Lägg till datum

Nobelmuseet

Nobelmuseet: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Stockholm: Go City-stadskort med 50+ sevärdheter

1. Stockholm: Go City-stadskort med 50+ sevärdheter

Upptäck Stockholm med ett all-inclusive-pass och besök så många attraktioner du vill i 1 till 5 dagar. Detta praktiska digitala pass har täckt dig med över 50 handplockade museer, historiska platser, båtturer och andra ikoniska platser. Välj helt enkelt din passtid från 1, 2, 3, 4 eller 5 dagar och ladda ner den till din mobila enhet. Bläddra i den digitala guiden för information, inklusive öppettider och instruktioner om hur du får tillgång till varje attraktion före ditt besök, och presentera ditt pass vid varje attraktion eller turné för inträde. Njut av att planera din egen Stockholm-resplan och spara pengar jämfört med att köpa enskilda biljetter på dagen. Stockholm All-Inclusive Pass inkluderar inträde till följande aktiviteter: - Vasa-museet - Kungliga slottet - Skansen - Hop-on hop-off-tur med grön buss (april till oktober) - Traditionell svensk fika på Systrarna Andersson - Storkyrkan Stockholms domkyrka - SkyView Stockholm Turer och upplevelserSommaraktiviteter - Självguidande äventyr med Stand-Up Paddleboard - Kajakäventyr i centrala Stockholm - Kajakäventyr från Pampas Marina - Äventyrsgolf på Kristineberg Golf Bar - Äventyrsgolf på Nacka Strand Golf Bar Museer och platser av intresse - Drottningholms slott - Riddarholmens kyrka - Kinesiska paviljongen på Drottningholms slott - Tekniska - Nationalmuseum för vetenskap och teknik - Fotografiska - Fotografiskt museum - Nobelpris-museet - Nordiska Museet - Nordiska museet - Andarnas museum - Artipelag konstmuseum - Vikingamuseet - Drottningholms hovteater (april till oktober) - K A Almgren Sidenväveri & Museum - Prins Eugens Waldemarsudde - Stockholms Leksaksmuseum - Bonniers Konsthall - Dansmuseet - Museet för dans - Judiska museet - Millesgardens museum - Strindbergsmuseet - Sven-Harrys Konstmuseum - Svenskt museum för scenkonst - Färgfabriken - Fjärilshuset - Haga Ocean - Polismuseet - Vaxholms Fästningsmuseum (juni till september) - Casino Cosmopol - Statens maritima museum - Sveriges Historiska Museum - Gustavsbergs Porslinsmuseum - Nationalmuseum Vinteraktiviteter - Vintertur i Stockholm med båt (januari till mars) Sevärdheter och turer kan komma att ändras. Se den digitala guiden som ingår i din bekräftelsekupong för en fullständig lista över inkluderade aktiviteter, öppettider och bokningsinstruktioner. *Besparingar baserade på exempel på resplaner på Go Citys webbplats.

Stockholm: Nobel Prize Museum and Exhibition Entrébiljett

2. Stockholm: Nobel Prize Museum and Exhibition Entrébiljett

Lär dig mer om Nobelpristagare och fördjupa dig i en omfattande samling videor, artefakter, multimedia och föreläsningar på Nobel Prize Museum i Stockholm. Med en enda inträdesbiljett kan du förstå viktiga bidrag till områdena fysik, kemi, medicin, litteratur och fred. Nobelprismuseet ligger i Gamla stan i Stockholm och är ett fantastiskt exempel på 1700-talsarkitektur. Byggnaden, som tidigare var en börs, är nu tillägnad att dela med sig av Alfred Nobels liv och arbete, som syftade till att uppmärksamma extraordinära individer vars arbete förbättrade mänskligheten. Vandra runt i museet och lär dig om arbetet och livet för kända pristagare som Marie Curie, Nelson Mandela, Albert Einstein med flera. Ta del av en guidad tur, titta på en kortfilm eller utforska interaktiva utställningar. Innan du avslutar din rundtur kan du ta ett mellanmål på Bistro Nobel eller besöka souvenirbutiken.

