Lägg till datum

Napoli Sotterranea

Napoli Sotterranea

Napoli Sotterranea: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Neapel: Entrébiljett till underjorden på guidad rundtur

1. Neapel: Entrébiljett till underjorden på guidad rundtur

Ha nöje av en unik upplevelse underjordisk upplevelse med den officiella guidade rundturen "Neapels underjord". Din guide tar dig genom 2 400 år av historia, från de gamla grekerna till modern tid, och avslöjar Neapels "livmoder" från en arkeologisk, historisk, antropologisk och geologisk synvinkel. Rundturen inkluderar ett besök på den grekisk-romerska akvedukten, resterna av den romerska teatern och Summa Cavea, ett nytt fragment av den romerska teatern som just väckts till liv.  Guiden talar engelska eller italienska eller kan du följa besöket på andra språk tack vare den gratis flerspråkiga appen som du kan ladda ner i början av ditt besök.  Dessutom får du en broschyr på flera språk så att du kan följa besöket bättre. Du kan också ta bilder längs vägen. Välj rundturen med pizzaalternativet för att njuta av en god pizza i slutet av din rundtur i Neapels underjord.

Neapel: Spanska kvarteren Underjordisk guidad tur

2. Neapel: Spanska kvarteren Underjordisk guidad tur

Fördjupa dig i den historiska platsen Underground Neapel med inträde och en guidad tur. Följ med på ett äventyr från de spanska kvarteren in i stadens dolda djup. Utforska de slingrande tunnlarna och passera den antika napolitanska akvedukten. Ta dig till de spanska kvarteren för att träffa din vänliga guide och grupp för dagen. Njut av att lyssna på en kort introduktion när du förbereder dig för att gå in i tunnlarna till det underjordiska Neapel. Passera under gatorna när du lär dig om stadens historia från dess första förvandlingar i händerna på grekerna till utvecklingen av den napolitanska akvedukten till ett skyddsrum för luftanfall under andra världskriget.

Neapel: San Lorenzo Maggiore och Neapolis Sotterrata biljett

3. Neapel: San Lorenzo Maggiore och Neapolis Sotterrata biljett

Utforska komplexet San Lorenzo Maggiore, i det gamla Neapels geografiska centrum, och de underjordiska skatterna som ligger under det. Se färgglada fresker i Sisto V Hall, kammarhallens gotiska charm och utgrävda reliker i museet. Förundras över skönheten i San Lorenzo Maggiore-kyrkan och dess franciskanska fresker innan du tittar på de fantastiska takfreskerna i Sisto V Hall. Passera genom klostret och besök Chapter Hall, dekorerad med en gotisk portal från slutet av 1300-talet. Gå sedan ner 10 meter under jorden och upptäck de antika ruinerna av Neapolis, den gamla grekisk-romerska staden som grundades 470 f.Kr. Upptäck stadens antika kommersiella hjärta, Macellum (marknaden) . Avsluta ditt besök med lite tid i museet, som presenterar en tvärsnitt av Neapels historia från den klassiska tidsåldern fram till artonhundratalet.

Neapel: Vandringstur med inträdesbiljett till romerska ruiner

4. Neapel: Vandringstur med inträdesbiljett till romerska ruiner

Fördjupa dig i Neapels spännande charm. Från kusten kan du njuta av Neapelbuktens förtrollande skönhet och utsikten över ön Capri och Vesuvius. Besök den äldsta delen av staden och vandra dess smala gator, fyllda med karaktär och livlighet. Se kyrkan Gesù Nuovo och dess mästerverk, klostret Santa Chiara och gå genom den mest kända "Spaccanapoli" med dess enastående barock- och renässanspalats, otaliga charmiga små butiker, kaffebarer och pizzeria. Utforska de underjordiska romerska ruinerna, begravda under staden. Se den monumentala delen av staden med dess mest kända landmärke - Castel Nuovo, ett 1200-talsslott, det kungliga palatset, Teatro di San Carlo och Galleria Umberto, ett elegant köpcentrum från 1800-talet.

