Välj datum

Neuschwanstein

Bayerns sagoslott är inspirerat av Wagner och ligger i ett magiskt skogsområde som tar dig tillbaka i tiden.

11 upplevelser hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Neuschwanstein

Neuschwanstein: Fler aktiviteter och sevärdheter

Neuschwanstein: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Neuschwanstein

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 6 620 omdömen

Mycket bra turné, super välorganiserad! Punktlig avresa och retur. Mycket bekväm buss och vår guide Marcus var väldigt trevlig och gjorde dagen väldigt underhållande. Det var tråkigt att vädret inte var på vår sida och det regnade stora delar av dagen. Linderhof är ett underbart, imponerande palats. Det är värt att betala entrén. Neuschwanstein gjorde mig lite besviken eftersom turnén och det du kan se inuti är kort och väldigt snabbt med många människor och guider som rusar på dig. Det var inte värt att betala entréavgiften. Med utsikten från Marienbrukebron är du redo! Oberammergau är en underbar liten stad full av väggmålningar och fresker, men du kan inte gå av eller gå igenom den, vi såg den bara från bussen, eftersom centrum är stängt för turister sedan starten av Covid.

Tempot på turnén var perfekt! Vår guide Hanae kommunicerar mycket bra, har en snäll personlighet och kan briljant förutse vad turister kan förvänta sig. Chauffören, Robert, körde oss smidigt. Båda slotten är unika, men Nauschweinstein var fantastisk. Om du inte organiserar din tid väl kan du skynda dig istället för att njuta av din dagstur. Så mitt tips skulle vara att ta bussen upp till Mary's Bridge för 3 euro, gå ner till restaurangen nära slottet (10 min) och äta lunch och sedan möta upp guiden vid slottet (10 min). Människor som inte är i form kommer att känna sig ganska trötta när de klättrar uppför backen i ca 30 minuter, speciellt efter att ha ätit en stor lunch. Förutom det rekommenderas denna turné starkt för alla åldrar!

Vi är supernöjda med turen. Bra planerad, med lagom med tid på varje ställe. Elisabeth var en grym guide, både vad gäller organisation och att hon ägnade bussresan åt underhållande och informativ guidning både om Bayern, München och slotten vi besökte. Hon var väldigt historiskt linning och det var mycket intressant!

Utmärkt turné, guiden delade mycket information om alla platser vi besökte och organisationen och kvaliteten på transporten var utmärkt. Vi rekommenderar det definitivt.

Verkligen en otrolig resa, tränaren och föraren och fantastiskt mycket informativ, jag hade den bästa tiden :) alla som får en möjlighet snälla gör det !!!!