Saker att göra i
New Orleans

Gå inte miste om spektakulär jazz, det smakrika kreolska köket och det livliga franska kvarteret i “Big Easy”.

Våra mest rekommenderade saker att göra i New Orleans

New Orleans: Jazzkryssning på kvällen med ångbåten Natchez

New Orleans: Jazzkryssning på kvällen med ångbåten Natchez

Res tillbaka i tiden ombord på den nyrenoverade flodbåten City of New Orleans. Luta dig tillbaka, koppla av och njut av New Orleans-atmosfären när Dukes Trios smidiga jazz fyller dina öron på denna två timmar långa kryssning på den mäktiga Mississippi, njut av hantverkscocktails och sevärdheterna. Vi avgår från hjärtat av French Quarter och får en fantastisk utsikt över New Orleans medan stadens silhuett försvinner. Sittplatser finns inomhus och på utomhusdäcken för den allra bästa utsikten över Mississippifloden och New Orleans. Se till att du besöker alla fyra däcken eftersom utsikten från det översta däcket är en syn för ögat. Välj alternativet middagsbuffé för en middagsmeny med bl.a: Dagens sallad, kyckling- och korvgumbo, angusbiff, Louisiana Fried Chicken Thighs, Bayou Seafood Pasta, Crawfish Etouffee, örtrostad sötpotatis, Maque Choux med majs, stuvad okra och New Orleans Bread Pudding.

New Orleans: Jazzkryssning med ångbåten Natchez

New Orleans: Jazzkryssning med ångbåten Natchez

Njut av New Orleans skönhet och romantik på en kryssning ombord på Sternwheeler Steamboat Natchez, den enda autentiska ångbåten i New Orleans. Kryssa längs Mississippifloden, lyssna på levande jazzmusik och njut av en valfri lunch med lokala rätter. Din kryssning från hjärtat av French Quarter och tar dig tillbaka till en tid då livet var lika långsamt och graciöst som strömmen på Mississippi. Se New Orleans från Mississippifloden, en av världens mest aktiva hamnar. Ombord kan du besöka det museala maskinrummet och lära dig hur ånga driver denna magnifika båt genom "Mighty Mississippi". Lägg till en valfri kreolsk lunch till din kryssning, tillagad färsk ombord och serveras med ditt val av kaffe och iste. Njut av smakerna från New Orleans innan du lägger till vid kajen där du började turen. Exempel på lunchmeny (beroende på säsong och tillgänglighet) - Stekt fisk - Röda bönor och ris - Jambalaya - Dagens sallad - Brödpudding från New Orleans

New Orleans: Hemsökt spök-, voodoo- och vampyrstadstur

New Orleans: Hemsökt spök-, voodoo- och vampyrstadstur

Gå med din 5-stjärniga lokala guide genom det hemsökta, historiska franska kvarteret på denna hemsökta historiska rundtur. Utforska de historiska franska kvarteren och njut av berättelser om magi, spöken, vampyrer och Vodou-utövare från din expertguide. Möt din lokala guide och ge dig ut på en resa genom New Orleans hemsökta historia i en dold pärla av en udda butik. Passera utanför välkända platser som Muriel's Restaurant och Old Ursuline Convent. Se utsidan av New Orleans Pharmacy Museum, där åderlåtning och blödning ägde rum på 1800-talet. Från utsidan kan du se huset där Jacques Saint Germain - som ryktades vara en vampyr - en gång bodde. Dessutom får du höra skrämmande berättelser om LaLaurie House och dess älskarinna, Madame LaLaurie. Låt din guide underhålla dig med lokal folklore när du fortsätter förbi New Orleans Historic Voodoo Museum. Det sista stoppet för din aktivitet är utanför Lafitte's Blacksmith Shop Bar, där din spöklika upplevelse kommer att sluta. Missa inte en upplevelse som du sent kommer att glömma.

New Orleans: Rundvandring på St Louis kyrkogård nr 1

New Orleans: Rundvandring på St Louis kyrkogård nr 1

Upptäck historien om en av USA:s äldsta och mest berömda kyrkogårdar som inte är öppen för allmänheten på denna vandring på St Louis Cemetery No. 1-kyrkogården. Se intressanta begravningsseder och promenera förbi fascinerande gravar ovan jord. Checka in och träffa din guide på Basin St. Station Visitor Center där du hittar en rad utställningar om New Orleans, en interaktiv karta över översvämningarna efter orkanen Katrina, ett café, toaletter och en presentbutik. Hämta dina klistermärken och ge dig av i tid för ditt äventyr i det makabra. Louis Cemetery No. 1 och lyssna när din guide tar dig tillbaka i tiden med berättelsen om kyrkogården. Ta dig igenom New Orleans mest berömda gravar och hör om stadens unika begravningsseder. Kom nära de detaljerade kryptorna ovan jord och platserna under jord. Vandra bland gravarna och ta reda på mer om de som bor här, t.ex. voodoodrottningen Mariel Laveau, den tidigare borgmästaren Homer Plessy och andra kända personer från stadens historia.

