Niagarafallen

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vilken sida av Niagarafallen är bäst?

Niagarafallen mellan Kanada och USA består faktiskt av tre vattenfall! Här finns mycket att ta in, oavsett om du vill njuta av stillheten i stelnad vinterskönhet eller uppleva kraften i sommarens dånande vattenmassor.

  • Horseshoe Falls

    1. Horseshoe Falls

    Hela 90 procent av Niagarafloden flyter genom kanadensiska Horseshoe Falls. Inte bara ser fallet mäktigt ut, vattnets råstyrka nöter bokstavligen ned gränsen mellan Kanada och USA.

  • American Falls

    2. American Falls

    Som namnet antyder ligger American Falls i USA. Detta vattenfall bjuder på några av de mest hisnande utsikterna – om du vågar ta dig ut på kanten.

  • Bridal Veil Falls

    3. Bridal Veil Falls

    Bridal Veil ligger i New York State och är den absolut minsta av de tre fallen. Vill du se vattnet forsa över dig är Cave of the Winds värt ett besök.

  • Våghalsar med tunnor

    4. Våghalsar med tunnor

    63-åriga Annie Taylor var den första av många som åkte genom Horseshoe Falls i en tunna. Horseshoe är visserligen inte att leka med, men det är mindre farligt än de andra fallen, där alla stenbumlingar mer eller mindre garanterar att tunnfärden får dödlig utgång.

  • Båtturer

    5. Båtturer

    Båtturer finns både ovanpå Niagarafallen och vid deras fot. Varje land har sina egna guider, så jämför innan du bestämmer vilken sida av gränsen du ska resa från.

Planera ditt besök

  • Hur många dagar ska jag vara här?

    Många planerar in en dag vid Niagarafallen i samband med en längre vistelse i New York eller Toronto. Vill du även hinna med någon typ av aktivitet, guidad tur eller båttur så kan det dock vara värt att avsätta mer tid.

  • När ska jag åka dit?

    Juli, augusti är de populäraste månaderna. Vill du undvika trängsel är juni och september markant bättre. Med det sagt finns det få saker i världen som är vackrare än de frusna Niagarafallen på vintern.

  • Hur kommer jag dit?

    Det går flygbussar från både Toronto Pearson Airport och Buffalo Airport. Det är värt att notera att Toronto ligger närmare, så om du inte redan är i USA är det därför troligen bättre att ta dig till vattenfallen från den kanadensiska sidan. Inifrån Toronto går direkttåg två gånger dagligen mellan Union Station och Niagara Falls.

Praktisk information

  • När skall man åka?
    Det går att se vattenfallen 24 timmar om dygnet.
  • Vad kostar det?
    Gratis att besöka, men kör du bil tillkommer en parkeringsavgift på drygt 20 USD.
  • Behöver jag en guide?
    Det är definitivt till hjälp. Det kan vara värt att kolla in vår topplista över de populäraste turerna.
  • Hur tar jag mig dit?
    Eftersom Niagarafallen ligger på gränsen mellan två länder finns det hur många vägar dit som helst. Det snabbaste är kanske hyrbil, men det finns även flygbussar och vanliga bussar, och dessutom ett tåg om du kommer från Kanada. Det bästa är att på förhand kolla upp vilket alternativ som passar dig bäst.
  • Ytterligare tips

    • Du kommer bli blöt, så ta med en regnjacka!

    • Se till att ha rätt resedokument (pass och visum) om du planerar att se Niagara från båda sidor.

Alla saker att se i Niagarafallen

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Niagarafallen? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Niagarafallen

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 5 665 omdömen

Det enda negativa var att guiden bestämde sig för att spara tid för sig själv genom att på hemvägen i Ottawa släppa av hela bussen vid en tunnelbanestation varifrån vi fick ta oss tillbaks själva genom stan.

Toppendag, från busschaufför till vattenfall!

Vi blev upphämtade vid hotellet,skönt. Vinprovning ,vackert väder , våt båttur. Vi njöt o hade en underbar dag!

En heldag med en bra mix av intressanta besök och fantastisk natur!

Klart värt pengarna! Tveka inte att boka aktiviteten och upplev det fantastiska Niagara Fallen.