Mývatns naturbad

Mývatns naturbad

Mývatns naturbad: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Mývatn: Inträdesbiljett till Myvatn naturbad

Mývatn: Inträdesbiljett till Myvatn naturbad

Utforska Myvatn Nature Baths, ett traditionellt utformat komplex med inträdesbiljett. Slappna av i det varma vattnet i de geotermiska bassängerna, ät en lätt måltid, njut av en drink i swim-up baren och njut av utsikten över omgivningarna. Du kan ta ett avkopplande bad i vattnet i ett geotermiskt område där svavelånga stiger upp genom hål i golvet. Utforska vattnet i Myvatn Nature Baths, som hämtas från ett borrhål som går 2 500 meter ner i marken.  Före eller efter badet kan du njuta av en lätt måltid och dryck på ett café i en vacker miljö med utsikt över den fantastiska naturen. Du kan också använda badbaren i badet och njuta av en öl, vin, cider, läsk eller ett glas mousserande vin i vattnet. Tillbringa en lugnande dag i vattnet som har en hög koncentration av mineraler, är av basisk natur och lämpar sig väl för bad.

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Utforska Island med hjälp av vår audioguide (talad av en riktig person) och lär dig mer om vad som gör ön speciell på över 340 stopp! GPS-utlöst smartphone-app för att få information längs vägen. Viktigt! Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med dessa instruktioner kan du ladda ner appen och installera audioguiden. Guiden kan laddas ner för offline-användning och den kan användas så många gånger du vill (på 1 telefon). Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en guide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen igen var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala reseguide till Island för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om land, folk och sevärdheter i alla delar av landet. Och allt är inläst av en riktig person. Guiden omfattar inte bara ringvägen och den gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, öst- och västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

På denna underbara 6 timmars tur från Akureyri besöker du några av höjdpunkterna på norra Island och njuter av den typiska isländska upplevelsen, att doppa sig utomhus i det naturligt uppvärmda vattnet i en geotermisk varm källa. Turen börjar vid Akureyris terminal för kryssningsfartyg. Vårt turschema är skräddarsytt för att passa dina dockningstider så att du inte behöver oroa dig för att komma tillbaka sent till hamnen. Vi tillhandahåller också lunchpaket så att vi kan ägna mer tid åt sightseeing. Du kan välja mellan en kyckling eller vegansk lunchpaket. Berätta bara för din guide i början av turen. Dagens första stopp är den pittoreska omgivningen kring vattenfallet Góðdafoss. Vattenfallet är smalare än det är högt och böjer sig i en halvmåneform. Góðafoss är anmärkningsvärt för en symbolisk roll i isländsk historia, när en lokal hövding kastade sina hedniska statyer i fallen, vilket representerar det ögonblick då islänningarna antog kristendomen. Vi fortsätter till sjön Mývatn och ser detta unika landskap från en speciell utsiktsplats. Mývatn-området och dess märkliga landskap påverkades kraftigt av vulkaniska krafter, med forntida utbrott som resulterade i de pseudokratrar som prickar sjön och omgivande områden. Dagens höjdpunkt är utan tvekan vårt besök på Mývatn Nature Baths, Nordens blå lagun. Vattnet här värms upp naturligt av geotermiska krafter under ytan och sägs ha läkande egenskaper. Koppla av i de olika poolområdena och njut av den spektakulära utsikten över Mývatn. Vi återvänder till Akureyri och vår guidad kryssning avslutas vid ditt kryssningsfartyg.

