Nattvardssalen

Nattvardssalen
41 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Nattvardssalen

Nattvardssalen: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan: Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan

Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan: Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan

Med utgångspunkt i Jaffaporten i Gamla stan går vi tillbaka i tiden och vandrar genom de olika kvarteren i Gamla stan. Vi tar in den obeskrivliga energi som varje hörn erbjuder och besöker de platser som är heligaste för alla tre religionerna. För judar är det kung Davids grav och den västra (klagomuren), de sista resterna av det judiska templet som stod här för tusentals år sedan. För muslimer: platsen där profeten Muhammed steg upp till himlen, Klippdomen och den vackra Al Aqsa-moskén. Och för kristna: Via Dolorosa, där Kristus gick med sitt eget kors till korsfästelsen, och rummet för den sista måltiden, samt att våga sig in i den heliga gravens kyrka! Bibliska berättelser kommer att sättas in i sitt sammanhang när du står på den plats där de ägde rum, samtidigt som du får lära dig om islams fem pelare, den judiska nationens grundande och upptäckten av det sanna korset, för att nämna några exempel.

Heldags stadsrundtur i Jerusalem

Heldags stadsrundtur i Jerusalem

Lär känna den heliga staden Jerusalem. Den här heldagsturen tar dig med till stadens främsta sevärdheter, vackra vyer och historiska pärlor. Dagens första stopp är Mount Scopus. Här belönas du med panoramautsikt av staden nedan. Därefter går du in i Gamla stan för att se Västra muren, Tempelberget och Klippdomen. Senare fortsätter du till de judiska och armeniska kvarteren och går på den nyligen restaurerade romerska vägen Cardo. Besök den färgstarka basaren i staden och Västra muren, fortsätt till Heliga gravens kyrka, som ryktas vara den plats där Jesus är begravd och återuppstod. Om din rundtur är på en lördag, kan du besöka Hall of the Last Supper och David's Tomb på Mount Zion. Härifrån fortsätter du till den nya staden och spenderar lite tid på förintelsemuseet Yad Vashem, en vacker byggnad som står i kontrast till den fruktansvärda berättelse mellan dess väggar. Om du har lite tid över kan du besöka Hall of Remembrance och Hall of Names innan du återvänder till ditt hotell.

Från Tel Aviv: Bussutflykt till Jerusalems gamla & nya stad

Från Tel Aviv: Bussutflykt till Jerusalems gamla & nya stad

Ge dig ut på en heldags guidad resa till Jerusalem från Tel Aviv. Besök höjdpunkter i de nya och gamla städerna, inklusive klagomuren, Via Dolorosa, berget Zion och Yad Vashem Holocaust Museum. Hör stadens historia från din guide. Du kommer att få en övergripande översikt över staden efter att ha promenerat i kvarter av gamla stan, för att senare under dagen komma fram till det gripande Holocaust Museum. Ta in den vidsträckta panoramautsikten över den dammiga staden nedanför. Gå sedan till Gamla stan för att se de största sevärdheterna, som till exempel Västra muren (Klagomuren), Tempelberget och Klippdomen. Gå genom de judiska och armeniska kvarteren och den nyligen restaurerade romerska vägen i Cardo, synlig på Jewish Quarter Street. Besök basar och västra muren eller Kotel och vandra längs Via Dolorosa för att besöka Den heliga gravens kyrka, även känd som Uppståndelsekyrkan som sägs vara den plats där Jesus begravdes och uppstod. Gå upp till Mt. Zion. På lördagar kan du besöka Cenaklet (Hall of the Last Supper) där det sägs att Jesus sista måltid skedde, samt Kung Davids grav. Fortsätt sedan vidare till den nya staden med bil och tillbringa lite tid på Yad Vashem Holocaust Museum. Det spridda komplexet innehåller flera sektioner, men det är museet som drar tusentals besökare sedan det öppnades år 2005. Den vackra byggnaden står i kontrast till den hemska historien. Du kommer även vilja se Hall of Remembrance och Hall of Names innan du återvänder till Tel Aviv.

Heldagstur till Jerusalem och Döda havet från Tel Aviv

Heldagstur till Jerusalem och Döda havet från Tel Aviv

Den här heldagsturen tar dig till den heligaste av heliga städer, som är en andlig fristad för västvärldens tre stora religioner: judendom, kristendom och islam. Den gamla staden är så full av sevärdheter att den lockar besökare från hela världen, oavsett vilken andlig inriktning de har. Du kommer att resa med en statligt licensierad guide i bekväma luftkonditionerade fordon, även om du kommer att gå en del, så kom förberedd. Du stannar vid Olivberget för att ta en panoramavy över den dammiga staden nedanför. Gå in i den gamla staden och besök de viktigaste sevärdheterna, till exempel klagomuren. Gå genom de judiska och kristna kvarteren och Cardo, som fortfarande är synlig på den judiska kvartersgatan. Gå genom basaren mot Västra muren, eller Kotel, och fortsätt längs Via Dolorosa för att besöka den heliga gravens kyrka, även känd som Uppståndelsekyrkan och som sägs vara den plats där Jesus är begravd. Det är en viktig vallfartsort för kristna sedan åtminstone 400-talet, men oavsett vad du tror på är atmosfären fascinerande. När du lämnar Jerusalem bakom dig kör du till Döda havet, eller "Salthavet" Den ligger i Jordan Rift Valley mellan Jordanien och Västbanken och är den lägsta platsen på jorden. Den höga salttätheten gör det till en unik upplevelse när du flyter på den vackra akvamarina ytan. Du kommer att stanna för att koppla av på en av de resorter som ligger vid Döda havets stränder och njuta av möjligheten att flyta medan du täcker dig med den mineralrika, terapeutiska leran från Döda havet. De hälsobringande egenskaperna har gjort det till ett viktigt spa-destination med en mängd unika badprodukter som säljs på hotell och i butiker. Köp lite badsalt och hudkrämer att ta med hem innan du åker tillbaka till ditt hotell i Tel Aviv, Netanya eller Herzliy.

