Våra mest rekommenderade saker att göra i Neapel

Neapel: Entrébiljett till underjorden på guidad rundtur

1. Neapel: Entrébiljett till underjorden på guidad rundtur

Ha nöje av en unik upplevelse underjordisk upplevelse med den officiella guidade rundturen "Neapels underjord". Din guide tar dig genom 2 400 år av historia, från de gamla grekerna till modern tid, och avslöjar Neapels "livmoder" från en arkeologisk, historisk, antropologisk och geologisk synvinkel. Rundturen inkluderar ett besök på den grekisk-romerska akvedukten, resterna av den romerska teatern och Summa Cavea, ett nytt fragment av den romerska teatern som just väckts till liv.  Guiden talar engelska eller italienska eller kan du följa besöket på andra språk tack vare den gratis flerspråkiga appen som du kan ladda ner i början av ditt besök.  Dessutom får du en broschyr på flera språk så att du kan följa besöket bättre. Du kan också ta bilder längs vägen. Välj rundturen med pizzaalternativet för att njuta av en god pizza i slutet av din rundtur i Neapels underjord.

Pompeji: Inträdesbiljett med valfri audioguide

2. Pompeji: Inträdesbiljett med valfri audioguide

Gå tillbaka i tiden med denna biljett till den arkeologiska platsen Pompeji med en valfri audioguide. Upplev spänningen i att gå längs gator som bevarats av vulkanisk aska. Upptäck templen, teatrarna, de eleganta villorna och de offentliga byggnaderna. Ta dig bekvämt genom anläggningen med gratis bagageförvaring. Välj mellan Pompei Express (Endast den antika staden Pompeji, förortsvillor ingår inte) och Pompei+ (Den antika staden Pompeji med förortsvillor: Villa of the Mysteries + Villa of Diomedes + Villa Regina in Boscoreale with Antiquarium) och lägg till en officiell audioguide till din upplevelse. Visa upp biljetten vid dörren och börja utforska en av världens mest berömda arkeologiska platser. Audioguider kan endast hämtas och återlämnas vid parkens officiella audioguidedisk i Porta Marina Superiore. På morgonen den 24 augusti år 79 överraskade Vesuvius utbrott de 11 000 invånarna i Pompeji. Den dramatiska händelsen dödade invånarna och staden begravdes under aska. Känn spänningen när du ser var romarna köpte sin lunch på marknadsplatsen. Se de intrikata mosaikerna i de offentliga baden. Se hellenistiska platser som Faunens hus. Föreställ dig att du sitter i publiken på amfiteatern eller beundra mysteriernas villa med freskomålningar. Strosa till templen för Venus, Apollo och Jupiter. Ta en bild av staden med Vesuvius i bakgrunden. Du får tid att utforska platsen i din egen takt och slipper stressen med att boka biljetter till denna populära sevärdhet. Observera: denna biljett inkluderar inte tillgång till förortsvillor (Villa dei Misteri)

Pompeji: Guidad tur i liten grupp ledd av arkeolog

3. Pompeji: Guidad tur i liten grupp ledd av arkeolog

Förflytta dig tillbaka till romartiden på en guidad tur i Pompeji ledd av en arkeolog. Utforska UNESCO:s världsarvslista i 2 timmar med hjälp av din expertguide, som tar dig runt i staden som bevarats av vulkanisk aska från Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Välj den upplevelse du vill ha, med valet mellan antingen en delad liten gruppresa eller en privat resa för dig och din grupp ensam. Gå in i staden vid Porta Marina Superiore, en av den antika stadens 7 portar, och gå längs huvudgatorna och vandra runt Forum, stadens gamla hjärta och centrum för det offentliga livet. Härifrån kan ni se Vesuvius med utsikt över staden. Upptäck höjdpunkter som basilikan (affärs- och juridiskt centrum), termalbad, tempel, bageri och den stora teatern i Pompeji. Lyssna på intressanta anekdoter från din arkeologiska guide, som kommer att berätta om människor som bodde i Pompeji. Titta på gipsavgjutningar av dem som befann sig i staden vid tiden för utbrottet. Se välbevarade konstverk, mosaiker och fresker och gör en resa nästan 2000 år tillbaka i tiden. Bland höjdpunkterna finns Vetti-huset och Lupanar-bordellen. Ta reda på hur denna berömda bordell fick sitt namn och se de bevarade stenbäddarna och freskerna. Få bra tips från din guide i slutet av turen om hur du kan spendera resten av dagen, eller till och med välja att stanna inne i den arkeologiska platsen längre för att utforska på egen hand. Få vägbeskrivningar till Sanctuary Dedicated to Our Lady of the Holy Rosary, den lokala katedralen som ligger i närheten av utgrävningsplatsen. Du kan också få vägbeskrivningar till Amfiteatern och Orto dei Fuggiaschi.