Från Akureyri: Mývatn-sjön och Godafoss-kryssningsfartyget - dagsutflykt

Från Akureyri: Mývatn-sjön och Godafoss-kryssningsfartyget - dagsutflykt

Upptäck det magiska underlandet med sjön Myvatn och vattenfallet Godafoss med en erfaren lokal guide. Vi åker från Akureryi Port med en fantastisk bilfärd längs Eyjafjorden till Godafoss vattenfall och sedan vidare till den berömda sjön Myvatn. Turen stannar vid de populäraste attraktionerna i sjön Myvatn och Myvatn Nature Baths. Den här prisvärda turen inkluderar: Rundtur i liten grupp med en erfaren lokal guide och transport (16-17-sitsig minibuss). Hämtning och lämning i Akureyri hamn. Kör längs den fantastiska Eyjafjordur, Islands längsta fjord, på väg till vattenfallet Godafoss, det berömda "Gudarnas vattenfall". Området kring sjön Myvatn, inklusive: Myvatn-sjön: En sjö som bildades för 2300 år sedan av ett utbrott av basaltlava. Hverirs gyttjebassänger Hverarönd i Námaskarð - naturliga ångor i Námaskarð. Dimmuborgir Lavafält och formationer med lavapelare som kallas mörka slott. Myvatn Nature Baths En underbar geotermisk lagun i lavafält. Njut av badet eller koppla av i Kvika-restaurangen (observera att mat, dryck och inträdesavgift inte ingår i priset). Om du väljer att inte använda naturbadet kan guiden ta med dig till Grjótagjá-ryggen och grottan: Del av sprickan mellan den eurasiska och amerikanska kontinenten och en gammal badgrotta medan andra i gruppen använder naturbadet. Om du är osäker på ditt fartygs anlöpningstider, vänligen kontakta aktivitetsleverantören för att få bekräftelse på att ditt fartyg är lämpligt för turen.

Från Akureyri: Tur till Hverir och Myvatn-sjöns geotermiska bad

Från Akureyri: Tur till Hverir och Myvatn-sjöns geotermiska bad

Den klassiska turen till Myvatn-sjön går genom några av de mest spektakulära och unika landskapen på Island. På den här turen får du se vattenfall, lavaskulpturer, bubblande gyttjelokaler och ångande skorstenar, underjordiska grottor, vulkaner, kratrar och avslutar dagen med att koppla av i det geotermiska vattnet i naturbaden. Denna fjärde största sjö på Island är omgiven av lavafält, kratrar, panoramautsikter och ett fantastiskt fågelliv. Den här turen tar dig till följande platser: Dimmuborgir ett unikt område med lavaskulpturer och klippformationer, Hverir där du kan utforska de ångande och bubblande gyttjegroparna, de underjordiska grottorna vid Grjótagjá. Du avslutar dagen vid Myvatn Nature Baths där du kan njuta av ett avkopplande bad i det geotermiska vattnet. En dag vid sjön Myvatn är en dag att minnas. Turen avgår från Akureyri. Det första stoppet ger dig den bästa utsikten över Akureyri och Eyjafjörður. Efter ett kort fotostopp kör vi vidare till Goðafoss vattenfall. Ett av Islands vackraste och unikt formade vattenfall. Här berättar vi varför fallen är viktiga i Islands historia och ger dig tillräckligt med tid för att utforska området på nära håll. Därefter kör vi vidare till Myvatn. Vi stannar en kort stund vid pseudokratrarna innan vi fortsätter till Dimmuborgir. Dimmuborgir är ett unikt och mycket intressant område. Besökarna får tid att vandra bland de ovanliga lavaskulpturerna, pelarna och grottorna. Våra guider vet allt om detta område och går gärna med dig och förklarar hur området skapades för 2 500 år sedan, samt berättar några folksagor om de lokala trollen. Efter en lunchpaus med utsikt över Dimmuborgir besöker vi de före detta naturbaden som ligger på de tektoniska plattorna mellan Europa och Amerika. Det senaste vulkanutbrottet i Myvatn var 1984 från vulkanen Krafla och lava från detta utbrott syns överallt. Hverir är ett område med bubblande svavelgruvor och ångande skorstenar, se upp när du utforskar detta unika område! Myvatn Nature Baths är vårt sista stopp och vi rekommenderar att du tar del av detta extraval. De geotermiska vattnen är den perfekta platsen för att koppla av innan du kör tillbaka till Akureyri. Under vintermånaderna ger frosten, den lågt liggande solen och ofta snön något extra till denna fantastiska tur till Myvatn.

Akureyri hamn: Dagstur till Mývatn och Goðafoss-vattenfallet

Akureyri hamn: Dagstur till Mývatn och Goðafoss-vattenfallet

Utforska Islands naturliga skönhet under en dagstur till vattenfallet Goðafoss och sjön Mývatn. Turen börjar med en biltur och fotostopp längs Eyjafjordurs natursköna kust, en av de längsta fjordarna i landet. Det första stoppet blir vid Goðafoss, ett hisnande 39 fot högt vattenfall, som ligger i floden Skjálfandafljót. Från vattenfallet Goðafoss fortsätter turen till sjön Mývatn och kör runt sjön och stannar vid Pseudokratrar, lavafält, geotermiska lerpölar och Divergent Plate Tectonics. Ett lunchstopp på en lokal restaurang innan du fortsätter med sightseeing runt sjön Beroende på kryssningsfartygets avgångstid från Akureyris hamn kan ett ytterligare alternativ vara att stanna vid Myvatn Nature Baths för ett avkopplande bad i den geotermiska poolen.