Från Tel Aviv: Jerusalem, den gamla och nya staden

Från Tel Aviv: Jerusalem, den gamla och nya staden

Fördjupa dig i Jerusalems komplexa historia och lär dig mer om dess religiösa och kulturella betydelse på den här stimulerande turen som leds av en professionell guide. Efter att du har hämtats upp från ditt hotell i Tel Aviv, kör du direkt till Oljeberget för att njuta av den vackra panoramautsikten över Jerusalem. Här kommer din guide också att introducera dig till några intressanta fakta och berättelser om staden. Stanna därefter till vid berget Sion för att besöka Kung Davids grav, rummet där Jesus åt sin sista måltid och Dormitionklostret. Åk in i Gamla stan och vandra genom de armeniska och judiska kvarteren för att se den utgrävda och restaurerade huvudgatan Cardo, känd som Romerska vägen. Se den judiska klagomuren och hör på berättelser och myter som är kopplade till detta välkända landmärke. Besök Kotel och fortsätt vidare till de kristna kvarteren. Vandra längs Via Dolorosa och besök Heliga gravens kyrka. Detta är en fantastisk chans att besöka ett så berömt arkitektoniskt verk. Därefter fortsätter du till New City och besöker Yad Vashem, minnesmärket över Förintelsen. Gör din hyllning här och ägna lite tid åt eftertanke. Om du åker på en lördag eller judisk högtid åker ni till Ein Karem istället för att besöka Yad Vashem. Staden Ein Karem är känd som Johannes Döparens födelseort och här kan du promenera längs de pittoreska kvarterens smala gator, stanna till vid Mariakällan och besöka den spektakulära Johannes Döparens kyrka.

Jerusalem heldagsutflykt

Jerusalem heldagsutflykt

Se de viktigaste sevärdheterna i Jerusalem på en heldagstur i staden. Börja med en tur till Olivberget för panoramautsikt över fredsstaden. Stanna sedan vid Sionberget för att besöka kung Davids grav, rummet för den sista måltiden och Dormition Abbey. Gå in i den gamla staden och gå genom de armeniska och judiska kvarteren till den nyligen utgrävda och restaurerade Cardo, den romerska vägen. Se den judiska västmuren, Kotel, och fortsätt till de kristna kvarteren. Gå längs Via Dolorosa och besök den heliga gravens kyrka. Fortsätt till den nya staden för att besöka Yad Vashem, det judiska minnesmärket över förintelsen. På lördagar och judiska helgdagar kan du i stället för Yad Vashem köra till Ein Karem, traditionellt känd som Johannes Döparens födelseplats; promenera i de smala gränderna i den pittoreska byn och stanna till vid Marias källa innan du fortsätter till Johannes Döparens kyrka.

Jerusalem: Davids stad, underjordisk dagstur i Jerusalem

Jerusalem: Davids stad, underjordisk dagstur i Jerusalem

Upptäck Jerusalems viktigaste historiska platser på denna fullspäckade heldagstur. Börja med en hisnande utsikt över Jerusalem från Tempelbergsområdet, varefter du kör längs Kidrondalen mot Sionporten. Få magnifik utsikt från Oljeberget och den judiska kyrkogården. Vid dess bas finns de gamla gravgravarna Yad Avshalom, Beni Hazir och kanske Sakarias. Bredvid finns Getsemane trädgård och Alla nationers kyrka. På berget Sion, stanna vid Davids fantastiska grav. Gå in i den gamla staden genom Sionporten på väg till Cardo och stanna till vid de fyra vackert restaurerade sefardiska synagogorna från 1600- och 1700-talet. Fortsätt till den utgrävda femtonhundraåriga bysantinska Cardo. När du vandrar genom de judiska kvarteren kan du förundras över den utgrävda och exponerade grunden till den 2700 år gamla muren i det bibliska Jerusalem som byggdes av kung Hiskia. Gå ner några meter och befinn dig i ett tvåtusen år gammalt komplex av hem med sina ursprungliga mosaikgolv och mikve. Ett kort stopp vid västra muren (Kotel) låter dig placera en lapp mellan dess stenar. Lämna den gamla staden genom Dung-porten och besök de anmärkningsvärda utgrävningarna av den tre tusen år gamla Davidsstaden.

