Våra mest rekommenderade saker att göra i Nerja

Nerja: Havskajakstur i Nerja och Cascada de Maro

1. Nerja: Havskajakstur i Nerja och Cascada de Maro

Upptäck Nerjas magnifika landskap från en annorlunda vinkel på vattnet. Följ din guide när du paddlar genom grottor och förbi klippor. Ta din dubbla eller individuella kajak och ge dig iväg från Burriana Beach. Paddla mot Cascada de Maro och glid förbi lokala sevärdheter. Du får se många små klippor och vikar som är otillgängliga från land. Lyssna när guiden berättar om landskapet. Ta en paus från paddlingen och ta ett dopp i det klara vattnet Lär dig de grundläggande teknikerna för att paddla kajak samt viktig säkerhetsinformation. Under hela turen spelas foton och videor in på en GoPro-kamera. Ladda ned dessa bilder efter turen och se tillbaka på fina minnen från dagen

Nerja: Maro-klipporna-Cerro Gordo guidad kajaktur

2. Nerja: Maro-klipporna-Cerro Gordo guidad kajaktur

Njut av en guidad kajaktur till klipporna i Nerja-Maro-Cerro Gordo för att se imponerande berg, avskilda vikar och vackra stränder. Hoppa i havet för att simma under ditt äventyr, ta minnesvärda bilder av din upplevelse. Kom till stranden för att träffa din guide. Hoppa sedan på din kajak och paddla i havet. Förundras över den spektakulära utsikten över klipporna, känd för vakttornet som byggdes på 1500-talet. Välj mellan en kort kajakrutt och en lång rutt med bättre utsikt över klipporna. Aktiviteten är på Maro-stranden, precis intill vattenfallet (har faktiskt inget vatten eftersom vi har lågt regn i år), så på bara några minuter kommer du att börja njuta av denna oöverträffade och unika skönhet. Ta med din egen snorkelutrustning (om du inte gör det låter vi dig skyddsglasögon) och stanna längs vägen för att simma. Få också fantastiska bilder tagna av guiden under turnén. Slutligen, återvänd till startpunkten på stranden för att avsluta din upplevelse.

Nerja: Inträdesbiljett till Nerjas grottor med audioguide

3. Nerja: Inträdesbiljett till Nerjas grottor med audioguide

Gör dig redo för en verkligt unik upplevelse när du upptäcker de fantastiska grottorna i Nerja. Din biljett till Nerja-grottan ger dig möjlighet att ta del av en audioguidad tur genom de olika områdena. Otroliga stalagmiter och stalaktiter kommer att dyka upp under rundturen tills du kommer fram till Cataclysm-rummet. Detta är det största och högsta rummet som är tillgängligt för allmänheten och det är också här som du hittar världens största kolonn, resultatet av mötet mellan en stalaktit och en stalagmit. Du vandrar genom ett naturligt laboratorium som är rikt på arkeologiska, geologiska och biologiska fynd. Sedan grottorna upptäcktes 1959 har de varit föremål för många utforskningar och utgrävningar, och för närvarande är de delvis stängda för allmänheten för att bevaras. Enligt vissa källor skulle de målningar som finns här vara de äldsta som upptäckts hittills och härstamma från neandertalarmänniskans tid. Utöver denna utforskning av underjorden får du också njuta av ett besök på museet i Nerja för att gräva djupare i grottornas historia och förflutna.