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på den isländska ringvägen

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på den isländska ringvägen

Dag 1: Gyllene cirkeln och sydkusten Äventyret börjar med upphämtning i Reykjavik och därefter besöker ni de populära attraktionerna Thingvellir, Geysir och Gullfoss i Gyllene cirkeln. Ta dig sedan till den imponerande sydkusten där du möts av de magnifika vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. Utforska Reynisfjara svarta sandstrand med de härliga Reynisdrangar-topparna och besök basaltpelargrottan innan du når ditt boende för natten. Dag 2: Vik, Skaftafell och glaciärlagunen JokulsarlonDag 3: Östra fjordarna Idag är det dags att utforska de östra fjordarna på Island. Vi stannar till vid fiskebyn Djupivogur. Efteråt tillbringar vi dagen i en autentisk levande historia i Wilderness Center som erbjuder olika aktiviteter, såsom vandring, cykling, ridning samt boende, restaurang och spa-tjänster. Vi avslutar dagen med ett varmt källbad i det autentiska badhuset som är byggt av stenar. Dag 4: Studlagil Canyon, Myvatn och Akureyri Kör genom vildmarken i Modrudalur för att ta dig till Nordens huvudstad Akureyri. Dagens höjdpunkter inkluderar ett besök vid sjön Myvatn, där du kan njuta av ett avkopplande bad i de varma källpoolerna i Myvatn Nature Baths. Slutligen får ni se det drömska vattenfallet Godafoss. Boendet för natten kommer att vara på ett lantligt hotell nära Akureyri. Dag 5: Valskådning, Siglufjordur och Trollaskagi Dagen börjar med att köra mot Dalvik för ett valskådningsäventyr. Efter ditt äventyr till havs kan du prova dina färdigheter i havsfiske och sedan njuta av en gemensam grillfest med dagens fångst. Ta dig till ditt boende för natten i Bifrost-området. Kör genom fiskebyn Siglufjordur, som är en charmig by rik på historia, och halvön Trollaskagi, med några av de bästa havslandskap du kommer att se. Dag 6: Besök västra Island Dagen börjar med en kort vandring upp till Grábrók, en vulkankrater. Stanna till vid den varma källan Deildartunguhver, det legendariska vattenfallet Barnafoss (barnens vattenfall) och kaskaden Hraunfossar. Ni besöker också Reykholt, hem till Snorri Sturluson, den isländske historikern, advokaten, politikern, poeten och författaren till några isländska sagor. På vägen tillbaka till Reykjavik kör ni runt den natursköna fjorden Hvalfjörður (valfjorden).

Akureyri hamn: Utflykt till Godafoss vattenfall, Myvatn och bad

Akureyri hamn: Utflykt till Godafoss vattenfall, Myvatn och bad

Följ med Fox Adventure-teamet på denna tur och upplev sjön Mývatn, som anses vara en av de vackraste platserna på Island. Området erbjuder ett varierat landskap med några kilometers mellanrum och bildades genom ett massivt utbrott av basaltisk lava för 2300 år sedan, vilket resulterade i ett landskap som domineras av vulkaniska landformer. På grund av den hisnande skönheten valde skaparna av Game of Thrones denna plats för att filma många scener. Vår resa tar oss längs Eyjafjörður, en av Islands längsta fjordar, till vårt första mål, vattenfallet Goðafoss, som har stor betydelse i Islands historia. Om vi har tur kan vi få se en regnbåge och vår guide kommer att ge vägledning om hur man tar de bästa bilderna. Därefter kommer vi att utforska den vackra sjön Mývatn, där vi kan njuta av fantastiska sevärdheter som Skútustaðagígar, även känd som pseudokratrar. Detta unika fenomen finns bara på några få platser runt om i världen, inklusive Island, Hawaii, en på Azorerna och till och med på planeten Mars. Dessutom kommer vi att besöka Dimmuborgir, ett område med extraordinära lavaformationer. Slutligen får vi möjlighet att besöka den förtrollande grottan Grjótagjá och beundra den heta blå floden. De äventyrslystna kan till och med ta ett foto stående på två tektoniska plattor. Vi besöker det geotermiska området Hverir, där man kan se många rykande fumaroler och kokande lerkärl. Resan avslutas vid naturbadet Mývatn, där du kan koppla av i ångbadet och bada i det geotermiska vattnet. Om tiden tillåter gör vi ett sista stopp vid Eyjafjörður, där du kan ta ett fantastiskt foto med utsikt över fjorden till Akureyri. Vi ser fram emot att ha dig ombord! Denna tur är också tillgänglig som en privat tur. Höjdpunkter Vattenfallet Goðafoss Pseudokratrar i Skútustaðagígar Dimmuborgir lavaformationer Sprickan mellan de eurasiska och amerikanska kontinenterna Grjótagjá-grottan Hverir - geotermiskt område Natur Mývatns bad