Neapel: Stadstur och Lapis Museum med en arkeolog

5. Neapel: Stadstur och Lapis Museum med en arkeolog

Neapel är en av de äldsta städerna i Italien och bevarar världens största underjordiska väg: mellan grekiska cisterner, romerska akvedukter och andra världskrigets luftskydd är 45 % av stadens underjordiska praktiskt taget tom. Det finns olika sätt att komma åt Neapels tunnelbana, och upplevelsen tar dig genom en riktig dold pärla. Ge dig ut på en riktig arkeologisk resa i tunnelbanan (turen är LAPIS Museumsväg). Turen startar från piazza San Gaetano, det antika grekisk-romerska torget, där du går genom gator och lokal kultur för att förstå de "underjordiska kulterna i Neapel". Beundra en gotisk kyrka och titta genom dess glasgolv på resterna av en tidigare gammal mosaik. Gå sedan 40 meter under folkmassorna i Neapel genom en dörrklocka i en av de äldsta kyrkorna i staden: Santa Maria Maggiore. Kyrkan, byggd på ett hedniskt romerskt tempel tillägnat Diana, har fortfarande romerska strukturer. Fortsätt att resa nedåt för att se de grekiska cisternerna huggna i den tuffa stenen. När du kommer till den lägsta punkten på rutten, gå genom tunnlarna för att nå tankarna som användes för uppsamling av vatten under romartiden. Den här leden användes också under medeltiden som en hemlig passage av Tempelriddarna och 1943 som ett flygplan. Många av badrummen, köken och minnen är fortfarande bevarade än i dag.

Neapel: LAPIS Museum Guidet besök på italienska

6. Neapel: LAPIS Museum Guidet besök på italienska

Vattenmuseet är navet i den underjordiska stigen till basilikan i Pietrasanta. Detta fantastiska vattenteknikprojekt tar de antika grekisk-romerska cisternerna i drift igen. Detta komplex, beläget i Neapels historiska centrum, byggdes av arkitekten Cosimo Fanzago i mitten av 1600-talet, på resterna av gudinnan Dianas antika tempel. Basilikan i Pietrasanta, idag LAPIS-museet, ståtar med en suggestiv underjordisk stig, en "superged Decumanus". Idag hittar cisternerna vatten och avrinning, och har förstärkts av ett tekniskt belysningssystem som framhäver volymer och valv tack vare ljus och färger. Ett betydande steg togs genom att installera den första arkeologiska hissen i den historiska stadskärnan, som kan förbinda kryptans miljö med undergrunden på bara 20 sekunder, sjunka till ett djup av 35 meter och 2000 år tillbaka i tiden.

Neapel: Centrumvandring med underjordisk ingång

7. Neapel: Centrumvandring med underjordisk ingång

En promenad i den historiska stadskärnan genom gränder och gator, berättelser och upplevelser, smaker och traditioner. En "full nedsänkning" i den napolitanska staden där varje steg är ett möte och kunskap, avslöjar ett extraordinärt mångkulturellt Neapel läsbart genom platserna "ovanför och nedanför". Faktum är att den historiska stadskärnan inte bara består av historiska palats, förtrollande torg, votivspiror, kyrkor med överraskande kloster, utan också av hantverksverkstäder, den berömda S. Gregorio Armeno med sina julkrubba, gatukonstnärer och atmosfärer som förändras kl. varje hörn. Det kommer att vara överraskande att gå ner 121 trappsteg och hitta stadens andra ansikte, den underjordiska staden med Neapels tunnelbanetur.

Neapels historiska centrum med Undreground-ruinerna guidad tur

8. Neapels historiska centrum med Undreground-ruinerna guidad tur

Den certifierade reseledaren tar er först med på en rundtur där ni upptäcker det monumentala området och den historiska och kommersiella gatan Via Toledo. En berömd neapolitansk shoppinggata nära de spanska kvarteren och Maradona-väggmålningen, den neapolitanska fotbollslegendarens heliga och profana altare. Här besöker vi den antika Galleria Umberto I i Neapel, exteriören på Castel Nuovo som kallas "Maschio Angioino", San Carlo-teatern, det kungliga palatset och den ikoniska Piazza del Plebiscito. Stadens nav och en mötesplats för nationellt kända evenemang och konserter. Därefter beger vi oss till Neapels historiska centrum, stadens levande och bultande hjärta. Via Via dei Tribunali och stadens historiska pizzerior kommer vi till gatan San Gregorio Armeno, "julkrubbegatan", där julkrubbekonsten representerar hantverket i den napolitanska tradition som är mest känd över hela världen. Folklore, tradition och "cornicelli" fortsätter sedan på Spaccanapoli, gatan som bokstavligen delar staden i två delar, och besöker alla de konstnärliga komplexen av torg och kyrkor. Från 1700-talets San Domenico Maggiore till medeltida Santa Chiara. Den guidade turen avslutas med ett besök i det monumentala komplexet San Lorenzo Maggiore-kyrkan i "Neapels undre mark". Den äldsta platsen i Neapel där man kan se de arkeologiska lämningarna av den antika staden Neapolis 10 meter ner: agorà från den grekiska tiden, först, och det civila och religiösa forumet från den romerska tiden, andra. Ett skådespel att inte gå miste om.

