Lägg till datum

NeapelBuss- och minivanturer

Våra mest rekommenderade Neapel Buss- och minivanturer

Neapel: Hop-on-hop-off bussrundtur – 24-timmarsbiljett

1. Neapel: Hop-on-hop-off bussrundtur – 24-timmarsbiljett

Utforska pizzans födelseplats med en 24-timmarsbiljett som är giltig för upp till 2 sträckor på denna panoramiska hop-on-hop-off sightseeingbussresa. Upptäck de oförglömliga sevärdheterna och smakerna i Napolitanokulturen i din egen takt. Biljetten ger dig friheten att utforska en av världens äldsta städer i lugn och ro, med bussar som går var 45-90:e minut. Du kan till och med njuta av utsikten över Vesuvius från stadens strandpromenad. Hop-on-hop-off-bussen är också idealisk för shopping och för att utforska de många goda restaurangerna som Neapel har att erbjuda. Använd ditt 24-timmarspass för att utforska följande sevärdheter: Linje A: Hållplats 1 - Largo Castello (Piazza Municipio) Hållplats 2 - Chiesa Del Gesu Nuovo Hållplats 3 - Piazza Dante - Ingresso Ai Decumani Hållplats 4 - Museo Arte Contemporanea Donna Regina Hållplats 5 - Porta Romana Hållplats 6 - Discesa Marechiaro Hållplats 7 - Stazione Garibaldi Hållplats 8 - Corso Umberto I Hållplats 9 - Piazza Bovio/Universita Linje B: Hållplats 1 - Largo Castello (Piazza Municipio) Hållplats 2 - Piazza Vittoria - Via Calabritto Hållplats 3 - Viale Dohm Hållplats 4 - Mergellina - Piazza del Leone Hållplats 5 - Capo Posillipo - Veduta Panoramica Hållplats 6 - Posillipo Hållplats 7 - Parco Vigiliano Hållplats 8 - Via Petrarca Hållplats 9 - Piazza Vittoria Hållplats 10 - Chiatamonte Hållplats 11 - Via Acton/Porto Stazione Marittima, pir för kryssningar och Le Isole Del Golfo

Från Neapel/Sorrento: Pompeji på halv dags rundtur

2. Från Neapel/Sorrento: Pompeji på halv dags rundtur

Utforska Pompejis ruiner med entrébiljetter med köföreträde och lär dig om livet där före Vesuvius utbrott. Se vad som återstår av marknaderna, forumet, termalbaden och mer. Välj från en lista över utsedda avgångsställen och åk med ett bekvämt fordon till Pompeji på denna halv dags rundtur. Utforska de antika ruinerna i denna berömda romerska stad. När du väl är på den arkeologiska platsen kan du hoppa över köerna och följa din guide till de mest intressanta platserna, till exempel forumet, termalbadet, Vettii och Lupanars lyxiga hus eller en berömd bordell. Lär dig mer om hur de gamla grekerna bosatte sig i området på 800-talet f.Kr. och hur Pompeji blev en blomstrande semesterort för Roms mest framstående medborgare, med eleganta hus och eleganta villor längs de stenlagda gatorna. Se ruinerna av fabrikerna och hantverksbutikerna, tavernorna, kaféerna och badhusen där turister och stadsbor en gång i tiden rörde sig, tillsammans med arenan med 20 000 sittplatser och marknadsplatserna utomhus. Du får lite fritid för att utforska den arkeologiska parken i Pompeji på egen hand innan du åker tillbaka till Sorrento eller Neapel.

Från Neapel: Halvdagsutflykt till Pompeji

3. Från Neapel: Halvdagsutflykt till Pompeji

Se Pompejis mest spännande platser på denna halvdagstur från Neapel. Besök den berömda arkeologiska platsen i sällskap av en guide på en VIP-tur i liten grupp, en tur i liten grupp eller en vanlig grupptur. Välj mellan en morgon- eller eftermiddagstur och åk bekvämt i en luftkonditionerad buss på väg från Neapel till Pompeji. Vid ankomsten kan du upptäcka denna välbevarade romerska stad med asfalterade gator, lyxiga villor och tempel. Känn närvaron av de gamla romarna. Besök hälsobaden, teatrarna, forumen, det berömda Vettis hus och "lupanare". Beskåda naturliga kroppsgjutningar, bevarade i vulkanisk aska i närmare 2000 år. Besöket varar i cirka 2 timmar innan du återvänder till avlämningsplatsen.