Akureyri: Dagstur till Goðafoss, Mývatn-sjön och naturbad

Akureyri: Dagstur till Goðafoss, Mývatn-sjön och naturbad

Utforska Islands naturliga skönhet under en dagstur till Goðafoss vattenfall och Mývatn-sjön. Besök en lokal varm källa och bada i det lugnande vattnet i naturbaden. Lämna Akureyri och kör längs den natursköna kusten vid Eyjafjordur, en av landets längsta fjordar. Första stoppet blir Goðafoss, ett hisnande 39 fot högt vattenfall som ligger i floden Skjálfandafljót. Nästan fortsätter du till sjön Mývatn, vars landskap domineras av vulkaniska landformer på grund av ett lavautbrott för 2 300 år sedan. Fortsätt till grottan Grjótagjá och stanna till vid det varma källområdet Hverarönd i Námaskarð. Utnyttja möjligheten att koppla av i ångbad och geotermiskt vatten i Mývatn Nature Baths. På vägen tillbaka till Akureyri kan du se de unika lavaformationerna i Dimmuborgir och pseudokratrarna i Skútustaðagígar. Sista stoppet blir i Eyjafjordur där du hinner ta massor av foton med fjorden som bakgrund.

Från Akureyri: Myvatn-sjön och Godafoss guidad tur

Från Akureyri: Myvatn-sjön och Godafoss guidad tur

Upptäck norra Island på denna guidade tur med transport mellan olika sevärdheter. Stanna till vid alla områdets naturliga sevärdheter som måste ses, inklusive Eyjafjordurfjorden, vattenfallet Godafoss och berget Námafjall. Ta sedan ett dopp i den geotermiska lagunen Myvatn Nature Bath. Njut av transporten från ditt hotell i Akureyri till turens första plats, vattenfallet Godafoss, lokalt känt som "Gudarnas vattenfall". På vägen dit kör du längs Eyjafjordur, Islands längsta fjord. Nästan utforskar du de geologiska bedrifterna i området kring sjön Myvatn, bland annat Skútustaðagígar, ett fält av pseudokrater som bildats av lavaflöde, Hverir-lerpölarna och Grjótagjá, en gammal lavagrotta. Du kommer också att se Höfði, platsen för ikoniska inspelningsplatser, däribland Game of Thrones och Star Wars. På nästa stopp kan du passa på att besöka Myvatn Nature Baths. Slappna av i det mjölkblå vattnet i den geotermiska lagunen och njut av en drink på den intilliggande Kvika-restaurangen. Utflykten avslutas med transport tillbaka till Akureyri.

20 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Mývatns naturbad: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Mývatn: Inträdesbiljett till Myvatn naturbad

Mývatn: Inträdesbiljett till Myvatn naturbad

Utforska Myvatn Nature Baths, ett traditionellt utformat komplex med inträdesbiljett. Slappna av i det varma vattnet i de geotermiska bassängerna, ät en lätt måltid, njut av en drink i swim-up baren och njut av utsikten över omgivningarna. Du kan ta ett avkopplande bad i vattnet i ett geotermiskt område där svavelånga stiger upp genom hål i golvet. Utforska vattnet i Myvatn Nature Baths, som hämtas från ett borrhål som går 2 500 meter ner i marken.  Före eller efter badet kan du njuta av en lätt måltid och dryck på ett café i en vacker miljö med utsikt över den fantastiska naturen. Du kan också använda badbaren i badet och njuta av en öl, vin, cider, läsk eller ett glas mousserande vin i vattnet. Tillbringa en lugnande dag i vattnet som har en hög koncentration av mineraler, är av basisk natur och lämpar sig väl för bad.

