Upplevelser i

New York

Ät, shoppa och förälska dig i museer i världsklass, historiska sevärdheter och stadens många skyskrapor.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

Tio saker du måste se i New York

I denna stora, brokiga stad finns något för alla, oavsett om du längtar efter att finkamma bokaffärerna i East Willage, smutta på en Martini i Meatpacking Distract eller se platserna du lärt känna genom Woody Allens filmer och tv-serien Sex and the City (där New York i princip var en av huvudpersonerna). Kolla igenom vår lista över höjdpunkter! Är du inte redan kär i New York så kommer du att bli det på en minut.

 • Manhattans silhuett

  1. Manhattans silhuett

  Den ikoniska vyn! Bege dig upp i Top of the Rock eller gå längs Waterfront Promenade i Williamsburg och se Empire State Building glittra över staden som en kronjuvel.

 • Empire State Building

  2. Empire State Building

  Utsikten över Manhattan är enastående från observationsdäcket. Boka biljett i förväg på nätet så slipper du köa till kassan.

 • Battery Park

  3. Battery Park

  Battery Park är ett grönområde som ligger längs Hudson River vid Manhattans utkant. Perfekt för en picknick i solnedgången.

 • Top of the Rock

  4. Top of the Rock

  Rockefeller Center är en skyskrapa i art deco-stil, och utsikten däruppifrån liknar verkligen ingen annan. Tips om du gillar att fota: Fångar du New Yorks silhuett från Top of the Rock får du även med Empire State Building.

 • Frihetsgudinnan

  5. Frihetsgudinnan

  Frihetsgudinnan är inte bara den främsta symbolen för New York utan dessutom ännu ståtligare i verkligheten än på bild. Åk båt förbi henne eller gå på förbokad guidetur upp till hennes krona och känn vingslagen från New Yorks färgstarka historia.

 • Ellis Island

  6. Ellis Island

  Smältdegeln som nu utgör New York bygger på de över 12 miljoner invandrare som sökte sig dit i jakt på den amerikanska drömmen. Ellis Island var den första anhalten för alla nyanlända. Där kan du lära dig mer om öns egen historia, samt om dem som landsteg här och vad som blev av dem.

 • Central Park

  7. Central Park

  Den vidsträckta gröna oasen som skiljer öst från väst har mycket att bjuda på. Här finns ett zoo, ett "Strawberry field", cykelvägar och mycket mer.

 • Museum of Modern Art (MoMA)

  8. Museum of Modern Art (MoMA)

  I denna oöverträffade samling av modern konst kan du se några av de allra största på nära håll. Van Gogh, Picasso, Pollock, Warhol... Listan är oändlig.

 • New York Harbor

  9. New York Harbor

  New York Harbor är en av de största naturhamnarna i världen och en underbar utsiktsplats. Boka plats på en båttur, sätt dig ned och njut av brisen och Manhattans magiska glittrande ljus.

 • Metropolitan Museum of Art

  10. Metropolitan Museum of Art

  Gå upp för de majestätiska trapporna och kliv rätt in i konsthistoriens egen lustgård. Här finns allt från antik till modern konst. Från taket har du dessutom underbar utsikt över Central Park.

Planera ditt besök

 • Hur många dagar behöver jag på mig?

  Räkna med minst fem dagar om du vill hinna uppleva New York bortom turistattraktionerna. Manhattan är litet och tätbebyggt och därmed perfekt för promenader. Du behöver inte gå många steg förrän du hittar en Broadwaypjäs du vill se, en rolig drink du vill prova, en mysig restaurang, bokaffärer, botaniska trädgårdar och en hel massa annat. Och glöm inte Highline och Brooklyn Bridge!

 • Var ska jag shoppa?

  Från Bergdorf Goodman till Sohos små affärer – det finns något för alla smaker. Vårt tips: Loppmarknaden i Brooklyn! Där finns hur många lokala designers och modeskapare som helst, och det är lätt att göra verkligt unika fynd.

 • Var ska jag äta?

  Intresserad av att hitta de bästa matställena i New York och äta som lokalborna? Här är våra favoriter. Pizza: Kolla upp den legendariska Brooklyninstutionen Roberta's. Klassiska baglar och lox (kallrökt lax): Gå till Russ & Daughters på Lower East Side. Klassiska New York-syltor: Empire Diner och Tom's Restaurant är två av de bästa. Roligt brunchställe: Prova Prune i East Village, eller Marlow & Sons eller Colette i Williamsburg.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  USD ($)
 • Tidszon
  UTC (-05:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  Det finns verkligen ingen bästa eller sämsta tid att besöka New York, för detta är stan som är igång dygnet runt, året om. Med det sagt passar januari till april bättre för små plånböcker, eftersom priserna är (åtminstone lite) lägre då. Vill du komma på sommaren måste du planera och boka in allt minst ett halvår i förväg.

Alla saker att se i New York

Vill du upptäcka vad som finns att göra i New York? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om New York

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 58 988 omdömen

Tvådelad upplevelse: Attraktionen och kupongen är topp, stödet från get your guide är absolut dåligt. Varför? På frågan var biljetten nu ska bytas ut fanns ett tydligt svar, men frågan varför två olika adresser finns mellan webben och appen var en stor överraskning. När vi anlände till New York för att byta biljetter, var leverantören förvånad eftersom att dina guider redan ger dig det digitala sightseeingkortet i appen. Därför är inget utbyte nödvändigt! Tillträde med kupongen gick smidigt, men jag är mycket förvånad över att denna leverantör knappast eller knappast verkar känna sina egna produkter. En annan liten anmärkning: Som tjänsteleverantör är ett seriöst utseende också viktigt i WhatsApp Chat. Det finns fortfarande en klar potential här. Trots detta är kupongen du får här Sightseeing Pass och detta rekommenderas starkt.

Smidigt att gå direkt till security! Aktiviteten var verkligen högt över förväntan! Bara hissturen upp och ner var värd mycket! Helt otrolig utsikt ifrån tornet! Vi kom vid 10-tiden vilket var bra med tanke på antalet andra turister. Kan verkligen rekommendera!

Fantastisk! Super snabb inresa men oundvikliga köer inuti. Rekommendera definitivt att ta tag i dina biljetter när du anländer till staden. Detta garanterar att du får den tidslucka du vill ha för vilken dag / tid du väljer.

Uppe i ESB igen efter 8 år, denna gången med dotter 14 år för första gången. Mycket nybyggt att se sedan senast men lika imponerande varje gång.

Kul att komma in lite backstage. Under matchdagar får man inte gå ner till omklädningsrummen.