Saker att göra i
Neapel

Pizzans livliga hemstad förför dig med vidsträckt utsikt över bukten och arkeologiska underverk.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Neapel

Neapel: Entrébiljett till underjorden på guidad rundtur

Neapel: Entrébiljett till underjorden på guidad rundtur

Ha nöje av en unik upplevelse underjordisk upplevelse med den officiella guidade rundturen "Neapels underjord". Din guide tar dig genom 2 400 år av historia, från de gamla grekerna till modern tid, och avslöjar Neapels "livmoder" från en arkeologisk, historisk, antropologisk och geologisk synvinkel. Rundturen inkluderar ett besök på den grekisk-romerska akvedukten, resterna av den romerska teatern och Summa Cavea, ett nytt fragment av den romerska teatern som just väckts till liv.  Guiden talar engelska eller italienska eller kan du följa besöket på andra språk tack vare den gratis flerspråkiga appen som du kan ladda ner i början av ditt besök.  Dessutom får du en broschyr på flera språk så att du kan följa besöket bättre. Du kan också ta bilder längs vägen. Välj rundturen med pizzaalternativet för att njuta av en god pizza i slutet av din rundtur i Neapels underjord.

Pompeji: Inträdesbiljett med valfri audioguide

Pompeji: Inträdesbiljett med valfri audioguide

Gå tillbaka i tiden med denna biljett till den arkeologiska platsen Pompeji med en valfri audioguide. Upplev spänningen i att gå längs gator som bevarats av vulkanisk aska. Upptäck templen, teatrarna, de eleganta villorna och de offentliga byggnaderna. Ta dig bekvämt genom anläggningen med gratis bagageförvaring. Välj mellan Pompei Express (Endast den antika staden Pompeji, förortsvillor ingår inte) och Pompei+ (Den antika staden Pompeji med förortsvillor: Villa of the Mysteries + Villa of Diomedes + Villa Regina in Boscoreale with Antiquarium) och lägg till en officiell audioguide till din upplevelse. Visa upp biljetten vid dörren och börja utforska en av världens mest berömda arkeologiska platser. Audioguider kan endast hämtas och återlämnas vid parkens officiella audioguidedisk i Porta Marina Superiore. På morgonen den 24 augusti år 79 överraskade Vesuvius utbrott de 11 000 invånarna i Pompeji. Den dramatiska händelsen dödade invånarna och staden begravdes under aska. Känn spänningen när du ser var romarna köpte sin lunch på marknadsplatsen. Se de intrikata mosaikerna i de offentliga baden. Se hellenistiska platser som Faunens hus. Föreställ dig att du sitter i publiken på amfiteatern eller beundra mysteriernas villa med freskomålningar. Strosa till templen för Venus, Apollo och Jupiter. Ta en bild av staden med Vesuvius i bakgrunden. Du får tid att utforska platsen i din egen takt och slipper stressen med att boka biljetter till denna populära sevärdhet. Observera: denna biljett inkluderar inte tillgång till förortsvillor (Villa dei Misteri)

Från Neapel: Pompejis ruiner och Vesuvius dagstur

Från Neapel: Pompejis ruiner och Vesuvius dagstur

Återbesök platsen där vulkanen Vesuvius gjorde ett utbrott och begravde Pompeji under smält aska på en dagsutflykt med minibuss eller buss. Följ din auktoriserade guide genom resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Njut av en pizzalunch från närområdet längs vägen. Hör berättelser om Forum, termalbad, Lupanare, den grekiska teatern och gipsavgjutningar av kroppar som bränts av vulkanisk aska och lapilli. Njut av en typisk Napoli-pizzalunch på ett av Pompejis kaféer. Kör sedan nära bergets topp som förstörde staden. Därifrån tar du en kort promenad till kraterns kant och tar in atmosfären av det rykande berget. Återbesök den förödande dagen år 79 e.Kr. då Vesuvius fick ett utbrott och begravde den romerska staden Pompeji under smält aska. Vid ankomsten upptäcker du resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Det är den enda aktiva vulkanen på den europeiska kontinenten. Njut av den fantastiska utsikten över Neapelbukten. Återvänd till Neapel vid 17.00-tiden och bli avsläppt vid ditt hotell, ditt kryssningsfartyg eller järnvägsstationen.