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Utforska Island med hjälp av vår audioguide (talad av en riktig person) och lär dig mer om vad som gör ön speciell på över 340 stopp! GPS-utlöst smartphone-app för att få information längs vägen. Viktigt! Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med dessa instruktioner kan du ladda ner appen och installera audioguiden. Guiden kan laddas ner för offline-användning och den kan användas så många gånger du vill (på 1 telefon). Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en guide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen igen var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala reseguide till Island för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om land, folk och sevärdheter i alla delar av landet. Och allt är inläst av en riktig person. Guiden omfattar inte bara ringvägen och den gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, öst- och västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

Akureyri: Mývatn naturbad och Goðafoss vattenfallstur

På denna underbara 6 timmars tur från Akureyri besöker du några av höjdpunkterna på norra Island och njuter av den typiska isländska upplevelsen, att doppa sig utomhus i det naturligt uppvärmda vattnet i en geotermisk varm källa. Turen börjar vid Akureyris terminal för kryssningsfartyg. Vårt turschema är skräddarsytt för att passa dina dockningstider så att du inte behöver oroa dig för att komma tillbaka sent till hamnen. Vi tillhandahåller också lunchpaket så att vi kan ägna mer tid åt sightseeing. Du kan välja mellan en kyckling eller vegansk lunchpaket. Berätta bara för din guide i början av turen. Dagens första stopp är den pittoreska omgivningen kring vattenfallet Góðdafoss. Vattenfallet är smalare än det är högt och böjer sig i en halvmåneform. Góðafoss är anmärkningsvärt för en symbolisk roll i isländsk historia, när en lokal hövding kastade sina hedniska statyer i fallen, vilket representerar det ögonblick då islänningarna antog kristendomen. Vi fortsätter till sjön Mývatn och ser detta unika landskap från en speciell utsiktsplats. Mývatn-området och dess märkliga landskap påverkades kraftigt av vulkaniska krafter, med forntida utbrott som resulterade i de pseudokratrar som prickar sjön och omgivande områden. Dagens höjdpunkt är utan tvekan vårt besök på Mývatn Nature Baths, Nordens blå lagun. Vattnet här värms upp naturligt av geotermiska krafter under ytan och sägs ha läkande egenskaper. Koppla av i de olika poolområdena och njut av den spektakulära utsikten över Mývatn. Vi återvänder till Akureyri och vår guidad kryssning avslutas vid ditt kryssningsfartyg.

Från Akureyri: Mývatn-sjön och Godafoss-kryssningsfartyget - dagsutflykt

Från Akureyri: Mývatn-sjön och Godafoss-kryssningsfartyget - dagsutflykt

Upptäck det magiska underlandet med sjön Myvatn och vattenfallet Godafoss med en erfaren lokal guide. Vi åker från Akureryi Port med en fantastisk bilfärd längs Eyjafjorden till Godafoss vattenfall och sedan vidare till den berömda sjön Myvatn. Turen stannar vid de populäraste attraktionerna i sjön Myvatn och Myvatn Nature Baths. Den här prisvärda turen inkluderar: Rundtur i liten grupp med en erfaren lokal guide och transport (16-17-sitsig minibuss). Hämtning och lämning i Akureyri hamn. Kör längs den fantastiska Eyjafjordur, Islands längsta fjord, på väg till vattenfallet Godafoss, det berömda "Gudarnas vattenfall". Området kring sjön Myvatn, inklusive: Myvatn-sjön: En sjö som bildades för 2300 år sedan av ett utbrott av basaltlava. Hverirs gyttjebassänger Hverarönd i Námaskarð - naturliga ångor i Námaskarð. Dimmuborgir Lavafält och formationer med lavapelare som kallas mörka slott. Myvatn Nature Baths En underbar geotermisk lagun i lavafält. Njut av badet eller koppla av i Kvika-restaurangen (observera att mat, dryck och inträdesavgift inte ingår i priset). Om du väljer att inte använda naturbadet kan guiden ta med dig till Grjótagjá-ryggen och grottan: Del av sprickan mellan den eurasiska och amerikanska kontinenten och en gammal badgrotta medan andra i gruppen använder naturbadet. Om du är osäker på ditt fartygs anlöpningstider, vänligen kontakta aktivitetsleverantören för att få bekräftelse på att ditt fartyg är lämpligt för turen.

