Saker att göra i
Nerja

Våra mest rekommenderade saker att göra i Nerja

Nerja: Havskajakstur i Nerja och Cascada de Maro

1. Nerja: Havskajakstur i Nerja och Cascada de Maro

Upptäck Nerjas magnifika landskap från en annorlunda vinkel på vattnet. Följ din guide när du paddlar genom grottor och förbi klippor. Ta din dubbla eller individuella kajak och ge dig iväg från Burriana Beach. Paddla mot Cascada de Maro och glid förbi lokala sevärdheter. Du får se många små klippor och vikar som är otillgängliga från land. Lyssna när guiden berättar om landskapet. Ta en paus från paddlingen och ta ett dopp i det klara vattnet Lär dig de grundläggande teknikerna för att paddla kajak samt viktig säkerhetsinformation. Under hela turen spelas foton och videor in på en GoPro-kamera. Ladda ned dessa bilder efter turen och se tillbaka på fina minnen från dagen

Nerja: Maro-klipporna-Cerro Gordo guidad kajaktur

2. Nerja: Maro-klipporna-Cerro Gordo guidad kajaktur

Njut av en guidad kajaktur till klipporna i Nerja-Maro-Cerro Gordo för att se imponerande berg, avskilda vikar och vackra stränder. Hoppa i havet för att simma under ditt äventyr, ta minnesvärda bilder av din upplevelse. Kom till stranden för att träffa din guide. Hoppa sedan på din kajak och paddla i havet. Förundras över den spektakulära utsikten över klipporna, känd för vakttornet som byggdes på 1500-talet. Välj mellan en kort kajakrutt och en lång rutt med bättre utsikt över klipporna. Aktiviteten är på Maro-stranden, precis intill vattenfallet (har faktiskt inget vatten eftersom vi har lågt regn i år), så på bara några minuter kommer du att börja njuta av denna oöverträffade och unika skönhet. Ta med din egen snorkelutrustning (om du inte gör det låter vi dig skyddsglasögon) och stanna längs vägen för att simma. Få också fantastiska bilder tagna av guiden under turnén. Slutligen, återvänd till startpunkten på stranden för att avsluta din upplevelse.

Nerja: Grottorna i Nerja Inträdesbiljett med audioguide

3. Nerja: Grottorna i Nerja Inträdesbiljett med audioguide

Gör dig redo för en verkligt unik upplevelse när du upptäcker de fantastiska grottorna i Nerja. Din biljett till Nerja-grottan ger dig möjlighet att ta del av en audioguidad tur genom de olika områdena. Otroliga stalagmiter och stalaktiter kommer att dyka upp under rundturen tills du kommer fram till Cataclysm-rummet. Detta är det största och högsta rummet som är tillgängligt för allmänheten och det är också här som du hittar världens största kolonn, resultatet av mötet mellan en stalaktit och en stalagmit. Du vandrar genom ett naturligt laboratorium som är rikt på arkeologiska, geologiska och biologiska fynd. Sedan grottorna upptäcktes 1959 har de varit föremål för många utforskningar och utgrävningar, och för närvarande är de delvis stängda för allmänheten för att bevaras. Enligt vissa källor skulle de målningar som finns här vara de äldsta som upptäckts hittills och härstamma från neandertalarmänniskans tid. Utöver denna utforskning av underjorden får du också njuta av ett besök på museet i Nerja för att gräva djupare i grottornas historia och förflutna.