Neapel: Catacombs of San Gennaro Inträdesbiljett & guidad tur

Neapel: Catacombs of San Gennaro Inträdesbiljett & guidad tur

Res tillbaka i tiden när du utforskar San Gennaros katakomber och lär dig mer om Neapels skyddshelgon. Upptäck vad som finns under gatunivå och se fantastiska fresker och bysantinska målningar från 800–900-talen e.Kr. Utforska historien och begravningsplatsen från den tidiga kristendomen tillsammans med en engelsk- eller italiensktalande guide. Din guide förklarar hur utvidgningen tillkom under 300-talet, sedan helgonet Agrippinus reliker flyttats till den underjordiska basilikan som också är tillägnad honom. Se den stora dopfunten som beställdes av biskop Paul II, som tog sin tillflykt till katakomberna på 700-talet under ikonoklastiska strider. Ta en närmare titt på detaljerna i de övre kamrarna, som dekorerades i början av 200-talet i den så kallade pompejanska stilen, och som nu är hem till några av de äldsta, kristna målningarna i södra Italien. Beundra det värdefulla "Crypt of the Bishops" och dess mosaik från 400-talet, inklusive en som avbildar biskopen av Carthage, Sankt Quodvultdeus.

Från Neapel: Sorrento, Positano och Amalfi heldagsutflykt

Från Neapel: Sorrento, Positano och Amalfi heldagsutflykt

Fördjupa dig i 3 fantastiska italienska städer på denna dagsutflykt från Neapel. Handla i butiker, smaka på limoncello och njut av en lätt lunch på denna avkopplande dag att komma ihåg. Avresa från Neapel och resa till Sorrento och beundra landskapets skönhet längs vägen. Lyssna på informativa kommentarer under resan. Stanna till för att smaka på den lokala limoncello-likören som görs av citroner och vandra sedan runt på de smala gatorna i upp till en timme. Gå in i hantverksbutiker och smaka på lokala delikatesser. Fortsätt till Positano och få ungefär en timme för att gå till stranden eller beundra de färgglada blommorna på sommaren. Handla de traditionella Moda Positano-kläderna innan du går till en trevlig restaurang vid kusten för att äta lunch på en terrass med fantastisk havsutsikt. Därefter kan du njuta av upp till 1 timmes fritid i Amalfi och besöka katedralen eller koppla av på stranden med en handgjord glass. OBS: Turer till Amalfikusten, med tanke på kustvägens klippiga natur, kan uppleva oväntade ändringar i resplanen på grund av potentiella stenfall. Som en ansvarsfull byrå strävar vi efter att informera våra kunder snabbt. Vägavstängningar och ändringar av resplaner sker dock ofta inom några timmar, vilket gör det omöjligt att meddela varje kund individuellt. När vi skapar en alternativ resplan strävar vi därför efter att inkludera så många destinationer från den ursprungliga resplanen som möjligt och lägga till nya, vackra och intressanta destinationer eller upplevelser för att tillhandahålla en tjänst som är lika med eller bättre än den som ursprungligen bokades.

Neapel: Båttur till Positano, Amalfi och Ravello

Neapel: Båttur till Positano, Amalfi och Ravello

Besök Amalfikusten på en dagsutflykt från Neapel. Se Sorrento från havet. Besök Amalfi och Positano, med möjlighet att utforska Ravello också. Beundra otroligt landskap som är värt en UNESCO: s världsarvslista. Från den bekväma mötesplatsen i Neapel kommer du att överföra till hamnen i Torre del Greco. Därifrån sätter du segel till Sorrento, njuter av det fantastiska Vesuviusberget i bakgrunden och lär dig om dess tragiska historia från din expertguide. Beundra skönheten i Sorrentos kustlinje: panoramaterrasserna som hänger över havet, drottning Giovannas bad, Jerantobukten och det skyddade havsområdet Punta Campanella. När du anländer till Amalfi har du ledig tid att besöka UNESCO: s världsarvslista, känd för sina pittoreska vyer, romantiska landskap och katedralen Saint Andrew. Beroende på det valda alternativet kan du också besöka Ravello, en semesterort, där du har ledig tid att se Villa Rufolo och dess fridfulla trädgård, som erbjuder ett hisnande panorama över hela Salernobukten. Sedan åker ni till Positano, Amalfikustens pärla, känd för sina smala gator, små butiker och färgglada keramik. Här har du lite ledig tid att utforska innan du kopplar av ombord för resan tillbaka till Neapel.