Från Akureyri: Tur till Hverir och Myvatn-sjöns geotermiska bad

Från Akureyri: Tur till Hverir och Myvatn-sjöns geotermiska bad

Den klassiska turen till Myvatn-sjön går genom några av de mest spektakulära och unika landskapen på Island. På den här turen får du se vattenfall, lavaskulpturer, bubblande gyttjelokaler och ångande skorstenar, underjordiska grottor, vulkaner, kratrar och avslutar dagen med att koppla av i det geotermiska vattnet i naturbaden. Denna fjärde största sjö på Island är omgiven av lavafält, kratrar, panoramautsikter och ett fantastiskt fågelliv. Den här turen tar dig till följande platser: Dimmuborgir ett unikt område med lavaskulpturer och klippformationer, Hverir där du kan utforska de ångande och bubblande gyttjegroparna, de underjordiska grottorna vid Grjótagjá. Du avslutar dagen vid Myvatn Nature Baths där du kan njuta av ett avkopplande bad i det geotermiska vattnet. En dag vid sjön Myvatn är en dag att minnas. Turen avgår från Akureyri. Det första stoppet ger dig den bästa utsikten över Akureyri och Eyjafjörður. Efter ett kort fotostopp kör vi vidare till Goðafoss vattenfall. Ett av Islands vackraste och unikt formade vattenfall. Här berättar vi varför fallen är viktiga i Islands historia och ger dig tillräckligt med tid för att utforska området på nära håll. Därefter kör vi vidare till Myvatn. Vi stannar en kort stund vid pseudokratrarna innan vi fortsätter till Dimmuborgir. Dimmuborgir är ett unikt och mycket intressant område. Besökarna får tid att vandra bland de ovanliga lavaskulpturerna, pelarna och grottorna. Våra guider vet allt om detta område och går gärna med dig och förklarar hur området skapades för 2 500 år sedan, samt berättar några folksagor om de lokala trollen. Efter en lunchpaus med utsikt över Dimmuborgir besöker vi de före detta naturbaden som ligger på de tektoniska plattorna mellan Europa och Amerika. Det senaste vulkanutbrottet i Myvatn var 1984 från vulkanen Krafla och lava från detta utbrott syns överallt. Hverir är ett område med bubblande svavelgruvor och ångande skorstenar, se upp när du utforskar detta unika område! Myvatn Nature Baths är vårt sista stopp och vi rekommenderar att du tar del av detta extraval. De geotermiska vattnen är den perfekta platsen för att koppla av innan du kör tillbaka till Akureyri. Under vintermånaderna ger frosten, den lågt liggande solen och ofta snön något extra till denna fantastiska tur till Myvatn.

Akureyri hamn: Dagstur till Mývatn och Goðafoss-vattenfallet

Akureyri hamn: Dagstur till Mývatn och Goðafoss-vattenfallet

Utforska Islands naturliga skönhet under en dagstur till vattenfallet Goðafoss och sjön Mývatn. Turen börjar med en biltur och fotostopp längs Eyjafjordurs natursköna kust, en av de längsta fjordarna i landet. Det första stoppet blir vid Goðafoss, ett hisnande 39 fot högt vattenfall, som ligger i floden Skjálfandafljót. Från vattenfallet Goðafoss fortsätter turen till sjön Mývatn och kör runt sjön och stannar vid Pseudokratrar, lavafält, geotermiska lerpölar och Divergent Plate Tectonics. Ett lunchstopp på en lokal restaurang innan du fortsätter med sightseeing runt sjön Beroende på kryssningsfartygets avgångstid från Akureyris hamn kan ett ytterligare alternativ vara att stanna vid Myvatn Nature Baths för ett avkopplande bad i den geotermiska poolen.