New Orleans: Cemetery Bus Tour At Dark med exklusiv tillgång

New Orleans: Cemetery Bus Tour At Dark med exklusiv tillgång

Upplev den kusliga sidan av New Orleans på en rundtur i staden och en av dess mest hemsökta kyrkogårdar. Lyssna på skrämmande berättelser från din lokala guide och lär dig om de mörkare delarna av stadens historia. Se hur en EMF-läsare används i verkliga livet. Först, ta en cocktail eller öl på din mötesplats före turnén. Då kommer din reseguide att leda vägen med en EMF-läsare och förklara hur man använder dem för att söka efter paranormal aktivitet och för att hjälpa till att hitta andar eller paranormala fenomen. Res till flera New Orleans-kyrkogårdar och gå in i Odd Fellows Rest Cemetery, och Charity Hospital Cemetery och Hurricane Katrina Memorial Cemetery för att utforska hemsökta kyrkogårdar på natten. Stanna vid The Buckner Mansion som presenterades i American Horror Story som Coven House. Slutligen, se videor av dokumenterade spöken och andar som hemsöker flera platser från din turné. Avsluta din turné genom att följa din guide till en begravningsplats för andar som mötte sitt olyckliga öde i en tragisk pandemihändelse.

New Orleans: Fartfylld tur med airboat

New Orleans: Fartfylld tur med airboat

Ge dig av på ett fartfyllt äventyr genom träsk och kärrmarker endast 35 minuter utanför New Orleans, och upplev det otroliga landskapet med airboat (fläktbåt). Sakta ner eller stanna till för att ta bilder och få en personlig rundtur av din kunniga kapten. Dra nytta av fördelen med säten i läktarstil så att personen framför dig inte skymmer sikten. Förvånas av alligatorer som kommer så nära båten att du kan stirra in i deras reptilögon! Stöt på ett otroligt fågelliv såsom skalliga örnar, pelikaner, fiskgjusar, och ugglor. Varje rundtur är unik och du vet aldrig vad som väntar runt nästa hörn. Nå hastigheter upp till 35 miles (56 km) i timmen med en enorm propellerfläkt ovanför båtens akter som blåser luft med upp till 200 miles (322 km) i timmen och driver fram båten. Åk i grunda vatten och nå områden som vanliga båtar annars inte kan nå.

New Orleans: Historisk båttur på Creole Queen & valfri lunch

New Orleans: Historisk båttur på Creole Queen & valfri lunch

Luta dig tillbaka och njut av utsikten eller en drink i baren medan du reser nerför Mississippifloden. Lär dig om New Orleans komplexa, men intressanta berättelse, med fokus på det kritiska slaget vid New Orleans. Gå med på en kryssning som berättas av en lokal guide och ge dig ut på en resa in i det förflutna när du beger dig nedför floden till Chalmette Battlefield vid Jean Lafitte National Historical Park and Preserve. När du reser till slagfältet kan du lära dig om bosättningen New Orleans, dess flod och de historiska landmärken som kantar Mississippiflodens stränder. När du kryssar kan du unna dig en traditionell lunch ombord. (Om relevant alternativ valt.) Stanna vid slagfältet och hör om arvet från området på en 1-timmes guidad tur längs stranden med ett föredrag av National Park Rangers. Gå sedan tillbaka till startpunkten där din turné kommer att sluta. EXEMPEL MENY LUNCH: • Räkpasta i New Orleans-stil • 10” rostbiff Po-Boy • Kreolsk Jambalaya • Kräftbröd • Caesarsallad • Röda bönor & ris • Nybakade kakor • Zapps Potatischips (Menyalternativ kan ändras beroende på säsong och tillgänglighet)

New Orleans: Bussrundtur: Sightseeing

New Orleans: Bussrundtur: Sightseeing

Få en smidig överblick över New Orleans på en 2,5 timmas guidad tur med lyxbuss. Bli upphämtad vid Bon's New Orleans Street Food, som ligger nära Jackson Square, och besök Garden District, 9th Ward och mycket mer. Res genom vackra historiska French Quarter och ta dig nerför livliga Frenchmen Street, där livemusik kan höras från varje bar och lokal. Efter det åker ni till det alternativa området Marigny, på vägen mot 9th Ward. Gå in i Musikernas by och fortsätt sedan mot Tremé. Res nerför Esplanade Avenue till City Park och sjön Pontchhartrain. Sedan får du lära dig mer om den fascinerande kreolska kulturen på St. Roch Cementery nummer 1 och St. Louis Cemetery nummer 3. Beundra världens äldsta spårvagn på St. Charles Avenue medan du rör dig mot universiteten Tulane och Loyola. Besök också Garden District för att spana på några kändisars stora hus. Fortsätt sedan vidare på Magazine Street och åk genom Warehouse District och Arts District, innan du släpps av tillbaka på ditt hotell.

