Lägg till datum

Neuschwanstein

Neuschwanstein

Neuschwanstein: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från München: Heldagstur till slotten Neuschwanstein och Linderhof

1. Från München: Heldagstur till slotten Neuschwanstein och Linderhof

Res till de magnifika slotten Neuschwanstein och Linderhof. Njut av en utsökt lunch i Hohenschwangau samt ta en liten avstickare till den pittoreska staden Oberammergau. Du kan välja om du vill köpa slottsbiljetter på bussen på dagen eller om du vill köpa dem i förväg som en del av dagsutflykten. Gå ombord på en luftkonditionerad buss och ge dig av för att upptäcka Bayerns slott. Först besöker du det sagolika slottet Linderhof, det enda slott som Ludwig II levde för att se det färdigställas. Utforska slottet samt dess omgivningar tillsammans med din guide. Sedan åker du till den pittoreska staden Oberammergau för att fotografera och shoppa. Därefter stannar du till vid slottet Hohenschwangau, Ludwigs barndomshem, för lunch (ingår inte) innan du fortsätter till slottet Neuschwanstein, som ligger inbäddat i Alpernas utlöpare. Beundra en av Tysklands mest imponerande sevärdheter och fördjupa dig i Ludwig II:s sagovärld under eftermiddagen.

Från München: Dagsutflykt till slottet Neuschwanstein

2. Från München: Dagsutflykt till slottet Neuschwanstein

Upptäck ett av Bayerns mest natursköna landskap på den här resan från München med tåg och minibuss. Beundra slottet Neuschwanstein som står stolt på toppen av en kulle och är omgivet av skogsklädda berg. Se den vidsträckta dalen från slottets murar och lär dig om dess historia av din guide under en rundvandring på området. Förtjusande Füssen, som ligger två timmar från München, är en gammaldags liten stad vid foten av Alperna, inramad av en av världens mest hisnande naturliga miljöer. Högt ovanför staden, till synes skulpterad av bergen som magnifikt reser sig mot skyarna, finns en drömlik plats – det underbara och översinnliga slottet Neuschwanstein. Detta härliga dårskap byggdes under 1800-talet av den berömde "galne" kungen Ludwig II, en man som var besatt av mytologi och som själv blev en legend. Slottets skimrande vita torn är omedelbart igenkännliga, även för många som inte ens har hört namnet Neuschwanstein. Det är inspirationen till Disneys Törnrosa-slott och även världsberömt som Chitty Chitty Bang Bang-slottet. Att besöka det är som att ta ett steg in i en saga. På denna rundtur under en hel dag tar din guide heldagstur från München med dig på en tåg- eller bussresa och följer med dig upp till slottets höga läge, där det glänser ovanför ett spektakulärt panorama av berg, sjöar och dalar. Det handlar inte bara om slottet, också om dess underbara läge. Du besöker de bästa utsiktspunkterna och utforskar sjön. Om tiden och vädret tillåter kan du även njuta av ett dopp. Få helt perfekt utsikt över det lika vackra slottet Hohenschwangau, vattenfallsravinen och den fantastiska bron Marienbrücke som svävar högt ovanför allt. Medan du förundras över slottets skönhet berättar din guide den engagerande berättelsen om kung Ludwigs berömda och tragiska regeringstid, om hans turbulenta tider och den besatthet som drev honom att bygga sitt fantasislott i bergen och som i slutändan förstörde honom. Om du väljer att köpa en biljett på dagen kan du hoppa över de långa köerna för den separata interna rundturen i kungens privata rum med en specialiserad slottsguide. En rundtur är det mest praktiska sättet att beundra denna fantastiska fantasivärld.

Från München: Neuschwanstein slott & Linderhof Premium Tour

3. Från München: Neuschwanstein slott & Linderhof Premium Tour

Ta en naturskön resa till slotten Neuschwanstein och Linderhof med köföreträdes-entré. Upplev den tyska landsbygdens frodiga skönhet och lär dig om områdets historia av din guide från närområdet. På morgonen reser du bekvämt från München till slottet Linderhof för en guidad rundtur. Upptäck slottets historia innan du fortsätter till den pittoreska orten Oberammergau. Utforska byn och hör om traditionellt hantverk av byns träsnidare. Vid middagstid tar du dig längs Romantische Straße (Romantiska vägen) till slottet Neuschwanstein. Stanna för lunch (ingår inte) vid ankomsten eller gå direkt till Marienbrücke. På eftermiddagen utforska du slottet Neuschwanstein innan du åker tillbaka till München.