Från Amman eller Döda havet: eller Amman eller Amman: Guidad dagstur till Jerusalem

Från Amman eller Döda havet: eller Amman eller Amman: Guidad dagstur till Jerusalem

Utforska Jerusalem från Jordanien på bästa möjliga sätt på denna endagstur med start från Amman. Besök Jerusalems gamla stad - Via Dolorosa, Heliga gravens kyrka, Västra muren och Sionberget. Denna resa är ett utmärkt tillfälle att besöka det magiska Jerusalem medan du bor i Jordanien med ett problemfritt reseprogram. På morgonen kör du från ditt hotell i Amman till gränsen mot Israel, där du korsar gränsen. Upplev en guidad tur i Jerusalems gamla stad och besök kända landmärken. Denna Jerusalem-tur från Amman ger utmärkt värde och är ett måste för jordanska resenärer som söker en dagsutflykt till den heliga staden.

Heldagsutflykt till Jerusalem och Betlehem från Jerusalem

Heldagsutflykt till Jerusalem och Betlehem från Jerusalem

Njut av en heldagstur till Jerusalem och Betlehem och upptäck den heligaste av heliga städer och den andliga fristaden för tre stora religioner med en historia som sträcker sig över fyra tusen år tillbaka i tiden. Börja med att köra till Olivberget för panoramautsikt över Jerusalems gamla stad. Stanna till vid Sionberget för att se kung Davids grav, rummet för den sista måltiden och Dormition Abbey. Besök sedan de viktigaste sevärdheterna i den gamla staden, till exempel klagomuren. Promenera genom de judiska och armeniska kvarteren med din guide med statligt tillstånd och se den restaurerade romerska vägen The Cardo. Fortsätt längs Via Dolorosa till den heliga gravens kyrka, där Jesus begravdes och återuppstod. Kör till Betlehem för att få en överblick över herdefältet och besök Födelsekyrkan, en av de äldsta kontinuerligt fungerande kyrkorna i världen och platsen för Jesu födelse. Sug in den livliga atmosfären på Manger's Square innan du åker tillbaka till ditt hotell.

Jerusalem: Främsta sevärdheterna - dagsrundtur i liten grupp

Jerusalem: Främsta sevärdheterna - dagsrundtur i liten grupp

** Turerna genomförs på två språk Upplev Jerusalems viktiga platser på en heldagstur som täcker alla grunder i denna gamla och heliga stad. Efter morgonens upphämtning på ditt hotell kör du till Olivberget för en panoramautsikt över staden. Stanna till vid Sions berg för att besöka kung Davids grav, rummet för den sista måltiden och Dormition Abbey. Gå in i den gamla staden och promenera genom de armeniska och judiska kvarteren till den nyligen utgrävda och restaurerade Cardo, även känd som den romerska vägen. Se den judiska klagomuren, Kotel, och fortsätt till de kristna kvarteren. Gå längs Via Dolorosa och besök den heliga gravens kyrka. Fortsätt till den nya staden för att besöka Yad Vashem, minnesmärket över förintelsen. På lördagar och judiska helgdagar kan du i stället för Yad Vashem köra till Ein Karem, sydväst om Jerusalem, traditionellt känt som Johannes Döparens födelseplats. Promenera i de smala gränderna i det pittoreska området, stanna till vid Marias källa och fortsätt till den märkliga kyrkan Sankt Johannes Döparen. När du eskorteras kommer din reseledare att förklara den religiösa, kulturella och historiska betydelsen av de platser du ser, vilket ger dig en omfattande introduktion till Jerusalem. Observera att den 9, 15, 20 och 29 april, 29 maj, 19, 20 och 27 september 2020 kommer besöket på Yad Vashem att ersättas av ett besök på Ein Karem.

De mest populära sevärdheterna i Jerusalem

Att göra i Nattvardssalen

Städer i Israel

Nattvardssalen: Fler aktiviteter och sevärdheter

Nattvardssalen: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Nattvardssalen

Samlat omdöme

4.1
(1 363 recensioner)

Guide "Jerry" (Girod) är det bästa jag någonsin har upplevt. Minigruppen på fem var nästan en privat rundtur. Guiden har en gedigen kunskap om historia såväl som faktiska frågor (utan att ge en åsikt om t.ex. politik, mycket professionell). Att vara i Israel för sjätte gången gjorde guiden det till en givande resa. Lunchen i Qumran är under genomsnittet, trångt och kan bättre undvikas. Ta med din egen och ät ute som vi gjorde, vi visste att det här stället var så förberedda. Tack för en underbar resa!

Det var en bra resa, och vi njöt verkligen av det, vår reseledare var mycket kunnig och höll ihop gruppen väl. Vi skulle ha föredragit mer tid på Holocaust-museet, men det var fortfarande bra

Fantastisk turné och fantastiska platser att se. Vår guide, Roy, var bäst och visste mycket om politik och historia på platserna vi besökte!

Perfekt förutom att butiken är överflödig speciellt för att bara se Made in China-produkter! Men den perfekta guiden och turen

Mycket bra, den här gången hämtade de oss i tid, med utmärkt punktlighet