New Orleans: French Quarter Ghost and Murder Tour

New Orleans: French Quarter Ghost and Murder Tour

Lär dig om New Orleans spöklika historia på denna rundtur i de franska kvarteren. Besök kända landmärken, hör fascinerande berättelser och fördjupa dig i den hemsökta världen i detta atmosfäriska distrikt. Ta dig till de franska kvarteren för att träffa din historikerguide. Besök platser som den ökända Lalaurie Mansion (som sett på "American Horror Story Coven"), May Bailey's Bordel (som sett på Travel Channels "Ghost Adventures") och många andra platser. Ge dig ut på den enda spökturen i New Orleans med tillgång till en hemsökt byggnad. Njut av en rundtur som är barn- och alkoholvänlig. Ta en lugn promenad genom New Orleans franska kvarters hemsökta historia med frekventa stopp och pauser på toaletten.

New Orleans: Båttur på kvällen med jazz & middag (valfritt)

New Orleans: Båttur på kvällen med jazz & middag (valfritt)

Gå tillbaka in i flodbåtserans glamour och romantik med en kryssning på Paddlewheeler Creole Queen-båten. Njut av en utsökt middag eller bara luta dig tillbaka och koppla av med en cocktail i handen, förundras över utsikten och njut av levande jazzmusik. På denna flodkryssning kan du uppleva de livfulla och livliga jazztonerna från fantastiska Sullivan Dabney Jr. och Muzik Jazz Band medan du njuter av en kreolsk middag (om alternativet är valt). Det blir lite tid att dansa till musiken efter middagen i den vackra matsalen. Efter middagen kan du njuta av en klassisk New Orleans-cocktail på strandpromenaden med utsikt över Mississippifloden när staden glider förbi. På vägen tillbaka till kajen där du började din tur, passera Jackson Square och se stadens ljus under en stjärnklar himmel. EXEMPEL MIDDAGSMENY: • Cajun Caesarsallad • Kyckling & Andouillekorv Gumbo • Louisiana Creole Jambalaya • Cajun bakad kyckling • Rostbiffskräp • Vitlöksmos • Cajun Seafood Pasta • Röda bönor & ris • Majs Mac Choux • Färska rostade grönsaker • Paddlewheeler White Chocolate Bread Pudding med whiskysås (bäst i New Orleans!) • Franska frallor och majsbröd (Menyalternativen kan ändras beroende på säsong och tillgänglighet)

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i New Orleans

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om New Orleans

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i New Orleans?

Toppattraktionerna du inte bör missa i New Orleans:

Sevärdheterna i New Orleans du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från New Orleans?

De bästa dagsturerna från New Orleans:

Se alla dagsturer från New Orleans på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i New Orleans

Att göra i New Orleans

Städer i USA

Utforska New Orleans

Läs vår kompletta guide till New Orleans eller upptäck stadens bästa upplevelser .

Vad besökare tycker om New Orleans

Samlat omdöme

4.6
(19 050 recensioner)

Trevlig upplevelse: en tur på en riktig ångbåt inklusive en god middag. vi hade det första bordet, som var från 18.00 till 19.15. Båten gick vid 19-tiden så vi kunde sitta ute på däck under hela resan på Mississipi. Det var trevligt att man också kunde titta in i maskinrummet. I motsats till vad som står på biljetten är det inte nödvändigt att byta ut din voucher vid fyren i förväg. Du kan få din QR-kod inskannad klockan 18.00 och du kan sedan gå ombord.

Allt var väldigt enkelt, väldigt välorganiserat och alla var väldigt vänliga! Vi hade bokat en kvällsresa med middag, det kan jag bara rekommendera!!! Maten var utmärkt och riklig, drinkarna var utmärkta och kvällsstämningen ombord med en spektakulär utsikt över New Orleans nattsilhuett är fantastisk!!!!!!

Så den där ångmusiken som spelades för investerare i början var oroande. Tur att det inte spelade på resan heller. Det var massor av folk som åkte på fartyget men det gick också riktigt bra. Det var en mjuk åktur och riktigt kul. Tyvärr var informationen via högtalarna inte så lätt att förstå akustiskt.

Fantastisk! Intressant rundvandring och guidning på plantagen. Rundturen med airboat var helt otrolig. Underbar guide som lät dom som ville klappa en stor alligator samt hålla i en alligatorbaby.

Fantastiskt museum som ger en historisk tillbakablick. rekomenderar en guidad tur då man får en djupare inblick i de föremål som ställs ut i museet. Sätt av en heldag för besöket.