Från Neapel: Rundtur med vinprovning på vulkanen Vesuvius

4. Från Neapel: Rundtur med vinprovning på vulkanen Vesuvius

Fly från det hektiska livet i centrala Neapel på en guidad rundtur till vingårdarna på Vesuvius sluttningar. Upplev passionen hos ett anmärkningsvärt vinföretag, Campania Ars Vinearia, en familj av vinmakare med vinodling i blodet. Du hämtas upp från en av flera centralt belägna mötesplatser i Neapel. Gå ombord på en luftkonditionerad buss med gott om benutrymme och slappna av under färden genom den italienska landsbygden på väg till vingården.  Ta reda på vad som gör denna region speciell för att producera vin från unika egenskaper som solbränd mark och gödning från Vesuvius lavaflöden. Hör berättelser om viner, som Sorrentinos "Lacryma Christi". Lyssna på berättelsen om en envis familj som visste hur man odlade ett område som var rikt på dyrbar frukt. Efter att ha utforskat vingårdarna på de vulkaniska sluttningarna kan du koppla av med en utsökt medelhavslunch. Gläd dina sinnen när du provar regionens viner, till exempel Falanghina, Lacryma Christi, Aglianico och många andra berömda sorter. Återvänd till din mötesplats i Neapel vid rundturens slut. 

Från Neapel: Pompeji guidad tur med Skip-the-Line-biljetter

5. Från Neapel: Pompeji guidad tur med Skip-the-Line-biljetter

Gå på en guidad rundvandring i Pompeji och få biljetter för att se den antika arkeologiska utgrävningsplatsen utan att behöva köa. Lyssna när din guide berättar om historien och arkitekturen i denna gamla romerska stad. Hoppa över kön och utforska en av Europas viktigaste arkeologiska platser med en guide. Promenera genom de antika gatorna och lär dig om det dagliga livet för dem som bodde i den antika staden innan Vesuvius katastrofala utbrott år 79 e.Kr. Se de byggnader och strukturer som var viktiga för det civila livet under romartiden, som basilikan, forumet, termalbadet och teatern. Observera vad som återstår av kommersiella och bostadsområden, inklusive ett bageri och typiska bostadsområden.

Pompeji: Guidad tur och vinprovning vid Vesuvius

6. Pompeji: Guidad tur och vinprovning vid Vesuvius

Ta en resa tillbaka i tiden på denna rundtur i den antika staden Pompeji tillsammans med en arkeologisk expertguide. Utforska dessa välbevarade stadsruiner från en annan tid. Efteråt reser du till Vesuviusberget i Neapel och njuter av en lokal lunch och vinprovning på en vingård. *Vi inkluderade i denna tur ett besök i fantastiska romerska hem fulla av fresker och mosaiker som nyligen öppnats! Hoppa över att vänta i köer vid biljettkontoret och få tillgång till den prioriterade linjen. Börja din rundtur direkt från stadens huvudingång: Porta Marina Superiore. Därifrån kan du se Vesuvius när du passerar genom den gamla och ursprungliga porten "Porta Marina" och förortsbadet. Besöket fortsätter genom basilikan, Forum med marknaden och de viktigaste templen. Gå genom Decumanus Major (huvudgatan i Pompeji) och se det berömda tecknet på en romersk sexualitet... Fortsätt din rundtur genom butiker, affärer och romerska restauranger för att få en smak av det dagliga romerska livet. Utforska några av de mest pittoreska husen (så kallade domus) som finns kvar i Pompeji. Se de oförglömliga gipsavgjutningarna av kroppar, teatern (när den är öppen och inte underhålls) och gladiatorernas baracker. Lär dig mer om de mest berömda upptäckterna och gömda hörnen i staden från din guide. I slutet av den guidade turen tar er guide er till den kostnadsfria transferbussen för att nå vingården/vingården vid foten av Vesuvius. Upptäck vinodlingsteknikerna som har använts av över tre generationer av vinmästare. Efter besöket på vingården kan ni koppla av och njuta av en lokal Vesuviansk lunch tillsammans med en vinprovning med 4 olika viner och i slutet en Limoncello shot!

Kombinerad rundtur: Pompeji&Vesuvius

7. Kombinerad rundtur: Pompeji&Vesuvius

Det är en komplett lågpristjänst som inkluderar transfer tur och retur till Vesuvius, entrébiljetter till nationalparken och den arkeologiska parken i Pompeji samt en audioguide på ett anpassat språk. Denna omfattande tjänst gör det möjligt för besökare att helt fördjupa sig i historien och den naturliga skönheten på dessa två ikoniska destinationer i Italien.

