Norðurland eystra (Nordöstra regionen)
Marint liv

Marint liv
23 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Norðurland eystra (Nordöstra regionen) Marint liv

Jökulsárlón: Vatnajökullglaciären Blå isgrotta Guidad tur

Jökulsárlón: Vatnajökullglaciären Blå isgrotta Guidad tur

Möts på kaféet vid Jökulsárlón glaciärlagun, ca 40 minuter öster om Skaftafell, för att påbörja en unik vinteraktivitet och se ett extraordinärt naturfenomen. Gå in i några av de isgrottor som formas av det vatten som rinner under glaciären Vatnajökull under sommaren. Varje höst letar lokala guider efter nya isgrottor, eftersom deras placering kan ändras varje år. Strukturen och tillståndet av grottorna kan också variera från år till år, men du kan lita på att din guide avgör vilken som är den bästa grottan att besöka beroende på säkerhets- och väderförhållanden. Åk i cirka 20 till 30 minuter till den utvalda isgrottan, och gå sedan i 5 till 15 minuter till grottans mynning. Vid ankomst, njut av 1 till 1,5 timmar att beundra den mirakulösa blå isgrottan, och ta in den naturliga skönheten i det omgivande området.

Húsavík: Valskådningstur med guide

Húsavík: Valskådningstur med guide

Åk på en båttur för valskådning i Húsavík med livekommentarer. Beundra den naturliga skönheten i Skjálfandi- viken och kom nära valar, delfiner och sjöfåglar. Färdas längs Islands nordkust i en traditionell ekbåt med lättare förfriskningar och varma overaller. Observera den stora mångfalden av marina djur i Skjálfandi. Njut av ett smidigt och säkert seglingsäventyr i ett isländskt ekfartyg och unna dig en kopp varm choklad och några kanelbullar på hemresan. Denna ´ tur-och-retur-utflykt är en autentisk djuraktivitet som drivs av pionjärerna inom valskådning på Island. Med informativa kommentarer av din guide får du veta varför Húsavík har blivit Islands huvudstad för valskådning.

Akureyri: 3 timmars klassisk rundtur med valsafari

Akureyri: 3 timmars klassisk rundtur med valsafari

Upplev den majestätiska skönheten hos Eyjafjordens knölvalar och annat marint liv i deras naturliga livsmiljö på en båtutflykt från Akureyri. Lyssna på guidens kommentarer och upptäck hur sommarsolens värme ger liv och gott om mat åt de överdimensionerade däggdjuren.  Ha fördel nytta av specialutbildade valsafari-guider som är experter på att upptäcka djuren. Lyssna medan de berättar om valarnas beteenden och svarar på alla dina frågor. Färdas ombord på ett specialmodifierat höghastighetsskepp för valsafari på Island. Med utrymmen för 200 passagerare erbjuds du spektakulära utsikter från dess biografliknande utsiktsplattformar. Slappna av ombord på båten och njut av rikligt med säten både inomhus och utomhus. Köp drycker och snacks under rundturen i fartygets bar och cafeteria. Upplev en trevlig och bekväm åktur, även vid fart, och dela ditt äventyr live på sociala medier med gratis wifi.

Mývatn: Inträdesbiljett till Myvatn naturbad

Mývatn: Inträdesbiljett till Myvatn naturbad

Utforska Myvatn Nature Baths, ett traditionellt utformat komplex med inträdesbiljett. Slappna av i det varma vattnet i de geotermiska bassängerna, ät en lätt måltid, njut av en drink i swim-up baren och njut av utsikten över omgivningarna. Du kan ta ett avkopplande bad i vattnet i ett geotermiskt område där svavelånga stiger upp genom hål i golvet. Utforska vattnet i Myvatn Nature Baths, som hämtas från ett borrhål som går 2 500 meter ner i marken.  Före eller efter badet kan du njuta av en lätt måltid och dryck på ett café i en vacker miljö med utsikt över den fantastiska naturen. Du kan också använda badbaren i badet och njuta av en öl, vin, cider, läsk eller ett glas mousserande vin i vattnet. Tillbringa en lugnande dag i vattnet som har en hög koncentration av mineraler, är av basisk natur och lämpar sig väl för bad.