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på den isländska ringvägen

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på den isländska ringvägen

Dag 1: Gyllene cirkeln och sydkusten Äventyret börjar med upphämtning i Reykjavik och därefter besöker ni de populära attraktionerna Thingvellir, Geysir och Gullfoss i Gyllene cirkeln. Ta dig sedan till den imponerande sydkusten där du möts av de magnifika vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. Utforska Reynisfjara svarta sandstrand med de härliga Reynisdrangar-topparna och besök basaltpelargrottan innan du når ditt boende för natten. Dag 2: Vik, Skaftafell och glaciärlagunen JokulsarlonDag 3: Östra fjordarna Idag är det dags att utforska de östra fjordarna på Island. Vi stannar till vid fiskebyn Djupivogur. Efteråt tillbringar vi dagen i en autentisk levande historia i Wilderness Center som erbjuder olika aktiviteter, såsom vandring, cykling, ridning samt boende, restaurang och spa-tjänster. Vi avslutar dagen med ett varmt källbad i det autentiska badhuset som är byggt av stenar. Dag 4: Studlagil Canyon, Myvatn och Akureyri Kör genom vildmarken i Modrudalur för att ta dig till Nordens huvudstad Akureyri. Dagens höjdpunkter inkluderar ett besök vid sjön Myvatn, där du kan njuta av ett avkopplande bad i de varma källpoolerna i Myvatn Nature Baths. Slutligen får ni se det drömska vattenfallet Godafoss. Boendet för natten kommer att vara på ett lantligt hotell nära Akureyri. Dag 5: Valskådning, Siglufjordur och Trollaskagi Dagen börjar med att köra mot Dalvik för ett valskådningsäventyr. Efter ditt äventyr till havs kan du prova dina färdigheter i havsfiske och sedan njuta av en gemensam grillfest med dagens fångst. Ta dig till ditt boende för natten i Bifrost-området. Kör genom fiskebyn Siglufjordur, som är en charmig by rik på historia, och halvön Trollaskagi, med några av de bästa havslandskap du kommer att se. Dag 6: Besök västra Island Dagen börjar med en kort vandring upp till Grábrók, en vulkankrater. Stanna till vid den varma källan Deildartunguhver, det legendariska vattenfallet Barnafoss (barnens vattenfall) och kaskaden Hraunfossar. Ni besöker också Reykholt, hem till Snorri Sturluson, den isländske historikern, advokaten, politikern, poeten och författaren till några isländska sagor. På vägen tillbaka till Reykjavik kör ni runt den natursköna fjorden Hvalfjörður (valfjorden).

Akureyri hamn: Utflykt till Godafoss vattenfall, Myvatn och bad

Akureyri hamn: Utflykt till Godafoss vattenfall, Myvatn och bad

Följ med Fox Adventure-teamet på denna tur och upplev sjön Mývatn, som anses vara en av de vackraste platserna på Island. Området erbjuder ett varierat landskap med några kilometers mellanrum och bildades genom ett massivt utbrott av basaltisk lava för 2300 år sedan, vilket resulterade i ett landskap som domineras av vulkaniska landformer. På grund av den hisnande skönheten valde skaparna av Game of Thrones denna plats för att filma många scener. Vår resa tar oss längs Eyjafjörður, en av Islands längsta fjordar, till vårt första mål, vattenfallet Goðafoss, som har stor betydelse i Islands historia. Om vi har tur kan vi få se en regnbåge och vår guide kommer att ge vägledning om hur man tar de bästa bilderna. Därefter kommer vi att utforska den vackra sjön Mývatn, där vi kan njuta av fantastiska sevärdheter som Skútustaðagígar, även känd som pseudokratrar. Detta unika fenomen finns bara på några få platser runt om i världen, inklusive Island, Hawaii, en på Azorerna och till och med på planeten Mars. Dessutom kommer vi att besöka Dimmuborgir, ett område med extraordinära lavaformationer. Slutligen får vi möjlighet att besöka den förtrollande grottan Grjótagjá och beundra den heta blå floden. De äventyrslystna kan till och med ta ett foto stående på två tektoniska plattor. Vi besöker det geotermiska området Hverir, där man kan se många rykande fumaroler och kokande lerkärl. Resan avslutas vid naturbadet Mývatn, där du kan koppla av i ångbadet och bada i det geotermiska vattnet. Om tiden tillåter gör vi ett sista stopp vid Eyjafjörður, där du kan ta ett fantastiskt foto med utsikt över fjorden till Akureyri. Vi ser fram emot att ha dig ombord! Denna tur är också tillgänglig som en privat tur. Höjdpunkter Vattenfallet Goðafoss Pseudokratrar i Skútustaðagígar Dimmuborgir lavaformationer Sprickan mellan de eurasiska och amerikanska kontinenterna Grjótagjá-grottan Hverir - geotermiskt område Natur Mývatns bad