Stockholm: Självguidad skattjakt och stadsrunda

3. Stockholm: Självguidad skattjakt och stadsrunda

Lär känna Stockholm i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Upptäck en annan sida av Stockholm på den här roliga turen. Gå runt och utforska denna ikoniska stad. Sökarjakter passar utmärkt som vardagsaktivitet, för svensexor, möhippor, födelsedagsfester eller teambuilding-evenemang. Lär dig intressanta fakta om staden och sevärdheter. Vid varje stopp får du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Börja din rundtur vid det mycket fotograferade Stockholms stadshus. Besök en ovanlig plats Normalhöjdpunkten, med mycket historia eftersom den behövdes för att skapa kartor, medan Riddarholmens kyrka kommer att fängsla dig eftersom alla svenska kungar är begravda i den. Ta ett foto vid byggnaden Nobel Prize Museum, som kommer att förvåna dig med sina banbrytande utställningar för varje epok, och låt dig förflytta dig till skönheten hos Obelisken vid Slottsbacken, en kunglig gåva till Stockholms medborgare. Besök det ojämförligt vackra kungliga slottet med sin blåblodiga aura. Du passerar också Gustav II Adolfs torg med den massiva statyn av den store svenske kungen. Beundra den ikoniska St James Kyrka, en av de äldsta kyrkorna i staden. Nationalmuseet kommer att förtrolla dig och din kamera. Pricken över i:et på denna unika upplevelse blir Skeppsholmsbrons bro med sina karakteristiska kronor och sin unika utsikt.

Stockholm: Rundtur med sightseeing på en Segway

4. Stockholm: Rundtur med sightseeing på en Segway

Utforska Stockholm utan att anstränga dig på en Segway. Följ med på denna två timmars Segwayrundtur till de mest populära delarna av världens vackraste stad. Under din rundtur får du se Stockholms höjdpunkter, som Kungliga slottet, Nobelmuseet, Stadshuset, varvet där regalskeppet Vasa byggdes, härliga strandmiljöer på några av stadens 14 öar och mycket mer. Detta är ett bra sätt att få en introduktion till Stockholm under ditt första besök i staden. Denna informativa första titt på staden gör det lättare för dig att hitta under resten av vistelsen. 

Stockholm: First Discovery Walk och Reading Walking Tour

5. Stockholm: First Discovery Walk och Reading Walking Tour

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta berättelser om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av exteriören och interiören på platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! Starta din promenad när som helst, utan schema. Pausa för lunch, ta en drink, besök en valfri attraktion och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. Börja din tur vid det mycket fotograferade Stockholms stadshus! Besök en ovanlig plats Normalhöjdpunkten, med mycket historia eftersom den behövdes för att skapa kartor, medan Riddarholmskyrkan kommer att fängsla dig eftersom alla de svenska kungarna är begravda i den. Ta en bild på Nobel Prize Museum-byggnaden, som kommer att förvåna dig med sina banbrytande utställningar för varje tid, och låt dig förloras i skönheten i Obelisk på Slottsbacken, en kunglig gåva till medborgarna i Stockholm. Besök det makalöst vackra Kungliga slottet med sin blåblodiga aura. Du kommer också att passera Gustav II Adolfs torg med den stora statyn av den store svenske kungen. Beundra den ikoniska St James kyrka, en av de äldsta kyrkorna i staden. Nationalmuseum kommer att förtrolla dig och din kamera! Pricken över i:et för denna unika upplevelse blir Skeppsholmsbron, med sina karakteristiska kronor och sin unika utsikt! (där turen slutar)

Stockholm: Självguidande Escape Game utomhus

6. Stockholm: Självguidande Escape Game utomhus

Upplev ett unikt outdoor escape game direkt på din smartphone. Ta på dig rollen som en profilerare som reser tillbaka i tiden för att lösa ett knepigt fall. Komplexa utmaningar väntar dig i detta äventyr som kommer att leda dig djupare och djupare in i träsket av organiserad brottslighet. Pusslen är platsoberoende, så du kan se fram emot kluriga och spännande uppgifter. Men efter varje nivå får du lära dig intressanta fakta om miljön runt omkring dig. Medan du löser gåtorna i detta spännande fall kommer du att vandra förbi några av Stockholms mest fascinerande sevärdheter. Ta era smartphones och bege er till startpunkten för att komma igång. Oavsett om ni arbetar tillsammans som ett team eller delar upp er i mindre grupper och team, kan ni förvänta er en spännande promenad med hisnande sevärdheter och avkopplande pauser. Lös kluriga pussel, kombinera ledtrådar, upptäck överraskande fakta om varje plats och njut av friheten att gå i din egen takt. Detta spel är perfekt för escape game-entusiaster och pusselfantaster som letar efter en utmanande utmaning för sin grupp och inte vill missa stadens intressanta platser.