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Utforska de dramatiska landskapen i södra Island på en hel dags sightseeingtur med buss. Åk till Jökulsárlóns glaciärlaguns utlopp för Europas största glaciär och lär dig om dess historia och formation av din guide från närområdet. Bli upphämtad från ditt hotell i Reykjavik och åk sedan till Islands södra kust med sin dramatiska glaciärlagun. Ha gott om tid för att se flytande isberg och det fantastiska landskapet. Under säsongen kan du boka en biljett till båtresan på Jökulsárlón och uppleva det unika glaciärlagunens spektakel på nära håll. Vid förbokning är din plats garanterad. Jökulsárlón glaciärlagun är Islands största och djupaste glaciärlagun. Den grenar sig från Breiðamerkurjökull som är en utloppsglaciär till Europas största glaciär Vatnajökull. Stanna till vid Seljalandsfoss underbara vattenfall på vägen tillbaka till Reykjavík. Du besöker "Diamantstranden" med svart sand och det blir ytterligare ett stopp i Vik, som är Islands sydligaste by, för middag.

Från Isafjordur: Dynjandi vattenfall guidad dagsutflykt med buss

Från Isafjordur: Dynjandi vattenfall guidad dagsutflykt med buss

Beundra Västfjordarnas juvel på denna dagstur från Isafjordur till vattenfallet Dynjandi. Stanna i 90 minuter för att uppskatta detta 100 meter långa vattenfall och de fem andra vattenfallen Háifoss, Úðafoss, Göngufoss, Hundafoss och Bæjarfoss som pryder landskapet nedanför det. Klättra ombord på en buss som har gott om benutrymme och koppla av på den natursköna körningen längs kustvägar. Passera genom bergstunnlar och robust isländsk terräng tills du når Dynjandi-vattenfallet. Lär dig mer om denna unika region med hjälp av din guide. Tillbringa 1,5 timmar med att njuta av skönheten i Dynjandi-vattenfallet och dess lägre fall. Ta bilder för att dela med dina vänner på sociala medier innan du återvänder till din mötesplats i Isafjordur.

Från Húsavík: Traditionell valskådningstur

Från Húsavík: Traditionell valskådningstur

Kliv ombord på en traditionell isländsk ekbåt och upplev en klassisk valsafari. Rundturen utgår från Húsavík, Europas huvudstad för valsafari. Håll dig varm och torr med hjälp av högkvalitativa overaller samt regnrockar. Segla ut till viken och förbered dig på att förtrollas av Moder Jords häpnadsväckande underverk. Din kunniga guide ger dig en säkerhetsgenomgång ombord på båten och förser dig sedan med kommentarer om alla sevärdheter du ser. Skjálfandiviken är känd för sitt rika natur- och djurliv med valar av olika typer, former och storlekar. Håll utkik efter de akrobatiska knölvalarna och de gigantiska blåvalarna. Detta är den vilda naturen och turen är därför oförutsägbar, men dina chanser att se valar i deras naturliga miljö är väldigt hög. Segla tillbaka till Húsavíks hamn och njut av det fantastiska landskapet.

Skaftafell nationalpark: Glaciärvandring

Skaftafell nationalpark: Glaciärvandring

Upptäck hur det känns att promenera på isen under en fantastisk vandring över utloppsglaciären av Vatnjökull, Europas största glaciär. Få hisnande utsikter över de istäckta topparna av Skaftafells nationalpark i Islands episka vildmarker. Träffa din guidevid mötesplatsen för att hämta dina stegjärn, isyxor, selar och hjälmar. Åk sedan med buss till vandringens startplats och sätt på dig dina stegjärn och stålramar fästa på dina vandringsskor för att sedan starta det fantastiska äventyret. Spendera ungefär 60-90 minuter på isen för att se glaciärsprickor och djupa sprickor på ytan. Lär dig om de vertikala schakten, kända som jättegrytor, som formats när smältvatten hittar sin väg ned i sprickor. Titta in i små istunnlar och fånga det vackra blå hjärtat av isen under vintern. Lär dig om glaciärens historia av din engelskspråkiga guide.

