Våra mest rekommenderade saker att göra i Nederländerna

Rotterdam: Rundtur med båt i hamnen

1. Rotterdam: Rundtur med båt i hamnen

Åk på en stadsutflykt tur och retur till Rotterdam för att se en av världens mest innovativa hamnar. Se den livliga trafiken med havs- och inlandsskepp, lyssna till informativa kommentarer via en audioguide och beundra stadens imponerande skyline när de imponerande byggnaderna glider förbi. Börja din båtrundtur från Willemsplein. Få ett unikt perspektiv på hamnens varv, hamnar och den hypermoderna omlastningen av tusentals containrar. På vägen tillbaka kan du njuta av utsikten över ångfartyget "Rotterdam", som tidigare var rederiet Holland America Lines flaggskepp för kryssningar.

Amsterdam: Kanalkryssning med öppen båt och bar ombord

2. Amsterdam: Kanalkryssning med öppen båt och bar ombord

Beundra Amsterdams pittoreska landmärken vid vattnet under en 100 % elektrisk kryssning. Få en otrolig utsikt över stadens berömda landmärken från en öppen båt och upplev ett avkopplande sätt att besöka staden utan trafik. Lär dig spännande fakta om platserna längs med vägen. Se 1600-talsbyggnader som kantar de berömda kanalerna och nya eleganta byggnader som visar den inflytelserika 2000-talsstad som Amsterdam har blivit. Segla förbi Eremitaget och glid sedan förbi Magere Brug, eleganta Amstel Hotel och den charmiga stadsdelen Grachtengordel. Njut av en båtupplevelse utomhus på en solig dag eller håll dig varm med ett skyddande överdrag under svalare dagar. Under vintermånaderna kan du koppla av på en båt med tak som håller dig varm. Dra nytta av flexibiliteten hos en engångsbiljett som kan användas på vilken som helst av de kryssningar som avgår inom den timme som du har bokat.

Amsterdam: Klassisk båtutflykt med ost- och vinalternativ

3. Amsterdam: Klassisk båtutflykt med ost- och vinalternativ

Slappna av på en kanalutflykt genom Amsterdams Unesco-listade kanaler från Hollands guldålder. Se stadens höjdpunkter som Magere Brug, Red Light District och den gamla hamnen. Ha möjlighet att välja en standardrundtur eller en rundtur med obegränsad tillgång till holländsk ost, vin och andra drycker. Gå ombord på fartyget och låt din skeppare från staden berätta om lokal historia medan du seglar förbi sevärdheter i stadsdelen Jordaan och Magere Brug påfloden Amstel. Beundra utsikter över delar av Red Light District, de tidigare slussarna och den gamla hamnen. Ta bilder av sjöfartsmuseets ståtliga arkitektur och den prestigefyllda stadsdelen Gouden Bocht. Se delar av historia när du seglar förbi platser som Anne Franks hus. Ställ frågor om staden till din guide och få rekommendationer om saker att göra och ställen att äta på.

Amsterdam: Biljett till Heineken Experience

4. Amsterdam: Biljett till Heineken Experience

1867 var ett väldigt bra år för öl. Det var året då Gerard Adriaan Heineken byggde ett nytt bryggeri i hjärtat av Amsterdam. I det gamla bryggeriets bultande hjärta kan du dyka in i Heineken-ölens värld.   Under en 1,5 timmer lång rundtur som du gör på egen hand, lär du dig om företagets arv, bryggningsprocesser, innovationer och vad som krävs för att skapa ett världsberömt öl. Du kommer få en kort presentation på engelska inuti fabriken.   Få reda på hur det världsberömda ölet tillverkas av endast fyra naturliga ingredienser och upptäck varumärkets sponsoraktiviteter med Formel 1, UEFA Champions League och Rugby World Cup. Vid slutet av turen kan du ta ett glas tillsammans med nya vänner.

Amsterdam: Biljett till Van Gogh-museet

5. Amsterdam: Biljett till Van Gogh-museet

Som en av Amsterdams mest populära attraktioner drar Van Gogh-museet över en miljon besökare varje år. Med denna biljett kan du upptäcka 200 målningar, 500 teckningar och över 750 brev från Van Gogh i din egen takt. Få tillgång till en rad permanenta och tillfälliga utställningar.  Hem till världens största samling av Vincent van Goghs målningar, transporterar Van Gogh-museet i Amsterdam besökare på en fascinerande resa genom konstnärens och hans samtidas liv. Museet introducerar den fullständiga historien: konstnären, sammanhanget, Van Goghs personliga ambitioner, hans känslor, myterna som omger  honom och hans inflytande än idag. Samlingen på Van Gogh-museet inkluderar världsberömda målningar son Solrosor, Almond Blossom och Potatisätarna.  Museet ordnar också tre tillfälliga utställningar varje år. Van Gogh-museet är öppet 365 dagar om året. Biljetter finns endast tillgängliga på nätet. Missa inte det, boka i förväg. Besökare kan upptäcka mer om Van Gogh och hans samtida konstnärer med multimedia-guiden, tillgänglig på elva språk. Med mer tid att njuta av inne i museet kan du dyka rakt in i de fantastiska samlingarna som visas.

