillbaka på bussen. Du återvänder till den ursprungliga startpunkten. 

De mest populära sevärdheterna i Norge

Städer i Norge

Regioner i Norge

Norge: Fler aktiviteter och sevärdheter

Norge: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.