Från Reykjavik: Glaciärlagunen Jökulsárlón och Diamond Beach

Från Reykjavik: Glaciärlagunen Jökulsárlón och Diamond Beach

Bestig en guidad tur från Reykjavik till Jökulsárlón Glacial Lagoon. Beundra det mäktiga berget Hvannadalshnjúkur och den svarta sandöken som breder ut sig mellan Skaftafell nationalpark och lagunen. Stopp vid Seljalandsfoss vattenfall, där du kan gå bakom kaskaderna för att nå andra sidan. Fortsätt till det majestätiska vattenfallet Skógafoss och beundra det imponerande 60 meter höga fallet. Fortsätt till Jökulsárlón Glacial Lagoon och promenera längs sjöns stränder. Dominera in i områdets lugn när 1000 till 1500 år gammal is bryter sig loss från Vatnajökullglaciären och flyter tyst på vattnet. Känn igen platser från några av de många filmer som har spelats in i området, till exempel Batman Begins och Tomb Raider. Stoppa vid den spektakulära Diamond Beach och beundra strängen av svart sand som är späckad med isklumpar, vilket ger ett utseende av skimrande diamanter. Under de varmare månaderna kan du njuta av en extra båttur runt lagunen och bevittna de flytande isbergen på nära håll.

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Bege dig ut på en tur för att utforska de hänförande isformationerna och glaciärerna på den här guidade turen av Skaftafell. Beundra de naturligt utformade blå isgrottorna och lär dig mer om hur glaciärerna skapas av naturen. Din professionella vandringsguide kommer att ta dig till Falljökulls bas. Det här är platsen där Vatnajökulls stora isblock mynnar ut och här leds du upp till grottan. På dagar med klara väder kan du spana efter Hvannadalshnúkur långt borta i fjärran.

Norðurland eystra (Nordöstra regionen)

Norðurland eystra (Nordöstra regionen)

Våra mest rekommenderade Norðurland eystra (Nordöstra regionen) Marint liv

Jökulsárlón: Vatnajökullglaciären Blå isgrotta Guidad tur

Jökulsárlón: Vatnajökullglaciären Blå isgrotta Guidad tur

Möts på kaféet vid Jökulsárlón glaciärlagun, ca 40 minuter öster om Skaftafell, för att påbörja en unik vinteraktivitet och se ett extraordinärt naturfenomen. Gå in i några av de isgrottor som formas av det vatten som rinner under glaciären Vatnajökull under sommaren. Varje höst letar lokala guider efter nya isgrottor, eftersom deras placering kan ändras varje år. Strukturen och tillståndet av grottorna kan också variera från år till år, men du kan lita på att din guide avgör vilken som är den bästa grottan att besöka beroende på säkerhets- och väderförhållanden. Åk i cirka 20 till 30 minuter till den utvalda isgrottan, och gå sedan i 5 till 15 minuter till grottans mynning. Vid ankomst, njut av 1 till 1,5 timmar att beundra den mirakulösa blå isgrottan, och ta in den naturliga skönheten i det omgivande området.

Húsavík: Valskådningstur med guide

Húsavík: Valskådningstur med guide

Åk på en båttur för valskådning i Húsavík med livekommentarer. Beundra den naturliga skönheten i Skjálfandi- viken och kom nära valar, delfiner och sjöfåglar. Färdas längs Islands nordkust i en traditionell ekbåt med lättare förfriskningar och varma overaller. Observera den stora mångfalden av marina djur i Skjálfandi. Njut av ett smidigt och säkert seglingsäventyr i ett isländskt ekfartyg och unna dig en kopp varm choklad och några kanelbullar på hemresan. Denna ´ tur-och-retur-utflykt är en autentisk djuraktivitet som drivs av pionjärerna inom valskådning på Island. Med informativa kommentarer av din guide får du veta varför Húsavík har blivit Islands huvudstad för valskådning.

