Neapel
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Neapel

Se alla upplevelser i Neapel

Toppsevärdheter i Neapel

Neapels höjdpunkter

Inbäddat i Kampaniens kust ligger ett modernt stadsområde med fyra miljoner invånare. Neapel är en av Europas bäst bevarade hemliga skatter.

Amalfikusten

Amalfikusten

Res längs Amalfikusten och låt dig bländas av detta pärlband med medelhavsjuveler!

Pompeji och Herculaneum

Pompeji och Herculaneum

Upplev spökstäderna Pompeii och Herculaneum, som utplånades vid Vesuvius vulkanutbrott år 79.

Teatro di San Carlo
Foto: gnuckx @Flickr (CC BY 2.0)

Teatro di San Carlo

Neapels operahus har ett rikt programutbud som även bjuder på balett mellan april och juni. Även om opera och balett inte är din grej är det ändå värt att titta förbi – huset är verkligen en syn utöver det vanliga.

Nationella arkelogiska museet

Är du fascinerad av historia? Då har du kommit till rätt ställe. På arkeologiska museet i Neapel kan du titta på statyer och konstverk från den rika europeiska historiens begynnelse.

Gesu Nuovo

Gesu Nuovo

Den ovanliga arkitekturen i denna kyrka byggdes för "Nye Jesus" år 1470, och vätter mot ett av Neapels huvudtorg. Kyrkans insida är också värd en titt med sina spännande fresker!

Castel dell'Ovo

Castel dell'Ovo

På halvön Megaride ligger detta "äggslott" som har blivit vittne till historiens erövrare: romarna, normander, saracener, spanjorer och fransmän. Perfekt att pussla in i en större tur runt Neapel.

Planera ditt besök i Neapel

Hur länge ska jag stanna?

På fyra dagar hinner du med det grundläggande. Räkna med en heldag för varje resa utanför Neapel, såsom utflykter till Pompeji och Herculaneum.

Hur lätt är det att ta sig fram?

Neapel är rätt promenadvänligt, särskilt stadskärnan. Det finns även kollektivtrafik som går inne i staden och ut i förorterna, inklusive en linbana som går upp till kullarna.

Bästa besökstid

Neapel är härligt att besöka året om, men om du vill undvika trängsel och sommarens heta väder så är oktober till mars bäst.

Övrigt

I Neapel och resten av Italien stänger en del affärer och sevärdheter över lunch eller på eftermiddagen, så dubbelkolla öppettider innan du går någonstans.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Året runt, men mellan oktober och mars är värmen mindre påfrestande och turisterna färre.

Att göra i Neapel

De mest populära sevärdheterna i Neapel

Städer i Italien

Alla saker att se i Neapel

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Neapel? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Neapel

Capri - Smidig transfer med minibuss mellan Capris sevärdheter

Smidig transfer i minibuss till Capris sevärdheter. Jag hann se mycket under en dag. OBS att den här turen inte är en sightseeing där inträden ingår. Man betalar själv inträden till det man vill göra samt ev lunch. Guiden i min buss var tyvärr inte så serviceminded, dålig på att informera om tider som gällde på stoppen, sur när frågade om för att jag inte hörde vad han sa (pga dålig högtalare/högt motorljud) Bra att turen börjar och slutar på Capri så välj själv färja till och från. Capri är absolut värt ett besök och otroligt vackra vyer. Stanna gärna kvar för middag på en restaurang med utsikt över havet.

6 timmar lång tur i Capri Omdöme från: Eva, 09/29/2017

Guidning Pompeji ok men Vesuvius var alldeles för torftig

För att förenkla resan bokade vi guide och letade då efter en tur med hämtning vid hotellet för att slippa allt krångel. Tyvärr visade det sig att man var tvungen att ringa och bekräfta kvällen innan trots att allt var förbetalt. Massor med trassel i onödan de hämtade oss inte vid hotellet vi gick ta oss till en mötesplats. Hade vi vetat detta hade vi bokat billigare och enklare på plats i Neapel. Känner mig lurad och missnöjd.

Väl värt pengarna att åka på guidad tur!

En vän sa till mig en gång att "en bra guide kan få en vanlig sten till att bli något jätteintressant". I pompeii är det inte bara mycket sten, varenda en bär på en historia och guiden, Maria, skötte det fantastiskt att översätta dess historia till oss. Upphämtning på hotell och all logistik runt omkring gick smidigt. Vatten och solhatt rekommenderas. Kanske något salt att äta på vägen tillbaka.

Pompeji: Halvdags utflykt från Neapel eller Sorrento Omdöme från: Anette, 07/27/2017

Pompeji-delen utmärkt, rörigt med bussar till Veusvius

Guide Andrea mycket bra i Pompeji och vi fick se och lära mycket. Sedan tyvärr rörigt med vidare busstransport till Vesuvius - olika guider for hit och dit. Guidning i bussen på väldigt snabb och svårtydd italiensk-engelska, rörigt även när vi skulle från Vesuvius. På plussidan definitivt Pompeji-delen, gott om tid för helt OK pizza-lunch, och tillräckligt med tid även för egen titt på Vesuvius.

En fantastidk upplevelse med superba guide och chafför

Allt funkade som det skall.Vi blev hämtade vid hotellet med en obetydlig försenning och träffade vara medpassagerare samt en väldig trevlig och kompetent guide Marco och en superb chafför Vincent.Hela dagen flöt på utan några som helst problem,Kan rekommenders varmt då er Amalfikusten en av dem vackraste platserna som jag har sett och fått info om från varan fantastiske guiden