New York
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
New York State Covid-19 Travel Advisory har beslutat att besökare från vissa stater ska sitta i karantän i 14 dagar. Om du reser till New York från en av dessa stater måste du fylla i ett hälsoformulär för resenärer.

Populära sevärdheter i New York

Se alla upplevelser i New York

Toppsevärdheter i New York

Tio saker du måste se i New York

I denna stora, brokiga stad finns något för alla, oavsett om du längtar efter att finkamma bokaffärerna i East Willage, smutta på en Martini i Meatpacking Distract eller se platserna du lärt känna genom Woody Allens filmer och tv-serien Sex and the City (där New York i princip var en av huvudpersonerna). Kolla igenom vår lista över höjdpunkter! Är du inte redan kär i New York så kommer du att bli det på en minut.

Manhattans silhuett

Manhattans silhuett

Den ikoniska vyn! Bege dig upp i Top of the Rock eller gå längs Waterfront Promenade i Williamsburg och se Empire State Building glittra över staden som en kronjuvel.

Empire State Building

Empire State Building

Utsikten över Manhattan är enastående från observationsdäcket. Boka biljett i förväg på nätet så slipper du köa till kassan.

Battery Park

Battery Park

Battery Park är ett grönområde som ligger längs Hudson River vid Manhattans utkant. Perfekt för en picknick i solnedgången.

Top of the Rock

Top of the Rock

Rockefeller Center är en skyskrapa i art deco-stil, och utsikten däruppifrån liknar verkligen ingen annan. Tips om du gillar att fota: Fångar du New Yorks silhuett från Top of the Rock får du även med Empire State Building.

Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan är inte bara den främsta symbolen för New York utan dessutom ännu ståtligare i verkligheten än på bild. Åk båt förbi henne eller gå på förbokad guidetur upp till hennes krona och känn vingslagen från New Yorks färgstarka historia.

Ellis Island

Ellis Island

Smältdegeln som nu utgör New York bygger på de över 12 miljoner invandrare som sökte sig dit i jakt på den amerikanska drömmen. Ellis Island var den första anhalten för alla nyanlända. Där kan du lära dig mer om öns egen historia, samt om dem som landsteg här och vad som blev av dem.

Central Park

Central Park

Den vidsträckta gröna oasen som skiljer öst från väst har mycket att bjuda på. Här finns ett zoo, ett "Strawberry field", cykelvägar och mycket mer.

Museum of Modern Art (MoMA)
Foto: bfishadow @flickr (CC BY 2.0)

Museum of Modern Art (MoMA)

I denna oöverträffade samling av modern konst kan du se några av de allra största på nära håll. Van Gogh, Picasso, Pollock, Warhol... Listan är oändlig.

New York Harbor

New York Harbor

New York Harbor är en av de största naturhamnarna i världen och en underbar utsiktsplats. Boka plats på en båttur, sätt dig ned och njut av brisen och Manhattans magiska glittrande ljus.

Metropolitan Museum of Art

Metropolitan Museum of Art

Gå upp för de majestätiska trapporna och kliv rätt in i konsthistoriens egen lustgård. Här finns allt från antik till modern konst. Från taket har du dessutom underbar utsikt över Central Park.

Planera ditt besök i New York

Hur många dagar behöver jag på mig?

Räkna med minst fem dagar om du vill hinna uppleva New York bortom turistattraktionerna. Manhattan är litet och tätbebyggt och därmed perfekt för promenader. Du behöver inte gå många steg förrän du hittar en Broadwaypjäs du vill se, en rolig drink du vill prova, en mysig restaurang, bokaffärer, botaniska trädgårdar och en hel massa annat. Och glöm inte Highline och Brooklyn Bridge!

Var ska jag shoppa?

Från Bergdorf Goodman till Sohos små affärer – det finns något för alla smaker. Vårt tips: Loppmarknaden i Brooklyn! Där finns hur många lokala designers och modeskapare som helst, och det är lätt att göra verkligt unika fynd.

Var ska jag äta?

Intresserad av att hitta de bästa matställena i New York och äta som lokalborna? Här är våra favoriter. Pizza: Kolla upp den legendariska Brooklyninstutionen Roberta's. Klassiska baglar och lox (kallrökt lax): Gå till Russ & Daughters på Lower East Side. Klassiska New York-syltor: Empire Diner och Tom's Restaurant är två av de bästa. Roligt brunchställe: Prova Prune i East Village, eller Marlow & Sons eller Colette i Williamsburg.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  USD ($)
 • Tidszon
  UTC (-05:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  Det finns verkligen ingen bästa eller sämsta tid att besöka New York, för detta är stan som är igång dygnet runt, året om. Med det sagt passar januari till april bättre för små plånböcker, eftersom priserna är (åtminstone lite) lägre då. Vill du komma på sommaren måste du planera och boka in allt minst ett halvår i förväg.

Att göra i New York

De mest populära sevärdheterna i New York

Städer i USA

Alla saker att se i New York

Vill du upptäcka vad som finns att göra i New York? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om New York

Smidigt att gå direkt till security! Aktiviteten var verkligen högt över förväntan! Bara hissturen upp och ner var värd mycket! Helt otrolig utsikt ifrån tornet! Vi kom vid 10-tiden vilket var bra med tanke på antalet andra turister. Kan verkligen rekommendera!

Mycket rolig upplevelse av New York, där mycket om Manhattan berättades på ett roligt sätt, och tillsammans med guiderna, effekterna i bussen och det kulturella utanför blev en härlig helhet. Tyvärr alldeles för varmt i bussen.

The RIDE: Mobil teaterbuss i New York City Omdöme från: Marie-Louise, 2020-01-12

Garry var fantastisk levde upp till historien om Madison garden och omklädningsrummen var stängt denna dag med dom erbjud oss och komma tillbaka dagen efter för visning utan kostnad

när man bokar denna transport. det tar inte 45 min till Manhattan. det 1.30 min tills du kommer till destinationen Hotel. Men hjälpsamma personalen.

Manhattan: delad flygplatstransfer till EWR Omdöme från: liseth, 2019-12-01

Uppe i ESB igen efter 8 år, denna gången med dotter 14 år för första gången. Mycket nybyggt att se sedan senast men lika imponerande varje gång.