Lägg till datum

Saker att göra i
Naxxar

Våra mest rekommenderade saker att göra i Naxxar

Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

1. Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

De tre städerna är en kollektiv beskrivning av de tre befästa städerna Cospicua, Birgu (Vittoriosa) och Senglea. Den äldsta av de tre städerna är Vittoriosa, som har funnits sedan före medeltiden. De andra två städerna, Senglea och Cospicua, grundades båda av Johanniterorden på 1500- respektive 1600-talet. Under denna halvdagstur får du möjlighet att uppskatta dessa unika historiska befästa städer och beundra magnifika kyrkor, traditionella piazzor, otroliga befästningar och arkitektoniska skatter som finns runt om i området Tre städer. Bitar av levande historia som hållits vid liv genom hundratals års bevarande! Vi börjar med en panoramakörning förbi staden Cospicua, en dubbelt befäst hamnstad och den största av de tre städerna, för att nå staden Vittoriosa, denna härliga stad har varit bebodd sedan feniciernas tid, men den nuvarande staden härstammar från Johanniterordenens tid. Vittoriosa valdes till Maltas huvudstad i stället för Mdina när orden anlände år 1530. Njut av en fascinerande rundvandring genom stadens smala gator och beundra och uppskatta alla historiska byggnader och fängslande skatter som finns i varje vändning. Vid ankomsten till Vittoriosas fantastiska strandpromenad går du ombord på en traditionell maltesisk "Frejgatina" (en liten, snickrad fiskebåt) för en härlig rundtur i de färgglada hamnbassängerna. Turen avslutas i Senglea, uppkallad efter Claude De La Sengle, stormästaren som grundade staden, Senglea är också känd som "Civitas Invicta", ett namn som staden fick för att den lyckades stå emot den ottomanska invasionen under den stora belägringen 1565. Ön som Senglea ligger på förenades med Cospicua genom en landbro under Johanniterriddarnas tid, vilket ledde till att ön fick formen av en halvö. Från Gardjola-trädgårdarna, som ligger på halvöns spets, kan du njuta av en fantastisk 360°-utsikt över Grand Harbour, inklusive det imponerande Fort Sant Angelo, varifrån stormästaren Jean Perisot De La Valette ledde försvaret av ön under den stora belägringen 1565. Under hela turen kommer kunniga och erfarna guider att ge dig fängslande information och förhöja din upplevelse genom att berätta om och engagera dig i berättelser.

Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

2. Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

Besök ett av de främsta turistmålen som de maltesiska öarna har att erbjuda: en autentisk originalfilminspelning som förvandlats till en familjevänlig temapark, som ursprungligen fungerade som filminspelning för Robin Williams film "Popeye" från 1980. Vi erbjuder en mängd roliga aktiviteter för människor i alla åldrar och är öppna året runt, vilket garanterar ett trevligt besök för alla våra gäster. Byn har också unika säsongsevenemang med olika teman under hela året; dessa aktiviteter och utsmyckningar hålls ofta runt jul, karneval, påsk och Halloween. Dra nytta av bekvämligheten med transfer tur och retur med upphämtning från ditt boende (transfer är valfritt, endast om transportalternativet väljs). Vi garanterar att du kommer att få en hel dag av njutning, skratt och skoj, oavsett om du reser ensam, med vänner eller med din familj. Vandra runt i hela byn och beundra den över 40 år gamla strukturen som fortfarande är i sin ursprungliga glans. Besök Popeyes hus och ta bilder i sjömanshålan. Ta dig till skolan, brandstationen, tandläkaren och bagaren, som alla är tydligt avbildade i musikalfilmen Popeye från 1980. Träffa Popeye, Olive Oyl, Captain Bluto och alla deras vänner under de mycket trevliga och alltid så roliga animationsshowerna som kontinuerligt pågår i byn. Lär dig mer om filmen och byggandet av filminspelningen i den mycket detaljerade 15-minuters dokumentären som visas kontinuerligt på biografen, och ta dig sedan till Popeyes seriemuseum för att se alla memorabilia som har samlats under årens lopp. Gå med i en rollbesättning och upplev hur det är att vara filmstjärna för en dag genom att medverka i en riktig film. Du och dina kompisar kommer att ha jättekul när ni imiterar era Hollywoodhjältars livsstil och planerar scenerna, övar på dem, väljer kostymer och filmar dem. Besök biografen i slutet av din vistelse för att se världspremiären av din egen film. Efter förhandsvisningen kan du köpa kopior av denna episka thriller. Hoppa i våra hoppbåtar medan du badar i det kristallklara vattnet i Anchor Bay och koppla av på Anchor Bay Lido under en mycket varm maltesisk sommardag. Använd solsängar, parasoller, soldäck, flytande badplattformar och plaskpooler (vattenaktiviteter är endast tillgängliga under sommarsäsongen).