Från Málaga: Guidad dagsutflykt till byarna Nerja & Frigiliana

4. Från Málaga: Guidad dagsutflykt till byarna Nerja & Frigiliana

Vi kommer att besöka de två viktigaste och vackraste byarna i östra Malaga, Frigiliana med sina vitkalkade hus, sina kullerstensgator fulla av växter och blommor och möjligheten att smaka på dess berömda söta vin. Nerja, en gammal fiskeby, vi kommer att vandra genom dess smala gator till Europas balkong, varifrån vi kan se Sierra de Almijara, utsikten över havet och på klara dagar till Afrika. Frigiliana, som ligger i Axarquia Málagueña, anses vara Málagas vackraste by, dess smala kullerstensgator och dess hus som är dekorerade och prydda med bougainvillea, pelargoner och jasmin, blir man förälskad vid första ögonkastet. Det historiska fallet i Frigiliana är av Mudejar-stil och är det mest prisbelönta i Axarquia-regionen. Det är utan tvekan en av de platser du inte får missa på din väg genom Andalusien. Nerja är en av de mest turistiska städerna i provinsen Malaga. Om det är av en anledning, tror du inte det? Denna kuststad kan skryta med att vara en av de vackraste byarna i Andalusien. Dessutom har den med tidens gång inte förlorat ett dugg av sin charm. Den är full av vita hus, har ett mycket välskött centrum och en fantastisk utsikt över Medelhavet. Europas balkong, vilken vacker plats, vilken utsikt! Balcón de Europa är ett stort torg med utsikt över havet, klipporna och stränderna i Nerja. Utsikten från denna utsiktspunkt är en av de bästa på Costa del Sol. Dessutom kan du därifrån se att vattnet i detta område är otroligt kristallklart blått. Jag älskar utsikten.

Från Nerja: Maro-Cerro Gordo Cliffs Paddelsurfing och snorkling

5. Från Nerja: Maro-Cerro Gordo Cliffs Paddelsurfing och snorkling

Få en introduktionskurs och lär dig hur du ska röra dig på paddelbrädan och hur du ska använda paddeln. Det finns en mängd olika brädor, så din expertguide kan ge dig en lämplig bräda. Paddla sedan från Burriana-stranden längs klipporna i Maro-Cerro Gordo, hela vägen till Maro-vattenfallet och Acantilado-grottorna. Utforska grottorna med brädan och även under vattnet med din egen snorklingsutrustning (ingår inte). Beundra såväl klippformationerna som koraller och färgglada fiskar. I slutet av turen får du videor och foton tagna av en GoPro.

Dagstur till Caminito del Rey från Nerja, Torrox eller Torro del Mar

6. Dagstur till Caminito del Rey från Nerja, Torrox eller Torro del Mar

Ge dig ut på en dagsutflykt till Caminito del Rey från Nerja, Torrox eller Torre del Mar och beundra Gaitanesdalens slående natur. Välj den upphämtningsplats som passar dig bäst och slappna sedan av ombord på en bekväm och rymlig buss som tar dig till Caminito del Rey. Under färdens gång kan du lyssna på din guide, som berättar mer om omgivningarna och Caminito del Reys historiska relevans. Du får en färsk flaska vatten när du kommer fram. Börja din vandring sent på morgonen och gå genom en tunnel som leder till Caminito del Reys början. Här får du en säkerhetshjälm innan du påbörjar din vandring. Vandra över Guadalhorcefloden i din egen takt. Gå från den norra entrén och vandra sedan iväg på en hajk i lugn takt som tar ungefär 2,5 timma.  Passa på att ta några fina foton av den storslagna dalgången och dess omgivningar när ni stannar till utmed leden. I slutet av din hajk får du en trevlig rast där du kan passa på att köpa lite snacks från kiosken vid den södra entrén.  Följ med din guide till bussen som hämtar upp dig från mötesplatsen. Få tid på dig att vilda och återvänd till turens upphämtningsplats.

Nerja-Maro: Snorkling & Sjöskoter

7. Nerja-Maro: Snorkling & Sjöskoter

Ta en båt ut till de dramatiska klipporna i Nerja-Maro Cerro Gordo. Lär dig grundläggande tekniker för snorkling från din guide och njut av vattnets frihet med den utrustning som medföljer för din upplevelse. Välj mellan middag eller 15.00 avgång för ett eftermiddags- eller kvällsäventyr av undervattensutforskning. Runt klipporna som skär genom vattnet kan du prova att utforska några av grottorna som peppar kanterna på klippan med paddelsurfbrädor. Ta in vattnets djup med din guide, som visar dig hur du använder utrustningen. Behåll minnen från turnén med kompletterande foton och videor av din upplevelse som laddas upp efteråt för dig att komma åt. Se havets flora och fauna innan du åker tillbaka till Nerja på motorbåten igen. Torka av med handdukar som levereras till dig med denna turnébiljett.