Akureyri: 3 timmars klassisk rundtur med valsafari

Akureyri: 3 timmars klassisk rundtur med valsafari

Upplev den majestätiska skönheten hos Eyjafjordens knölvalar och annat marint liv i deras naturliga livsmiljö på en båtutflykt från Akureyri. Lyssna på guidens kommentarer och upptäck hur sommarsolens värme ger liv och gott om mat åt de överdimensionerade däggdjuren.  Ha fördel nytta av specialutbildade valsafari-guider som är experter på att upptäcka djuren. Lyssna medan de berättar om valarnas beteenden och svarar på alla dina frågor. Färdas ombord på ett specialmodifierat höghastighetsskepp för valsafari på Island. Med utrymmen för 200 passagerare erbjuds du spektakulära utsikter från dess biografliknande utsiktsplattformar. Slappna av ombord på båten och njut av rikligt med säten både inomhus och utomhus. Köp drycker och snacks under rundturen i fartygets bar och cafeteria. Upplev en trevlig och bekväm åktur, även vid fart, och dela ditt äventyr live på sociala medier med gratis wifi.

Mývatn: Inträdesbiljett till Myvatn naturbad

Mývatn: Inträdesbiljett till Myvatn naturbad

Utforska Myvatn Nature Baths, ett traditionellt utformat komplex med inträdesbiljett. Slappna av i det varma vattnet i de geotermiska bassängerna, ät en lätt måltid, njut av en drink i swim-up baren och njut av utsikten över omgivningarna. Du kan ta ett avkopplande bad i vattnet i ett geotermiskt område där svavelånga stiger upp genom hål i golvet. Utforska vattnet i Myvatn Nature Baths, som hämtas från ett borrhål som går 2 500 meter ner i marken.  Före eller efter badet kan du njuta av en lätt måltid och dryck på ett café i en vacker miljö med utsikt över den fantastiska naturen. Du kan också använda badbaren i badet och njuta av en öl, vin, cider, läsk eller ett glas mousserande vin i vattnet. Tillbringa en lugnande dag i vattnet som har en hög koncentration av mineraler, är av basisk natur och lämpar sig väl för bad.

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Utforska de dramatiska landskapen i södra Island på en hel dags sightseeingtur med buss. Åk till Jökulsárlóns glaciärlaguns utlopp för Europas största glaciär och lär dig om dess historia och formation av din guide från närområdet. Bli upphämtad från ditt hotell i Reykjavik och åk sedan till Islands södra kust med sin dramatiska glaciärlagun. Ha gott om tid för att se flytande isberg och det fantastiska landskapet. Under säsongen kan du boka en biljett till båtresan på Jökulsárlón och uppleva det unika glaciärlagunens spektakel på nära håll. Vid förbokning är din plats garanterad. Jökulsárlón glaciärlagun är Islands största och djupaste glaciärlagun. Den grenar sig från Breiðamerkurjökull som är en utloppsglaciär till Europas största glaciär Vatnajökull. Stanna till vid Seljalandsfoss underbara vattenfall på vägen tillbaka till Reykjavík. Du besöker "Diamantstranden" med svart sand och det blir ytterligare ett stopp i Vik, som är Islands sydligaste by, för middag.

Från Isafjordur: Dynjandi vattenfall guidad dagsutflykt med buss

Från Isafjordur: Dynjandi vattenfall guidad dagsutflykt med buss

Beundra Västfjordarnas juvel på denna dagstur från Isafjordur till vattenfallet Dynjandi. Stanna i 90 minuter för att uppskatta detta 100 meter långa vattenfall och de fem andra vattenfallen Háifoss, Úðafoss, Göngufoss, Hundafoss och Bæjarfoss som pryder landskapet nedanför det. Klättra ombord på en buss som har gott om benutrymme och koppla av på den natursköna körningen längs kustvägar. Passera genom bergstunnlar och robust isländsk terräng tills du når Dynjandi-vattenfallet. Lär dig mer om denna unika region med hjälp av din guide. Tillbringa 1,5 timmar med att njuta av skönheten i Dynjandi-vattenfallet och dess lägre fall. Ta bilder för att dela med dina vänner på sociala medier innan du återvänder till din mötesplats i Isafjordur.