Från Málaga: Grottorna i Nerja, Nerja och Frigiliana dagstur

4. Från Málaga: Grottorna i Nerja, Nerja och Frigiliana dagstur

Utforska Nerja-grottan och upptäck den långa historien av mänskliga invånare i grottorna. Beundra klippformationerna innan du besöker två andalusiska byar, Frigiliana och Nerja. Utforska de charmiga byarna och se deras vackra gator och byggnader. Börja turen med ett besök i Nerja-grottorna, stora förhistoriska grottor med omfattande grottor, arkeologiska lämningar och en av världens största kolonner, som reser sig 105 fot (32 meter) hög. Förundras över grottformationerna som liknar orgelpipor och lär dig mer om områdets bevis på mänsklig närvaro som går tillbaka 25 000 år till den paleolitiska perioden. Stanna till på museet och se gallerierna med artefakter, målningar och skelett som grävts fram sedan grottorna upptäcktes 1959. Lämna grottorna bakom dig och åk till två vackra andalusiska byar. Besök Frigiliana och beundra de vackra vitkalkade husen och kullerstensgatorna. Titta på de vackra blommorna och ta chansen att smaka lite av stadens berömda söta vin. Gör ett stopp i Nerja, en gammal fiskeby, och promenera genom de smala gatorna till Europas balkong, där du kan se Sierra de Almijara, havet och Afrika om vädret är klart. Stanna till i Frigiliana, som anses vara en av de vackraste byarna i Malaga och ligger i Axarquia Málagueña. Vandra längs smala kullerstensgator och titta på de närliggande husen som är prydda med blommor.

Från Málaga: Guidad dagsutflykt till byarna Nerja & Frigiliana

5. Från Málaga: Guidad dagsutflykt till byarna Nerja & Frigiliana

Vi kommer att besöka de två viktigaste och vackraste byarna i östra Malaga, Frigiliana med sina vitkalkade hus, sina kullerstensgator fulla av växter och blommor och möjligheten att smaka på dess berömda söta vin. Nerja, en gammal fiskeby, vi kommer att vandra genom dess smala gator till Europas balkong, varifrån vi kan se Sierra de Almijara, utsikten över havet och på klara dagar till Afrika. Frigiliana, som ligger i Axarquia Málagueña, anses vara Málagas vackraste by, dess smala kullerstensgator och dess hus som är dekorerade och prydda med bougainvillea, pelargoner och jasmin, blir man förälskad vid första ögonkastet. Det historiska fallet i Frigiliana är av Mudejar-stil och är det mest prisbelönta i Axarquia-regionen. Det är utan tvekan en av de platser du inte får missa på din väg genom Andalusien. Nerja är en av de mest turistiska städerna i provinsen Malaga. Om det är av en anledning, tror du inte det? Denna kuststad kan skryta med att vara en av de vackraste byarna i Andalusien. Dessutom har den med tidens gång inte förlorat ett dugg av sin charm. Den är full av vita hus, har ett mycket välskött centrum och en fantastisk utsikt över Medelhavet. Europas balkong, vilken vacker plats, vilken utsikt! Balcón de Europa är ett stort torg med utsikt över havet, klipporna och stränderna i Nerja. Utsikten från denna utsiktspunkt är en av de bästa på Costa del Sol. Dessutom kan du därifrån se att vattnet i detta område är otroligt kristallklart blått. Jag älskar utsikten.

Dagstur till Caminito del Rey från Nerja, Torrox eller Torro del Mar

6. Dagstur till Caminito del Rey från Nerja, Torrox eller Torro del Mar

Ge dig ut på en dagsutflykt till Caminito del Rey från Nerja, Torrox eller Torre del Mar och beundra Gaitanesdalens slående natur. Välj den upphämtningsplats som passar dig bäst och slappna sedan av ombord på en bekväm och rymlig buss som tar dig till Caminito del Rey. Under färdens gång kan du lyssna på din guide, som berättar mer om omgivningarna och Caminito del Reys historiska relevans. Du får en färsk flaska vatten när du kommer fram. Börja din vandring sent på morgonen och gå genom en tunnel som leder till Caminito del Reys början. Här får du en säkerhetshjälm innan du påbörjar din vandring. Vandra över Guadalhorcefloden i din egen takt. Gå från den norra entrén och vandra sedan iväg på en hajk i lugn takt som tar ungefär 2,5 timma.  Passa på att ta några fina foton av den storslagna dalgången och dess omgivningar när ni stannar till utmed leden. I slutet av din hajk får du en trevlig rast där du kan passa på att köpa lite snacks från kiosken vid den södra entrén.  Följ med din guide till bussen som hämtar upp dig från mötesplatsen. Få tid på dig att vilda och återvänd till turens upphämtningsplats.