Nerja: Båttur till Cliffs of Maro-Cerro Gordo

8. Nerja: Båttur till Cliffs of Maro-Cerro Gordo

Sätt segel för att utforska Cliffs of Maro-Cerro, ett av de vildaste områdena på Costa del Sol där stränderna och vikar har kristallklart vatten. På vägen, stanna för att snorkla, se Balcón de Europa och slutligen beundra Maro-vattenfallet. Vid detta sista stopp, hoppa på en kajak eller standup paddleboard för att nå vattenfallet och bada i det grunda området. Utöver det naturliga landskapet kan du njuta av GoPro-foton och videor som ingår i priset.

Från Malaga: Nerja och Frigiliana Tour

9. Från Malaga: Nerja och Frigiliana Tour

Upptäck de charmiga typiska andalusiska städerna Frigiliana och Nerja på en guidad tur från Malaga eller andra städer längs Costa del Sol. Beundra den traditionella andalusiska arkitekturen och utsikterna över kusten och landsbygden. Börja med upphämtning från en mängd olika platser på Costa del Sol. Res sedan till den lilla staden Frigiliana. Ta en rundvandring med din guide genom centrum tills du når huvudtorget. Beundra den moriska arkitekturen och de smala slingrande gatorna medan du tar in den lugna atmosfären. Dra nytta av lite fritid för att utforska på din fritid eller shoppa några lokala produkter som keramik, frukt, grönsaker och dess berömda söta vin. Fortsätt sedan till den charmiga kuststaden Nerja. Upptäck denna populära kustnära tillflyktsort med sin traditionella arkitektur, borta från de typiska semesterorterna på Spaniens södra kust. Gå runt på de smala gatorna i stadens centrum och beundra landskapet med Sierra de Almijara i bakgrunden. Njut av utsikterna och se ut över Medelhavet från "Europas balkong". Efter den guidade turen kan du njuta av lite ledig tid för att äta lite lunch på egen hand innan du återvänder till den ursprungliga upphämtningsplatsen.

La Herradura: Cerro Gordo naturpark Kajak- och snorkeltur

10. La Herradura: Cerro Gordo naturpark Kajak- och snorkeltur

La Herradura anses vara en av de bästa platserna för vattensporter och vattenaktiviteter i Andalusien tack vare det breda utbudet av olika vattenaktiviteter av hög kvalitet som erbjuds. Byn ligger i en vik omgiven av berg och två kullar sticker ut i havet, "La Punta de la Mona" och "Cerro Gordo", vilket ger platsen dess hästskoform och ger den dess namn. Själva stranden är ca 2 km lång och ligger på ena sidan med en av Andalusiens vackraste småbåtshamnar "Marina del Este" och på den andra sidan den spektakulära naturparken (marin och terrestrisk) "Los Acantilados de Maro-Cerro Gorde", som vi kommer att besöka under utflykten. Havskajakpaddling är en mycket säker och givande disciplin som kan utövas med familj eller vänner, från nästan alla åldrar och med minimal träning. På den här utflykten kombinerar vi kajakpaddling med snorkling (dykning med lätt utrustning). Praktiskt taget alla kan göra det. För nybörjare ger vi en introduktionskurs med grunderna, tillräckligt för att börja njuta av denna sport. Naturparken Acantilados de Maro-Cerro Gordo utgör en smal remsa parallellt med kusten, som är tolv kilometer bred och tränger en mil in i havets inre. Inåt landet avgränsas den av väg N-340. Området kännetecknas främst av branta och spektakulära klippor, upp till 75 meter höga, varvade med vackra stränder och små vikar, som är resultatet av havserosion och regression på de sista utlöpare av Sierra de Almijara, mellan kustdistrikten Almuñécar (Granada) och Nerja (Málaga). Området ligger på högst 325 meters höjd, och av den totala arealen är 395 hektar på land och 1 415 hektar i havet. Maro-Cerro Gordo har ett högt miljövärde, både på grund av de speciella geologiska formationerna och på grund av den stora biologiska mångfalden, både på land och i havsdelen. Som exempel kan nämnas förekomsten av två utrotningshotade botaniska endemismer i Andalusien. Mycket mer varierad än landremsan är sjömilen, där grottor och branta havsbottnar ger upphov till ett stort antal arter, både flora och fauna, som befolkar havsbottnen. Den marina faunan är således ett exempel på områdets rikedom och mångfald: ryggradslösa djur - svampar, koraller, anemoner, tagghudingar och blötdjur - och kräftdjur - räkor, spindelkräftor och humrar. Särskilt viktigt är förekomsten av viktiga populationer av orange korall, som är en art som klassificeras som sårbar för utrotning. När det gäller fiskar finns det rikligt med bålfiskar och blennies, muränor med ormformade former och grouper, som alla är ett resultat av den stora variationen av livsmiljöer.

