Napoli Sotterranea

Napoli Sotterranea
18 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Napoli Sotterranea

Napoli Sotterranea: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Neapel: Entrébiljett till underjorden på guidad rundtur

Neapel: Entrébiljett till underjorden på guidad rundtur

Ha nöje av en unik upplevelse underjordisk upplevelse med den officiella guidade rundturen "Neapels underjord". Din guide tar dig genom 2 400 år av historia, från de gamla grekerna till modern tid, och avslöjar Neapels "livmoder" från en arkeologisk, historisk, antropologisk och geologisk synvinkel. Rundturen inkluderar ett besök på den grekisk-romerska akvedukten, resterna av den romerska teatern och Summa Cavea, ett nytt fragment av den romerska teatern som just väckts till liv.  Guiden talar engelska eller italienska eller kan du följa besöket på andra språk tack vare den gratis flerspråkiga appen som du kan ladda ner i början av ditt besök.  Dessutom får du en broschyr på flera språk så att du kan följa besöket bättre. Du kan också ta bilder längs vägen. Välj rundturen med pizzaalternativet för att njuta av en god pizza i slutet av din rundtur i Neapels underjord.

Neapel: Spanska kvarteren Underjordisk guidad tur

Neapel: Spanska kvarteren Underjordisk guidad tur

Fördjupa dig i den historiska platsen Underground Neapel med inträde och en guidad tur. Följ med på ett äventyr från de spanska kvarteren in i stadens dolda djup. Utforska de slingrande tunnlarna och passera den antika napolitanska akvedukten. Ta dig till de spanska kvarteren för att träffa din vänliga guide och grupp för dagen. Njut av att lyssna på en kort introduktion när du förbereder dig för att gå in i tunnlarna till det underjordiska Neapel. Passera under gatorna när du lär dig om stadens historia från dess första förvandlingar i händerna på grekerna till utvecklingen av den napolitanska akvedukten till ett skyddsrum för luftanfall under andra världskriget.

Neapel: San Lorenzo Maggiore och Neapolis Sotterrata biljett

Neapel: San Lorenzo Maggiore och Neapolis Sotterrata biljett

Utforska komplexet San Lorenzo Maggiore, i det gamla Neapels geografiska centrum, och de underjordiska skatterna som ligger under det. Se färgglada fresker i Sisto V Hall, kammarhallens gotiska charm och utgrävda reliker i museet. Förundras över skönheten i San Lorenzo Maggiore-kyrkan och dess franciskanska fresker innan du tittar på de fantastiska takfreskerna i Sisto V Hall. Passera genom klostret och besök Chapter Hall, dekorerad med en gotisk portal från slutet av 1300-talet. Gå sedan ner 10 meter under jorden och upptäck de antika ruinerna av Neapolis, den gamla grekisk-romerska staden som grundades 470 f.Kr. Upptäck stadens antika kommersiella hjärta, Macellum (marknaden) . Avsluta ditt besök med lite tid i museet, som presenterar en tvärsnitt av Neapels historia från den klassiska tidsåldern fram till artonhundratalet.

Neapel: Stadsvandring med biljett till underjordiska romerska ruiner

Neapel: Stadsvandring med biljett till underjordiska romerska ruiner

Fördjupa dig i den spännande charmen i Neapel. Från kustlinjen kan du njuta av den förtrollande skönheten i Neapelbukten och utsikten över ön Capri och Vesuvius-berget. Besök den äldsta delen av staden och vandra längs de smala gatorna, fyllda med karaktär och livlighet. Se kyrkan Gesù Nuovo och dess mästerverk, klostret Santa Chiara och promenera genom den mest berömda "Spaccanapoli" med sina enastående barock- och renässanspalats, otaliga charmiga små butiker, kaffebarer och pizzerior. Utforska de underjordiska romerska ruinerna av Neapolis Sotterrata, begravda under staden. Se den monumentala delen av staden med dess mest kända landmärke - Castel Nuovo, ett slott från 1200-talet, det kungliga palatset, Teatro di San Carlo och Galleria Umberto, ett elegant köpcentrum från 1800-talet.

Neapel: LAPIS Museum Guidet besök på italienska

Neapel: LAPIS Museum Guidet besök på italienska

Vattenmuseet är navet i den underjordiska stigen till basilikan i Pietrasanta. Detta fantastiska vattenteknikprojekt tar de antika grekisk-romerska cisternerna i drift igen. Detta komplex, beläget i Neapels historiska centrum, byggdes av arkitekten Cosimo Fanzago i mitten av 1600-talet, på resterna av gudinnan Dianas antika tempel. Basilikan i Pietrasanta, idag LAPIS-museet, ståtar med en suggestiv underjordisk stig, en "superged Decumanus". Idag hittar cisternerna vatten och avrinning, och har förstärkts av ett tekniskt belysningssystem som framhäver volymer och valv tack vare ljus och färger. Ett betydande steg togs genom att installera den första arkeologiska hissen i den historiska stadskärnan, som kan förbinda kryptans miljö med undergrunden på bara 20 sekunder, sjunka till ett djup av 35 meter och 2000 år tillbaka i tiden.