Gamla Stans landmärken och legender: En självguidad audiotur

7. Gamla Stans landmärken och legender: En självguidad audiotur

I hjärtat av det som en gång var det svenska imperiet ligger Stockholm och, som du kommer att upptäcka på denna vandringstur, är det mer än bara en skärgård och hem för landets monark. Med start i Gamla Stan vandrar du längs smala medeltida gränder och förbi storslagna byggnader som byggdes för att imponera under kejsardömets dagar. I slutet kommer du in i det moderna Stockholms pulserande centrum med sina glänsande glasbyggnader. Du får höra om Gustav Vasa, mannen som startade upproret som ledde till svensk självständighet för femhundra år sedan, och gå tillbaka i historien på kullerstensgator som en gång flöt av blod. Och jag ska berätta om Olaus Petri, prästen som nästan miste livet för att han sa emot Gustav Vasa efter att han hade krönts. Bronsstatyer av kungar kommer att blicka ner på dig medan du promenerar i Kungsträdgården och lyssnar på deras berättelser. Hela vägen är du omgiven av Mälarens naturliga skönhet och aldrig långt från vatten, eftersom Stockholm ligger på en handfull öar precis där sjön möter Östersjön. Du får veta var du kommer att bli bjuden på middag om du någonsin vinner ett Nobelpris. Du kommer också att kunna skryta för dina vänner att du har: - Sett en äkta hundraårig vikingatida runsten - Besökt det ganska överdimensionerade Stockholms slott - Gått längs Västerlånggatan, den billigaste fastigheten på ett svenskt Monopolbräde - Sett Kungliga Operan och dess två ingångar - Hittade fontänen där det säkert kommer att plaskas rejält om Sverige vinner ishockey-VM eller Eurovision Song Contest när du är i stan - Upptäck varifrån uttrycket "Stockholmssyndromet" kommer - Lärde dig om Alfred Nobel, en man som tjänade pengar på död och förstörelse och sedan donerade sin förmögenhet för att finansiera Nobelpriset medan han stod utanför Nobel Prize Museum Räkna med minst 90 minuter för den här turen, men ge gärna efter för frestelsen att stanna till på någon av de många natursköna platserna längs vägen för en kopp kaffe - gärna serverad med en traditionell svensk kanelbulle.

Självguidad audiotur i Stockholm

8. Självguidad audiotur i Stockholm

Ladda ner vår praktiska app eller en självguidad audiotur med MP3-filer och en detaljerad karta över området och ge dig ut på en rundvandring i den svenska huvudstaden. På den här självguidade audioturen får du lära dig om stadens rika historia som börjar på medeltiden. Hör om 1200-talets uppror och till och med om det världsberömda bandet ABBA. Gå längs stadens kullerstensgator och se stora sevärdheter som Kungliga slottet med sina 600 rum och den imponerande Storkyrkan. Stanna till vid Gustav Adolfs torg, Sveriges riksdag, börsen, Nobelmuseet, stadsmuseet och stadshuset. Turerna är utformade så att du kan besöka sevärdheterna i din egen takt. Den typiska längden är 3 timmar.