Füssen: Neuschwanstein slott inträdesbiljett och audioguide

4. Füssen: Neuschwanstein slott inträdesbiljett och audioguide

Njut av vår skip the ticket till slottet Neuschwanstein med ljudheadset och guide inne i slottet och du kan välja språk inkl. en stadskarta med information och tips för bra bilder.Undvik långa köer och njut av resten av dagen som du kan planera resten av dagen. Hämta bara din biljett 8:30-9:00 på vårt kontor och kör direkt till slottet.Vi organiserar för dig biljetten och rundturen och ger dig all information. Observera: Vi är inte officiellt biljettcenter för slottet och därför är priset på vår biljett högre än det officiella biljettcentret. Det finns en viss tid för att besöka slottet med vår biljett.Därför måste du hämta din biljett i tid på vårt kontor mellan 8:30-9:00.

Från München: Neuschwansteins slott heldagsutflykt med van

5. Från München: Neuschwansteins slott heldagsutflykt med van

Tillbringa en dag i pittoreska Bayern med denna biltur från München. Tillbringa dagen med en biltur på den romantiska vägen i de bayerska alperna. På vägen till slottet Neuschwanstein passerar du genom gamla, pittoreska bayerska byar och natursköna landskap. När du når Neuschwanstein tas du med på en guidad tur av slottet som byggdes på 1800-talet i nyromansk stil. Slottet sitter på en klippig höjd och dominerar utsikten från byn Hohenschwangau, som ligger vid dess fötter. Från Marienbron har du en underbar utsikt över slottet. Slottet anlades av Ludwig II av Bayern som ett kungligt lantställe och som en hyllning till kompositören Richard Wagner. Efter Ludwig II:s död öppnades palatset upp för offentligheten år 1886. Slottet tar nu emot mer än 1.3 miljoner besökare varje år. Neuschwanstein har varit med i otaliga filmer och är det slott som använts som modell för Törnrosas slott på Disneyland. Du kommer gå genom en vacker ravin med vattenfall som faller i kaskader. På vägen tillbaka kommer du stanna upp vid kyrkan i Wieskirch som är med på UNESCOs världsarvslista och byggdes på 1600-talet. Du har också möjlighet att besöka en bayersk ostgård, där du kan köpa en valfri ost- och korvplatta med nybakat bröd. Njut av den spektakulära 360-graders utsikten över bergen från gården.

München: Halvdagstur till slottet Neuschwanstein med Skip-the-Line

6. München: Halvdagstur till slottet Neuschwanstein med Skip-the-Line

Denna halvdagstur är ett idealiskt val och mycket effektiv om du letar efter en tur från München till slottet Neuschwanstein. start vid centralstationen i München 7:15 till Castel Neuschwanstin, Marienbron... och tillbaka till München 14:20 Denna halvdagstur är kombinerad med bil och tåg. Tågbiljetten och biljetten till Neuschwanstein slottet ingår i resan.

Från München: Resa till Neuschwanstein & Linderhof på spanska

7. Från München: Resa till Neuschwanstein & Linderhof på spanska

Kör genom den prealpina regionen i Bayern till Neuschwanstein, sagoslottet som byggdes av kung Ludwig II i Hohenschwangau. Du får chansen att beundra både utsidan och insidan av slottet och njuta av den spektakulära utsikten från Mariabron. Korsa alpdalar på vägen till Linderhof, barockjuvelen som är ett av de mindre palatsen som byggdes av Ludwig II. Förutom att besöka palatset får du se de spektakulära trädgårdarna. Denna guidade rundtur hålls uteslutande på spanska. Icke-spansktalande får inte boka denna tur.

Från München: Royal Fairytale Tour

8. Från München: Royal Fairytale Tour

Besök några av Bayerns största höjdpunkter utanför München under en dag med transfer tur och retur. Se det berömda slottet Neuschwanstein i de bayerska alperna. Besök Oberammergau, som är känt för sina passionsspel och vackra husfresker. Slutligen stannar du till vid Linderhof, ett genomarbetat rokokoslott. Starta dagen med upphämtning från ditt hotell i München. Åk söderut mot de bayerska alperna till byn Hohenschwangau. Besök kung Ludwig II:s slott Neuschwanstein för en guidad tur inne i slottet med en lokal guide. Därifrån fortsätter du till Oberammergau, den vackra byn för passionsspel nedanför bergen som är känd för sina husfresker, träsnidare och julbutiker. Njut av fritid för att ta en bit mat och utforska på egen hand. Stanna till vid Linderhof, ett palats som byggdes mellan 1870 och 1879, inspirerade Bourbonkungar och platsen där Ludwig II faktiskt bodde i flera år. Visa palatsets insida med en lokal guide och njut av tid för att ta en promenad i de formella trädgårdarna.