Malta By Night rundtur med öppen toppbuss inklusive 1 timmes stopp i Mdina

3. Malta By Night rundtur med öppen toppbuss inklusive 1 timmes stopp i Mdina

Ta en vacker sightseeingtur på Malta på kvällstid ombord på en öppen sightseeingbuss som avgår från Bugibba och passerar Paceville, Sliema, Valletta, Qormi, Rabat, Mdina, Mosta, Naxxar och Lija. Hela rundan tar cirka 4 timmar och inkluderar ett stopp i Mdina. Du kommer att gå genom nattklubben Paceville, där varma nätter vaknar till liv på charmiga barer och kaféer. Fortsätt genom Sliema, där det finns många bevis på dess kopplingar till det brittiska imperiet. Passera barockbyggnader i Ta' Xblex och kör längs stranden av Msida Creek. Se fantastiska naturhamnar och fästningen St Elmo, där ottomanska inkräktare tappert motarbetades. Beundra tysta akvedukter och de medeltida gatorna i Rabat och njut av kyrkorna och kapellen i den lugna byn Lija, allt under den magiska kvällsbelysningen.

Malta: Blå grottan, Dingli, Rabat, Mdina, Ta Qali & Mosta

4. Malta: Blå grottan, Dingli, Rabat, Mdina, Ta Qali & Mosta

Turen börjar på Maltas sydvästra kust med ett stopp för att titta på det fascinerande vattnet vid Blue Grotto strax utanför Wied iż-Żurrieq. Här kan man ta en 15-minuters traditionell båttur till en liten kostnad om vädret tillåter. Sedan kör vi vidare till de majestätiska Dingli-klipporna med panoramautsikt över Medelhavet och den lilla obebodda ön Filfla, som ligger 5 km utanför Maltas kust. Därefter kör vi uppför backen till den gamla staden Rabat med sina romerska katakomber, historiska kyrkor och smala labyrintgator. Vi får också tid att besöka den befästa medeltida staden Mdina, Maltas tidigare huvudstad. Den "tysta staden", som den kallas i folkmun, har nu bara 250 invånare, men ståtar med några av öns största palats som ägdes av gamla adelsfamiljer. Här kommer vi att ha tillräckligt med tid för att njuta av traditionell lokal mat och vin om det intresserar dig. Vi åker inåt landet för att besöka Ta' Qali Crafts Village and National Park, med några av Maltas skickligaste hantverk, inklusive keramik, glasblåsning, filigranarbete och halvädelstenar. Här har du chansen att köpa några handgjorda souvenirer av hög kvalitet. (Observera att Ta' Qali Crafts Village är stängt på söndagar, detta gäller inte Ta' Qali National Park) Resan avslutas i staden Mosta som är känd för sin basilika, populärt kallad "Rotundan" och med en av världens största kupoler utan stöd.

Rundtur i lokala byar - Mellieha, Mosta, Naxxar & Mgarr

5. Rundtur i lokala byar - Mellieha, Mosta, Naxxar & Mgarr

Denna tur ger dig en utmärkt inblick i det dagliga livet i några av de äldsta byarna på Malta. Vårt första stopp blir i den vackra byn Mellieħa. Magnifika vyer, ett stort centralt torg och ett antal vikar och stränder att utforska. Därefter kör vi vidare till Mosta. Det första stoppet är vid den berömda Rotundan i Mosta med sin imponerande runda kupol, en av världens största kupoler utan stöd. Kyrkans utformning är baserad på Parthenon i Rom och under andra världskriget var det nära att den förstördes när en bomb föll genom taket under mässan men mirakulöst nog inte exploderade. Därefter till en pittoresk by med några av de äldsta husen på Malta. Naxxar är uppbyggd kring en stor församlingskyrka i mitten av byn. Byn har ett vackert palats bredvid kyrkan och spektakulära smala gränder. Slutligen besöker vi Mġarr. Det här är en by som är välkänd för sina många restauranger, varav de flesta erbjuder traditionell mat. Den mest framträdande byggnaden i byn är återigen den lokala församlingskyrkan. Upphämtning och avlämning från hotellet/platsen ingår.

