Upplevelser i
New Orleans

Be sure not to miss the spectacular jazz, cajun-tastic cuisine, and bustling French Quarter in the Big Easy.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om New Orleans

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i New Orleans?

De tio bästa sakerna att göra i New Orleans

En puttrande gumbogryta av kulturer och en till synes odödlig musikscen – New Orleans dryper fortfarande av den klassiska sydstatscharm som förevigades av Tennessee Williams och andra av stadens berömda söner och döttrar. Här är några saker du inte får missa när du besöker en av USA:s mest egensinniga städer!

 • 1. S.S. Natchez

  Det finns inget bättre sätt att resa längs Mississippifloden än med ångbåt! Den ursprungliga Natchez förstördes i en brand, men den nuvarande bjuder på middagar och livejazzmusik medan du tuffar Old Man River fram.

 • 2. French Quarter

  De franska kvarteren ståtar med några av stadens mest eleganta byggnader och monument. Om du missar Franska kvarteren missar du New Orleans!

 • 3. Lake Pontchartrain

  Efter att ha lidit av tanklös exploatering har våtmarkerna kring Pontchartrain återhämtat sig och blivit en jättebra plats för picknick och bad, särskilt invid Mardi Gras-fontänen.

 • 4. Garden District

  De pampiga 1800-talskvarteren bebos fortfarande av New Orleans grädda. En guidetur till de bästa delarna är väldigt givande, men det funkar också utmärkt att bara traska runt och se sig om på egen hand.

 • 5. Bourbon Street

  Bourbon Street är först och främst känt för sina barer och klubbar, men förblir även en av de bästa platserna att utforska New Orleans koloniala historia.

 • 6. Cabildo

  Det var i detta rådhus invid torget Jackson Square som Louisianaköpet undertecknades och gjorde att området övergick från Frankrike till USA. Byggnadens spanska och franska kolonialarkitektur omsluter nu ett museum.

 • 7. Audubon Butterfly Garden and Insectarium

  Audubon Nature Institute i New Orleans driver både zoo och akvarium, men vad familjenöjen beträffar är trädgården och insektsutställningen bland det bästa i hela USA. Det finns till och med en insektssnackbar för den som är sugen på att prova att äta småkryp!

 • 8. Mardi Gras World

  I denna gigantiska verkstad kan du titta på ekipagen som ingår i Mardi Gras-karnevalen. Öppet sju dagar i veckan, stängt är det bara runt större helgdagar, och så vid Mardi Gras förstås!

 • 9. Louisiana State Museum

  Louisianas historia som amerikansk delstat är kort men omfångsrik, och går att beskåda i de 9 delstatsmuseibyggnaderna! Cabildo är en av dem, men det riktiga flaggskeppet ligger mittemot Jackson Square vid Presbytère.

 • 10. Old US Mint

  En annan del av Louisiana State Museum som är väl värd ett besök. Myntfabriken har lagt ned och omvandlats till ett gigantiskt jazzmuseum med gamla inspelningar, foton och livemusik!

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Högsommaren (juni till augusti) kan bli helt olidligt varm, så åk hellre under resten av året. Glöm inte att kolla upp vad som händer i stan innan du bestämmer datum. Den världsberömda Mardi Gras-karnevalen äger rum dagen före askonsdagen i februari eller mars. Om du gillar gatumat rekommenderas Oak Street Po-Boy Festival i november – godare Po-Boy-mackor kommer du aldrig smaka!

 • Hur länge ska jag stanna?

  Fyra dagar är tillräckligt för att hinna med sevärdheterna i de historiskt viktiga French Quarter och Garden District, men det vore synd om du inte också fick uppleva dagens New Orleans med sitt fantastiska stadsliv. Boka några extra dagar om du kan, och frigör tid för att bara strosa runt och låta dig dras med i det som kommer i din väg.

 • Ta sig runt i New Orleans

  Att promenera är det bästa sättet att lära känna New Orleans, men regniga dagar kan det vara en bra idé att istället vinka till sig någon av stadens många billiga taxibilar. (Håll bara i minnet att taxibilarna är dyrare och svårare att få tag på under de stora firandena.) Det finns även vältuvecklad kollektivtrafik med bussar samt de berömda spårvagnarna. St. Charles Avenue-sträckan mellan downtown och uptown är ett officiellt nationalhistoriskt landmärke!

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  Amerikanska dollar (USD)
 • Tidszon
  UTC (-06:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  Vår, höst och vinter är bästa tiden att besöka New Orleans, inte bara för att det är behagligt väder utan även för att få uppleva Mardi Gras-karnevalen eller någon av de andra stora festivalerna. Kolla stadens hemsida för att se om det finns någon särskild tillställning du kan planera din resa runt!

Alla saker att se i New Orleans

Vill du upptäcka vad som finns att göra i New Orleans? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om New Orleans

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 13 865 omdömen

Mycket trevlig båt. Ren och säker. Jag är vanligtvis inte galen på guidade turer. I själva verket tycker jag att de är avskräckta, tråkiga, puerila och ofta helt enkelt hemska. Den här var suverän. Det som gjorde att denna resa verkligen stod ut var berättaren Charles. Hans kommentar full av intressanta fakta och anekdoter var inget annat än ENESTÅTT! Inte bara var hans berättelse djup och mycket intressant, han vet tydligt hur han ska tala offentligt. Utmärkt röst och perfekt leverans. Han blandade i rätt mängd mycket intelligent humor. Han svarade på alla frågor. Han stal showen. Jag skulle åka på denna resa igen när som helst. Jag lyssnade på Charles på alla platser och betalade dubbelt så mycket för att höra honom. Han var så bra. Denna resa erbjöd mycket. När du tänker på högtalarhögtalaren var det ett riktigt fynd.

Kryssningen var rolig. Vi gjorde inte lunchpaketet men vi satt på däck hela tiden och tyckte om solen och historien tillsammans med en dryck eller två. Jag rekommenderar starkt om du vill ta en avkopplande och gammal tidkryssning, njuta av historien och kunna säga att du var på en original ångbåt! Den enda rekommendationen jag skulle göra är att kanske en mer underhållande turnédokumentär skulle vara bättre. Guiden var lite monoton och vi tappade uppmärksamheten efter ett tag. Särskilt för oss som inte äter måltid och är på båten för flodens historia och kunskap.

Detta var ett roligt sätt att uppleva flodperspektivet och lära sig lite om Mississippi River, Steamboat Natchez och New Orleans. Det var lättillgängligt för rullstolsanvändare, med undantag för badrummet, som var tätt med en betydande sluttning. Även om det fortfarande var tillgängligt med w / c var det lättare med käppar.

Vilken fantastisk aktivitet att uppleva! Ombordstigningen var sömlös, tillsammans med utmärkt kundservice från alla anställda. Jazzbandet var enastående! Jag kände att jag lyssnade på musik från en film. Jag vill också säga att reseguiden var mycket informativ. Jag rekommenderar detta till alla som besöker New Orleans!

Riktigt bra resa. Båt exceptionellt ren. Berättelsen utmärkt. Gillade inte jazzbandet, alldeles för kliniskt. Sångare inte bra, lät inte som en jazzsångare.