Lägg till datum

Saker att göra i
Nerja

Alla aktiviteter

28 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Nerja

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Nerja

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Nerja?

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Nerja?

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Nerja?

Nerja: Fler aktiviteter och sevärdheter

Nerja: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Nerja

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 679 omdömen

Vi ville faktiskt köra dit själva. Det gick dock inte med kort varsel att boka onlinebiljetter här på plats. Så vi bestämde oss för att göra turen med buss från Nerja. Det var ett mycket bra val. Bussen kan köra upp till toppen, en privatbil måste parkeras mycket längre ner... Dessutom är Caminito del Rey inte en cirkulär rutt. Bussen hämtade oss i slutet av Caminito, privata förare måste ta pendelbussen (var 30:e minut) tillbaka till parkeringen. Turnén var välorganiserad. Vår guide Luiz förklarade allt för oss på spanska, engelska och tyska under resan. Han och hans följeslagare Esmeralda var väldigt trevliga och alltid tillmötesgående. Alla kunde gå själva vägen i sin egen takt, vilket var jättebra. Sammanfattningsvis, endast ankomst och avgång samt tillgången på hjälmar vid inträde i en sluten grupp, vägen var individuell. Högt rekommenderad. Stort tack till Luiz, Esmeralda och busschauffören Raquel

Mycket välorganiserat, med vänlig hjälpsam personal. Allt du behöver för en härlig kajaktur längs kusten, skönt och lätt på lugnt hav för oss idag. Vi paddlade genom klipporna och vi behövde inte ta en kamera eftersom Andres var där för att göra det åt dig. Ta bara en flaska vatten och inre lugn för det är inte ett lopp eller en tävling, bara slappna av och njut. Härligt att hoppa ut och fiska titta halvvägs runt klipporna innan du går in igen och går hem till Burrianna-stranden. Alla dina värdesaker förvaras säkert i ett skåp så du behöver inte oroa dig medan du har roligt. Alla bilder finns tillgängliga på hemsidan nästa dag. Du behöver bara komma ihåg din guides namn och tid och datum du gav dig av. Nöjd kund.

Fantastisk plats att besöka. Total promenad är cirka 5 mil med några branta och smala steg så du måste vara någorlunda vältränad och klara av många steg. Vandringen förutom det är inte svår eller skrämmande, såvida inte höjder är ett stort problem för dig. I slutet av promenaden finns ett utbud av mat- och dryckesställen, alla rimligt prissatta.

Superfin promenad tillhandahålls av 2 trevliga guider. Mindre läskigt än väntat, men väl värt det! Bussresa var genomförbar från Nerja. Man kunde gå i sin egen takt, vilket var väldigt trevligt. I slutet finns stånd där du kan äta och dricka något gott.

allt var toppen! Bra organiserat - ingen stress. Rekommenderar verkligen detta om du är i närheten!