Från Nerja: Maro-Cerro Gordo Cliffs Paddelsurfing och snorkling

7. Från Nerja: Maro-Cerro Gordo Cliffs Paddelsurfing och snorkling

Få en introduktionskurs och lär dig hur du ska röra dig på paddelbrädan och hur du ska använda paddeln. Det finns en mängd olika brädor, så din expertguide kan ge dig en lämplig bräda. Paddla sedan från Burriana-stranden längs klipporna i Maro-Cerro Gordo, hela vägen till Maro-vattenfallet och Acantilado-grottorna. Utforska grottorna med brädan och även under vattnet med din egen snorklingsutrustning (ingår inte). Beundra såväl klippformationerna som koraller och färgglada fiskar. I slutet av turen får du videor och foton tagna av en GoPro.

Nerja-Maro: Snorkling & Sjöskoter

8. Nerja-Maro: Snorkling & Sjöskoter

Ta en båt ut till de dramatiska klipporna i Nerja-Maro Cerro Gordo. Lär dig grundläggande tekniker för snorkling från din guide och njut av vattnets frihet med den utrustning som medföljer för din upplevelse. Välj mellan middag eller 15.00 avgång för ett eftermiddags- eller kvällsäventyr av undervattensutforskning. Runt klipporna som skär genom vattnet kan du prova att utforska några av grottorna som peppar kanterna på klippan med paddelsurfbrädor. Ta in vattnets djup med din guide, som visar dig hur du använder utrustningen. Behåll minnen från turnén med kompletterande foton och videor av din upplevelse som laddas upp efteråt för dig att komma åt. Se havets flora och fauna innan du åker tillbaka till Nerja på motorbåten igen. Torka av med handdukar som levereras till dig med denna turnébiljett.

Torremolinos/Benalmadena: Nerjas grottor med Frigiliana

9. Torremolinos/Benalmadena: Nerjas grottor med Frigiliana

Lu Tour-Nerja är en av våra favoritresor, där vi får lära känna några av de mest spektakulära platserna i Spanien, till exempel La Cueva de Nerja, en grotta av historiskt och naturligt intresse för sina arkeologiska lämningar, till exempel grottmålningar, och för sina stalaktiter och stalagmiter, Vi kommer också att få en rundvandring i den berömda vita staden Frigiliana, där vi får smaka på dess utsökta söta vin och gå genom de smala gatorna med vita hus, och sedan kommer vi att besöka den gamla staden Nerja, där en av de mest imponerande platserna i Malaga ligger, Europas balkong, en av provinsens vackraste utsiktsplatser!

Nerja: Båttur till Cliffs of Maro-Cerro Gordo

10. Nerja: Båttur till Cliffs of Maro-Cerro Gordo

Sätt segel för att utforska klipporna i Maro-Cerro, ett av de vildaste områdena på Costa del Sol där stränderna och vikarna har kristallklart vatten. På vägen kan du stanna till för att snorkla, se Balcón de Europa och slutligen beundra Maros vattenfall. Vid det sista stoppet kan du hoppa på en kajak eller standup paddleboard för att nå vattenfallet och bada i det grunda området. Förutom det naturliga landskapet kan du njuta av GoPro-foton och videor som ingår i priset. Aktiviteten börjar i hamnen i Caleta de Velez Málaga, besättningen väntar på dig vid gate C för att gå ombord på vår båt "AVENTUMAR". Du kan ta med din egen mat och dryck ombord. I utflykten ingår en drink, foton från turen, en paddelsurfingtur och en simtur med snorkelglasögon. Båten har en privat toalett.

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Nerja

Nerja: Havskajakstur i Nerja och Cascada de Maro

Nerja: Havskajakstur i Nerja och Cascada de Maro

Upptäck Nerjas magnifika landskap från en annorlunda vinkel på vattnet. Följ din guide när du paddlar genom grottor och förbi klippor. Ta din dubbla eller individuella kajak och ge dig iväg från Burriana Beach. Paddla mot Cascada de Maro och glid förbi lokala sevärdheter. Du får se många små klippor och vikar som är otillgängliga från land. Lyssna när guiden berättar om landskapet. Ta en paus från paddlingen och ta ett dopp i det klara vattnet Lär dig de grundläggande teknikerna för att paddla kajak samt viktig säkerhetsinformation. Under hela turen spelas foton och videor in på en GoPro-kamera. Ladda ned dessa bilder efter turen och se tillbaka på fina minnen från dagen