Rotterdam: 1 timmes rundtur med sightseeing

6. Rotterdam: 1 timmes rundtur med sightseeing

Ta en rundtur i staden för att se de mest exceptionella och vackraste platserna i Rotterdam, följt av ett spännande plask - ett spektakulärt dyk i floden Maas. Plötsligt förvandlas bussen till ett sjödugligt fartyg som seglar nerför floden med spektakulär utsikt över stadens skyline. Stig ombord på amfibiebussen i Rotterdams centrum och njut av en 1 timmes sightseeingtur som tar dig förbi stadens höjdpunkter. Lär dig om hamnstadens historia av din expertguide eller genom den flerspråkiga ljudkommentaren som finns ombord.

Amsterdam: Dagsutflykt till Zaanse Schans, Volendam & Marken

7. Amsterdam: Dagsutflykt till Zaanse Schans, Volendam & Marken

Njut av den pittoreska nederländska landsbygden på en dagsutflykt med en bekväm buss. Se de berömda väderkvarnarna och lär dig om holländskt traditionellt hantverk. Dra nytta av gratis WiFi ombord på bussen när du reser. Upptäck den unika byn Zaanse Schans. Promenera runt på egen hand och beundra de välbevarade historiska väderkvarnarna och husen. Utforska fiskebyn Volendam, besök en ostbutik som fortfarande tillverkar ost enligt en traditionell holländsk metod och delta i en demonstration om Volendam-ost. Ät lunch på en traditionell fiskrestaurang på egen bekostnad innan du utforskar Volendam. Välj alternativet med all inclusive för fler aktiviteter, inklusive en båttur till Marken, ett besök på en fungerande väderkvarn och en demonstration av träskotillverkning.

Utrecht: Kryssning på kanal i staden

8. Utrecht: Kryssning på kanal i staden

Se höjdpunkterna i Utrechts medeltida innerstad under en kryssning på Oudegracht-kanalen. Lär dig mer om stadens historia när du passerar sekelgamla byggnader, kanalhus, kajkällare och Domtornet. Byt ut din kupong i biljettkontoret och hämta din audioguide. Gå sedan nedför de 21 trappstegen till vattenkanten för att gå ombord på din båt. När du har installerat dig i båten kommer båten att ge sig av längs Oudegrachtn (gamla kanalen). Beundra den äldsta delen av staden, som går tillbaka till romartiden. Därefter passerar du Nederländernas högsta kyrktorn, Domtornet. Beundra andra viktiga historiska byggnader längs vägen. Efter en halvtimme anländer du till stadens yttre vallgrav, en före detta försvarsstruktur. Lär dig mer om de gamla fästningarna och kasematterna där. Ta bilder av den vackra Zocherpark. Se järnvägsmuseet eller Hoog Catharijne, Nederländernas största köpcentrum, från vattnet. Återvänd till kanalen Oudegracht och titta på människor som roar sig på kajerna. Försök att upptäcka de typiska kajkällarna. När du väl är tillbaka på torra land kommer du att ha en bra idé om vad du vill besöka härnäst.

Amsterdam: Kanalkryssning

9. Amsterdam: Kanalkryssning

Upplev Amsterdams centrum, som är ett av UNESCO:s världsarv, på den här kanalrundturen i Amsterdam. Låt dig imponeras av de vackra kanalhusen från 1600-talet, gamla handelshus från den holländska guldåldern, charmiga broar och de holländska cyklisterna. Hoppa ombord på en bekväm båt och passera Anne Franks hus och Westerkerk. Glid förbi mer än bara gamla byggnader, medan du beundrar nya arkitektoniska mästerverk som har byggts längs Piet Heinkade vid IJ-floden. Under din kryssning kan du upptäcka allt som den holländska huvudstaden har att erbjuda på 75 minuter. Håll kameran nära för att ta några avundsvärda bilder. Boka din kanaltur i Amsterdam nu och gå ombord på en av de berömda blå båtarna. Ta in höjdpunkterna i Amsterdam och upplev staden som den verkligen är. Njut av sevärdheter som Golden Bend, Overhoeks (stadens nyaste kvarter), musikbyggnaden i hamnen och den imponerande kopian av ett VOC-fartyg utanför Maritime Museum.

Haarlem: 50-minuters sightseeing-kanalkryssning

10. Haarlem: 50-minuters sightseeing-kanalkryssning

Upplev och upptäck den vackra historiska stadskärnan i Haarlem från ett unikt perspektiv när du kryssar runt i Gamla stadens kanaler på en 50-minuters kryssning. När du har träffat din professionella skeppare och stigit ombord på båten i stadens centrum börjar din resa för att upptäcka Haarlems unika arkitektur, pittoreska byggnader och romantiska kanaler. När du väl är ombord kan du beundra sevärdheter som Molen de Adriaan, Teylers hofje, Frans Hals Museum och Jopenkerk. Munch på gratis snacks och drycker medan du seglar i sällskap av en besättning med många års erfarenhet på vattnet i Haarlem. Båten är uppvärmd för din bekvämlighet.

Lägg till datum

Saker att göra i
Nederländerna

Alla aktiviteter

826 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 52

Städer i Nederländerna

Nederländerna: Fler aktiviteter och sevärdheter

Nederländerna: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Nederländerna

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 185 834 omdömen

Mycket bra upplevelse! Personalen var tillmötes gående, guide till en början och man kunde sedan fortsätta vistelsen på egen hand om man så önskade.

Överträffade våra förväntningar! Var där med mina barn som tyckte det var superkul, fyra timmar spenderades här :)

Guiden och kaptenen var perfekta för sitt uppdrag. Turen var lättsam och underhållande på trevlig nivå.

This museum is grand and hilarious, the mix of contemporary and classics is well exposed.

Toppen, men inget för äldre då det var mycket trappor upp och ner