Upplevelser i

Neapel

Pizzans livliga hemstad förför dig med vidsträckt utsikt över bukten och arkeologiska underverk.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

Neapels höjdpunkter

Inbäddat i Kampaniens kust ligger ett modernt stadsområde med fyra miljoner invånare. Neapel är en av Europas bäst bevarade hemliga skatter.

 • Amalfikusten

  1. Amalfikusten

  Res längs Amalfikusten och låt dig bländas av detta pärlband med medelhavsjuveler!

 • Pompeji och Herculaneum

  2. Pompeji och Herculaneum

  Upplev spökstäderna Pompeii och Herculaneum, som utplånades vid Vesuvius vulkanutbrott år 79.

 • Teatro di San Carlo

  3. Teatro di San Carlo

  Neapels operahus har ett rikt programutbud som även bjuder på balett mellan april och juni. Även om opera och balett inte är din grej är det ändå värt att titta förbi – huset är verkligen en syn utöver det vanliga.

 • 4. Nationella arkelogiska museet

  Är du fascinerad av historia? Då har du kommit till rätt ställe. På arkeologiska museet i Neapel kan du titta på statyer och konstverk från den rika europeiska historiens begynnelse.

 • Gesu Nuovo

  5. Gesu Nuovo

  Den ovanliga arkitekturen i denna kyrka byggdes för "Nye Jesus" år 1470, och vätter mot ett av Neapels huvudtorg. Kyrkans insida är också värd en titt med sina spännande fresker!

 • Castel dell'Ovo

  6. Castel dell'Ovo

  På halvön Megaride ligger detta "äggslott" som har blivit vittne till historiens erövrare: romarna, normander, saracener, spanjorer och fransmän. Perfekt att pussla in i en större tur runt Neapel.

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna?

  På fyra dagar hinner du med det grundläggande. Räkna med en heldag för varje resa utanför Neapel, såsom utflykter till Pompeji och Herculaneum.

 • Hur lätt är det att ta sig fram?

  Neapel är rätt promenadvänligt, särskilt stadskärnan. Det finns även kollektivtrafik som går inne i staden och ut i förorterna, inklusive en linbana som går upp till kullarna.

 • Bästa besökstid

  Neapel är härligt att besöka året om, men om du vill undvika trängsel och sommarens heta väder så är oktober till mars bäst.

 • Övrigt

  I Neapel och resten av Italien stänger en del affärer och sevärdheter över lunch eller på eftermiddagen, så dubbelkolla öppettider innan du går någonstans.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Året runt, men mellan oktober och mars är värmen mindre påfrestande och turisterna färre.

Alla saker att se i Neapel

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Neapel? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Neapel

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 23 131 omdömen

Jag åkte på denna turné tillsammans med min 10 -åriga son. Jag måste säga att det var mycket välorganiserat och med rätt timing även för ett barn. Hämtning och retur i tid och i stor komfort. Jag vill understryka den stora professionalismen hos de två guider som följde med oss: Elisa i Neapel och fram till ingången till Pompeji och Alex i Pompeji. Två vuxna med stor kultur och ivriga att förmedla sin passion för historia och konst till människor. Båda mycket väl förberedda, professionella och uppmärksamma på gruppen. Jag rekommenderar starkt att du ber om dem. En av de vackraste utflykterna någonsin

Vår guide var fantastisk! Han var mycket vänlig och tillmötesgående. Gick på detta själv och träffade en stor grupp människor och såg fantastisk utsikt. Det är perfekt eftersom transport och lunch tillhandahålls, vilket gör att utforska kusten så trevligt.

Ingången och audioguide var stor. Jag misslyckades med att ta med hörlurar och enheten skulle inte paras med airpods. Jag borde ha läst det finstilta. Pompei -upplevelsen var ganska imponerande.

Ett ord - FANTASTISKT !! Få inte ljudresan, den här personresan är mycket mer intressant och interaktiv vi älskar det så mycket och vår guide var så härlig!

Välarrangerat! Kunniga guider som på ett engagerat sätt berättar om allt fantastiskt!