Nerja: Maro-klipporna-Cerro Gordo guidad kajaktur

Nerja: Maro-klipporna-Cerro Gordo guidad kajaktur

Njut av en guidad kajaktur till klipporna i Nerja-Maro-Cerro Gordo för att se imponerande berg, avskilda vikar och vackra stränder. Hoppa i havet för att simma under ditt äventyr, ta minnesvärda bilder av din upplevelse. Kom till stranden för att träffa din guide. Hoppa sedan på din kajak och paddla i havet. Förundras över den spektakulära utsikten över klipporna, känd för vakttornet som byggdes på 1500-talet. Välj mellan en kort kajakrutt och en lång rutt med bättre utsikt över klipporna. Aktiviteten är på Maro-stranden, precis intill vattenfallet (har faktiskt inget vatten eftersom vi har lågt regn i år), så på bara några minuter kommer du att börja njuta av denna oöverträffade och unika skönhet. Ta med din egen snorkelutrustning (om du inte gör det låter vi dig skyddsglasögon) och stanna längs vägen för att simma. Få också fantastiska bilder tagna av guiden under turnén. Slutligen, återvänd till startpunkten på stranden för att avsluta din upplevelse.

Nerja: Grottorna i Nerja Inträdesbiljett med audioguide

Nerja: Grottorna i Nerja Inträdesbiljett med audioguide

Gör dig redo för en verkligt unik upplevelse när du upptäcker de fantastiska grottorna i Nerja. Din biljett till Nerja-grottan ger dig möjlighet att ta del av en audioguidad tur genom de olika områdena. Otroliga stalagmiter och stalaktiter kommer att dyka upp under rundturen tills du kommer fram till Cataclysm-rummet. Detta är det största och högsta rummet som är tillgängligt för allmänheten och det är också här som du hittar världens största kolonn, resultatet av mötet mellan en stalaktit och en stalagmit. Du vandrar genom ett naturligt laboratorium som är rikt på arkeologiska, geologiska och biologiska fynd. Sedan grottorna upptäcktes 1959 har de varit föremål för många utforskningar och utgrävningar, och för närvarande är de delvis stängda för allmänheten för att bevaras. Enligt vissa källor skulle de målningar som finns här vara de äldsta som upptäckts hittills och härstamma från neandertalarmänniskans tid. Utöver denna utforskning av underjorden får du också njuta av ett besök på museet i Nerja för att gräva djupare i grottornas historia och förflutna.

Från Málaga: Grottorna i Nerja, Nerja och Frigiliana dagstur

Från Málaga: Grottorna i Nerja, Nerja och Frigiliana dagstur

Utforska Nerja-grottan och upptäck den långa historien av mänskliga invånare i grottorna. Beundra klippformationerna innan du besöker två andalusiska byar, Frigiliana och Nerja. Utforska de charmiga byarna och se deras vackra gator och byggnader. Börja turen med ett besök i Nerja-grottorna, stora förhistoriska grottor med omfattande grottor, arkeologiska lämningar och en av världens största kolonner, som reser sig 105 fot (32 meter) hög. Förundras över grottformationerna som liknar orgelpipor och lär dig mer om områdets bevis på mänsklig närvaro som går tillbaka 25 000 år till den paleolitiska perioden. Stanna till på museet och se gallerierna med artefakter, målningar och skelett som grävts fram sedan grottorna upptäcktes 1959. Lämna grottorna bakom dig och åk till två vackra andalusiska byar. Besök Frigiliana och beundra de vackra vitkalkade husen och kullerstensgatorna. Titta på de vackra blommorna och ta chansen att smaka lite av stadens berömda söta vin. Gör ett stopp i Nerja, en gammal fiskeby, och promenera genom de smala gatorna till Europas balkong, där du kan se Sierra de Almijara, havet och Afrika om vädret är klart. Stanna till i Frigiliana, som anses vara en av de vackraste byarna i Malaga och ligger i Axarquia Málagueña. Vandra längs smala kullerstensgator och titta på de närliggande husen som är prydda med blommor.