Från Sliema: Trebuktskryssning med lunch och transfer

6. Från Sliema: Trebuktskryssning med lunch och transfer

Kryssa med stil och komfort ombord på vår vackra turkiska Gullet. Vi avgår från Sliema Ferries kl. 9.30 och ger oss ut på en heldagskryssning längs Maltas nordöstra kust där vi passerar olika byar och sevärdheter längs kusten, bland annat St Julian's Bay, St Paul's Islands, Mellieħa och många fler. Vårt första badstopp blir vid St Paul's Bay eller nedanför Selmun, beroende på vädret. Vi fortsätter sedan mot ön Gozo, där vi stannar till för en andra simtur vid Daħlet Qorrot Bay, en av Gozos mest pittoreska vikar. Vårt sista och längsta stopp blir på ön Comino. Gör dig redo att förundras över det turkosa, kristallklara vattnet i den berömda Blå lagunen! Denna pittoreska vik med genomskinligt cyanblått vatten, en vit sandstrand och ett rikt marint liv är den perfekta platsen för en avkopplande och oförglömlig dag. Tillbringa resten av dagen med att njuta av solen, simma, snorkla, koppla av på båten eller bara ta en promenad på Comino Islands landsbygd. Vår gullet är en av Maltas vackraste båtar, med rymliga däck, en elegant salong och ett barområde. Ytterligare bekvämligheter är badstegar, sötvattenduschar och ett kapell för skugga på baksidan av båten. Under dagen serveras en kall lunchbuffé, inklusive drycker, ombord på fartyget. Vi återvänder till Sliema Ferries ca kl. 17.30.

Rundtur i lokala byar - Mellieha, Mosta, Naxxar & Mgarr

7. Rundtur i lokala byar - Mellieha, Mosta, Naxxar & Mgarr

Denna tur ger dig en utmärkt inblick i det dagliga livet i några av de äldsta byarna på Malta. Vårt första stopp blir i den vackra byn Mellieħa. Magnifika vyer, ett stort centralt torg och ett antal vikar och stränder att utforska. Därefter kör vi vidare till Mosta. Det första stoppet är vid den berömda Rotundan i Mosta med sin imponerande runda kupol, en av världens största kupoler utan stöd. Kyrkans utformning är baserad på Parthenon i Rom och under andra världskriget var det nära att den förstördes när en bomb föll genom taket under mässan men mirakulöst nog inte exploderade. Därefter till en pittoresk by med några av de äldsta husen på Malta. Naxxar är uppbyggd kring en stor församlingskyrka i mitten av byn. Byn har ett vackert palats bredvid kyrkan och spektakulära smala gränder. Slutligen besöker vi Mġarr. Det här är en by som är välkänd för sina många restauranger, varav de flesta erbjuder traditionell mat. Den mest framträdande byggnaden i byn är återigen den lokala församlingskyrkan. Upphämtning och avlämning från hotellet/platsen ingår.

Valletta: Maltas ädla hem och palats - privat rundtur

8. Valletta: Maltas ädla hem och palats - privat rundtur

Möt din lokala guide och lär dig mer om Medelhavsön Maltas historia och rika kultur. Upptäck fantastiska exempel på medeltida arkitektur, palats prydda med barockdekorationer, adliga residens och underbara trädgårdar. Resan börjar med en rundvandring i Mdina. Gör det första stoppet vid Palazzo Falson. Detta palats är den näst äldsta bevarade byggnaden i Mdina och härstammar från 1200-talet. Upptäck sedan Palazzo de Piro, en byggnad från 1600-talet som ligger inbäddad i den medeltida stadens bastionsmurar. Stanna till för en kopp te eller kaffe och njut av den spektakulära utsikten från Fontanella Cafés panoramaterrass. Fortsätt resan för att besöka San Antons trädgårdar, den vackraste botaniska trädgården på ön. Hitta kapellet som byggdes av Johanniterriddarna och det närliggande presidentpalatset. Stanna slutligen i Naxxar för att besöka Palazzo Parisio, som beskrivs som det maltesiska Versailles på grund av de vackra muromgärdade trädgårdarna.

Naxxar: Fler aktiviteter och sevärdheter

Naxxar: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.