Mount Vesuvius: Biljett som låter dig hoppa över kön och ljudguide

Mount Vesuvius: Biljett som låter dig hoppa över kön och ljudguide

Klättra upp till toppen av Vesuvius och njut av panoramautsikten över Pompeji och Neapelbukten. Få en biljett som låter dig hoppa över kön och lyssna på en insiktsfull ljudguide för att lära dig mer om berget på väg upp. Uppgradera din upplevelse med en busstransfer från Neapel. Gå rakt in med din förbokade biljett och påbörja den natursköna vandringen i din egen takt. Fördjupa dig i lokalhistoria och hör allt om denna världsberömda vulkan medan du vandrar. Dra nytta av den informativa smarta ljudguiden och njut av en lugn vandring, perfekt för alla nivåer. En dag före turen kommer vårt team att kontakta dig via whatsapp: vi skickar biljetterna och all information du behöver. Se till att ladda ner allt innehåll på din smartphone före besöket. Ruinerna och museerna har inte gratis Wi-Fi och mobilnätets täckning är inte alltid bra. Bokningar som anländer efter kl. 18.00 kommer att behandlas följande morgon efter kl. 8.00.

Neapel: Spanska kvarteren Underjordisk guidad tur

Neapel: Spanska kvarteren Underjordisk guidad tur

Fördjupa dig i den historiska platsen Underground Neapel med inträde och en guidad tur. Följ med på ett äventyr från de spanska kvarteren in i stadens dolda djup. Utforska de slingrande tunnlarna och passera den antika napolitanska akvedukten. Ta dig till de spanska kvarteren för att träffa din vänliga guide och grupp för dagen. Njut av att lyssna på en kort introduktion när du förbereder dig för att gå in i tunnlarna till det underjordiska Neapel. Passera under gatorna när du lär dig om stadens historia från dess första förvandlingar i händerna på grekerna till utvecklingen av den napolitanska akvedukten till ett skyddsrum för luftanfall under andra världskriget.

Neapel: Hop-on Hop-off Busstur 24-timmarsbiljett

Neapel: Hop-on Hop-off Busstur 24-timmarsbiljett

Utforska pizzans födelseplats med en 24-timmarsbiljett som är giltig för upp till 2 sträckor på denna panoramiska hop-on-hop-off sightseeingbussresa. Upptäck de oförglömliga sevärdheterna och smakerna i Napolitanokulturen i din egen takt. Biljetten ger dig friheten att utforska en av världens äldsta städer i lugn och ro, med bussar som går var 45-90:e minut. Du kan till och med njuta av utsikten över Vesuvius från stadens strandpromenad. Hop-on-hop-off-bussen är också idealisk för shopping och för att utforska de många goda restaurangerna som Neapel har att erbjuda. Använd ditt 24-timmarspass för att utforska följande sevärdheter: Linje A: Hållplats 1 - Largo Castello (Piazza Municipio) Hållplats 2 - Chiesa Del Gesu Nuovo Hållplats 3 - Piazza Dante - Ingresso Ai Decumani Hållplats 4 - Museo Arte Contemporanea Donna Regina Hållplats 5 - Porta Romana Hållplats 6 - Discesa Marechiaro Hållplats 7 - Stazione Garibaldi Hållplats 8 - Corso Umberto I Hållplats 9 - Piazza Bovio/Universita Linje B: Hållplats 1 - Largo Castello (Piazza Municipio) Hållplats 2 - Piazza Vittoria - Via Calabritto Hållplats 3 - Viale Dohm Hållplats 4 - Mergellina - Piazza del Leone Hållplats 5 - Capo Posillipo - Veduta Panoramica Hållplats 6 - Posillipo Hållplats 7 - Parco Vigiliano Hållplats 8 - Via Petrarca Hållplats 9 - Piazza Vittoria Hållplats 10 - Chiatamonte Hållplats 11 - Via Acton/Porto Stazione Marittima, pir för kryssningar och Le Isole Del Golfo

Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

Utforska de världsberömda ruinerna i Pompeji och berget Vesuvius på en guidad dagsutflykt från Neapel eller Sorrento. Njut av "skip-the-line"-entré till Pompeji och beundra Neapelbukten från Vesuvius topp. Genom att avresa tidigt på morgonen kommer vi förbi trafiken och folkmassorna, vilket garanterar en prioriterad ankomst till vår destination och säkerställer en unik upplevelse! Börja i Pompeji, där du kan hoppa över biljettkön före din guidade vandringstur på UNESCO: s världsarvslista. Med din guide kan du titta på välbevarade ruiner, konstverk, mosaiker och fresker, inklusive Forum Romanum och Apollontemplet. Titta även på gipsavgjutningar av människor som befann sig i staden vid tiden för Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Lämna den arkeologiska utgrävningsplatsen med din guide och besök de omgivande butikerna och kaféerna. Välj lunchalternativet för en trerätters måltid bestående av förrätt, huvudrätt, dessert och en dryck. Nästa steg är Vesuviusberget. Hoppa över större delen av den tuffa klättringen, med ditt fordon som tar dig 1000 meter upp på vulkanen. Därifrån kliver ni ut och tar er på egen hand till kraterkanten på en 30 minuter lång klättring. På vägen kan du stöta på en officiell alpin guide som kan dela vulkanens turbulenta historia med dig. När du kommer upp till toppen kan du njuta av och fotografera den oförglömliga utsikten över hela Neapelbukten. Dagsutflykten avslutas med transfer tillbaka till Neapel eller Sorrento.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Neapel

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Neapel

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Neapel?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Neapel:

Sevärdheterna i Neapel du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Neapel?

De bästa dagsturerna från Neapel:

Se alla dagsturer från Neapel på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Neapel

Att göra i Neapel

Städer i Italien

Utforska Neapel

Läs vår kompletta guide till Neapel eller upptäck stadens bästa upplevelser .

Vad besökare tycker om Neapel

Samlat omdöme

4.5
(57 281 recensioner)

[06-23, 18:34 pm] Peter Kang: Vi, 4 personer gick med på rundturen på Amalfikusten och det var en smidig upphämtning i tid och hade ordnat en mycket underbar rundtur med en av de bästa guiderna, Gabriel. Vi var mycket nöjda med Gabriel, professionell guide. Tack vare Gabriel. [06-23, 18:47] Gabriel Casavega: Fantastiskt min vän! Du kan lägga detta på recensionen i få din guide och du hjälper mig mycket! Tack uuuuuuuuuuuu Peterrrrrr

W dagsutflykt! Kunde inte rekommendera mer. Vi hade den fantastiska Francesca som vår reseguide; som var väldigt engagerande och lätt att lyssna på på resan dit. Vi lärde oss mycket om de omgivande städerna. Giovanni var en otrolig förare - navigerade på vägarna - mycket smala och blåsiga vägar så bra. Resan är välplanerad med tillräckligt med tid för att stanna och se platsen. Bussen var väl luftkonditionerad också!

Turnén var fantastisk! Italo var väldigt snäll och rolig, förutom att han förklarade allt under resan väldigt bra; Vi beundrar föraren Genaro för hans mycket försiktiga sätt att köra på så smala gator.

Resan var fantastisk!! Riktigt bra organiserat och vi trivdes verkligen alla! Marco och Connie var lysande hela dagen! Så vänliga och humoristiska och vi hade en fantastisk tid! Tack så mycket xx

francesca var utmärkt så var dirigenten! Erfarenheten var bra kan vara att byrån kunde reservera lite mer tid i Amalfi för att njuta av staden och stranden men vi gjorde båda precis i tid. Tack