Från München: Privat dagsutflykt till slottet Neuschwanstein

9. Från München: Privat dagsutflykt till slottet Neuschwanstein

Upptäck magin i Neuschwanstein, sagoslottet av kung Ludwig II av Bayern, på denna oförglömliga 8-timmarstur. Neuschwanstein ligger inbäddat i hjärtat av de majestätiska bayerska alperna och är ett måste för alla resenärer. Din tur börjar med en bekväm och naturskön bilresa från München till Hohenschwangau, den lilla staden under slottet Neuschwanstein. På vägen har du möjlighet att beundra de böljande kullarna i det bayerska landskapet och fånga de hisnande vyerna med din kamera. När du väl är i Hohenschwangau har du tid att utforska de charmiga butikerna, den lugna sjön Alpsee och området runt det mindre slottet Hohenschwangau. Sedan är det dags för klättringen upp till Neuschwanstein. Din chaufför-guide (eller separat chaufför och guide) kommer att dela med sig av historien om kung Ludwig II av Bayern och slottets historia längs vägen. En pendelbuss upp till Marienbrücke finns tillgänglig för personer med rörelsehinder. När du anländer till Neuschwanstein besöker du först Marienbrücke, en hängbro som ger en fantastisk utsikt över både slottet och det omgivande landskapet. Därefter får du en rundtur i slottets överdådiga, mytinspirerade interiör. Efter rundturen har du tid för souvenirköp och en paus. Slutligen körs du tillbaka till München, där din guide följer dig till ditt hotell eller till en i förväg bestämd avlämningsplats. Vänligen observera att endast anställda på Neuschwanstein får ge visningar inne i slottet och du kommer att få en audioguide. För den här turen kan du välja mellan ett alternativ med en förare-guide eller en separat förare och guide. Våra chaufför-guider är väl insatta i historia och kan ge en adekvat översikt. För en mer djupgående rundtur rekommenderar vi att du bokar alternativet med en separat förare och en professionell lokalguide.

Från Hohenschwangau: Tur till slottet Neuschwanstein

10. Från Hohenschwangau: Tur till slottet Neuschwanstein

Med skip-the-line-biljetter till Neuschwansteins slott behöver du inte oroa dig för att stå i kö i timmar för att få biljetter eller för att biljetterna ska vara slutsålda när du kommer fram. Du behöver inte oroa dig för biljettbokning, köer. Vi hämtar dig från Hohenschwangau Village (vid slottets fot) och ger dig en oförglömlig tur till det majestätiska Neuschwanstein Castle. (Med Skip the Line-tjänsten behöver du inte oroa dig för att vänta i timmar för att få biljetter eller att biljetterna är slutsålda när du anländer). Du hämtas upp vid Hohenschwangau". Först tar vi skyttelbussen till Marias bro (Marienbrücke) för att ta några fantastiska bilder. Sedan promenerar vi till Neuschwanstein (sagoslottet) med en rundtur inuti. Lär dig mer om svanskungen (Ludwig II) kung av Bayern (1864-1886) och historien om Neuschwansteins slott (byggdes 1869-1886). Från slottets fot tar vi dessutom en hästdroska till byn Hohenschwangau. Ta en promenad runt den vackra sjön Alpsee.

21 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Neuschwanstein

Neuschwanstein: Fler aktiviteter och sevärdheter

Neuschwanstein: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Neuschwanstein

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 6 620 omdömen

Resan var fantastisk Johnny & Jacob var vår guide och förare. Båda var mycket professionella och tillmötesgående, stor kunskap om slotten. Osäker på om det var den tiden på året (24 januari) men det fanns inte många matalternativ så jag skulle ta snacks bara för tillfället. Den enda nackdelen var att behöva betala extra för slottsbiljetter. Fontänen utanför Linderhof var avstängd och rundturen i Neuschwanstein var bara en grundläggande ljudguide så 37 € verkade mycket. Sammantaget verkligen haft - stort tack till Jacob och Johnny.

Fantastisk! Vi hade en underbar dag ute med Johnny, vår guide och Jacob, vår chaufför. Vackert väder för att se de bayerska alperna och slottet och slotten. Verkligen fantastisk. Rekommenderas starkt.

Vi hade en fantastisk reseguide Greta?? Hon var kunnig och underhållande, talade engelska mycket bra. Man kan säga att hon verkligen älskar det hon gör, vilket gjorde det till en trevlig turné.

Värd varenda krona! Vår reseguide Jhonny var mycket professionell och hjälpsam, resan var fantastisk! En av de vackraste platserna jag sett i hela mitt liv! Definitivt värt besöket!

Väldigt bra! Så intressant att se de båda slotten och höra om deras historia. Intressant också med kopplingen till Rickard Wagner.