Akureyri: Dagstur till Goðafoss, Mývatn-sjön och naturbad

Akureyri: Dagstur till Goðafoss, Mývatn-sjön och naturbad

Utforska Islands naturliga skönhet under en dagstur till Goðafoss vattenfall och Mývatn-sjön. Besök en lokal varm källa och bada i det lugnande vattnet i naturbaden. Lämna Akureyri och kör längs den natursköna kusten vid Eyjafjordur, en av landets längsta fjordar. Första stoppet blir Goðafoss, ett hisnande 39 fot högt vattenfall som ligger i floden Skjálfandafljót. Nästan fortsätter du till sjön Mývatn, vars landskap domineras av vulkaniska landformer på grund av ett lavautbrott för 2 300 år sedan. Fortsätt till grottan Grjótagjá och stanna till vid det varma källområdet Hverarönd i Námaskarð. Utnyttja möjligheten att koppla av i ångbad och geotermiskt vatten i Mývatn Nature Baths. På vägen tillbaka till Akureyri kan du se de unika lavaformationerna i Dimmuborgir och pseudokratrarna i Skútustaðagígar. Sista stoppet blir i Eyjafjordur där du hinner ta massor av foton med fjorden som bakgrund.

Från Akureyri: Myvatn-sjön och Godafoss guidad tur

Från Akureyri: Myvatn-sjön och Godafoss guidad tur

Upptäck norra Island på denna guidade tur med transport mellan olika sevärdheter. Stanna till vid alla områdets naturliga sevärdheter som måste ses, inklusive Eyjafjordurfjorden, vattenfallet Godafoss och berget Námafjall. Ta sedan ett dopp i den geotermiska lagunen Myvatn Nature Bath. Njut av transporten från ditt hotell i Akureyri till turens första plats, vattenfallet Godafoss, lokalt känt som "Gudarnas vattenfall". På vägen dit kör du längs Eyjafjordur, Islands längsta fjord. Nästan utforskar du de geologiska bedrifterna i området kring sjön Myvatn, bland annat Skútustaðagígar, ett fält av pseudokrater som bildats av lavaflöde, Hverir-lerpölarna och Grjótagjá, en gammal lavagrotta. Du kommer också att se Höfði, platsen för ikoniska inspelningsplatser, däribland Game of Thrones och Star Wars. På nästa stopp kan du passa på att besöka Myvatn Nature Baths. Slappna av i det mjölkblå vattnet i den geotermiska lagunen och njut av en drink på den intilliggande Kvika-restaurangen. Utflykten avslutas med transport tillbaka till Akureyri.

De mest populära sevärdheterna i Reykjahlid

Att göra i Mývatns naturbad

Städer i Island

Mývatns naturbad: Fler aktiviteter och sevärdheter

Mývatns naturbad: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Mývatns naturbad

Samlat omdöme

4.6
(568 recensioner)

En måste-göra-upplevelse! En stunds vila och avkoppling mellan besök och vandringar runt sjön, som vilar och slappnar av kroppen. Baren i vattnet, riktigt cool också! Miljön är fantastisk och faciliteterna är i toppklass. Enda nackdelen är att deras sida meddelar att de tillhandahåller handdukar med tillgång till termalbaden men så är inte fallet, dessa är avgiftsbelagda. Schampo, balsam och duschtvål tillhandahålls dock.

Vacker naturlig pool. Vi var där strax efter det öppnade (12:30) och det var inte så mycket på gång. Väldigt trevligt. Det finns en bar i poolen så att du också kan njuta av drinkar. Den starka lukten av svavel tar dock lite att vänja sig vid 🙈 Men det går 😉 Det är definitivt värt ett besök.

Vi gick vid 7 på natten och trots kylan ute var det toppen. Vi slappnade av mycket efter flera dagars intensiv ridning. Lysande. Duschar med schampo och balsam som luktade gott. Hårtork. Allt mycket korrekt. Jag gick med min partner och ett annat par vänner.

Att åka iväg på jakt efter badrum bort från lagunen nära Reykjavik är den bästa upplevelsen vi har kunnat ha. Hygienen, servicen och omklädningsrummen är mycket mer extraordinära, liksom den låga trängseln.

Superfin badplats. Inte särskilt trångt. Cool bar i vattnet. Stor flämtning och såg norrsken!!!!