Neapel: Spanska kvarteren och underjordisk rundvandring i Neapel

9. Neapel: Spanska kvarteren och underjordisk rundvandring i Neapel

De spanska kvarteren och det underjordiska Neapel En labyrint av smala gator full av gatukonst, votivhelgedomar och hyllningar skrivna på hjärtan som hänger i karakteristiska gränder. De spanska kvarteren är bland stadens mest karaktäristiska platser. De byggdes på 1500-talet för att hysa spanska trupper och undveks i århundraden, men nyligen har kvarterets invånare gett ett nytt ansikte åt detta hörn av staden, som nu förmedlar en stark känsla av tillhörighet. Därifrån går vi vidare till den historiska stadskärnan där vi kommer att upptäcka en stad under staden som består av underjordiska gångar och cisterner. Mötesplats nära Toledos station linje 1 på Via Toledo.

Neapel: Underjordisk och privat rundvandring i staden

10. Neapel: Underjordisk och privat rundvandring i staden

Upptäck Neapels fascinerande historia, där fakta och fiktion lever sida vid sida. För cirka tre tusen år sedan landade grekiska bosättare från ön Rhodos i bukten vid foten av Vesuvius. Här, på en kulle med direkt utsikt över havet och den närliggande ön, etablerade de en handelsplats. Den nya bosättningen fick namnet Parthenope, för att hedra sirenen som utsatte sjömännen för sin förföriska sång vid öns förtrollade stränder. Efter att ha blivit förälskad i en av dessa sjömän, samma listiga Odysseus som visste hur han skulle motstå hennes sång, tog hon sitt eget liv, hopplös efter hans avvisande. Hennes kropp begravdes i bukten, som för vidare minnet av hennes vällustiga figur med sin slingrande kontur. Historiska fakta och myter smälter samman i berättelserna om födelsen av en av Italiens äldsta och mest fascinerande städer. Från historien vet vi att invånarna i den grekiska staden Cuma i mitten av det femte århundradet före Kristus, under kampen om överhöghet mellan grekerna och etruskerna på den Tyrrenska kusten, grundade en större och fastare stad nedströms Parthenope och kallade den Nea Polis, eller "ny stad". Aldrig har ett namn varit mer passande för en stad där antik och modernt lever tillsammans dagligen i en evig nutid. Den var grekisk, romersk, bysantinsk, normandisk, fransk och spansk innan den någonsin blev italiensk, men också lite arabisk, afrikansk och på senare tid även amerikansk och asiatisk ... Neapels tusen ansikten visar sig i varje hörn av staden, som har bevarat den stadsplanering som antogs av dess kumanska grundare i dess gamla centrum intakt. Under kyrkorna, palatsen och gatorna som samlas i den täta stadsväven utvecklas en parallell stad som aldrig helt övergivits och som består av arkeologiska lämningar, gator och tunnlar som under århundradenas lopp grävts ner i den mjuka tuffsten som utgör denna rastlösa terräng med vulkaniskt ursprung. Vår resa för att upptäcka Neapels grundvalar börjar på Via dei Tribunali, som följer Decumanus Major, huvudvägens axel i den vanliga grekisk-romerska staden. Vi kommer sedan till Forum, vars monumentala ruiner finns kvar i de underjordiska delarna av basilikan San Lorenzo Maggiore. Efter ett stopp på den underjordiska kyrkogården i kyrkan som är tillägnad själarna i skärselden, platsen för en makaber kult av de döda, kommer vi till den livliga Piazza Bellini, där en del av den grekiska muren fortfarande är synlig. I slutet av Via San Sebastiano står klostret Santa Chiara, som byggdes på fjortonhundratalet på platsen för de romerska baden.

15 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Andra alternativ som kan passa dig

Toppsevärdheter nära Napoli Sotterranea

Napoli Sotterranea: Fler aktiviteter och sevärdheter

Napoli Sotterranea: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Napoli Sotterranea

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 2 744 omdömen

Underground Neapel är en juvel men med den Piemontesiska guiden (jag kommer inte ihåg hans namn) var det fantastiskt. Han lyckades fånga uppmärksamheten och förklara saker för dig med en galen energi! Vacker upplevelse.

Imponerande, jag tror att ingen bör missa det. Är historia. Michael på italienska är en guide med en överdriven passion och är väldigt bra på turnén. Utan tvekan det bästa jag gjort på flera år

Väldigt trevligt....Jag trodde att det skulle bli lite längre eftersom det stod 2 timmar på hemsidan men till slut varade det en timme....

Mycket intressant turné. Guiden Grazia var väldigt bra på att berätta allt, speciellt för den entusiasm hon förmedlade till oss.

Mycket intressant turné! Grazia vår mycket kunniga och även roliga guide!