Upplevelser i

New Orleans

Gå inte miste om spektakulär jazz, det smakrika kreolska köket och det livliga franska kvarteret i “Big Easy”.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Gratis avbokning

Avbryt upp till 24 timmar innan din aktivitet börjar för full återbetalning.

De tio bästa sakerna att göra i New Orleans

En puttrande gumbogryta av kulturer och en till synes odödlig musikscen – New Orleans dryper fortfarande av den klassiska sydstatscharm som förevigades av Tennessee Williams och andra av stadens berömda söner och döttrar. Här är några saker du inte får missa när du besöker en av USA:s mest egensinniga städer!

 • 1. S.S. Natchez

  Det finns inget bättre sätt att resa längs Mississippifloden än med ångbåt! Den ursprungliga Natchez förstördes i en brand, men den nuvarande bjuder på middagar och livejazzmusik medan du tuffar Old Man River fram.

 • 2. French Quarter

  De franska kvarteren ståtar med några av stadens mest eleganta byggnader och monument. Om du missar Franska kvarteren missar du New Orleans!

 • 3. Lake Pontchartrain

  Efter att ha lidit av tanklös exploatering har våtmarkerna kring Pontchartrain återhämtat sig och blivit en jättebra plats för picknick och bad, särskilt invid Mardi Gras-fontänen.

 • 4. Garden District

  De pampiga 1800-talskvarteren bebos fortfarande av New Orleans grädda. En guidetur till de bästa delarna är väldigt givande, men det funkar också utmärkt att bara traska runt och se sig om på egen hand.

 • 5. Bourbon Street

  Bourbon Street är först och främst känt för sina barer och klubbar, men förblir även en av de bästa platserna att utforska New Orleans koloniala historia.

 • 6. Cabildo

  Det var i detta rådhus invid torget Jackson Square som Louisianaköpet undertecknades och gjorde att området övergick från Frankrike till USA. Byggnadens spanska och franska kolonialarkitektur omsluter nu ett museum.

 • 7. Audubon Butterfly Garden and Insectarium

  Audubon Nature Institute i New Orleans driver både zoo och akvarium, men vad familjenöjen beträffar är trädgården och insektsutställningen bland det bästa i hela USA. Det finns till och med en insektssnackbar för den som är sugen på att prova att äta småkryp!

 • 8. Mardi Gras World

  I denna gigantiska verkstad kan du titta på ekipagen som ingår i Mardi Gras-karnevalen. Öppet sju dagar i veckan, stängt är det bara runt större helgdagar, och så vid Mardi Gras förstås!

 • 9. Louisiana State Museum

  Louisianas historia som amerikansk delstat är kort men omfångsrik, och går att beskåda i de 9 delstatsmuseibyggnaderna! Cabildo är en av dem, men det riktiga flaggskeppet ligger mittemot Jackson Square vid Presbytère.

 • 10. Old US Mint

  En annan del av Louisiana State Museum som är väl värd ett besök. Myntfabriken har lagt ned och omvandlats till ett gigantiskt jazzmuseum med gamla inspelningar, foton och livemusik!

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Högsommaren (juni till augusti) kan bli helt olidligt varm, så åk hellre under resten av året. Glöm inte att kolla upp vad som händer i stan innan du bestämmer datum. Den världsberömda Mardi Gras-karnevalen äger rum dagen före askonsdagen i februari eller mars. Om du gillar gatumat rekommenderas Oak Street Po-Boy Festival i november – godare Po-Boy-mackor kommer du aldrig smaka!

 • Hur länge ska jag stanna?

  Fyra dagar är tillräckligt för att hinna med sevärdheterna i de historiskt viktiga French Quarter och Garden District, men det vore synd om du inte också fick uppleva dagens New Orleans med sitt fantastiska stadsliv. Boka några extra dagar om du kan, och frigör tid för att bara strosa runt och låta dig dras med i det som kommer i din väg.

 • Ta sig runt i New Orleans

  Att promenera är det bästa sättet att lära känna New Orleans, men regniga dagar kan det vara en bra idé att istället vinka till sig någon av stadens många billiga taxibilar. (Håll bara i minnet att taxibilarna är dyrare och svårare att få tag på under de stora firandena.) Det finns även vältuvecklad kollektivtrafik med bussar samt de berömda spårvagnarna. St. Charles Avenue-sträckan mellan downtown och uptown är ett officiellt nationalhistoriskt landmärke!

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  Amerikanska dollar (USD)
 • Tidszon
  UTC (-06:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  Vår, höst och vinter är bästa tiden att besöka New Orleans, inte bara för att det är behagligt väder utan även för att få uppleva Mardi Gras-karnevalen eller någon av de andra stora festivalerna. Kolla stadens hemsida för att se om det finns någon särskild tillställning du kan planera din resa runt!

Other Sightseeing Options in New Orleans

Want to discover all there is to do in New Orleans? Click here for a full list.

Vad besökare tycker om New Orleans

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 10 187 omdömen

Hjulångare på the mighty Mississippi river!

Skojigt att åka en legendarisk hjulångare på flodernas flod. Tyvärr var bokningen lite missvisande. Det visade sig att vi bokat kryssning UTAN brunch fast det inte framgick av biljetten. Vi blev hänvisade till att sitta ute i regnet där man inte hörde jazzbandet....

Kul och intressant tur i träsket. Vår kapten var en rolig kille som berättade om sina erfarenheter i denna miljö. Lite turistigt men väldigt bra.

Oak Alley Plantagen var intressant med vacker miljö men träskbåtsturen var höjdpunkten helt klart!