Upplevelser i

Nairobi

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Toppaktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.


Alla saker att se i Nairobi

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Nairobi? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Nairobi

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 629 omdömen

Ganska otrolig upplevelse. Vi har gjort stadsvandringar i andra länder (Peru, Tokyo, Mexiko etc.) men det var som ingen annan. Först och främst är dessa tidigare gatubarn så de visar dig sin stad ur deras perspektiv - och det är ganska dyster. Från de illaluktande råttinfekterade avsatser under bron som var deras hem under ett decennium eller så till beskrivningarna av hur de överlevde - plockficka, småtyveri etc. - till den tid de satt i fängelse - till berättelsen om fasor de har bevittnat (& fortsätter att bevittna) - det här är en intensiv vandring som du bör utföra för att vara fullt beredd att höra de tarmfyllda berättelserna. Det faktum att dessa barn inte bara har överlevt sin olyckliga början - utan också har kunnat plocka upp sig för att göra en anständig och ärlig försörjning - är häpnadsväckande. De talar alla otroligt bra engelska - och de är mest självlärda utan fördelar med formell utbildning. Upplyftande och hjärtskärande samtidigt. Vi stannade inte till lunch. :-)

Vi hämtades snabbt hemma av Shem och fördes till hotellet för att träffa Geoffrey för att starta vårt äventyr. Båda herrarna var artiga och professionella. Geoffrey som tog oss med på spelet var en imponerande och kunnig turguide och förare med tanke på de utmaningar vi möttes. (Översvämningsförhållanden och stora potthål på leden) Tyvärr kunde vi inte se Simba, babianerna eller sebraen som brukade översvämma parken. Vi lyckades se alligatorer, impalor, noshörningar, giraffer, struts, bufflar och fåglar. Vi kunde komma ut och gå lite runt. Vi återlämnades sedan till eller avlämningsplats som var mycket uppskattad.

Det personliga ackompanjemanget från guiderna var fantastiskt. Vi dök in i utrymmen där du inte kunde gå som turist och du lär känna riktiga historier från riktiga människor. Dessa killar har blivit förebilder för många andra nu och jag respekterar detta väldigt mycket. Tuffa killar som har bestämt sig för att byta live. Varmhjärtad och positiv energi. Ger dig en annan look av live.

Min tour guide Paul var fantastisk. Han visade mig allt bra med de annonserade regionerna och ledde mig professionellt under min dag och min resa. När det gäller programmet: Jag gillade cykling och båttur. Naturen där är bara hisnande. Mätarna stängdes tyvärr så jag måste komma tillbaka.

Det var mycket intressant att höra om deras liv samt att få se områden var de levt på gatan. Jag kände mig trygg hela tiden.