Från Málaga: Guidad dagsutflykt till byarna Nerja & Frigiliana

Från Málaga: Guidad dagsutflykt till byarna Nerja & Frigiliana

Vi kommer att besöka de två viktigaste och vackraste byarna i östra Malaga, Frigiliana med sina vitkalkade hus, sina kullerstensgator fulla av växter och blommor och möjligheten att smaka på dess berömda söta vin. Nerja, en gammal fiskeby, vi kommer att vandra genom dess smala gator till Europas balkong, varifrån vi kan se Sierra de Almijara, utsikten över havet och på klara dagar till Afrika. Frigiliana, som ligger i Axarquia Málagueña, anses vara Málagas vackraste by, dess smala kullerstensgator och dess hus som är dekorerade och prydda med bougainvillea, pelargoner och jasmin, blir man förälskad vid första ögonkastet. Det historiska fallet i Frigiliana är av Mudejar-stil och är det mest prisbelönta i Axarquia-regionen. Det är utan tvekan en av de platser du inte får missa på din väg genom Andalusien. Nerja är en av de mest turistiska städerna i provinsen Malaga. Om det är av en anledning, tror du inte det? Denna kuststad kan skryta med att vara en av de vackraste byarna i Andalusien. Dessutom har den med tidens gång inte förlorat ett dugg av sin charm. Den är full av vita hus, har ett mycket välskött centrum och en fantastisk utsikt över Medelhavet. Europas balkong, vilken vacker plats, vilken utsikt! Balcón de Europa är ett stort torg med utsikt över havet, klipporna och stränderna i Nerja. Utsikten från denna utsiktspunkt är en av de bästa på Costa del Sol. Dessutom kan du därifrån se att vattnet i detta område är otroligt kristallklart blått. Jag älskar utsikten.

Dagstur till Caminito del Rey från Nerja, Torrox eller Torro del Mar

Dagstur till Caminito del Rey från Nerja, Torrox eller Torro del Mar

Ge dig ut på en dagsutflykt till Caminito del Rey från Nerja, Torrox eller Torre del Mar och beundra Gaitanesdalens slående natur. Välj den upphämtningsplats som passar dig bäst och slappna sedan av ombord på en bekväm och rymlig buss som tar dig till Caminito del Rey. Under färdens gång kan du lyssna på din guide, som berättar mer om omgivningarna och Caminito del Reys historiska relevans. Du får en färsk flaska vatten när du kommer fram. Börja din vandring sent på morgonen och gå genom en tunnel som leder till Caminito del Reys början. Här får du en säkerhetshjälm innan du påbörjar din vandring. Vandra över Guadalhorcefloden i din egen takt. Gå från den norra entrén och vandra sedan iväg på en hajk i lugn takt som tar ungefär 2,5 timma.  Passa på att ta några fina foton av den storslagna dalgången och dess omgivningar när ni stannar till utmed leden. I slutet av din hajk får du en trevlig rast där du kan passa på att köpa lite snacks från kiosken vid den södra entrén.  Följ med din guide till bussen som hämtar upp dig från mötesplatsen. Få tid på dig att vilda och återvänd till turens upphämtningsplats.

Från Nerja: Maro-Cerro Gordo Cliffs Paddelsurfing och snorkling

Från Nerja: Maro-Cerro Gordo Cliffs Paddelsurfing och snorkling

Få en introduktionskurs och lär dig hur du ska röra dig på paddelbrädan och hur du ska använda paddeln. Det finns en mängd olika brädor, så din expertguide kan ge dig en lämplig bräda. Paddla sedan från Burriana-stranden längs klipporna i Maro-Cerro Gordo, hela vägen till Maro-vattenfallet och Acantilado-grottorna. Utforska grottorna med brädan och även under vattnet med din egen snorklingsutrustning (ingår inte). Beundra såväl klippformationerna som koraller och färgglada fiskar. I slutet av turen får du videor och foton tagna av en GoPro.

