Upplevelser i
Neapel

Pizzans livliga hemstad förför dig med vidsträckt utsikt över bukten och arkeologiska underverk.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Neapel

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Neapel?

Neapels höjdpunkter

Inbäddat i Kampaniens kust ligger ett modernt stadsområde med fyra miljoner invånare. Neapel är en av Europas bäst bevarade hemliga skatter.

 • Amalfikusten

  1. Amalfikusten

  Res längs Amalfikusten och låt dig bländas av detta pärlband med medelhavsjuveler!

 • Pompeji och Herculaneum

  2. Pompeji och Herculaneum

  Upplev spökstäderna Pompeii och Herculaneum, som utplånades vid Vesuvius vulkanutbrott år 79.

 • Teatro di San Carlo

  3. Teatro di San Carlo

  Neapels operahus har ett rikt programutbud som även bjuder på balett mellan april och juni. Även om opera och balett inte är din grej är det ändå värt att titta förbi – huset är verkligen en syn utöver det vanliga.

 • 4. Nationella arkelogiska museet

  Är du fascinerad av historia? Då har du kommit till rätt ställe. På arkeologiska museet i Neapel kan du titta på statyer och konstverk från den rika europeiska historiens begynnelse.

 • Gesu Nuovo

  5. Gesu Nuovo

  Den ovanliga arkitekturen i denna kyrka byggdes för "Nye Jesus" år 1470, och vätter mot ett av Neapels huvudtorg. Kyrkans insida är också värd en titt med sina spännande fresker!

 • Castel dell'Ovo

  6. Castel dell'Ovo

  På halvön Megaride ligger detta "äggslott" som har blivit vittne till historiens erövrare: romarna, normander, saracener, spanjorer och fransmän. Perfekt att pussla in i en större tur runt Neapel.

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna?

  På fyra dagar hinner du med det grundläggande. Räkna med en heldag för varje resa utanför Neapel, såsom utflykter till Pompeji och Herculaneum.

 • Hur lätt är det att ta sig fram?

  Neapel är rätt promenadvänligt, särskilt stadskärnan. Det finns även kollektivtrafik som går inne i staden och ut i förorterna, inklusive en linbana som går upp till kullarna.

 • Bästa besökstid

  Neapel är härligt att besöka året om, men om du vill undvika trängsel och sommarens heta väder så är oktober till mars bäst.

 • Övrigt

  I Neapel och resten av Italien stänger en del affärer och sevärdheter över lunch eller på eftermiddagen, så dubbelkolla öppettider innan du går någonstans.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Året runt, men mellan oktober och mars är värmen mindre påfrestande och turisterna färre.

Alla saker att se i Neapel

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Neapel? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Neapel

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 26 995 omdömen

Det här var så mycket bättre än förväntat. Guiden var så informativ och presenterade turnén med entusiasm. Resan under jorden var fascinerande, begravningsplatsens historia likaså. Det var fantastiskt att se hur ett helt samhälle var uthugget ur lavasten. Frågor besvarades bra och det fanns mycket att se. Priset rimligt att. I slutet av turnén fick vi reda på att vi kunde ha en gratis rundtur i katakomberna i san Gaudisio nedanför en närliggande kyrka också med biljetten. Tyvärr hade vi inte tid då det verkar bli en ännu längre turné. Kanske nästa gång. Det var intressant att se ett annat område i Neapel ändå som var ungefär en halvtimme från den huvudsakliga turistvägen via toledo. Jag önskar att jag hade tid att utforska runt där längre. Vad vi fick höra var detta verkligen ett samhällsprojekt som förde in pengar och jobb till ett fattigt område i Neapel.

Vår guide Januaro och chauffören Sabatino gjorde denna dag fantastisk... mycket bra atmosfär, perfekta och anpassade råd... vi älskade denna utflykt

Punktlighet, vänlighet, professionalism både från guiden och förarens sida. 10 och beröm. Bra gjort.

The visit was wonderful and our guide Lucia really took care of us. She was really nice and clear.

Sandra är en härlig guide och hela upplevelsen var fantastisk!