Från Húsavík: Traditionell valskådningstur

Från Húsavík: Traditionell valskådningstur

Kliv ombord på en traditionell isländsk ekbåt och upplev en klassisk valsafari. Rundturen utgår från Húsavík, Europas huvudstad för valsafari. Håll dig varm och torr med hjälp av högkvalitativa overaller samt regnrockar. Segla ut till viken och förbered dig på att förtrollas av Moder Jords häpnadsväckande underverk. Din kunniga guide ger dig en säkerhetsgenomgång ombord på båten och förser dig sedan med kommentarer om alla sevärdheter du ser. Skjálfandiviken är känd för sitt rika natur- och djurliv med valar av olika typer, former och storlekar. Håll utkik efter de akrobatiska knölvalarna och de gigantiska blåvalarna. Detta är den vilda naturen och turen är därför oförutsägbar, men dina chanser att se valar i deras naturliga miljö är väldigt hög. Segla tillbaka till Húsavíks hamn och njut av det fantastiska landskapet.

Skaftafell nationalpark: Glaciärvandring

Skaftafell nationalpark: Glaciärvandring

Upptäck hur det känns att promenera på isen under en fantastisk vandring över utloppsglaciären av Vatnjökull, Europas största glaciär. Få hisnande utsikter över de istäckta topparna av Skaftafells nationalpark i Islands episka vildmarker. Träffa din guidevid mötesplatsen för att hämta dina stegjärn, isyxor, selar och hjälmar. Åk sedan med buss till vandringens startplats och sätt på dig dina stegjärn och stålramar fästa på dina vandringsskor för att sedan starta det fantastiska äventyret. Spendera ungefär 60-90 minuter på isen för att se glaciärsprickor och djupa sprickor på ytan. Lär dig om de vertikala schakten, kända som jättegrytor, som formats när smältvatten hittar sin väg ned i sprickor. Titta in i små istunnlar och fånga det vackra blå hjärtat av isen under vintern. Lär dig om glaciärens historia av din engelskspråkiga guide.

Från Reykjavik: Glaciärlagunen Jökulsárlón och Diamond Beach

Från Reykjavik: Glaciärlagunen Jökulsárlón och Diamond Beach

Bestig en guidad tur från Reykjavik till Jökulsárlón Glacial Lagoon. Beundra det mäktiga berget Hvannadalshnjúkur och den svarta sandöken som breder ut sig mellan Skaftafell nationalpark och lagunen. Stopp vid Seljalandsfoss vattenfall, där du kan gå bakom kaskaderna för att nå andra sidan. Fortsätt till det majestätiska vattenfallet Skógafoss och beundra det imponerande 60 meter höga fallet. Fortsätt till Jökulsárlón Glacial Lagoon och promenera längs sjöns stränder. Dominera in i områdets lugn när 1000 till 1500 år gammal is bryter sig loss från Vatnajökullglaciären och flyter tyst på vattnet. Känn igen platser från några av de många filmer som har spelats in i området, till exempel Batman Begins och Tomb Raider. Stoppa vid den spektakulära Diamond Beach och beundra strängen av svart sand som är späckad med isklumpar, vilket ger ett utseende av skimrande diamanter. Under de varmare månaderna kan du njuta av en extra båttur runt lagunen och bevittna de flytande isbergen på nära håll.

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Bege dig ut på en tur för att utforska de hänförande isformationerna och glaciärerna på den här guidade turen av Skaftafell. Beundra de naturligt utformade blå isgrottorna och lär dig mer om hur glaciärerna skapas av naturen. Din professionella vandringsguide kommer att ta dig till Falljökulls bas. Det här är platsen där Vatnajökulls stora isblock mynnar ut och här leds du upp till grottan. På dagar med klara väder kan du spana efter Hvannadalshnúkur långt borta i fjärran.

Vanliga frågor om Marint liv i Norðurland eystra (Nordöstra regionen)

Vad finns det för andra saker att göra än Marint liv som är värt att besöka i Norðurland eystra (Nordöstra regionen)?

Andra upplevelser du inte bör missa i Norðurland eystra (Nordöstra regionen):

Marint liv i Norðurland eystra (Nordöstra regionen) –Vilka är de bästa upplevelserna?

Marint liv i Norðurland eystra (Nordöstra regionen) – de bästa upplevelserna är:

De mest populära sevärdheterna i Norðurland eystra (Nordöstra regionen)

Att göra i Norðurland eystra (Nordöstra regionen)

Städer i Norðurland eystra (Nordöstra regionen)

Norðurland eystra (Nordöstra regionen): Fler aktiviteter och sevärdheter

Norðurland eystra (Nordöstra regionen): Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.