Neapel

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Neapel

Neapels höjdpunkter

Inbäddat i Kampaniens kust ligger ett modernt stadsområde med fyra miljoner invånare. Neapel är en av Europas bäst bevarade hemliga skatter.

 • Amalfikusten

  1. Amalfikusten

  Res längs Amalfikusten och låt dig bländas av detta pärlband med medelhavsjuveler!

 • Pompeji och Herculaneum

  2. Pompeji och Herculaneum

  Upplev spökstäderna Pompeii och Herculaneum, som utplånades vid Vesuvius vulkanutbrott år 79.

 • Teatro di San Carlo

  3. Teatro di San Carlo

  Neapels operahus har ett rikt programutbud som även bjuder på balett mellan april och juni. Även om opera och balett inte är din grej är det ändå värt att titta förbi – huset är verkligen en syn utöver det vanliga.

 • 4. Nationella arkelogiska museet

  Är du fascinerad av historia? Då har du kommit till rätt ställe. På arkeologiska museet i Neapel kan du titta på statyer och konstverk från den rika europeiska historiens begynnelse.

 • Gesu Nuovo

  5. Gesu Nuovo

  Den ovanliga arkitekturen i denna kyrka byggdes för "Nye Jesus" år 1470, och vätter mot ett av Neapels huvudtorg. Kyrkans insida är också värd en titt med sina spännande fresker!

 • Castel dell'Ovo

  6. Castel dell'Ovo

  På halvön Megaride ligger detta "äggslott" som har blivit vittne till historiens erövrare: romarna, normander, saracener, spanjorer och fransmän. Perfekt att pussla in i en större tur runt Neapel.

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna?

  På fyra dagar hinner du med det grundläggande. Räkna med en heldag för varje resa utanför Neapel, såsom utflykter till Pompeji och Herculaneum.

 • Hur lätt är det att ta sig fram?

  Neapel är rätt promenadvänligt, särskilt stadskärnan. Det finns även kollektivtrafik som går inne i staden och ut i förorterna, inklusive en linbana som går upp till kullarna.

 • Bästa besökstid

  Neapel är härligt att besöka året om, men om du vill undvika trängsel och sommarens heta väder så är oktober till mars bäst.

 • Övrigt

  I Neapel och resten av Italien stänger en del affärer och sevärdheter över lunch eller på eftermiddagen, så dubbelkolla öppettider innan du går någonstans.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Året runt, men mellan oktober och mars är värmen mindre påfrestande och turisterna färre.

Alla saker att se i Neapel

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Neapel? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Neapel

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 29 440 omdömen

Perfekt dag och trevlig guide på bussresan. Vi valde att gå själva i Pompeij. Hade vi fått utpekat mer precist var de finaste villorna funnits hade det varit ännu bättre. Läs på om det innan för tiden gick fort. Vi hann se det vi ville för vi frågade inne på området. Vi valde att gå själva och äta vår lunch på eget ställe. Kändes inte som pizzalunch hade varit värt priset om än att det ingick guidning inne i Pompeij.

Pompeji var helt fantastiskt, fick 3-timmar att utforska arkeologiska parken vilket är gott om tid. Köp med dricka och något att äta under besöket i parken. Dock så blev vårat besök till vulkanen Vesuvio inställt efter rådande omständigheter, resan blev inte som det var tänkt och det blev vi självklart kompenserade utav Getyourguide. Rekommenderar starkt denna upplevelse om har en hotellvecka i Rom.

When in Naples, visiting Pompei is on the bucket list for sure. Pompei is sooo big area wise but with this trip you can get at least a good overview about the highlights of this archaeological site. I strongly recommend this excursion!

Otrolig upplevelse hur högt utvecklat livet, byggnationen var på Romartiden. Att gå runt på gatorna och in i husen ger med inte så vild fantasi hur livet var för över 2000 år sedan i Pompeji. Nästan tusen år före vikingarna!

This excursion is a must when visiting Naples! The Amalfi coast is stunning! The free time could have been more in Positano, for instance. Otherwise simply great.