Neapel: Självguidad audiotur

Neapel: Självguidad audiotur

Välkommen till den fängslande staden Neapel, där historia, kultur och livlig energi möts för att skapa en unik och oförglömlig upplevelse. Ge dig ut på en resa genom hjärtat av denna gamla italienska pärla med vår Neapel Self-Guided Audio Tour. Denna uppslukande tur är utformad för att vara din personliga följeslagare när du utforskar staden i din egen takt, så att du kan gräva i dess rika förflutna, upptäcka dolda pärlor och njuta av smakerna från det berömda köket. Neapel, med sin historia som går tillbaka till antiken, har lämnat ett outplånligt avtryck på världen. Från resterna av den grekisk-romerska civilisationen till den medeltida charmen på de smala gatorna - staden är en skattkista av kulturella och arkitektoniska underverk. Vår självguidade audiotur är minutiöst utformad för att ge dig insiktsfulla berättelser, intressanta anekdoter och expertkommentarer, vilket säkerställer att du får en djupare förståelse för Neapels arv. När du strosar genom de livliga gatorna, beundrar historiska landmärken och njuter av den lokala atmosfären kommer vår audiotur att vara din informativa och engagerande följeslagare. Oavsett om du lockas av storheten i Neapels historiska slott, de konstnärliga mästerverken i dess museer eller de autentiska smakerna av napolitansk pizza, kommer denna självguidade tur att vägleda dig genom höjdpunkterna samtidigt som du får flexibiliteten att dröja kvar på platser som fångar ditt intresse. Lär dig mer om de 19 främsta turistattraktionerna i Neapel. Dess historia, kultur, myter, arkitektur och andra viktiga fakta finns i denna ljudkommentar som börjar från stadens centralstation och sedan rör sig resplanen gradvis en efter en. 1. Stazione Napoli Centrale 2. Museo del Tesoro di San Gennaro 3. Napoli Sotterranea 4. Via San Gregorio Armeno 5. Statens arkiv i Napoli 6. Museo Cappella Sansevero 7. Neapels nationella arkeologiska museum 8. Monumentala kyrkan Santa Chiara 9. Chiesa del Gesù Nuovo 10. Slottet Sant'Elmo 11. Certosa och Museo di San Martino 12. Via Toledo 13. Teatern San Carlo 14. Kungliga palatset i Neapel 15. Piazza del Plebiscito 16. Galleria Borbonica 17. Slottet dell'Ovo 18. Via Francesco Caracciolo 19. Katakomberna i San Gaudioso Sätt på dig hörlurarna, tryck på play och låt Neapels självguidade audiotur bli din nyckel till de hemligheter och berättelser som gör denna stad till en sann pärla i Medelhavet. Fördjupa dig i Neapels skönhet och historia när du tar dig fram på de förtrollande gatorna och upptäcker själen i denna fängslande destination.

Neapel: Stadstur och Lapis Museum med en arkeolog

Neapel: Stadstur och Lapis Museum med en arkeolog

Neapel är en av de äldsta städerna i Italien och bevarar världens största underjordiska väg: mellan grekiska cisterner, romerska akvedukter och andra världskrigets luftskydd är 45 % av stadens underjordiska praktiskt taget tom. Det finns olika sätt att komma åt Neapels tunnelbana, och upplevelsen tar dig genom en riktig dold pärla. Ge dig ut på en riktig arkeologisk resa i tunnelbanan (turen är LAPIS Museumsväg). Turen startar från piazza San Gaetano, det antika grekisk-romerska torget, där du går genom gator och lokal kultur för att förstå de "underjordiska kulterna i Neapel". Beundra en gotisk kyrka och titta genom dess glasgolv på resterna av en tidigare gammal mosaik. Gå sedan 40 meter under folkmassorna i Neapel genom en dörrklocka i en av de äldsta kyrkorna i staden: Santa Maria Maggiore. Kyrkan, byggd på ett hedniskt romerskt tempel tillägnat Diana, har fortfarande romerska strukturer. Fortsätt att resa nedåt för att se de grekiska cisternerna huggna i den tuffa stenen. När du kommer till den lägsta punkten på rutten, gå genom tunnlarna för att nå tankarna som användes för uppsamling av vatten under romartiden. Den här leden användes också under medeltiden som en hemlig passage av Tempelriddarna och 1943 som ett flygplan. Många av badrummen, köken och minnen är fortfarande bevarade än i dag.