Från Neapel: rundtur till Pompeji, Herculaneum och Vesuvius

8. Från Neapel: rundtur till Pompeji, Herculaneum och Vesuvius

Tillbringa en fascinerande och lärorik dag med att besöka de antika romerska städerna Herculaneum och Pompeji. Utforska dessa extremt välbevarade antika städerna och åk sedan till toppen på själva vulkanen som ödelade dem för närmare 2 000 år sedan och samtidigt bevarade dem för evigt. Denna heldagsutflykt erbjuder en unik möjlighet att uppleva hur de antika romarna levde och för att beundra den nivå av medborgerlig framgång och de konstnärliga färdigheter de hade uppnått. Efter det romerska rikets fall uppnåddes inte samma nivåer av prestationer förrän på 1600 och 1700-talet. Vägen som tar dig till toppen av Vesuvius passerar genom en ovanligt vacker nationalpark. Se tallskogar, frodiga skogsområden, skinande gula blommor och ett kusligt vulkaniskt landskap. Det bjuds dessutom på spektakulära utsikter över Neapelbukten.

Ischia: Naturskön bussrundtur under en halvdag

9. Ischia: Naturskön bussrundtur under en halvdag

Upptäck Italiens åttonde största ö och den största i Neapelbukten på den här 3-timmars bussrundturen med fantastisk panoramautsikt över Ischia. Med en omkrets på omkring 35 kilometer är ön lätt att navigera på bara några få timmar. Med möjlighet att välja mellan morgon- eller eftermiddagsalternativ (beroende på vilket språk som valts), inkluderar den här rundturen en upphämtning från hotell på Ischia från kl. 09:00 eller 14:00. Bege dig sedan ut på en rundtur med tur- och returtransport i alla 6 kommuner, med stopp vid de vackraste utsikterna. Stanna till för att sträcka på benen i den pittoreska fiskebyn S. Angelo och promenera de lätta gågatorna i området. Beundra Spiaggia dei Maronti (Maronti-strand) med sin fumarol och cavascura (varma källor), där det är möjligt att beundra det förflutna in i klipporna. Åk sedan vidare till Forio som är Ischias andra största stad, och den enda på ön med ett helt bevarat historiskt centrum. Återvänd till ditt hotell i slutet av rundturen.

Från Neapel: Privat transfer till Positano med stopp i Pompeji

10. Från Neapel: Privat transfer till Positano med stopp i Pompeji

Från Neapel till Positano har du möjlighet att stanna 2 timmar i Pompeji. Du kommer att upptäcka skönheten i staden som begravdes under meter av aska och pimpsten från det katastrofala utbrottet av Vesuvius år 79 e.Kr. Efter besöket fortsätter ni mot Positano, där andra magiska landskap väntar på er.

Tillgängliga aktiviteter

144 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 9

Vanliga frågor om Buss- och minivanturer i Neapel

Vad finns det för andra saker att göra än Buss- och minivanturer som är värt att besöka i Neapel?

Andra upplevelser du inte bör missa i Neapel:

Vilka Buss- och minivanturer i Neapel vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Neapel: Fler aktiviteter och sevärdheter

Neapel: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Neapel

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 9 082 omdömen

Pengar väl använda, mycket väl verkligen!!! Vi köpte onlinebiljetter som är giltiga i 24 timmar så att vi kan göra både del A i stadens historiska centrum och del B som inkluderar Mergellina och Posillipo. Väl ombord levereras hörlurar med vilka man kan lyssna på historien om rutten som visas under resan. Besöket varar ungefär en och en halv timme som i den historiska stadskärnan och lite längre som Mergellina och Posillipo. Fantastisk upplevelse, mina barn gillade det så mycket.

Väldigt nöjda med denna utflykt 14/8-22. Blev upphämtade på ett hotell nära oss och körda i buss till Pompeji. Mötte vår guide Eliza som pratade väldigt bra engelska och var tydlig med mötesplatser och tider. Eliza var väldigt kunnig och gick lugnt inne på området och berättade om Pompeji och människorna som levde där. En informativ dag om historia, kultur och händelseförlopp. Efter vårt besök fick vi skjuts tillbaka till upphämtningsplatsen.

Min syster rekommenderade att jag skulle ladda ner appen innan jag reste till Italien och Grekland och jag var väldigt glad att jag gjorde som vi brukade appa några gånger för att köpa biljetter och var trevligt glad över hur enkelt det var och billigare i alla fall för oss. Men se till att jämföra priser eftersom det fanns ett par utflykter som vi tittade på var något billigare. Skulle använda den här appen och rekommendera den när du reser.

Hopp på/av-bussen var en bra introduktion till staden Neapel. Vi åkte båda linjerna – visst är linje B, som går längs kusten, mycket mer naturskön och vacker än den som går i staden. Vi åkte båda turerna med vår 4-åring och det är ett bra sätt att utforska staden när vi sitter, särskilt med barn (särskilt vid ankomst).

Linje B låter dig ha en överblick över kusten, vi gjorde hela rutten utan att gå ner, och den förtjänar det verkligen! Linje A, å andra sidan, är tillägnad den del av den historiska stadskärnan, lämpar sig för nedfarter och uppstigningar. Båda är användbara för en överblick över staden.