New York
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i New York

Se alla upplevelser i New York

Toppsevärdheter i New York

Tio saker du måste se i New York

I denna stora, brokiga stad finns något för alla, oavsett om du längtar efter att finkamma bokaffärerna i East Willage, smutta på en Martini i Meatpacking Distract eller se platserna du lärt känna genom Woody Allens filmer och tv-serien Sex and the City (där New York i princip var en av huvudpersonerna). Kolla igenom vår lista över höjdpunkter! Är du inte redan kär i New York så kommer du att bli det på en minut.

Manhattans silhuett

Manhattans silhuett

Den ikoniska vyn! Bege dig upp i Top of the Rock eller gå längs Waterfront Promenade i Williamsburg och se Empire State Building glittra över staden som en kronjuvel.

Empire State Building

Empire State Building

Utsikten över Manhattan är enastående från observationsdäcket. Boka biljett i förväg på nätet så slipper du köa till kassan.

Battery Park

Battery Park

Battery Park är ett grönområde som ligger längs Hudson River vid Manhattans utkant. Perfekt för en picknick i solnedgången.

Top of the Rock

Top of the Rock

Rockefeller Center är en skyskrapa i art deco-stil, och utsikten däruppifrån liknar verkligen ingen annan. Tips om du gillar att fota: Fångar du New Yorks silhuett från Top of the Rock får du även med Empire State Building.

Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan är inte bara den främsta symbolen för New York utan dessutom ännu ståtligare i verkligheten än på bild. Åk båt förbi henne eller gå på förbokad guidetur upp till hennes krona och känn vingslagen från New Yorks färgstarka historia.

Ellis Island

Ellis Island

Smältdegeln som nu utgör New York bygger på de över 12 miljoner invandrare som sökte sig dit i jakt på den amerikanska drömmen. Ellis Island var den första anhalten för alla nyanlända. Där kan du lära dig mer om öns egen historia, samt om dem som landsteg här och vad som blev av dem.

Central Park

Central Park

Den vidsträckta gröna oasen som skiljer öst från väst har mycket att bjuda på. Här finns ett zoo, ett "Strawberry field", cykelvägar och mycket mer.

Museum of Modern Art (MoMA)
Foto: bfishadow @flickr (CC BY 2.0)

Museum of Modern Art (MoMA)

I denna oöverträffade samling av modern konst kan du se några av de allra största på nära håll. Van Gogh, Picasso, Pollock, Warhol... Listan är oändlig.

New York Harbor

New York Harbor

New York Harbor är en av de största naturhamnarna i världen och en underbar utsiktsplats. Boka plats på en båttur, sätt dig ned och njut av brisen och Manhattans magiska glittrande ljus.

Metropolitan Museum of Art

Metropolitan Museum of Art

Gå upp för de majestätiska trapporna och kliv rätt in i konsthistoriens egen lustgård. Här finns allt från antik till modern konst. Från taket har du dessutom underbar utsikt över Central Park.

Planera ditt besök i New York

Hur många dagar behöver jag på mig?

Räkna med minst fem dagar om du vill hinna uppleva New York bortom turistattraktionerna. Manhattan är litet och tätbebyggt och därmed perfekt för promenader. Du behöver inte gå många steg förrän du hittar en Broadwaypjäs du vill se, en rolig drink du vill prova, en mysig restaurang, bokaffärer, botaniska trädgårdar och en hel massa annat. Och glöm inte Highline och Brooklyn Bridge!

Var ska jag shoppa?

Från Bergdorf Goodman till Sohos små affärer – det finns något för alla smaker. Vårt tips: Loppmarknaden i Brooklyn! Där finns hur många lokala designers och modeskapare som helst, och det är lätt att göra verkligt unika fynd.

Var ska jag äta?

Intresserad av att hitta de bästa matställena i New York och äta som lokalborna? Här är våra favoriter. Pizza: Kolla upp den legendariska Brooklyninstutionen Roberta's. Klassiska baglar och lox (kallrökt lax): Gå till Russ & Daughters på Lower East Side. Klassiska New York-syltor: Empire Diner och Tom's Restaurant är två av de bästa. Roligt brunchställe: Prova Prune i East Village, eller Marlow & Sons eller Colette i Williamsburg.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  USD ($)
 • Tidszon
  UTC (-05:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  Det finns verkligen ingen bästa eller sämsta tid att besöka New York, för detta är stan som är igång dygnet runt, året om. Med det sagt passar januari till april bättre för små plånböcker, eftersom priserna är (åtminstone lite) lägre då. Vill du komma på sommaren måste du planera och boka in allt minst ett halvår i förväg.

Att göra i New York

De mest populära sevärdheterna i New York

Städer i USA

Alla saker att se i New York

Vill du upptäcka vad som finns att göra i New York? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om New York

Roligt att upptäcka en stad på cykel, man ser så mycket mer!

Kul att se Brooklyn på ett nytt sätt! Turen innehöll även många intressanta stop. Ett litet bryggeri, ett av få ställen där key lime pie tillverkas, en liten chokladfabrik i ett fin lagerbyggnad samt ett whiskey destilleri. Guiden hade en VR kamera och filmade mycket av turen, de teknikintresserade var lyriska. Turen innehöll även intressant historia om Brooklyn!

Brooklyn: 3.5-timmars guidad cykeltur Omdöme från: Sofia, 2019-05-13

Allt funkade smidigt, bra cyklar, billigt om man hyr innan online

Allt funkade smidigt, det var lite kö när vi kom dit men vi fick ändå cyklarna efter bara 15 min. Cyklarna var bra. Vi fick bara ett lås till två cyklar, set vart lite krångligt att låsa fast de då så be om ett lås till varje cykel. Absolut billigaste vi kunde hitta när vi hyrde i förväg online.

Cykeluthyrning i Central Park Omdöme från: Linnea, 2017-08-18

Trevlig utflykt och en hel del bra shopping

Trevlig tur i sig, kanske lite för höga förväntningar, jämförde med Sawgrass Mills i Florida och dit nådde inte vare sig priser eller utbud. Många märken, men relativt utplockat bland annat hos Levi´s och Ralph Lauren. Största storlekarna var på många ställen XL, vilket var lite förvånande.

Så här upplever man New York om man inte har så mycket tid

Cyklarna var ganska slitna men de funkade. Guiden var ok, lite brottom hade han när vi ville kika på Trumps landning med helikoptern, visste knappt om att FN hade möte i stan:). Annars väldigt påläst guide. Vatten och hjälm. I det stora hela mycket nöjd!

Framgick inte att man skulle bekräfta tiden.

När vi kom till helikoptern blev det strul med vår bokning. Framgick inte av vouchern att vi skulle ringa o bekräfta tid. Det löste sig efter ett par samtal och övertalning. Flygturen var cool!!

The Big Apple: Helikoptertur i New York Omdöme från: Carina, 2017-05-07