Neapel: Guidad tur i historiska centrum med underjordiska ruiner

Neapel: Guidad tur i historiska centrum med underjordiska ruiner

Börja din vandringstur i Neapel genom att följa din certifierade guide till den historiska och kommersiella gatan Via Toledo. Se den berömda napolitanska shoppinggatan nära de spanska kvarteren och Maradona-väggmålningen, det heliga altaret för den napolitanska fotbollslegenden. Besök den antika Galleria Umberto I i Neapel, exteriören av Castel Nuovo känd som "Maschio Angioino", San Carlo-teatern, det kungliga palatset och den ikoniska Piazza del Plebiscito, stadens nav samt en mötesplats för nationellt kända evenemang och konserter. Därefter promenerar vi till Neapels historiska centrum, stadens levande och bultande hjärta. Från Via dei Tribunali och förbi stadens historiska pizzerior når du San Gregorio Armeno Street, full av julkrubbor som representerar napolitanskt hantverk. Utforska folklore och tradition på Spaccanapoli, gatan som bokstavligen delar staden i två, och besök alla de konstnärliga komplexen av torg och kyrkor, från 1700-talets San Domenico Maggiore till medeltida Santa Chiara. Avsluta med att utforska Neapels underjordiska delar med ett besök i San Lorenzo Maggiore-kyrkan. Gå ner 10 meter under komplexet för att se de arkeologiska resterna av den antika staden Neapolis - den grekiska agora och det civila och religiösa romerska forumet.

Neapel: City Pass med guidade stadsvandringar, Pompeji & Underground

Neapel: City Pass med guidade stadsvandringar, Pompeji & Underground

Detta City Pass ger dig tillgång till National Archaeological Museum of Naples, guidad stadsvandring och Underground-tur, så att du kan fördjupa dig i Neapels rika kulturarv. Dessutom ger passet möjlighet att utforska de minutiöst bevarade städerna Pompeji och Herculaneum, som ger en inblick i det dagliga livet under romarriket. Att navigera i Neapel görs enkelt med den inkluderade rundturen med hop-on hop-off-buss, som låter dig utforska den historiska stadskärnan, den vackra vattnet och de livliga marknaderna i din egen takt. Naples City Pass garanterar också sömlös transport genom staden med tillgång till bussar, spårvagnar och tunnelbana, om det bokas som tillval. Naples City Pass är din ultimata biljett för att låsa upp skatterna i Neapel och dess omgivningar. Boka ditt City Pass för 2 till 5 dagar. Följande attraktioner ingår: Museer och gallerier: - Arkeologiska nationalmuseet i Neapel Landmärken & monument: - Herculaneums arkeologiska park - Pompejis arkeologiska park Guidade turer: - Neapel Streetfood-tur - Napoli Sotterranea (underjordiska Neapel) inklusive Pizza-upplevelse Hop on Hop Off: - 24 timmars Hop on Hop Off med 2 olika rutter Kollektivtrafik: - obegränsad resa med kollektivtrafik för Neapels centrum, valfritt bokningsbart Rabattpartner: - 10 % EatWith - 15 % av turer i Neapelbukten

Neapel: Centrumvandring med underjordisk ingång

Neapel: Centrumvandring med underjordisk ingång

En promenad i den historiska stadskärnan genom gränder och gator, berättelser och upplevelser, smaker och traditioner. En "full nedsänkning" i den napolitanska staden där varje steg är ett möte och kunskap, avslöjar ett extraordinärt mångkulturellt Neapel läsbart genom platserna "ovanför och nedanför". Faktum är att den historiska stadskärnan inte bara består av historiska palats, förtrollande torg, votivspiror, kyrkor med överraskande kloster, utan också av hantverksverkstäder, den berömda S. Gregorio Armeno med sina julkrubba, gatukonstnärer och atmosfärer som förändras kl. varje hörn. Det kommer att vara överraskande att gå ner 121 trappsteg och hitta stadens andra ansikte, den underjordiska staden med Neapels tunnelbanetur.

De mest populära sevärdheterna i Neapel

Att göra i Napoli Sotterranea

Städer i Italien

Napoli Sotterranea: Fler aktiviteter och sevärdheter

Napoli Sotterranea: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Napoli Sotterranea

Samlat omdöme

4.5
(2 744 recensioner)

Vacker upplevelse! Guiden Massimiliano (om jag minns rätt) var väldigt trevlig och noggrann... rutten i tunnlarna var ibland väldigt smal så det skulle vara en bra idé att inte ha för skrymmande ryggsäckar eller väskor med sig, men det var väldigt suggestivt . Jag rekommenderar besöket!

Det jag gillade mest är guidens skicklighet i att förklara rundturen, det jag inte gillade var att jag tvingades ta turen plus pizza för utan den fanns de inte längre. Enligt min mening är det bättre att öka antalet platser med guiden utan kombinationen pizza/aperitif.

Extremt intressant, guiden (jag tror att han hette Elio) var fantastisk, vänlig och förberedd som en guide borde vara, han fick oss att spendera en timme av skratt och historia! Hälsningar!!

Vår guide, Marco, var mycket bra och kunnig och hade mycket passion för sitt arbete. Uppriktigt grattis!!

Det var väldigt underhållande, väldigt roligt och tydligt förklarat!!!!! När som helst