Nerja-Maro: Snorkling & Sjöskoter

Nerja-Maro: Snorkling & Sjöskoter

Ta en båt ut till de dramatiska klipporna i Nerja-Maro Cerro Gordo. Lär dig grundläggande tekniker för snorkling från din guide och njut av vattnets frihet med den utrustning som medföljer för din upplevelse. Välj mellan middag eller 15.00 avgång för ett eftermiddags- eller kvällsäventyr av undervattensutforskning. Runt klipporna som skär genom vattnet kan du prova att utforska några av grottorna som peppar kanterna på klippan med paddelsurfbrädor. Ta in vattnets djup med din guide, som visar dig hur du använder utrustningen. Behåll minnen från turnén med kompletterande foton och videor av din upplevelse som laddas upp efteråt för dig att komma åt. Se havets flora och fauna innan du åker tillbaka till Nerja på motorbåten igen. Torka av med handdukar som levereras till dig med denna turnébiljett.

Torremolinos/Benalmadena: Nerjas grottor med Frigiliana

Torremolinos/Benalmadena: Nerjas grottor med Frigiliana

Lu Tour-Nerja är en av våra favoritresor, där vi får lära känna några av de mest spektakulära platserna i Spanien, till exempel La Cueva de Nerja, en grotta av historiskt och naturligt intresse för sina arkeologiska lämningar, till exempel grottmålningar, och för sina stalaktiter och stalagmiter, Vi kommer också att få en rundvandring i den berömda vita staden Frigiliana, där vi får smaka på dess utsökta söta vin och gå genom de smala gatorna med vita hus, och sedan kommer vi att besöka den gamla staden Nerja, där en av de mest imponerande platserna i Malaga ligger, Europas balkong, en av provinsens vackraste utsiktsplatser!

Nerja: Båttur till Cliffs of Maro-Cerro Gordo

Nerja: Båttur till Cliffs of Maro-Cerro Gordo

Sätt segel för att utforska klipporna i Maro-Cerro, ett av de vildaste områdena på Costa del Sol där stränderna och vikarna har kristallklart vatten. På vägen kan du stanna till för att snorkla, se Balcón de Europa och slutligen beundra Maros vattenfall. Vid det sista stoppet kan du hoppa på en kajak eller standup paddleboard för att nå vattenfallet och bada i det grunda området. Förutom det naturliga landskapet kan du njuta av GoPro-foton och videor som ingår i priset. Aktiviteten börjar i hamnen i Caleta de Velez Málaga, besättningen väntar på dig vid gate C för att gå ombord på vår båt "AVENTUMAR". Du kan ta med din egen mat och dryck ombord. I utflykten ingår en drink, foton från turen, en paddelsurfingtur och en simtur med snorkelglasögon. Båten har en privat toalett.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Nerja

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Nerja?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Nerja:

Sevärdheterna i Nerja du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Nerja?

De bästa dagsturerna från Nerja:

Se alla dagsturer från Nerja på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Nerja

Att göra i Nerja

Städer i Spanien

Nerja: Fler aktiviteter och sevärdheter

Nerja: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Nerja

Samlat omdöme

4.5
(679 recensioner)

Stort tack till vår fantastiska guide Luis som gjorde dagen till något speciellt. Väldigt personlig omvårdnad, väldigt engagerad, jag kände mig väldigt underhållen, det kunde inte bli bättre, Esmeralda gör sitt jobb väldigt bra. Särskilt tack för tipset om den bästa färska apelsinjuicen någonsin i slutet av resan - ekologiska apelsiner direkt från ett lokalt familjeföretag - jättegott! Turnén är riktigt bra och definitivt värt priset. När som helst! Vänliga hälsningar Damaris

Vi valde att gå med guiden. Hade nog missat mycket om vi gått själva, hon pekade ut saker och visade även bilder på sin padda. Gjorde helhetsintrycket blev så mycket bättre. Och det var en lagom grupp som vi gick i. Rekommenderas varmt till våra vänner!!!! Så nöjda med allt.

En spektakulär vandring med mycket vacker natur och intressant historia. Det enda som inte fungerade var tiderna i bokningen och bekräftelsen och för upphämtningen. Uppgift om samling kl 8 men bussen kom kl 9.

Aktiviteten var stor, guiden gjorde turnén mycket trevlig och underhållande. I vårt fall kunde vi till och med se delfiner.

Slutet av november är en idealisk tid för denna resa. Inte upptagen, inte för varmt. Fantastisk.