Stockholm: Old Town Self-Guided Tour för iOS och Android

9. Stockholm: Old Town Self-Guided Tour för iOS och Android

Utforska det bästa som Gamla stan i Stockholm har att erbjuda, från majestätiska slott till historiska artefakter, allt i din egen takt. När du tar dig fram genom de gamla kvarteren kommer ditt sinne att utmanas och din känsla för detaljer att testas. Resan tar dig genom en av Stockholms mest charmiga stadsdelar för att besöka några av stadens mest historiska landmärken som Kungliga slottet, Stora torget och Sankt Göran och draken. Utöver de obligatoriska sevärdheterna är upplevelsen fylld av intressanta historier. Som varför det sitter en kanonkula i en vägg eller en runsten i en byggnad. - En digital vandringstur på ca 1,5-2 timmar - Fylld med intressanta berättelser och roliga utmaningar - Curiosa-upplevelsen passar både unga och äldre - Språk: Svenska, Engelska Denna digitala stadsvandring vänder sig till dig som vill lära dig mer om Stockholms historia och samtidigt uppleva Gamla stan på ett enkelt, pedagogiskt och roligt sätt. Din resa börjar på Kungliga slottets yttre borggård. När du har köpt den självguidade turen får du instruktioner om hur du laddar ner appen och en snabb översikt över hur den fungerar.

Stockholm City Exploration Spel och rundtur

10. Stockholm City Exploration Spel och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med ett utforskningsspel på denna självguidade smartphone-vandring i Stockholm. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Börja din rundtur vid det mycket fotograferade Stockholms stadshus. Besök en ovanlig plats, Normalhöjdpunkten, med mycket historia eftersom den behövdes för att skapa kartor, medan Riddarholmskyrkan kommer att fängsla dig eftersom alla svenska kungar är begravda i den. Ta en bild på Nobel Prize Museum-byggnaden, som kommer att förvåna dig med sina banbrytande utställningar för varje tid, och låt dig förloras i skönheten i Obelisk på Slottsbacken, en kunglig gåva till medborgarna i Stockholm. Besök det makalöst vackra Kungliga slottet med sin blåblodiga aura. Du kommer också att passera Gustav II Adolfs torg med den massiva statyn av den store svenske kungen. Beundra den ikoniska St James Kyrka, en av de äldsta kyrkorna i staden. Nationalmuseum kommer att förtrolla dig och din kamera. Pricken över i:et för denna unika upplevelse blir Skeppsholmsbron, med sina karakteristiska kronor och sin unika utsikt.

Tillgängliga aktiviteter

17 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 2

Nobelmuseet: Fler aktiviteter och sevärdheter

Nobelmuseet: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Nobelmuseet

Samlat omdöme

4.0 / 5

baserat på 498 omdömen

Mycket bra och väldigt praktiskt! Detta pass är mycket användbart eftersom det gjorde det möjligt för oss att komma åt många attraktioner mer eller mindre bra men generellt sett ganska positivt. Vi kunde göra attraktioner som vi inte skulle ha tänkt på. Vilket också är väldigt praktiskt och att när ditt pass väl är köpt har du inget att betala på plats, väldigt praktiskt att veta att valutan inte är densamma som vår och att vi har bankavgifter för varje operation. Passet lagras på din telefon i stadspassapplikationen som låter dig programmera aktiviteterna under din vistelse.

Stockholm Pass är definitivt värt det för att utforska många attraktioner. Urvalet är begränsat, men ändå tillräckligt. Abba Museum z. B. ingår ej. Tekniska museet låter inte spännande, men det var otroligt häftigt. Inte bara för barn! Var försiktig med buss- och båterbjudandet Hopp on Hopp. Det finns 2 olika leverantörer. Båda ser förvirrande ut. Den röda linjen är INTE den inkluderade linjen! Det var förvirrande. Det är också synd att lokal kollektivtrafik inte längre ingår i priset. Ett dagspass för lokal kollektivtrafik kostar 15 euro. Vi fann detta pris okej

Helt enkelt ett fynd. Jag var lite tveksam efter att ha läst några negativa recensioner, men jag hade en fantastisk tid. Vad gäller färjeresor fick man förstås anpassa sig efter dagens tillgänglighet och att man inte kan boka i förväg utan dag för dag var lite jobbigt, men annars inget att säga. Jag gjorde en ungefärlig beräkning och med dessa biljetter sparade jag ca 700 €, även för att Stockholm är en lite dyr stad, man får tänka på att alla museer som ingår startar från ca 15 € per biljett och färjorna från 30. Rekommenderas varmt !

Jag åkte på stadsresa med min mamma, passet var lätt att använda. Dock fick man vänta länge på några båtturer trots sitt pass.

Väldigt värt om man planerar att gå på tre museer eller fler!