Neapel: San Gennaros katakomber – biljett och guidad rundtur

4. Neapel: San Gennaros katakomber – biljett och guidad rundtur

Res tillbaka i tiden när du utforskar San Gennaros katakomber och lär dig mer om Neapels skyddshelgon. Upptäck vad som finns under gatunivå och se fantastiska fresker och bysantinska målningar från 800–900-talen e.Kr. Utforska historien och begravningsplatsen från den tidiga kristendomen tillsammans med en engelsk- eller italiensktalande guide. Din guide förklarar hur utvidgningen tillkom under 300-talet, sedan helgonet Agrippinus reliker flyttats till den underjordiska basilikan som också är tillägnad honom. Se den stora dopfunten som beställdes av biskop Paul II, som tog sin tillflykt till katakomberna på 700-talet under ikonoklastiska strider. Ta en närmare titt på detaljerna i de övre kamrarna, som dekorerades i början av 200-talet i den så kallade pompejanska stilen, och som nu är hem till några av de äldsta, kristna målningarna i södra Italien. Beundra det värdefulla "Crypt of the Bishops" och dess mosaik från 400-talet, inklusive en som avbildar biskopen av Carthage, Sankt Quodvultdeus.

Från Neapel: Heldagstur till Sorrento, Positano och Amalfi

5. Från Neapel: Heldagstur till Sorrento, Positano och Amalfi

Upptäck tre otroligt vackra italienska städer på den här dagsutflykten från Neapel. Shoppa i pittoreska butiker, smaka på den klassiska limoncellon och avnjut en lättare lunch på en avslappnande dag du sent kommer att glömma. Lämna Neapel och res mot Sorrento. Beundra det vackra landskapet längs med vägen. Lyssna på informativ guidning under resans gång. Stanna till för att smaka på den lokalproducerade limoncellon, gjord på färska citroner, och vandra sedan runt på de smala gatorna i upp till en timme. Besök hantverksbutiker och provsmaka regionens ikoniska delikatesser. Åk därefter vidare mot Positano, där du får ungefär en timme på dig att besöka den underbara stranden eller se de färgglada sommarblommorna. Leta efter de traditionella Moda Positano-kläderna innan du går till en fin restaurang vid kusten för att avnjuta lunch på en terrass med hisnande havsutsikter. Njut därefter av ytterligare en och en halv timme som du kan utforska Amalfi på. Besök den vackra katedralen eller slappna av på stranden med en handtillverkad glass.

Från Neapel: Pompejis ruiner och Vesuvius dagstur

6. Från Neapel: Pompejis ruiner och Vesuvius dagstur

Återbesök platsen där vulkanen Vesuvius gjorde ett utbrott och begravde Pompeji under smält aska på en dagsutflykt med minibuss eller buss. Följ din auktoriserade guide genom resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Njut av en pizzalunch från närområdet längs vägen. Hör berättelser om Forum, termalbad, Lupanare, den grekiska teatern och gipsavgjutningar av kroppar som bränts av vulkanisk aska och lapilli. Njut av en typisk Napoli-pizzalunch på ett av Pompejis kaféer. Kör sedan nära bergets topp som förstörde staden. Därifrån tar du en kort promenad till kraterns kant och tar in atmosfären av det rykande berget. Återbesök den förödande dagen år 79 e.Kr. då Vesuvius fick ett utbrott och begravde den romerska staden Pompeji under smält aska. Vid ankomsten upptäcker du resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Det är den enda aktiva vulkanen på den europeiska kontinenten. Njut av den fantastiska utsikten över Neapelbukten. Återvänd till Neapel vid 17.00-tiden och bli avsläppt vid ditt hotell, ditt kryssningsfartyg eller järnvägsstationen.

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten & Positano

7. Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten & Positano

Hoppa ombord på en bekväm, luftkonditionerad minibuss samt börja resan till Pompeji, som är ett av UNESCO:s världsarv. När du kommer till Pompeji kan du ta dig förbi de långa köerna med din Skip-the-Line-biljett. Gå in i en tidskapsel från den antika romerska världen. Låt din lokala expertguide ge dig en rundtur i dessa fantastiskt välbevarade ruiner. Åk till Positano, där husen faller nerför bergssluttningen, och strosa runt bland butikerna. Köp lite av den lokala limoncellolikören, besök Santa Maria Assunta-kyrkan eller titta på folk från en restaurangterrass. Efter lite fritid samt lunch (på egen bekostnad) i Pompeji fortsätter du söderut längs Amalfikustens pittoreska kustvägar. Beundra den spektakulära kusten när bergen faller ner i havet och de romantiska byarna klättrar uppför bergen.

Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

8. Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

Utforska de världsberömda ruinerna i Pompeji och Vesuvius på en guidad dagsutflykt från Neapel eller Sorrento. Hoppa över kön till Pompeji och beundra Neapelbukten från Vesuvius topp. Inled rundturen vid Pompeji, där du kan hoppa över biljettkön före din guidade rundvandring runt den Unesco-listade världsarvsplatsen. Tillsammans med din guide kan du inspektera välbevarade ruiner, konstverk, mosaiker och fresker, inklusive stadens Forum och Apollotempel. Titta även på gipsavgjutningar av människor som befann sig i staden då utbrottet ägde rum. Gå ut från den arkeologiska platsen med din guide  och besök de omgivande butikerna och kaféerna. Välj lunchalternativet för att få en  trerätters måltid bestående av en  förrätt, huvudrätt, dessert och en dryck. Nästa stopp är Vesuvius. Hoppa över det mesta av den svåra klättringen med ett fordon som tar dig 1 000 meter upp mot vulkanens topp. Därifrån går du ut och tar dig på egen hand till kraterkanten på en 30 minuters uppstigning. På vägen kan du träffa på en officiell bergsguide som kan berätta om vulkanens turbulenta historia för dig. Anländ till toppen där du kan ha nöje av att fotografera de oförglömliga utsikterna över hela Neapelbukten. Dagen avslutas med resan tillbaka till Neapel och Sorrento.

Neapel: Båttur till Positano, Amalfi och Ravello

9. Neapel: Båttur till Positano, Amalfi och Ravello

Besök Amalfikusten på en dagsutflykt från Neapel. Se Sorrento från havet. Besök Amalfi och Positano, med möjlighet att utforska Ravello också. Beundra otroligt landskap som är värt en UNESCO: s världsarvslista. Från den bekväma mötesplatsen i Neapel kommer du att överföra till hamnen i Torre del Greco. Därifrån sätter du segel till Sorrento, njuter av det fantastiska Vesuviusberget i bakgrunden och lär dig om dess tragiska historia från din expertguide. Beundra skönheten i Sorrentos kustlinje: panoramaterrasserna som hänger över havet, drottning Giovannas bad, Jerantobukten och det skyddade havsområdet Punta Campanella. När du anländer till Amalfi har du ledig tid att besöka UNESCO: s världsarvslista, känd för sina pittoreska vyer, romantiska landskap och katedralen Saint Andrew. Beroende på det valda alternativet kan du också besöka Ravello, en semesterort, där du har ledig tid att se Villa Rufolo och dess fridfulla trädgård, som erbjuder ett hisnande panorama över hela Salernobukten. Sedan åker ni till Positano, Amalfikustens pärla, känd för sina smala gator, små butiker och färgglada keramik. Här har du lite ledig tid att utforska innan du kopplar av ombord för resan tillbaka till Neapel.

Neapel: Guidad tunnelbana i Spanish Quarters

10. Neapel: Guidad tunnelbana i Spanish Quarters

Fördjupa dig i den historiska platsen Underground Neapel med inträde och en guidad tur. Följ med på ett äventyr från de spanska kvarteren in i stadens dolda djup. Utforska de slingrande tunnlarna och passera den antika napolitanska akvedukten. Ta dig till de spanska kvarteren för att träffa din vänliga guide och grupp för dagen. Njut av att lyssna på en kort introduktion när du förbereder dig för att gå in i tunnlarna till det underjordiska Neapel. Passera under gatorna när du lär dig om stadens historia från dess första förvandlingar i händerna på grekerna till utvecklingen av den napolitanska akvedukten till ett skyddsrum för luftanfall under andra världskriget.

Lägg till datum

Saker att göra i
Neapel
Pizzans livliga hemstad förför dig med vidsträckt utsikt över bukten och arkeologiska underverk.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Neapel

Alla aktiviteter

800 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Neapel

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Neapel

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Neapel?

Vilka är de bästa dagsturerna från Neapel?

De bästa dagsturerna från Neapel:

Pompeji

Neapel: Fler aktiviteter och sevärdheter

Neapel: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Neapel

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 57 281 omdömen

En utsökt guidning av en guide som inte bara är kunnig utan själv ger uttryck för sitt intresse på ett sätt som smittar av sig på åhöraren - åtminstone på mig. Två timmars vandring bland ruinerna, där du får tillfälle att se och förstå hur dåtidens samhälle var uppbyggt och hur den dagliga kulturen fungerade, med bostäder, bad, bagerier, snabbmatsserveringar, teater, tempel för dyrkan av dåtidens gudar, bordeller m.m. Vad jag inte hade förstått före guidningen var hur mycket som faktiskt finns att se av dåtidens Pompejus - ett område på 800 x 500 meter ! Missa inte chansen att bli guidad av en kunnig arkeolog! Du får ut så mycket mer av besöket än om du bara vandrar runt bland ruinerna på egen hand.

suggestivt och fascinerande klimat, en verklig explosion från det förflutna! .. Allt gjordes särskilt fascinerande och speciellt tack vare en ung LOMBARD-guide förälskad i sitt arbete och i Neapel och absolut förberedd som visste hur man tillför ironi och tillgänglighet till den otvivelaktiga professionalismen och förberedelserna. Vad ska man säga TACK

Diego var en mycket kunnig och fantastiskt guide. Pompeji är enastående.

En kombinerad utflykt till Pompeij och sedan Vesuvius, det var perfekt!

Lite svårt att höra vad guiden sa ibland - pratade lite svår engelska